Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, July 14, 2011

UPDATED ! BUKTI PALSU Cincin US24 Juta DS Rosmah Mansor!

DS Rosmah Mansor memiliki sebentuk cincin berharga US24 juta?

Buktinya berdasarkan kepada beberapa foto skrin komputer dan salah satu daripadanya tertera nama DS Rosmah Mansor?




Di bawah adalah penjelasan MiM:-

MiM merujuk kepada kolum yang tertulis perkataan :-


c/0 Malca Amit (Jeremy Beh Sim Tee)
Inspection by : H.E Datin Paduka Seri Rosmah Mansor

Untuk pengetahuan anda, Malca Amit merupakan satu syarikat pengangkutan luar negeri yang mempunyai banyak cawangannya di seluruh dunia. Rujuk di bawah :-


Malca-Amit now has a global network of offices as well as dominant market-share of the world's valuables transport business. We have expanded our service offering beyond standard secured and insured door-to-door delivery, to include: bonded warehousing, trade-show deliveries and insurance, private trade-show organization, inspection and authentication service, and jewelry block insurance.


Malca Amit mempunyai 2 pejabat di Asia Tenggara iaitu di Singapura dan Thailand.



Pada pendapat MiM, oleh kerana Malca Amit tidak mempunyai pejabat di Malaysia, AirOceanic Express Sdn Bhd telah dilantik menjadi agen seperti yang tertera di dalam foto skrin komputer itu.

Kedua-dua syarikat tersebut mempunyai beberapa polisi yang ketat untuk memastikan barangan yang dihantar oleh mereka terjamin sampai ke tangan pemiliknya 'door to door'. Mereka juga mempunyai insurans terhadap setiap barangan.

Jika merujuk kepada foto skrin tersebut, nama syarikat AirOceanic Express Sdn Bhd dan Jacob & Co juga tertera alamat masing-masing iaitu di Petaling Jaya, Selangor dan New York, Amerika Syarikat.





Yang menimbulkan persoalan besar ialah kenapakah Malca Amit tidak tertulis alamat syarikat tersebut yang hanya mempunyai 2 pejabat iaitu di Thailand dan Singapura atau pun alamat Jeremy Beh Sin Tee?

Kenapakah kolum alamatnya tertera Malca Amit (Jeremy Beh Sin Tee) dan Inspection by : H.E Datin Paduka Seri Rosmah Mansor?



Dan jika kita baca polisi Syarikat AirOceanic Express Sdn dan Jacob & Co, mereka mempunyai set borang-borang sendiri untuk ditandatangi oleh si penerima.

Dan pengesahan penerima barang dan pemeriksaan TIDAK ditulis di dalam Sistem Maklumat Kastam itu seperti yang tertera!

Oleh kerana diskrepensi yang berbeza di dalam borang Sistem Maklumat Kastam tersebut, kita mahu jawapan yang sahih.

70 comments:

  1. Salam,

    Apa pun Ketua Pengarah kastam seharusnya buat sidang akhbar bagi menafikan tuduhan itu kerana tuduhan itu terlalu serius.Kalau diam sahaja harap blogger yang menafikan masyarakat kurang yakin. Isu ini dah merebak diseluruh kampung. Ketua Pengarah Kastam harus berbuat sesuatu

    ReplyDelete
  2. Rupanya ramai jugak PENYIASAT HEBAT kat Malaysia ni ek? SYABAS.. tak sangka sampai dpt selesaikan kes Misteri Ed Hardy Girly Glee Girls...

    Tapi yg peliknya.. takde pulak penyiasat penyiasat Hebat kat Malaysia ni menangkap walau 1 pun kes kes Bunuh, penculikan & Rogol kanak kanak... Kenapa ek?

    ReplyDelete
  3. Siapa yang mampu menyiasat isteri PM kita?

    ReplyDelete
  4. cuba perhatikan selepas nama rosmah, terdapat titik sbg full stop di ruang alamat. Agak pelik sbb ruang alamat agent dan exporter tidak terdapat titik sbg full stop.

    ReplyDelete
  5. Senang je nak tau kebenaran. DS Rosmah kena buat PC dan tunjuk semua cincin yang dia ada. Kita semua tengok ada tak rupa cincin tu. Kan, senang.

