FACEBOOK DR MIM

Wednesday, January 04, 2012

TERKINI - Pihak Polis Dedahkan 4 Video Pelajar Di 'Pukul' Di Depan UPSI..

Polis telah memuat-naikkan empat klip video di internet bagi menangkis dakwaan bahawa mereka mengasari pelajar yang berdemonstrasi di Universiti Pendidikan Sultan Idris di Tanjung Malim Ahad lalu bagi menuntut kebebasan akademik.

Video berkenaan dimuat-naikkan di YouTube oleh pengguna yang menggunakan nama PDRMsia. Durasi setiap video adalah antara satu dan dua minit setengah. Semua empat klip video ini bermula dengan satu kenyataan berikut: "Kepada semua rakyat Malaysia, adakah anda inginkan bakal pemimpin yang sebegini?

“Kepada para ibu bapa, adakah anda ingin melihat anak-anak anda terlibat dengan kegiatan sebegini? “Kepada para pelajar, adakah anda ingin memusnahkan masa depan dengan melibatkan diri dalam aktiviti sebegini? "

Rakaman menunjukkan kelakuan sekumpulan pelajar di pintu utama ke UPSI pada malam menjelang Tahun Baru 2012. Ia juga memamaprkan usaha seorang pegawai polis cuba berunding dengan pemimpin pelajar supaya mereka bersurai dalam masa 15 minit, tetapi diengkari pelajar berkenaan.

Sebaliknya, pelajar dilihat tidak mematuhi arahan itu dan mencemuh polis.









Video : Kebiadapan perusuh haram yang melampau!

16 comments:

Anonymous said...

demo tengah2 mlm waktu org lain nak tido, auku apa ke jadah....tak lain tak bukan mereka ni ketagih dot dot dot

abu said...

mahasewel yang BIADAP DAN SANGAT KURANG AJAR. BERAPA MEREKA DAPAT UPAH DARI ANWAR?????

Anonymous said...

bodoh.. bodoh..bodoh.. mahasiswa hanjing.. inikah bakal guru.. bodoh..bodoh..bodoh..

akuniracist said...

VIDEO NO 4:JANGAN SENTUH STUDENT????PUKIMAK LA,STUDENT 2 HARAMJADAH NI PATUT KENA TIBAI SAMPAI MAMPOS.......HE HE HE

Anonymous said...

4 Je bro? X cukup tu. Sepatutnya tayangkan je semua. X Payah nak edit2. Nanti baru bleh tunjuk polis x salah.

Keluar plak versi yang telah diedit. Lagilah x bleh menjawab tuduhan & cemuhan.

Apa pun harap2 akan keluar full version! biar satu malaysia tengok..

Anonymous said...

student babi..

Anonymous said...

student2 tu adalah yg paling dan amat bangsat dalam dunia..jgn ingat yg tgk ni suka...anda semua haprak dan tak layak digelar student..bangsat dan amat2 bangsat..

Anonymous said...

ni la anak muda yg diingini oleh pembangkang sebab otak bodoh piang mcm ni senang dihasut untuk melakukan kebiadapan terhadap pemimpin...

apa kejadah barua2 ni dok dalam U lagi...
hampas mcm ni patut mau dok lego dlm lock park...

pejuang hamas...

Anonymous said...

wajah2 babi yang bangsat! itu je komen aku. sekian

Anonymous said...

mcm babi...sepatutnya polis kasi sesah monyet2 ni cukup2...depa ingat org suka sgt la tu depa demo..kira handal ler..samseng abis..puiii...;-)

Anonymous said...

kerana nila setitik rosak susu sebelanga..sbb puak2 ni, abes sume student kne maki..

Anonymous said...

SATU KEJAYAAN MAHA HEBAT ANUWAR BABI KERANA TELAH BERJAYA MENTARBIAH BUDAK UNIVERSITI..

SUBHANALLAH

Anonymous said...

BABI TELAH BERJAYA BRAIN WASH BUDAK UPSI NI..

Anonymous said...

buat malu golongan mahasiswa..buat malu universiti..sibuk nk org ikut ckp mereka..tp mereka amat biadap dan kurang ajar... saje je nk memecahbelahkan perpaduan kaum...lg2 melayu... ikut sgt janji manis pembangkang..rsnye adam adli ni pun anwar janji jawatan timbln perdana menteri kowt.. hahaha

Anonymous said...

menggunakan nama mahasiswa sebagai alat politik adalah sgt tidak patut. walaupun sy penyokong pembangkang tp tindakan sebegini amat memalukan sebagai seorang mahasiswa yg sepatutnya mendapat didikan yang sebaikannya. Tidak perlu menjadi seorang guru jika mahu berpolitik.

Anonymous said...

Bodoh punya student...bodoh tak boleh ajar..cerdik tak boleh tumpang...memalukan saja jd mahasiswa..

ARTIKEL TERPANAS MINGGU INI.

.