FACEBOOK DR MIM

LIVE ! GAZA UNDER SIEGE

Monday, February 18, 2013

CEROBOH LAMAN WEB JPM: ANWAR MAKIN TERDESAK UNTUK JADI PM.


Jabatan Penerangan menafikan mengeluarkan apa-apa kenyataan berhubung peletakan jawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak seperti yang dipetik dan tersebar di beberapa laman media sosial yang disedari pagi Isnin, kata Ketua Pengarah Penerangan Datuk Ibrahim Abdul Rahman.

Laporan Bernama memetik beliau berkata penafian ini dibuat susulan daripada sistem e-Akhbar dan e-Press milik jabatan itu yang disyaki telah digodam dengan penyiaran dua kenyataan - 'Memo Permohonan Rakyat Malaysia dan Perdana Menteri Secara Rasminya Meletak Jawatan.' "Jabatan Penerangan Malaysia telah mengambil tindakan awal dengan memadamkan kenyataan palsu itu daripada kedua-dua sistem tersebut.

"Tindakan awal ini bagi mengelakkan sebarang penyebaran oleh pihak tidak bertanggungjawab dan seterusnya menimbulkan kekeliruan dalam kalangan rakyat," katanya dalam kenyataan di sini, Isnin.

Ibrahim berkata satu siasatan dalaman mengenai perkara itu sedang dibuat oleh pihak jabatan disusuli dengan laporan polis.


6 comments:

Pisau Kedah said...

Mohon Link kan blog terbaru Pisau Kedah - http://pisaukedah.blogspot.com/ setelah bolg lama Pisau Kedah unitmediakedah ( Media Kedah ) telah di godam individu tidak bertanggungjawap. Pisau Kedah akan link kan blog anda di blog baru Pisau Kedah. Sekian Terima Kasih.

Anonymous said...

Apa yg ko merepek ni SAMDOL?Dh org lain yg menggodam,Anwar Ibrahim yg kena pulak,apa hal?Kamu suka ke klau aku kata kn,pencerobohan warga asing ke Sabah baru2 ni ada lh krn kamu dh terdesak melihat UMNO bkal berkubur dlm PRU13!

Anonymous said...

Tu la bahayanya kalu pakai portal berasaskan CMS. Mmg sentiasa ada lubang utk orang hack. Boleh tahan puak2 pakatan haram dlm keje2 hacking ni...ttp sayangnya tak beretika. Tapi kalu diorang betul2 pandai, hack la muka depan portal tu...amacam? Ada brani?

Anonymous said...

memang pukimak sibangang umno ni,,sikit-sikit kerja Anwar,besok besok kelentit bini hang ghabit pun hang nanti tuduh Anwar,,,

Anonymous said...

Apa nak heran?

Anonymous said...

sebanyak mana kamu memaki hamun seseorang,kamu mengumpat,kamu mengeji, kamu sumpah seranah.. jika Allah mengkehendaki dia yang jadi PM.. maka orang itulah yang jadi PM... tapi apa yang kamu dapat ?... DOSA bertambun.. Allah tak akan kabulkan doa orang yang mulut celupar.. lepas bagi salam..mengumpat.. sampai salam kedua... Islam kah kamu ?

ARTIKEL TERPANAS MINGGU INI.

.