Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Monday, December 26, 2011

Pemuda PAS Pusat Kata Anwar Ibrahim Tak Boleh Di Harap!!
Persoalannya, jika Pemuda PAS Pusat mengatakan 'jangan berharap kepada Anwar Ibrahim' semasa Anwar memegang kuasa dan jawatan kabinet, sudah pasti Anwar is even ueseless sekarang!

GEMPAR !! Lagi Gay Melayu Kahwin, Terbaru Di Greece !!

Seorang lagi gay Melayu didakwa berkahwin dengan gay Mat Saleh, lebih dahulu sebelum seorang lelaki Melayu yang dilaporkan berkahwin sesama jantina di Dublin, baru-baru ini.

Kali ini, lelaki berkenaan dipercayai melangsungkan perkahwinan songsang dan terlarang itu di Greece.

Lebih ‘menarik’, lelaki terbabit juga mengenakan pakaian Melayu lengkap bersongkok dan bersamping (gambar) seperti gay Melayu yang berkahwin di Dublin – bertanjak dan bersamping.

Beberapa jam lalu, beberapa blog tempatan dikesan menyiarkan artikel dan gambar gay Melayu itu, juga dikatakan pelajar, berkahwin di Greece.

Antara blog awal yang menyiarkan artikel dan gambar yang didakwa membabitkan pelajar Malaysia di Greece ialah sozcyili.blogspot.com dan ar-rifke.com.

Bagaimanapun tiada maklumat lengkap yang dapat mengesahkan perkara itu. Kedua-dua blog berkenaan menyatakan gambar terbabit diperolehi dari sebuah blog lain.

Menurut sozcyili.blogspot.com, ia memperolehi maklumat mengenai perkahwinan gay Melayu di Greece itu dari sebuah blog yang diberikan sahabatnya ketika melayari Facebook.

Bagaimanapun blog itu tidak menyebut dan memberikan link kepada blog yang dimaksudkannya itu.

“Dan ketika melayari satu blog yang diberikan sahabat fb (Facebook) tadi, rupanya baru tahu bahawa arif alfian bukanlah lelaki Melayu Islam yang pertama kahwin dengan lelaki Mat Saleh di luar negara. Lihat bawah neh (ini),” catat sozcyili.blogspot.com merujuk kepada gambar seorang lelaki berpakaian lengkap bersongkok dan bersamping berpimpingan tangan dengan seorang lelaki Inggeris.

Gambar berkenaan, menurutnya, diperolehi hasil carian di Google oleh pengendali blog yang menjadi sumber maklumat itu.

Sementara itu, seperti ditulis sozcyili.blogspot.com, Ar-rifke.com mencatatkan:

“Jika yang neh (ini) terbukti benar maka ternyata arif (gay pertama yang baru-baru ini dilaporkan berkahwin dengan lelaki Inggeris) adalah yang kedua, bukan yang pertama,” catat ar-rifke.com.

Ar-rifke.com memetik sumber berita berkenaan dari sozcyili.blogspot.com.

Mereka mempersoalkan mengapa kerajaan belum bertindak berhubung perkara itu.

inimajalah.com.my

MALU ! 2 Wakil Rakyat KANTOI !!MiM mudah. PRU13 semakin hampir. Jangan undi lagi wakil rakyat yang tidak perform di kawasan masing-masing!

Sila baca di bawah :

SHAH ALAM. -  Seramai 60 Penduduk Jalan Bukit Kemuning, Kampung Batu telah berhimpun tanda protes terhadap 2 wakil rakyat Pakatan Rakyat mewakili kawasan mereka.

Menurut salah seorang penduduk yang terlibat, demonstrasi ini tercetus akibat daripada rasa tidak puas hati mereka terhadap tindakan Ahli Parlimen Kota Raja Dr. Mariah Mahmud dan ADUN Sri Muda yang tidak menunaikan janji untuk turun padang menyelesaikan beberapa masalah yang dibangkitkan penduduk setempat.

Beberapa masalah yang berlaku termasuklah isu masalah banjir dan infrustruktur termasuklah pembinaan jalan raya telah dijanjikan 2 wakil rakyat ini akan diselesaikan selepas kempen Pilihan Raya Umum yang lalu.

Akan tetapi sehingga hari ini masalah tersebut berlarutan tanpa sebarang maklum balas dari pihak 2 wakil rakyat tersebut.

Mereka turut mendakwa masalah banjir terutamanya telahpun dikenalpasti dan dibentangkan kepada wakil rakyat semasa PRU12 yang diantaranya berpunca daripada longkang yag sempit, tidak teratur menyebabkan saluran air hujan tidak dapat mengalir dengan lancar.

"Apa yang menyebabkan kami semakin berang adalah kesan permasalah yang berlaku menyebabkan berlakunya masalah yang mengundang bahaya kepada penduduk termasuklah serangan serangga berbisa dan ular," kata salah seorang penduduk tersebut.

Mereka juga menuntut janji ADUN Sri Muda yang akan melakukan penstrukturan semula beberapa kemudahan infrustruktur seperti pembangunan perumahan, perusahaan dan pengurusan sampah yang sekian lama tidak beroperasi dengan baik.

Laporan pihak polis turut dibuat atas dakwaan berlakunya penyelewengan tugas dari ADUN dan MP terbabit.

Demonstrasi ini turut menyebabkan berlakunya insiden perrgaduhan melibatkan kumpulan yang didakwa Penyokong Pakatan Rakyat dengan penduduk tersebut. 3 buah peronda polis telah dikerah untuk mengawal keadaan - KL Pos

Sunday, December 25, 2011

BONGKAR ! Anwar Ibrahim Hanya Ada 2 Kepakaran Sahaja!

Di sini MiM sertakan kenyataan Dr Chandra Muzaffar, bekas orang kuat Anwar Ibrahim.

MiM harapkan agar mereka yang terpedaya dengan pujuk rayu Anwar terutamanya siswa-siswi supaya benar-benar faham dengan kelicikan suspek liwat tersebut.

Chandra Muzaffar sendiri akhirnya menolak Anwar Ibrahim dek pembohongan dan penipuan Anwar Ibrahim.

Dan sekarang, penglibatan sekumpulan siswa yang bersekongkol dengan suspek liwat itu serta tercetusnya demonstrasi siswa telah menyetujui kenyataan Chandra Muzaffar tersebut.

Di antara kenyataan Chandra Muzaffar :Saya pernah mengatakan secara terbuka bahawa Anwar pakar dalam dua bidang.

Pertama, demonstrasi. Dari dulu lagi, beliau memang pakar demonstrasi. Kedua, pakar pakar dalam demagogue (kuasa rayuan penuh perasaan, emosi dan prasangka), yang pandai berpidato.


Dalam bahasa Inggeris, saya kata, ‘Two D’..’Dua D’, D..demonstrasi, D.. Demagogue. Beliau pakar demonstrasi dan demagogue. Dua ini sahaja, kepakarannya.

Selain daripada itu, kalau kita tengok beliau sebagai Menteri, Timbalan Perdana Menteri, yang dulunya dalam kerajaan selamanya 16 tahun, apa pencapaiannya ?

Semasa jadi Menteri Pertanian, apa ideanya memajukan bidang pertanian di negara ini ? Sebagai Menteri Kewangan, beliau merosakkan ekonomi negara.

Pencapaiannya hanya dua perkara itu.. Dua D - AIDC.

Anda Pilih ! MATA Atau FACK Anwar Ibrahim?


Sebelum baca artikel di bawah, sila baca artikel ini FACK Anwar Ibrahim

Setelah anda faham dengan artikel tersebut, yang mana satu pilihan anda?

1. Malaysia Aman Tanpa Anwar (MATA)Atau :

2. Free Anwar Campaign Ke-2 (FACK)


Apa pun 901 FACK Anwar sudah pasti mecabul meliwat kedaulatan undang-undang negara tercinta ini.

Dalam masa yang sama, ramai rakyat yang harapkan agar kes liwat ini selesai. Ramai yang sudah bosan dengan Anwar Ibrahim.

Jika bersalah, Anwar Ibrahim memang patut dipenjarakan. Tatkala itu, aman Malaysia ini.

Saturday, December 24, 2011

Salah Orang ! Pemimpin Tertinggi PAS Yang Kerap Sekongkol Dengan UMNO !