    ReplyDelete
  6. wah dah ada detektif CONAN rupanya..syabasssss..abah kau!

    ReplyDelete
  7. kalau dilihat dari screen shot, form kastam ini telah pun di "sent" secara online dari pejabat forwarding agent ke pejabat kastam KLIA. nama agent A. Krishnan, orang yang menyediakan form kastam ini (dia bukan pegawai kastam). No. form kastam K1 ialah I-04-03883/11. Harap pihak yang buat cerita ini tunjukan print chit form kastam bernombor seperti dia atas, dia mesti ada satu salinan.

    ReplyDelete
  8. http://putra3.spa.gov.my/online/spdm_online/semakan_urusan.jsp

    P KAT LAMAN WEB TU MASUKKAN IC841113055099...BUDAK YG PRINT SCRN SISTEM MAKLUMAT KASTAM TU AKAN KELUAR,,,,MALAS DEN NAK LAYAN BUDAK NI JAWATAN PUN TAK SAH LAGI

    ReplyDelete
  9. Kalau kastam tidak bertindak, kita fikir sendirilah kebenarannya.

    Ini melibatkan reputasi mereka dan rahsia stake holder (pelanggan) mereka.

    Bagi yang menyatakan bahawa ianya diubah, perlu diingat, ini bukan print screen, tetapi gambar screen komputer yang ditangkap menggunakan kamera, terlalu mudah untuk mengesan sekiranya ada perubahan/ modifikasi. Ada anda lihat?

    Kadang2 kita kena teliti dan kumpul seberapa banyak maklumat sebelum menafikannya (cth, dapatkan maklumat dari kastam). Kerana silap langkah, reputasi kita yang jatuh. Lainlah jika reputasi tdak penting melainkan hajat kita terlaksana.

    ReplyDelete
  10. haha.. bodek la.. bodek sampai mampus.. ntah papa.. sampai mcam tu skali nak pertahan rosmah badak tu.. hahahaha.. malu aku nak baca blog ni.. macam tgk tong sampah yang melimpah2 sampahnya.. hahaha..

    ReplyDelete
  11. Mereka tahu semua pengikut mereka bahalol, buat apa pun akan percaya..

    Tambah lagi bebudak sekolah yg tak pernah berurusan diPejabat, macam budak muda, nak tunjuk hebat kat kekawan.

    Yang golongan lain apa lagi, baca BM langsung tak tau apatah lagi BI..

    Ini la minda sebenar pengikut PR yg mereka cuba perbodohkan..

    ReplyDelete
  12. Alaaaa.. benda ni pun nak jadi cerite? Tersgt bijak dan pndainya org yg mulakannya. Kalau beli brg utk pakai sendiri kat overseas, especially brg kemas, kite org pempuan akan pakai n just walk out of the airpt je. (pernah buat pun). lain lah kalau beli bkati2. kenelah declare. lagipun x akan pakai shippg agent, bawak sndri sbg hand luggage je. Kalau betul citer cincin USD24juta kak mah kite tu dihntar melalui shipping agent, besor mane agaknya kotak cincin tu ekk? Besor fridge kot..... Fikirlah logiknya. Jgn pecaya bulat2. Fitnah tu... DOSA besor!!

    ReplyDelete
  13. ini kerja ejen cia. cara depa nak finance pembangkang ialah dengan membawa masuk cincin tersebut menggunakan nama rosmah. lepas masuk, depa bawa pi kedai pajak gadai ah beng dan gadai sebanyak mana yang dapat. duit diterima disalurkan kepada pembangkang. 99% dapat pada anwar dan selebihnya dibahagikan tak sama rata.

    nampaknya, ramai pengkomen terasa pedas dengan kupasan yang dibuat oleh dr. jangan hack blog ini ye.

    baik rosmah beli private jet. boleh angkut sebanyak mana cincin dan kasut sekali. memang sah 99% penipu. tapi ada 1% yang mungkin sah..... macamana ni aik??

    boleh percaya ke kepada printscreen benda besi sebegini. kalau percaya, baik buat polis report. documentary evidence dah ada. a. krishnan pun dah ada. alamat pun dah ada. mari kita kumpul ramai-ramai buat rally cincin 1.0 untuk cari a. krishnan sambil berjalan kaki ke seksyen 51A.

