Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Sunday, July 28, 2013

@NAJIBRAZAK @MUHYIDDINYASSIN @ZAHID_HAMIDI - HARAMKAN FILEM PRO-KOMUNIS THE NEW VILLAGE !!!

Kita tentu terkejut dengan kewujudan satu filem baru bertajuk "The New Village" yang kononnya menceritakan kesusahan pendatang Cina di Malaysia di kampung-kampung baru yang dibina semasa penentangan pihak komunis keparat.


Jika melihat trailer filem tersebut. ianya juga menceritakan tentang seorang Cina komunis dan bercinta dengan seorang gadis Cina dan berlakukah konflik disamping menimbulkan perpsepsi pihak komunis adalah hero untuk 'melepskan negara ini daripada cengkaman pihak British'

Filem berat sebelah ini tidak pula menceritakan kekejaman pihak Komunis
Memang sesuatu yang cukup mengejutkan apabila sebuah filem yang pro komunis dengan mudah dapat ditayangkan manakala filem sejarah perjuangan Bekas Perdana Menteri kita ditangguhkan banyak kali seolah-olah ianya merupakan sebuah filem “jenayah berat”. Kami rakyat Malaysia menuntut perkara ini dihakimi dengan sewajarnya. 
 Ini menunjukkan tanda-tanda yang amat ketara bahawa mereka yang bertanggungjawab dalam memberi kelulusan penayangan filem merupakan pihak yang menyokong pembangkang. Sekiranya mereka ini menafikan bahawa mereka dari pihak pembangkang, adakah mereka cuba memberitahu rakyat bahawa mereka merupakan pengecut tahap kronik yang melutut kepada pembangkang. 
Hero dan heroin 

Filem pro Parti Komunis Malaya (PKM) sebagai hero itu bakal ditayangkan di pawagam Negara kita mulai 23 Ogos ini. 

Trailer filem yang wajib dibatalkan :



Bukan sahaja Astro Shaw tidak sensitif tetapi produksi filem itu juga sangat meragukan. Namanya ialah Yellow Movie Sdn Bhd.


Apakah ianya kebetulan atau berkaitan dengan pro-pembangkang dan pembangkang yang menggunakan warna kuning untuk perhimpunan haram mereka?

Kuning semasa Beersih anjuran pembangkang

Filem ini jelas tidak mengambil kira sensiviti pihak majoriti di negara ini termasuk pejuang-pejuang bekas tentera yang menentang komunis keparat.

MiM marah dan kecewa apabila pihak The New Village sendiri telah mengeluarkan satu kenyataan yang menghina pejuang-pejuang anti-komunis tersebut !

Anda baca printscreen di bawah :


The New Village bermaksud pejuang-pejuang yang terkorban di Bukit Kepung bukan hero? Sungguh kurang ajar ! How dare the admin of TNV Facebook said like that?

MiM merayu kepada rakan-rakan dan pembaca-pembaca sekalian supaya tidak berdiam diri dan membiarkan sahaja filem pro-komunis ini disiarkan pada 23Ogos ini. 

Kita perlu bersuara lantang membantah keras filem rekaan yang tidak berdasarkan kepada kebenaran atau 'true story'

Anda boleh komen Facebook The New Village klik sini dan juga flagkan trailer filem tersebut klik sini




MiM juga menyarankan kepada Najib Razak, Muhyiddin Yassin dan Zahid Hamidi supaya proaktif, membantah keras dan mengharamkan filem tersebut. 

Malah, tolong siasat bagaimana caranya filem sedemikian rupa boleh diluluskan sedangkan filem yang berdasarkan fakta iatu 'Tanda Putera' begitu susah untuk disiarkan.

MiM percaya jika kerajaan tidak berkeras untuk mengharamkan filem tersebut, lebih ramai rakyat yang sangat kecewa dengan BN, percayalah !



