Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Tuesday, April 12, 2011

GEMPAR ! PAS & TIAN CHUA PKR DI HALAU OLEH WAKIL MELAYU !


AIDCNews – 11/04/11 – “Cara tak kena. Kita dah melanggar adat budaya kita sendiri, tatasusila agama kita..minta maaf, cari kata tempat lain, kat padang mana (ke). Ini orang, tuan rumah ini nak merapatkan silatulrahim, bukan nak memecahbelahkan orang, dalam Islam pun tak suruh, minta maaf ye”, kata wakil kampung di sebuah kampung Melayu di Miri, Sarawak kepada wakil PAS yang mahu mengadakan ceramah di kawasan itu.

Lihat video di bawah :-Delegasi PAS itu dipercayai turut membawa Tian Chua yang berceramah di situ terpaksa membatalkan ceramahnya kerana tidak mendapat kebenaran daripada orang kampung. SETERUSNYA

Monday, April 11, 2011

Anwar Ibrahim Semakin Bercelaru, Orang Lain Dituduh Keliru !

Budak Rafizi, Pengarah Strategi PKR pun ada. Bila nak tarik balik fitnah pada MiM?

Apakah Anwar Ibrahim dan Baru Bian, Pengerusi PKR Sarawak sedang bersengketa sekarang?

Persoalan ini timbul apabila baru-baru ini Anwar Ibrahim telah mempertikai keputusan Pengerusi PKR negeri, Baru Bian yang meminta calon Snap berkempen untuk PKR.

Anwar Ibrahim juga mendakwa bahawa Pengerusi PKR Sarawak itu KELIRU tentang kemampuan parti Snap untuk memecahbelahkan undi pakatan pembangkang di Sarawak.

Baru Bian tak tahu politik

Persoalannya,

1. Apakah mungkin seorang pemimpin tempatan Sarawak tidak tahu tentang 'pecahbelah undi'?

2. Apakah pemimpin politik dari Sarawak begitu cetek ilmu politik beliau sehinggakan boleh 'keliru' seperti yang di dakwa oleh Anwar Ibrahim?

Dalam masa yang sama, Anwar Ibrahim juga mengenepikan parti Snap, parti tempatan Sarawak yang dahulunya merupakan rakan beliau. Beliau memperlekeh-lekehkan parti tempatan Sarawak itu dengan mengatakan bahawa PRN Sarawak ke-10 ini hanya melibatkan BN dan PKR sahaja!

Snap itu seolah-olah tidak wujud dan sekadar hingusan sahaja padahal parti Snap adalah lebih 'Sarawak'nya jika di bandingkan dengan parti-parti lagi di dalam PKR. Sungguh menyedihkan.

MiM melihat dilema keangkuhan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat dari Semenanjung yang cuba memperkecil-kecilkan pemimpin tempatan dan etnik rakyat Sarawak sebagai satu perkembangan yang tidak sihat.

Sebagai Presiden PAS, Hadi Awang pernah menghina rakyat Sarawak, satu perkara buruk yang masih menjadi perbualan umum rakyat Sarawak. Dan kini, Anwar Ibrahim pun sama.

MiM belum lagi menyentuh tentang kredibiliti Azmin Ali yang tercemar rosak dimalukan apabila beliau gagal menjadi orang tengah untuk menyelesaikan isu pembahagian kerusi di antara parti-parti politik di dalam Pakatan Rakyat Sarawak.

PKR semakin terdesak di PRN Sarawak.

PANAS ! Tonton Sebelum DiDelete !! Video Identifikasi Khas Mengenai Video Kontroversi Anwar Ibrahim !


MiM mendapat sms daripada blogger Kickdefella mengenai video 'identifikasi khas' yang telah dimuatkan ke dalam youtube. Lihat di bawah :-
GEMPAR ! Markas PAS Bekas Pusat Khinzir ??


