Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Wednesday, November 28, 2012

HOT! PEMIMPIN PAS 'DISEKOLAHKAN' !


TS Muhyiddin Yassin menyedarkan kita tentang wayang kulit kepimpinan PAS. Mesej yang disampaiikan jelas dan berdasarkan fakta yang tidak dapat disangkal.

Di antara kenyataan beliau :
Selama ini pun PAS sedar, ssepanjang12 kali pilihanraya umum, bilangan kerusi yang mereka tandingi kebanyakannya kurang separuh ddaripadajumlah keseluruhan kkerusidi Parlimen.

Misalnya, dalam pilihanraya tahun 1969, PAS bertanding di hanya 62 daripada 144 kerusi Parlimen, tahun 1990 bertanding di 29 daripada 180 kerusi parlimen, tahun 1995 bertanding di 59 daripada 192 kerusi parlimen, tahun 1999 bertanding di 59 daripada 193 kerusi parlimen, tahun 2004 bertanding di 85 daripada 219 kerusi parlimen, dan tahun 2008 bbertandingdi hanya 66 daripada 222 kerusi parlimen. 22.

Ironinya, jika PAS menang di semua kerusi yang ditandingi sekalipun, PAS tidak boleh membentuk kerajaan untuk menegakkan negara Islam seperti yyangdicanangkan. Apatah lagi, pencapaian terbaik PAS ialah memenangi 26 kerusi dalam pilihanraya umum 1999.

Saudara-saudari, PAS hhanyamenang semua kerusi yang ditandingi sewaktu berada dalam Barisan Nasional dalam pilihanraya 1974. Manakala, dalam semua pilihanraya yang lain, jumlah kerusi yang PAS kalah lebih besar daripada jumlah kerusi yang dimenangi. seterusnya
Semoga kita sedar.

8 comments:

 1. Ya Allah jadikan lidah-lidah dan tangan-tangan pemimpin-pemimpin dan ahli-ahli UMNO di dalam PAU 2013 sebagai lidah-lidah dan tangan-tangan yang memecahbelahkan perpaduan gerakan ahzab mereka. Ya Allah jadikanlah lidah-lidah dan tangan-tangan pemimpin-pemimpin, ahli-ahli dan penyokong-penyokong UMNO/BN sebagai lidah-lidah dan tangan-tangan yang menjauhkan rakyat daripada mereka, dan sebaliknya mendekatkan rakyat untuk bersama-sama menyokong Pakatan Rakyat sebagai sebuah kerajaan yang aman, makmur, adil dan saksama kepada semua rakyat Malaysia. Selawat dan Salam ke atas Junjungan Nabi Muhammad SAW dan keluarganya.

  ReplyDelete
 2. Ya Allah jadikan lidah-lidah dan tangan-tangan pemimpin-pemimpin dan ahli-ahli UMNO di dalam PAU 2012 sebagai lidah-lidah dan tangan-tangan yang memecahbelahkan perpaduan gerakan ahzab mereka. Ya Allah jadikanlah lidah-lidah dan tangan-tangan pemimpin-pemimpin, ahli-ahli dan penyokong-penyokong UMNO/BN sebagai lidah-lidah dan tangan-tangan yang menjauhkan rakyat daripada mereka, dan sebaliknya mendekatkan rakyat untuk bersama-sama menyokong Pakatan Rakyat sebagai sebuah kerajaan yang aman, makmur, adil dan saksama kepada semua rakyat Malaysia. Selawat dan Salam ke atas Junjungan Nabi Muhammad SAW dan keluarganya.

  ReplyDelete
 3. sangat ganas! sangat kejam! sangat mengejutkan

  http://amenoworld.blogspot.com/2012/11/ini-ke-cara-umno-tegarkan-syiar-islam.html

  ReplyDelete
 4. Dan masih bersangka baik dgn aljuburi.......silap besar....

  ReplyDelete
 5. Sebenarnya orang yang mempercayai kata-kata lubang dubur Sepol yang lebih layak digelar AL-JUBURI.

  ReplyDelete
 6. PAS itu satu kecelakaan pada ISLAM.

  ReplyDelete
 7. Simuhyidin ni semaking banyak brcakap semaking jelas nampak kebodohannya..pui..

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.