Fotoshop Hasan Ali yang dicipta oleh bloggers pembangkang.


Malu ! Perang di antara Hasan Ali dan Mustafa Ali bertambah teruk!

Sebelum ini Mustafa Ali menuduh Hasan Ali sebagai yang kerap ponteng mesyuarat.

Hasan Ali pula mengatakan Mustafa Ali sebagai veteran bongkak dan Mahfuz Omar sebagai bangkrap fikiran.

Mustafa Ali PAS juga menuduh Hassan Ali 'terperangkap dengan mainan UMNO' dan mengadakan pertemuan dengan pihak UMNO'.

Hasan Ali menjawab balas dan kali ini pasti memalukan Mustafa Ali!

Rupa-rupanya, kenyataan Mustafa Ali, Setiausaha Agung PAS terhadap Hasan Ali adalah palsu dan fitnah belaka!

Inilah pemimpin tertinggi parti PAS yang sanggup menabur fitnah terhadap kawan dalam parti sendiri!

Dan jika kawan sendiri pun boleh difitnah oleh pemimpin PAS tanpa rasa berdosa, bagaimana pula dengan lawan politik Mustafa Ali?

Dan kenyataan Hasan Ali yang di anggap 'killer' menjatuhkan imej Mustafa Ali ialah yang sebenarnya kerap berjumpa dengan pihak UMNO dan bukannya Hasan Ali!!

Malunya si Mustafa Ali!

Sila baca artikel di bawah :
Datuk Dr Hasan Ali menafikan sekeras-kerasnya dakwaan dibuat Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali bahawa beliau ada mengadakan pertemuan dengan beberapa pihak yang dikaitkan dengan Umno.

Menurut Hasan, bekas pesuruhjaya PAS Selangor dakwaan yang dilemparkan terhadap dirinya merupakan fitnah dan palsu.

Beliau juga melahirkan rasa kesal kerana dakwaan itu dibuat oleh setiausaha agung kepada parti yang berteraskan Islam.

“Saya menafikan sekeras-kerasnya mengenai pertemuan saya dengan mereka (Umno) sama ada pimpinan Umno peringkat bawahan, pertengahan atau atasan seperti yang dinyatakan (Mustafa).

“Sekali lagi Mustafa Ali terperangkap dengan prasangka buruk dan api fitnah sesama Muslim. Sebagai setiausaha agung sebuah parti yang berteraskan Islam, tuduhan-tuduhan liar dan serkap jarang seperti itu tidak selayaknya keluar dari mulut seorang setiausaha agung yang berwibawa,” katanya pada sidang media di kediamannya di sini.

Mustafa sebelum ini mendakwa beliau mempunyai bukti untuk mengaitkan Hasan dengan agenda Umno.

Mustafa berkata ia merujuk kepada satu pertemuan antara Hasan, bekas timbalan presiden PAS Nasharuddin Mat Isa dan tiga individu lain di sebuah hotel di ibu negara pada bulan Ramadan lepas.

Dalam sidang media itu, Hasan yang juga Pengerusi Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor mendedahkan individu yang kerap mengadakan pertemuan dengan pemimpin Umno adalah Mustafa.

“Malah terdapat permohonan daripada setiausaha agung sendiri untuk bertemu dengan seorang pemimpin tertinggi Umno yang sehingga kini setakat saya maklum belum dapat diadakan,” katanya.

Enggan mengulas lanjut mengenai pendedahan itu, Hasan berkata kepimpinan tertinggi PAS sepatutnya menjalankan siasatan mengenai perkara itu.

“Saya hendak berhenti setakat itu seperti mana Datuk Mustafa a Ali berhenti dari menuduh saya bertemu dengan pemimpin Umno di Hotel Meridien dan ‘stop-short’ di situ.

“Kalau misalnya, nak tanya lebih lanjut, saya pulangkan kepada pimpinan (PAS) untuk buat siasatan lanjut. Kalau nak siasat pertemuan saya, siasatan sama juga harus dilakukan kepada pertemuan setiausaha agung dan pemimpin Umno,” katanya - MI

PANAS ! Gambar Lucah Terbaru Anwar Tersebar Di UiTM & Internet !!


Blogger Media Permatang Pauh menyiarkan satu artikel kontroversi disertakan dengan kalilkatur kurang sopan.

Di antara arikel MPP :
Gempar beb!! Ada pihak-pihak yang tak bertanggung jawab menyebarkan gambar lucah Anwar dan Saifuddin didalam bentuk risalah di UITM.

Gua syak, perkara jijik ni dilakukan oleh puak-puak pro-Pakatan yang cuba nak mengapi-apikan mahasiswa supaya membenci kerajaan. seterusnyaMiM setuju dengan blogger otai Penang. Biasanya yang buat kerja kotor ini ialah dari pro-pembangkang seperti isu fitnah anak DS Najib Razak dan sebagainya

Pathetic!

Friday, December 23, 2011

HEBAT ! Penceramah Pro-Pembangkang KANTOI Semasa Berceramah!!!


Di sini MiM sertakan satu artikel tentang penceramah aspirasi pembangkang yang kantoi berbohong semasa berceramah!

Isunya ialah tentang Projek Lynas yang diputarbelitkan oleh parti pembangkang :
Saya ingin berkongsi pengalaman ketika hadir pada majlis makan malam anjuran bersama Persatuan Saintis Kanan Malaysia dan Kelab Rotari pada Jumaat, 16 Disember lepas bertempat di Kelab Diraja Selangor (RSC), Dataran Merdeka, Kuala Lumpur.

Saya ingin memuji pihak penganjur kerana menjemput seorang penceramah ke majlis makan malam tersebut, untuk bercakap mengenai projek Lynas - projek pemprosesan logam tanah jarang bernilai RM2.3 bilion - yang mendapat bantahan daripada segelintir penduduk Kuantan, Pahang.

Bagi diri saya sendiri, saya membuat keputusan untuk hadir pada majlis tersebut semata-mata untuk mengetahui lebih lanjut mengenai isu berkenaan, dengan cuba mendapat maklumat secara langsung daripada pakar-pakar.

Pada majlis makan malam itu, penceramah jemputan berkenaan yang didakwa sebagai pakar mewakili puak anti-Lynas, telah bercakap tentang berbahayanya kilang tersebut - Lynas Advanced Material Plant (LAMP) di kawasan perindustrian Gebeng, Kuantan. Menurutnya, ia bakal menyebabkan pendedahan radiasi di sana.

Dengan menggunakan klip video yang memaparkan kesan buruk daripada peristiwa kebocoran reaktor nuklear Chernobyl di Rusia, penceramah berkenaan telah menyatakan dengan yakin betapa radiasi pada tahap mana sekalipun masih berbahaya. Menurutnya, radiasi akan menyebabkan barah. Justeru katanya, projek Lynas adalah memudaratkan.

Penceramah itu juga mendakwa bahawa Lynas telahpun diberikan lesen pra-operasi dan betapa projek seumpama itu tidak akan memberi apa-apa manfaat kepada negara. Beliau juga mendakwa, projek itu hanya memfokuskan kepada keuntungan tanpa mengambil peduli tentang keselamatan dan kesejahteraan penduduk yang terlibat.

Kepada dakwaan-dakwaan tersebut, hati saya berkata-kata betapa penceramah itu cuba menimbulkan kebimbangan dan kerisauan dalam kalangan mereka yang hadir, dengan mengemukakan maklumat yang tidak menyeluruh dan tidak benar. Tetapi, saya bukanlah pakar untuk membantah atau menyanggahnya.

Namun, pada sesi soal-jawab kemudian, seorang profesor yang memperkenalkan dirinya sebagai Penasihat Keselamatan Radiologi di Lynas Malaysia Sdn. Bhd., telah membetulkan dakwaan-dakwaan liar tersebut.

Profesor ini telah menerangkan bahawa Lynas Malaysia Sdn. Bhd. setakat ini, belum lagi menerima lesen pra-operasi daripada Kerajaan Persekutuan sepertimana dakwaan penceramah itu .

Profesor ini juga menjelaskan, apa yang dipaparkan dalam klip video tentang peristiwa Chernobyl itu adalah tidak lengkap dan pula dilapor luar daripada perspektif yang sebenar. Tambahan pula katanya, peristiwa di Chernobyl (sebuah reaktor nuklear) tiada kaitan langsung dengan projek Lynas (sebuah kilang pemprosesan logam tanah jarang).