    ReplyDelete
  14. Nii name nya BLOGER pembodek Rosmah...apa dia kisah rakyat susah..

    ReplyDelete
  15. SUPERB DAN SYABAS BUAT DR.

    PENAFIAN BERSERTA FACTS N FIGURE SPY INI KITA MAHUKAN.

    BUKAN PENAFIAN PENGECUT SPT ANUWAR AL-JUBURI, SURUH BERSUMPAH PUN SUSAH DAN BUKAN PENAFIAN SPT PORK AJIS..ITU DUIT DERMA DAN SUMBANGAN BUAT GI HAJI BUKAN DUIT IMBUHAN.

    PIHAK KASTAM JGN MABUK PASAL AP EXPORT ATAU KUTIP DUIT CUKAI PERKHIDMATAN !!!

    TAK KIRA MANA2 JABATAN YG TERKAIT SILA MAJU KEDEPAN BUAT PENJELASAN.

    MCM LEMBULAH NAK KENA DORONG DAN TARIK.

    ...PEBENDE...

    ReplyDelete
  16. Assalamulaikum...
    Saya mahu berkongsi artikel ini di blog saudara...sy mahu follow blog saudara...mohon follow sy balik...TQ...Mencari kebenaran itu adalah wajib....salam perkenalan...

    ReplyDelete
  17. Nampak nye tukang2 fitnah dah kalut dan cemas. Info macam ni boleh cari kat hujung jari beb. Apa punya bangang tanya kenapa kes bunuh/rogol tak boleh selesaikan?? Kes liwat pun dah tangguh 3 tahun apa cerita.

    ReplyDelete
  18. alaaa.. citer mcm ni pun nak kecoh. tsgt bjak dan pndailah org yg mulakannya. fikirlah cara logik. kite org pompuan ni kalu bli brg kemas (org jntan beli jam mahal2) utk pakai sndri kat overseas, mase balik x declare punye. pakai aje. kat tlinge, jari, lengan, kaki, leher mane2lah tmpt yg blh gntung. Smpai a/port green lane. lainlah kalu bli bkati2. kene declare, tapi bawak sndri as hand luggage. x pyah pakai shipping agent. kalau ikut citer cincin kak mah kite ni, agak2nya lah, besar mane kotak cincin USD24juta tu ekkk? Smpai kene pakai shipping agen nak bawak balik. Besar fridge kot? Jgnlah buat2 citer yg kurg logik. Jadi fitnah tu. Dosa BESAR....

    ReplyDelete
  19. Lepas ini kita siasat bagaimana Anwar melanggan pelacur cina pulak

    ReplyDelete
  20. BOLEH TOLONG SEMAK ADAKAH KRISHAN ANGGOTA KASTAM. KASTAM PERLU MENGELUARKAN KENYATAAN RASMI.



    Kad Pengenalan 720413085731 / A2327953
    Nama KRISHNAN A/L AIYAVOO
    Tarikh Lahir 13 Apr 1972
    Jantina LELAKI
    Lokaliti 128 / 10 / 10 / 006 - TMN SEMARAK
    Daerah Mengundi 128 / 10 / 10 - BANDAR BARU NILAI
    DUN 128 / 10 - NILAI
    Parlimen 128 - SEREMBAN
    Negeri NEGERI SEMBILAN

    ReplyDelete
  21. Masih kita ingat tak, beberapa hari lalu laman web kerajaan telah di godam dan saya rasa SKMM perlu menyiasat siapakah pengodam nya dengan serious dan mungkin kejadian ini ada kaitan nya dengan pengodaman laman web kerajaan. Hentikanlah kerja kerja memfitnah sebab negara Malaysia merdeka dengan pengorbanan keringat rakyat Melayu Persekutuan Tanah Melayu dan bukan nya dengan fitnah.

    Allah selamatkan Malaysia dari fitnah dajjal dan ejen nya sekali.

    Amin.

    ReplyDelete
  22. Cerita pasal cincin berlian ni aku rasa jam OMEGAY tu takde pun di tunjukkan kepada rakyat yang ingin tahu? Sebelum Rosmah declare kak jijah kena declare dulu jam OMEGAY tu kat mana?.... Polis tolong lah jangan simpam jam OMEGAY tu lama lama sebab rakyat Malaysia ingin melihat sangat pelaku sex tu memakai jam OMEGAY nya.

