Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Saturday, March 26, 2011

GEMPAR !! SAH ! Anwar Ibrahim Memang Hilang Dari Twitter Dan Fecebook Selama 2 Jam!!

Sambungan dari artikel PANAS ! JAWAPAN - Isu Anwar Ibrahim 'Hilang' Dalam Twitter 9.20-10.39 Malam!

Setelah meneliti kedua-dua Twitter dan Facebook, terdapat dua perkara menarik yang perlu MiM dedahkan kepada anda sekalian.

1. Di dalam laporan berita, Pengarah Strategi PKR, Mohd Rafizi Ramli telah menyembunyikan satu fakta yang sangat penting iaitu beliau tidak menyebut tentang masa akaun Facebook Anwar Ibrahim sebelum 10.40 malam! Yang menimbulkan persoalan ialah masanya adalah 8:20 malam !

Maka, di dalam Facebook, Anwar Ibrahim juga di dapati 'hilang' dari Facebook selama hampir 2 jam !!

Kenapakah Rafizi Ramli tidak melaporkan '8:20 malam' kepada para pemberita? Apakah beliau cuba menyembunyikan fakta bahawa Anwar Ibrahim 'hilang' selama 2 jam? Kenapa?

Facebook Anwar Ibrahim telah menunjukkan bahawa beliau 'hilang' dari jam 8.20-10:40pm iaitu lebih daripada 2 jam!!

2. Di sini MiM sediakan perbandingan di antara twitter Anwar Ibrahim dengan Facebook beliau.

(klik untuk lebih besar)

Ternyata terdapat diskrepensi 1 jam di antara twitter dan Facebook Anwar Ibrahim dan diskrepensinya berturutan sungguh kemas!

Dan kita semua perlu tahu bahawa Anwar Ibrahim telah mengaku bahawa beliau mendakwa bahawa beliau sedang mengakses Twitter semasa rakaman video kontroversi tersebut!

Ini bermakna, masa di twitter adalah sangat relevan dan tepat. Dari segi teknikalnya berlaku perbezaan 1 jam!

Apa-apa pun, Anwar Ibrahim memang sah 'hilang' selama 2 jam sama ada di Twitter atau pun Facebook!

PANAS ! JAWAPAN - Isu Anwar Ibrahim 'Hilang' Dalam Twitter 9.20-10.39 Malam!

Akhirnya PKR menjawap persoalan tentang 'kehilangan' Anwar Ibrahim di dalam twitter beliau di antara 9.20-11.39malam! Tetapi malangnya, jawapannya adalah dari 'Pengarah Strategi' PKR bernama Mohd Rafizi Ramli dan bukannya Anwar Ibrahim sendiri. Dan sebab itu, jawapan Rafizi terpalik ke muka beliau serta memburukkan lagi keadaan!

Malah, kenyataan beliau sebenarnya membantu menyenangkan MiM tentang isu Anwar Ibrahim 'hilang' selama 2 jam daripada social network seperti Twitter dan Facebook.


Beliau menuduh Utusan Malaysia dan penulis menaburkan fitnah. Di antara kenyataan beliau ialah :-
Dalam kenyataan itu, beliau turut menyertakan bukti dari petikan skrin akaun Facebook Anwar menunjukkan beliau menghantar pesanan ke akaun Twitter dan disambut oleh pengikutnya pada 21 Februari lalu, iaitu: -

- 1040 malam: “Inshaallah”
- 1049 malam: “That’s dsNajib’s plan. Our task: pursue reform agenda”
- 1050 malam: “Varsity students: Conscience of the majority”
- 1052 malam: “Modus operandi of rogue leaders”
- 1058 malam: “Bisa”
- 1103 malam: “Waras”
- 1103 malam: “Ada ruang bias ja”
- 1105 malam: “Ngak. Tapi ada sampaikan kuliah diUGM”
- 1108 malam: “RT @gst183 Revolution is the festival of d oppressed”

“Masa yang dicatatkan di Facebook adalah dua minit lebih lambat dari masa pesanan sebenar di akaun Twitter kerana menggunakan khidmat ‘Selective Tweets’.

“Oleh yang demikian, Datuk Seri Anwar Ibrahim menghantar sembilan pesanan ke akaun Twitternya di antara pukul 10.38 hingga 11.06 malam,” kata Rafizi lagi KLIK SINI

Sebagai pemula bicara, sila klik di bawah akaun twitter dan Facebook Anwar Ibrahim. Anda scroll ke tarikh 21 Februari :-

1. AKAUN TWITTER ANWAR IBRAHIM

2. AKAUN FACEBOOK ANWAR IBRAHIM

Sila scroll ke tarikh 21 Februari dan bandingkan di antara kedua-duanya. MiM akan sediakan perbandingannya untuk memudahkan anda di artikel seterusnya..

Tunggu...

PANAS ! Pendedahan ! Video 18SX 'Anwar Ibrahim' - MiM Jawap Tuduhan Tidak Berasas Mohd Rafizi PKR !

Mohd Rafizi Ramli, Pengarah Strategi PKR telah menjawap persoalan yang dibangkitkan oleh MiM.

Rujuk kenyataan berita beliau KLIK SINI

Mungkin beliau fikir sebagai Pengarah Strategi PKR, beliau boleh berfikir dan lebih bijak. OK.

Kepada Rafizi PKR, MiM sudah sediakan jawapannya. Harap jangan melarikan diri selepas ini!

MiM akan siarkan jawapannya sebentar lagi. TUNGGU !!

Jawapan Blogger Pro-Pembangkang Tentang Isu Anwar Ibrahim Tidak Tweet Pada 9.20-11.39 Malam !!

Jawapan 'bernas' dari blogger pro-pembangkang tentang 'kehilangan' Anwar Ibrahim yang tidak bertweet pada 9.20 - 11.39malam :-
Hendak tahu mana Anwar Ibrahim dari jam 9.20pm hingga jam 11.39pm pada 21 Februari itu? Yang dikatakan tidak berTwitter pada ketika itu.


Jawapannya;

Anwar Ibrahim telah ke Restoran Mc D 24jam untuk membeli 50 biji Big Mac untuk dimakan sekali gus agar perut Anwar yang kempis itu akan menjadi boroi dalam masa 30 saat. Kemudian Anwar telah membeli air Coca cola juga dalam kuantiti 50, tetapi berunitkan liter untuk diminum juga dengan cara sekali gus agar perut Anwar akan kekal boroi untuk dirakam oleh Dato Eskay yang rupa sebiji macam Anwar Ibrahim.

Disebabkan juga Dato Eskay adalah lebih hitam dari Anwar, maka adalah lebih elok filem biru keluaran mamat Melaka itu dibuat dalam hitam putih agar ke'real'an filem itu dapat direalkan lagi untuk memaksimumkan proses pengeliruan orang ramai yang suka tengok filem lucah menontonnya. (Baru hamba tahu, ramai wartawan suka tengok cerita biru)....... KLIK SINI

GEMPAR ! Lokasi 'Penggambaran' Video 18SX Kontroversi Yang Didakwa Anwar Ibrahim Telah Ditemui?


Isu video lucah kontroversi yang didakwa melibatkan Anwar Ibrahim dengan seorang pelacur Cina sedang disiasat oleh pihak polis. Sekarang yang perlu kita buat ialah menunggu keputusan siasatan pihak tersebut.

Yang menjadi persoalan hangat sekarang ialah apakah apartment di bawah ini adalah lokasi 'penggambaran' video lucah kontroversi tersebut?
KLIK SINI

Inikah apartment tersebut?

Tweeter Anwar Ibrahim Yang Menimbulkan Persoalan Besar !

Anwar Ibrahim pernah mengatakan bahawa beliau sedang mengakses laman sosial 'Tweeter' pada hari dan waktu rakaman video aksi lucah kontroversi. Tetapi tweeter beliau sangat meragukan dan menimbulkan persoalan besar!


Untuk bacaan seterusnya KLIK SINI

Friday, March 25, 2011

Sejak Bila Pula Anwar Ibrahim Jadi Bersih Tak Pakai 'Dirty Politics'?

Getik rasanya bila mendengar raja putar alam cakap pasal politik kotor atau ‘dirty politics’ ini. Mana tidaknya, selama hari ini Anwar yang paling handal dalam bab bab politik kotor ini tapi bila video membabitkan perlakuan seks yang ada mukanya didedahkan, dia mula bercakap tentang ‘dirty politics’ pulak.