Alangkah terkejutnya saya kerana setelah mendengar penjelasan professor tersebut, penceramah tadi memohon maaf kepada yang hadir kerana telah mengelirukan mereka dengan kenyataan yang tidak benar dalam persembahannya tadi.

Sebaliknya, ramai dalam kalangan yang hadir telah terpesona dengan fakta-fakta dan penerangan yang telah diberikan oleh profesor berkenaan.

Ditambah pula dengan beberapa soalan dalam kalangan yang hadir yang tidak dapat dijawab oleh penceramah tersebut, makan malam itu telah menyedarkan mereka yang hadir betapa selama ini mereka tidak mendapat fakta-fakta betul dan gambaran menyeluruh dan sebenar mengenai projek Lynas ini. Saya ialah seorang daripadanya!

Saya simpulkan bahawa memang terdapat banyak dakwaan yang dihasilkan daripada maklumat-maklumat tidak lengkap dan diselewengkan. Dakwaan-dakwaan ini kemudian digunakan untuk mempengaruhi pihak-pihak yang tidak mempunyai pengetahuan secukupnya tentang Lynas, bagi membolehkan mereka membuat pandangan seimbang mengenainya.

Saya sekali lagi menyatakan penghargaan kepada Persatuan Saintis Kanan Malaysia dan Kelab Rotari, yang telah melakukan tugas yang baik dengan penganjuran makan malam ini. Sesungguhnya, orang awam tidak boleh dikelirukan oleh pihak-pihak yang sengaja hendak menanam perasaan takut dan tidak selesa terhadap projek Lynas ini - Pemerhati, UM.

PANAS ! Adam Adli Di Desak Lagi!!


JOHOR BAHRU - Pergerakan Pemuda UMNO Tebrau mendesak penuntut Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Adam Adli, 22, yang didakwa biadab menurun dan menggantikan tertera gambar Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu demonstrasi supaya memohon maaf secara terbuka dengan segera.

Ketuanya, Syahrin Md. Jamaludin berkata tindakan berkenaan merupakan sesuatu yang sangat biadab dan mereka perlu bertanggungjawab sepenuhnya terhadap tindakan itu.

"Perbuatan itu bukan sahaja biadap malah mencerminkan dirinya sebagai seorang individu yang tidak mempunyai tahap intelektual tinggi.

"Apa rasionalnya dia menurunkan bendera itu sedangkan tujuan utamanya untuk menyerahkan memorandum dan ia disambut baik oleh Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah?," katanya seterusnya

PANAS ! Dek Hassan Ali, Hadi Awang PERLI Mustafa Ali!

Fotoshop Hassan Ali yang tersebar di blog pembangkang!


Hadi Awang, Presiden PAS sekali lagi menyerlahkan double standrd beliau dengan kenyataan di bawah.

Beliau sengaja lupa dengan Amanat sesat beliau mengkafirkan UMNO kerana 'bersekongkol' dengan bukan Islam.

Tetapi hari ini, dengan tanpa malunya, Hadi Awang menyatakan bahawa 'PAS telah berjaya menghadapi semua pengalaman disepanjang perjuangannya bersefahaman dengan kalangan bukan Islam'!

Kenyataan pathetic Presiden PAS itu jelas melacuri aspirasi awal beliau dan parti PAS.

Anda baca dulu artikel di bawah :
Seluruh anggota Pas diingatkan supaya mengikut haluan dan hala tuju parti serta cara perjalanannya yang tersendiri, berlandaskan Islam secara feqah dan bukan hanya berpaksikan semangat tanpa ilmu dan fahaman sahaja.

Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, sesiapa yang berlagak pandai dan menganggap dirinya paling bijak dalam Pas pasti tersungkur serta menjadi mangsa serigala politik musuh.


Menurutnya, setiap ahli seharusnya menyedari bahawa tindakan bersendirian dengan membelakangkan parti pasti akan gagal namun Pas tetap selamat dan menjadi parti Islam yang makin gagah perkasa.

“Seluruh ahli Pas wajib bertambah yakin bersama perjuangan di atas bahtera parti dengan setiap pengalamannya walaupun tidak diberi hak yang adil, inilah sifatnya perjuangan Islam.

“Pas telah berjaya menghadapi semua pengalaman di sepanjang perjuangannya sejak ditubuhkan, sama ada secara bersendirian, bersefahaman dengan kerajaan, pembangkang dan NGO, Islam atau kalangan bukan Islam,” katanya dalam satu kenyataan semalam - MPP
Kenyataan Hadi Awang di atas secara tidak langsung telah menempelak Mustafa Ali kerana 'berlagak pandai' apabila berdepan dengan isu Hassan Ali.

Kaedah 'curah minyak ke api' mungkin di anggap 'paling bijak' oleh Mustafa Ali.

Malangnya, Mustafa Ali tersilap kaedah dek berlagak pandai dan menganggap diri beliau lebih bijak daripada Hasan Ali.

Hari ini parti PAS dilihat sebagai satu parti yang gagal dan jika perkara dalaman pun gagal diselesaikan, siapa yang mahu mempercayai bahawa parti itu mampu mentadbir negara!

Dalam isu ini, MiM sarankan kepada pemimpin PAS supaya belajar daripada parti DAP! Parti cauvinis itu pandai menutup mulut atau zip mulut masing-masing bila berdepan masalah dalaman.

Dan mereka juga pandai melencongkan kekusutan tersebut dengan mencipta isu lain walau sebodoh mana pun!

Jangan ikut stail Anwar Ibrahim yang hanya tahu meredah dan menghentam!

Tapi tidak dapat dinafikan seperti kata Hadi Awang, 'sebijak mana pun akan tersungkur juga', parti DAP pun tidak dapat mengekang bau hangit pekung parti tersebut!

Yang busuk akan terbau jua!

BREAKING NEWS ! Tersebar ! FOTO Mulut Hassan Ali Di Sumbat Dengan Kaki !!!


Isu Dr Hassan Ali 'berperang besar' dengan Mustafa Ali veteran bongkak dan Mahfuz Omar bangkrap fikiran, bertambah teruk.

Kali ini, ianya juga dituruti dengan adegan media-media pro-pembangkang termasuk lidah rasmi PAS dan bloggers mereka yang menghentam hebat Hassan Ali.

Pelbagai tuduhan liar dan analisis politik tahap tadika yang dilemparkan terhadap Hassan Ali tanpa mereka benar-benar sedari tindakan dalaman kepimpinan PAS hari yang merubah aspirasi perjuangan asal parti PAS semata-mata untuk akomodotif dengan telunjuk parti DAP.

Bagaimana pun, kepimpinan PAS bernasib baik kerana mempunyai generasi penyokong yang tidak kisah dengan ideologi asal PAS. Jika mereka kisah, MiM pasti lebih ramai lagi penyokong-penyokong PAS yang meninggalkan parti.

Inilah masaalah besar yang dihadapi oleh parti PAS. PAS dikerumuni dengan pemimpin-pemimpin yang tidak mantap, dalam masa yang sama, ideologi parti yang melencong jauh daripada asal!

Dan sekarang, Hassan Ali di serang! Yang terbaru ialah foto di bawah yang disebarkan di dalam blogs pembangkang! Sungguh menghinakan sekali apabila melihat foto seburuk ini dilemparkan kepada rakan sendiri dalam PAS!


Modus operandi bloggers pro-pembangkang ini secara tidak langsung membantu Hassan Ali untuk tidak berfikir lebih panjang lagi selain daripada keluar daripada PAS.

Mustafa Ali atau pun Mahfuz Omar boleh merengek mengatakan Hassan Ali means nothing to the party.

Tetapi melihat kepada tahap kerimasan dan kepanasan seperti cacing yang ditunjukkan oleh Mustafa dan Mahfuz, Hassan Ali bukan sembarangan orang yang boleh diketepikan begitu sahaja.

Mereka tahu PAS akan terganggu gugat hebat dan tahap teruk dek perkara ini!!

SAH ! Anwar Ibrahim 'Tidur & Mimpi Yang Sama' Dengan Trio-Lelaki !!


Apa lagi bukti yang kita mahu tahu tentang Anwar Ibrahim bersekongkol dengan trio-lelaki Zionis, George Soros, Al-Gore dan Paul Wolfowitz.