    ReplyDelete
  23. Sesiapa yg percaya cerita DS Rosmah beli cincin bernilai 24 juta bermakna org tu tersangat2 lah bodoh. Org2 PR ni hebat dlm membina fitnah dan memalsukan bukti. Klu betul cerita tu kenapa tak buat laporan polis atai direct kpd SPRM atau ke PBB?
    grou

    ReplyDelete
  24. dah beli cincin, pakai ajelah kat jari.. yg nak pergi hantar pakai kargo tu, apa hal.

    hihihi tak lojik.

    ReplyDelete
  25. Cincin tu sebesar alam ke sampai nak guna shipping2 ni? Tak masuk akal langsung. Dah beli, sarung je lah kat jari ataupun bawa dalam handbag. Pembangkang dah tak ada modal ke nak gosip2 ni?

    ReplyDelete
  26. kalau tidak betul, minta Rosmah saman orang yang buat fitnah ni..

    ReplyDelete
  27. biar penjelasan mengenai perkara ni keluar dari mulut Rosmah sendiri.

    ReplyDelete
  28. Anon 11.31

    Bukan bodek tapi obviously PENIPU!!

    Mana ade dalam sejarah dunia org yg beli cincin atau gelang harga juta2 hantar melalui Shipping Agent / Courier Company / Pos Laju..! Nak mampus ..kalau hilang sape nak jawap?? Tak pernah dibuat dek org..!

    Sy mempunyai Shipping Agent sendiri, track record sy.. barang yg ratus ribu pun org dah panik kalau lambat sampai ini kan pulak juta2.. Masuk akal ke?? Sy juga pernah hantar staff sy ke Philippines utk penghantaran brg yg berjumlah less than a million.. kecik aje brg dia..krn keselamatan sy terpaksa hantar org. catch the next flight back to KL.. yg ini bukan calang2 oiitt .. USD24juta.. masuk akal ke??

    Lagi satu Kastam tak ade 'Operation Manager" yg pakai pangkat tu ialah Shipping Agent.. So, tolonglah. siapa yg bodek nii?? Kalau nak sokong Al-Juburi tu sekali pun pleaselah gunakan akal logik sikit..!!

    *@izan~

    ReplyDelete
  29. Cuba cek nama Jeremy Beh Sin Tee...Nama yg agak pelik bagi org cina sebab nama Sin Tee adalah nama perempuan tapi nama Jeremy nama lelaki. Kalaupun perempuan cina tu amik nama inggeris kat depan pun takkan dia nak letak nama lelaki plak...

    ReplyDelete
  30. chegubard ni anak sapa , bangga sunggug keluarganya , maklumlah pakar penyebar berita palsu.

    ReplyDelete
  31. Mula-mula baca pun saya dah gelak habis..mana ada orang yg nak beli intan berlian berjuta-juta hantar pakai penghantaran segera...Wah...pergi periksa data diamond paling mahal dalam dunia harga berapa.....

    Hanya pengikut tahap buta akal dan perut akan percaya...Apa nak heran..dia orang hari-hari kena kencing dengan Dewa AL-Juburi (tanya Mat Sabu siapa dia Al Juburi) dan pelakun utama Anwar Si Pembohong...hah..hah..Kalau Kepala dah kuat penipu..anak buah semua pun pakar penipu....Hai Anwar si penipu...Apa jadi 16sept...hah..hah..mana dia pelabur Arab berbillion-billion yang nak melaburkan permatang pauh mas kempen permatang pauh...konon Tentera sokong dia,uh..Inilah ketua Umum Parti KEncing Rakyat,,,,sebab itu bab cincin pun jadi hal,,,,,,tak ada ke bab pembangunan ke, bab nak majukan agama islam, bab berapa masjid baru dibina di Penang atau selangor...ini bab peribadi,,hasut menghasut,fitnah,caci maki...ini semua Anuar AlJuburi punya cara...

    ReplyDelete
  32. Lepas CICIN gula gula 24juta, (kenapa 24 juta? Kan elok 30 juta? (round figure.) Bag tangan DS Rosmah, pas tu Baju dan seluar dalam dia pulak. Tak percaya tunggulah.

    CheguBard ni CIK GU ke? atau Buah Ciku? Ha ha ha ha...Nasib baik Orang Melayu ramai yang cerdik, kalau semua macam CHEGU ni, habislah...