Bukanlah satu keasingan kepada kita bila Anwar menjadi dalang permainan politik kotor apabila mengaitkan sesuatu kejadian dengan kerajaan dan pemimpin BN. Tidakkah ini pada fikiran Anwar permainan politik kotor?

Nah, sekarang bila kawan baik kau sendiri berpaling dari kau, macam mana rasanya? Masih politik kotor lagikah?

Kalau nak kita imbas permainan politik kotor Anwar, terlalu banyak. Antaranya kes kematian TBH, kes kematian model wanita Mongolia, kes kematian pelajar, kes kematian Kugan, tuduhan rogol ke atas DS Rais dan pelbagai lagi. Semua ini adalah hasil permainan politik kotor Anwar.

Alih, sekarang dia nak marahkan orang kerana main politik kotor ke atas dia pulak? Padan muka, apa rasa?

Yang disebut di atas itu dengan jelas menunjukkan Anwar dan Pakatan Rakyat yang dipimpinnya sebagai dalang seperti dibuktikan dengan pembabitan begitu ramai para peguam dan pemimpin dalam parti pembangkang di dalam kes tersebut. Sedangkan yang berlaku ke atasnya sekarang (video panas) bukan konspirasi mana-mana parti politik pun. SETERUSNYA

PANAS ! Apakah Anwar Ibrahim Akan Terlepas ?


KUALA LUMPUR 24 Mac – Semua individu yang dikaitkan dengan rakaman dan penyebaran video seks yang melibatkan seorang pemimpin pembangkang akan disiasat dan dikenakan tindakan sekiranya didapati terlibat sama.

Tindakan itu termasuk individu yang melakukan hubungan seks di dalam rakaman video tersebut.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, siasatan itu akan dijalankan oleh satu pasukan khas di peringkat Ibu Pejabat Polis Bukit Aman yang telah ditubuhkan.

Menurut beliau, pasukan khas itu akan mengambil keterangan daripada sesiapa sahaja yang dikenal pasti dan dapat membantu penyiasatan.

“Walaupun siasatan dijalankan mengikut Seksyen 292 Kanun Keseksaan kerana mengedar bahan lucah, tetapi semakan semula akan dibuat selepas semua maklumat dikumpul.

“Cuma buat masa ini, beri peluang kepada pasukan siasatan itu untuk melakukan penyiasatan mereka dengan profesional, jangan tohmah polis dan mengeluarkan pelbagai spekulasi,” katanya.utusan

Thursday, March 24, 2011

PULAK DAH ! MalaysiaKini Kaitkan Video 18SX Dengan Tun Dr Mahathir !


Laporan berita terbaru MalaysiaKini bertajuk 'Bila Dendam Tidak Dapat disembunyikan' ternyata menyerlahkan kebenaran bahawa portal berita itu memang agen pro-pembangkang. Olahan berita itu kelam kabut, hilang punca dan cuba mengaitkan apa sahaja termasuk cerita lama yang tidak relevan langsung dengan nilai moral si lelaki yang menyundal pelacur Cina tersebut.

MalaysiaKini mengaitkannya dengan cerita lama DS Rahim Tamby Chik dan sebagainya. Yang memualkan ialah MalaysiaKini cuba mengaitkan Shazryl Eskay dengan Tun Dr Mahathir! Portal berita itu menulis:-
Eskay - seorang jutawan yang disifatkan sekutu rapat Tun Dr Mahathir Mohamad – telah ditanya bagaimana Rahim boleh terbabit dalam video berkenaan.
Realitinya, Eskay begitu rapat dengan Anwar Ibrahim bukannya Dr Mahathir Mohamad! Difahamkan bahawa selepas Anwar keluar dari penjara 2004, Eskay cukup rapat dengan Anwar.
1. Eskay pernah mengikut Anwar hingga ke Oxford, England ketika AnWAR bertugas sbg pensyarah di St. Antony's College, Universiti Oxford. Ketika itu Eskay diperkenalkan kpd teman-teman PKR sebagai juru terapi fisio (physiotherapist) Anwar yang perlu mengekalkan rawatan fisio sebagai kesinambungan rawatan tulang belakangnya.

2. Sehingga Anwar pulang ke Malaysia 2005, Eskay tetap mengikut Anwar. Namun tidak ramai yang mengenali Eskay kerana kemunculan Eskay 'cukup misteri' selalunya waktu lewat senja atau malam setelah selesai program Anwar. Ketika ini diketahui Eskay mula berjinak-jinak dengan bidang perniagaan.

3. Eskay juga terlibat mengatur beberapa 'keperluan' Anwar yang tidak boleh disediakan oleh orang lain. Pendekata, Eskay adalah orang kepercayaan AnWAR sebelum beliau sedar hanya dipergunakan saja oleh Anwar. KLIK SINI
MalaysiaKini ternyata cuba mengalih keintiman perhubungan di antara Eskay dan Anwar Ibrahim dengan menyelit nama Dr Mahathir. Entah berapa ramai pembaca portal itu yang termakan dengan putarbelit tersebut. Pethatic!

MalaysiaKini juga melaporkan:-
Persoalan adalah kenapa tergesa-gesa menubuhkan Suruhanjaya Diraja - adakah ia untuk memberikan juak-juak Umno satu lagi pusingan untuk mengaibkan Anwar dengan tuduhan dan fitnah?
Kenyataan di atas ternyata berat sebelah dan menghairankan kita semua. Sepatutnya, semua pihak termasuk MalaysiaKini menyokong penubuhan tersebut, lebih-lebih lagi jika portal itu mahu membersihkan nama Anwar Ibrahim.

Tetapi tidak.

Malah, MalaysiaKini mencari jalan lain yang sangat biasa mereka lakukan iaitu memutarbelit dan menyembunyikan fakta! Pethatic!
Rasa-rasanya, jangka hayat portal MalaysiaKini ini pun tak lama dah!

Monday, March 21, 2011

PANAS ! Hadi Awang PAS Tak Berani Kempen Di Pilihanraya Sarawak?

Artikel ini sangat ringkas.

Kelmarin Presiden PAS, Hadi Awang PAS telah membuat pengumuman bahawa beliau konfiden dengan peluang parti pembangkang semasa pilihanraya Sarawak ke-10.

Mungkin Hadi Awang sudah terlupa kerana sebelum ini beliau juga pernah konfiden. Beliau lupa tetapi rakyat Sarawak pasti tidak akan dapat melupakan penghinaan yang dilontarkan oleh Hadi Awang dan PAS terhadap mereka !

Pada 11 Julai 2009, ketika berkempen dalam pilihanraya kecil di Manek Urai, Hadi Awang pernah berkata :-

"Semua pilihanraya kecil sebelum ini keputusannya memihak kepada kita. Cuma di Batang Ai sahaja kita kalah sebab mereka ini tidak reti undi, pakai cawat lagi.

Saya 'bukan' nak hina tetapi tempat yang pakai molek, undi PAS," (baca sini)
.


Ini satu penghinaan kepada orang Sarawak !!

MiM sarankan kepada Hadi Awang supaya menjauhi diri dari pilihanraya negeri Sarawak ini. Bisa dan hinanya masih terasa serta mencengkam hati rakyat Sarawak !!

MALU ! Anwar Perlekeh PAS 'Kasta Paling Rendah' Dalam Pakatan Rakyat !!


Tahniah kepada PAS Kelantan kerana telah berjaya membuktikan bahawa sememangnya betul tanggapan kami bahawa “PAS adalah keldai” kepada PKR dan DAP di dalam hubungan terlarang,

Pakatan Haram! Ini adalah memandangkan kepada keputusan PAS Kelantan untuk mengkaji semula keputusan Kerajaan PAS itu tentang pengharaman judi loteri di negeri “Serambi Maksiat” itu.


Baru-baru ini Setiausaha Akhbar kepada Nik Aziz Nik Mat, Ahmad Fadhli Shaari telah mengumumkan bahawa PAS Kelantan akan mengkaji semula pengharaman judi loteri di negeri itu selepas Mursyidul Am PAS itu di”belasah” oleh Anwar Ibrahim dan DAP.


