FACEBOOK DR MIM

Saturday, January 19, 2013

ARTIKEL PEDAS YANG TIDAK MUNGKIN DISIARKAN DALAM MEDIA PEMBANGKANG!


Sebelum ini, Tunku Aziz telah menulis satu artikel yang menghentam kewibawaan parti DAP. Artikel bertarikh 23/12/12 itu bertajuk DAP's triumph of chauvinistic will disiarkan di dalam NST.

Di antara artikel itu ialah DAP tidsk demokratik dan chauvinis :
NOTHING DEMOCRATIC: DAP's congress was notable for not electing a single Malay to its CEC, a sign of the chauvinism in the party.
Tunku Aziz juga menulis :
It is an unapologetically Chinese party, warts and all, founded to continue the failed People Action Party's narrow Chinese agenda in the nascent federation. It is fair to say that the congress had left Malays in utter disillusionment, and in absolutely no doubt about their future under DAP.
Dek kerana artikel yang sangat tajam, pedas dan membongkar pekung busuk parri DAP, Karpal Singh telah memberi respons.

Beliau meminta Tunku Aziz menarik balik kenyataan tentang 'larangan pemimoin DAP menerima gelaran kebesaraan daripada Sultan-sultan Melayu.'

MiM tidak pasti kesudahan daripada permintaan Karpal Singh tetapi DAP dilihat tidak mampu untuk menjawab dan mempertahankan parti itu.

Jika sebelum ini, individu yang begitu cepat menjawab menjadi kecut menikus.

Artikel terbaru Tunku Aziz bertajuk Man's passion for making mischief sekali lagi membuka pekung hanyir parti DAP berkenaan isu kalimah 'Allah' yang dicetuskan oleh Lim Guan Eng DAP.

Tunku Aziz memandang serius dengan kenyataan anak Lim Kit Siang dan realiti wujudnya ancaman terhadap perhubungan umat Islam dan Kristian.

Di antara artikel pedas dan tajam Tunku Aziz :
The threat of a serious rift between Muslims and Christians is real and the reality consequent upon Lim's proposal is too terrible to contemplate.

There is, in my view, nothing more vicious and cruel than a religious conflict.India, at the time of partition, saw thousands upon thousands of Sikhs, Hindus and Muslims caught up in an unparalleled spate of orgies of murder, rape and pillage. We have read of similar incidents on a smaller, but no less horrific scale, on one of the Indonesian islands between Muslims and Christians.

I am a Malay and the Malay psyche would wonder whether this is what Lim was hoping to achieve. The Malay psyche would also wonder why Lim thought it prudent to cavil at something as sacrosanct as the religion of Islam around which Malays down the centuries have ordered their lives and found spiritual contentment. Is it too much to ask Lim to leave the Malays and their religion well alone?
Artikel-artikel nukhilan Tunku Aziz ini perlu kita tahu, fahami dan edarkan supaya mereka yang selama ini begitu bangga bersekongkol, mengibar bendera DAP akan sedar diri.

12 comments:

  1. Jgn le bodoh sngt wahai blogger,ada parti lain dlm PR yg boleh di sertai oleh org Melayu jika mereka mahu jd pemimpin.Knp tk tny berapa kerat Melayu ada dlm MCA,MIC dll.Parti multi racial Gerakan pula brp rmai pulak yg org melayu jd pemimpin.Lain le mcm UMNO,berebut rebut Mamak nk jd pemimpin org Melayu dlm parti Melayu.UMNO Penang tu,Ketua Pemuda ny Melayu ke?Knp tk kecoh

    ReplyDelete
  2. Tak ramai pun puak-puak dap terutamanya yang SRJK(T)&(C) tu akan baca apa yang TAA tulis sebab dalam Bahasa Oangputih. Kalau alih bahasa pun mungkin depa tak tahu nilai sebab the Beloved Dear Leader Patrick Kim Jong LimGE aka the tokong sudah cakap,
    "apa saya cakap semua betul, kalau bangkang saya sue(y)!"

    ReplyDelete
  3. Tolak PR dlm PRU13 ni. Satu undi untuk PR adalah satu undi untuk PAS-pis-pus, DAPpigs, P'Gay'R dan
    satu undi untuk tuhan 'Allah Trinity' DAPpigs mereka tu. Jangan kita gadaikan masa depan anak-anak
    dan cucu kita dengan memangkah parti-parti yang bersekongkol bawah PR dlm PRU13 nanti.....

    ReplyDelete
  4. What can we expect from LGE who was born sick!! sick in his mind! If Malaysia is no good for you, LGE, go back where you belong!