34 comments:

  1. Adakah DSN, TPM dan Zahid ada berani untuk mengharamkan filem ini?

    ReplyDelete
  2. Atau semuanya dah bertukar menjadi menteri CAP AYAM....kiokkk kiokkkk kiokkkkkk

    ReplyDelete
  3. Saya sebagai ahli UMNO yag besusaha payah mempertahankan pemimpin2 kita dan UMNO dari fitnah2 pembankang amat kecewa dan seolah hilang harapan jika filem ini di luluskan,tolonglah lakukan bantahan secara besar-besaran oleh UMNO,PERKASA,JATI,kesabaran kami untuk mempertahankan parti keramat ini amat di uji dengan sikat LEMAH pemimpin dalam menagani banyak isu mencabar orang Melayu dan Islam.

    ReplyDelete
  4. Mana telur daa...Ada berani ke...

    ReplyDelete
  5. Jangan pelek MiM

    Saya berani gerenti. Pegawai Lembaga Penapis Filem sudah dirasuah. Kalau tak diberi rasuah ko ingat senang ke nak lepas tapisan mereka. Ko tengok apa jadi dengan filem Tanda Putra.

    Aku tabik dengan ketegasan pegawai LPF dan aku juga tabik dengan cara pegawai LPF cari makan.

    Kalau tak beri rasuah bukan peniaga cina ma.
    Daaaaannnnnnnnnnnn .....
    Kalau tak ambil rasuah bukan pegawai melayu ma.

    Najib dah makin bebulu di mata orang melayu. Kalau melayu yang sekor ini korang biar terus menerajui Umno ... Habis melayu satu hari nanti !!!!!!!

    Ahli Umno Titiwangsa

    ReplyDelete
  6. P**i punya lembaga penapis film.
    Mcmana boleh pass film keparat ni...
    ada rasuah ke....

    ReplyDelete
  7. INI SENGAJA PIHAK ASTRO SHOW BUAT UNTUK MENAIKAN KEMARAHAN ORANG MELAYU..
    Apa Orang Melayu BOLEH BUAT ?

    Ada telur ke PM, TPM, KDN....

    ReplyDelete
  8. Jika filem komunis senang tayang seharusnya KDN dimansuhkan. Menteri jika ade telo bertindak la

    ReplyDelete
  9. SUKA HATI LA KALAU MAU CINA KOMUNIS JADI HERO !

    APA LU MELAYU & KERAJAAN BOLEH BUAT.... LU ORANG TAKUT SAMA KAMI MA !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu sudah kalah ma.. Tarak takut sama kote kecik ma

      Delete
  10. Depa tiga orang ni ada teloq ka???? ada sapa2 tolong pi check sat...

    ReplyDelete
  11. ITS A PATHEIC MOVIE WITH NO POSITIVE MESSAGE. ITS MISLEADING & DEFINITELY HURT OUR PERAJURIT'S FEELING.

    WHAT HAPPEN TO TANDA PUTERA ??

    ReplyDelete
  12. MiM,

    I am ashame of the movie. I don't see the benefit of this movie. Its a half-half movie not telling the truth about the cruelty done by the communist with an understanding that Chinese is a pendatang.

    I wonder why the government approved the movie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. the real stupid of UMNO leader if they ignore this

      Delete
    2. Sekarang rasanya Kerajan dah tahu kemarahan majoriti rakyat Malaysia,kita tunggu apa tindakan mereka,adakah Rakyat di dahulukan atau Komunis di dahulukan

      Delete
  13. UMNO perjuang islam dan melayu, betul ke atau sekarang tengah main sorok-sorok. Boleh kawan dengan PAS,cakap aje, tindakan tak ada.

    ReplyDelete
  14. Apesat muke helo & heloin maciem pabi?