Anwar dan beberapa pemimpin DAP mengkritik keras keputusan PAS Kelantan kerana mengharamkan judi loteri di negeri itu dan meminta Nik Aziz supaya merujuk kepadanya dan DAP sebelum membuat apa-apa keputusan di negeri yang dijajah oleh Pakatan Rakyat.

Yang menariknya, kritikan itu dibuat Anwar dihadapan beberapa pemimpin PAS dan DAP pada satu sidang akhbar. Lebih menarik lagi, pak-pak lebai PAS yang ada bersama Anwar ketika itu hanya “bisu seribu bahasa”, bak “lembu di cucuk hidung” pula, mereka hanya mengiyakan kata-kata Anwar itu.

Pelik bin ajaib apabila sesuatu yang sangat bersangkutan dengan hukum Islam perlu dirujuk kepada DAP terlebih dahulu. Perkara tentang Islam perlu dirujuk kepada mereka-mereka yang menolak Islam secara total? Nampaknya Anwar sememangnya lebih sayangkan DAP berbanding PAS.

Insiden ini jelas menunjukkan Pakatan Haram “jadah” ini mengamalkan sistem “kasta” di dalam pakatan mereka. PKR dan DAP tentunya berada di kasta paling atas dan mulia. Manakala PAS yang terkenal dengan “tidur atas jalan sambil pegang bendera” itu mungkin berada di kasta paling hina! SETERUSNYA

Sunday, March 20, 2011

PANAS ! Mahfuz Omar Buat Lawak Tentang JingGay !

Mahfuz Omar buat lawak lagi! Beliau berkata :
"Buku Jingga terus menjadi ketakutan BN sebab apa yang diperkatakan semuanya menjurus kepada 10 jaminan Pakatan Rakyat pada 100 hari pemerintahanya."
Nampaknya, Mahfuz Omar dan pemimin-pemimpin Pakatan Rakyat masih mahu cuba mempertahankan Buku Jingga atau Buku JingGay walau pun rakyat sudah tahu bahawa buku tersebut bakal membawa bencana kepada rakyat dan negara Malaysia jika dilaksanakan.

MiM telah menulis mengenai kemusnahan dan kebangkrapan yang bakal ditanggung oleh kita semua. Rujuk di bawah :-

Hutang kerajaan PR dianggarkan melonjak kepada RM617.1 billion atau 85.4% dari KDNK. Ini senario tahun pertama PR menjadi kerajaan persekutuan.

Keseluruhannya defisit bajet PR pada tahun pertama ialah RM199 billion atau 27.54% dari KDNK.

Dengan defisit sebesar itu, kerajaan PR akan berhutang untuk menampung defisit bajet tersebut.

Untuk tahun kedua, oleh kerana beberapa perbelanjaan seperti pengambilalihan lebuhraya dan pembinaan prasarana Wi-Fi adalah merupakan perbelanjaan sekali sahaja (one-off), defisit bajet kerajaan PR untuk tahun kedua dijangka turun kepada RM139.3 billion (18% dari KDNK).

Oleh kerana tahun kedua bajet masih lagi defisit, sekali lagi kerajaan PR terpaksa menambah hutang mereka kepada RM783.5 billion (101.3% dari KDNK) untuk menampung defisit bajet untuk tahun kedua.

Maka untuk tahun kedua pemerintahan PR, defisit bajet negara akan melebihi 10% dari KDNK dan hutang kerajaan PR akan melampui 100% dari KDNK.


Dengan itu Malaysia akan secara rasminya diistiharkan BANKRAP kerana hutangnya melebihi Keluaran Dalam Negeri Kasar (KDNK)! SETERUSNYA

UPDATED ! EKSKLUSIF Kenyataan Mukhriz Mahathir Sangkal Dakwaan Lim Guan Eng DAP !


Sebelum ini penulis telah menulis satu artikel yang mendedahkan putar belit Lim Guan Eng semasa beliau memberi ucapan sebelum konsert Ning Baizura di Pulau Pinang. Di antaranya :-

Di dalam ucapan, Lim Guan Eng langsung tidak berterima kasih kepada kerajaan BN Persekutuan, malah telah berbohong dengan menyelit agensi MIDA dan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri sebagai agensi kerajaan Lim Guan Eng, tanpa mengaitkannya dengan agensi kerajaan BN persekutuan.


Lim Guan Eng berkata :-
Kejayaan ini adalah berkat usaha keras daripada semua pihak termasuk 1.6 juta rakyat Pulau Pinang yang telah memberikan kerjasama yang baik kepada kepimpinan kerajaan negeri dan juga semua agensi kerajaan negeri yang terlibat khususnya MIDA dan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (KPAI). KLIK SINI
Penulis telah menghubungi Dato' Mukhriz Mahathir, Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa Dan Industri untuk mengetahui status MIDA dan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri di Pulau Pinang.

Menurut beliau, MIDA dan KPAI bukanlah agensi kerajaan negeri tetapi merupakan agensi kerajaan Barisan Nasional (BN) Persekutuan. MIDA dan KPAI kerajaan BN Persekutuan ini pula merupakan agensi yang paling banyak berjasa membawa masuk pelaburan ke negeri Pulau Pinang!

Malah menurut Mukhriz Mahathir, peningkatan 5 kali ganda nilai pelaburan Pulau Pinang pada tahun 2010 memang telah dijangka memandangkan krisis ekonomi dunia dan negara yang semakin pulih selepas tahun 2009. Dan tugas menarik pelaburan luar negeri telah berjaya dilaksanakan oleh agensi kerajaan BN Persekutuan!

Kenyataan Mukhriz Mahathir itu ternyata menafikan kenyataan Lim Guan Eng.

Putar belit Lim Guan Eng secara terang-terangan ini sungguh memualkan ! Beliau sanggup mempermain-mainkan rakyat Pulau Pinang dan percaya rakyat akan percaya dengan putarbelit beliau ! Sungguh memuakkan !


p/s : Dato' Mukhriz Mahathir akan membuat kenyataan sambungan selepas ini.

Walkabout - Melayu Kembali Sokong BN !!Walkabout - Melayu Kembali Sokong BN KLIK SINI

Saturday, March 19, 2011

GEMPAR ! Blogger Pakatan Rakyat Mengigil Takut Kerana Menghina Memfitnah!


Seorang blogger hingusan Pakatan Rakyat telah tahan dibawah akta hasutan olek pihak Polis dan MCMM. Di fahamkan blogger yang baru berjinak dan mentah dalam alam blog ini di tahan berkemungkinan kerana menghina Sultan Selangor di dalam blog beliau (rujuk di atas).

Sila rujuk blogger tersohor Pulau Pinang iaitu Media Permatang Pauh KLIK SINI


Di bawah adalah blogger yang di tahan :-


Dan jika dirujuk blog blogger hingusan Pakatan Rakyat itu, beliau sangat 'berminat' untuk mengeluarkan artikel-artikel kontroversi hentam sembrono tanpa rujukan dan bukti.


Dan sekarang, blogger Pakatan Rakyat ini mendapat 'habuan' beliau kerana suka berbohong dan menabur fitnah! Baru nak bertatih tetapi dah terkantoi! Padan muka! Sendiri buat sendiri tanggung!

Dengar kata, ada lagi blogger Pakatan Rakyat yang akan dapat 'habuan' yang sama. Siapa ya? Ringkasan - Baru-baru ini blogger itu telah mengeluarkan foto kontroversi. Siapa itu ya?

Dan tak guna jika blogger ini delete artikel tersebut kerana ramai yang sudah save dan disimpan. Dan blogger Media Permatang Pauh pun ada foto brader tu!! Awas!

Friday, March 18, 2011

PANAS ! Anwar Ibrahim Dah Kibar Bendera Putih Di Sarawak !


Selain daripada pergelutan memilih dan meminta kerusi pilihanraya, pakatan rakyat dari awal-awal lagi telah memasang alasan murahan jika mereka kalah di Sarawak. Mereka menuntut supaya tempoh berkempen dipanjangkan hingga 21 hari kononnya disebabkan oleh faktor geografi Sarawak.

Padahal, secara logiknya, rakyat Sarawak hanya perlu menilai kekuatan dan sumbangan yang telah diperjuangkan selama ini oleh parti-parti yang bakal bertanding kelak. Malah, track record kecemerlangan parti politik tersebut juga merupakan bukti kukuh keberkesanan parti tersebut untuk menerajui negeri tersebut di masa hadapan. SETERUSNYA

KANTOI ! Foto Berahi Superimposed Ketua UMNO Gombak?

