FACEBOOK DR MIM

Saturday, March 26, 2011

GEMPAR !! SAH ! Anwar Ibrahim Memang Hilang Dari Twitter Dan Fecebook Selama 2 Jam!!

Sambungan dari artikel PANAS ! JAWAPAN - Isu Anwar Ibrahim 'Hilang' Dalam Twitter 9.20-10.39 Malam!

Setelah meneliti kedua-dua Twitter dan Facebook, terdapat dua perkara menarik yang perlu MiM dedahkan kepada anda sekalian.

1. Di dalam laporan berita, Pengarah Strategi PKR, Mohd Rafizi Ramli telah menyembunyikan satu fakta yang sangat penting iaitu beliau tidak menyebut tentang masa akaun Facebook Anwar Ibrahim sebelum 10.40 malam! Yang menimbulkan persoalan ialah masanya adalah 8:20 malam !

Maka, di dalam Facebook, Anwar Ibrahim juga di dapati 'hilang' dari Facebook selama hampir 2 jam !!

Kenapakah Rafizi Ramli tidak melaporkan '8:20 malam' kepada para pemberita? Apakah beliau cuba menyembunyikan fakta bahawa Anwar Ibrahim 'hilang' selama 2 jam? Kenapa?

Facebook Anwar Ibrahim telah menunjukkan bahawa beliau 'hilang' dari jam 8.20-10:40pm iaitu lebih daripada 2 jam!!

2. Di sini MiM sediakan perbandingan di antara twitter Anwar Ibrahim dengan Facebook beliau.

(klik untuk lebih besar)

Ternyata terdapat diskrepensi 1 jam di antara twitter dan Facebook Anwar Ibrahim dan diskrepensinya berturutan sungguh kemas!

Dan kita semua perlu tahu bahawa Anwar Ibrahim telah mengaku bahawa beliau mendakwa bahawa beliau sedang mengakses Twitter semasa rakaman video kontroversi tersebut!

Ini bermakna, masa di twitter adalah sangat relevan dan tepat. Dari segi teknikalnya berlaku perbezaan 1 jam!

Apa-apa pun, Anwar Ibrahim memang sah 'hilang' selama 2 jam sama ada di Twitter atau pun Facebook!

31 comments:

  1. RAFIZI GAY KANTOI !
    RAFIZI GAY KANTOI !
    RAFIZI GAY KANTOI !
    RAFIZI GAY KANTOI !
    RAFIZI GAY KANTOI !
    RAFIZI GAY KANTOI !
    RAFIZI GAY KANTOI !
    RAFIZI GAY KANTOI !

    hajat di hati nak tunjuk cerdik dan nak membodek kononnya. sekarang jadi makin parah....

    la....la...la....la....la....la...

    ReplyDelete
  2. tengah tunggu lak apa jawapan dr Pengarah Strategi Pakatan Kencing Rakyat, Mohd Rafizi Ramli yg bebal nak mampos tu.. nak spin tapi kantoiiiiiii...

    ReplyDelete
  3. Mengelabah puak-puak PKR ni nak selamatkan ketua mereka. Lepas ni apa pulak alasan nak bagi. Mungkin tengah makan malam kot.

    ReplyDelete
  4. Mengaku ajelah nuar oi, kan senang. Lepas ni tak tahu apa lagi bom jangka yang akan meletup. Almaklumlah, ko dulu2 'baik' sangat. Masa nak naik habis semua orang ko cantas. Macam2 putar belit....ingat jerat tak pernah lupakan pelanduk.

    ReplyDelete
  5. PENDEDAHAN VIDEO TERBARU DATUK B DI UTUBEMarch 27, 2011 at 12:19 AM

    B for BeBAL

    Video seks Anwar di Hard Rock Caffee: http://www.youtube.com/watch?v=_BMSmsQV66U

    ReplyDelete
  6. Lawan Rafizi... jgn kasi BOSS malu!!!

    ReplyDelete
  7. Lawan Rafizi... jgn kasi BOSS malu!!!

    ReplyDelete
  8. Lawan Rafizi... jgn kasi BOSS malu!!!

    ReplyDelete
  9. oke.. so persoalan skang.. mase mane satu yg betul? yg kt twitter ke yg kt fb?

    ReplyDelete
  10. Anony 12:24,

    Anwar Ibrahim mengaku tweet. Maka, yang tepatnya ialah masa Twitter.