    ReplyDelete
  15. FINAS patut dah kena bakar.Bekas tentera wajib menghalang filem ini ditayangkan dengan apa cara sekali pun,walau pun terpaksa melanggar undang-undang yang telah lama berat sebelah.Pecat mereka di FINAS.Istiharkan filem itu sebagai serangan pengganas komunis cara baharu dan lebih bahaya daripada semasa bintang tiga berjuang di dalam hutan.Filem ini adalah tanda lemahnya pertahanan negara ini.Najib patut letak jawatan kerana ideologi politiknya merugikan Islam,bangsa Melayu dan Tanah Melayu.cina pendatang ini sedang menulis sejarah baru,berniat untuk menguasai Tanah Melayu ini menerusi serangan-serangan nekad cara baharu yang amat membinasakan setelah pihak kerajaan dan pengkianat-pengkianat melayu memberi kerjasama kepada cina komunis ini.Melayu wajib bangun walau pun terpaksa memakan korban.Kesibukan menyambut syawal diambil peluang untuk menayangkan dakyah pembohongan cina laknat ini.Mereka memberi rasuah duit raya kepada FINAS yang membesarkan anak mereka dengan duit haram.Dengan duit haram itu juga mereka ini menghantar anak-anak ke sekolah Tahfiz yang mana setelah dewasa mereka ini akan menganut agama PAS dan kuat menyokong DAP=Dajjal Anutan PAS.Sebulan melayu leka menyambut syawal dan ketika itulah maruah kita dicincang.

    ReplyDelete
  16. Tiap x dengar lagu "I'am for U" di radio, aku jadi meluat teramat sangat. Kenapa dimainkan lagi lagu yg tak datangkan hasil tu? Aku undi BN bukan pasal pelbagai dasar 1Malaysia tapi kerana untung nasib agama-bangsaku!

    Umno nampaknya perlu diperbetulkan dari dalam atau.... oh tidak untuk PR juga.

    ReplyDelete
  17. salam,
    punaisihat akan memerintah ah jib gor untuk memastikan filem itu ditayangkan kerana undi lebih penting daripada bangsa. beli undi utk 5 tahun lagi. jual-jual maruah bangsa, murah-murah untuk dibeli. janji nak undi tapi tak undi tetap pm nak juga undi tu. palysafe.

    ReplyDelete
  18. Melayu WAJIB bangun menentang kurang ajar nya Cina Iblis ini. Kita akan kuburkan karier politik mana mana pemimpin Melayu yg memandang dingin atas isu ini. Di masa yang sama kita Melayu harus sedar bahawa ini adalah satu ajenda terancang kaum Cina bagi memecah belahkan Melayu sekali gus bagi menjatuhkan pemimpin2 Melayu yang mereka musuhi. Finas, KDN dan Astro akan kami pertanggung jawabkan sekira berlaku nya rusuhan kaum..... Babi punya Cina sial.....!!!!

    ReplyDelete
  19. Lepas satu satu bangsa cina kuffar ni mencabar negara dan orang melayu.Apa pun filem yang tak masuk dek akal ini perlu di haramkan.Saya juga penyokong Umno,tapi jangan biarkan kami kecewa!Bangkitkan kembali maruah melayu sbb INI TANAH MELAYU

    ReplyDelete
  20. Pak Najib janganlah dok puas hati kat atas tu...please jagalah hati kaum mu....kamu mesti dilihat menjaga kepentingan agama dan bangsa. Janganlah terlalu menjaga hati kaum lain kaum sendiri dikorbankan. Jangan biarkan pendapatmu di subkon kpd YB Zahid (mujur ada beliau, kalau semua pak turut, pakat tak berbunyila ...). Jangan baru sampai next election baru nak polish hati-hati kaum Melayu...

    ReplyDelete
  21. jom sapa boleh volunteer buat laporan pada sprm. aku dapat hidu ada rasuah pd pegawai FINAS ni.

    ReplyDelete
  22. Panel penapis filem mungkin dikalangan mereka....mengagungkan mat sabu, anwar dan lge...