KANTOI ! FOTO BERAHI KETUA UMNO GOMBAK ADALAH FOTO SUPERIMPOSED !!! KANTOI !

RUJUK DI BAWAH DAN PERHATIKAN KEABNORMALAN FOTO DAN WAJAH KETUA UMNO GOMBAK !

PEMBANGKANG DAN SIBER PRO-PEMBANGKANG MEMANG PENIPU DAN MENYEBAR FITNAH?


Thursday, March 17, 2011

MalaysiaKini & Rakan Anwar Ibrahim Bakal Bangkrap !

Padan muka..!!! Malaysiakini & Baginda Minda disaman Umi Hafilda kerana artikel fitnah.

Ummi Hafilda Ali memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap ahli PKR Nor Azman Abdullah @ Beginda A/K Minda dan juga Malaysiakini berhubung artikel fitnah yang disiarkan 15/03.
Saman tersebut difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur petang
Ummi mendakwa sebuah artikel yang disiarkan dalam Malaysiakini pada hari Selasa, yang memetik Beginda sebagai berkata beliau akan mendedahkan dakwaan salahlakunya.

Ummi juga memohon injunksi terhadap Beginda dan Malaysiakini daripada mengulang atau menyiarkan lagi kenyataan-kenyataan yang memfitnahnya.
Bercakap kepada pemberita selepas memfailkan saman tersebut, Ummi berkata Beginda telah mencemarkan reputasinya ekoran perbicaraan kes liwat pertama terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 1998.

Ummi yang merupakan saksi utama dalam perbicaraan itu, mendakwa Beginda telah digunakan oleh pihak peguambela Anwar untuk memberi keterangan bagi mencabar kredibilitinya.


Ummi juga mendakwa bahawa Baginda hanya menjadi alat yang digunakan oleh Anwar untuk memfitnahnya, sambil menegaskan bahawa PAS dan PKR menggunakan perkara itu untuk kepentingan mereka politik mereka sendiri.


Katanya, dia mengambil tindakan undang-undang itu bukan kerana takutkan Beginda berceramah mengulangi dakwaan fitnah terhadapnya, tetapi ia demi menjaga reputasi dan integritinya.


Baginda merupakan agen anwar yang dibayar oleh Azmin. Manakala Malaysiakini dikhabarkan portal yang menerima bantuan dari Kumpulan Yahudi.Kini Ummi lebih serius dalam fokusnya membenamkan anwar dan kuncu-kuncunya - FB Anti-PKR Club

Kes Liwat Anwar Ibrahim : Kejadian Di Kondo Unit 11-5-1, 26 Jun 2008 Semakin Jelas

Keterangan saksi terakhir pendakwa, Supritendan Judy Blacious Pereira, Pegawai Penyiasat kes liwat membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim ke atas bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan semalam seumpama bermain jigsaw puzzles, satu persatu bahan bukti dicantumkan untuk mendapatkan satu gambaran sebenar yang semakin jelas.

Semuanya berlaku di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damasara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, Kuala Lumpur, sebuah kondo mewah milik sahabat baik Anwar, Hasanuddin Abdul Hamid pada 26 Jun 2008.

Di kondo mewah yang dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan itu, Hassanuddin memiliki dua unit iaitu di 1152 yang diberikan kepada Anwar untuk mesyuarat sulit, manakala unit 1151 juga diberikan kepada Anwar sebagai tempat berehat – rumah tamu.

12 – 2.00 Petang, 26 Jun 2008 – Mesyuarat Anwar Bersama VIP Di 1152

Pada pagi 26 Jun 2006, jam 10.30 pagi Anwar mengingatkan Mohd Saiful supaya hadir ke Kondominium Desa Damansara, pada jam 2.15 petang kerana di antara jam 12 tengahari hingga 2.00 petang, Ketua Umum PKR itu mempunyai mesyuarat sulit dengan VIP di Unit 1152.

Tujuan Anwar arahkan Mohd Saiful ke sana untuk berbincang jadual kerja secara peribadi di antara Ketua Umum PKR dengan Pembantu Sulitnya itu.

Mohd Yusof : Jika diingatkan apakah Anwar beritahu (kepada anda) pada 26 Jun 2008, jam 10.30 pagi ?

Saiful : Anwar ingatkan saya kembali untuk datang ke kondo tersebut dan kedua beritahu tentang mesyuarat dengan Prof. Ariff pada jam 12 di Kondo Desa Damansara di rumah En Hassanuddin.

Mohd Yusof : Kondo di mana?

Saiful : Unit lain 1152

Mohd Yusof : Anwar ada beritahu kenapa beliau mahu kamu ke sana?

Saiful : Ada. Untuk bincang jadual kerja

Mohd Yusof : Anwar akan berada di sana ?

Saiful : Ya

Mohd Yusof : Pukul berapa kamu diberitahu patut berada di sana ?

Saiful : Sepertinya 2.15 petang

Pegawai Penyiasat, Supritendan Pereira dua hari lepas telah membuat pengecaman ke atas pemilik kondominium itu, Hasanuddin Abdul Hamid, turut dikenalpasti juga ahli-ahli mesyuarat sulit Anwar bersama Prof. Ariff.

Prof. Ariff atau nama sebenarnya Profesor Datuk Dr. Mohd. Arif Mohd. Karim (bekas Pengarah Eksekutif Institut Kajian Ekonomi Malaysia -MIER). Turut bersamanya, Nik Mahmood Nik Hassan (Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PKR), Omar Malik Merican (bekas Ketua Pegawai Operasi Bursa Malaysia), Datuk Nik Mohd. Sidek Nik Abu Bakar (ahli korporat)

2.45 – 4.30 Petang, 26 Jun 2008 – Mesyuarat Sulit Anwar Bersama Saiful Di 1151

Sebagai justifikasi membolehkan Mohd Saiful keluar dari pejabat Ketua Umum, Seksyen 16, PJ, Anwar mungkin menelefon ketua Staff, Ibrahim Yaakub supaya membenarkan Mohd Saiful menghantar dokumen kepadanya di kondo tersebut.

Mohd Saiful bertolak dari Pejabat Ketua Umum, PJ pada pukul 1. 45 petang. Sebelum itu, Ibrahim Yaakub mengirimkan satu dokumen kepadanya untuk diserahkan kepada Anwar.

Mohd Saiful sepatutnya sampai ke kondo itu pada jam 2.15 petang, tetapi hari itu dia sampai lewat, kira-kira jam 2.45 petang.

Mohd Yusof : Pukul berapa tinggalkan pejabat (Seksyen 16, PJ) ?

Saiful : Saya bertolak lebih kurang 1.45 petang

Mohd Yusof : Masa kamu tinggalkan pejabat, adakah kamu berlenggang atau ada bawa apa-apa ?

Saiful : Bawa satu dokumen yang saya tak pasti (isi kandungannya) tetapi diserahkan oleh ketua staff, En. Ibrahim Yaacob untuk diserahkan kepada Anwar.

Mohd Yusof : Pukul berapa lebih kurang smpai ke kondo?

Saiful : Lebih kurang jam 2.45 petang

Saiful Berselisih Dengan Seorang Lelaki


Setelah sampai di Kondo itu, ketika keluar lif di Tingkat 5, Mohd Saiful berselisih dengan seorang lelaki yang tidak dikenalinya yang baru sahaja keluar dari Unit 1152.

Saiful : Dari pintu lif saya ke tingkat 5.

Mohd Yusof : Keluar lif?

Saiful : Ya

Mohd Yusof : Unit ini di mana bila keluar lif, pergi kanan atau kiri?

Saiful : Keluar lif pergi ke kanan

Mohd Yusof : Masa keluar apa terjadi?

Saiful : Saya berselisih dengan seseorang

Mohd Yusof : Dari pintu lif dengan orang itu berapa jauh?

Saiful : Pada masa itu orang itu baru keluar dari unit En Hassanuddin, dan berselisih dalam perjalanan.

Mohd Yusof : Kenal dengan orang yang berselisih?

Saiful : Tidak kenal

Mohd Yusof : Lelaki atau perempuan?

Saiful : Lelaki

Terdapat satu sumber yang mengatakan lelaki yang berselisih dengan Mohd Saiful itu adalah Prof Dr Mohamed Ariff yang baru keluar dari Unit 1152.

