Saturday, March 05, 2011

GEMPAR ! Pendedahan Bekas Fanatik PAS Tentang Tembelang PAS !


Penulis terkejut dengan pendedahan seorang bekas penyokong fanatik Pas, Rashid Wahab yang telah mendedahkan bahawa parti itu bukan sahaja memperalatkan agama bagi mengkafirkan ahli UMNO malah menyeru ahlinya supaya mengangkat senjata menentang UMNO.

Penulis berharap agar penduduk PRK Kerdau dan Merlimau mengambil iktibar daripada pendedahan ini.


Rashid yang 22 tahun mengabdikan diri kepada Pas berkata, kerana taksub dengan amanah Presiden parti, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, beliau terpaksa meringkuk dalam penjara apabila ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) sebanyak tiga kali.
Pada masa sama, beliau juga mendedahkan bahawa pucuk pimpinan Pas tidak pernah ikhlas untuk melaksanakan hukum hudud di negara ini sebaliknya ia dijadikan perkakas dan modal politik bagi memancing sokongan orang Melayu.

Katanya, hakikat itu terbukti apabila para pemimpin Pas berdolak-dalik setiap kali ditanya mengenai hukum hudud dan penubuhan negara Islam, sedangkan dahulu mereka berjanji sebaik sahaja memegang kuasa, Pas akan melaksanakan perundangan Islam di negara ini.

"Apabila didesak mengenai kes hudud kenapa tidak dilaksanakan selepas menguasai Kelantan, Terengganu dan Kedah, jawapan yang diberi oleh pucuk pimpinan Pas adalah hudud ini hanya satu per dua ribu sahaja dalam Islam, maknanya mereka berbohong," jelasnya.

Dedah Rashid lagi, Pas juga pernah mengeluarkan 'fatwa' bahawa solat di masjid-masjid yang dibina oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) adalah tidak sah dan ahli parti itu diharamkan daripada beribadah di masjid terbabit kerana perjuangan nasional tidak selari dengan Islam.

Bagaimanapun jelas beliau, sebaik sahaja Pas berjaya menawan Terengganu pada 1999, segalanya berubah dan Abdul Hadi yang menjadi Menteri Besar pada ketika itu, membenarkan masjid yang dahulunya haram digunakan oleh ahli Pas bagi tujuan ibadah.

"Pas menggunakan agama. Dalam usrah dan ceramahnya, Pas sering mengelirukan pengikutnya dengan cerita-cerita keislaman pada zaman Rasulullah SAW. Jadi pengikut Pas terasa dengan menyokong Pas mereka berjuang untuk Islam tetapi mereka sebenarnya keliru.

"Mereka tidak dapat membezakan yang mana satu parti dan yang mana satu agama. Selama menyertai Pas selama 22 tahun, sekarang barulah saya sedar, Pas dan Islam adalah berbeza. Islam itu adalah agama dan Pas hanyalah sebuah parti," terangnya.

Foto Superimposed Ummi Hafilda & DS Najib Razak.


Ini kerja pembangkang.

PARAH ! Lagi Pemimpin PAS Terkantoi Dalam Twitter & Depan Kamera !!

Tentu kita masih ingat dengan misteri kehilangan calon UM semasa berkempen pilihanraya kampus tidak lama dulu. Pelik dan misteri kerana di zaman ini, seorang mahasisiwi boleh hilang begitu sahaja dan timbul begitu sahaja.

Masturah, anak kepada Mariam Abd Rashid, Naib Presiden Muslimat PAS Selangor itu rupa-rupanya membawa kepada pelbagai lagi kepelikan dan ianya menjurs kepada seolah-olah misteri 'kehilangan Masturah' itu seperti disengajakan dan untuk mendapat publisiti murahan! Beginikah mentaliti anak Naib Presiden Muslimat PAS? Atau idea itu datang dari pemimpin PAS itu sendiri?

Rujuk artikel blogger Angin Perubahan. Di antaranya :-
Mariam Abd Rashid (ibu Masturah, Naib Presiden Muslimat PAS Selangor) memberi alasan kepada PPUM bahawa tiada siapa hendak menjaga Masturah kerana mereka sekeluarga akan berangkat ke Indonesia (baca sini).

Benarkah Mariam sekeluarga pergi ke Indonesia, atau ianya hanya satu helah untuk melarikan diri daripada siasatan kes?


Sebenarnya, Mariam juga berbohong kerana pada 28 Februari 2011, Mariam berada di Chenderah bersama-sama dengan calon PAS di Merlimau iaitu Haji Yuhaizat Abdullah. 2 Mac 2011, Mariam berceramah di Chin Chin.

3 Mac 2011 masih lagi berada di Merlimau berkempen untuk calon PAS. Berjalan jalan 2km untuk berkempen di Merlimau. Bila Mariam dan keluarga pergi ke Indonesia?