    Rosmah beli cicin 24 juga melalui kouriner...ha ha ha ..Banggang, aku nak kourier kerosang emas berharga seribu untuk hari jadi dia pun Fed Ex tak mahu terima..syarat kourier tak terima cash atau jewellery, inikan pulak 24 juta..ha ha ha ..

    CheguBard Bodoh, CheguBard Bodoh, CheguBard Bodoh..

    ReplyDelete
  33. ada baiknya juga jika rosmah sendiri yang menafikan perkara ini..

    ReplyDelete
  34. kita tunggu dan lihat sejauh mana perkara ini akan berlarutan.

    ReplyDelete
  35. ini borang Kastam K1 on-line macam borang spa 8 nak cari kerja online. Borang ini boleh dibuka oleh syarikat forwarding yang berdaftar dengan pihak kastam. mereka boleh taip apa sahaja dalam borang tu kemudian ambik gambar dan cancel. Ini keje bebudak forwarding agent balaci Anwar. Korang boleh rujuk ngan budak fowarding agent.

    ReplyDelete
  36. untuk penjelasan yang lanjut pihak KASTAM perlu membuat kenyataan akhbar untuk membuktikan kesahihan kes nie,sebagai rakyat jgn kita termakan hasutan fitnah yang belum tentu lg kebenaran,jangan nanti yang fitnah tu xmasuk syurga kerana tidak cium tapak kaki rosmah..kata2 nik aziz bila anwar difitnah

    ReplyDelete
  37. SATU PERSOALAN. KENAPAKAH NAMA DS ROSMAH DITULIS DI KOLUM AD (ADDRESS) DAN ADA TERTULIS "INSPECTION BY" ? TIDAKKAH SEORANG CIKGU TAK FAHAM APAKAH MAKSUD INSPECTION BY? IANYA JELAS TIDAK BERMAKSUD PENERIMA. KAN KE BANGANG NAMANYA CIKGU TU. HEHEHE.

    ReplyDelete
  38. Puak-puak Pakatan Haramjadah dah tengok Video belali terjuntai pun depa tak caya tapi yg ni baru gambar skrin pegun (tak gerak) depa dah heboh-heboh macam babi hilang anak ... betul la Pakatan Babi Haramjadah kaki spin.

    ReplyDelete
  39. sukahati DS Rosmah pakai cincin mahal,apa nak sibuk dia punya duit,kalau kamu ada duit macam tu pun ceritanya sama juga,tapi jangan melampau-lampu buat fitnah.

    ReplyDelete
  40. Wahai cincin kesiannya engkau jadi mangsa bualan umum. huhu

    ReplyDelete
  41. Semoga kebenaran dapat ditemukan segera. Sementara itu janganlah kita terlalu cepat membuat kesimpulan sebelum bukti cukup kukuh diperolehi.

    ReplyDelete
  42. org miskin makan ikan kembungJuly 14, 2011 at 11:51 PM

    Banyak betul menyamun ek .. kot dia ada la duit banyak tu .. ke gaji langsung x pakai .. terlebih samun :)

    Lupa plak .. dia kan berjimat cermat

    ReplyDelete
  43. Rasanya ada yang cuba untuk menghantui fikiran rakyat dengan mengubah semua data ini untuk kepentingan mereka sendiri. Sudah-sudahlah membuat fitnah. Sehingga sekarang Rosmah tidak menafikan semua itu kerana beliau pasti ada orang merancang sesuatu.

    ReplyDelete
  44. Penipuan gambar berlaku di sini yang telah diubah suai.

    ReplyDelete
  45. Itulah peningnya English education... "INSPECTION BY: tu dalam Bahasa Melayu ertinya "DIPERIKSA OLEH:".. fahaaammmm.. tu lah, kecik-kecik tak nak mampus, dah besar menyusahkan orang.

    Nampaknye samada gambar telah diadjust pi letak nama Rosmah, ATAU screen it sendiri telah dihack dan ditukar ke nama Rosmah oleh orang yang ada authorisation terhadap system kastam tersebut.

    C'mon la.. den kojo Programmer, tau bona den how computer system works. Kalau penggunaan ayat pun salah kat system tu, kalau company den, lamo dah kene reject time system testing.

