Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, July 02, 2015

#1MDB : SARAWAK REPORT BOHONG LAGI , XAVIER JUSTO BUAT PENGAKUAN.

Isu penangkapan Xavier Andre Justo masuk ke bab baru apabila beliau mengaku telah memeras ugut PetroSaudi, bekas majikannya. Bernama melaporkan bahawa Polis Diraja Thailand masih dalam proses menyiasat kes bekas eksekutif PetroSaudi International itu.
Jurucakap Polis Diraja Thailand Pol Lt Gen Prawuth Thavornsiri berkata Justo mengaku dakwaan mengenai memeras ugut dan cuba untuk memeras bekas majikannya.

"Ya, dia mengaku," katanya. 

Beliau berkata kes Justo itu akan didakwa di Thailand kerana kesalahan yang berlaku di Thailand. Beliau juga berkata kes itu melibatkan Switzerland (sebagai Justo adalah Swiss kebangsaan), England di mana PetroSaudi didaftarkan, dan Thailand di mana kesalahan yang dikatakan telah dilakukan.

Justo melakukan kesalahan itu di Thailand, dan beliau akan didakwa di bawah undang-undang Thailand, katanya.

Malaysia bukan pengadu atau terlibat dalam hal ini, hanya Thailand dan PetroSaudi terlibat, katanya.

Ditanya sama ada pegawai-pegawai Malaysia akan dibenarkan untuk memenuhi Justo, beliau berkata pegawai-pegawai asing dari negara-negara yang tidak terlibat dalam kes itu tidak akan dibenarkan untuk melihat Justo.

"Apa status yang mempunyai pegawai-pegawai Malaysia dalam kes ini?" dia bertanya.

"Oleh kerana kes ini adalah masalah hubungan antarabangsa kita tidak akan membenarkan mana-mana lawatan sehingga proses siasatan selesai dilakukan,"  

Secara tidak langsung, kenyataan Polis Diraja Thailand ini menempelak pihak yang mendakwa kononnya wujud konspirasi yang melibatkan Najib Razak dan kerajaan Malaysia dan juga keraguan motif penangkapan Xavier Justo.

Untuk rekod, Xavier Justo di dakwa telah menuntut bayaran 2.5 juta Franc Switzerland (kira-kira RM10 juta) dari PetroSaudi sebagai pertukaran untuk tidak mendedahkan dokumen perniagaan yang telah dicuri.

Laporan pihak Polis Thailand ini juga telah menyerlahkan lagi pembohongan Sarawak Report. Blog itu cuba mempertahankan kredibiliti pemeras ugut itu di dalam artikel It's All Lies About Xavier .  
Dengan pengakuan Xavier Justo memang memeras ugut bekas majikan beliau, maka Sarawak Report perlu buat skrip dan drama baru untuk menutup kelentongnya sendiri!

Xavier Justo juga bukan hanya sekadar berstatus 'pelancung' sahaja di Thailand seperti yang didakwa oleh sesetengah pihak. Lihat printscreen di bawah:
MiM telah menulis beberapa artikel tentang isu penangkapan Xavier Justo. Artikel-artikel ini turut menerima banyak komentar daripada pembaca blog MiM:

http://novandri.blogspot.com/2015/06/pembohongan-terbaru-sarawak-report.html

http://novandri.blogspot.com/2015/06/pengakuan-xavier-justo-dokumen.html

http://novandri.blogspot.com/2015/06/tun-dr-mahathir-curiga-atau-portal.html

http://novandri.blogspot.com/2015/06/1mdb-portal-pro-pembangkang-kantoi.html

http://novandri.blogspot.com/2015/06/kaitan-di-antara-xavier-justo-ex.html


Xavier Justo juga dikaitkan dengan blog Sarawak Report yang didakwa telah menggunakan dokumen curi yang ditokok-tambah untuk memburuk-burukkan PetroSaudi dan 1MDB. Pakar Protection Group International (PGI) telah mendedahkan maklumat curi dalam Sarawak Report:
"Semua siasatan kami telah dijalankan setakat ini menjuruskan saya untuk mengatakan bahawa, dari kedua-dua perspektif forensik dan pakar, maklumat [berkaitan dengan isu ini] yang disiarkan di Internet dan kepada mereka yang ingin membuat kesimpulan daripadanya, ia boleh dianggap tidak selamat dan tidak boleh dipercayai" kata beliau. seterusnya
Sementara kita menunggu hasil siasatan Polis Thailand, pendirian MiM tetap sama iaitu kita patut juga merujuk kepada hasil penyiasatan pihak Akaun Negara, PAC dan Bank Negara Malaysia. 

