Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Tuesday, September 23, 2014

GILIRAN DAP KUTUK PAS PULA !

Isu perlantikan Azmin Ali bukan sahaja memalukan Anwar, PKR tetapi juga parti DAP. Di dalam kenyataan terpaksa menerima keputusan Sultan Selangor, DAP ambil kesempatan untuk mengutuk parti PAS.Di antara yang dilaporkan oleh portal pro-pembangkang, The Malaysian Insider :
Lim Guan Eng DAP menyatakan rasa kesal dengan pengendalian empat exco PAS untuk "pengkhianatan prinsip-prinsip perpaduan dan demokrasi" mereka dan juga "gagal untuk berdiri setia" dengan enam exco DAP dan PKR yang dipecat oleh bekas MB Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim pada 12 Ogos seterusnya
Kita tentu berasa hairan dengan kenyataan Lim Guan Eng DAP ini. Krisis perebutan MB Selangor sudah hampir selesai dengan perlantikan Azmin Ali tetapi DAP mahu terus memperlekehkan parti PAS.

Tetapi kita jangka bahawa kepimpinan tertinggi PAS tidak akan melawan dan tidak akan berani untuk mempersoalkan kenyataan DAP itu.

Dan setelah diperlekehkan dengan teruk oleh rakan-rakan sendiri dalam Pakatan pembangkang, PAS akan tetap menagih simpati dalam Pakatan. 

Sungguh memalukan. 12 comments:

 1. Org2 PAS shhhhhhhhh zip muluttttttť

  ReplyDelete
 2. Dap mengharapkap pilihanraya negeri untuk meletakan calon melayu islam mereka, bagi menduduki kerusi mb. Itu pun xleh baca?

  ReplyDelete
 3. yg jelas skrg hasrat si nuar nak gantikan tski pd 2013 tlh terlaksana dgn rentetan yg dirancang sedari prk kajang....tak terbacakah oleh kita....betul tak rakyat sgor?????

  ReplyDelete
 4. Dap ke umno yg nk pilihanraya negeri.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. heran gak kan... dulu masa nak pru, puak mana yang beria-ria nak suruh najib cepat -cepat bubarkan Parlimen.. dari tahun awal 2012 lagi. Pelbagai tarikh ramalan yang pembangang berikan, satu pun tak betul. Tetiba kali ni, nak cadangkan bubarkan DUN negeri mereka takut lain macam lak... haha

   Delete
 5. APEK Cina TUA NI patut MIND HIS OWN BUSINESS.
  INI SELANGOR LA BUKAN PINANG.
  BETULKAN LU PUNYA CEC ELECTION DULE.
  SHAME ON YOU. !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wooi.. Lim Guan Eng bangsat org nelaka , penang pun x sudi dgn cina bangsat haramjadah tu.

   Delete
 6. PAS kena main lagi
  akan datang PKR tak perlu PAS lagi.
  Tiada ucapan terima kaseh pada PAS yang memilih MB baru

  ReplyDelete
 7. Haprakdaily @ lidah rasmi U-turnSeptember 23, 2014 at 10:42 PM

  KUALA LUMPUR: Bagi pihak 4 orang Exco yang menurut amalan perlu meletakkan jawatan bersama-sama Tan Sri Khalid Ibrahim, PAS Selangor mengucapkan terima kasih di atas sokongan dan dorongan yang telah diberikan oleh semua pihak.

  Begitupun, Pesuruhjaya PAS Selangor, Iskandar A Samad mengucapkan syukur ke hadrat Allah SWT kerana kemelut politik yang melanda Negeri Selangor telah berakhir.

  "Kami juga mengucapkan tahniah kepada YAB Tuan Mohamed Azmin Ali yang telah dilantik sebagai Menteri Besar Selangor yang baru," ujarnya dalam satu kenyataan seperti di bawah.

  Kami mengucapkan syukur ke hadrat Allah SWT kemelut politik yang melanda Negeri Selangor telah berakhir.

  Kami juga mengucapkan tahniah kepada YAB Tuan Mohamed Azmin Ali yang telah dilantik sebagai Menteri Besar Selangor yang baru.

  Mesyuarat PAS Pusat pada 17 Ogos lepas telah bersetuju untuk mencalonkan YAB Tuan Azmin sebagai salah seorang calon Menteri Besar Selangor.

  Oleh yang demikian, PAS Selangor yakin kami akan dapat sama-sama bekerja dengan beliau demi kebaikan dan kemajuan rakyat negeri Selangor.

  Kami berharap di bawah pentadbiran beliau, prestasi cemerlang yang dicapai di bawah pentadbiran Tan Sri Khalid Ibrahim akan dapat diteruskan.

  Semoga Allah SWT akan menganugerahkan beliau kekuatan dan petunjuk untuk melaksanakan tugas dan tanggungjawab yang berat ini.

  Kami juga mengucapkan terima kasih kepada Tan Sri Khalid yang telah sentiasa meletakkan kepentingan rakyat di tempat yang paling atas dan telah membawa banyak pembaharuan ke negeri ini.

  Semoga Allah SWT memberikan ganjaran yang setimpal kepada beliau.

  Kami juga mengucapkan syukur ke hadrat Allah SWT kerana Pakatan Rakyat masih mentadbir Negeri Selangor.

  Terdapat saat dan ketika sepanjang satu setengah bulan yang lepas di mana kerajaan negeri hampir tumbang.

  Tetapi 4 orang Exco PAS di atas arahan PAS Pusat telah terus bersama di dalam kerajaan dan sekaligus telah berjaya menyelamatkan kerajaan negeri.

  Pada hakikatnya 4 orang Exco ini telah menghalang dari berlakunya satu pilihan raya negeri.

  Walaupun kesemua 4 Exco ini dari PAS tetapi mereka telah membawa semangat dan prinsip Pakatan Rakyat ke dalam kerajaan sepanjang tempoh tersebut.

  Mereka juga telah mempertahankan kepentingan-kepentingan Pakatan Rakyat di dalam kerajaan.

  Contohnya mereka telah memastikan perkhidmatan Ahli-Ahli Majlis PKR dan DAP diteruskan dan semua program-program yang dirancang oleh Exco yang diberhentikan perkhidmatan dapat berjalan dengan lancar.

  ReplyDelete
 8. Anwar mau p.raya kecil dijalankan sebagai kemuncak politik yg mampu dilakukan oleh anwar utk rosakkan tradisi bn di semenanjung....

  Iaitu p.raya slgor x dijalankan serentak dgn p.raya negeri2 lain. Pas telah gagalkan usaha itu dgn bayaran yg tinggi. Bayarannya ialah dgn mencalunkan assmin yg rosak akhlak dan rosak segala2nya. supaya agenda anwar utk dera rakyat slgor x berlaku...

  adakah ini yg berlaku???....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalu mcm tu. Next round pas wajib dedahkan sapa anwar dan assmin ni....

   apa hubungan istimewa yg mereka ada....

   Tikam dua2 sekali...

   Delete
 9. Dorang mmg saling tikam menikam bebb. tapi bukan tikam berdpn. Tapi tikam menonggeng wekekekekkee....

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.