Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Friday, September 05, 2014

TERKINI ! PM @NAJIBRAZAK JAWAB ISU PPS DAP YANG DIHARAMKAN

Akhbar hari ini melaporkan kenyataan DS Najib Tun Razak yang memberi amaran kepada mana-mana pasukan sukarelawan mencegah jenayah agar tidak mengugut serta mencabar pihak berkuasa sehingga berani membelakangkan undang-undang negara.


Perdana Menteri berkata, walaupun kerajaan mengalu-alukan apa sahaja sumbangan daripada mana-mana pihak untuk membanteras jenayah, namun sebarang tindakan perlu berlandaskan perundangan negara dan bukannya dibuat secara sesuka hati. 
"Jangan membelakangkan atau setelah ditegur, kita pula mencabar pihak berkuasa, mengugut, mencabar dan sebagainya. Apa juga yang kita nak lakukan sebenarnya boleh dicari jalan terbaik berdasarkan kepada perbincangan dan rundingan tetapi bukan dengan cara sedemikian atau membahas secara terbuka apatah lagi kalau kita mewakili anggota pentadbiran (kerajaan negeri). 
"Saya percaya pihak polis menerima baik kalau ada pihak mahu menyumbang tetapi mestilah berdasarkan kepada lunas-lunas undang-undang atau tidak boleh membenarkan sesiapa buat sesuka hati," katanya. seterusnya
Saranan Najib Razak ini bertepatan dengan isu PPS DAP dan kebongkakan Lim Guan Eng DAP yang mencabar pihak berkuasa untuk mengambil tindakan ke atas PPS dan diri beliau.

Mulut celupar, PPS diharamkan dan dikenakan tindakan undang-undang

Dalam masa yang sama, terdapat laporan yang mengatakan bahawa Lim Guan Eng dan PPS telah menurunkan papan tanda PPS di bilik-bilik kawalan mereka!



Sungguh memalukan kerana sebelum ini Lim Guan Eng DAP begitu beria-ia mahu mempertahankan PPS hingga mencabar pihak polis. Sekarang??


Yang lebih menyakitkan hati rakyat Pulau Pinang ialah penubuhan PPS yang dibiayai oleh wang rakyat Pulau Pinang ini tampak lebih menguntungkan parti DAP.




Padahal sebelum ini, DAP dan Pakatan pembangkang yang sering menuduh BN kononnya menggunakan agensi kerajaan untuk kepentingan parti BN.

Memang dasar hipokrit yang tak tahu malu.

Tetapi MiM difahamkan bahawa kepimpinan DAP yang terlibat sudah terasa kepanasan dek kebongkakan dan tindakan Lim Guan Eng yang over reacted tentang isu PPS ini. Isu yang sebenarnya boleh diselesaikan secara baik dan rundingan itu tidak berlaku dek mulut celupar anak Lim Kit Siang DAP. 

Dan sebelum ini, penganalisis undang-undang telah menyatakan dengan jelasnya PPS itu haram : Klik Sini


34 comments:

  1. PADAN MUKA DAPig !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. komunis bandar ni dah mula kecut perut

      Delete
    2. Mereka akan turunkan papan tanda...tapi tetap beroperasi secara senyap tektik gerila yg jauh lebih berkesan

      Delete
    3. mata-mata polis masih ada, jangan risau

      Delete
  2. Mana anjing2 RBA DAPig ????? Apsal tak menyalak ???

    ReplyDelete
  3. Gerun juga amnog tengok pps, apatah lagi gerakan.
    Mahadir panggil najib bersuara wlaupun demam sejuk, kesian

    ReplyDelete
    Replies
    1. KALAU NAK TINGGAL DI MSIA MESTI IKUT UNDANG2 NEGARA. KALAU DI CINA DAH LAMA KENA GANTUNG ATAU TEMBAK. MENTANG2 KERAJAAN BERLEMBUT KAU ORG NAK AMBIK KESEMPATAN. JGN FIKIR ORG MELAYU JUGA DIAM SAJA. JGN KURANG AJAR YA

      Delete
    2. Kah kah kah kah kah....Tak "gerun" pun, anjing bodoh. Kesian je tengok anjing2 macam kau berpakaian ungu, jadi balachi cinabeng2. Tak ubah macam perangai CINA BUKIT original di lereng2 bukit di China Selatan. Dah tinggal kat Tanah Melayu ni berpuluh2 tahun tapi perangai CINA BUKIT masih tak ubah2!!!
      CELAKA!

      Delete
    3. umno gerun tengok pps??? Bukan pps ke gerun tengok pdrm?? Kalau tak gerun takde la turun papan tanda di bilik kawalan......

      kah kah kah kah kah kah kah...

      Delete
    4. Umno sengap sunyi. Ini gara gara ketuanya hapuskan ISA.

      Delete
    5. kes pps, polis masih boleh guna akta pertubuhan, belum tahap ISA pun

      Delete
    6. Hehehehehehe. Awat la awang black kita ni. Mesti nak kena sebut juga nama UMNO kan?

      Sebab tu la UMNO masih memerintah sampai ke hari INI. Sebab kes kes macam nie, PDRM blh settle punya lah. Setakat cina pendatang PPS DAPigs tu, apalah sangat....

      Delete
  4. Jangan kasi muka kat cinabeng2 yang biadap! Logo bendera Malaysia kat kereta proton pun sanggup dicabut dan diganti. MAcam takde tempat lain nak letak logo DAP pukimak tu??