Di bawah adalah pendedahan AiDC tentang persekongkolan tersebut!

Di antara artikel tersebut:
Rangkaian Anwar seperti didedahkan seorang lagi wartawan EIR, Mike Billington dalam empat rencananya berkenaan Anwar Ibrahim ketika menetap dan bekerja di AS selama hampir dua tahun di bawah regim Presiden Bush, merumuskan bahawa Ketua Umum PKR itu adalah agen kepada oleh trio-Zionis; George Soros, Al Gore dan Paul Wolfowitz.

“Dalam kebanyakan negara di seluruh dunia, banyak di antaranya yang ditakluk kerana ketidakstabilan politik berpunca dari British dan aset mereka iaitu George Soros yang merupakan pencatur dan penaja kepada Pejabat Luar British yang bersembunyi di belakang topeng kuasa “demokrasi” pembangkang (hidden behind the facade of “democratic” opposition).“


Mereka meminta perubahan rejim (regime change) disebabkan isu tempatan, mengalih perhatian daripada kejatuhan kewangan global dan perang dunia merentasi muka bumi.

“Tidak seperti di Malaysia, bekas jajahan British, seorang agen yang mengaku dirinya sebagai agen dasar ekonomi dan strategik empayar baru British (agent of the economic, and strategic policies of the new British Empire), dan agen utama di dalam neo-konservatif Amerika(agents in the U.S. neoconservative) serta gerakan fasis-hijau (green-fascist movements), secara terbuka mengisytiharkan dirinya sebagai Penyelamat Baru Malaysia (the new savior of Malaysia).“

Penyelamat syaitan ini (satanic savior), dibiayai sepenuhnya setelah beberapa tahun mendapat jawatan yang menguntungkan dalam badan kumpulan pemikir neocon, universiti-unversiti di Washington dan London, serta jawatan subsidi di dalam Bank Dunia, telah mengumumkan hasratnya untuk membayar (“memujuk”) sebilangan Ahli Parlimen yang mencukupi untuk menyertai pakatan pembangkangnya serta mengambil alih kerajaan, yang kemudian menjadikannya sebagai Perdana Menteri Malaysia”, dedah Billington dalam rencananya, “British Empire Tool To Recolonize Malaysia" - AIDC

Sila baca juga related posts di bawah :

Thursday, December 22, 2011

PELIK ! Mustafa Ali PAS DiTuntut Letak Jawatan Tapi Bukan Sebab Hassan Ali!!!


MiM tertarik dengan artikel 'Jualan Harakah Merundum, Siapa Harus Di Persalahkan?'.

Artikel ini mendedahkan Harakah, lidah rasmi PAS yang tidak lagi mendapat sambutan daripada rakyat.

Pelbagai alasan dinyatakan tetapi lebih menariknya ialah penglibatan Mustafa Ali yang merupakan Pengerusi Harakah!

Seperti yang kita tahu, Mustafa Ali sedang 'perang besar' dengan Dr Hassan Ali. Mereka saling serang menyerang sambil memperli dan mengaibkan di antara satu sama lain.

Tetapi yang peliknya ialah artikel di bawah menyarankan Mustafa Ali letakkan jawatan, bukan kerana aksi sarkas bersama Hassan Ali tetapi ketidakmampuan Harakah untuk bersaing dengan media-media lain!

Apa pun, MiM lebih mempercayai bahawa Harakah sudah hilang maruah serta kredibiliti mereka untuk menyediakan laporan berita yang boleh dipercayai. Hancur!

Sila baca di bawah:
Sumber dalaman memberitahu penulis satu berita yang amat membimbangkan mengenai perkembangan Harakah, iaitu akhbar rasmi parti PAS. Akhbar ini pernah mendapat sambutan hangat pada tahun 1999 dengan cetakan 400,000 nashkah sekali terbit kerana rakyat mendambakan berita alternatif yang lebih terbuka dan adil.

Namun, akhir-akhir ini cetakan Harakah khabarnya hanya sekitar 100,000 naskhah bagi setiap keluaran manakala jualan bersih secara purata adalah sekitar 80,000 naskah. yang mana hampir sama dengan akhbar New Straits Times. Ini adalah sesuatu yang tidak sihat bagi Pakatan Rakyat terutama dalam keadaan pilihanraya umum yang semakin hampir.

Kadar jualan bersih Harakah ini adalah jauh lebih rendah berbanding akhbar-akhbar berbahasa Melayu yang lain seperti Utusan Malaysia (170,000 sehari), Berita Harian (160,000 sehari) dan Sinar Harian (180,000 sehari). Pastinya ini adalah tamparan hebat bagi Harakah setelah kempen menolak akhbar-akhbar perdana pro-kerajaan terus giat dijalankan.

Ada yang menganggap bahawa perkembangan ini adalah berpunca dari trend pembacaan rakyat yang lebih gemarkan bahan ringan dan kurang minat lagi dengan berita-berita politik. Ini boleh dibuktikan dengan peningkatan berterusan jualan akhbar-akhbar tabloid seperti Harian Metro dan Kosmo di sebalik kemerosotan jualan akhbar-akhbar yang dianggap serius.

Namun begitu, ini tidak bermakna yang pengurusan Harakah harus mengambil ringan perkembangan ini kerana ia mungkin berkait rapat dengan hasil kajiselidik beberapa pihak yang mendapati populariti pemimpin-pemimpin utama Pakatan Rakyat (PR) terus merosot dari sehari ke sehari.

Penulis bimbang, trend kemerosotan jualan ini nanti dianggap sebagai petunjuk bahawa sokongan terhadap PAS dan PR juga semakin merosot.

Melalui cakap-cakap santai di laman sosial, kita mendapati bahawa terdapat di kalangan rakyat yang membandingkan mutu berita-berita yang dipaparkan di Harakah yang dikatakan jauh lebih rendah dan kadangkala tidak boleh dijadikan sandaran berbanding Malaysiakini dan The Malaysian Insider.

Ini kerana cara penulisan dan persembahan wartawan mereka yang disertai fakta-fakta yang lebih menyakinkan menyebabkan populariti kedua-dua portal tersebut terus kekal tinggi sedangkan Harakah lebih gemar menulis secara am dan rambang.

Mungkin ini juga adalah petanda bahawa rakyat, terutama bangsa Melayu yang membaca Harakah kini terdiri dari generasi baru yang tidak lagi berminat dengan gaya penulisan akhbar itu yang tidak banyak berubah sejak 15 tahun dahulu.

Selain itu, secara dasarnya, akhbar Harakah juga terlalu ekstrem dalam memaparkan berita politik melalui pandangan sehala semata-mata sedangkan rakyat lebih gemarkan akhbar yang kelihatan lebih terbuka dengan memaparkan berita dari kedua-dua
belah pihak.

Ini terbukti dengan tindakan Harakah yang seolah-olah menutup berita mengenai kemelut Dato’ Dr. Hasan Ali walaupun beliau diberi tempat di Utusan Malaysia dan juga TV3 untuk menjelaskan kedudukannya di dalam parti.

Selain dari faktor-faktor di atas, faktor keluaran dua kali seminggu juga mungkin perlu diambil kira oleh pengurusan Harakah dalam menangani masalah kemerosotan jualan.

Apapun, Pengerusi Harakah, iaitu Datuk Mustafa Ali harus bertanggungjawab atas kemerosotan jualan akhbar rasmi parti ini. Jika perlu, mungkin beliau harus meletakkan jawatan bagi membolehkan rombakan besar-besaran dapat dilakukan untuk mengembalikan semula kegemilangan Harakah - Azman Ariffin.

MELAMPAU ! Hajat Anwar Ibrahim & FACK Dengan Siswa !!!


'Free Anwar Campaign Ke-2' atau pun FACK merupakan satu pendedahan yang mengejutkan MiM. Ketelitian di dalam perancangan yang didedahkan tidak dapat dibiarkan begitu sahaja tanpa sebarang respons daripada pihak-pihak berkuasa.

Setakat ini tiada lagi yang bersuara. Sama ada pihak kerajaan atau pun pihak yang mengelolakan pergerakan ala-ala bawah tanah ini. Tetapi consequences kepada pergerakan tersebut buruk dan menimbulkan huru-hara.

