Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, September 11, 2014

KRISIS MB SELANGOR : RUPA-RUPANYA ORANG KANAN ANWAR 'MAIN BELAKANG' JUGA ...

Hari ini Chegubard 'serang' Azmin Ali pula!



Di antara keluhan Chegubard ini ialah tindakan orang kanan Anwar yang 'main belakang' iaitu lobi untuk menjadi calon MB Selangor dari belakang.

Di antara keluhan beliau : 
Lobi Azmin yang nak jadi MB tak sudah - sudah akhirnya membawa ke episod pemecatan Khalid Ibrahim dan fasa lantikan baru dari Istana. Namun jelas PKR pada peringkat ini seperti hilang kawalan dan seolah tidak dihormatikawan pun. Kenapa ini berlaku ? 
Jawapanya muda PKR yang diperlihatkan tidak 'solid' kepimpinannya sudah tentu akan dipermainkan /tidak dihormati bukan sahaja oleh musuh, oleh Istana malah oleh sahabat sendiri. Ini berlaku kerana konon kita solid untuk hantar satu nama tetapi ada yang buat lobi belakanguntuk dirinya. 
Tanyalah pemimpin PAS bagaimana Azmin melalui perbagai saluran melobi sehingga Presiden PAS sendiri mahu membawa namanya tetapi apabila lobinya pada PAS terbongkar dia sendiri mengadap DSAI konon menyatakan Presiden PAS yang mahu melamar dia. Ini antara punca meretakkan lagi hubungan PR. 
Di depan umum khususnya media Azmin kelihatan begitu suci, dia bercakap ke media akan tolak sebarang cadangan namanya dan menyokong Wan Azizah tetapi dibelakang ia terus melobi termasuk melobi ke Istana. Masihingat selepas PRU 13 bagaimana PR bersetuju menghantar nama Khalid Ibrahim seorang tetapi dia dan kuncu - kuncunya dalam PKR Selangor menghantar satu lagi nama konon mendapat sokongan ramai yang perlu dipertimbang Sultan yang akhirnya dia kecewa kerana gagal mendapat sokongan parti peringkat Pusat. 
Itu sebab selepas itu ia menyerang Anwar dan keluarga. 
Persoalanya sudah - sudahlah itu Azmin, tidakkah kamu melihat petaka akibat ketamakan itu. Bukan sahaja Selangor malah PKR juga PR sedang berada dihujung tanduk. Hentikan usaha lobi belakang ini, hantar surat ke Istana nyatakan bahawa anda tidak mahu menjadi Menteri Besar menghormati kebijaksanaan Sultan agar menolak sebarang khabar bahawa PKRitu tidak 'solid' keputusan untuk menamakan Wan Azizah dan kamu nyatakan sokongan tanpa belah bagi. Jangan hanay di media sahaja tetapi hantar signal berbeza di Istana dan penyokong kamu dengan harapan Wan Azizah ditolak dan kamu ialah plan B nya. seterusnya
MiM tak pasti sama ada mahu mengucapkan tahniah atau berasa simpati dengan Chegu Bard ini di atas keluhan beliau tentang Azmin Ali. 

Beliau ini dianggap terpinggir dalam PKR dan telah digantung keanggotan parti sebelum ini kerana membuat kenyataan media yang mendedahkan proses pemilihan PKR yang kotor dan tidak telus. 

Beliau juga menyatakan ‘Petugas JPP menjadi agen kepada Azmin Ali’ pada 12 Mei 2014 dan disiarkan dalam laman mysuara.net dan Free Malaysia Today. Beliau juga membuat kenyataan terbuka mengkritik JPP dalam akhbar Berita Harian pada 21 Mei 2014 bertajuk ‘Keputusan penuh penipuan: Chegubard'.

Sebelum ini pun, Chegu Bard sendiri menyatakan yang beliau tidak percaya dengan kredibiliti Anwar serta mempersoalkan tuduhan Anwar terhadap SPR kerana sebelum ini Chegu Bard sendiri telah ditipu dengan teruk semasa pemilihan parti tersebut.

Dan Chegu Bard juga mendedahkan bahawa Anwar cuba menyogoknya dengan wang ringgit serta jawatan bagi menutup rahsia berkenaan pemilihan parti PKR sendiri yang disifatkannya sebagai tak adil dan demokrasi. 





MiM sarankan kepada Chegu Bard supaya walk the talk. Jangan hanya pandai mendedah dan mengkritik sahaja tetapi dalam masa yang sama, masih lagi bersekongkol dengan parti yang mempunyai pemimpin-pemimpin yang beliau dedahkan itu.

Sorry… you look like a fool, bro.