3 Mac - Mariam di PRK Merlimau. Katanya ke Indonesia?


Akhirnya Mariam terkantoi menipu PPUM kerana mahu mengelak anaknya Masturah dirawat untuk menyelesaikan kes hilangnya.

Apakah ini bermakna Masturah juga menipu dalam kes hilangnya selama 30 jam ketika pilihan raya kampus yang lepas?
SETERUSNYA

p/s : Apa nak jadi dengan pemimpin-pemimpin PAS hari ini? Sudah semakin berani tetapi berani menipu dan berlakon seperti Yuhaizad, calon PAS Merlimau. MiM sarankan kepada Muslimat PAS itu supaya tampil ke depan dan menerangkan yang sebenarnya! Tak eloklah, nama sahaja pemimpin PAS tapi buruk dan jijik dalamnya.

GEMPAR ! Aksi Calon PAS Merlimau Terkantoi Depan Kamera !!


Hari itu, Normala Sudirman, calon PAS Tenang terkantoi di depan kamera, kali ini calon PAS Merlimau pula!

Tak tahulah apa nak dikatakan apabila melihat foto dan video di bawah. Begitu jelas sekali calon PAS DUN Merlimau, Yuhaizad Abdullah hanya sekadar bermuka-muka, berlakon sahaja dan mengambil kesempatan di atas kematian seorang penduduk di Merlimau.


Calon BN bersiap sedia sejak awal.Selepas sessi foto, calon PAS tiada lagi bersama rombongan!

Kepada Yuhaizad, calon PAS - Kalau ya pun, hormati dan prihatin dulu sehingga jenazah sampai ke tanah perkuburan. Ini tidak.

Beliau lebih mementingkan kempen beliau tidak seperti Roslan Ahmad, calon BN yang sanggup bersama-sama penduduk.


Calon BN bersama penduduk. Calon PAS tidak ada & pentingkan kempen beliau!

Apa halnya si calon PAS ni?

Lihat video di bawah :-Esok, Yuhaizad calon PAS memang layak ditolak oleh penduduk Merlimau!

Friday, March 04, 2011

UPDATED : VIDEO Menarik ! Apa Yang Sebenarnya Berlaku Di Luar Dewan Ceramah Anwar & Ummi !

10:00 mlm - MiM mendapat perkahabaran bahawa calon PAS Kerdau telah dihalau oleh Tok Batin Rashid di Pulau Sendayan Teluk Sentang semasa berkempen! Orang-orang Asli tidak mahu kehadiran beliau kerana lebih mengganggu dan mengacau orang asli!

.................................................................................

Bagaimanakah keadaan sebenarnya yang berlaku di luar tempat ceramah di antara Anwar Ibrahim dan Ummi Hafilda di Rumpun Makmur, Pahang semalam? Sahut menyahut? Provokasi?
Lihat video di bawah. Interesting! :-

Video Mesti Tengok ! Hujah Bob Lokman PAS Yang Bakal Mengugat BN !


Lihat video di bawah :-


Jika beginilah kualiti ceramah Bob Lokman di PRK Kerdau, MiM sarankan supaya PAS tidak lagi menggunapakai beliau. Mungkin undi akan bertukar pihak. Lihat juga video di bawah :-

BREAKING NEWS ! HarakahDaily Kecut Perut & Buat Silap Mata Foto X-Rated Ummi Hafilda !!

Setelah dilondehkan oleh MiM dan rakan-rakan blogger yang lain KLIK SINI, hari ini portal lidah PAS, HarakahDaily telah buat silap mata, Now u see now u don't!

Rujuk laporan berita kelmarin bertarikh 3hb Mac 2011 :-

Laporan HarakahDaily 3hb Mac 2011


Dan rujuk pula laporan berita yang sama yang disiarkan hari ini:-


Hari ini bila dirujuk kembali laporan berita yang memuatkan foto Ummi Hafilda, HarakahDaily telah delete foto tersebut !

Begitu sahaja tanpa meminta maaf secara terbuka kepada Ummi Hafilda. Apakah HarakahDaily fikir mereka boleh terlepas begitu sahaja tanpa saman malu yang bakal meranap portal tersebut?Dan MiM difahamkan bahawa saman malu akan diteruskan juga! Bukti sudah ada !

Itu pun jika pihak HarakahDaily tidak mahu menyiarkan satu artikel mukasurat penuh meminta maaf secara terbuka di atas kejijikan mereka memburuk-burukkan Ummi Hafilda
!


Kita tunggu dan lihat sama ada HarakahDaily akan lakukannya atau bakal menghadapi tindakan mahkamah dan saman yang lebih menyusahkan mereka.


p/s : MiM sarankan agar HarakahDaily siarkan sahaja artikel minta maaf itu. Dengar kata, jika portal kaki fitnah itu lidah PAS berdegil, sesak juga mereka semua!

