Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Monday, December 13, 2010

WikiTakCerdik nya Si Mustafa Ali, Setiausaha Agung PAS!


Penulis tersenyum sinis apabila Setiausaha Agung PAS cuba mempersendakan isu saman RM1 bilion yang terpaksa ditanggung kerana kecuaian kerajaan PAS Terengganu dulu. KLIK SINI

Beliau nak memperbodoh-bodohkan Ahmad Said, MB Terengganu tetapi yang ternyata bodoh ialah si Mustafa Ali, Setiausaha Agung PAS itu sendiri!


Rujuk laporan HaprakDaily :-
Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata, dakwaan Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said bahawa kerajaan negeri sekarang terpaksa menanggung beban kerana kecuaian kerajaan PAS bermotif politik.

Baginya, Ahmad seorang yang tidak cerdik kerana tidak tahu membezakan antara kerajaan dengan parti politik.

“Kenyataan Mat (Ahmad) Said bahawa kerajaan Terengganu hari ini terpaksa menanggung beban hasil dari kecuaian Kerajaan PAS yang menyebabkan disaman RM1 bilion oleh Syarikat Riyapadu Sdn Bhd itu bermotif politik.

“Saya merasakan sebagai seorang Menteri Besar, saya rasa ‘Mat Said’ ini tidak reti beza antara kerajaan dengan parti politik. Sebab kerajaan ini satu entiti dan parti ini satu entiti yang lain.
Apa la si Mustafa Ali? Berbelit-belit sungguh. Sekarang beliau kata "kerajaan ini satu entiti dan parti ini satu entiti yang lain" pulak dah. Boleh dibezakan macam itu pula. Kalau macam itu, Mustafa Ali & the gang tak patut kutuk UMNO lagi selepas ini kerana Kerajaan itu lain dan parti UMNO itu lain !

Inilah masaalah yang dihadapi oleh pemimpin-pemimpin PAS. Mereka belit ayat untuk keuntungan mereka tetapi tidak memikirkan logik atau bodohnya kenyataan mereka itu.

Jawatan tinggi tapi kenyataan beliau tidak menunjukkan kredibiliti dan memalukan parti PAS sahaja! Tak cerdiknya si Setiausaha Agung PAS ni !!

p/s : ingat kata-kata "kerajaan ini satu entiti dan parti ini satu entiti lain". Nanti pasti akan dibelitkan pula!

2 comments:

 1. salam....

  apa yg saya fahamlah..contoh:
  kalau najis masih di dubur dia entiti
  yang sama..kalau najis telah di
  mangkuk tandas itu baru entiti yg berbeza....

  erk..betoi ka lagu tu?

  ReplyDelete
 2. orang yg bangang melantun2 akan selalu kata orang lain tak cerdik.. inilah ajaran parti sesat...

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.