Pendedahan menarik !! KLIK SINI

Sunday, April 10, 2011

LIVE IN SARAWAK : Foto-foto Di Sekitar Pilihanraya Sarawak!

MiM berada di Kampung Tanjung, Kuching semalam mengikuti program 'Pemimpin Bersama Rakyat'. Yang hadir ialah Datuk Ahmad Maslan dan calon BN, Datuk Haji Daud Abdul Rahman.Datuk Ahmad Maslan bersama calon BN Datuk Haji Daud Abdul RahmanPANAS ! NIK AZIZ NIK MAT SOKONG 1Malaysia !!


PEKAN, 9 April -- Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak menunjukkan simbol 1Malaysia kepada Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob (tiga, kiri) dan Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (kanan) semasa mencuba keselesaan motosikal modenas terbaru yang dipamerkan selepas merasmikan Kompleks Pemasaran Setempat, Taman Automatif Pekan di sini hari ini.
-
Baik sungguh hati Perdana Menteri kita.

Saturday, April 09, 2011

Live In Sarawak : Apasal Naib Presiden Salahuddin Ayub PAS Cemburu Sangat?

Naib Presiden PAS telah membuat kenyataan yang sangat dangkal tentang manifesto BN Sarawak :-

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub yang ditemui Harakahdaily di sini berkata, manifesto tersebut hanya tidak lebih untuk cuba memperbodoh rakyat negeri Sarawak untuk sekalian kalinya bila tiba waktu pilihan raya.

“Janji mereka itu terlalu asas yang sepatutnya telah diselesaikan lama apatah lagi hasil negeri Sarawak sangat banyak.

Kenyataan Salahuddin PAS itu ternyata keluar daripada seorang pemimpin PAS yang tidak tahu tentang perancangan masa depan sesebuah negeri. Beliau cuba memperlekeh-lekehkan manifesto tersebut atau beliau sebenarnya cemburu kerana parti PAS sudah pasti tidak dapat bermimpi untuk mengadakan manifesto pilihanraya yang sehebat BN Sarawak.

Soalan mudah, apakah sumbangan parti PAS di negeri Sarawak sebelum ini? TIADA!
Rujuk manifesto penuh BN Sarawak :-


Manifesto BN Sarawak :-


(Klik foto untuk lebih besar)


MiM akan membincangkan manifesto BN Sarawak di artikel seterusnya.

Friday, April 08, 2011

GEMPAR !! GAMBAR CALON BN DI BALING CAT MERAH !!

Semasa MiM mengikuti ceramah DAP di sebuah kawasan perumahan Flat di DUN Padungan, MiM terkejut kerana banner foto calon BN, Sim Kiang Chiok telah dibaling dengan cat merah!!Sim Kiang Chiok, calon BN N10 Padungan

Manakala 2 lagi poster iaitu DAP dan Bebas tidak diapa-apakan! Jentera pihak lawan sudah main kotor di Sarawak !!

Laporan penuh selepas ini..

Live In Sarawak : PANAS ! PAS Bertanding Untuk KALAH Di PRN Sarawak !!

MiM telah meneliti biodata 5 calon PAS di Sarawak. DUN yang ditandingi ialah N03 Tanjong Datu, N15 Muara Tuang, N20 Sadong Jaya, N22 Sebuyau dan N24 Beting Maro.

1. Adam Ahid bertanding di N22 Sebuyau. Yang menariknya calon PAS telah mencuri 'kerusi' parti PKR yang bertanding pada PRN Sarawak tahu 2006. Sebuyau merupakan salah satu tempat yang telah dipertikaikan oleh beberapa kepimpinan PKR tempatan yang tidak puas hati apabila di'curi' oleh parti PAS. Mereka marah kerana parti PAS tidak menyumbang serta tidak mendekati rakyat tempatan sebelum ini.