    CINABENG DAP memang KURANG AJAR!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa yg bagi jalan bagi muka kalau bukan org passpkrr. Mereka inilah penyangak sebenar.

      Delete
    2. anon 1.57pm
      100% betul.
      PKR dan PAS backing kuat .

      Delete
    3. Melayu Umno lagi kurang ajar....bodoh.....bebal.....bahlul

      Delete
    4. org yg asyik2 salahkan umno di atas semua masalah di atas muka bumi ini adalah yg paling bebal di galaksi ini

      Delete
    5. dah tak reti berhujah, anjing pr tu cuma tau salahkan umno je la...

      Delete
  5. 2 kedudukan dari pemerhatian saya: Pertama, regardless of human rights ke, relevancy of such laws ke, new world order ke etc etc.......ISA IS A MUST AND AKTA HASUTAN COMPLENTS ISA.......YOU HAVE GOOD CONTROLLING WEAPONS.....NOT MENZALIMI RAKYAT BUT TO KEEP RUFFIAN AND NOISY MINORITY AT BAY FOR SAFETY OF SILENT MAJORITY. Keduanya, PKR, PAS and DAP will oppose these acts or laws.....SIMPLY OPPOSING FOR THE SAKE OF OPPOSING.....So YAB Najib, jangan lembik sangat. Listen to tun mahathir's criticisms....insyallah youvhave peaceful malaysia. Replace zahid, hishamuddin and gani patail. The longer you dilly dally the worst it is going to become

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree with u anon 2:10. Dengarlah nasihat tun, beliau lebih pengalaman.

      Delete
  6. PASUKAN PENYANGAK dan SAMSENG

    PURPLE PIG SHITHEADS

    ReplyDelete
  7. APE JAWAP KES INI JAWAP KES ALTANTUYA LE JAWAP KES CINCIN LE JAWAP KES KAPAL SELAM LE JAWAP KESKES IC SABAH LE JAWAP KES BENG HOCK LE JAWAAP KES SABRANI LE JAWAP KES TIMBALAN PENGARAH KASTAM LE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes video 99% mirip Anwar kau tak sebut ke?

      Delete
    2. Kalau Najib jawab pun bukannya anjing pr macam ko nak dengar...!!!!

      Delete
  8. Sudah ada beberapa perjumpaan, beberapa kumpulan akar umbi umno yang akan meludah dan membaling najis ke muka najib kerana sudah tidak tahan dengan tindakan bangang najib yang merugikan orang Melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolong beri salah satu perjumpaan tu... bagi lokasi dan tarikh cukup la... kalau takde, nampak sangat la ko ni penipu haram jadah

      Delete
    2. dah sah-sah ANUS 3:36pm tu penipu

      Delete
    3. Orang yg paling merugikan melayu ialah Si Ketum, DaPig & Mahasewel-mahasewel macai si ketum dan termasuk lah anon 3:36pm

      Delete
  9. Hapuskan ... gangster parti ini..

    ReplyDelete
  10. Kalau kita salahkan amno, meroyan gila macai berok diatas tu, tapi kalau dap, pkr, pas, di kutuk dgn fitnah, bagi macai2 tak adil gitu, sah perangai amnog tu tak berubah, nak salahkan org je, dah berkuasa nak tunjuk negate ni makbapak nenek dia yg punya, celaka macai ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan negara ini pun bukan mak bapak nenek dap, pkr dan pas yang punye...!!!!!!! Celaka sungguh anjing pr sekor ni...

      Delete
    2. apatah lagi kebanyakan anggota komunis pps asalnya pun dari negara besar China. Dah tentu mak bapak nenek mereka bukan asal dari sini....

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

      Delete
    3. Sebenarnya yg tak berubah ialah macai-macai Fuckhatan.. Nk salahkan kerajaan membuta tuli tapi perangai sendiri macam Sial.. Sekarang apa dah jadi fuckhatan haram dh tunggang langgang.. diharapkan agar terus terhapus di bumi malaysia..

      Delete
  11. Kepada seluruh rakyat Malaysia yang hormati,

    Memandangkan keadaan keselamatan dan ekonomi sekarang sehari demi sehari nampaknya mungkin teruk untuk kebaikan negera kami harap kerajaan yang dipimpin olih perdana menteri Mohd Najib Tun Razak menjemput bekas perdana menteri Dr. Mahathir bin Mohamad menjadi penolong kanan Kerajaan
    Kerana berbanding dari sejarah dulu, kami percaya pengelaman beliau bolih mentadbir Negara dengan lebih cekap dan seperna

    Kami harap seluruh rakyat Malaysia menberi sebulat suara atas perkara ini dan bekas perdana menteri Dr. Mahathir bin Mohamad janganlah mengecewakan keikhlasan rakyat

    Sekian dimaklumkan, terima kasih

    Kami yang Benar

    Jayanthi Devi Balaguru ketua Gerakan Segambut
    (CHIA OOI SUN & CO.) Advocates & Solicitors
    48-1 1st Floor, Jalan Brunei Utara Off Changkat Thambi Dollah,
    Pudu 55100 Kuala Lumpur.

    YIP KUM FOOK & ASSOCIATES
    NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR
    JALAN 53, DESA JAYA KEPONG
    52100 KUALA LUMPUR

    YIP JIUN HANN & ASSOCIATES
    Suite 3.43 Kompleks Desa, Batu 8 Jalan Kepong,
    WP Kuala Lumpur, 52100 Kuala Lumpur

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.