    P/S: Pada puak2 pembangkang yang tak tau English tu.. sorry lah ye.. guna google cari erti perkataan2 English yang den pakai tu.. tu pun tak reti2?? Kecik2 tak mampus, dah besar menyusahkan orang.

    ReplyDelete
  46. ya allah, jahat nya dorang ni. suka fitnah org, suka menipu.
    lepas tu ramai pulak yg pecaya.
    jahat betul le org pr ni. macamni pun org pas masih nak join. org2 jahat ni jangan join. kesian najib ngan rosmah, dulu kena fitnah pasal atantuya, dah dibuktikan di makamah pun org pr tak nak pecaya. sekarang ni pasal cincin, org dah jelaskan pun tak nak pecaya. ngape le sampai gelap sungguh hati dorang ni. tak de nur langsung.

    ReplyDelete
  47. Jeng jeng jeng
    LIHAT TARIKH DALAM BORANG

    Pesanan: 15 April 2011 – eve of Sarawak election
    Kastam: 8 Julai 2011 – eve of BERSIH demo

    Soalan cupumas;
    Siapa tergesa ka London sebelum keputusan Pilihanraya Sarawak di umumkan (sila ambil perhatian time difference Msia/London atau US according to Azmin)

    ROSMAH atau
    Jeng jeng jeng?

    ReplyDelete
  48. Saturday, April 16, 2011

    PKR deputy president Azmin Ali replied to Deputy Prime Minister
    PKR deputy president Azmin Ali, in replying to Deputy Prime Minister Muhyiddin’s allegation that opposition leader and PKR advisor Anwar Ibrahim had left Sarawak to either London or the United States, says Anwar has been travelling all over the world every other week.

    Azmin says Anwar had to cancel a speaking engagement in the United States last week. This speaking engagement in London is so important that Anwar left last night and he would be back soon, says Azmin.

    MalaysiaKini

    ReplyDelete
  49. cincin SAKTI koootttt... ha haaa

    ReplyDelete
  50. Pandai betul Puak Pakatan Haram Jadah ini main wayang ye. Besar besar kan isu Bersih, Cincin Rosmah, Kekejaman Polis lah dan macam macam lagi, semata mata untuk Mengalih Pandangan Daripada Isu Sebenar :-

    1. Kes Liwat kedua yang mempunyai Bukti Yang Kukuh.
    "Air Mani DSAI didapati dalam dubur Saiful".

    2. Kes video lucah dah terbukti 99.99% pelakon laki laki nya adalah DSAI.

    3. PAS selama 50 tahun tak tahu yang Negara Islam tak ada dalam Al Quran dan Pimpinan Ulama tak perlu lagi.
    Sekarang memperjuang Negara Kebajikan.
    Perubahan ini adalah akibat Tekanan yang diberi olih DAP.
    PAS sekarang sanggup buat apa saja asal dapat ke Putrajaya. PAS sudah jadi Parti Yang Tidak Ada Pendirian, Harga Diri dan Hilang Hala Tuju.

    4. Ambiga yang mempertahankan orang murtad dan Menentang Akidah Islam, menjadi Pemimpin Agong Bersih orang PAS, DAP dan PKR.

    5. Tuntutan Bersih langsong tak menasabah. Contoh nya "tanda dakwat". Tiap pengundi di Malaysia ada Kad Pengenalan. Mana bolih undi dua kali. Tunjuk bukti kalau ada seorang pun pernah mengundi dua kali.
    Bersih ini ingat dia siapa. Kalau SPR nak buat sebarang perubahan atau minta pendapat, mereka akan Minta Pandangan Rakyat " the silent majority".

    Sudah lah saya bolih beri lagi 50 sebab mengapa Pengundi mesti Tolak Pakatan Pembangkang.

    ReplyDelete
  51. saya tak sekolah tinggi... izinkan saya bagi satu bukti penipuan sekali imbas.

    lihat dalam ayat2 sistem. tiada tanda noktah digunakan selain selepas sesuatu kata kependekan yang diwakili huruf pertama.

    mengapa selepas perkataan mansor, kedapatan noktah? sedangkan setiap away dalam distem tidak bernoktah.

    nampaknya bodoh la demer ni tak cukup pandai..