2. Lain pulanya dengan N20 Sadong Jaya. Parti PKR telah 'mencuri' kerusi tersebut daripada parti PAS pada pilihanraya tahun 2006. Difahamkan bahawa PAS terpaksa mengalah pada tahun 2006 kerana takut akan berlaku pertandingan 3 penjuru yang melibatkan jentera PKR jika PAS tidak menyerahkan kerusi tersebut kepada parti PKR.

3. N24 Beting Maro pula menyaksikan seorang calon hingusan, Abang Ahmad Kerdee bin Abang Masagus. Beliau yang tidak mempunyai sebarang trek rekod sumbangan yang signifikan kepada rakyat tempatan sebelum ini. Calon PAS itu dianggap selebriti dan dianggap seperti artis di Beting Maro. Tetapi tidak guna juga jika hanya mengharapkan nama sahaja tanpa berkemampuan untuk wakil rakyat.

Apakah trademark 'Abg Mat handsome' sudah cukup untuk menjadi wakil rakyat? Sudah tentu tidak. Di manakah trade record kerja signifikan untuk rakyat tempatan? Tak ada...

Satu lagi 'trademark' baru yang sedang dipopularkan di peringkat PAS kepada Abang Mat iaitu simbol dua jari iaitu 'peace' yang turut memberi makna calon nombor dua dalam cetakan senarai atas kertas undi.

4. N15 Muara Tuang pula menyaksikan calon wanita PAS yang tidak percaya lagi kepada perjuangan parti PKR. Noraini Hamzah merupakan Ketua Penerangan PKR Sarawak sebelum ini tetapi disebabkan tidak lagi percaya kepada perjuangan PKR, Noraini Hamzah telah melompat parti ke parti PAS. Bayangkanlah seorang calon yang tidak percaya kepada rakan politik sendiri di dalam Pakatan Rakyat.

5. Begitu juga dengan calon PAS, Nani binti Sahari di N03 Tanjung Datu. Beliau juga tidak lagi mempercayai perjuangan PKR dan melompat masuk ke parti PAS. Untuk pengetahuan semua, calon PAS merupakan Ketua Wanita PKR pada tahun 2009. Tetapi pencalonan Nani Sahari di Tanjung Datu di lihat sekadar cukup syarat sahaja.

6. Selain daripada N22 Sebuyau, parti PAS telah 'mencuri' kerusi N03 Tanjung Datu daripada parti PKR. Dan jika merujuk kepada pilihanraya tahun 2006 yang menyaksikan calon PKR hilang deposit, calon wanita PAS dilihat sekadar melepas batuk di tangga lagi.

Kesimpulannya, calon-calon PAS di PRN Sarawak tidak akan membawa sebarang makna kepada penduduk tempatan.

Ketidakmampuan serta profail lemah setiap calon PAS itu diburukkan lagi keangkuhan pemimpin tertinggi PAS yang pernah menghina serta menjatuhkan maruah rakyat Sarawak sebelum ini.


Bagi pemimpin itu, rakyat Sarawak tidak ada kelas! Begitu dangkal sekali otak pemimpin PAS!

LIVE IN SARAWAK ! Apabila Parti Yang Menghina Rakyat Sarawak Cuba Berlagak Terer !

BN Sarawak telah mengumumkan Manifesto kelmarin. 9 perkara itu ialah :-
  • Memelihara keamanan, keharmonian, kestabilan dan tadbir urus yang baik untuk Sarawak
  • Memelihara alam sekitar, budaya, warisan dan kepercayaan semua kaum.
  • Menyediakan peluang pekerjaan untuk semua.
  • Menjana lebih banyak peluang perniagaan untuk semua.
  • Menyediakan peluang pendidikan untuk anak-anak kita.
  • Menjamin hak rakyat ke atas tanah mereka dipelihara.
  • Meningkatkan mutu dan kualiti hidup golongan yang miskin dan kurang bernasib baik.
  • Memastikan mutu jalan raya, bekalan air dan elektrik, khidmat kesihatan dan perumahan sentiasa dipertingkatkan.
  • Mempunyai rancangan jelas untuk memastikan Sarawak berada di landasan ke arah menjadi negeri terkaya di Malaysia.