Biarlah kita mendapatkan gambaran yang lebih jelas berdasarkan keputusan penyiasatan tersebut sebelum menunding jari kepada sesiapa pun. Yang penting, isu 1MDB ini diselesaikan merujuk facts and figures.



48 comments:

  1. SARAWAK REPORT MMG KAKI SPIN KELENTONG MAA...

    ReplyDelete
  2. Blog APANAMA is bullshiting about this issue….ptuiii

    ReplyDelete
  3. Saya Anak Melayu Singapura dan mengikuti perkembangan politik. Dulu saya dan teman2 simpati dgn pembangkang Malaysia tp tidak lagi skrg. Ujian buat UMNO dan umat islam Malaysia sgt mencabar. Semoga ALLAH swt melindungi bumi bertuah Malaysia dari anasir2 jahat yg 24/7 berpolitik. Saya sokong Najib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro.... kebanyakan apa yang keluar dari mulut pembangkang cuma persepsi dan fitnah.....

      Delete
    2. Pembangkang atau pas masih naive atau mmg tak faham kehendak dappig. Jgn nanti dah terhantuk baru nak terngadah. Its too latem

      Delete
    3. Singapura sudah lama tergadai ke tangan cina pap/dap

      Delete
  4. Saya ingin bertanya. Adakah dgn peras ugut XAJ, 1MDB sampai berhutang RM42 bilion. Adakah dgn peras ugut ini 1MDB perlu standy by kredit dari MOF. Bagaimana pula pelan rasionalisasi utk 1MDB, adakah itu angkara peras ugut XAJ. Sama ada XAJ ditangkap atau tidak, samalah juga ada konspirasi atau tidak konspirasi tangkapan XAJ. 1MDB tetap bermasalah dan tak mampu bayar hutang. Sebahagian duit dah lesap ntah ke mana?

    ReplyDelete
  5. Dr..dalam mempertahankan Najib, intergriti doktor dah masuk tahap longkang. Justo ke, polis Thai ke langsung tak sebut Sarawak Report, the Edge apatah lagi 1mdb. Yang dok ghairah sangat Justo boleh bersih nama Najib ni tak faham ke Petro Saudi di London yang minta Polis Thai siasat ugutan Justo. itu sahaja. Tampered dokumen, doctored document ..ntah apa apa lagi hanya dilapor oleh akhbar..pas tu Zahid, Shabebry Chik ..Rahman Dahlan dok melompat rai kan kemenangan...menteri pun dah tahap mcm ni?? Malu...jer jaga KDN boleh terbabas sempadan negara orang..pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu mabuk ketum ka? Tunggu je pendakwaan di Thailand. .baru tau SR dapat dari mana?

      Delete
    2. Ted Poyology Manoff - pembina tamadun (sendiri declare)

      ...isu nyer skrg ni hutang 1mdb 42 beliyon..itu yg perlu di perjelaskan..ngko mabuk aper pulak? ..mabuk keling..

      p/s: kat semua blog ini macai mesti ada punya..

      Delete
  6. Please don't add your own story about the so called 'tempered documents'... Thai police never mentioned anything about the doctored emails... the original news report http://www.therakyatpost.com/news/2015/07/01/thai-police-justo-has-admitted-to-blackmailing-and-attempting-to-extort-from-former-boss/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa ko merepek ni 11:31, bila masa artikel ni kata Thai police mentioned about 'tempered document'??