    ReplyDelete
  23. yes!..yes!..yes!. untuk pengetahuan para sahabat, persepsi aku kpd kerajaan bn yg ada sekarang berbanding sebelum pru13 adalah seperti langit dan bumi. bilamana bn dapat mandat utk memerintah semula dgn kemenangan mudah, seolah2 kerajaan bn ini akur bahawa mereka tewas dgn undi popular. untuk menipu diri sendiri, bn mula akur dgn mulut2 pembangkang. menteri2 cuba tunjuk watak mencuci ponggong pembangkang. kehendak bangsa yg total tolak bn mula dituruti. lihat kes alvin & vivian, kes sk sri pristana dan 4 org melayu yg dituduh menculik utk tebusan rm3000. menakjubkan sungguh apa yg menteri dan kerajaan persembahkan kpd rakyat yg menyokong bn semasa pru13. AMAT MENJENGKELKAN!!!!. merujuk kpd filem kominis new village, tak payah fikir bnyk utk buat keputusan. lihat kerangka perlembagaan, adakah kominis boleh diterima? jika tidak, knp 3 org dlm lembaga penapis filem boleh luluskan? siapa malaun 3 ekor tu dan apa hubungan mereka dlm organisasi politik pembangkang? susah sgt ke kerajaan bn ni utk menyiasat dan bertindak? aku yg daif dan kerja kutip kotak & kertas ni pun boleh fikir bagaimana utk bertindak. kalau beginilah corak yg kerajaan bn tunjukkan kpd rakyat setelah diberi kepercayaan utk sambung kontrak memerintah, rugi rasanya untuk mengundi bn lg pada pru akan dtg. tiada pilihan. satu pengecut dan satu lagi munafik!!!!

    ReplyDelete
  24. SETUJU ..
    UMNO .. PENGECUT..
    PAS ... MUNAFIK
    JAGALAH AGAMA ISLAM .. BANGSA MELAYU
    ...

    ReplyDelete
  25. buat report polis,bawa masok sprm n ke kementerian,report report,,

    ReplyDelete
  26. report.report pade sprm

    ReplyDelete
  27. Biar pas dan pkr setelkan.....takusah maki2 najib dan tanya telur dia....kita nk tengok sikit pendebat2 hebat pas pkr yg selama ini menabur air liur

    ReplyDelete
  28. Agenda cina celaka nak manipulasi sejarah pula....umno melayu xde telor ke?..pimpinan atasan masih xfaham lagi ke..umno parti melayu..bukan parti majmuk..jiwa dan hati pun dah jadi cina..macam mana mau bela melayu dan bumiputera.. pengecut..ORANG MELAYU ISLAM TERTINDAS DI BUMI SENDIRI.celaka lah melayu yg menipu untuk dapat undi orang Melayu. Amanah orang melayu di abaikan. Celaka lah mereka..


    boleh tgk la kesinambungan isu makan di bilik persalinan dengan tuntutan dobg zong untuk mengekalkan sekolah venukalar..

    ReplyDelete
  29. Dah makin celaka dah perangai cucu-cucu pendatang ni. Tolong jgn tayang terus filem ni. Nak jadi apa dah Malaysia ni, aku pun dah naik heran. LPF, FINAS, ASTRO, apa dah jadi? Sejak bila jadi tali barut musuh??? Ini semua mengarut! Memang ada yang tak kena! Ada yg cuba bermain api!! Islam, khasnya orang2 Melayu, perhatikan dgn mata hati semua yg sedang berlaku sekarang! Cepat2 sedar supaya kita boleh bertindak sebelum terlambat!!

    ReplyDelete
  30. Tolonglah ..... kalau masih nak tunduk dan bodek walaupun sudah dikencing beramai2 oleh mereka .... itu dah kira macam TAKDE MARUAH DAH !

    Kalau dah takde maruah diri, tolong JANGAN HERET NAMA BANGSA MELAYU SEKALI , OK !

    Orang2 Melayu sedang memerhati anda ......

    ReplyDelete
  31. Biadap sungguh tali barut kominis baik dari kalangan dapig atau munapig Jelas kominis yang di biayaii kominis cina untuk keluarkan british dengan mengunakan bantuan anak jati tanah melayu supaya malaya dapat di kuasai oleh kominis komintang....masih di bagi muka oleh munapig dan munalol malaysia. Bodoh dah sampai tahap bendul yang senang di injak injak oleh penderhaka.

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.