    ReplyDelete
  52. diorg ni rata2 tak pernah beli barang "bernilai" di luar negara..macam tak pernah whateva la..bolehla saya simpulkan umno ni otak ringkas..

    ReplyDelete
  53. borang 2 sudah keluar cuba komen sikit doc,susah la kalau macam ni bukti depa tu kuat la doc,gelang zebra lagi...aduh :(

    ReplyDelete
  54. Rosmah Mansor.. (Shah, Sultan. Kastam dh buat kenyataan maaf sebab form kecik, so tercicr la nama shah, sultan tu.
    Dot dot itu sebenarnya bukan isteri PM, tapi beliau adalah waris Sultan Mansur Shah. Harta Manshur Shah yg punya la. Kesimpulannya; toksah pikir la harta sepencarian mereka2 itu. Kalau nak buat harta, jadilah mcm mereka2 itu. Atau doakanlah anak anda dlahirtkan terus kaya raya dan mampu beli apa sj.

    ReplyDelete
  55. kastam,sprm dok diam jer..tak nak komen ker? ker memang najimah simpan duit bawah bantal nak beli cincin tu..

    ReplyDelete
  56. Buat apalah korang bertekak dengan pencacai UMNO tu....diaorang memang dah bebal......Rosmah pun tak pandang sangat dengan penyokong UMNO ni ...bukan ada kelas.Kita tumpukan niat kita tewaskan UMNO ni.Mereka pun dah lemah dah gelabah.Biarkan mereka merpertahankan Rosmah.Kita tengok apa Rosmah bagi hadiah pada mereka.Habis2 pun RM10.00 saja.

    ReplyDelete
  57. Kalau kita rajin baca kitab,sila cari dan baca Kitab JibMah, surah Al Jibtuya berbunyi, "wahai pengikut-pengikut PAS jadilah macam UMNO, tinggalkan solat, mari minum arak, mari berzina dan mari menipu rakyat. Kerana kamu akan memperolehi sebesar-besarnya kekayaan daripada UMNO". jadi... tak guna kita bertekak dengan pencacai Ampornu ni, buang masa je!

    ReplyDelete
  58. Kalau kita rajin baca kitab,sila cari dan baca Kitab JibMah, surah Al Jibtuya berbunyi, "wahai pengikut-pengikut PAS jadilah macam UMNO, tinggalkan solat, mari minum arak, mari berzina dan mari menipu rakyat. Kerana kamu akan memperolehi sebesar-besarnya kekayaan daripada UMNO". jadi... tak guna kita bertekak dengan pencacai Ampornu ni, buang masa je!

    ReplyDelete
  59. Kalau nak berbelit, berbelit2 sehingga membelit diri sendiri. Dah Rosmah mengaku simpan duit dari kecik nak beli cincin tu, takkan nak tulis itu penipu plak. Kalau camtu surat khabar Utusan Melayu tu tipulah ambik keterangan RM yg dia simpan duit sejak kecik. Dalam Al-Quran sendiri tulis akhir zaman, Luka Bin Luka iaitu orang zalim lagi bodoh akan menjadi pemimpin. Apa la nak jadi...

    ReplyDelete
  60. kalo btol bkan rosmah pnye, knape ade name rosmah plak kt situ??
    rosmah kene wat inspection ke kalo ade barang kemas luar negare masok malaysia??

    mule2 rosmah nafikan mase bende ni mule2 timbul. die kate die difitnah. lepas tu tetibe lak ade org akte cincin ni sbnrnye untuk pameran rahsie. n then tetibe lak ade statement kate cincin ni besan rosmah yg pnye.

    fikir2kn lah mane yg btol, mane yg x.

    ReplyDelete
  61. betul tak betul kita segabai rakyat harus renung2 pikir kan bersama2...

    1. kite di kejuk kan dengan kematian norita
    2. altantuya
    3. teoh beng hock
    4. pagawai kastam pun jatuh

    di mana kah para peguam2 yang cerdik pandai di negara satu malaysia ini...
    susah sangat ke nak menyelesai kan kes2 macam tu..baik tak payah jadi peguam. atau takut jadi mangsa no 5...?????..

