Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Saturday, July 19, 2014

TERKINI ! VIDEO RAKAMAN DALAM KABIN #MH17 SEBELUM BERLEPAS & JATUH DITEMBAK

Portal berita Mail Online hari ini telah menyiarkan video yang didakwa rakaman di dalam pesawat MH17 sebelum berangkat daripada Lapangan Terbang Amsterdam Schiphol.



Video ini di dakwa telah dirakam oleh salah seorang penumpang MH17 warganegara Malaysia dan dimuat turunkan ke dalam instragram penumpang itu sebelum pesawat MH17 berlepas dari lapangan terbang tersebut.

Baca laporan Mail Online : Klik Sini

Lihat video di bawah :


Kita tidak pasti kesahihan laporan dan video di atas.

Tetapi kenyataan di bawah adalah benar tetapi masih lagi diputar belit oleh media-media pro-pembangkang.

Di bawah adalah kenyataan terbaru MAS tentang protokol penerbangan MH17 yang dijadikan bahan untuk menyalahkan MAS dan kerajaan Malaysia.
A. Flight plan 
MH17’s flight plan was approved by Eurocontrol, who are solely responsible for determining civil aircraft flight paths over European airspace. 
Eurocontrol is the air navigation service provider for Europe and is governed under ICAO rules. 

The route over Ukrainian airspace where the incident occurred is commonly used for Europe to Asia flights. A flight from a different carrier was on the same route at the time of the MH17 incident, as were a number of other flights from other carriers in the days and weeks before. 
Eurocontrol maintains records of all flights across European airspace, including those across Ukraine. 
In April, the International Civil Aviation Organization identified an area over the Crimean peninsula as risky. At no point did MH17 fly into, or request to fly into, this area. At all times, MH17 was in airspace approved by the ICAO. 
B. Altitude
MH17 filed a flight plan requesting to fly at 35,000ft throughout Ukrainian airspace. This is close to the ‘optimum’ altitude.
However, an aircraft’s altitude in flight is determined by air traffic control on the ground. Upon entering Ukrainian airspace, MH17 was instructed by Ukrainian air traffic control to fly at 33,000ft.
Sebelum ini, DS Najib Razak juga telah menerangkan dengan jelas :
a. The aircraft’s flight route was declared safe by the International Civil Aviation Organisation. 
b. International Air Transportation Association has stated that the airspace the aircraft was traversing was not subject to restrictions.
Samantha Power, ambassador US di Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu juga mengeluarkan kenyataan yang tidak menyalahkan MAS :
She says its speed, altitude, route, flight plan and tracking were all ordinary: "there was nothing frightening or provocative about MH17."
Eurocontrol juga mengeluarkan kenyataan bahawa pesawat MH17 telah terbang mengikut protokol ketinggian (altitude) penerbangan yang dibenarkan.


MAS tidak bersalah. Begitu juga kerajaan dan rakyat Malaysia. So, stop all this idiotic blaming games. 

Kita patut bersama-sama bangkit menyatakan kecewa dan marah kita terhadap mereka yang tidak berhati perut dan kejam kerana menembak jatuh pesawat MH17.

Itu yang penting.

Laporan-laporan berita luar negeri sudah menunjukkan kemungkinan-kemungkinan yang telah MiM nyatakan sebelum ini iaitu kuasa-kuasa dunia saling menunding jari dan salah menyalahkan sesama mereka.

Anda baca : Klik Sini

Kita ini ibarat 2 gajah bergaduh, kancil mati tersempit di tengah-tengah.

Yang terbaru ialah dakwaan bahawa black box MH17 telah dihantar ke Russia oleh puak pemisah Ukraine yang pro-Russia.



Akhirnya, tidak ada pihak yang akan mengaku bersalah dan MH17 bagi mereka hanya casualties of war. Full stop.

Damn to all this people !













19 comments:

  1. CELAKA LA MELACURKINI & SEMUA PORTAL PRO-PEMBANGKANG !!

    ReplyDelete
  2. ....Mereka nak tembakkapal terbang Vlademir Putin...kenapa pro russi nak bunuh Putin pula...? Kena ingat agenda Yahudi dan Zionis...pada bulan lalu Putin ada mengarahkan supaya Georhe Soros di tangkap dan dynasti Ruthchild dihapuskan...sebelum Putin berkuasa Russia berhutang 16 billion dengan IMF...setelah Putin berkuasa hutang IMF itu sudah dilangsaikan sepenuhnya...Putin tahu IMF dan soros adalah dalang disebalik peristiwa itu...sekarang usaha menangkap George Soros dan menghapuskan Ruthchild masih berjalan...soros rakan yahudi anwar Ibrahim diancam oleh Putin...

