Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Sunday, June 16, 2013

TERKINI ! PENGAKUAN ANWAR TENTANG PERJUMPAAN DENGAN @NajibRazak DI JAKARTA !

Sebelum ini, portal pro-pembangkang telah melaporkan dakwaan DS Najib Razak dan musuh politiknya DS Anwar Ibrahim berkemungkinan mengadakan pertemuan di Jakarta.
The Malaysian Insider difahamkan, pertemuan itu telah cuba diaturkan semenjak sekurang-kurangnya seminggu lalu, dikala Najib hampir pasti dicabar dalam pemilhan Umno tahun ini dan berkemungkinan akan berhadapan dengan usul undi tidak percaya selepas Parlimen mula bersidang pada 24 Jun.  


Walaubagaimana pun nampaknya, sumber portal pro-pembangkang ternyata tidak boleh dipakai apabila Anwar Ibrahim menafikan akan bertemu Perdana Menteri Malaysia di Indonesia.

"Tidak benar!" jawapan Anwar yang dipetik melalui Twitter beliau..


Siapa yang berbohong sekarang, The Malaysian Insider atau Anwar Ibrahim?

Jika tidak benar, apa gunanya portal pro-pembangkang itu menyiarkan laporan tersebut? 

Apakah ianya bertujuan untuk sengaja menimbulkan spekulasi kononnya 'Najib Razak berdepan dengan undi tidak percaya di parlimen'?

Atau, apakah ianya kena mengena dengan isu perjanjian Najib dan Anwar manakalanya moderatornya ialah bekas naib presiden Indonesia, Jusuf Kalla?Najib Razak juga telah mendedahkan perkara ini : BACA SINI


5 comments:

 1. Rakyat diingatkan supaya Jangan lagi mempercayai kata-kata dsai Dan najib - kedua mereka pernah buat perjanjian syaitan sebelum pru13 - masing2 mungkir.

  Kini najib memerlukan anwar untuk terus kekal president Dan pm. Anwar memerlukan najib untuk tidak ke sg. Buluh.

  Mim adalah cybertrooper najib.

  ReplyDelete
 2. Saya tiba di jakarta kelmarin 13hb.Kebetulan dalam flight yang sama ada DS Ahmad Shabery Cheek, dia terkejut menengok saya , yang sempat keluar dari mulutnya apa khabar? Sampai di Jakarta, beliau di sambut oleh pegawai-pegawai dan dibawa ke jakarta diiringi kawalan ketat polis Indonesia. Masa itu saya tak terfikir apa-apa sehinggalah tiba di Hotel Ritz Carlton Mega Kuningan di Jakarta Selatan. semasa check in , terjumpa YB Senator Syed Shahrir Syed Mohamud (PKR), selepas memberi salam, saya tanya kenapa ak Syed disini..jawapnya ada seminar mengenai buruh, dengan wajah berubah dia tanya kenapa saya disini, saya cakap saya menemani isteri saya seminar sehari di Jakarta. Semalam, petang semua laluan ke Mega Kuningan di tutup , sebab DS Najib menginap di Ritz Carlton Mega Kuningan. Petang semalam (Sabtu 14hb) . Tidak nampak pulak, Zahid Hamidi, tak nampak pulak pegawai pegawai PTD Jakarta mengiringi.Rosmah pun tidak kelihatan. Cuma seorang menteri Indonesia, dan tiga orang Malaysia, yang baru lepas bermain golf bersama PM. Salah seorangnya CINA MALAYSIA. Kemana PM pergi ketiga-tiganya mengekor sekali. Pagi ini Breakfast barulah berjumpa dengan seorang pegawai Kedutaan di lobby menunggu PM. Sepanjang petang semalam, Malam, sehingga pagi ini PM tak keluar dari HOtel , COnfirm. Sebab persekitaran Jakarta ada demonstrasi Mogok, kenaikan Bahan Bakar MInyak (BBM)...Jika ada perbincangan ...tidak lain tidak di RItz Carlton ini sendiri. Kereta rasmi di Lobby tak bergerak, radio car tak bergerak dari semalam. Anwar ibrahim, tidak kelihatan....tapi mungkin juga mengikut laluan lain sebab Ritz Carlton ini luas dan banyak pintu. Seperti Biasa Anwar jika Hadir bertemu Najib dia prefer ikut laluan Belakang!!! Mungkin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. tertanya tanya sape anda..citer menarik. kenapa BELAKANG...hehehehe

   Delete
 3. Siapa saya? Siapa tuan? Tuan pun main belakang juga..menarik. -sigh-

  ReplyDelete
 4. Depa nak jumpa depa punya pasai le..sesama manusia tak kan tak boleh jumpa kot..tak perlu nk buruk sangka..mati hidup balik pun tak kan anwar nk berkompromi dgn najib..

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.