    ReplyDelete
  62. hehee....lucu la blogger upahan UMNO ni..diaorg dah tau sumber dari internet ni benar/cepat menular, nak keluar melalui RTM,akhbar,media2 lain pasal keburukan umno?..alamatnya mati kebulur la...pencacai umno sekalian: cuba tgk flow kes jenayah di Malaysia sejak najib jadi PA,rosmah jadi PM...skuad UTK mengebom Antaltulya sehingga berkecaiiii..tiada sisa saki baki fosil dijumpai..org kanan jabatan kastam mati, kononya bunuh diri di pejabat SPRM...kes masih berjalan, utusan,pdrm(pencacai umno) awal2 lagi declare punca kematian arwah sbgai bunuh diri shngga pihak keluarga arwah xpuas hati..xder liputan ketidakpuasan hati itu oleh media2 tempatan..aku yakin dan percaya arwah tahu byk perkara mngenai rosmah ni....

    ReplyDelete
  63. Sedap juga baca juak pembangkang suruh Rosmah tunjuk semua cincin yang dia ada sebagai bukti. Hm, anyway, tak pernah lagi aku dengar Rosmah brag about how much she has rings or anything.

    Tapi ada satu kawan tu, dia brag dia ada Jam Omega. Kenap tak suruh dia je tunjuk dulu?

    ReplyDelete
  64. geng pembangkang comment mcm xde modal jer...dh jd cam citer ayat maharajalawak mega pn ada...

    ReplyDelete
  65. standart procedure company luar negara.barang mahal dan rare macam tu tak sama macam beli cincin kat kedai emas biasa.ada Agreement and insurans policy segala.tak percaya pergi tengok balik cerita los and faun.korang akan faham.jadi engkorang yang takat belikan bini atau pakai cincin lima nam ratus ni mmg la tatau apa apa.dah tu nak bukti macam mana lagi?tengah kena siasat kat pejabat sprm pun boleh jatuh bangunan.apa ada hal.pakai c4 pun dia dah buat.ko ingat c4 tu macam mercun pop2 ke boleh beli kat kedai?.C4 bai!!military je yang ada benda tu.sapa yang ada kuasa untuk realese bebenda macam tu?ini info yang dapat dalam negeri.kalau laporan info dari luar negara macam sydney morning herald tu takan korang nak cakap fitnah pembangkang juga?pembangkang bayar akhbar tu macam akhbar yang ada kat sini ke?ada ulama pun korang hina hina.tv3 pukul 8 malam tiap hari terang terang sebar fitnah memecah belahkan, memburukkan orang engkorang tak nampak?tu contoh yang baik ke nak tunjuk kat semua orang? kalau nak regain trust dari orang lain.kena la tunjuk akhlak yang baik.baru orang boleh percaya.tapi kalau dah banyak sangat perkara yang merapu.takan nak sokong juga?memartabatkan melayu dan islam.tapi semua menteri wanita kongkalikong tudung pun tatau pakai.masuk la rosmah yang korang sanjung2 sangat tu.cek balik bebetul apa aku cakap.jangan gelap hati sangat bai.tak payah approvekan komen aku.ko sorang baca cukup.

    ReplyDelete
  66. mnteri djabtn perdana menteri tlah bgtau,cincin tu telah dipulangkan balik..so,bermakna,cincin tu pernah ad kt malaysia,sekian

    ReplyDelete
  67. najib dah mengaku itu cincin untuk rosmah...tak payah sebok2...

    ReplyDelete
  68. Ermmmm..... Ntah apa² la... Pembangkang nie keluarkan statement tak berkualiti langsung... Semata² emosi... Pelik.. Mcm mana la dorang bole hidup sampei tau menggunakan internet...?? Patutnyer lama dulu da mati... Kamon la... Da besar panjang tp fikiran/akal takde...

    Cincin beharga 24juta hantar pakai kurier...?? Ishhh... Ishhh.... Ishhhh... Pakai kurier tuh... PAKAI KURIER...!!! Apa kejadahnyer pakai kurier... Apa daaa... Kalo aku la penjual cincin tersebut, aku taknak pakai kurier, aku upah bodyguard 10 org, pastu aku sendiri pegi hantarkan.. Bila sampei aorport negara yg berkenaan, da ada org/polis stanby eskot aku... Baru la namanyer JUAL BARANG BERPROFILE TINGGI... (PENJUAL SENDIRI HANTAR KT DEPAN PINTU PEMBELI)

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.