Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Monday, November 05, 2012

TERKINI! PM @NajibRazak Diserang Wartawan Barat Pro-Anwar !Nampaknya, DS Najib Razak turut berdepan dengan anasir luar negeri yang sengaja memburuk-burukkan nama beliau dan negara kita ini. 

Yang terbaru ialah artikel yang ditulis oleh Roger Mitton di dalam The MyanmarTimes, satu portal yang tidak dikenali dan diragui sumber kewangan mereka.
Tetapi anda tentu kenal dengan wartawan Barat tersebut, Roger Mitton yang dikatakan begitu minat mengampu ketua pembangkang, Anwar Ibrahim.

Beliau digelar  Anwar Ibrahim Fan Club’s cheerleader !

Beliau juga merupakan salah seorang wartawan barat yang didakwa diupah untuk menulis berita yang boleh memberikan imej positif kepada Anwar Ibrahim dan tidak elok kepada lawan politik bekas banduan Sungai Buluh itu.

Artikel di atas bukanlah yang pertama, malah Roger Mitton telah mengampu Anwar Ibrahim sejak beliau berada di Asiaweek lagi di sekitar akhir 90-an. Di antaranya ialah :

http://www-cgi.cnn.com/ASIANOW/asiaweek/97/0801/eye2.html 

 http://www-cgi.cnn.com/ASIANOW/asiaweek/97/0801/eye1.html

http://www-cgi.cnn.com/ASIANOW/asiaweek/96/1025/nat6.html

Selain daripada itu ialah artikel “Power Play: When Will Anwar Succeed Mahathir” pada keluaran 25 Okt 1995 dan “Asean Loses Critic Anwar” pada keluaran 18 Sept 1998

Roger Mitton juga pernah melaporkan  aktiviti seharian Anwar Ibrahim semasa beliau masih di dalam kerajaan BN sebelum ini.
A DAY IN THE LIFEPhotographs by Chan Looi Tat for Asiaweek7:30 a.m. Anwar and his wife Wan Azizah have been up since six o'clock. He looks relaxed but is worried about attacks on the ringgit


7:45 a.m. A last-minute briefing from press secretary Khalid JaafarIroninya, Roger Mitton pernah menyumbang artikel murahan di sebuah syarikat media The Phnom Penh Post, satu lagi portal berita yang meragukan. 

Bagaimana pun portal tersebut persis seperti portal pro-pembangkang yang turut mendapat bantuan daripada The National Democratic Institute milik Yahudi George Soros! 
 Di The Phnom Penh Times, wartawan mat salleh ini telah memburuk-burukkan nama DS Najib Tun Razak serta membuat pelbagai spekulasi yang tidak berasaskan kepada bukti-bukti yang nyata!

Bagaimana pun, kaitan rapat dan sejarah lama di antara Roger Mitton dan Anwar Ibrahim menyebabkan artikel wartawan mat salleh itu tampak begitu murah. 

Dan mungkin kerana itu hanya portal-portal yang tidak terkenal yang sanggup menyiarkan artikel murahan itu! Kesihan tapi padan!

No comments:

Post a Comment

ARTIKEL TOP MINGGU INI.