FACEBOOK DR MIM

Monday, February 04, 2013

KALIMAH ALLAH : AKHIRNYA HADI AWANG MENGAKU!


Mungkin kerana malu dikantoikan oleh Karpal Singh kerana berbohong tentang perjumpaan Nik Aziz dan Karpal Singh, Abdul Hadi menyalahkan UMNO pula dalam isu kalimah Allah.

MiM yakin semua orang tahu bahawa pencetus polemik kalimah Allah ialah Lim Guan Eng, Setiausaha Agung DAP. Bermula dengan perutusan hari perayaan tahun lepas, isu besar ini membangkitkan kemarahan umat Islam dan menyerlahkan kepincangan pegangan dan carca marba dalam parti PAS!

Memalukan!
Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang hari ini mendakwa isu kalimah ALLAH yang menjadi pertikaian mutakhir ini adalah mainan politik Umno menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

"Ini kerja Umno. Mengaku Islam... bawa isu kalimah ALLAH musim pilihan raya. Nak pancing undi guna kalimah ALLAH," katanya ketika menyampaikan ucapan di Himpunan Perdana Ummah bersama Pas di sebuah hotel dekat ibu negara, hari ini.

Jelas Hadi, keputusan dibuat Majlis Syura Pas berkaitan dengan penggunaan kalimah ALLAH oleh bukan Islam sudah cukup jelas, namun ia dimanipulasi oleh pihak-pihak tertentu termasuk sesetengah media sehingga ia menimbulkan kebimbangan rakyat.

"ALLAH tak boleh diterjemahkan. Dalam masa sama ALLAH digunakan bukan Islam ditempat dia, itu hak kamu. Salah gunakan, itu tak boleh."Ia ada beza dan kita kena faham.

Majlis Syura Ulama buat keputusan perkataan ALLAH tidak boleh diterjemah. Perkataan ALLAH tak boleh salah guna. Kalau kamu nak (kalimah) ALLAH dalam bangsa kamu, itu hak kamu. Dipotong-potong kenyataan ini dan dilaga-lagakan," tegas beliau.seterusnya
Kita tentu hairan dengan kenyataan Abdul Hadi yang seolah-olah tidak tahu menahu kronologi polemik kalimah Allah ini.

Mungkin beliau hanya membaca Harakah yang tidak boleh diharapkan langsung.

Abdul Hadi sepatutnya lebih tegas dan berterus terang. Beliau perlu menegur anak Kit Siang walau pun ianya akan memburukkan lagi pakatan pembangkang.

20 comments:

  1. Kepala butuh hadi boroi. Hari-hari baca haprakdaily, mana nak tau sekutu sendiri yang beria-ria mintak kalimah Allah guna dalam bible. Dasar bebal punye Presiden...

    ReplyDelete
  2. Kenapa perut Hadi Awang semakain boroi? Petanda abende tu?

    ReplyDelete
  3. Bila presiden PAS yang tidak mampu menguasai bahasa orang putih menyebabkan beliau ketinggalan apabila hendak bersemuka dengan Anwar dan Karpal.

    tu la jangan suka cari gaduh dengan UMNO.

    ReplyDelete
  4. Si hidong setongkol ini tak habis habis nak kelentong rakyat!

    ReplyDelete
  5. kaki fitnah no.1 penang dah minta ganti rugi daripada Najib penyamun peliharaan awak????

    ReplyDelete
  6. I say man....Father HAdi'Flip-Flop'Awang dah nak start balik berbelit lidah. Sendiri yang cirit dalam seluar tu akibat penangan Guan Eng dan Bang Non AlJuburi Wal-Liwati tu, sendiri basohlah. Jangan lah blame orang lain pulak. Ini cerita Father Pork Nik'U-Turn'Ajis hadiah 10,000 ekar tanah kat Ngeh bersaudara tak settle lagi dah terbit cerita caru. Parah dah PAS-piss-puss ni.....

    Tolak PR dlm PRU13 ni. Satu undi untuk PR adalah satu undi untuk PAS-pis-pus, DAPpigs, P'Gay'R dan
    satu undi untuk tuhan 'Allah Trinity' DAPpigs mereka tu. Jangan kita gadaikan masa depan anak-anak
    dan cucu kita dengan memangkah parti-parti yang bersekongkol bawah PR dlm PRU13 nanti.....

    ReplyDelete
  7. Pak Lebai yg hamPas. Pakai kopiah tapi hanya menyalahkan org lain untuk menutup kesilapan diri sendiri. Manusia spt ini tidak layak dinaggap sebagai pemimpin sebab tidak bertanggungjawab.