    Simple...

    ReplyDelete
  11. umno i mmg umngokk x tahu yg mana betul yg mana salah. yang mana baik yang mana buruk..... islam ada x nk sokong nk jugak sokong melayuu... korang dh di barwakan korang x tahu,,fikir apa yg ko nak jawab dalam kubur nanti....

    ReplyDelete
  12. Anony 12:33,

    Alaa...jangan nak ditukar topik pula la..nampak bingai je ko tu.

    Ko pun sama...jawab dalam kubur nanti. Baik ko taubat & jangan jadi munafik!

    ReplyDelete
  13. jgn lupa, selepas ni kita suruh Rafizi jawab tentang kehilangan jam Omega lak..
    aku rasa masa ni Rafizi tengah kena bancuh kaw kaw dgn Anuar sbb bagi jawapan paling bodoh..

    ReplyDelete
  14. Anon 12.33
    Kita jumpa di kubur nanti! Aku tak gerenti aku tak kena dalam kubur kita manusia mesti ada salah.

    TAPI sah-sah kau kena sebab:-
    1. Melindubgi Peliwat
    2. Melindungi penzina
    3. Melindungi penipu
    4. Melindungi pengamal Islam liberal.
    5. Melindungi seorang sahabat kepada NEOCON Zionist

    Sekiranya ditakdir engkau jahil tentang Anwar. Mungkin kau akan selamat dari soalan diatas TETAPI kau akan ditanya kenapa kau bebal dan tak mau belajar dari bertan-tan petunjuk yang diberi(jawapan dari doa dan sembahyang hajat puak-puak kamu)...

    Jumpa disana, disana, disana.......

    ReplyDelete
  15. salam......

    laaa....dua jam hilang...dua kali hilang benih....heehee,

    twiter punya pasal....kantoi!!!

    ReplyDelete
  16. pasni kang kuar lak cite yg mark zuckerberg dgn jack dorsey berkonspirasi ngan kerajaan malaysia nk jatuhkan anwar ibrahim...

    ReplyDelete
  17. semua bertaubat.. senang cerita..

    kalau "dia" mmg ada buat, satu hari "dia" akan jatuh juga.. kalau org fitnah "dia", sdgkn dia tak buat, pun satu hari akan jatuh juga.

    Allah maha Adil.. Islam mesti didahulukan, melayu mesti bersatu..

    ReplyDelete
  18. Korang ni tak pernah ambik soalan kefahaman ke?
    -Anwar ada tweet pukul pada pukul 10:38pm (+2mns untuk nampak online pada 10:40pm)
    -Adegan Seks berlaku antara 10:20pm to 10:41pm

    1)setakat ni takda saksi yg dah tengok kata Mat tu Kongkek sambil hantar tweet, bermakna Mat tu bukan Anwar la
    2)8:20pm , tak de kena mengena MiM woi? Dia tengah berak ke, makan ke, tak berkenaan la dgn video seks tu.

    Jadi, kalau membuka malu orang dah dosa besar...Kalaulah benda ni fitnah apalah lagi..

    Pandai2 la pikir...

    ReplyDelete
  19. PASNGOK MEMANG BONGGOK! SOKONG LAGI ANUwar BUAT APA.

    - Bekas Ahli PAS.

    ReplyDelete
  20. Petikan ayat penjelasan Rafizi tentang kehilanagn Anwar dlm malaysiakini,

    'Jelas Rafizi, masa yang dicatatkan di Facebook adalah dua minit lebih lambat dari masa pesanan sebenar di akaun Twitter kerana menggunakan khidmat 'Selective Tweets'.'

    Nampak sangat kebodohannya budak suruhan Anwar ni. Kalau di Tweeter 11.39pm, di Fb lak 10.40pm, satu jam ke atau dua minit beza masanya tu. Budak darjah dua pun pandai kira. Camnalah Nuar boleh lantik ko ni jadi Pengarah Strategi Komunikasi Pakatan Kencing Rakyat. hahaa kantoi lu bai..