49 comments:

  1. Sorry MiM…He is not 'look like a fool'. He is a fool…pathetic idiotic fool !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KALAU DAH RASA SALAH TU BETULKAN JE. JGN NAK BERDOLAK DALEK. KALAU DAH TAU PKR TU TAK BETUL THEN LEAVE.

      Delete
    2. Not like a fool,but like idiot Sayfool juboq karipup.
      Kah,,ah,,ah,, ah.....

      Delete
    3. kah kah kah kah kah... juboq saiful, anwar al-juburi yang terjah... CIFUT..

      Delete
    4. 4 cm dalam juboq jumpa dna kepala al-juburi... confirm 5 tahun. Tapi aku doakan peliwat makan free kat sungai buloh resort tu 20 tahun.... biar mampus mereput dalam tu...

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

      Delete
    5. Awat butuh ketot panjang 4 cm je.....

      Delete
    6. bukan anu ketot panjang 4 cm, tapi tak sempat nak tarik anu keluar penuh dari karung kunyit la, nikmat sangat peliwat tu rasa... kan dah dapat dna kepala al-juburi dalam karung kunyit tu

      Delete
    7. kesian anjing pr, bodoh bukan kepalang... orang cerita pasal dna, dia cerita pasal butuh. Orang cerita pasal bardigol, dia pergi merapu sampai ke Presiden PAS... dah nampak 'hujah' kosong anjing tu sekosong otaknya juga.... muahahahahahaha

      Delete
  2. Adding he is also pathetic LOOSER FOOL

    ReplyDelete
  3. Tak perlu simpati pada mamat ni Dr. MiM, dia ni pun salah seorang pelakon filem hindustan arahan Al-Juburi jugak....

    Cakapnya je berdegar-degar, tapi tetap setia pada bos jubor dia tu lagi...

    ReplyDelete
  4. Mat pil kuda... terasa lak chegubardigol sekor ni..

    ReplyDelete
  5. Alahai mamat sour loser ni…. menyalak aja tapi duk jilat juga pungkoq al-juburi. kahkahkahkah...

    ReplyDelete
  6. Cegu Bad ni main filem apa,wayang Cina atau citer Jepun.?.Cerita Hindustan WA dah tak laku,tembelang dah pecah,geng ulamak Pas dah faham sama ada dia benar-benar di zalimi atau berpura-pura di zalimi utk dapaat simpati.Dalam maknanya tulisan Dr Zuhdi tu,begitu juga dgn kata-kata bahawa alasan HH Hadi menolak WA kerana beliau tidak berkebolehan adalah satu 'penghurmatan'.macam mana yek tu,satu penghurmatan.Adakah kerana HH ada alasan lain yg lebih busuk yg tak sampai haati utk di luahkan?.
    ?.

    ReplyDelete
  7. Bagi aku...bukan chegu bardigol ni jer yang jd sore loser..a fool...atau apa saja nama yang sewaktu dengan nya yang anon-anon di atas gelarkan...bahkan kesemua pengikut tegar PKR ini adalah sebangang-bangang manusia di muka bumi ini buat masa ini yang Tuhan jadikan untuk kita jadikan iktibar bagi mengelak keruntuhan perpaduan Melayu dan Islam serta menjauhi segala sifat keji yang diamalkan oleh puak2 bangang ini terutama pemimpin2 mereka. FULLSTOP.

    ReplyDelete
  8. Kah4...kah4...kah4
    Yaser Arafat PAS tertelan pil kuda yg di jual UMNO
    Memang biul....yaser arafat ni
    UMNO tu kan tong taik....napa masih mahu menjilat tong taik.

    Kah4...kah4...kah4
    Mmg siul UMNO

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah kah kah.... kesian anjing pr sekor ni, dari dulu takde sorang pencacai pr nak tolong backup kan cerita-cerita BODOH dia tu..... muahahahahaha

      Delete
    2. Oh, baru aku tau.....Yaser Arafat PAS tu adalah chegu bardigol rupanye.... muahahahahaha

      Delete
    3. Hidup lg anjing PR ni...ingat kot dah mampoih.

      Delete
    4. Waa sokong anon4:06..buat2 la selalu, macai berok suka layan kan, waa pun sokong macai jika dia layan

      Delete
    5. kah kah kah kah kah kah.... anon 4:06 tu bukan ko ke anjing???

      Kah kah kah kah kah... kalau pencacai taik PR boleh la ko tipu wahai anjing pr... muahahahahaha

      Delete
    6. perangai biasa anjing pr... sendiri komen.. sendiri puji... muahahahahaha. Akibat banyak makan BABI GOLENG kot...