Perkara-perkara di atas sangat realisitik dan merupakan kesimbangunan daripada pelan-pelan kerajaan BN Sarawak sebelum ini. Ianya berdasarkan kepada fakta-fakta hasil daripada kejayaan perlaksanaan sebelum ini.

Rujuk 2 video di bawah :-

1.

video

2.

video

Tetapi sungguh memalukan apabila terdapat pemimpin politik yang seolah-olah tidak bijak serta mengeluarkan kenyataan balas yang memperbodoh-bodohkan diri beliau sendiri. Rujuk di bawah :-

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub yang ditemui Harakahdaily di sini berkata, manifesto tersebut hanya tidak lebih untuk cuba memperbodoh rakyat negeri Sarawak untuk sekalian kalinya bila tiba waktu pilihan raya.

“Janji mereka itu terlalu asas yang sepatutnya telah diselesaikan lama apatah lagi hasil negeri Sarawak sangat banyak.

Kenyataan Salahuddin PAS itu ternyata keluar daripada seorang pemimpin PAS yang tidak tahu tentang perancangan masa depan sesebuah negeri. Beliau cuba memperlekeh-lekehkan manifesto tersebut tetapi hakikatnya, apakah sumbangan parti PAS di negeri Sarawak sebelum ini?

Yang ada hanya kenyataan pemimpin PAS yang menghina serta menjatuhkan maruah rakyat Sarawak! Begitu rendah sekali martabat rakyat Sarawak di mata parti PAS!


Jangan mimpilah parti PAS mahu menjejakkan kaki mereka di Sarawak!

Thursday, April 07, 2011

LIVE IN SARAWAK ! Skandal Calon PKR Bakal Mengalahkan Skandal Video 18SX 'Anwar Ibrahim'?

Belum pun lagi panas kempen pilihanraya negeri Sarawak, sudah banyak isu dan skandal kedengaran.

Yang terbaru ialah skandal calon pilihanraya bagi DUN Satok dari Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ahmad Nazib bin Johari, yang akan berdepan dengan calon BN, Datuk Amar Abang Johari Tun Openg, penyandang kerusi DUN Satok.

Calon PKR itu juga merupakan Ketua AMK Sarawak.

Desas-desus mengatakan bahawa beliau ada skandal dengan seorang ga
dis hingga terpaksa berkahwin di sempadan Siam dan sekarang menetap di Kuala Lumpur! Benarkah?

Jika merujuk kepada borang pencalonan, beliau mengaku sudah pun berkahwin.Maksudnya, Ahmad Nazib berkahwin lagi tapi kahwin 'terpaksa'!


Persoalannya, apakah si isteri yang bersama-sama beliau ke penamaan calun, tahu tentang kewujudan madu beliau?

LIVE IN SARAWAK : GEMPAR! ADA CALON PKR SUDAH DI BELI??

Ada cerita panas ! Dato Sng telah beria-ia hendak menentang calon BN En Stenly unja dan menaja Calon Bebas En George Lagong atas sebab-sebab dendam?

Di fahamkan bahawa selepas penamaan Calon di N54 Pelagus terdapat 3 penjuru akan bertanding diantara calon BN, PKR dan Calon Bebas, calon PKR, cikgu Edward Sumbang akan menarik diri?


Benarkah? KLIK SINI

Wednesday, April 06, 2011

LIVE IN SARAWAK - EKSKLUSIF !! Foto Untuk Pembaca Blog MiM !


Foto calon-calon BN di N9 Padungan, N10 Pending dan N11 Batu Lintang khas untuk pembaca blog MiM.

MiM telah berjumpa mereka di Dewan Bandaraya Kuching Selatan pagi tadi !
1 Malaysia !

Sih Hua Tong SUPP (N.11 Batu Lintang)

Sim Kiang Shiok SUPP (N.9 Padungan)

Dr Sim Kui Hian SUPP (N.10 Pending)

GEMPAR !! Ooppss...Apa tu Burung DAP??

