FACEBOOK DR MIM

Sunday, February 05, 2012

TERKINI! Anwar Ibrahim Keluar Kenyataan Kontroversi Sekali Lagi Di Turki!!


Anwar Ibrahim sekali membuat kenyataan kontroversial yang pasti menjadi buah mulut rakyat dan media negara.

Sebelum ini Anwar Ibrahim dikutuk hebat kerana kenyataan menyokong keselamatan negara Israel. Kenyataan beliau turut mendatangkan kekecewaan kepada Duta Pelestin di Malaysia. Baca Sini

Beliau juga mengeluarkan kenyataan mengampu membodek counterpart beliau di Turki dengan memfitnah negara Turki lebih baik dibandingkan dengan negara Malaysia dari segi freedom of media.

Padahal indeks dunia mengatakan bahawa Malaysia jauh lebih baik jika dibandingkan dengan Turki. Baca pendedahannya di sini : Klik Sini

Kita tahu Anwar Ibrahim telah memburuk-burukkan nama Malaysia di Turki. Tetapi kenyataan di bawah menimbulkan persoalan baru. Di antara kenyataan Anwar di Dolmabache Palace :


Persoalannya, apakah 'new found freedoms' di Asia Tenggara termasuk Malaysia yang dimaksudkan oleh Anwar?

New found freedoms bermaksud kebebasan yang baru ditemui.

Kita selalu dengar freedom of speech atau freedom of media dan beberapa lagi yang sinonim dengan kebudayaan timur dan agama di Asia Tenggara.

Yang belum terdengar atau sedang diperjuangkan secara diam-diam ialah freedom of expression atau pun freedom of sex yang menghalalkan hak Lesbian, Gay, Transexual dan Bisexual (LGTB).

Apakah itu yang dimaksudkan oleh Anwar Ibrahim?

4 comments:

  1. Anwar telah jelas tidak cerdik untuk menjadi PM Malaysia sebagai fakta yang telah terjadi.

    Beliau cuba menggerakkan revolusi di Malaysia seperti yang berlaku di negara negara Arab.

    Punyalah bodoh dia. Orang Arab tak sama dengan Malaysia. Mereka mempunyai pemikiran yang tertutup jauh dari pemikiran orang Malaysia yang lebih terbuka dan toleransi.

    Kebanyakan pemerintah mereka adalah diktator sendangkan Malaysia adalah negara demokrasi yang menjalankan demokrasi yang lancar dan aman.

    Anuwar langsung tidak membuat kerja rumah untuk memberi kenyataan. Sekadar mengikut nafsu. Dia juga lupa bahawa pemerintah Turki yang baru adalah anti Israel. Kenyataanya tempuh hari tentang Israel pasti bermain dalam fikiran pemimpin Turki.

    Anuwar meniru Al Gore cuma Al Gore terus berkokok di Malaysia yang menjadi negara tujuan hasutan sedang pondan penakut berkokok di negara orang untuk kutuk negara sendiri.

    Mari kita renungkan usaha usaha Al Gore untuk mencetuskan huru hara di Malaysia pada tahun 1988 dengan terang terang menyokong reformasi :

    US Vice President Al Gore stated at the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) conference hosted by Malaysia:
    "Democracy confers a stamp of legitimacy that reforms must have in order to be effective. And so, among nations suffering economic crises, we continue to hear calls for democracy, calls for reform, in many languages – People Power, doi moi, reformasi. We hear them today – right here, right now – among the brave people of Malaysia."

    Yang jelas lagi banyak gambar sisi Anuwar di ambil dengan keadaan rambut panjang atau pendek dan lain lain lebih membawa kita berkata ya bahawa yang dalam video seksi China Doll tu dia (perhatikan gambar dia atas terutama bentuk rambut)

    ReplyDelete
  2. bilalah anwar ibrahim nak keluarkan kenyataan ketutnya lebih wangi dari ketut ahli umno,pasti ahli umno meroyan sbb pengampu umno memang busuk

    ReplyDelete
  3. aku rasalaaa...freedom and democracy yg dia maksudkan adalah pasal pluralisme agama dan LGBT semua tu la..freedom of governance? aku rasa tidak sebab dia bukannya bersih pun..
    fredom of speech / media? laaaagi la tidak sebab skrg pun dia dah saman akhbar..saman pun saman berpilih, buat malu je.

    ReplyDelete
  4. Yang penting dato Sri Anuar berangan Annan jelah nak Jadi pm

    ReplyDelete

ARTIKEL TERPANAS MINGGU INI.