GEMPAR ! HarakahDaily PAS Siarkan Foto X-Rated Ummi Hafilda!!

HarakahDaily semakin melampau!

Terang-terangan mereka telah menggunakan photoshop untuk tujuan memalukan Umi Hafilda. Sungguh memalukan !

Inikah yang dikatakan menjunjung Islam, lidah dan suara PAS jika mereka sendiri kotor dan pembohong?
Memang dasar lubuk fitnah parti PAS!

Laporan HarakahDaily 3 Mac 2011MiM sarankan kepada Umi Hafilda supaya menyaman portal HarakahDaily! Dan saman mereka sampai portal itu bangkrap!

Thursday, March 03, 2011

PANAS ! Dokumen Yang Buat Tuan Ibrahim PAS Terkedu Malu !!

Tuan Ibrahim Tuan Man, Naib Presiden PAS yang juga Pengerusi pilihanraya PAS Kerdau, menuduh kerajaan negeri Pahang kononnya bakal bangkrap kerana mengalami defisit sejak tahun 13 tahun berturut-turut. Ramai yang terpedaya dan tertipu.

Di sini MiM sertakan laporan perbelanjaan kerajaan negeri Pahang pada tahun 1980 hingga tahun 2010.Jika kita perhatikan, memang benar negeri Pahang mengalami defisit perbelanjaan sejak tahun 1999 tetapi defisit tersebut berasaskan kepada perbelanjaan anggaran sahaja!

Dan sejak 13 tahun yang lalu, hanya pada tahun 2008 dan 2009 sahaja
negeri Pahang mengalami defisit yang sebenar . Yang selebihnya adalah surplus.

Kepada Tuan Ibrahim, tak usah perbodohkan diri itu. Cuba lihat nilai di kotak ke-8 dan bandingkannya dengan nilai di kotak 9.


Contoh, tahun 2007 - defisit kepada anggaran ialah RM12,441,720 tetapi yang sebenarnya ialah surplus sebanyak RM18,129,377.

Tuan Ibrahim sebenarnya tidak arif tentang bab ekonomi. Beliau gagal untuk membezakan di antara defisit yang merujuk kepada anggaran dan yang sebenarnya. Sungguh memalukan!

Jika difikirkan, bagus juga beliau tidak menjadi calon PAS di Kerdau, buat menyemak sahaja!

Rupa-rupanya Tuan Ibrahim PAS Kaki Angguk Aja!

Ana surrender !!

MiM sebenarnya malas untuk mencari berita tentang Tuan Ibrahim Tuan Man, Naib Presiden PAS yang juga merupakan Pengarah Pilihanraya PRK Kerdau. Ianya kerana beliau seorang pemimpin yang takut kalah di dalam pilihanraya dan kemudian memberi alasan yang tidak logik untuk mempertahankan diri beliau.

Rasanya, semua rakyat sudah tahu sikap pengecut Tuan Ibrahim. Dan sekarang, beliau begitu berapi-api menuduh kononnya negeri Pahang akan bangkrap dek defisit yang ditanggung oleh kerajaan Pahang. Manakala, defisit itu sejak 13 tahun yang lalu.

Padahal semasa Tuan Man menjadi beliau menjadi ADUN Jengka, Pahang pada tahun 1999 - 2004, beliau tidak mempersoalkan tentang perbelanjaan defisit/surplus kerajaan negeri Pahang!
Tiada sepatah perkataan pun dalam Hansard Sidang Dewan untuk penggal 1999 hingga 2004 itu Tuan Ibrahim mempersoal atau membantah Bajet yang dibentangkan. Malah tiada juga cadangan daripada beliau untuk mengatasi Bajet yang dikatakan defisit itu.
Dan hari ini, Tuan Ibrahim bercerita tentang Pahang bakal bangkrap!

Jika kita ikuti perjalanan beliau sebagai ADUN Jengka, segala kata-kata beliau itu sebenarnya menunjukkan bahawa beliau tidak menjalankan tugas dan tanggungjawab yang diberikan oleh Allah saw dengan baik.


Beliau gagal dan hari ini ada hati mahu buat bising. Sungguh memalukan!(Next Article :- Kupasan perbelanjaan negeri Pahang tahun 1980 hingga 2010!)

Bukti Video ! Anwar Ibrahim Tipu Bulat-bulat !

Anwar Ibrahim memang kaki penipu dan talam dua muka. Pendirian beliau berubah-ubah. Video di bawah membuktikan sifat beliau itu. Jangan sangka buktinya tidak ada!

Lihat video di bawah :-

PANAS ! Defisit Pahang vs *****hit PAS.

Defisit kerajaan negeri Pahang sengaja ditimbulkan dan dijadikan bahan kempen untuk memperbodoh-bodohkan rakyat.

