Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Tuesday, April 02, 2013

ANWAR & MEDIA PEMBANGKANG TIDAK AKAN DEDAHKAN FAKTA BANK DUNIA INI! #PRU13

Membanggakan. Kerajaan BN yang kerap difitnah sebagai gagal dan zalim oleh kepimpinan Pakatan Pembangkang, sekali lagi telah mengharumkan nama Malaysia.


Segalanya terbukti melalui indeks-indeks The World Bank dan International Finance Corporation.

Kerajaan BN telah berjaya melonjakkan negara Malaysia ke tangga ke-12 dalam dunia sebagai negara yang mesra perniagaan.


Segala indeks kejayaan negara ini sudah pasti tidak akan dibangkitkan oleh Anwar Ibrahim, Rafizi Ramli dan juga kepimpinan DAP yang lain seperti Lim Kit Siang dan anak beliau, Lim Guan Eng DAP.Kuala Lumpur, Malaysia berada di tangga ke-5 sebagai bandaraya terbaik untuk perniagaan, konvensyen dan perjumpaan, mendahului Paris, Dubai, Hong Kong, Shanghai, Los Angeles, Las Vegas dan Beijing, China.


Dari segi daya saing, negara Malaysia berada di tangga ke-14 di dunia mengatasi Australia, England, Korea dan Jepun.


Dan benarlah kata-kata pemimpin dan orang ramai bahawa PRU13 nanti ialah ketika untuk memastikan kesinambungan pentadbiran kerajaan Malaysia yang sedia ada. Sia-sia sahaja jika kita bereskperimen memilih parti selain daripada BN kerana parti tersebut telah terbukti berjaya memakmurkan negara ini.

Tambahan pula, pakatan pembangkang didakwa gagal mentadbir negeri-negeri yang mereka tadbir. Negeri Pulau Pinang mengalami defisit yang semakin bertambah tetapi dalam masa yang sama, pelaburan yang merudum di bawah pemerintahan DAP.

Malah sesama mereka pun bertegang leher sebelum ini!Malah, Menteri Besar Kedah pernah menempelak kerajaan Pakatan pembangkang Selangor sebelum ini !
Datuk Seri Azizan Abdul Razak mengatakan antara kesilapan Pakatan Rakyat (PR) Selangor adalah kerana terlalu banyak berjanji semasa kempen Pilihan Raya 2008 sehingga tidak mampu ditunaikan. 
Selangor seperti juga Kedah buat pertama kali dimenangi oleh gabungan longgar PAS, PKR dan DAP daripada Barisan Nasional (BN) yang memerintah kedua-dua negeri tersebut semenjak pilihan raya pertama berlangsung di negara ini. 
“Selangor tu sebab mereka dulu tiada pengalaman. Bukan … mereka janji banyak sangat. Lepas tu tak larat nak bayar,” kata menteri besar Kedah itu sumber
Satu lagi contoh ketidakmampuan pentadbiran kerajaan Pakatan Pembangkang yang amat memalukan ialah keputusan mereka tidak menyediakan manifesto untuk PRU13!

Lihat video di bawah :

Video : Kedah tak ada manifesto baru!

Oleh kerana Manifesto PRU13 Pakatan Pembangkang yang bakal membangkrapkan negara dan manifesto pilihanraya bukannya janji, maka kelemahan ketara di atas sudah pasti menyebabkan rakyat akan menolak Pakatan Pembangkang di PRU13 nanti.
2 comments:

  1. hai,BN baru teringat nak dedah ka?hari hari dok meroyan kata BN bagus pun terlupa nak dedah berita nii,,,alamat BN dah nak mampus lah tuu,,,,

    ReplyDelete
  2. Hang la nak mampus anoy.. dah la bodoh.. bengap... n bangang.. hang duduk umah diam2 melancap pastu amik video.. hahahahahaha.... PKR ahli dia kuat melancap, seks ngan balun jubo..

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.