Yang malangnya, siswa-siswa yang terlibat jelas dikeldaikan oleh jentera FACK hanya untuk satu sebab sahaja iaitu menutup malu Anwar Ibrahim! Itu sahaja!

MiM khuatir jika FACK diberikan begitu sahaja dan ternyata benar, negara kita berdepan dengan satu lagi isu yang sebenarnya boleh dicegah dari awal!

Sila baca di bawah :
Memang target dan sasaran FACK adalah golongan muda. Ini memang sudah diperhalusi dengan baik oleh inner circle Bukit Segambut.

Sentimen mahasiswa mesti dipanaskan dengan pelbagai isu dan tanggapan. Mahasiswa mesti dibawa ke jalanan, menggunakan apa sahaja asas yang ada. Memang menurut strategi inner circle, di peringkat awal – ianya mestilah berasaskan isu neutral dan tidak kontroversi. Kebebasan akademik adalah satu contoh yang sangat nyata.

Kali ini, FACK akan didorong oleh peruntukan kewangan yang lebih mantap. Semuanya dilakukan secara tersusun dan sepadu. Tak perlu nak jadi macam dulu-dulu. Minta dana sini sana. Minta sedekah dengan taikun Cina dan sebagainya. Seterusnya

Dr Mahathir - NYAH Kau Dari Ofis Ini !! Kepada IMF & Anwar Ibrahim!!!

MiM tertarik dengan kenyataan TS Nor Mohamed Yakcop yang berkata boleh menjadi saksi bahawa Dr Mahathir adalah orang yang menolak pertolongan bank dunia dan apa yang didakwa oleh Anwar itu tidak benar.

Nor Mohamed yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata beliau masih ingat ada satu ketika wakil daripada bank dunia dan IMF telah datang untuk mencari Dr Mahathir untuk membincang tentang cara untuk elakkan krisis pada 1999.

“Wakil bank dunia itu telah mencadangkan kepada Dr Mahathir untuk menambah kadar faedah rumah, kerajaan pula tidak boleh belanja dan bank negara harus tarik balik semula pinjaman untuk elakkan krisis ekonomi.

“Namun Dr Mahathir memberitahu mereka bahawa cadangan itu akan membawa kepada ‘bloods in the street’ dan mereka berkata ‘let it be bloods in the streets’ tetapi cadangan itu telah dibantah keras oleh Dr Mahathir yang kemudiannya menghalau wakil bank dunia itu keluar dari pejabatnya pada ketika itu,” katanya.

Sila baca related posts di bawah tentang IMF & kenyataan Dr Mahathir :

AKHIRNYA ! Rahsia & Perancangan FACK Anwar Ibrahim Di BONGKAR !!!


Blog Gelagat Anwar telah mendedahkan satu pergerakan siswa yang ditaja di namakan 'Free Anwar Campaign Ke-2 (FACK). Pendedahan tersebut amat terperinci sekali.

Tetapi dalam masa yang sama, pihak-pihak yang bertanggungjawab disarankan supaya menyiasat perkara ini.

Dan jika ianya terbukti benar, MiM berharap agar pihak berkuasa mengambil pre-emptive measures untuk mengekang pergerakan ala-ala subversif ini!

Give them no mercy!

Di antara artikel tersebut :-
Setelah terpecah strategi menfumpul 10k orang sewaktu kes Anwar minggu lalu – sekarang ini inner circle lebih hati-hati. Tidak ada ‘cash handouts’ yang diberi kepada mahasiswa secara terbuka.

Semuanya disusun dengan hati-hati. Nombor akaun ‘Penggerak FACK’ di peringkat universiti sudahpun diperoleh. Pendekatan ini sangat sistematik.

Malahan, ada juga cadangan agar semua mahasiswa/i yang terlibat sebagai penggerak utama diberikan akaun Blackberry/iPhone oleh sekretariat FACK.

Ini bagi memudahkan kerahan tenaga dilakukan secara BBM/Whatapp applications.

Banyak group blackberry yang sudah dibentuk di kalangan anak muda/mahasiswa.

Ada yang masuk dalam Ops FACK1, Ops FACK2, KVG (Klang Valley Groups), SMM901, INSKA-UMNO Reform, ABIM-Alliance dan sebagainya.

Masing-masing disaran untuk maintain sekurang-kurannya 50 ahli group di dalam BBM masing-masing. Amat tersusun.

Antara yang dipersetujui oleh inner circle malam kelmarin:-

1. ABU dijadikan landasan di kalangan bekas penggerak reformasi. Semuanya disusun dengan kaedah yang sama. Communication: SMS, BBM Group (penggerak Negeri).

2. SMM menjadi sekretariat di kalangan generasi muda. Subliminal message mengenai Free Anwar Campaign (menggunakan Kebebasan Akademik sebagai alat gerakan). Communication: SMS, BBM, Twitter.

3. INSKA-UMNO Reform sebagai trojan horse. Dibantu oleh sumbangan dana berkala seorang bekas Ahli Majlis Tertinggi UMNO yang kecewa kerana politik wang.

4. Jumlah elaun kesusahan akan ditentukan kemudian. Satu program: RM150 adalah jumlah yang dipersetujui di peringkat awal.

5. Websites dan international media: masih dalam perancangan. Belum ada keputusan siapa yang akan lead. Nama RPK disebut beberapa kali.

6. Butiran mengenai gerakan menghadapi 9 Januari (akan dimaklumkan kemudian). Sedang disusun oleh Setiausaha Agung dan Biro Politik.

Adam Adli ini adalah satu contoh kecil sahaja. SETERUSNYA

FOTO GEMPAR ! Siswa Kontroversi Mesra Anwar Ibrahim Adalah GAY???

Sekarang tersebar beberapa foto kontroversi yang jelas menunjukkan aktiviti seks songsang dan gay di dalam blog dan juga Facebook.

Empunya badan di dakwa seorang siswa yang pernah berpeluk mesra dengan Anwar Ibrahim, seorang pemimpin yang menjadi suspek kes liwat Saiful Bukhari.

Siswa itu juga pernah beberapa kali berjumpa suspek liwat itu.


Foto kontroversi yang amat memalukan!

MiM tidak mahu menuduh tetapi pihak yang terlibat mesti menjawab dengan kadar segera untuk mengelakkan fitnah, itu pun jika tidak betul.

Anwar Ibrahim sendiri juga patut tampil ke depan menerangkan segala desas-desus yang semakin hangat ini.

Wednesday, December 21, 2011

TERKINI ! Selepas Turun Bendera, Kumpulan Mahasiswa Berdemo Di Pejabat DS Najib Razak Pula!!


Portal KL Pos melaporkan kumpulan siswa telah berkumpul di perkarangan Pejabat Jabatan Perdana Menteri sebentar tadi!

Di antara laporan tersebut:
Mahasiswa dari Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) Pro Aspirasi ini turut membantah tindakan 300 Pelajar yang bertindak berarak dan menurunkan bendera Pemimpin No. 1 Negara itu yang disifatkan mereka sebagai tindakan biadap menghina Datuk Seri Najib.

Turut serta dalam demonstrasi ini termasuklah beberapa Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang mewakili Mahasiswa Universiti Tempatan.

Pada Sabtu yang lalu, lebih 300 mahasiswa daripada pelbagai pertubuhan termasuk Gerakan Menuntut kebebasan Akademik (BEBAS), berarak ke PWTC untuk menghantar memorandum kepada Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Saifuddin Abdullah.

Bagaimanapun, terdapat peserta perhimpunan yang bertindak di luar batasan dan menurunkan bendera yang memaparkan wajah perdana menteri dan menggantikannya dengan bendera perhimpunan mereka yang menimbulkan rasa kurang senang di kalangan pelbagai pihak. SETERUSNYA

BONGKAR ! Twitter Intim Adam Adli & Anwar Ibrahim !!!


Di bawah adalah artikel AIDC yang mendedahkan kaitan rapat di antara Anwar Ibrahim, Adam Adli dan SMM sebelum insiden bodoh menurunkan bendera DS Najib Razak di PWTC.

Yang hairannya ialah Anwar Ibrahim atau pun Tian Chua tidak mengeluarkan sebarangan kenyataan menafikan mereka terlibat di dalam meKeldaikan SMM dan Adam Adli. Diam itu setuju?

Sebelum ini, Solidariti Malahsiswa Malaysia (SMM)
sangat tidak beradap, tidak beriperikemanusian dan kurang ajar apabila menuduh pembatalan DS Najib Razak ke UIA adalah kerana 'pengecut'.

