FACEBOOK DR MIM

Siapakah Yang Patut Jadi MB Selangor?

Saturday, January 05, 2013

PENDEDAHAN YANG MEMALUKAN SELURUH PAKATAN PEMBANGKANG!


Ada yang mengatakan bahawa perletakan jawatan Pengarah Pemilihan DAP, Pooi Weng Keong sebagai jalan mudah kepimpinan DAP menutup pekung busuk yang menjatuhkan imej parti itu dan memalukan seluruh ahli dan penyokong parti itu.

Weng Keong meletak jawatan ekoran kesilapan teknikal dalam pengiraan undi pada pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP Kebangsaan bulan lalu.

Yang lebih memalukan ialah mereka meletakkan keseluruhan kesalahan kepada satu orang sahaja. .Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata, peletakan jawatan itu adalah atas 'dasar rasa tanggungjawab'.

Tetapi satu perkara besar yang tidak diungkit oleh Guan Eng yang menganggap perletakan jawatan itu 'dasar rasa tanggungjawab' ialah beliau didakwa sendiri tidak bertanggungjawab.

Satu isu besar yang melibatkan Lim Guan Eng DAP ialah apabila pihak yang menguruskan undi itu mendedahkan :
Kesilapan tersebut tidak disedari oleh pihaknya sehinggalah hari berikutnya dan lantas dilaporkan kepada Setiauaha Agung DAP, Lim Guan Eng.


Persoalannya, kenapa tiada respons, tindakan immediate yang kedengaran daripada Lim Guan Eng DAP?

DAN jika benar, apakah Lim Guan Eng DAP telah gagal melaksanakan tugas beliau untuk menasihati dan menyelesaikan isu ini dan bukannya selepas 3 minggu?

Bukankah anak Lim Kit Siang itu patut bersikap adil dan gentleman serta turut mengeluarkan kenyataan tentang perkara itu? Atau beliau pun patut letak jawatan?

Selepas ini, MiM sarankan kepada kepimpinan DAP supaya jangan lagi mempertikaikan sistem pilihanraya atau tebal muka mahu terlibat dalam Bersih. Cermin parti itu dulu.

Tambahan pula, mereka akan diketawakan oleh rakyat jika masih berbuat demikian.

DAN satu lagi isu yang perlu di jawab ialah '882 undi yang hilang' BACA SINI

16 comments:

  1. MANYAK bUSUKKKKKKK PUNYA CINA DAP !!

    ReplyDelete
  2. busuk2 cina dap ni la.. pas bagi kurniakan gelaran khalifah.. melayu2 pas/pkr siang malam jilat cina dap yg dianggap maksum dan tersenarai dalam ahli syorga alagapas kerana sama2 berjuang dengan pas

    ReplyDelete
  3. Pemilihan yang hanya beberapa ribu tu pun lintang pukang, ada hati nak pertikai SPR...
    Sebenarnya mereka dah plan untuk adakan satu kambing hitam untuk dikorbankan demi untuk menarik undi melayu melalui Zairil 'cina' yang dah dikatakan layak untuk terpilih sebagai pemenang cec....
    Hai... Cerdiknya cina..... Macam baghal.

    ReplyDelete
  4. Undi seribu lebih pun ambik masa 3 minggu nak selesaikan masalah teknikal. Pembetulan pulak menampakkan lebih banyak lagi kepincangan.

    Emmmmm, kalaulah pakatan pukimak haprak ni mengambil alih kerajaan pusat dan adakan pilihanraya, entahlah! mungkin keputusan pengiraan undi TAK KELUAR LANGSUNG, hanya bagitau siapa pemenang aje ...

    Samalah mcm PKR, pemilihan dlm parti sendiri pun boleh buat kerusi meja terbang melayang mcm piring terbang!

    Hanya satu yg 'telus' tentang pembangkang ni, 'anu' ketuanya mmg nampak bengkok tergantung dlm video kamasutranya, itu saja ...

    ReplyDelete
  5. salam tuan..blog saya belum lagi dipautkan ke blog tuan..mohon pautkan blog saya ke blog tuan ni..ini link blog saya http://sangkakalajari9.blogspot.com terima kasih

    ReplyDelete
  6. 3 minggu punya fikir, keluar statement cam tu je? bodoh jugak rupanya kepala2 dap ni ye!!!

    ReplyDelete
  7. bodo punya olang saja mau undi ini parti roket sama pati lubang pungkoq.

    ReplyDelete
  8. Allah SWT bila tunjukkan bala selalunya bukan datang dari musibah dari orang lain tapi dari tangan mereka sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegang firman allah:-

      wa makaru wama karallah wallahu khairul makirin.

      jangan lupa sama skali bahawa Allah maha mengator.....


      -abu ahmed

      Delete
  9. DAP yg BODOH sebab makan BAB1..tetapi parti PAS yg 'Sehati Sejiwa" dgn DAP adalah 1000 kali BODOH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bodo banyak pasal tok guru nya suka makan budu. ..benda masam dan busok...

      Delete
  10. Kesian Pak Aspan dan AK 47.Hentam UMNO bukan main tapi bila kena batang hidung sendiri menikus.Blog masing-masing komen banyak tak kurang dari 30 pada tiap-tiap artikel tapi bunyinya serupa aja.Agaknya dia tulis komen sendiri kot untuk menyedapkan hati.Kita bagi komen dengan fakta ,mampos tak dilepaskan.Kalau tak percaya sila cuba.Malu.

    ReplyDelete
  11. UBAH DAP STYLE!

    Kalau kalah boleh ubah keputusan

    Time for Bersih 4.0?

    ReplyDelete

  12. what a shame to those Dogs And Pigs!!! hahaha

    ReplyDelete
  13. Kalau macam ini gaya, result yang original 3 minggu terdahulu pun susah orang nak percaya.

    ReplyDelete
  14. Kes ini bukan kes silap kira undi atau silap key in dalam komputer. Ini kes nak menipu orang melayu. Nak rasuah orang melayu. Agar orang melayu yang tidak reti berfikir menyokong parti cauvinis ini.

    Cuba fikir....

    Setelah keputusan undi menunjukkan kaum cina DAP menolak orang melayu 100 % yang boleh menyebabkan orang melayu tidak menyokong DAP maka keputusan mengakui berlaku kesilapan ini dibuat. Yakinlah keputusan yang telah dikeluarkan sewaktu pemilihan dahulu adalah betul. BENAR-BENAR BETUL.

    Bimbang akan sokongan orang melayu merosot hasil dari keputusan itu, maka dicari seorang DAP yang sanggup disembelih oleh DAP sendiri, (mungkin selepas ini kekayaan orang ini meningkat mendadak)

    Manakala si Melayu DAP yang menerima jawatan ini tidak reti untuk berfikir dan sanggup untuk dicucuk hidung demi kerana kuasa dan kemewahan.

    KITA SEBAGAI ORANG MELAYU PERLU FIKIR-FIKIRKAN

    ReplyDelete

ARTIKEL TERPANAS MINGGU INI.

.