Realitinya, defisit tidak boleh dilihat sebagai suatu strategi ekonomi yang tidak bijak tetapi kita perlu tahu bahawa kerajaan negeri Pahang mempunyai aset yang sangat banyak dan boleh dicairkan untuk menampung hutang negeri.


Dan sesuatu negeri akan bangkrap jika perbelanjaan negeri melebihi segala aset negeri tersebut tetapi negeri Pahang adalah jauh daripada bangkrap seperti yang diwar-warkan oleh parti pembangkang.

Manakala, defisit negeri Pahang adalah defisit terkawal. Defisit negeri Pahang adalah sejak 13 tahun yang lalu tetapi jumlahnya hanya RM2.17 bilion. Jika 13 tahun dibandingkan dengan RM2.17 bilion, itu adalah manageable.

Jangan ditiru kerajaan Lim Guan Eng DAP Pulau Pinang! Surplus kewangan negeri tampak cantik di atas kertas tetapi kemudahan dan kesejahteraan rakyat Pulau Pinang dibiarkan kerana takut kewangan negeri tampak tidak cantik!

Dan jika kerosakan kemudahan rakyat tidak dibaiki ketika itu juga kerana mahu surplus, kosnya akan meningkat jika hanya dibaiki bila sudah benar-benar rosak. Dan ketika itu, harga spare parts mungkin sudah meningkat.

Maka, jangan khuatir ! Kerajaan negeri Pahang bukan seperti kerajaan DAP Pulau Pinang!

Selain daripada itu, terdapat tohmahan yang mengatakan bahawa r
akyat di akar umbi tidak kenal Ustaz Syed Ibra. Beliau dituduh sebagai berlakon mesra dengan penduduk kerana mahu menarik simpati mereka.

Penulis tersenyum sinis apabila HarakahDaily menyiarkan ungkapan-ungkapan seperti di atas. Penulis tidak pasti sama ada pihak pembangkang benar-benar kenal dengan calon BN ini kerana persepsi rakyat di Kerdau jauh berbeza jika dibandingkan dengan kelentong yang diwar-warkan di dalam portal pembangkang tersebut.

Ustaz Syed Ibrahim memberi ceramah sempena bulan Ramadhan tahun lepas


Ustaz Syed Ibrahim begitu disenangi oleh penduduk di Kerdau, Bentung dan jajahan Pahang. Beliau sering memberi ceramah motivasi kepada kaum belia dan juga ceramah-ceramah agama.

Syed Ibrahim ketika menyampaikan hadiah di Hari Pemuafakatan dan anugerah kecemerlangan Sek.Agama Al-Khairiah Temerloh tahun lepas/.


Parti PAS sangat terdesak!

Wednesday, March 02, 2011

Video 'PANAS' DS Adnan Yaakob, Menteri Besar Pahang!

Di bawah adalah kenyataan DS Adnan Yaakob, Menteri Besar Pahang yang menangkis fitnah dan tohmahan yang dilemparkan oleh parti pemangkang. Beliau menjawap isu-isu seperti hutang negeri Pahang dan sebagainya yang ditimbulkan di PRK Kerdau.'Kambing Hitam' - Bukti Pemimpin PAS Takut Kalah !!

Hasanuddin Salim, calon PAS Kerdau disisihkan ke? Itu persoalan yang bermain di fikiran MiM apabila beberapa kali terserempak dengan calon tersebut. Pertama kali MiM berjumpa calon PAS itu adalah di Kampun Peragap semasa mengikuti program walk about DS Shahidan Kassim.

Beliau dan driver beliau sahaja yang muncul. Tidak ada kereta yang lain yang mengikuti beliau sehingga kami tidak perasan yang beliau adalah calon PAS.


Kali kedua MiM berjumpa beliau adalah semasa program Maulidur Rasul di Surau Kapung Kuala Tekal. Beliau juga seperti keseorangan sahaja tanpa jentera pilihanraya PAS Kerdau. Selesai sahaja program tersebut, calon PAS bergegas pulang, katanya ada program lain. Hairan kerana ramai penduduk setempat ketika itu tapi beliau pulang sahaja.


Selain daripada itu, Hasanuddin Salim hadir di ceramah Taman Desa Murni. Itu pun separuh jalan semasa Bob 'Isabella' Lokman sedang membebel kosong dan tidak tahu calon PAS sendiri. Hambar sahaja.


Kehambaran jentera pilihanraya PAS yang mengikuti calon PAS itu turut disedari oleh penduduk-penduduk DUN Kerdau. Mereka berkata jika begitulah hambarnya si calon, lebih baik jangan bertanding dari mula dulu. Buang masa dan duit sahaja.

Dari pemerhati politik pula, kita tahu bahawa Hasanuddin Salim adalah 'kambing hitam' hasil dari percaturan kepimpinan PAS. Kita tahu Tuan Ibrahim takut untuk bertanding di sini.


