Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Monday, December 31, 2012

PEMIMPIN DAP MELARIKAN DIRI DEK ISU KALIMAH 'ALLAH'!


Ketua Menteri, Lim Guan Eng sanggup tidak menggunakan lorong khas bagi orang kenamaan di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, Bayan Lepas di sini malam ini semata-mata tidak mahu bertembung dengan sekumpulan ahli daripada pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang mahu 'menyambut' kepulangannya.


Setiausaha Agung DAP itu yang tiba daripada bercuti di Hong Kong dikatakan mengikut laluan lain seterusnya keluar dari bangunan tanpa dapat dikesan kumpulan terbabit. Ahli Jawatankuasa Jaringan Muslimin Pulau Pinang (JMPP), Azmi Jaafar berkata, beliau kecewa dengan tindakan Guan Eng tersebut yang dilihat memang sengaja tidak mahu bertemu mereka.

Akhbar itu juga melaporkan bahawa Azmi Jaafar adalah ahli PAS seumur hidup bahagian Bagan.

"Sebelum ini kamilah yang mengangkat pembangkang sehingga menang pilihanraya umum. Kami benar-benar kecewa" kata beliau lagi.

Begitu licik sekali Guan Eng melarikan diri daripada rakyat Pulau Pinang yang sangat kecewa dengan beliau. Tetapi tindakan itu boleh dijangka dan jika ditekan, Guan Eng mungkin akan berkata, 'untuk mengelakkan kejadian yang tidak diingini' Atau pun 'penerbangan tergendala atau lewat sampai'?

MiM mudah. Jika itulah nada kekecewaan ahli PAS seumur hidup itu, tolak sahaja Pakatan pembangkang di PRU13 nanti.

MiM juga syorkan kepada ahli PAS seumur hidup itu dan juga ahli-ahli PAS yang sudah mulai sedar dengan wayang kulit DAP itu supaya menggesa Salleh Man, Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang melakukan sesuatu yang drastik terhadap penglibatan PAS dengan DAP di Pulau Pinang.

Tiada gunanya kecewa dan marah tetapi masih menyokong mereka. MiM percaya isu ini akan tenggelam begitu sahaja dan kita akan tetap menyaksikan adegan peluk-cium di antara PAS dan DAP!3 comments:

  1. JANGAN KASI LEPAS ANAK PUKIMAK ITU

    ReplyDelete
  2. DAP lontar isu..PAS jadi tukang jawab.. NO vote tu PAS this term..

    ReplyDelete
  3. Pimpinan tertinggi PAS lebih sanggup pejam mata pasal isu padahal selama ini kononnya mereka lah jaguh dalam bab mempertahankan agama! ini semata-mata untuk mendapatkan kuasa di Putrajaya kononnya bila dah dapat kuasa, macam2 boleh buat termasuk hukum hudud. Itu hanya alasan, kalau berjaya pun (InsyaAllah tidak) mereka x akan berani buat sebab takut dgn DAP/PKR!

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.