FACEBOOK DR MIM

Friday, March 15, 2013

PUNCA KEMATIAN PI BALA DIKETAHUI !

PI P. Balasubramaniam meninggal dunia hari ini kerana masalah jantung, beberapa minggu selepas pulang ke Malaysia.



Sebelum ini MiM telah menulis entri mengenai kemungkinan penyakit yang dihadapi oleh Bala kerana ketika itu penyakit beliau tidak dilaporkan di dalam media.

Dan benar jangkaan MiM. Di antara entri MiM :
MiM jangka Si Bala mengalami salur darah jantung tersumbat kemungkinan disebabkan oleh kolesterol dan mungkin juga ada darah tinggi dan kencing manis. Pembedahan itu mungkin ballon angioplasty PTCA, pemasangan stent atau pun artery bypass. seterusnya
MiM difahamkan bahawa tiga salur jantung Bala tersumbat. Bagaimana pun, proses penyakit tersebut bukannya datang sekelip mata tetapi mengambil masa yang lama.

Ianya juga bermaksud, kepulangan Bala di Malaysia mungkin disebabkan oleh kondisi sakit beliau yang semakin teruk.

Sebelum ini, penyakit jantung Bala telah dipermain-mainkan oleh pemimpin dan penyokong pembangkang sendiri kononnya beliau kena ilmu sihir atau ilmu hitam. Bala menafikan dakwaan bodoh penyokong pembangkang tersebut.

Sila baca juga laporan di bawah. Di antaranya :
Peguam beliau Americk Singh Sidhu mengesahkan perkara ini apabila dihubungi oleh The Malaysian Insider pada pukul 2.50 petang hari ini. 
“Beliau meninggal lebih kurang 45 minit lalu,” kata Americk kepada The Malaysian Insider. 
Americk mengatakan isteri Balasubramaniam menghubungi ambulan apabila bekas penyiasat persendirian itu mengalami serangan jantung dirumahnya. 
Peguam mengatakan sudah terlambat apabila ambulan sampai sambil menambah: “Beliau meninggal dunia ketika masih di rumah". 
“Mayatnya dibawa ke hospital Sungai Buloh,” katanya. 
Americk mengesahkan Balasubramaniam telah dimasukkan ke dalam wad di hospital selama seminggu dari 3 Mac, tetapi “pulang ke rumah untuk berehat”. 
Beliau mengatakan telah bercakap dengan Balasubramaniam beberapa hari lalu dan anak guamnya itu kedengaran dalam keadaan baik - TMI

Kita letak politik ke tepi buat sementara dan MiM ucapkan takziah kepada keluarga Bala.



18 comments:

  1. Bala dh terima bala .... Saigul bila pulak... Oops abg anuar dah kena bala teruk dah

    ReplyDelete
  2. sebuah blog yg pro kepada kezaliman.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apalah mssalaah kamu ni MF. Tak reti membaca nak kena hantar ke sekolah semula ke atau kau dah ajar anak menulis ini. Titik hitam dlm hati elok buang sebelum hitam kesemuanya. Mula dari...SEKARANG:-):-):-)

      Delete
    2. Ne la org kata bodoh tak boleh ajar. Dah ucap takziah pun zalim

      Delete
    3. Ko pegilah ajak Nizar lambai tu bawa lilin, ini kan semua konspirasi Umno, tak nak buat demo ke....?

      Delete
  3. Apa la mangkuq Muhd Faridzul Al-Juburi ni !! Kan MiM dah kirim takziah tu ! Pro-kezaliman kepala otak ko la!!

    ReplyDelete
  4. kahkahkahkah....ada gak pencacai pro-Al-jilati Anuwar Al-Juburi nak komen dalam blog ni mcm si Faridzul toya ni...kahkahkah.

    ReplyDelete
  5. dia marah sbb punca kematian telah diketahui iaitu masalah jantung.. meninggal dunia kat rumah lak tu.. susah nak spin.. huehue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah heboh kat kawan bala kena ilmu sihir ekk...

      Delete
  6. Berita terbaru Pok Nik telah mengeluarkan fatwa yang Bala telah mati shahid berpandukan kitab PAS

    ReplyDelete
  7. Berita terbaru Pok Nik telah mengeluarkan fatwa yang Bala telah mati shahid berpandukan kitab PAS

    ReplyDelete
  8. versi (1) Bala dah terima bala ... mungkin di makan sumpah kerana bersumpah palsu dan menjunjung kita agama hindu ... versi orang yang tak percaya kepada Bala ...
    versi (2) Bala telah disihir kerana usahanya yang murni mendedahkan kebenaran ... versi pembankang ...
    versi (3) dr sahkan Bala mati akibat jantung bla ... bla ... bla ... versi akademik ...
    versi (4) matinya seorang manusia adalah lumrah alam ... tiada siapa yang kekal ...

    ReplyDelete
  9. Untuk menyelesaikan isu ini, aku cadangkan agar macai PR cuba buat cerita kaitkan pemandu ambulan yang bawa PI Bala ke spital sungai buoh dengan kes kematian ini.

    Apa nak susah, cakap jerlah yang pemandu ambulan tu adalah ahli UMNO mana-mana cawangan. Disebabkan pemandu tersebut begitu baik dengan Najib Razak, maka Najib Razak hantar sms kepada beliau. SMS berbunyi "Kau bawak slow sket ambulan tu.. biar Bala mati dalam ambulan".

    Maka pemandu ambulan tersebut bawa la slow. Dijadikan cerita, pemndu tersebut sengaja lalu jalan jauh iaitu melalui rawang dan pusing dari kuala selangor.

    Disebabkan konspirasi inilah Bala mati. Best kan cerita ni. Macai PR boleh la pick up dan sebar dalam blog atau FB.

    hahahahaha... Bodoh macai PR ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius bes citer ni.hahaha

      Delete
  10. mk 5:02pm
    Berita terbaru Pok Nik telah mengeluarkan fatwa yang Bala telah mati shahid berpandukan kitab PAS
    =================================
    Terbaiklah. Pork Nik'U-Turn'Ajiz memang 'The Man'!! Beside cerita arwah PI Bala ni, Aku pelik jugak semenjak 2 menjak kes Lahad Datu, dia dok menikus habis. Bukan dia saja, seluruh kepimpinan PAS-piss-puss lagu tu. Apa cer????

    ReplyDelete
  11. all comments above are based on low standard level of thinking..

    ReplyDelete
  12. i bet the owner of blog only approved comment from cacai umno n not from cacai pr dont u??

    ReplyDelete
  13. Kesian....simpati jugakla kat si bala ni. Pressure sbb dia dah tak boleh nk tunjuk bukti kot.

    ReplyDelete

ARTIKEL TERPANAS MINGGU INI.

.