Tuan Ibrahim takut kalah dan memalukan diri beliau. Maka, si Hasanuddin Salim yang diheret sekali lagi. MiM sarankan kepada Hasanuddin Salim supaya menarik diri sahaja daripada diperalatkan dan dijadikan 'kambing hitam' oleh Tuan Ibrahim.

Lebih menafaat jika Hasanuddin Salim menggunakan platform lain jika masih mahu berbakti kepada penduduk Kerdau. Ustaz Syed Ibrahim sudah tentu sedia membantu. Lagi bermakna!

Tuesday, March 01, 2011

PAS PAPARAZZI DEMOCRAZY !


Parti PAS memang sah ketandusan isu di PRK Kerdau & Merlimau. Sehinggakan gerak saraf yang sepatutnya rahsia pun djadikan bahan cerita murahan dan disensasikan.
Ketua Pengarah Pilihan Raya Pas, Datuk Abdul Halim Abdul Rahman bahawa Pas telah menubuhkan 'skuad kamera' untuk mengintip pergerakan jentera pilihan raya BN.
MiM tak pasti sama ada Abdul Halim ni kurang cerdik atau memang bengong. Sejak bila strategi 'mengintip' boleh dihebah-hebahkan kepada umum? Itu bukan 'mengintip'. Itu bengong namanya!

Cayalah .... Isteri Calon PRK Kerdau Bidas Kelentong Parti Lawan !!

Rupa-rupanya isteri Ustaz Syed Ibrahim, calon BN di PRK Kerdau mempunyai kelulusan Universiti Azhar juga!

Hairan apabila Bob Lokman boleh berkata lulusan Al-Azhar tidak berwibawa jika dibandingkan dengan juru ukur!

Isteri kepada Calon Barisan Nasional (BN) di Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau, Sharifah Farunai Syed Ahmad berkata, sebagai isteri calon, dia sedikit pun tidak gentar dengan fitnah pembangkang terhadap suaminya semata-mata kepentingan politik. Sebaliknya, beliau akan terus berdiri dan menyokong suaminya berkempen dan berkidmat kepada masyarakat setempat.

“Saya tidak mudah untuk mempercayai kata-kata pembangkang malah saya tidak terganggu sedikitpun. Seperti contoh, fitnah Pas mengenai sijil suami saya. Saya isterinya dan kami belajar ditempat yang sama. Mestilah saya tahu suami saya tamat belajar atau tidak.


Ustaz Syed Ibrahim, calon BN di PRK Kerdau

Hasanuddin Salim, calon PAS mengaminkan doa calon BN

“Perkara ini jelas membuktikan Pas menfitnah. Apatah lagi perkara lain. Sebab itu, saya akan sentiasa memberikan sokongan kepada suami saya untuk memperjuangkan kebenaran serta berkhidmat kepada orang ramai. Sebelum ini pun, memang suami saya menjadi tempat rujukan dan meminta pertolongan oleh penduduk setempat,” katanya.

Calon Barisan Nasional (BN), Syed Ibrahim Syed Ahmad telah difitnah kononnya tidak tamat belajar di Universiti Al-Azhar, Mesir. Sebagai isteri, Sharifah Farunai telah siap dari segi mental malah fizikal untuk menghadapi segala tohmahan Pas.

“Semua ini perkara biasa. Suami saya bukan baru dalam dunia politik. Biarlah Pas nak cakap apa pun. Saya tetap berdiri di belakang suami saya. Saya yakin, suami saya berada di pihak yang benar.

“Malah saya sendiri dengan rela hati berhenti kerja untuk menumpukan perhatian kepada keluarga dan memberi laluan kepada suami untuk memberi sumbang bakti demi pembangunan masyarakat dan negara,” terangnya penuh yakin.


Sebagaimana suaminya, Sharifah Farunai juga merupakan lulusan Al-Azhar namun mengambil keputusan menumpukan perhatian sepenuhnya kepada keluarga dan tiga orang cahayamata mereka.

Pasangan ini dikurniakah tiga orang anak Assayiel Muhammad Al-Baqir (15), Assyarufah Balqis (13) dan Sharifah Sehah (9) SETERUSNYA

Korner Baring..... PAS Tolak Bahasa Arab Pulak Dah!


Hari ini, HarakahDaily menyiarkan artikel tulisan Dr Dzulkefly Ahmad, ahli parlimen PAS Kuala Selangor. Ahli Parlimen tersebut yang terkenal bukan kerana sumbangan beliau tetapi kerana tindakan kurang cerdik beliau yang bersetuju penggunaan nama 'Allah' di penerbitan agama Kristian.

Di dalam artikel itu, beliau banyak membebel tentang DS Adnan Yaakob, Menteri Besar Pahang.
Beliau juga cuba mengaitkan defisit negeri Pahang ke dalam kancah pilihanraya kecil Kerdau dan sebagainya.

