JOIN FACEBOOK DR MIM

Sunday, March 03, 2013

TERKINI: 5 ANGGOTA POLIS TERKORBAN DI SEMPORNA!! #LahadDatu



AL-FATIHAH

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar sebentar tadi mengesahkan lima anggota polis terbunuh dalam kejadian tembakan di Semporna dan dua penjenayah ditembak mati ketika serbuan malam tadi.


Sementara itu, polis turut menahan tiga penceroboh bersenjata dari Selatan Filipina di Kampung Tanduo, semalam ketika cuba keluar daripada kepungan pihak berkuasa.-BH.

13 comments:

  1. ini masa untuk kita rakyat malaysia bersatu dan bukannya mencari salah siapa.

    ReplyDelete
  2. Ini masa nya polis atm guna kepakaran dan asset yang canggih untuk berperang dengan tentera haram asing..mereka tidal ramai tapi dilapor mahir dalam perang gerila..hapuskan mereka sebelum keadaan tidal terkawal dan merebak kekawasan lain diSabah..

    ReplyDelete
  3. celaka anwar ibrahim !

    ReplyDelete
  4. Lagi lima mati? Yang di kampung tanduo tu nak biar buat apa lagi? jangan biar ada yang hidup walaupun angkat bendera putih. Belasah. Habis cerita. Penduduk tempatan selesa tak takut keluar rumah.

    ReplyDelete
  5. TAPI NAJIB PUKIMAK MASIH SIBUK BERKEMPEN. NI LA KESANNYA BILA BERI IC PADA PENDATANG. SOKONG LA LAGI UMNO POLIS OOOIII. NAK TUNGGU KORANG SENDIRI MATI KE ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJAAN MESTI SIASAT SAMADA BETUL KE ALJUB YG MENGACUM ORG SULU. KALAU BENAR AMBIL TINDAKAN KAT DIA DGN SETEGAS2NYA. JGN BENARKAN PEROSAK AGAMA DAN BANGSA HIDUP DIBUMI BERTUAH INI. TIDAK BERHATI PERUT.

      Delete
  6. lembab la nak ambil tindakan nk beri kata dua la musuh negara takkan berlembut punya apa lagi teruskan je la lancarkan serangan nk tunggu apa lagi kes cam ni terkemut kemut nk selesaikan

    ReplyDelete
  7. Kepada mereka2 yang tahu nak kutok saja pasukan keselamatan, aku nak tanya hang sikit - hang ingat senangke pasukan keselamatan kita nak ambik tindakan melulu? Puak2 lanun sulu tu dah MENYUSUP kedalam masyarakat Sulu kat Sabah tu. Hang nak suroh askar / polis kita tembak membabi-buta ke? Cuba tarok otak hang kat kepala dan bukan kat kepala lutut...melainkan hang ni pengikut tegar Nuar Berahi juboq sial tu lah. Tahu nak baling
    batu, sembunyi tangan.

    Pasukan Keselamatan kita ada depa punya own SOP - Standard Operatin Procedure. Masa time kominis dulu, kita ambik masa 12 tahun nak bunuh suku kerabat Chin Peng. Itupun
    ada tinggal sekarang ni sikit-sikit dalam DAPpigs tu.

    Kalau dah rasa teror sangat, aku cadangkan hang pi volunteer kat Kampong Tandua ka, Sempornake, Lahad Datuke atau kat Kunak. Kalau hang tak geti apa2 just keep ur
    mouth shut dan berdoa semoga pasukan keselamatan kita
    berjaya hambat semua lanun2 tu balik Sulu.

    ReplyDelete
  8. jangan asyik kutuk mengutuk tanya diri sendiri apa sumbangan anda pada negara, agama dan bangsa. jgn pandai bercakap je. tunjuk bakat angkat senjata pergilah berperang.

    ReplyDelete
  9. ahhhh.....betul2!jangan tau nak ngutuk polis ngan tentera ja.

    wat ever,diharap pengorbanan wira2 kita sebelumnya x sia-sia.kasi abis keluar itu pganas kiram dari bumi Sabah ini.x hingin aku bsilaturahim dgn sultan yang biadap, angkuh dan kejam itu!

    ReplyDelete
  10. ngutuk polis maki najib boleh selesaika masaalah yang aljub...r buat tu apa yang hang buat untuk selesaikan masaalah ni? maki dan mencarut adalah senjata pr guna la senjata hangpa tu pi lawan puak lanun tu

    ReplyDelete
  11. semua masalah ini bermula dari pada projek IC palsu, mereka inilah sebenarnya pengkhianat negara, kerana rakus memiliki kuasa sanggup menjual kewarganegaraan kepada lanun atau lebih di kenali sebagai MUNDU oleh orang sabah, fikirkan dan renungkan...

    ReplyDelete
  12. tahu nk kutuk je...puiii...sembang cam besa g perang....try offer diri tu tolong halau penceroboh kt sana...silap2 nak handle weapon pun xreti...sembang bagai....

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.