Hal ini diperkukuhkan lagi apabila Prof Dr Mohamed Ariff membayar peguam peribadi, Kailesh untuk mengikuti prosiding kes liwat itu kerana dibimbangi Anwar akan memanipusi namanya sebagai alibi, sedangkan, ketika Mohd Saiful sampai ke kondo itu, beliau hanya berselisih dalam perjalanan.

Kalau benar maklumat itu bermakna, Mohd Saiful keluar lif menuju ke Unit 1151, dalam masa sama, Prof Dr Mohamed Ariff keluar dari Unit 1152 menuju ke lif. Mereka dikatakan berselisih di perjalanan. SETERUSNYA.

Rakan Anwar Ibrahim tahu ke 'Tanda Lahir' Ummi Hafilda Atau Sekadar Fantasi Syok Sendiri?

'Tepukan gemuruh' perlu diperlukan kepada Anwar Ibrahim kerana memperalatkan kembali Beginda Minda untuk menyelamatkan karier politik beliau. Inilah persepsi pemerhati politik apabila melihat perkembangan terbaru politik negara.

Entah dari mana munculnya, Beginda Minda begitu riuh sekali mengendangkan fitnah bahawa beliau pernah mengadakan hubungan seks dengan Ummi Hafilda.


Kenapa MiM kata 'tepukan gemuruh' kepada Anwar Ibrahim?

Pertama, Anwar Ibrahim sekali lagi menunjukkan ketakutan beliau menghadapi bekas-bekas rakan yang rapat dengan beliau seperti Ummi Hafilda. Sebaliknya, Anwar menggunakan orang ketiga untuk mempertahankan diri beliau. Sungguh pelik tetapi itulah tektik Anwar Ibrahim.

Dan sekarang, Baginda Minda itu terpaksa untuk menjawab cabaran Ummi Hafilda Ali kerana telah menfitnah beliau mengadakan hubungan seks dengan Baginda Minda. Ummi mencabar Begenda supaya memberitahu di mana 'birthmark' Ummi jika beliau betul pernah mengadakan hubungan dengan Ummi.

Dan seperti yang kita ketahui,
ahli perniagaan itu mengancam untuk menjelajah ke seluruh negara bagi mendedahkan apa yang dikatakan “skandal” wanita . Ya la tu!!

Contoh birthmark.

Kedua, kehadiran Beginda Minda pada masa ini juga menimbulkan banyak persoalan. Tetapi MiM berpendapat bahawa kemunculan 'penyelamat' Anwar Ibrahim itu ada kena mengena dengan pilihanraya Sarawak yang bakal menjelma.

Kemunculan Beginda seolah-olah untuk menutup mulut atau antagonis kepada Ummi Hafilda yang berkemungkinan besar turut akan aktif memberi ceramah semasa Pilihanraya Sarawak yang akan diadakan telah lagi.

Mungkin kerana Anwar Ibrahim sudah terasa bahang dan keresahan yang amat sangat semasa beliau terpaksa berdepan dengan ceramah Ummi semasa pilihanraya kecil yang lepas!

Ahli perniagaan, Beginda Minda
pernah menggunakan nama Islam iaitu Noor Azman Abdullah semasa beliau bersama Dato Sng Chee Hua dan melalui perhubungan tersebut maka contact perniagaan berlaku dengan Ummi Hafilda.

Wednesday, March 16, 2011

PANAS ! DAP CUBA TEKTIK ANWAR IBRAHIM - UMPAN & PAKSA !!

Seperti yang kita ketahui, parti DAP begitu sukar untuk mendapat sokongan orang Melayu di Pulau Pinang terutamanya apabila DAP bertindak pilih kasih serta menganaktirikan orang Melayu Pulau Pinang.

Walau pun sebagai Ketua Menteri, Lim Guan Eng juga gagal untuk mempertahan maruah orang Melayu apabila Melayu diperlekehkan di dalam naskah 'My Balik Pulau' dan banyak lagi. Dek kerana itu, Lim Guan Eng cuba menggunakan kaedah lain yang halus tetapi sebenarnya baunya begitu busuk dan dapat dibaca oleh kita semua.

Kealpaan Melayu cuba di uji dengan mengadakan konsert Ning Baizura yang bersyaratkan kad pengenalan sebagai 'tiket' untuk konsert tersebut.


MiM difahamkan juga bahawa kerajaan Lim Guan Eng DAP telah menggunakan politik sogokan yang berselindung atas nama sumbangan sempena sambutan Maulidul Rasul dan sasaran DAP ialah guru-guru Kafa.

Perkara itu terbongkar apabila beberapa guru Kafa telah tampik ke hadapan untuk mendedahkan permainan politik DAP. Rujuk surat pekeliling di bawah :-


Di dalam sura t itu jelas menyatakan, kedatangan adalah wajibkan dan sedikit sumbangan khas akan disampaikan sempena Maulidul Rasul tetapi jika sesiapa yang gagal hadir maka mereka tidak boleh menuntut sumbangan berkenaan.


Realitinya, guru-gur Kafa berasa amat tersinggung dengan tindakan DAP mewajib@memaksa guru-guru Kafa ini supaya hadir dan menyediakan sumbangan sebagai umpan untuk mereka menghadirkan diri

Mereka menganggapnya sebagai umpan kerana jika sumbangan tersebut ikhlas daripada kerajaan DAP Pulau Pinang, maka sumbangan itu sepatutnya diberikan kepada semua guru berkenaan tanpa syarat.

Umpan dan permainan politik Lim Guan Eng itu jelas memperlihatkan bagaimana wang digunakan kerajaan Dap untuk memancing sokongan orang Melayu. Pethatic!

Dan MiM sangka hanya Anwar Ibrahim sahaja yang menggunakan kaedah umpan seperti membelikan seluar dan seluar dalam untuk Saiful Bukhari serta memaksa Saiful untuk memuaskan nafsu beliau. Rupa-rupanya, DAP juga pandai tektik 'memaksa dan memberi umpan'.

SERAM ! Anwar Ibrahim Di samakan Dengan .......


Peringkat pertama yang akan dilakukan oleh iblis untuk menyesatkan manusia ialah dengan cara menimbulkan ‘keraguan’ atau ‘doubts’ dalam hati anak Adam. Apabila kita sudah ragu dengan apa yang kita buat seperti ragu dalam mengangkat takbir ketika sembahyang, maka sembahyang kita akan dikira batal.

Kalau kita makan, apabila timbul dalam hati kita persoalan mengenai halal atau tidak makanan yang ingin dimakan, maka ketika itu haramlah makanan yang kita makan. Inilah kerja iblis laknatullah iaitu cuba menyesatkan manusia dengan sentiasa meletakkan rasa ragu atau was-was di dalam hati kita.

Inilah pendekatan yang dilakukan oleh Anwar dalam usaha menyelamatkan dirinya dari terbelit dengan kehinaan dan kesalahan.

Fakta baginya tidak penting. Apa yang penting baginya ialah lemparkan sebanyak mungkin isu dan pelbagai tuduhan kepada masyarakat umum asalkan timbul ‘keraguan’ dalam pemikiran rakyat terhadap segala apa yang sedang diadili di mahkamah hari ini.

Apabila rasa ragu dapat diwujudkan, maka berjayalah iblis merosakkan seluruh pemikiran masyarakat dengan debat, persoalan dan kemusykilan yang berpanjangan.

Bagaimana bijaknya iblis menimbulkan keraguan dan merosakkan pemikiran anak Adam, begitulah hebatnya Anwar menimbulkan keraguan dan merosakkan pemikiran rakyat Malaysia.

Iblis pun menyanyikan lagu ‘headwind’ untuk Anwar: ‘Kita serupa”. SETERUSNYA

Tuesday, March 15, 2011

SAH ! Anwar & Co. Guna Kepala Lutut !


Dengan segala janji-janji manis tidak berpaksikan kepada fakta yang dipaparkan di dalam Buku Jingga Pakatan Rakyat, negara bakal mengalami hutang pada tahun pertama sebanyak RM617.1 billion atau 85.4% dari KDNK.

Ianya termasuk untuk menampung keseluruhannya defisit bajet PR pada tahun pertama ialah RM199 billion atau 27.54% dari KDNK.