Yang memualkan ialah ahli Parlimen PAS itu sekali lagi cuba menyerang peribadi calon lawan walau pun kepimpinan PAS menyarankan tidak ada serangan peribadi ke atas calon lawan. Beliau menulis :-
Maka calon yang paling wibawa bagi merealisasikan tujuan dan menggalas tanggungjawab ini tentunya adalah mereka yang mempunyai kepakaran dalam bidang-bidang tersebut.

Apakah seorang calon yang berlatar belakang di bidang bahasa ’Arabkah atau yang berlatarbelakang di bidang ‘profesional’ dengan kemampuan serta pengalaman kerjayanya di luar negara dan dalam negeri?
Laa...begitu pula pendirian PAS!

Apakah pemimpin berkelayakan bidang bahasa Arab tidak layak menjadi wakil rakyat dan pemimpin? Dan apakah juru ukur itu ada kemampuan yang lebih daripada 'bidang bahasa Arab' sedangkan juru ukur itu sudah reused dan recycle?


Bagaimana pula dengan Anwar Ibrahim yang disanjung tinggi oleh Dzukefly Ahmad dan PAS? Beliau berlatarbelakang bidang pengajian sastera. Jika merujuk kepada bebelan ahli Perlimen PAS itu, Anwar Ibrahim tidak layak.

Artikel Dzukefly Ahmad itu jelas menunjukkan parti PAS terkapai-kapai dan gagal untuk menyentuh Ustaz Syed Ibrahim, calon BN. Dalam masa yang sama, beliau seperti merendah-rendahkan bidang bahasa Arab dan juga Universiti Al-Azhar, salah satu universiti yang termasyhur di dalam dunia ini.

MiM menyarankan kepada Dzulkefly Ahmad supaya berdiam diri sahaja. Banyak lagi isu di Kuala Selangor yang belum diselesaikan oleh beliau. Kalau dah selesai (entah bila pun tak tahu) barulah ada kredibiliti pandangan itu! Memaku dulang paku serpih ! Pathetic!

Monday, February 28, 2011

PANAS ! Calon PAS Yang Suka Gigit Tangan... !

Sumber memberitahu cerita menarik di PRK Merlimau. Walau pun MiM berada di Kerdau sekarang, rasanya cerita ini patut disampaikan kepada pembaca sekalian.

Rupa-rupanya,Meriani Hassan, ibu saudara kepada Yuhaizad Abdullah, calon PAS Merlimau, telah dibantu oleh kerajaan BN Melaka! Dan bantuan rumah itu disampaikan sendiri oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin!

Ibu saudara calon PAS itu adalah antara 20 penerima rumah
Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) di situ.


Tak ke gempar tu!


Walaupun siang malam, pagi petang calon Pas itu menghentam kerajaan Barisan Nasional (BN), memutarbelit apa jua kebajikan dan pembelaan yang dilakukan kepada rakyat namun calon Pas itu tidak pula menolak nikmat yang diperolehi dari kebaikan kerajaan BN, jauh pula dari bersyukur dan berterima kasih.


Selain tinggal di kuaters guru di Jasin di mana isterinya seorang guru yang berkhidmat di bawah Kementerian Pelajaran, ibu saudaranya, Meriani Hassan pun dapat bantuan daripada BN.


Calon PAS Merlimau memang tidak sedar diri! Beliau adalah contoh classic orang yang gigit tangan pihak yang telah lama membantu beliau. Malulah sikit!

Eksklusif : VIDEO : Bob Lokman Tak Tahu Calon PAS Kerdau !

Rujuk video di bawah :-

BREAKING NEWS : Malu ! Bob Lokman 'Isabella' Tak Tahu Nama Calon PAS Sendiri!

Pada mulanya MiM tidak mahu menulis artikel tentang Bob Lokman yang berceramah di Taman Desa Murni, DUN Kerdau sebab beliau sebenarnya mendapat publisiti free bila masuk ke dalam parti PAS.

Tapi kebetulan pula MiM berada di sana. So, MiM berhenti sekejap dan melihat sendiri ceramah yang beliau sampaikan di sini. Nak tahu sendiri apa yang beliau nak katakan selepas mendapat 'hidayah'.

Beliau bercerita alasan beliau masuk parti PAS mendakwa mendapat hidayah dan sebagainya. Beliau menyentu tentang kerajaan BN yang mengadakan konsert dan hiburan yang membawa kepada kemungkaran.

Ironinya, royalti lagu-lagu yang beliau cipta dan dimainkan oleh penyanyi-penyanyi di konsert-konsert masih masuk ke dalam poket beliau! Mudah sahaja, jika beliau benar-benar mendapat 'hidayah', pulangkan kembali segala wang hasil daripada royalti yang beliau dapat hasil dari lagu-lagu ciptaan beliau yang dimain-mainkan di dalam kosert-konsert yang didakwa membawa kemungkaran.


