Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, September 18, 2014

TERKINI ! JURUTERBANG #MH370 SENGAJA MATIKAN BEKALAN OKSIGEN DALAM KABIN? INI JAWAPAN MAS.

MiM merujuk kepada satu buku bertajuk 'The Truth behind The Loss of Flight 370 - Goodnight Malaysian 370 ' 


Di antara komentar tentang buku tersebut : 
Shocking new book on the disappearance of Malaysia airlines flight 370

The truth behind the loss of Flight 370 will shock the travelling public.
The book by New Zealand pilot Ewan Wilson and journalist Geoff Taylor presents compelling evidence about what actually occurred in the final hours of Flight 370, some of it based on new interviews with family members of pilot Zaharie Ahmad Shah. 
The dissaperance of Malaysia Airlines flight 370 captured the world's attention and shocked everyone.  
The book takes you to Kuala Lumpur International Airport on March 8 and brings together the lives of passengers and crew who ultimately met their fate on board what should have been a routine flight to Beijing on a well respected airline operating a state-of-the-art airliner with a near faultless record. 
For the first time the book presents a detailed analysis of the flight, the incredible route it took, and who the authors believe was in charge of the aircraft as it plunged into the Indian Ocean. 
The book investigates each piece of evidence and eliminates all the possible scenarios until the reader is left with one shocking and unbelievable conclusion as to what happened to end the lives of 239 people that night. 
What happened to MH370 was no accident. It was deliberate and it was calculated and it should never have been allowed to happen.
Rupa-rupanya, buku tersebut telah berbohong kononnya mendapat 'scoop' tentang kehilangan pesawat MH370 dan pembohongan tersebut telah dijawab oleh MAS.

Sila baca : 
Malaysia Airlines (MAS) hari ini menyangkal laporan tidak bertanggungjawab berhubung penerbangannya termasuk penerbangan MH370 yang hilang. 
Dalam kenyataan hari ini, MAS menafikan artikel yang diterbitkan dalam sebuah buku yang mendakwa mendapat “scoop” mengenai kehilangan penerbangan MH370 kononnya daripada pakar, wartawan Geoff Taylor dan bekas Ketua Pegawai Eksekutif Kiwi Travel International Airlines, Ewan Wilson. 
Artikel itu mendakwa juruterbang MH370 sengaja mematikan bekalan oksigen dalam kabin dan mengaktifkan ciri pemanduan auto hingga menyebabkan kehilangan MH370. 
"Tidak ada bukti untuk menyokong mana-mana dakwaan dalam buku itu yang hanya rekaan semata-mata dengan tujuan mencari keuntungan oleh pengarang dan penerbitannya. 
Mereka tidak terlibat dalam siasatan, namun mereka mengganggu bidang sains dan perubatan sebagai 'pakar' dengan merumuskan analisis yang di luar pengetahuan dan keupayaan mereka," katanya. -  Bernama
Mereka ini sangat tidak bertanggungjawab cuba meraih keuntungan disebalik people's misery dan kesedihan kita mengenangkan peristiwa MH370. 

Sungguh melampau!
  


  
-

20 comments:

  1. MELAMPAU !!! ORG DOK BERSEDIH, CELAKA2 TU NAK KAUT UNTUNG !!! MMG CELAKA!

    ReplyDelete
  2. http://waadat.blogspot.com/2014/09/sandiwara-mh370-terbongkar.html adalah buku yang berbeza dengan buku http://azlishukri.blogspot.com/2014/09/mh370-kesimpulan-mungkar.html

    ReplyDelete
  3. Nampak citer tu memang macam melampau,tapi memandangkan kehilangan MH370 sangat mistri dan tidak ada penjelasan secara konkrit sehingga sekarang,jadi tiori begitu tidak dapat di tolak 100% dan tak boleh juga di salahkan pada mereka semata.Bukan setakat pengarang buku tersebut ,ramia lagi individu lain yg mungkin mempunyai tiori tersendiri berkaitan dgn nya.

    ReplyDelete
  4. Anon 11:39, mmg ramai yg ada teori tersendiri tapi mereka tak ambil kesempatan buat business dengan teori itu.

    Itu yg bezanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. keluarga terbabit tentu ingin tahu hal sebenar dari berbagai sumber.

      Delete
    2. Bukan apa,walaupun aku ni tak ada sedara yg terlibat,tapi kalau seseorang dikatakan ada kaitan atau pentaksub al Jubori ,1001 macam boleh berlaku.hati aku bias utk percaya pada teori pelik begini.

      Delete
  5. ..hmm bukti apa yg mas ada untuk menolak theory ini..

    ReplyDelete
    Replies

    1. Dari segi pembuktian adalah tanggung jawab pehak yg mengemukakan teory itu benar. Bukan tanggung jawab pehak satu lagi membuktikan teory itu salah.

      Delete
  6. Tak perlu apa2 bukti utk tolak cereka karut:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..karut pada yg tak reti pasal aviation.. mmg pilot boleh buat semua yg diceritakan dlm buku tu..

      Delete

    2. Memang pilot boleh buat semua itu tidak siapa pun menafikan di sini. Soalnya adakah telah dibuktikan pilot mh 370 itu telah melakukanya ?

      Delete
  7. Harap2 mas dpt lantik peguam dan saman penulis dan prnerbit sampai bankrup...

    Pembohongan di peringkat dunia mcm ni x leh dibiarkan berleluasa....

    Kalau dibiarkan berleluasa akan ada 2..3...10...buku lg yg berani buat cerita yg bukan2 pasal mh370....

    Penulis tu tau....azhari and his broken family x mampu nak ambil tindakan saman....

    Sepatutnya mas dah lantik lawyer dan saman....

    ReplyDelete
  8. TQ for the info…

    - Family MH370 -

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. 3+7+0 = 10.... 9+1 = 10... oooo... mari bermain dengan angka ke ni???

      Delete
  10. MH91?
    Enlighten me, please.

    ReplyDelete
  11. Dua harta Malaysia diserang dimusnahkan diluar negara, dengan kerugiaan yang besar, siapa kah yang terlibat??? adakah ini adalah suatu amaran kepada Malaysia dan negara-negara lain???

    ReplyDelete
  12. Tengah kecoh mh 370 mendarat di digo grasia,dengan penduduk maldef terlihat kelibat mh370,kapal tentera amarika tetiba tarik diri dari lautan hindi,tiba2 australia kata mengesan serpihan mh370.sampai sekarang tk jumpa.australia terbabit komplot menghilangkan mh370.memang celaka.

    ReplyDelete
  13. Duit habis berbillion. MH370 serpihan pun tak jumpa. Kesian kat ahli keluarga mangsa. Mati tak berkubur. Macam Hang Tuah pula.

    ReplyDelete
  14. Duit habis berbillion. MH370 serpihan pun tak jumpa. Kesian kat ahli keluarga mangsa. Mati tak berkubur. Macam Hang Tuah pula.

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.