Semasa mengikuti tempoh penamaan calon di Kompleks Bandaraya Kuching Selatan, MiM tertarik dengan 'seekor burung' yang dijadikan maskot parti DAP.

Boleh pula dibuat cerita ! :D

1.


2.

3.
Ooppss...apa tu burung DAP?

4.
Pengsan?

Ok...artikel yang lebih serius selepas ini. :D

LIVE IN SARAWAK ! DAP & PKR MEROYAN DI KUCHING !!

Penyokong DAP & PKR sudah mula main kotor!

Penamaan calon di Dewan Majlis Bandaraya Kuching Selatan berjalan dengan lancar.

Tetapi satu perkara yang menarik minat MiM ialah kenyataan seorang bekas pemimpin PKR yang telah mendedahkan komplot dan kronisme yang berlaku di dalam parti PKR sehingga ramai berasa tidak berpuas hati.

Temuramah dan foto-foto yang lain akan menyusul selepas ini!
PANAS ! Apakah Yang Dibelitkan Oleh Peguambela Anwar?


MiM ingin rujuk laporan di bawah:-
Seorang peguam Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa kemunculan klip video, selepas didedahkan dua minggu lalu, menimbulkan persoalan mengenai integriti siasatan polis memandangkan “Datuk T” mendakwa telah menyerahkan kesemua rakaman kepada pihak berkuasa.

“Jika kita percaya kenyataan ini, satu lagi persoalan yang memerlukan jawapan ialah kemunculan secara tiba-tiba klip video dalam internet,” kata Sankara Nair dalam satu kenyataan dikeluarkan petang ini.

Sankara berkata, jika benar hanya “Datuk T” yang memiliki cakera-cakera padat terbabit, polis perlu membawa mereka bertiga untuk siasatan segera memandangkan kemunculan klip juga satu bentuk kerja menyebarkan bahan-bahan lucah.
Rujuk pula kenyataan Datuk Eskay Abdullah di dalam video di bawah :-


Kenyataan peguam Anwar Ibrahim di atas bertentangan dengan pendedahan Eskay Abdullah yang mengatakan bahawa jika beliau mempunyai video kontroversi 18SX 'Anwar Ibrahim', sudah tentu ada pihak-pihak lain yang turut memiliki video tersebut!

Eskay berkata,
"If I have the tape, somebody else have it, think about it. Think about it, if I have it, somebody else also have it. (7:35)"
Maka sebenarnya, intergriti siasatan polis yang cuba dipertikaikan oleh peguambela Anwar Ibrahim tampak terlalu longgar!

DAN kita juga jangan lupa tentang penafian Anwar Ibrahim yang tidak mengaku pernah mengenali Datuk Syazrly Eskay Abdullah sebelum ini. Padahal, kedua-dua mereka mempunyai hubungan rapat sejak dulu lagi.


Pembohongan Anwar Ibrahim tersebut mengingatkan kita peristiwa bulan Jun 2008 di mana ketika itu turut berbohong kononnya tidak mengenali Saiful Bukhari walau pun Saiful adalah coffee boy beliau!


p/s : Video 18SX sepanjang 1:47 hanya appetizer sahaja? Apakah ada lagi video yang lebih gempar dan jelas selepas ini?

Monday, April 04, 2011

PANAS ! Ada Yang Menyamar Jadi Anwar Ibrahim Dalam Video 18SX?

Ramai yang terkejut apabila menonton video kontroversi yang dinanti-nantikan oleh rakyat Malaysia.

Terpulang kepada anda untuk menilainya.


Tindakan dan respons Anwar Ibrahim serta keluarga terhadap isu video kontroversi ini sangat meragukan....

SCREEN SHOT !!! VIDEO 18SX ANWAR IBRAHIM !!!


FOLLOW BLOG MiM

ARTIKEL TOP MINGGU INI.