Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Tuesday, April 16, 2013

BREAKING NEWS! PENDEDAHAN CALON BN DR MAZLAN ISMAIL TENTANG ANWAR & PERMATANG PAUH!! #PRU13 #PG13

Selepas penamaan calon BN di Estin Hotel, Pulau Pinang, MiM dan rakan bloggers Penang telah berkesempatan berjumpa dengan Dr Mazlan Ismail, calon Parlimen Permatang Pauh.



Perjumpaan hampir 1 jam itu dipenuhi dengan pengisian yang worth to write untuk pembaca MiM. Mungkin kerana tahap pelajaran Mazlan Ismail yang tinggi memperolehi kelulusan PHD sebelum ini, maka, perjumpaannya menjurus kepada visi Mazlan Ismail jika dipilih oleh rakyat Permatang Pauh.

Personally, MiM dapati Dr Mazlan Ismail adalah seorang anak jati Permatang Pauh yang down to earth dan berkaliber disamping berpengetahuan tinggi dalam agama.

Beliau memberi pelbagai contoh tempatan yang begitu dekat dengan rakyat Permatang Pauh tetapi tidak dilaksanakan oleh wakil rakyat Permatang Pauh sebelum ini.

Yang menariknya ialah Dr Mazlan Ismail merupakan bekas Naib Ketua Pemuda PAS Pulau Pinang dan juga bekas Pengarah jentera pilihanraya PAS negeri pada tahun 1998 dan 2004. Beliau dikenali di dalam parti PAS sebagai seorang pemimpin yang kuat bekerja dan seorang pemimpin yang bersih.

Selama 20 tahun Mazlan Ismail menjadi ahli dan di dalam kepimpinan PAS Pulau Pinang tetapi selepas itu keluar daripada parti PAS pada tahun 2004. Apabila ditanya sebabnya, Mazlan Ismail mendedahkan bahawa beliau sudah tidak percaya dengan perkahwinan PAS dengan parti-parti lain terutamanya parti DAP.

Daripada parti yang berdoktrinkan Islam, parti PAS dilihat bertukar arah menjadi parti yang lebih mementingkan politik apabila bersekongkol dengan parti DAP.

Dan perkara ini sebenarnya menjadi persoalan besar kepada ahli-ahli PAS, bukan sahaja di Permatang Pauh tetapi di Pulau Pinang dan seluruh Malaysia. Sumber MiM di Permatang Pauh turut memberi MiM info yang sama berlaku di Permatang Pauh.

Apabila ditanya visi beliau kepada Permatang Pauh, Dr Mazlan Ismail berkata, selain daripada Manifesto BN negara dan negeri, beliau juga menggariskan beberapa perkara yang difokuskan khas untuk kesejahteraan rakyat Permatang Pauh, yang sebelum ini diabaikan. MiM dapati kesemuanya viable dan menguntungkan rakyat tempatan.

Di antara banyak pengalaman yang tidak dapat beliau lupakan semasa di dalam parti PAS ialah insiden Mat Sabu dan Hotel Perdana, Kelantan pada 31hb Januari 1995!

MiM akan ceritakan perkara yang menarik berlaku pada hari itu diartikel seterusnya.




27 comments:

  1. alhamdulillah...

    anwar akan mendapat tentangan yang teramat hebat dalam sejarah...

    pejuang hamas...

    ReplyDelete
  2. terus bekerja Dr Mazlan, hapuskan PKR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go Dr Mazlan go..

      Untuk agama, bangsa dan negara. STOP this munafik akbar from destroying our religion, race and country.

      Delete
  3. Sex..sex..lucah..lucah..xde modal lain ke..aku da bosan..aku da bosannn..ingat la sikit anak2 kita..xkan hari2 nk hidangkn crita lucah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Forum mana? Baca ke tak ni?

      Delete
    2. Ni bkn soal lucah la bingai... ni soal moral akhlak pmimpin yg bkal kta plih.. ko pnya kpla hotak tu yg asik pkir benda2 lucah.. nmpk sgt bingai ko ni...

      Delete
  4. Ni apahal anon 7:09 meroyan ni? Hati dh terbakar ye..sbb Aljub pujaan PR akan bungkus.Wa..ka..ka..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum

    Blog tuan telah saya pautkan dan harap tuan dapat paut blog saya iaitu

    http://www.bntube.tk

    Jom pakat berkempen utk kejayaan besar Bn pada PRU13

    Sekian, terima kasih

    ReplyDelete
  6. Sex...sex...lucah...lucah....tak habis2 pemimpin2 Pakatan Pembohong ini terlibat dengan skandal sex. Seorang demi seorang, anwar, azmin, badrol, sabu, stopa, selinsing....sudah terang lagi bersuluh. Bukan berita kosong tapi siap dengan video berwarna bersuara.

    Berlapang dada lah melihat kebenaran berasaskan bahan bukti. Tiada pelakon tiada lah sex nya.

    Bosan, memang bosan. Sebab itu kita ramai2 tolak pakatan hipokrit munafik ini. Jam Omega mana? Susah sangat ke nak tunjuk.

    ReplyDelete
  7. hoi...April 16, 2013 at 7:09 PM...cuba klu pemimpin BN ada video lucah hari2 pemimpin ko jadikan peluru nk bunuh BN...kayu punya penyokong.......

    ReplyDelete
  8. Anon 7:29 ni sawan ke apa? siapa yang cerita sex?

    ReplyDelete
  9. BODOH BETUL MALAUN PR...
    YANG BUAT MAKSIAT ORG PR...BUKAN BN.... BODOH..