Fitnah mereka itu terserlah apabila
terbukti DS Najib Razak terpaksa berangkat ke Arab Saudi menjadi wakil negara ke pengembumian Allahyarham Sultan bin Abdulaziz al-Saud.

Dan sehingga ke hari ini SMM pemfitnah itu masih tidak meminta maaf di atas pembohongan mereka itu. BACA SINI

Sila baca di bawah :-

AIDCNews – 19/12/11 – Ibarat kata pepatah, ‘Sekilas ikan di air sudah tahu jantan betina’. Tandanya makin jelas, dari Perhimpunan haram BERSIH 2.0, ‘Walk For Freedom‘ anjuran Majlis Peguam, Seksualiti Merdeka dan terbaru, demonstrasi mahasiswa di PWTC, bendera Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abd. Razab diturunkan dan diganti dengan ‘Flag of Academic Freedom

Hebat provokasi ini, ke arah Revolusi Bunga Raya..


“Bendera Najib diturunkan Adam dan Nash!Bendera ‘Academic Freedom‘ dinaikkan di depan bangunan umno” kata Adam Adli dalam twitternya kepada twitter MahasiswaMsia.


Kita perlu mempertahankan hak untuk bantahan secara aman. Termasuk hak untuk menurunkan mana-mana bendera..” kata Fahmi Reza, seorang pemuda yang sering ditonjolkan oleh kumpulan LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender) untuk bercakap isu-isu kemahasiswaan.


“Syabas dan tahniah Mahasiswa !! Anda telah membawa kembali satu ruang demokratik yang penting”, kata Datuk Ambiga Sreenevasan , Pengerusi BERSIH 2.0 yang sangat gembira dengan usaha mahasiswa meneruskan agenda berdemonstrasi sebagai rentetan perhimpunan haram di ibu kota, 9 Julai.

Sebelum itu, Adam Adli pelajar UPSI yang bangga dapat menurunkan bendera Najib pernah bertwitter dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 15 Disember.


“Malam ini, Pidato Kebebasan Akademik, 9 Malam, KLSCAH, Anwar dan Prof. Aziz Bari”, twit Adam kepada Anwar.

“Insya Allah, saya tiba 10 Malam”, balas Anwar.

Twiter antara Adam dan Anwar itu sendiri sudah menunjukkan mereka pernah kenal mengenali antara satu sama lain, mungkin dalam beberapa siri mesyuarat sebelum ini.

Pidato Anwar dan Aziz Bari adalah anjuran Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) dan dan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (Bebas) di mana Adam adalah aktivis untuk kedua-dua organisasi underground pelajar itu.

Lebih lanjut lagi di belakang tabir kedua-dua organisasi pelajar itu, AIC (Kelab Anwar Ibrahim) dan AMK PKR juga turut terlibat.

Turunkan Bendera Najib

Dua hari selepas pertemuan di Dewan Perhimpunan Cina Selangor (KLSCAH), maka berlangsunglah satu demonstrasi mahasiswa anjuran SMM dan Bebas di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Dalam perhimpunan itu, Adam Adli ‘bertindak berani’ dengan menurunkan bendera Perdana Menteri, Najib Razak yang berada ditiang hadapan pejabat UMNO Pusat tersebut, dan diganti dengan bendera ‘Akademik Freedom’ - SETERUSNYA

PERANG BESAR ! Hasan Ali Ponteng, Mustafa Ali Veteran Bongkak & Mahfuz Omar Bangkrap Fikiran !!!


Sebelum ini, MiM telah menulis,
Pertelagahan besar kepimpinan tertinggi PAS mencapai satu lagi peringkat. Kali ini ialah peringkat mengaibkan sesama mereka di dalam parti.

Gelanggang dibuka dan dimulakan dengan pendedahan Mustafa Ali, Setiausaha Agung PAS yang mendakwa Hassan Ali dan Nasharudin Mat Isa selalu ponteng tidak hadir ke mesyuarat! BACA SINI
Mustafa Ali juga mendakwa bahawa Dr Hasan Ali 'terperangkap dalam agenda UMNO'.

Dan benar seperti yang MiM nyatakan, giliran Hasan Ali pula untuk menyerang balas kenyataan Mustafa Ali!

Di antara yang dilaporkan:-
KUALA LUMPUR, 20 Dis – Exco Kerajan Negeri Selangor Datuk Dr Hasan Ali mahu Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali mengemukakan bukti bahawa beliau telah terperangkap dalam agenda Umno mahu melemahkan parti Islam itu.

“Datuk Mustafa Ali merupakan antara pemimpin yang paling senior dalam struktur organisasi parti seolah-olah secara spontan terus memberi pandangan yang begitu negatif dan berniat jahat terhadap saya.

“Beliau mengatakan saya telah terperangkap dengan perangkap Umno dan kenyataan saya sebelum ini menurutnya mempunyai kaitan rapat dengan agenda Umno untuk melemahkan saya,” katanya.

Minggu lalu, Mustafa menganggap Hasan dan bekas timbalan presiden Nasharudin Mat Isa sudah terperangkap dalam agenda Umno untuk melemahkan PAS.

Mustafa berkata, Hasan yang merupakan bekas pesuruhjaya PAS Selangor dan Nasaharudin bertindak tidak wajar sebagai pimpinan parti.

Hasan menambah, Mustafa dengan bongkak dan sombong menggunakan autoriti dan jawatannya sebagai setiausaha agung parti melatah dan hilang arah sehingga sanggup meletakkan dirinya ke paras yang paling bawah dari sudut kewibawaan dan mengawal emosi.

“Saya mengharapkan Mustafa dapat memberitahu saya dalam masa terdekat fakta-fakta berkaitan perkara ini.

“Saya inginkan penjelasan mengenai perkara saya terperangkap dalam perangkap Umno dan juga saya terlingkung dalam agenda Umno untuk melemahkan parti beserta faktanya,” tegas Hasan yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Gombak Setia.

Mengulas berkenaan kenyataan Naib Presiden Datuk Mahfuz Omar yang secara sinis mengatakan dirinya boleh menyertai Umno jika mahu, ahli jawatankuasa kerja PAS Pusat ini merasakan kenyataan itu sebagai “bankrap pemikiran dan tidak mengikuti perkembangan terkini sesuatu isu.”

“Perkara tersebut sudah saya perjelaskan berulang kali dan saya rasa tidak perlu untuk saya mengulangi kenyataan yang sama berulang kali dan saya sendiri tidak berminat” tegasnya.

“Saya perlu nyatakan wakil pimpinan pusat parti ada datang menemui saya enam hari lalu dengan membawa mesej pimpinan tertinggi dengan penuh kebijaksanaan dan pertimbangan serta memaparkan nilai akhlak yang tinggi.

“Begitu juga pembantu presiden menyatakan keprihatinan (Mursyidul Am PAS Datuk) Tuan Guru Nik Aziz (Nik Mat) terhadap apa yang berlaku.

“Pendekatan mereka jelas jauh berbeza dengan cara dan gaya Setiausaha Agung dan Naib Presiden,” jelas Hasan lagi.

Pada sidang media yang sama, Hasan menggesa pimpinan PAS Pusat menyiasat kenyataan yang dikeluarkan Ketua Penerangan PAS Selangor, Shaari Sungip bahawa namanya digugurkan sebagai calon pilihan raya umum ke-13.

Hasan berkata beliau  mengharapkan pimpinan pusat  melakukan siasatan dan mengambil tindakan disiplin terhadap Shaari kerana membuat pengumuman mengenai pencalonan mendahului pemimpin tertinggi parti.

“Atas nasihat rakan-rakan, saya menggesa pimpinan parti melakukan siasatan ini bagi melenyapkan sebarang spekulasi yang timbul berkaitan pencalonan saya,” katanya lagi.

Sehubungan itu jelas Hasan, siasatan dan tindakan tersebut perlu bagi mengelakkan kekeliruan daripada terus berlaku dalam kalangan ahli dan penyokong PAS.

“Saya ingin menegaskan kepada ahli dan penyokong PAS, saya bukanlah pihak yang bertanggungjawab menimbulkan polemik ini - MI.

Tuesday, December 20, 2011

TERKINI ! Dr Mahathir 'Ketuk Kepala' Anwar Ibrahim Lagi!!


