Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Sunday, November 25, 2012

Motif Anwar Mengadu Kepada Australia Terbongkar!!


Bernama melaporkan kenyataan DS Ahmad Zahid Hamidi berkenaan tindakan Anwar Ibrahim yang memohon bantuan Australia kononnya untuk memastikan pilihan raya di negara ini bebas dan bersih.

Beliau berkata bahawa ianya hanya “helah” untuk menutup kelemahan pembangkang sekiranya kalah pada pilihan raya umum ke-13 akan datang. Pembangkang sebenar terdesak dan apabila kalah pada pilihan raya umum akan datang, mereka akan menyalahkan sistem dan kerajaan sedia ada.

Yang kantoinya ialah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengadakan pertemuan dengan semua anggota Parlimen pada dua minggu lepas bagi mendapatkan maklum balas mengenai proses pilihan raya, hanya segelintir anggota Parlimen pembangkang yang hadir!

"Mereka ‘berkokok’ di luar, sepatutnya mereka (hadir) bertanya dan menyelesaikan masalah ketika majlis dialog dan taklimat itu diadakan...mereka harus berunding dengan pihak SPR, kerana SPR terbuka dalam menentukan sistem dan perubahan yang mahu diadakan,” katanya.

Bernama juga melaporkan, pada 21 Nov lepas, Menteri Luar Australia Senator Bob Carr berkata Australia tidak boleh dan tidak akan mempengaruhi cara pilihan raya umum patut dilaksanakan di Malaysia walaupun menerima rayuan berhubung perkara itu daripada Anwar.

2 comments:

  1. Demontrasi jalanan akan kerap berlaku lepas PRU13 kerana PR tewas.Alasan pilihanraya tak adil.

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.