    ReplyDelete
  21. hahaha rafizi kantoi ... hilang masa 2 jam ... hanya bagitau 9 twitter anwar selepas jam 10:40 di facebook dan 11:39 malam di twitter

    for your information, masa di twitter betul, kerana anwar guna selective tweet, yakni apa yg dia chat guna selective tweet akan terpampang di dalam facebook di mana masa delay adalah 1 jam

    so mana anwar hilang selama 2 jam? jawab la rafizi

    ReplyDelete
  22. Teori saya tentang diskrepansi 1 jam antara Twitter dan Facebook ialah kerana Facebook tersalah menggunakan Daylight Saving Time. Penjelasan lebih lanjut di: http://oik65.wordpress.com/2011/03/27/anwar-ibrahims-facebook-alibi-2/

    ReplyDelete
  23. bro

    FB kemungkinan menggunakan Daylight Savings Time yang mana masa di pendekkan 1 jam dari standard time. tak silap aku setiap tahun dalam bulan march, negara2 eropah dan US menggunakan DST.

    cuba check timestamp FB sebelum dan selepas march 11 tahun ni. tak pon study tentang DST dahulu.

    kadiology

    ReplyDelete
  24. aku ada buat lagi satu kajian.

    cuba check ni.

    http://apps.facebook.com/selectivetwitter/

    Selective Tweet Status lets you update your Facebook status from Twitter -
    BUT you can choose which tweets you want - just end a tweet with #fb when you want to post it as your Facebook status - simple!

    ----
    komen. ini bermakna, status facebook anwar di ambil DARI tweeter. bukan sebaliknya.

    kadiology

    ReplyDelete
  25. Salam,
    Minta pencerahan dari tuan punya blog:

    1. Benarkah Datuk Eskay seorang ahli pernigaan serta mempunyai 5 buah kilang baja di selatan Thai.

    2. Benarkah Syarikat Datuk Eskay ni telah dijanjikan projek membekalkan baja untuk konsortium Synergy Perdana yang melibatkan kerjasama strategik antara Felda, Felcra dan RISDA. Konsortium ini pula di pandu oleh Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah yang menterinya pula ialah Datuk Seri Shafie Apdal.

    3. Saya tak ingatlah sapa nama pengerusi RISDA ketika ini.

    Sumber: http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2010/2/24/mstar_berita/20100224192250&sec=mstar_berita

    http://www.home.net.my/blog/kerjasama-strategik-felda-felcra-dan-risda

    http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0225&pub=utusan_malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_03.htm&arc=hive

    ReplyDelete
  26. kadio,

    tepat sekali.. setting default utk international time stamp slalu ada daylight saving time

    ReplyDelete
  27. dan kadio betul skali lagi.. semua status FB adalah diupdate dr tweeter kerana setiap pengakhiran dlm tweeter ada #fb

    ReplyDelete
  28. aku tak peduli tweet ke betul atau fb ke betul...yg pasti memang dia dah lesap selama 2jam..
    lagi satu, sape2 pun boleh tweet dan boleh fb jika id+password diketahui..jd kemnungkinan utk lesap lebih dari 2jam itu tetap ada. apatah lagi, seorang pemimpin yg ada pembantu peribadi. lainla org biasa cam aku ni. semua kena buat sendiri.
    so secara logiknya, alibi tweet atau fb sangat lemah..

    ReplyDelete
  29. Juburin dah plan dah aksi ni awal...dia dah fikir jawapannya dari mula dia nak beraksi...

    dalam kepala dia...aku nak tweet masa tgh bikin projek mega...tapi dok syok layan awek china..lupa lak nak tweet...

    gomol punya gomol...langsung 2 jam hilang...hahahhahah...

    sudahnya skrip kat kepala tak match dgn masa....

    tu ada orang kata...bila layan benda sedap..lupa segala...kat sini dia lupa 2 benda..

    a) lupa nak TWEET
    b) lupa nak pakai jam OMEGA..

    so kedua duanya ada kaitan...bila dah LUPA...maka lupa nak TWEET sebab dah lupa TIME...

    so dalam jamban bila dah kantoi..si juburin jerit....

    ARRRRHHHHHH......AKU LUPA ..AKU LUPA.....kan dan KANTOI....

    ReplyDelete
  30. mim ,
    8.20pm adalah waktu dekat sembahyang isyak.
    coba2 bersangka baik . biasaanya selesai sembahyang&zikir sikit dalam pukul 10.00 .

    beringat untuk sy dan semua ,,,,pengikut dajjal akhir zaman ahli hiburan dan pegandudomba/fitnah

    ReplyDelete
  31. sudahlah anuar ibrahim , tak penat ke main nyorok2 . HAHA

    ReplyDelete

ARTIKEL TERPANAS MINGGU INI.

.