    ReplyDelete
  5. Pedas tak pedas...hang dok pandai putaq alam begitu sajalah!!!!

    Fitnah orang & kena bayaq fine. Dah claim balik dari Najib?

    Kalu hang tak claim,ertinya hang pengikut UMNO yang bodoh!!!!

    ReplyDelete
  6. Mahathir Mohamad mencadangkan agar ditubuhkan sebuah Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) bagi menyiasat isu pemberian taraf kerakyatan kepada sejuta pendatang asing di Persekutuan Tanah Melayu sebelum Malaysia mencapai kemerdekaan.

    Baguih sangat pasai kita boleh tahu samada bapa dia yang berasal dari KERLA,INDIA masuk Malaya secaram haram atau tidak?

    Bila Mahathir lahir dia guna "BIN" atau "SON OF". Kalu 'son of' nak juga tahu bila dia dapat kerakyatan atau dia bayar untuk dapat kerakyatan atau ada pegawai JPN jumpa dia di kedai kopi dan tawarkan kewarganegaraan macam yang berlaku di Sabah???

    Hooooray!!!! Mahathir you are great!!!

    ReplyDelete
  7. To Anon 6.48 PM,

    Berapa ratus kali nak kena habaq ni...??? Mca tu parti org Cina, mana mungkin ada org Melayu (tak boleh jd ahli), MIC pulak parti orang India, mana mungkin ada orang Melayu. Belajarla sejarah anakanda, jgn buat kenyataan yg bodoh gini. Parti Gerakan tu pun depa macam DAP jg, bezanya mereka tak boasting about race. You see, DAP dok kutuk UMNO, MCA dan MIC kata parti-parti ni racist dan mereka tidak. Sedangkan memang sejarah awal penubuhan UMNO, MCA dan MIC MEMANG utk menjaga kebajikan kaum masing-masing. Tp demi negara, mereka bergabung tenaga dalam satu perikatan iaitu BN. Belajarla sejarah anakanda ooiii...
    DAP dok cakap aje yg depa tak racist tapi hakikatnya ...kita semua tau la kan.

    Mamak dalam UMNO tu semuanya dianggap Melayu megikut perlembagaan sbb mereka muslim, lahir di Malaysia sebagai muslim (kecuali Datuk D.J Dave.. yg ni special kes kut). Kat Malaysia sekarang dah susah nak cari orang Melayu tulin setulin-tulinnya. Cuba anakanda check ur own lineage, entah2 ada nenek moyang belah mak ke.. atau belah ayah ke.. yg dah mixed. Mix dgn Jawa ke.. dgn Siam ke..???

    To Anon 1.57 am,
    Ni sorang lagi yg tak belajar sejarah, mak Dr Mahathir tu melayu laaa...! So Dr M tu melayu!

    ReplyDelete
  8. Klu berani admin buat liputan rci sabah la, ini cite xde nilai bg rakyat skrg..terutamanye rakyat sabah...cite2 macm ni dah sejuk skrg...org tgh sibuk nak tau ending cite pengkhianat negara ko layan cite mcm ni...rubbish...

    ReplyDelete
  9. Sapa yg kata brp kerat org melayu dlm MCA, MIC mmg mangkuk hayun. Kalau org yg ada akal, boleh gelak guling2. Mmg jelas sgt2 tahap pemikiran org2 PR.
    Cari maksud perkataan MCA dan MIC dan anda boleh faham. Nk kata bodoh, mcm2 cerdik....tp nk kata pandai....x boleh gk.....hahahaha

    ReplyDelete
  10. Blogger bodoh UMNO ni mungkin lahir lewat ke dunia ini. Dia tidak tahu bahawa sanya seorang pemimpin Melayu dpd UMNO berjawatan Ketua Menteri rogol budak peremp;uan Melayu umur 15 tahun. LIM GGUAN ENG, cina Kafir telah lwn isu ini dan Mamak Kutty yang korang sanjung2 sebagai melayu tulin lah yang hantar GUAN ENG ke penjara 18 bulan kerana apa? Kerana menentang pemimpin UMNO yanng rogol gadia Melayu 15 tahun. Jangan tak masuk dalam kolum keparat ini.
    Sebelum menhina orang amik tau sikit sejarah negara.

    ReplyDelete
  11. bapok Bingai...

    Weh..Lim Guan Eg bukan nak bela budak tu...dia nak politikal mileage jeh...tu puh percaya?...bingai...

    ReplyDelete
  12. isu tu semua org tau. adakh ia dikatagorikan rogol? pemimpin tu pulak umno pun dh tolak.. so whai is d isu?

    ReplyDelete

ARTIKEL TERPANAS MINGGU INI.