      Delete
  9. This bloody fool must wash himself in the shit pool. Padan muka hang cikgu bard.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow, shit pool is PKR, isn't

      Delete
    2. Shit tu sayfool, cari makan katakan, boleh round the world, kalau nak tunggu duit, sampai pencen pun tak rasa, betui tak macai, shit is shit,..shit adalah shit,....shit to sayfool shit....

      Delete
    3. jadi pembancuh kopi pun boleh round the world... hanya dalam PKR, tapi muka kene jambu..... siapa mau marah, pak peliwat jaga baik punye...

      Delete
  10. muka chegubard tu macam watak dalam sesame street....lupa plak nama aper....

    ReplyDelete
  11. Kah4...kah4...kah4
    Yg telan pil kuda tu Presiden Pas
    Umno yg jual....

    Kah4...kah4...kah4

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah kah kah kah... dalam artikel ni takde sebut pun pasal Presiden PAS... ko mabok KetUm ke anjing???

      Muahahahahahahaha

      Delete
  12. Paras rupa dan perangai lebih kepada pelakon filem TAMIL, bukan Hindustan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah kah kah kah... tul gak tu

      Delete
  13. Kah4 kah4 kah4 minggu depan wan azizah angkat sumpah jadi mb.woooo padan muka korang, kesian macai2.
    mb = mem boneka.

    takayop

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti waktu ulangtahun anwar jadi PM 16 september nanti, aku begitu gumbira..
      PM = Peliwat malang

      Delete
  14. Tak..50 haribulan 9.kah4 kah4 kah4 kah4.

    ReplyDelete
  15. PARTY KENCING RAKAN.

    ReplyDelete
  16. mamat ni anwar tak pakai dah tu pasal buang kt longkang, sekarang dia ada rafizi ,budak ni lagi pandai layan

    ReplyDelete
  17. Mamakdir, kah4.....WAHAI MELAYU MAMAK.
    ada ke.....dah bersara ikut cara bersara, apa pun ko tetap pengampu bangsa, macai tu boleh percayake...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih tengok cara anjing ni tulis komen. Woi, Tuan punya anjing ni, get a new dog!!!! This one is too stupid!

      Delete
    2. Yes....y sent a stupid one when there are so many intelligent dogs.
      Ohhhh...all the smart dogs hv left these al jubs already.the ones left behind not only stupid but poor n lazy too.pity the owner.

      Delete
    3. Yg stupid vs cleverer, betui tak berok,47%

      Delete
    4. but the most stupid one is anjing pr....

      Delete
  18. TAHNIAH TUN KERANA TELAH MEMACU MALAYSIA KE PUNCAK DUNIA SEHINGGA DIHORMATI.
    TERIMA KASIH KERANA MENYELAMATKAN MALAYSIA JATUH KE TGN ZIONIS.
    TERIMA KASIH KERANA PECAT ANUAR AL JUBUTI.
    TERIMA KASIH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun,cari duit, najib perabiskan nya, elok latu

      Delete
    2. duit dah habis ke? Tengok gaji kakitangan kerajaan tak pernah sangkut pun

      Delete
    3. Dok cerita najib perabih tp gaji kakitangan kerajann xprnh xbyr.cukup tahun dpt bonus lg.kta hutang brlmbk tp najib boleh bg brim lg.aparaaa....
      Yg perabih duit krtajasn ni aljubs la semasa dia jd mnteri kewangan sbb tu boleh survive sampai lani.puihhhhh

      Delete

  19. PEMBETULAN.
    TERIMA KASIH KERANA TENDANG SI NUAR YG MAEN JUBUR DEREBAR BINI DIA DARI UMNO.
    KERANA GILA TALAK SEKARANG DIA NK LANTIK BINI DIA JD MB SELANGOR.
    BINI DIA DH LANTIK DIA JADI KETUM
    TAK LAMA LG JADI KETUMBIT. HU HU HU. . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. YA... BINI YG BANGANG N TER KETAR2 BILA MNJAWAB SOALAN PUN DIA TERINGIN NK LANTIK.
      KERANA APA???
      KENAPA BERIA IA???
      SEBAB AL JUBURI NK NGAP DUIT BERBILION YG ADA KAT SELANGOR TU LA...BODOH BETOI MACAI2 NI NA.

      Delete
  20. Mim.... tak payah keluarkan laa ceta bdak kecik ni....

    Byk lg ceta anwar jubo yg kita mau dengaq..

    Ceta pas balun nuaq ka.....

    Ceta bdak kecik ni buang dlm longkang jaa....

    ReplyDelete
  21. TGNA kata PKR Budak manja. Budak manja kalau nak sesuatu akan terguling meraung, menangis selagi tidak disetujui hajatnya!!

    KAH KAH Memang TGNA ilmu mantiknya tinggi!

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.