    ReplyDelete
  10. pasal teringat nasib anak cucu dimasa hadapan lah aku tak nak pemimpin yg buruk laku sex haram lagi2 klu pemimpin kaki jubo hui hancur negara hoi

    ReplyDelete
  11. pasal ingat anak cucudimasa depan la aku tak nak pemimpin yg buruklaku sex haram lagi2 pemimpin kaki jubo

    ReplyDelete
  12. Yes bosan le hari2 cerita lucah...elok awak nasihatkan pemimpin awak Jangan hari2 nak berlucah...jadi tak adalah cerita lucah nak diperkatakan

    ReplyDelete
  13. Pkailh sependr besi...abg anugrh tuhn kita tgu 5 mei t ek..kdutaan mne lk ko nk pg

    ReplyDelete
  14. yesss... UMNO/BN adalah yg terbaik buat negara kita Malaysia..ternyata ianya masih sangat2 releven...insyaAllah Malaysia akan maju jaya aman damai dibawah kepimpinan BN...tolakkkkk PAKATAN!!

    p/s dorang yg menJUBOR, memanTAT,membalun, mengangKANG.....UMNO/BN yg dipersalahkan....banyak cantik!!

    ReplyDelete
  15. Kalo dah bosan sangat dengan sex lucah pemimpin2 hipokrit pakatan kamu, keluarkan saja jam OMEGA tu wahai Wan Azizah.

    Dengar kabar dah tempah yang baru dari Switzerland. Apa nak simpan2 lagi.

    ReplyDelete
  16. Konon parti islam tapi buat maksiat bila kedapatan si pelaku tak salah tapi orang yang mendedahkannya pula yang salah. Si pelaku juga dapat pahala berganda ganda wow untungnya jadi ahli PAS. Beginilah agaknya gambaran pelaksanaan hukum hudud PAS jika dilaksanakan.

    ReplyDelete
  17. BN PARTI YG SANGAT BODOH. MEMBUAT KERJA PARTI WAKTU BEKERJA. BN DAH TAK TAHU ANTARA KERJA KERAJAAN DAN KERJA PARTI. RAKYAT WAJIB TOLAK KERAJAAN YG BODOH INI.

    ReplyDelete
  18. alhamdudilah...syukur ada juga pemimpin dikalangan orang islam di letakkan di permatang pauh. kalau nak harap kaki penipu yang saya kenal hampir 30 tahun yang pandai cakap dipentas alamat lebih banyak orang melayu rosak dan berpecah...sekarang kita nak pemimpin yang tepati janji.ini dari masuk umno sampai tubuh Pati Kencing Rakyat satu benda pun tak dibuat di permatang pauh? yang dia tahu ambil tanah rakyat dengan harga 1.80 sen sekaki sewaktu zaman dr ibrahim dulu di kawasan taman pauh tuan punya tanah nak beli rumah pun tak lepas,cuba tengok perangai dia sewaktu dlm UMNO,apa yang dia tak maki pada ulamak Pati Ajaran Songsang dulu jumudlah, ulamak sliperlah dll lagi.seburuk2 Tun Det memerintah tak ada satu skandle pun yg dapat menjatuhkan maruah dia.Jangan kita pilih calon dikalangan mereka yang munafik nanti tak tertanggung kita di akhirat kelak...Allah swt berikan fikiran tu..gunakanlah sebaik mungkin dan jangan gunakan hati dan perasaan yang mudah di goda oleh syaitan.Jangaan kita menang sorak nanti negeri tergadai.DAP banyak mengubah dasarnya di Pulau Pinang dimana salah satunya banyak perumahan di bina tampa ada rumah kos rendah lagi,contoh dekat kampong pertama yang sedang dijalankan yg tak mampu orang melayu membelinya,tanah lapang untuk surau pun dah dihapuskan dan banyak lagi yang tak dapat saya jelaskan disini.Fikirkan lah saudara agar singapura ke 2 tak akan ujud di Pulau Pinang lagi.Ada orang melayu di Penang pun boleh dibilang dengan jari yang lain dah lari tingal di sg. Kob dan persekitarannya. apa akan jadi dengan nasib orang melayu pulau pinang bangsa cina tetap bersatu sayangnya melayu dah berpecah kepada sesama sendiri.Kalau kita tidak berkuasa diMalaysia pada kali ini dengan kerusi melayu yang ciput bolehlah kita tengok nasib bangsa kita sendiri....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perpecahan orang melayu berpunca dari anwar.....anwar mmg ada split personality. ....bila di pentas mcm bagus je ckp..bila di belakang..hm...tak tergamak nk ckp. Dulu sy mmg sokong anwar..tp lepas pakcik sy yg satu school ngn dia bukak citer sikit pasal anwar(bab main belakang mmg famous)...dengan sikap dia yg berpura2...paham2 jelah..

      Delete
  19. aku tak tau kenapa, tgk Dr. Mazlan ni sejuk je rasa hati :) Good Luck Dr.. ni baru bagus, ada PHD. bukan takat pengajian melayu je.

    ReplyDelete
  20. Rakyat Permatang Pauh akan terbela lepas ni.AMBIL PELUANG NI ORG PP.

    ..TAKAN NAK DENGOR CERAMAH PIDATO ANWAR TIAP2 mlm

    pengisian mesti ada..dah la tu

    .

    ReplyDelete
  21. Kalau pun betul seks ,seks seks,...tak jadi masalah,kita dedahkan sekarang supaya masa depan tidak lebih teruk menularnya seks,seks,seks... kerana pemimipin yg gila seks.

    ReplyDelete
  22. Suka x suka kne pangkah umno gak klu x parah melayu

    ReplyDelete
  23. Yes, Pmtg Pauhb perlukan pemimpin yg bersih , educated n berwawasan yg ikhlas. Tidak ada kepentingan peribadi.
    Dah lama dah dgn Anwar. Cukup2 la....pandangla kedepan. Tak larat nak dgr dah..

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.