    ReplyDelete
  3. kalau x cari kesalahan bkn pembangkang namanya..sentiasa duk cari modal nak kutuk kerajaan..bkn nak bersama dgn kerajaan dalam menyelesaikan kemelut yg dihadapi..tetapi sebaliknya...memfitnah dengan mengatakan MAS menggunakan laluan yang tidak sah..malah pesawat lain juga mengunakan laluan yg sama..ini adalah satu tragedi yg x boleh dielakkan buat negara dan rakyat...malang sungguh kita dijadikan mangsa keadaan akibat pergolakan antara ukraine dan pro pemisah russia..jgn ungkitkan spekulasi yang tidak betul sehingga membawa ketidaksamaan dikalangan rakyat..

    ReplyDelete
  4. Ini modal dia bodoh, MH370, MH17, hutang RM600 billion, kepala bapak awak kata tak ada modal. Semua ini datangnya dari UMNO. Terang Benderang tak Nampak ke.

    ReplyDelete
  5. Semoga Allah SWT menempatkan roh-roh umat Islam yg. mangsa MH17 ini, yg. dianiaya si KAPIRDAJAL, termasuk arwah nenek tiri YAB PM dan YB MP kita, Puan Sri Siti Amirah, di kalangan org yg beriman.

    MAS mesti saman BERBILLION Eurocontrol/EU-NATO-JAHANAM dan rejim Ukraine dari awal lagi – tolonglah K’jaan kita tunjukkan KETEGASAN mcm. Russia; yg. membidas media-media ZIONIS di Barat serta Barat/NATO (yg. sudah dikuasai ZIONIS-Israel)! Ini ialah kerana kenapa EuroControl/NATO tak tutup "flight zone" tersebut yg. merupakan kwasn perang kpd. sy. penerbangan awam, dan kenapa rejim Ukraine (melalui Menara Kawalan Udaranya) tu PAKSA MAS terbang 33, 000; walaupun MH17 minta naik 35, 000 (lihat juga di - http://thekl-chronicle.blogspot.com/2014/07/ukraine-authority-instructed-mh17-to.html, Ukraine authority instructed #MH17 to fly at 10,060m, says @MAS, July 18, 2014; dan di http://rt.com/news/173976-mh17-crash-questions-ukraine/ , Malaysia MH17 crash: 10 questions Russia wants Ukraine to answer, July 18, 2014!

    Eurocontrol adalah di bawah tanggungjawab EU-NATO - mereka yg. bertanggungjawab atas pemeriksaan dgn. terperinci setiap "Flight plan"! Takkanlah mereka nak biarkan mana-mana sy. penerbangan ikut flight plan sendiri - ini amat tak logik kerana EU-NATO amat takut 'PENGGANAS' menceroboh ruangan udaranya!

    Selain dari itu, dilapurkan seorg. “Air Traffic Controller“ bangsa Sepanyol yg. bertugas di Menara Kawalan Udara Ukraine telah melapurkan dua jet tentera Ukraine mengiringi MH17 utk. paksa masuk flight zone itu sebelum mH17 ditembak – takkan dia nak buat tuduhan melulu, mcm. ni kalau tak benar kerana dia tahu akan membahayakan dirinya dan keluarganya! Tapi nasib baik dia dedahkan – jadi sekrg. mereka tak boleh BUNUH dia (sebab itu juga dia mendedahkan berita ni cepat)!

    Apalagi si PENGGANAS ZIONIS-KEPARAT/Israel-NATO/US yg. dah menguasai rejim Ukraine dan UN – sebab tu PM ZIONIS UK mahu UN yg. menyiasat supaya disyaki, Russia dpt. dipersalahkan (lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014)!

    Lihat di - http://www.globalresearch.ca/spanish-air-controller-kiev-borispol-airport-ukraine-military-shot-down-boeing-mh17/5391888 , Spanish Air Controller @ Kiev Borispol Airport: Ukraine Military Shot Down Boeing MH#17, By Global Research News, Global Research, July 18, 2014:

    There was an unexplained change of course of the Malaysian MH17 flight which took the aircraft directly over the Eastern Ukraine warzone.