PAda tahun kedua pula, Pakatan Rakyat terpaksa menambah hutang mereka kepada RM783.5 billion (101.3% dari KDNK) untuk menampung defisit bajet untuk tahun kedua !!

Sungguh mengerikan !!

Di antara janji kosong dan tidak praktikal Pakatan Rakyat ialah meningkatkan pendapatan isirumah kepada tahap minima RM4,000 sebulan. Tindakan itu sahaja menyebabkan kerajaan termasuk menanggung kos minima RM93.9 bilion setahun!

Rujuk di bawah :-
Peratusan isirumah yang berpendapatan RM4,000 kebawah ialah 67.1% (atau 3.8 juta isirumah). Untuk memastikan pendapatan isirumah mencapai RM4,000, secara puratanya PR terpaksa menokok wang tunai sebanyak RM2,045 sebulan setiap isirumah.

Ini bermakna untuk setahun jumlah yang akan dibelanjakan oleh kerajaan PR ialah RM93 billion (untuk 3 tahun jumlah itu menjangkau RM279 billion.

Untuk 5 tahun jumlahnya ialah RM465 billion) !Hutang kerajaan PR dianggarkan melonjak kepada RM617.1 billion atau 85.4% dari KDNK. Ini senario tahun pertama PR menjadi kerajaan persekutuan.

Keseluruhannya defisit bajet PR pada tahun pertama ialah RM199 billion atau 27.54% dari KDNK.

Dengan defisit sebesar itu, kerajaan PR akan berhutang untuk menampung defisit bajet tersebut.

Untuk tahun kedua, oleh kerana beberapa perbelanjaan seperti pengambilalihan lebuhraya dan pembinaan prasarana Wi-Fi adalah merupakan perbelanjaan sekali sahaja (one-off), defisit bajet kerajaan PR untuk tahun kedua dijangka turun kepada RM139.3 billion (18% dari KDNK).

Oleh kerana tahun kedua bajet masih lagi defisit, sekali lagi kerajaan PR terpaksa menambah hutang mereka kepada RM783.5 billion (101.3% dari KDNK) untuk menampung defisit bajet untuk tahun kedua.

Maka untuk tahun kedua pemerintahan PR, defisit bajet negara akan melebihi 10% dari KDNK dan hutang kerajaan PR akan melampui 100% dari KDNK.Dengan itu Malaysia akan secara rasminya diistiharkan BANKRAP kerana hutangnya melebihi Keluaran Dalam Negeri Kasar (KDNK)! SETERUSNYA

Monday, March 14, 2011

KURANG AJAR ! AZAN SUBUH SEPERTI PESAN MEE WANTAN!!

Anda kenal celaka ini?

MiM sangat marah dan mengutuk sekeras-kerasnya tindakan seorang bangsa Cina yang dikenali sebagai directorhuangdao yang menghina azan di dalam youtube beliau!


Rujuk video di dalam youtube :-Jika merujuk kepada komentar video tersebut, antara terjemahan yang diperkatakan di dalam video :

""Laungan azan setiap subuh adalah seperti orang yang menjerit tak tentu fasal, macam orang hendak memesan mee wantan. Bila sudah diberi mee wantan dan memakannya, hendak kuih pau besar pula!""

Sehingga ke hari ini, lebih daripada 66,000 orang telah menonton video yang berbau penghinaan kepada agama Islam itu.

MiM mengharapkan agar pihak-pihak berkuasa supaya dapat menyiasat isu ini dengan kadar segera.

Tangkap orang ini dan bawa dia ke muka pengadilan!!

MESTI BACA ! Kenapa Buku Jingga Sekadar Buku JingGay ?


Penulis tertarik dengan penjelasan ilmiah yang ditulis oleh Dato Abdul Rahman Dahlan, Ahli Parlimen Kota Belud tentang konsep Buku Jingga Pakatan Rakyat yang retorik, tidak berlandaskan kepada penelitian ekonomi yang masuk akal dan tidak praktikal serta bakal membangkrapkan negara.

Penulis ambil contoh mudah : PKR berjanji akan menyediakan perkhidmatan internet Wi-Fi percuma kepada rakyat di kawasan bandar dan separa banda. DAP Pulau Pinang pernah menjanjikan Wifi percuma. Tetapi realitinya, setelah 3 tahun memerintah, DAP dan Pakatan Rakyat masih gagal menunaikan janji tersebut.

Begitu juga dengan janji melupuskan tol Sungai Nyior. Sehingga ke hari ini, DAP Pulau Pinang masih gagal menunaikan janji mereka padahal sebelum PRU-12 yang lepas, mereka sendiri berdemonstrasi menuntut kerajaan Pulau Pinang melupuskan tol di sana.

Untuk pengetahuan pembaca, tulisan Abdul Rahman sangat panjang tetapi penuh dengan fakta-fakta yang mesti kita tahu. So, take your time. Fahami segala faktanya hingga ke penghujungnya dan anda akan mengangguk setuju dengan pandangan penulis.

Baca di bawah :-
Setiap parti akan cuba sedaya upaya untuk mendapat pulangan politik terhadap apa saja yang mereka lakukan. Itu tidak salah kerana itulah lumrah politik. Tetapi dalam hal ini PR sepatutnya belajar daripada BN.

Contohnya dalam dokumen Model Ekonomi Baru yang merangkumi Program Transformasi Ekonomi dan Kerajaan, tidak ada satu ayat pun yang memperlekehkan pembangkang.

Semuanya ditulis dengan rasa keinsafan dan kesedaran bahawa Model Ekonomi Baru adalah milik semua rakyat Malaysia, tidak kira apa pegangan politik mereka. BN menyedari bahawa untuk Program Transformasi Ekonomi dan Kerajaan berjaya, semua rakyat Malaysia termasuk yang menyokong BN dan PR perlu menerimanya.

Sebab itu, adalah penting untuk PR menyedari bahawa untuk berjaya, Buku Jingga juga perlu memenangi majoriti hati rakyat termasuk penyokong BN dan mereka yang di atas pagar.

Satu perkara lagi yang saya dapat bezakan antara Buku Jingga dan Program Transformasi Ekonomi dan Kerajaan ialah cara ianya dirancang. Program Transformasi Ekonomi dan Kerajaan dirancang oleh BN setelah mendapat pandangan dan cadangan daripada rakyat melalui beberapa siri interaksi dan perhubungan dengan mereka.

Antara lainnya ialah:


· 190,152 respon daripada orang awam melalui SMS
· 20,000 pengunjung bengkel-bengkel awam (public workshop)
· 24,719 respon daripada kajian on-line (on-line polls)
· 900 ahli makmal yang terdiri daripada pegawai-pegawai tinggi kerajaan dan pakar-pakar industri dan NGO
· 6,213 respon dari orang awam secara bertulis
· dan 26,000 pengunjung Hari Terbuka (open days) PEMANDU mengenai Program Transformasi Ekonomi dan Kerajaan.

Setelah mendengar dan mengambil kira respon dan pandangan orang awam, barulah kerajaan BN membuat “endorsement” terhadap Program Transformasi Ekonomi dan Kerajaan.

Buku Jingga pula, sepanjang pengetahuan saya, tidak pernah membuat sebarang percubaan untuk mendapatkan pandangan umum sebelum ianya digubal. Mungkin sebab itulah rakyat kurang merasai potensi Buku Jingga ini.

Selain itu, satu lagi perbezaan ketara antara Buku Jingga dan Program Transformasi Ekonomi dan Kerajaan BN ialah pendekatan masing-masing dalam usaha memacu ekonomi negara.

BN meletakkan sektor swasta sebagai “driver” kepada ekonomi negara (Private sector driven - contohnya 92% daripada pelaburan dan perbelanjaan Model Ekonom Baru akan datang daripada sektor swasta) manakala Buku Jingga pula meletakkan kerajaan sebagai driver ekonomi dengan menuntut kerajaan PR untuk berbelanja besar (big government spending!).

BN meletakkan sektor swasta sebagai “driver” kepada ekonomi negara (Private sector driven - contohnya 92% daripada pelaburan dan perbelanjaan Model Ekonom Baru akan datang daripada sektor swasta) manakala Buku Jingga pula meletakkan kerajaan sebagai driver ekonomi dengan menuntut kerajaan PR untuk berbelanja besar (big government spending!).