Di bawah adalah terjemahan artikel Tun Dr Mahathir Mohamad 'Malaysia's World Bank Loans'. MiM sediakan juga data printscreen supaya kita lebih faham.

Ringkasan kepada artikel di bawah ialah
pada bulan Jun 1998 (sebelum kawalan mata wang dan manakala Anwar masih Menteri Kewangan) pinjaman bagi USD 300 juta telah ditandatangani dengan Bank Dunia.

Semasa krisis kewangan Asia, Anwar Ibrahim melaksanakan polisi IMF yang zalim tetapi diberhentikan dan digantikan dengan kawalan matawang oleh Tun Dr Mahathir.

Anwar Ibrahim pernah menjadi pemangku Perdana Menteri sekitar tahun-tahun tersebut..

Dr Mahathir pula sedang bercuti di Eropah selama 2 bulan sebagai persediaan untuk menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar Ibrahim apabila beliau pulang ke Malaysia.

Sila baca di bawah :

1. Tuduhan bahawa saya menulis kepada Bank Dunia meminta pinjaman adalah tidak berasas. Tetapi Malaysia telah meminjam pinjaman projek dari Bank Dunia sejak 1958.

2. Rundingan terakhir untuk pinjaman yang dibuat pada tahun 1997. Ini adalah
untuk projek-projek di:


a) Sektor Pendidikan USD $ 244 juta

b) Sektor Sosial USD 60million

c) Sektor Teknikal USD100million

3. Krisis mata wang juga bermula pada tahun 1997. Naturally pinjaman tidak diluluskan sehingga 1999 apabila krisis tamat. Turutan biasa permohonan untuk pinjaman yang dibuat, diikuti dengan rundingan. Kelulusan akan diberikan oleh pihak bank kemudiannya.

4. Bank Dunia mahu Malaysia meminta pinjaman untuk 'tide over' krisis seperti negara-negara lain yang terjejas oleh perdagangan mata wang. Pinjaman
bersyarat bergantung dengan Malaysia menuruti nasihat IMF mengenai pengurusan ekonomi. Adalah diketahui umum bahawa Malaysia enggan mendapatkan bantuan IMF atau Bank Dunia kerana so-called bantuan itu akan memburukkan lagi keadaan kewangan. Sebaliknya, pada tahun 1998 kawalan mata wang yang dikenakan oleh Malaysia yang membantu untuk memulihkannya.

5. Pada bulan Jun 1998 (sebelum kawalan mata wang dan manakala Anwar masih Menteri Kewangan) pinjaman bagi USD 300 juta telah ditandatangani dengan Bank Dunia untuk:

klik foto

a) Kumpulan Wang Program Makanan

b) Pinjaman Tabung Pendidikan Tinggi

c) Program Mikro Kredit

6. Pada 31 Mac 1999 pinjaman sebanyak USD 100 juta telah ditandatangani bagi Bantuan Teknikal dan untuk mengatasi masalah Y2K. Walau bagaimanapun, pinjaman ini telah dihentikan selepas mengeluarkan USD 11.94 juta.

klik foto

7. Daripada USD 244 juta Projek Pendidikan yang telah diluluskan pada bulan Mac 1999, pembayaran telah diperintahkan supaya berhenti selepas USD 216.7 juta telah dikeluarkan.

8. Pinjaman Sektor Sosial USD 60 juta, yang diluluskan pada bulan Mac 1999, hanya USD 600,000 telah dikeluarkan sebelum ia berhenti.

9. Oleh kerana seluruh dunia tahu Anwar telah dilaporkan di dalam akhbar dan majalah asing untuk melaksanakan dasar IMF tanpa pinjaman IMF. Beliau menaikkan kadar faedah, mengurangkan tempoh untuk mengisytiharkan pinjaman tidak berbayar dari 6 bulan hingga 3 bulan, peruntukan bajet dikurangkan kepada kementerian untuk mencapai lebihan belanjawan dan sebagainya.

10. Walaupun beliau tidak menentang kawalan mata wang, appointees beliau yang dilantik sebagai Gabenor dan Timbalan Gabenor Bank Negara enggan untuk melaksanakan dasar dan meletak jawatan. Tan Sri Zeti kemudiannya dilantik sebagai Gabenor Bank Negara Malaysia.

11. Seperti yang dinyatakan di atas, Malaysia berhenti mengeluarkan pinjaman hasil daripada rundingan dengan Bank Dunia pada tahun 1997 dan Jun 1998. Ini tidak menghalang Malaysia daripada pulih daripada krisis.

12. Tidak pernah langsung saya menulis surat atau secara lisan meminta pinjaman dari Bank Dunia. Jika Anwar boleh menunjukkan bukti bahawa saya telah lakukan, maka hendaklah dia. Jika gagal, dia perlu bersumpah Al-Quran di dalam masjid bahawa dia tahu apa yang dikatakannya adalah benar. Saya bersedia untuk bersumpah bahawa saya tidak pernah meminta pinjaman dari Bank Dunia.

Adam Adli & The Gang Ke Balai Polis !!


Sebentar tadi , satu laporan polis dibuat oleh mahasiswa USM dari pelbagai persatuan di IPD Jalan Timur Laut , Jalan Patani yang menggesa agar pihak polis dapat mengambil tindakan yang sewajarnya terhadap Adam Adli dan pihak yang menjadi dalang menghasut mahasiswa-mahasiswa tersebut berkelakuan sedemikian.

Laporan polis ini juga dibuat bertujuan untuk mengelak insiden biadap itu daripada berulang.

Selain daripada itu, terdapat beberapa persatuan pelajar yang turut menyatakan kekecewaan mereka seperti Majlis Pelajar UPSI (Adam Adli belajar di UPSI) BACA SINIMiM sudah menjangka, the silence community di dalam kampus pengajian tinggi akan bangkit apabila melihat aksi keldai beberapa mahasiswa di PWTC. Adam Adli adalah salah seorang suspek utama.


The silence community yang MiM maksudkan mewakili sebahagian besar daripada mahasiswa-mahasiswi yang sedar tanggungjawab mereka sebagai seorang pelajar. Mereka juga sedar harapan menggunung ibubapa serta keluarga yang mahukan mereka berjaya di dalam pelajaran.

Tetapi sekumpulan mahasiswa terlajak dari pemfokusan pembelajaran mereka. Yang lebih memedihkan ialah kewujudan pemimpin-pemimpin bangsat parti politik pembangkang di belakang mereka.Pemimpin perosak mahasiswa.


Mereka digelar pemimpin tetapi mereka sebenarnya sekadar mekeldaikan pelajar-pelajar tersebut. Mereka itulah perosak mahasiswa Melayu kita.

MiM berasa amat sedih apabila melihat mahasiswa-mahasiswa Melayu yang terikut-ikut dengan kebanjingan kaedah Anwar Ibrahim dan parti pembangkang.

'Kebebasan bersuara' atau 'politik baru' mahasiswa negara kita disertakan dengan peradapan dan pemfokusan pelajaran, bukannya hentam sembarangan!

Adam Adli Biadap Di PWTC - Akhirnya Saifuddin Abdullah Mengaku Terlibat !!


Isu sekumpulan mahasiswa yang mencetuskan insiden menurunkan bendera wajah DS Najib Razak di PWTC benar-benar menguji kesabaran ahli-ahli UMNO seluruh negara.

Kebiadapan seorang mahasiswa yang di dakwa Adam Adli menurun dan menaikkan bendera lain di perkarangan PWTC memang sangat sukar dimaafkan.

Tetapi dalam masa yang sama, pendedahan pertemuan beberapa kali di antara Adam Adli dengan Anwar Ibrahim sebelum dan selepas insiden bodoh itu turut menjuruskan kepada kemungkinan mahasiswa itu diracuni fikirannya oleh suspek liwat tersebut.

Selain daripada Tian Chua, nama Saifuddin Abdullah, Timbalan Menteri Pengajian Tinggi turut dikaitkan dengan insiden biadap menurunkan bendera Najib Razak.

Apakah benar Saifuddin Abdullah terlibat di dalam menghasut sekumpulan mahasiswa tersebut?

Difahamkan bahawa Saifuddin Abdullah terlibat sekadar menerima memorandum daripada kumpulan pelajar itu sahaja.

