FACEBOOK DR MIM

LIVE ! GAZA UNDER SIEGE

Tuesday, March 05, 2013

GEMPAR! LOKASI 10,000 PENCEROBOH BAKAL LANGGAR SABAH.. #LahadDatu

MiM tertarik dengan entri rakan blogger Empayar Pemuda.



Di antara entri Empayar Pemuda :

Media dari Filipina melaporkan hampir 10 000 suku kaum Tausag dari Basilan, Sulu dan Tawi Tawi sedang berlayar ke Sabah untuk memberi bantuan kepada Raja Muda Azzumudie menentang Anggota Keselamatan Negara.






Sila baca pendedahan ini : Baca Sini


p/s : Apa pun, kita tunggu respons pihak berkuasa. Mereka adalah pihak yang lebih arif tentang berita baru ini.



12 comments:

Anonymous said...

Langgar pun langgarlah. Tapi klu sampai pemerintah suruh kita pergi berperang, kena pergi & x ada xcuse.

sekarang ni mungkin seronok & teruja bercampur geram la tengok orang lain (ATM & POLIS) yang buat kerja.

Klu sampai masa tu nanti, x pasal-pasal ada orang minta xcuse sebab sakit belakang & uzur.

T_T

Anonymous said...

Saya bagi pihak ribuan rakyat tulin Malaysia, yang bukan dari warga impot yang sudah mencecah 3 juta keseluruhan nya ,dan termasuk 889,000 warga berasal dari philipines yang ada di Sabah seru kapada pemerintah malaysia agar belajar lah dari pengelaman sejarah di zaman darurat, konfrontasi, peristiwa 13 5 69.

Those who fail to learn from history will repeat the mistakes ,lebih kurang.

Saya akui Sabah punya latar belakang bayanyak hal.

Maka, kalau ada ancacaman datu persepsi anacaman , jangan ambil ringan sahaja.
Dont kill thee messengger.
Dont shoot the piano player.


Mungkin anda merupai the last man standing.Saya harap dan doa tidak begitu.

Sudah 8 nyawa pergi, tiada siapa pun buat demo bersertai dengan spanduk dan banting yang nyata kan kesanggupan mereka yang sama bersemangat macam anda, untuk mempertahan kan maruah negara.

Ramai yang buat demo.

Tapi tunjukan kemarahan kapada ahli politik shaja.

Mengapa tak buat demo marah Sultan Sulu dan kuncu nya,
mengapa mereka tidak mahu bakar bendera sultan sulu ?

Adakah belia Malaysia jadi lembik softies pondan dan suka dengan lagu dan nyanyian 1M4U ketawa dan suka ria pakai T shirt dan topi free ?

Atau hanya berani lawan EC dan Lynas dan buat demo bersih 1 2 3 dan HR ?
ada kah mereka dah di lupa di lalai dan di leka dengan hiburan konsert korea Canto pop dan sukan inboard skating di putrajaya dan lihat bola ber jam jam dan berjemur panas demi sorak 100 pelumba basikal ? Himpunan demi himpunan open hse demi open hse semenjaka Hari Raya Aidil Fitri ?
Atau mereka di lalai kan dengan gajet dan media maya yang menjurus kapada cara hidup lembik dan longlai ?
di mana kah semangat konon nya patriotik Khidmat Negara tiga bulan enjoy summer camp dan mana dia Volunterism HUB ?
Mana pergi belia kita dan pemuda kita ?
Pada saya dan anda, mungkin maruah negara sudah pun jual di konsert demo perhumpunan itu dan ini, sukan.
Adakah harga maruah negara sekadar Tshirt topi dan nyanyian.

Kalau saya ada gajet BB ke samsung dan saya ada wifi, saya antar mesej kapada Najib,WAKE UP! BANGUN !
Blue ocean strateji anda gagal,sebab perisikan ada ,tapi tak mau guna.
Buang saja ke laut sulu.

sekarang ni dan bagi saya sampai bila saja,Malaysia sudah berhadapan dengan ancaman perang guerilla sama macam zaman darurat...
Sabah is THE FRONLINE state.

Maka Najib, wake and back to basics, buka balik fail Special branch, pakai teknoloji baru yang ada DASHBOARD warna hijau kuning merah (auditor Jeneral) .
Apa saja ....
Yang penting dan utama, BACK to Basics.
Parabellum.
The price of peace is eternal vigilance.
Tak kan kami orang kampung nak ajar benda asas macam tu.

arjuna waspada
changkat lobak.

sabah fighter said...

Sblm sampai masa di laut minta ja TLDM Dan TUDM kasi habis sblm tentera darat pula sapu bersih.

Anonymous said...

Saatnya TLDM bersinar.

Tenggelamkan sahaja puak lanun dan pengganas tu.

Tutup sempadan kita kepada bangsat-bangsat ni!

man said...

Mengapa tiada berita tentang bilangan penceroboh ditangkap/dibunuh .. kata objiktif operasi berjaya.

Anonymous said...

Mereka tahu.

Anonymous said...

man..

pasukan keselamatan ada SOP masing2..sabarlah. bukan semua perlu digembargemburkan. jangan jadi macam puak2 pr tu boleh tak? semua pun nak komplen..hang doa banyak2 itu dah memadai.. jangan doa KO KO mcm pas buat dah le..

Anonymous said...

Nak tutop machamana...buat pagar siap pintu gate dlm laut..ish....ish...

Anonymous said...

Doa KO KO macham Pas...! Bila Pas doa macham tu?

Anonymous said...

mahathir pukimak tetap individu paling bersalah dlm soal ni. projek ic semata2 nak menang pilihanraya. sekarang malaysia tak akan aman lagi. kita akan berperang dgn rakyat sendiri. mereka tak akan menyerah. semua tindakan ini kerana najib yg makan nasi kangkang rosmah dah janji sesuatu. tp suluk tak rasa yg bn akan menang kali ini. lebih baik mereka buat sesuatu sebelum terlambat.
undi pakatan rakyat dan halau semua balik ke negara asal mereka. mamak pukimak tu sepatutnya berdiri di barisan hadapan.

tobeng said...

Ini permainan kerajaan filipina sendiri.Salah satu proksi atas proksi yang kita tak boleh nafikan.Filipin memperalatkan MNLF yang marah kerana tidak mendapat bahagian dalam pembahagian kuasa dalam perjanjian damai filipina-milf baru2 ini.

MNLF pula memperalatkan kiram yang tamak duit.Belum masuk lagi pihak2 tempatan yang berkepentingan.Ini semua kerja pengecut2 yang takut guna nama sendiri bila membuat onar.Orang kata dah baling batu sembunyi tangan.

10 ribu tu tak mungkin tapi kerajaan tetap wajib berhati2 atas sebarang kemungkinan.

tobeng said...

Anon yg maki tun det ni mesti budak2 mentah yang pendek akal.Projek ic bukan saja tun det yg terlibat tapi bapak tiri kau juga, anuwar.

Kalau nak komen biar cerdik sikit jangan jadi burung kakaktua cuma pandai mengulang balik apa yang tuan2 kau kata.Cuba lepas ni kau guna sikit akal sendiri.Cuba berfikir sendiri secara rasional.

Kaji sejarah sabah dan sulu,kaji kenapa kerajaan Malaysia tolong orang2 ini.Kaji kenapa dulu kerajaan dominan kristian dah jadi dominan Muslim sekarang.Kenapa pairin dulu nak bawa keluar sabah dari Malaysia?

Kaji,kaji dan kaji..jangan malas!

ARTIKEL TERPANAS MINGGU INI.

.