Apapun, saya teruskan tulisan ini dengan analisa saya terhadap Buku Jingga. Saya ucapkan terimakasih kepada MOF, EPU dan PEMANDU yang telah banyak memberi pandangan dan input kepada saya.

Buku Jingga boleh dibahagikan kepada dua kategori. Kategori yang pertama ialah 10 janji yang akan diimplementasikan dalam masa 100 hari PKR menjadi kerajaan persekutuan dan kategori kedua ialah 39 janji dibawah tajuk “Dasar Bersama” atau “Common Policy”.

Saya akan memberi keutamaan dan menjawab janji-janji berkenaan ekonomi dahulu kerana ianya mempunyai kesan dan implikasi yang besar kepada ekonomi negara. Janji-janji tiada kaitan dengan ekonomi secara langsung akan saya jawab pada posting yang akan datang dalam blog ini.

Buku Jingga menjanjikan beberapa perkara utama yang melibatkan kewangan negara.

Antara lain:

· Pengambilalihan konsesi-konsensi lebuhraya negara
· pemberian RM500 kepada kakitangan kerajaan bermula dengan guru-guru
· menyediakan perkhidmatan internet Wi-Fi percuma kepada rakyat di kawasan bandar dan separa bandar
· meningkatkan pendapatan isirumah kepada tahap minima RM4,000 sebulan
· penghapusan subsidi RM19 billion kepada IPP (Independent Power Producer – Penjana Tenaga Bebas)
· menaikan royalti minyak kepada Sabah, Sarawak, Trengganu dan Kelantan kepada 20%

(1) Pengambilalihan konsesi-konsensi lebuhraya negara

– Kos kepada kerajaan RM50 billion

Dasar PR ini mengarahkan kerajaan membuat tawaran pembelian saham-saham 19 syarikat konsesi lebuhraya yang dipegang oleh pelabur swasta. Kos pengambilan 19 lebuhraya melibatkan kos tidak kurang dari RM50 billion. Angka RM50 billion adalah tawaran terbaik buat masa ini kepada pemegang saham swasta oleh sebuah syarikat bernama Asas Serbi Sdn Bhd. Besar kemungkinan pemegang saham swasta tidak akan menerima tawaran kerajaan yang lebih rendah dari RM50 billion.

(2) Meningkatkan pendapatan isirumah kepada tahap minima RM4,000 sebulan

– Kos kepada kerajaan minima RM93.9 billion setahun

Untuk memastikan setiap isirumah mendapat RM4,000 dalam masa lima tahun, pendapatan isirumah mesti berkembang pada kadar 21.7%.

Ini adalah satu perkara yang susah direalisasikan buat masa ini. Kalau kita ambil contoh ekonomi yang paling pesat membangun di dunia untuk dibuat perbandingan iaitu ekonomi negara China, pendapatan isirumah mereka hanya berkembang pada tahap lebih kurang 10% sahaja setahun (sumber: National Bureau of Statistics China).

Di Thailand dengan ekonomi yang memberangsangkan, kadar ini hanya 6.3% (sumber: National Statistical Office Thailand).


Jika PR gagal mengembangkan pendapatan isirumah pada kadar 21.7% (dan ini mungkin berlaku), PR terpaksa menokok sejumlah wang untuk memastikan janji mereka ditunaikan. Berapakah yang perlu PR belanjakan?

Peratusan isirumah yang berpendapatan RM4,000 kebawah ialah 67.1% (atau 3.8 juta isirumah). Untuk memastikan pendapatan isirumah mencapai RM4,000, secara puratanya PR terpaksa menokok wang tunai sebanyak RM2,045 sebulan setiap isirumah.

Ini bermakna untuk setahun jumlah yang akan dibelanjakan oleh kerajaan PR ialah RM93 billion (untuk 3 tahun jumlah itu menjangkau RM279 billion. Untuk 5 tahun jumlahnya ialah RM465 billion).

(3) Pemberian RM500 kepada kakitangan kerajaan bermula dengan guru-guru

– Kos kepada kerajaan RM2.4 billion

Jumlah guru di Malaysia lebih kurang 400,000 orang. Penambahan gaji RM500 seorang akan memakan kos sebanyak RM2.4 billion setahun (RM500 X 400,000 orang X 12 bulan).

Saya berpendapat besar kemungkinan PR tidak akan dapat menolak desakan kakitangan kerajaan yang lain untuk mendapat kenaikan gaji yang sama. Kalau ini berlaku maka kos akan meinngkat kepada RM7.2 billion setahun (RM500 x 1,200,000 orang kakitangan kerajaan X 12 bulan)

(4) Menyediakan perkhidmatan internet Wi-Fi percuma kepada rakyat di kawasan bandar dan separa bandar

– Kos kepada kerajaan RM1.2 billion

Mengikut anggaran syarikat Wireless@KL, untuk membangunkan prasarana dan perkhidmatan Wi-Fi percuma di Kuala Lumpur (luas 244km persegi) sahaja akan memakan belanja RM64 juta (Capex RM50juta, Opex RM14juta). Kalau dikembangkan ke kawasan bandar dan separa bandar di Kangar, Ipoh, Pulau Pinang, Alor Setar, Petaling Jaya, Melaka, Seremban, Johor Bahru, Kuantan, Kuala Terengganu, Kota Bahru, Kota Kinabalu dan Kuching, kos yang dianggarkan ialah RM1.2 billion.

(5) Menaikkan bayaran royalti kepada Sabah, Sarawak, Terengganu dan Kelantan kepada 20% – Kos kepada kerajaan RM12.5 billion (jika andaian Petronas mengekalkan tahap “retained profits”nya.

Dengan 5 perkara ekonomi diatas sahaja, bajet kerajaan PR akan mengalami defisit yang teruk dan hutang kerajaan PR akan melonjak naik.

Oleh kerana Buku Jingga tidak mempunyai maklumat tentang defisit bajet (peratusan dari KDNK), saya terpaksa menggunakan unjuran peratusan defisit yang diumumkan oleh Perdana Menteri dalam bajet 2011. Jumlah defisit ini bolehlah dikira sebagai “starting point” untuk bajet kerajaan PR jika mereka memerintah Putrajaya.

Defisit bajet untuk setahun pertama ialah:

· Defisit 2011 ialah RM39 billion (5.4% dari KDNK), tambah

· Kos penghapusan tol RM50 billion (6.92% dari KDNK), tambah

· Kos menokok tambah pendapatan isirumah RM93.9 billion (12.99%) dari KDNK), tambah

· Kos naik gaji guru RM2.4 billion (0.33% dari KDNK) tambah

· Kos Wi-FI percuma RM1.2 billion (0.17% dari KDNK) tambah

· Kos tambahan 20% royalti minyak RM12.5 billion (1.73% dari KDNK)

Keseluruhannya defisit bajet PR pada tahun pertama ialah RM199 billion atau 27.54% dari KDNK.

Dengan defisit sebesar itu, kerajaan PR akan berhutang untuk menampung defisit bajet tersebut.

Hutang kerajaan PR dianggarkan melonjak kepada RM617.1 billion atau 85.4% dari KDNK. Ini senario tahun pertama PR menjadi kerajaan persekutuan.


Keseluruhannya defisit bajet PR pada tahun pertama ialah RM199 billion atau 27.54% dari KDNK.

Dengan defisit sebesar itu, kerajaan PR akan berhutang untuk menampung defisit bajet tersebut. Hutang kerajaan PR dianggarkan melonjak kepada RM617.1 billion atau 85.4% dari KDNK. Ini senario tahun pertama PR menjadi kerajaan persekutuan.


Untuk tahun kedua, oleh kerana beberapa perbelanjaan seperti pengambilalihan lebuhraya dan pembinaan prasarana Wi-Fi adalah merupakan perbelanjaan sekali sahaja (one-off), defisit bajet kerajaan PR untuk tahun kedua dijangka turun kepada RM139.3 billion (18% dari KDNK).

Oleh kerana tahun kedua bajet masih lagi defisit, sekali lagi kerajaan PR terpaksa menambah hutang mereka kepada RM783.5 billion (101.3% dari KDNK) untuk menampung defisit bajet untuk tahun kedua.