Ya benar bahwa lagu-lagu ciptaan beliau itu adalah hasil dari kepakaran beliau tetapi jika beliau sendiri mengaku bahwa konsert-konsert yang diadakan selama ini membawa dosa, beliau sepatutnya menyerahkan kembali apa sahaja yang beliau dapat hasil dari 'dosa' tersebut.

Dan selepas ini, Bob Lokman mesti berkeras untuk menarik balik semua lagu beliau daripada dimainkan di dalam media. Janganlah pula berceramah sana sini tapi royalti masih masuk ke dalam poket beliau!

Kanak-kanak riang mendengar ceramah Bob Lokman!

Makcik datang nak dengar ceramah ke ?


Tapi bila Bob Lokman tidak tahu nama dan profail calon sendiri dan calon BN di PRK Kerdau, MiM tersenyum sinis!

Tengok video di bawah :-


Calon sendiri pun tak tahu, ada hati nak bercakap politik di PRK Kerdau! Malu..malu!

Ada juga Bob Lokman membebel yang jalanraya tidak perlu, berlubang pun tidak mengapa kerana penduduk DUN Kerdau jarang guna jalanraya! Beliau serius tapi kenyataan itu menunjukkan kebengongan beliau!

Verdict ceramah Bob Lokman : BUANG MASA !

Presiden UMNO Bawa DS Rosmah, Presiden PAS Nak Bawa Isteri Yang Mana Satu?


Pihak pembangkang mengeksploitasikan kehadiran DS Rosmah di Felda 23 kelmarin. Bising mereka tapi dalam masa yang sama, kita tentu terfikir, di pihak pembangkang, kehadiran DS Rosmah ini telah membuatkan mereka berasa cemburu.

Mereka cemburu kerana isteri-isteri Presiden PAS tak mampu untuk ikut serta berkempen membantu Hadi Awang di Kerdau.

Maklumlah, isteri Presiden UMNO hanya ada satu sahaja. Tetapi isteri Presiden PAS ada 3 orang. Mungkin itu sebabnya Presiden PAS mempunyai masalah didalam memilih isteri yang mana satu untuk dibawa turun berkempen.

Jadi, untuk keselamatan bersama, semua isteri-isteri Presiden PAS langsung tak dibenarkan turun ikut berkempen.di Kerdau ni.

Lagi pun, parti PAS meminggirkan kaum wanita sehingga Muslimat PAS sendiri terasa tersisih dan mahukan recognitio di atas penat lelah mereka selama ini. Tambahan pula apabila melihat sambutan hebat yang diberikan oleh penduduk setempat. Maka mereka mulalah menabur pelbagai tohmahan untuk memburukkan isteri Perdana Menteri disini.!

PAS Ikut Nasihat Bob Lokman ? Buat Lawak Guna Kartun Upin & Ipin!

Jentera parti PAS memang sudah 'hilang akai' di kedua-dua pilihanraya Kerdau dan Merlimau! PAS terkedu kerana serangan peribadi ke atas Syed Ibrahim dan Roslan Ahmad, calon-calon BN tidak berjaya.

Sebaliknya, calon-calon PAS yang banyak kelemahan profil mereka. Calon reused dan recycle di Kerdau, calon yang tersedar diri menumpang rumah kerajaan BN dan memakan gaji isteri dari sekolah kerajaan BN di Merlimau.

Yang terbaru, PAS begitu terdesak hingga menggunakan kartun Upin dan Ipin untuk menarik undi! Lawak sungguh!!Baguslah! Bob Lokman, pelawak masuk PAS, Upin dan Ipin pun terperalatkan ! Tak tahulah pula idea ni mungkin datang dari Bob Lokman!

Nampak sangat jentera PAS sudah tersungkur! Lawak !

Melampau ! Nik Aziz Menolak Qada & Qadar!


Nik Aziz Nik Ali sudah semakin melampau. Beliau seperti mempertikaikan ketentuan Allah swt apabila tidak mensyukuri dilahirkan sebagai seorang Melayu.

Jawapan Nik Aziz kepada pandangan Tun Dr Mahathir Muhamad juga dilihat sebagai memperkecil-kecilkan kaum Melayu di negara ini. Kenapakah beliau tergamak berkata demikian? Apakah beliau tidak tahu kaum Melayu amat terguris dengan keangkuhan beliau apabila berkata demikian?