    The Spanish air controller confirms a conflict between the Ministry of Defense and the Ministry of the Interior intimating that the order concerning the downing of the aircraft came from the Ministry of the Interior, which is dominated by Svoboda and Right Sector.

    He also said that the MH17 flight was escorted by Ukrainian fighter jets minutes before it was downed. It is worth noting that the presence of the Ukraine fighter jets reported by the Spanish air traffic controller was confirmed by eyewitness reports in the Donetsk region:
    “eyewitnesses in the Donetsk region saw Ukrainian warplanes near the passenger jet. They say they heard sounds of powerful blasts and saw a Ukraine warplane shortly before the crash. (ITAR Tass)

    (M.Ch. Global Research Editor)
    UPDATE:

    We are informed that the twitter account of the Spanish air controller has been closed down. Following his statements, he and is family have been threatened by the Kiev regime, including death threats.

    He has been deported from Ukraine. He is a man of courage and determination committed to the truth…...

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm pandai sangat si bau belacan spekulasi yg tak logik difikiran,mabuk air semboi.

      Delete
  6. Kepada Anonymous at 5:30 PM,saya rasa ko ni mmg ada masalah sikap iaitu terus membenci kerajaan. Bagitu mudah mengaitkan sesuatu bencana dengan kerajaan. Sanggup ke kerajaan mempertaruhkan dan mengorbankan nyawa rakyatnya hanya untuk agenda politik semata-mata?? Saya rasa ko ni patut insaf di bulan mulia ni.

    Mat

    ReplyDelete
  7. anjing 5:30 pm ada masalah putus kabel dalam otak dia. Takpe la kita maafkan.

    Kebetulan pula otak dia terletak kat kepala lutut, lagi la kesian kan..

    kah3 kah3 kah3

    ReplyDelete
  8. banyak bala yang menimpa malaysia kebelakangan ni adalah kerana malaysia masih lagi membiarkan peliwat tegar berkeliaran sana sini mengotori pemikiran rakyat marhaen. Memang bala bertimpa-timpa

    ReplyDelete
  9. Setuju dgn 7:12..

    Masanya utk menghukum Al-Juburi sudah sampai.

    ReplyDelete
  10. memang punca umno bangsat pun.maksiat berleluasa.memang salah umno

    ReplyDelete
  11. Aah kan anjing... kat Selangor, penang dan kelantan mana ada maksiat. semua pakai kopiah putih kat 3 negeri tu..

    ReplyDelete
  12. tempah maut kelaluan zon perang,dca dah tahu sebulan yg lalu,lambat bertindak alih laluan,cekap ke kerja dca....
    nJjib harus letakjawatan....byk dah kes dunia,namun muka selambe je...nilah cara dN sikap org amnongok,tgak benangbasah...memalukan dunia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas tu lantik mu lh pulok.. Ko guano?

      Delete
  13. X melambangkan minda intelek melayu langsung....

    Bahasa yg digunakan dlm menzahirkan pendapat...merendahkan martabat melayu yg kaya dgn budi bahasa...

    Tukar je lah..nama blog ni...

    Maaf mmg x sesuai langsung...

    ReplyDelete
  14. Tahnniah DsNajib..anda telah menunjukan taraf kepimpinan yg tingi walaupun mghadapi brbagai tekanan tetapi anda tetap tenang..cabaran ini akan menjadikan anda sebagai saorang pemimpin yg Agung inshaalah! !

    ReplyDelete


  15. MASAALAH BESAR DI MALAYSIA NI PEMBANGKANG NAK JADI KERAJAAN. NAK SGT JADI PERDANA MENTERI. KERUSI MENTERI BESAR PUN BEREBUT.

    ReplyDelete
  16. dca dah bagi amaran sebulan yang lalu??

    Aku yakin anjing pembangang takkan beri bukti pun sebab dia tengah mabuk lepas puas makan babi..!!

    kah3 kah3 kah3

    ReplyDelete
  17. dah hampir empat jam, satu bukti pun anjing tu tak boleh tunjuk kononnya dca dah beri amaran sebulan yang lalu.. hehe, anjing, anjing.. memang layak dapat anjing terbaik guan eng camni...

    ReplyDelete

FOLLOW BLOG MiM

ARTIKEL TOP MINGGU INI.