Maka untuk tahun kedua pemerintahan PR, defisit bajet negara akan melebihi 10% dari KDNK dan hutang kerajaan PR akan melampui 100% dari KDNK. Dengan itu Malaysia akan secara rasminya diistiharkan BANKRAP kerana hutangnya melebihi Keluaran Dalam Negeri Kasar (KDNK)!

Nota:

(1) Anggaran ini hanya mengambil senario dimana kos pengambilan 19 lebuhraya negara ini ialah RM50 billion. Ada pakar ekonomi yang menjangkakan kos pengambilan ini boleh mencecah RM100 billion.

(2) Anggaran ini juga hanya mengambil senario di mana hanya gaji guru yang diberi tambahan RM500 sebulan. Jika semua kakitangan perkhidmatan awam yang berjumkah 1.2 juta mendesak kerajaan PR untuk memberi mereka jumlah yang sama, tambahan kos ialah RM7.2 billion dan bukannya RM2.4 billion setahun.

Dari Mana PR bercadang menambah pendapatannya?

Saya difahamkan bahawa PR merancang untuk menggunakan “penjimatan” RM19 billion yang dipotong dari subsidi kepada Penaja Kuasa Bebas (IPP) untuk menampung dasar-dasar yang saya sebut diatas (sebenarnya fakta Buku Jingga ini adalah salah. RM19 billion bukanlah semuanya subsidi untuk IPP sahaja).

Jawapan saya ialah penjimatan itu tidak akan dirasai oleh rakyat kerana besar kemungkinan IPP akan memindahkan kos mereka kepada pengguna elektrik dalam bentuk bil elektrik yang tinggi. Kita perlu ingat bahawa sebahagian daripada subsidi RM19 billion itu adalah untuk mengurangkan kos IPP agar kos sebenar elektrik tidak tinggi.

Begitu juga dengan kenyataan Buku Jingga bahawa mereka akan memastikan ketirisan tidak berlaku. Mereka mendakwa mereka boleh menjimatkan ketirisan sebanyak RM28 billion.

Untuk makluman, jumlah RM28 billion tidak ada dalam lapuran Ketua Audit negara. Saya sendiri telah bertanya kepada Tan Sri Amrin Buang, Ketua Audit Negara dan beliau mengesahkan tidak pernah mengatakan ada ketirisan RM28 billion SETERUSNYA

Pemimpin PAS Berkhalwat Sebab Produk Seks Dalam HarakahDaily?

Tidak berapa lama dulu, MiM telah menyiarkan kenyataan Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan (DPPWP) yang menyarankan negeri-negeri lain mencontohi Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) mengharamkan iklan produk atau perkhidmatan yang berunsurkan seks dan tahyul. KLIK SINI

MiM juga merujuk kepada iklan-iklan yang terdapat di dalam HarakahDaily. Jika kita perhatikan, terdapat iklan-iklan produk yang berunsurkan seks di dalam portal lidah parti PAS tersebut.
PAS Terengganu pula dimalukan apabila Mohd Din Jusoh, Pegawai Khas Adun PAS Bukit Payong Terengganu telah ditangkap di dalam sebuah kenderaan dengan seorang wanita berumur 34 tahun dari Bogor Indonesia.

Dan lokasinya pula dikatakan di hadapan sebuah Surau Kg Alur Tuman Marang ! Sungguh memalukan!Apakah ada kaitan di antara iklan produk seks HarakahDaily dengan 'kenaikan syahwat' pemimpin PAS tersebut?

Jika diikutkan, pemimpin-pemimpin PAS sepatutnya tidak terdedah kepada gejala porno dan sebagainya tetapi hanya merujuk kepada HarakahDaily.


Dan apabila miang lelaki itu kerap kali melihat iklan-iklan produk seks tersebut, mungkin akan tergerak untuk mencubanya. Dan apabila tidak cukup untuk mencuba di rumah, maka berlakulah edisi mencuba di luar rumah hingga ditangkap berkhalwat!

Tidak kiralah sama ada di depan surau, dalam koc keretapi atau hotel di Kelantan.

PANAS !! ANWAR SERAH DNA DEK AKTA 1950..


Penulis ingin merujuk kepada artikel yang disiarkan di dalam KeadilanDaily :-

Di antaranya:-

Anwar juga hairan kerana pihak pendakwa seolah-olah cuba mengalihkan beban pembuktian kes kepada peguam bela sedangkan ia tanggungjawab mereka dan menyifatkan permintaan pendakwa untuk mendapatkan DNA beliau, membuktikan kes Fitnah II sebenarnya bermotifkan politik.
Apakah rasionalnya Anwar Ibrahim menuduh permintaan pendakwa itu bermotifkan politik sedangkan permintaan tersebut adalah untuk menentukan kebenaran?

Tidak ada politiknya jika semua mahu mencari kebenaran tetapi dalam masa yang sama, dakwaan Anwar Ibrahim itu yang sebenarnya berbau politik murahan dan sengaja mencabar mahkamah secara terang-terangan. KLIK SINI

Anwar juga mendakwa:-

“(Pendakwa) hanya untuk menyampaikan mesej politik. Mereka seolah-olahnya berkata ‘kita sudah ada semua bukti dan sekarang apa yang kita perlukan adalah DNA Anwar (untuk mensabitkan beliau)’. Ini tidak masuk akal."

Anwar Ibrahim sekali lagi bermain dengan perkataan 'seolah-olah' padahal isunya ialah untuk menyelesaikan kes liwat beliau. Malah, yang tidak masuk akal bukannya 'permintaan pendakwa' tetapi Anwar Ibrahim yang masih enggan memberi DNA beliau, itu memang tidak akal.

Malah, eksibit bukti dalam bentuk analisa DNA telah dibentangkan oleh pakar-pakar sebelum ini. Graf dan penemuan klinikal telah di cross examine oleh pihak pendakwa dan juga pembela. Maksudnya, DNA yang 'dituntut' hanya sekadar perbandingan sahaja.

Yang menimbulkan keraguan rakyat Malaysia sekarang ialah tindakan Karpal Singh, peguambela Anwar Ibrahim yang enggan bekerjasama. Dan hanya satu sahaja yang kita boleh fikirkan iaitu Anwar Ibrahim adalah pesalahnya!

Tetapi bila difikirkan, jika Anwar masih lagi enggan bersumpah muhabalah, beliau tidak mungkin akan menyerahkan DNA beliau. Sekarang terpulang kepada Hakim.

Dan ramalan penulis, jika hakim menggunakan kuasa beliau untuk memerintah Anwar Ibrahim memberikan sampel untuk DNA maka jentera saraf, media pro-pembangkang dan Anwar Ibrahim sendiri akan menuduh hakim tidak adil dan wujudnya konspirasi politik.

Biarkanlah!

Yang penting ialah kebenaran.


p/s : Ingin tahu tentang Artikel 165 Akta 1950 KLIK SINI

Juara All England 2011 : Tahniah Lee Chong Wei !!


MiM ucapkan tahniah kepada Lee Chong Wei kerana menang di dalam pertandingan akhir All England 2011 sebentar tadi. beliau telah mengalahkan pemain negara China, Lin Dan dengan skor 21-17, 21-17.Kemenangan ini adalah yang kedua berturut-turut untuk Lee Chong Wei. TAHNIAH !

Sunday, March 13, 2011

TERBONGKAR ! Pemimpin PKR Kelentong Tentang Kelayakan Akademik...

Foto dalam FB Ramlah RS : Anwar makan kacang....auww.

Pemimpin PKR didakwa menipu pula!!

Jika merujuk kepada Facebook Mansor Othman, TKM 1 Pulau Pinang, seorang ahli MPPP yang juga ahli parti PKR yang bernama Cik Ramlah Asiahoo didakwa menipu kelayakan akademik beliau !!

Lihat keratan Facebook di bawah :-


Pemimpin PKR itu di dakwa menipu kelayakan beliau akademiknya di dalam laman web sosial Facebook! Sungguh memalukan sekali dan jika benar, rakyat Pulau Pinang tentu turut berasa tertipu dengan pemimpin PKR tersebut.


Dan nampaknya bukan sahaja Anwar Ibrahim PKR (foto paling atas sedang makan kacang) yang pandai menipu, pemimpin-pemimpinnya pun sama sahaja!

MiM menyarankan kepada pemimpin PKR itu supaya tampil ke depan untuk menerangkan isu ini
dengan kadar segera !

FOLLOW BLOG MiM

ARTIKEL TOP MINGGU INI.