Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Wednesday, February 27, 2013

MALU! MANIFESTO PEMBANGKANG DIBAWA KE MAHKAMAH! #ManifestoBukanJanji


Sungguh memalukan sekali! Manifesto pakatan pembangkang PRU13 menjadi bahan ketawa rakyat dan kritikan hebat daripada pakar-pakar ekonomi.

Dan kredibiliti ciptaan pakatan pembangkang itu menerima tamparan hebat apabila manifesto mereka untuk PRU12 di bawa le mahkamah!
Seramai 1,001 warga emas memfailkan saman menuntut caruman takaful RM2.5 juta yang dijanjikan oleh Kerajaan Negeri Selangor dalam manifesto pilihan raya umum ke-12 lima tahun lalu.

Saman difailkan oleh peguam. Kamarudin Ahmad menerusi Tetuan Kamarudin & Partners di kaunter pendaftaran Mahkamah Tinggi di sini, jam 9.40 pagi tadi.Akhirudin Abd Rashid, 63, menamakan Kerajaan Selangor sebagai defendan pertama dan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim selaku defendan kedua.

Beliau mewakili penduduk warga emas kawasan Shah Alam, Ampang, Gombak, Tanjung Karang, Hulu Langat dan Kuala Langat.Kamarudin ketika ditemui berkata, saman ini difailkan atas kegagalan Kerajaan Selangor menunaikan janji mereka untuk memberi caruman takaful sebanyak RM2,500 seorang kepada warga emas.

"Tindakan Kerajaan Selangor menunaikan janji mereka itu telah menghampakan harapan semua warga emas yang hampir lima tahun menunggu janji yang diberikan oleh mereka," katanya. - SH
Memang tidak dapat dinafikan, manifesto PRU13 pembangkang tidak mempunyai wow faktor yang dapat menyakinkan rakyat.

Dengan sumber dan sokongan think tank mereka, itu sahaja yang mampu mereka persembahan. Memalukan!

3 comments:

  1. Hari ini dalam Sejarah manifesto PR dibawa ke Mahkamah.....kah kah kah

    ReplyDelete
  2. kt perlu kaji sentimen kaum cina trhadap pakatan rakyat. Adakah mereka smua tahu dan brusaha menguasai kerajaan?

    ReplyDelete
  3. ufukv xzlx wdvzhipd jlsa fgwhiojs zuld wzl

    ReplyDelete

FACEBOOK DR MiM

My Blogger Tricks

FOLLOW BLOG MiM

ARTIKEL TOP MINGGU INI.