Di bawah adalah penjelasan Saifuddin Abdullah. Di antaranya:-

''Sesiapa sahaja boleh membuat tafsiran tetapi kehadiran saya di sana (PWTC) hanyalah semata-mata untuk menerima memorandum. Saya menjunjung kebebasan bersuara dan politik baru yang sihat dan segar dalam mematangkan demokrasi.

''Saya juga menjunjung idealisme perjuangan mahasiswa dan percaya kepada mereka. Tetapi, perbuatan menurunkan bendera itu tidak mewakili apa yang dimaksudkan itu.

''Justeru, saya mengutuk sekeras-kerasnya perbuatan itu dan menuntut pihak bertanggungjawab memohon maaf kepada Perdana Menteri," katanya pada sidang akhbar di lobi Parlimen di sini hari ini.

Beliau mengulas tindakan liar peserta demonstrasi anjuran SMM dan Bebas yang menurunkan bendera Najib di pekarangan PWTC semasa menyerahkan memorandum bantahan berhubung AUKU kepada UMNO.

Saifuddin berkata, ketika kejadian, beliau yang telah dihubungi penganjur demonstrasi itu kemudiannya bersetuju untuk menerima memorandum tersebut kerana mendapat maklumat sumber yang mereka sedang berarak ke PWTC dengan diselia polis.

''Bagi saya, kalau cepat saya menerima memorandum terbabit, maka cepatlah mereka bersurai. Telahan saya betul kerana tidak lama selepas itu mereka bersurai. Namun, saya hanya mengetahui insiden menurunkan bendera berkenaan melalui Twitter kira-kira sejam saya meninggalkan PWTC.

''Saya menghubungi penganjur dan mereka mengakui ia dilakukan oleh seorang anggota mereka tetapi bendera itu telah dinaikkan semula tidak lama selepas itu. Sebelumnya, pada sebelah pagi, saya telah mempengerusikan Meja Bulat Pindaan AUKU di ibu negara dan ia berjalan baik.

''Perundingan itu adalah bagi mendukung hasrat Perdana Menteri untuk meminda AUKU. Insiden menurunkan bendera Perdana Menteri bukan sebahagian daripada demokrasi yang dimaksudkan. Ia menguatkan lagi komitmen untuk menegakkan demokrasi yang sebenar dan ingin dicapai oleh pindaan AUKU," tegasnya,

Ditanya sama ada peserta demonstrasi yang bertindak membuat kekecohan di PWTC telah dikenal pasti dan tindakan kementerian terhadap mereka yang dikatakan penuntut institusi pengajian tinggi, ujarnya, ia berlaku di luar kampus dan akan menyerahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut - UM


2 soalan mudah,

1. kenapakah Saifuddin Abdullah bersetuju PWTC ibupejabat parti politik sebagai lokasi penyerahan memorandum tersebut?

2. apakah tidak ada lokasi 'neutral' lain yang boleh dicadangkan?

HOT ! Adam Adli Di Cari Lelaki Ini!!MiM difahamkan bahawa lelaki di atas didakwa cuba untuk menghalang tindakannya Adam Adli, suspek yang menurunkan bendera DS Najib Razak di perkarangan PWTC.

Kenyataan lelaki tersebut,

"Saya rasa dia (Adam Adli) kurang ajar sangat, kalau dia betul-betul anak Melayu. Dia sudah masuk ke bangunan UMNO, pergi ke bangunan UMNO perlu beradaplah... Jangan sampai hendak turunkan bendera Presiden UMNO.

"Lepas tu naikkan bendera dia. Ini sudah kurang ajar...bagi saya dia dah kurang ajar... saya seorang-orang cari dia, saya bukannya upahan samseng UMNO, semua itu tidak, sebab dia kurang ajar, kita akan cari dia," kata lelaki itu.

Bagi MiM, tindakannya mahasiswa tersebut memang kurang ajar. Apakah kita akan biarkan sahaja?

Tidak mungkin!

Monday, December 19, 2011

Adam Adli - Wajarkah Mahasiswa Ini Di Maafkan???


Demontrasi aman telah diadakan di pintu masuk utama Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) di Tanjong Malim pagi tadi bagi mendesak pentadbiran universiti itu menyingkirkan seorang pelajarnya, Adam Adli yang bertindak biadap menurunkan bendera yang tertera gambar Perdana Menteri, Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak di PWTC pada 17 Disember lalu.

Seramai kira-kira 200 orang menyertai demontrasi aman itu terdiri daripada ahli UMNO Bahagian Tanjong Malim serta parti-parti komponen BN Bahagian, Pemuda UMNO Bahagian Hulu Selangor serta badan-badan NGO.

Memorandum yang menyatakan desakan itu telah diterima oleh Naib Cancelor UPSI, Prof Dato' Dr. Zakaria Kasa. Sama-samalah kita lihat apakah tindakan yang bakal diambil oleh UPSI terhadap pelajarnya yang bersikap biadap ini. Tempoh yang diberi adalah 2 minggu untuk UPSI menyingkirkan pelajar Ini.

Dr. Zakaria ketika berucap berkata, pihak universiti telah berusaha mencari Adam sejak semalam, termasuk menghubungi rumah keluarganya, tetapi beliau gagal dihubungi. Tindakan akan segera diambil terhadap Adam kerana telah mencemarkan nama UPSI

sumber : Wangsa Setia.

p/s : MiM mempunyai pandangan lain tentang isu Adam Adli. Akan MiM terangkan nanti.

DAHSYAT ! FOTO Pertemuan Sulit Anwar Ibrahim Dengan Ribuan Mahasiswa !!

Anwar pening ! Era reformasi sudah basi tidak diminati lagi


Di bawah adalah beberapa foto yang menunjukkan program 'Meet Anwar - Mahasiswa' pada 17 Oktober lepas.


Seperti biasa, sambutan tidak menggalakkan.

Yang hadir cuma segelintir mereka yang masih tidak celik mata dan terpedaya dengan lakonan Anwar Ibrahim.


Jumlah yang hadir amat mengecewakan! Siapa lagi yang mahukan Anwar.

Foto : Blog AAKJ

Persoalan besar sekarang ialah apakah perjumpaan di atas dan yang lain-lain merupakan medan perbincangan untuk menggerakkan demonstrasi jalanan dan kejadian menurunkan bendera Najib Razak?

Inikah kumpulan mahasiswa yang sudah terlalu hebat sangat dalam pelajaran mereka dan CGPA terhebat di institusi pengajian sehinggakan mereka ada masa untuk berdemo dan sebagainya?

Dan yang turut mencuri perhatian kita hari ini tidak lain tidak bukan, portal pro-pembangkang kaki pembohong kaki putar belit, MalaysiaKini.


Portal itu melaporkan kononnya '500 orang berarak ke PWTC, ofis UMNO.'


Nilai '500 orang' itu ternyata satu pembohongan nyata oleh MalaysiaKini! Beginilah dasar portal pro-pembangkang yang sangat jijik dan kuat menipu.

Padahal, tidak hampir 100 orang sahaja yang tinggal menyambungkan perarakan mereka ke PWTC!

Sekali lagi, MalaysiaKini melacurkan kewartawanan! Shame!


p/s : Sila baca related posts di bawah :

KONTROVERSI BARU ! FOTO - Anwar Ibrahim Berpeluk Intim Dengan Mahasiswa Jambu !!


Apakah bangsat PKR di atas ini turut meracuni mahasiswa Melayu kita?


Di bawah adalah beberapa foto aksi keldai mahasiswa-mahasiswa Melayu yang telah menconteng arang ke muka dan memalukan ibu bapa dan keluarga sendiri.

Bukan itu sahaja, each of them is a disgrace kepada rakan-rakan institusi pengajian tinggi mereka dan juga seluruh bekas mahasiswa dalam negara ini.

Selain daripada suspek liwat, Anwar Ibrahim disyaki mastermind bangsat yang turut meracuni dan menKELDAIkan mahasiswa Melayu.
KLIK SINI


Mahasiswa cun jambu yang ditangkap berpelukan dengan Anwar Ibrahim.


Pelukan istimewa suspek liwat


Video peniaga berang kerana demo AUKU menganggu ketenteraman dan perniagaan.Video : Rakyat berang dengan aksi keldai mahasiswa.

FOLLOW BLOG MiM

ARTIKEL TOP MINGGU INI.