Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, November 10, 2011

Ibadat Haji DS Najib Razak Tidak Sah!!


Kita semua tahu bahawa portal kaki pembohong dan paling celaka iaitu MalaysiaKini pernah memutarbelitkan isu sama ada DS Najib Razak lengkap rukun haji beliau.

Portal pro-pembangkang itu telah memanipulasikan kenyataan Mufti Perlis Dr Juanda Jaya yang kononnya terkejut tetapi sebenarnya Mufti Perlis itu mengatakan bahawa temuramah beliau tidak dikaitkan dengan Perdana Menteri!

Sejak hari itu, ramai pihak pro-pembangkang termasuk bloggers mereka yang mengeksplotasikan isu ini tanpa usul periksa tahap memfitnah! Kerakusan mereka itu jelas menunjukkan bahawa pembangkang amat kontang modal politik!

Pathetic !

Sila baca penjelasan di bawah :-

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom hari ini menjelaskan bahawa kenyataan daripada Twitter Datuk Seri Najib Tun Razak pada Ahad lepas yang beliau selesai menunaikan ibadah haji sedangkan masih ada rukun haji yang belum dilaksanakan ketika itu, telah disalah tafsir.

Sambil menolak sebarang andaian kononnya Perdana Menteri dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor serta beberapa kenamaan lain tidak selesai mengerjakan ibadah haji, beliau berkata, sebagai tetamu diraja kerajaan Arab Saudi, Perdana Menteri serta jemputan yang lain dapat menjalankan ibadah dengan baik.

Bercakap kepada pemberita sejurus tiba dari Tanah Suci di KLIA, Jamil Khir berkata, Perdana Menteri dan rombongan telah mendapat kawalan yang baik dan teratur bagi menyempurnakan semua ibadah semasa mengerjakan haji.

“Yang dimaksudkan (dalam Twitter Perdana Menteri), bukan selesai ibadat haji (tetapi) selesai wukuf. Wukuf ini dari Zohor 9 Zulhijjah sehingga Maghrib hari yang sama. Jadi yang dimaksudkan selesai itu, selesai wukuf.

“PM selesai (menunaikan ibadah haji). Haji ialah kita mesti pergi di Arafah.

Kalau kita tidak berada di Arafah, maka tiadalah haji itu.

“Jadi pada petang itu mungkin… barangkali soalan itu ditanya petang itu… selesai itu, selesai Arafah. Haji itu belum selesai lagi.

“Kita masih ada untuk nak melontar selama tiga hari pada hari-hari Tasyrik.


Jadi ini yang mungkin disilap faham,” kata beliau. – Bernama

8 comments:

 1. amboi hajah kak mah....

  balik mekah terus jambul...

  taat perintah tuhan la katakan

  ReplyDelete
 2. kalau kak mah masuk PAS, tak payah gi haji, boleh terus ke syurgaaaaa..

  nik aziz kan kawan allah katakan.

  ReplyDelete
 3. editor malaysiakini tu kafir. apa dia tau pasal haji.

  ReplyDelete
 4. anon 10.50, buat dosa kering nampak? ang saya nampak kak mah pakai anak tudung warna hitam jenis laced, dan selindang hitam diatas anak tudung.

  ReplyDelete
 5. Yang depa nak meroyan ni pasaipa? Anwar yg tak pi haji tu depa kata pi haji.. Najib yg pi tu depa kata tak sah.. Kah kah kah.. Suruh depa yg kata tu pi buat haji la.. Jgn la sampai org pi haji buat amal ibadat pun di politikan.. Stupid!

  Aryan Brotherhood

  ReplyDelete
 6. ADA MAMAT TU KAN, GAMBAR HAJI PHOTOSHOP PUN PENCACAI PERCAYA BULAT2 KONONNYA DIA DAH NAIK HAJI. CUMA TAK NAK GEMBAR GEMBUR..KAH KAH KAH. BETUL2 OTAK DINOSAUR. BANGANG NAK MAMPUS...KAH KAH KAH

  ReplyDelete
 7. Kan cakap Selesai Ibadah Haji...mungkin maknanya selesai melaksanakan satu ibadah dalam banyak-banyak ibadah yang terkandung dalam rukun haji itu sendiri..maksudnya selesai melaksanakan wukuf iaitu salah satu cabang ibadah haji itu sendiri.. itu sahaja..tapi juak demo ini akal cetek dan memang suka bersangka buruk..asal ada ruang nak fitnah nak malukan YAB PM kita mereka akan ambik tanpa memikirkan dosa dan tanpa rasa takut pada Allah....

  ReplyDelete
 8. Ibadah Haji Beliau DiNilai Oleh ALLAH...Bukan Manusia...Jangan DiSIBUKkan Kerja ALLAH sedangkan Kerja Kita pada ALLAH pun Tak Terjaga...ALLAH MAHA MENGETAHUI....=))

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.