
Siapa? Najwan Halimi?
Inilah persoalannya apabila peguambela mendedahkan saksi misteri di dalam mahkamah hari ini.
Beliau disoal tentang perhubungan beliau dengan Saiful Bukhari semasa belajar di Universiti Tenaga Nasional (UNITEN). Sudah tentu beliau akan menceritakan perkara yang sedap didengar oleh Anwar Ibrahim kerana Najwan Halimi adalah pembantu Anwar Ibrahim (bahagian penasihat Ekonomi Selangor).
Hairan kerana hanya dengan gaji RM1 sahaja, Anwar Ibrahim mampu mengajikan seorang pembantu!
MiM tidak nampak kerelevanan saksi tersebut dipanggil lebih-lebih lagi jkka mahu mengorek kisah silam.
Manusia berubah-ubah. Jika dulu Anwar Ibrahim memaki hamun parti PAS dan memperlekeh-lekehkan parti DAP, sekarang mereka diibaratkan kekasih yang berbeza-beza angan-angan mereka.
Jika dulu Hadi Awang dengan Amanat beliau sehingga kucar-kacir orang Islam dengan sembahyang 2 imam dan sebagainya, hari ini beliau bersekongkol dengan DAP sehingga sanggup menyetujui protes DAP tentang isu Hudud.
Maka, apakah saksi tersebut dipanggil hanya sekadar mempromosikan diri beliau supaya dikenali oleh orang ramai?
Rujuk laporan UtaraNews:
Setelah mahkamah berehat seketika selepas keterangan timbalan pengarah Jabatan Kimia, Lim Kong Boon diambil, kini tiba giliran saksi misteri yang dimaksudkan pasukan peguambela.
Dia adalah Mohd Najwan Halimi, bekas pelajar Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) yang tinggal bersebelahan dengan bilik pengadu, Saiful Bukhari Azlan pada 2003.
Najwan juga memberitahu mahkamah dia dan Saiful sering makan bersama, menghadiri kuliah sama, dan melakukan aktiviti sukan bersama.
Menurut keterangan Najwan, ketika disoal peguam Anwar, Sankara Nair, Saiful adalah seorang pelajar yang sangat gemarkan publisiti hinggakan ketika dalam universiti dia menyertai pelbagai aktiviti sosial terutamanya dengan pemimpin politik UMNO.
Apabila ditanya Sankara siapakah pemimpin tersebut, Najwan menjawab, Syed Hamid Albar (ahli parlimen Kota Tinggi) yang ketika itu pada 2003 adalah Menteri Dalam Negeri di bawah kabinet Tun Abdullah Ahmad Badawi. seterusnya

7 comments:
Saksi misteri ni boleh explain misteri macam mana air mani anwar boleh ada dalam dubur saiful???
Najwan Halimi bekas PTD Kementerian Pengangkutan yang tak lepas tapisan keselamatan.. Kena buang dalam masa kontrak....
Sebab kena buang tak lain tak bukan ialah kuat berpolitik.
SAJA NAK TANYA,
APA RELEVANNYA DITAMPILKAN SAKSI INI?
Berapalah siMamat ni dapat dari Al-Juburi. Salah hemat bolos jubur
Mungkin kerap curi spenda Anwar yg belum basuh. Mana tau ada kesan 'over flow'. Sebab saipol jarang pakai spenda sbb spenda saiful kerap ditinggalkan dirumah tunang beliau. Kalau aku dapat RM3.8 juta, aku jg rela berbuat seperti saiful.
anon 5:02pm,
jadi maksudnya ko rela bermubahalah palsu?
dipersilakan... kita tengok camne dengan rm3.8juta tu dilaknat hidup ko dunia dan akhirat...ada berani?
kalau tak berani, gunakanlah sikit akal yang ada tu. jgn jadi manusia berotak udang..
Ape punya lemah la argument mamat ni, anecdotal dan xde backup evidence langsung.......
Aku pon boleh dakwa Karpal singh agen antiAnwar, dia ada byk gambar dgn PM gak, pastu depan2 lagi kutuk Anwar xlayak sbg ketua PKR dlm sidang akhbar......
Anwar kehabisahn modal sudey....air mani jek yg tinggal
Post a Comment