Seperkara lagi, apakah pandangan Lim Guan Eng kepada kenyataan Nik Aziz di bawah ini ?
Nik Aziz berkata semua bangsa adalah sama dan tidak ada keistimewaan kepada satu-satu bangsa sebagaimana juga bangsa Arab sendiri kecuali seseorang itu Islam dan beriman kepada Allah SWT.
Lim Guan Eng pernah melenting tentang isu valentine apabila beliau mendakwa kententuan dosa meraikan Hari Valentine menunjukkan ada pihak yang melabelkan 'tradisi kristian' itu adalah berdosa dan bermaksud memburuk-burukkan agama lain.

Apakah Lim Guan Eng mahu melenting juga dengan kenyataan Nik Aziz itu? Atau beliau bersikap pengecut dan berdiam diri sahaja?

VIDEO ! Calon PAS Mengaminkan Doa Ustaz Syed Ibrahim Di Kerdau.

Patutlah PAS tidak berminat lagi dengan PRK Kerdau. Hassanuddin Salim, calon PAS pun kelihatan seperti lone ranger ke sana sini. Lihat video di bawah :-

PANAS ! Anwar Ibrahim & PAS Tersungkur Lagi !!

MiM telah menulis artikel isu Anwar Ibrahim dan pemimpin PAS yang menuntut beliau meminta maaf kononnya beliau telah menghina Muslim Broterhood dan Yusuf Al-Qaradawi KLIK SINI

Seperti yang MiM dedahkan, DS Najib Razak telah memberikan jawapannya. Klik di bawah :-
Datuk Seri Najib Razak berkata beliau tidak pernah melabelkan gerakan Ikhwan Muslimin (Muslim Brotherhood) dan ulama terkenal dunia, Syeikh Dr Yusuf Al-Qardhawi sebagai pengganas.

Perdana Menteri berkata sebaliknya gerakan itu perlu menghilangkan persepsi dunia terhadap mereka yang dianggap sebagai kumpulan ekstrem.

ikhwan muslimin"Saya tak kata Muslim Brotherhood ini kumpulan pengganas. Saya kata Muslim Brotherhood boleh ambil bahagian dalam pilihan raya dengan syarat menolak keganasan dan fahaman ekstremis, sebab ini (kumpulan pengganas adalah) pandangan umum terhadap Muslim Brotherhood, bukan pandangan saya," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis ramah mesra bersama penduduk Felda Jengka 25, di Temerloh hari ini.

Najib berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Timbalan Presiden PAS, Nasharudin Mat Isa dan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mendesak beliau menarik balik tuduhan liar yang dilemparkan kepada gerakan Ikhwan Muslimin dan Syeikh Dr Yusuf Al-Qardhawi.

Najib berkata gerakan itu perlulah menghormati undang-undang, proses demokrasi dan cintakan keamanan.

Syeikh Dr Yusuf Al-Qardhawi"Kalau mereka (gerakan itu) kata, bahawa mereka tak ada ideologi sedemikian rupa (ekstrem), mereka nak ambil bahagian ikut proses undang-undang, menghormati proses demokrasi, cintakan keamanan. Kita (Malaysia) tak ada masalah untuk menerima mereka untuk bertanding dalam pilihan raya.

"Lagipun ini bukan keputusan saya, ini keputusan yang perlu dibuat oleh negara lain, negara masing-masing. Saya tak kata mereka ini golongan ekstremis atau pengganas. Soalnya, untuk mereka menghilangkan persepsi dunia terhadap kumpulan ni," kata Najib. SETERUSNYA

GEMPAR ! Kerajaan Perpaduan UMNO-PAS Menonjol Di PRK Kerdau? Anwar Ibrahim Pasti Melenting!

Semalam MiM berada di Surau Kampung Kuala Tekal, DUN Kerdau sempena sambutan Maulidur Rasul. Di adakan program ceramah dan Hadrah selepas sembahyang Maghrib. Ustaz Syed Ibrahim, calon BN telah mendoakan program tersebut.

Di dalam ramai jemaah yang mengikuti program tersebut, Hassanuddin Salim, calon PAS turut berada di sana!

Tak sangka kerana selama ini, parti PAS sering kali menghina parti UMNO dan menuduh UMNO sebagai kafir tetapi kehadiran calon PAS yang juga mengaminkan doa Ustaz Syed Ibrahim, calon BN ternyata telah memalukan keseluruhan kepimpinan PAS!

Rujuk video di bawah :-Kiranya, Hassanuddin Salim sudah mengaku kalah dan menerima Ustaz Syed Ibrahim sebagai calon rakyat di PRK Kerdau! Kan bagus jika calon PAS Kerdau menarik diri sahaja dari pilihanraya Kerdau, beliau datang ke Surau Kampung Kuala Tekal pun tanpa penyokong-penyokong beliau.

Apakah ini bermakna calon PAS Kerdau telah disisihkan kerana mereka tahu calon PAS akan kalah?

FACEBOOK DR MiM

My Blogger Tricks

FOLLOW BLOG MiM

ARTIKEL TOP MINGGU INI.

.