    ReplyDelete
  8. Nama sahaja ahli politik otai, tapi bodoh! Kalau x bawa masa dekat pilihanraya, nak tunggu lepas pilihanraya? Kalau dah lepas pilihanraya, jadi macam manifesto selangor jer lah jawabnya... Celako! Celako! Celako!

    ReplyDelete
  9. yg satu 'aba was takbara', yg satu lg bersifat 'muzabzab'! renungknlh.

    ReplyDelete
  10. Apa yang diperaku oleh Hadi yalah pendirian UMNO sebagai pemerintah agama dan KDN Malaysia mengenai penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam yalah seperti tahun 2010 kelulusan Najib kepada Bishop Malaya 10-point solution impot Bible Melayu Indonesia yang ada kalimah Allah. Maknanya pendirian UMNO MEMBENARKAN penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam seperti pendirian DAP, MCA, Gerakan. Jadi ikut fatwa terkini Harussani dan Hasan Ali, Umno dah kufr dan syirik dalam hal kalimah Allah. Yang diperaku oleh Hadi yalah sikap munafik dan menipu UMNO bermuka-muka dalam hal kalimah Allah ini dan mengalakan pencacai upahan seperti Dr MIM memperlekehkan PAS. Najib adalah penipu besar bila diKelantan dia mengutuk PAS kerana mempermainkan aqidah orang Melayu kerana isu kalimah Allah. Kita tak perlu jadi ahli saintis roket (ungkapan lazim Najib bila merumuskan kesalahan Anwar) yang Najib dan UMNO adalah BAPAK HIPOKRIT dan MUNAFIK dalam hal kalimah Allah. Jadi bolehkah rakyat percaya yang dia tidak terlibat dalam kes jenayah bunoh Altantuya bila dia hanya dapat bersuara mengenai pengakuan Deepak dengan ayat "dia tak kredible". Itupun selepas 60 hari diam membisu dan LTAT glc yang rapat dengan Najib telah langsai bayar kepada Deepak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepala hotak kau komen mau menipu ingat kita orang ni macam hotak engkau yang bengap dan tolol, nak bawak cerita dari dalam tempurung yang engkau buat tempat tinggal kau.
      Sudah lah jangan nak bawa cerita dongeng nak kata Najib lulus kedatangan kitab injil berbahasa melayu yang mempunyai kalimah Allah didalamnya dari Indonesia. Tak ke engkau badoh bendul disebelah Sabah dan Serawak tu negara apa. Dan asal penduduk Sabah dan Serawak adalah orang kristian kebanyakan nya.

      Delete
  11. Bukannya tak tahu kronologi. Hj hadi kan ke terkenal sebagai pemimpin yang besar kepala dari dia muda lagi. Dan mempunyai ego yang tinggi. Mana pernah dia mengaku bersalah. Walaupun mengkafir orang islam lain. Org macam ni x bertanggung jawab.

    ReplyDelete
  12. Rasanya itulah punca kelemahan pimpinan PAS. Mereka terlalu bergantung kepada maklumat yg diberi oleh orang-orang disekeliling mereka.

    Mereka malas nak belajar guna smart phone atau ipad. Jika mereka cari sendiri maklumat ataupun buat double-checking ttg maklumat yg diberi oleh pengampu mereka, tidaklah mereka bercakap merapu macam ni.

    ReplyDelete
  13. Dah abis modalke?

    ReplyDelete
  14. doc.. mohon link kan blog saya dalam blog roll..tq http://megatspy.blogspot.com/2013/02/video-unit-amal-halang-orang-felda-usir.html

    ReplyDelete
  15. Hadi Awang pusing jangan tak pusing. Yang pasti PAS telah dipusing-pusingkan oleh DAP tu pasal Nik Aziz, Hadi Awang, Mat Sabu, KP PAS dan segelintir Pemimpin PAS yang pening kena pusing.

    ReplyDelete
  16. Pas nie kate parti islam..tp ckp mcm parti yahudi..putar belit

    ReplyDelete
  17. Mengaku ulamak pakai kopiah,jubah labuh cecah lantai tapi sayang suka sangat menipu.
    Salah satu ciri2 org MUNAFIK. Taubatla

    ReplyDelete
  18. Ta kan HJ HEADING nak taubat,kerja2 munafik dah sebati dijiwa!ibaral lagu dan Irama,kakau dipisahkan Pincanglah ADI dan rosaklah fitnah!

    ReplyDelete
  19. dosa pas tanam jenazah2 memali mcm katak tak tertanggung sehingga akhirat bebb.....

    org yg btjawab masih sihat dan boroi sehingga ke hari ini...

    sket pon tak rasa bersalah tanam bapak org mcm katakk...

    bob

    ReplyDelete

ARTIKEL TERPANAS MINGGU INI.

.