      Ko jgn la menipu time Ramadhan ni…

      Delete
  7. 1.nampah sangat kebodohan kecetekan akal hang bhaii!!
    2.mamat tu ditangkap kerana perasugut bekas majikan dia!!maknanya dia tahu ada penyelewengan berlaku!!sebab tu dia berani perasugut!!kalau benda-benda palsu!!fakta yang tidak lengkap!!dia tidak akan perasugutla bhaii!!
    3.satu lagi!!mamat tu tak cakap pun segala yang berkaitan 1MDB semuanya palsu atau telah diubah semuanya!!yang ko dok menyalak tak ketawan hala!!apa kes bhaii!!
    4.majoriti rakyat malaysia tahu bahawa 1MDB sebuah syarikat kerajaan yang digunakan untuk songlap duit rakyat!!macam kes NFC dlll!!kalau ko benar-benar berani!!jujur!!ko siasat tenguk bagaimana anak tiri rosmah hidup bagai jutawan besar di us!!macammana dia dapat duit sebanyak tu!!kalau setakat bekas pekerja keewangan jee!!takkan boleh dapat duit berpuluh juta!!kecuali dari duit rasuah jeee!!!
    5.kalau ko nak bodoh punn!!jangan nak suruh orang lain pun bodohhhh macam hang bhaiii!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau ni tuduh2 ada bukti? Kalau x de jangan nak buat fitnah. Saya rakyat Malaysia tapi x tuduh sapa2 songlap duit tanpa bukti macam kau. Kalau hebat sangat kau saman aje yg kau tuduh tu baru ada kesan. 1MDB punya visi yg baikuntuk negara dan saya sokong.

      Delete
    2. DSN amat licik, beliau bukan ‘bodoh’ seperti yang semua kata. Beliau beserta team perang sudah bersedia dengan langkah-langkah teliti sebagai treatment kepada kerosakan yang sudah dibuat sehingga kesan buruk kecederaan/kerosakan itu mungkin sukar kita detect di mana. Langkah cover-up, diikuti langkah delay men-delay sudah pun berlaku, Pemilihan UMNO tidak akan berlaku sehingga selepas PRU14. Banyak masa yang DSN ada untuk treat kerosakan yang sudah dibuat beliau. Lagi kambing hitam Xavier Justo pun sudah di’perkenal’ kepada umum. Tunggulah kambing-kambing hitam lain lagi yang mungkin bakal muncul.

      Kesemua itu adalah untuk melengah-lengah masa sambil ‘mengubati’ keadaan kerosakan di mana dapat. Sambil kita dihidangkan dengan ‘tugas baharu’ memikirkan pasal Xavier Justo segala kemungkinan habis kita kupas. Inilah yang DSN serta team pemikir beliau hendak, supaya kita ‘disibukkan’ dengan ‘homework’ baharu. DSN dan team pemikir beliau tersenyum tertawa melihat rakyat Malaysia sibuk mengejar ‘bahan baharu’ yang beliau humban kepada rakyat untuk dibelek-belek – umpamanya seseorang pemilik anjing yang bermain baling-baling frisbee atau ‘toy bone’ kepada anjing beliau, maka anjing tersebut akan leka mengejar toy bone tersebut bagai nak rak. Sedangkan tuan anjing tersebut terhibur kesukaan melihat lurus bendul haiwan peliharaannya itu.

      Maaf Tun saya menggunakan perumpamaan tuan anjing dan pet dog beliau. DSN memang smart kerana telah berjaya menjadikan kita semua alat permainan beliau. Kita semua sibuklah mengupas satu persatu cerita yang beliau sajikan, sementara dia pula sibuk merawat kerosakan yang sudah dibuatnya. Berbagai cara dia akan buat sehinggalah sampai ke masa PRU14 nanti dia pun pasti akan buat cara-cara BN dan Najib tetap menang dan tetap jadi penghulu kerajaan Malaysia untuk penggal seterusnya. Masa itu beliau sudah pun berjaya menutup cerita 1MDB dengan jayanya tanpa ada sebarang isu pun. Tak ada isu tak ada kes.

      Tun, dari kes Altantuya pun sudah dilihat bagaimana kes dimanipulasi sehingga berjaya diwujudkan ‘missing links’ yang berjaya mem’putus’kan hubungkait beliau dengan kes tersebut. Begitu juga sekarang ‘missing links’ Jho Low di’putus’kan supaya link kepada Riza Aziz, DS Rosmah, beliau sendiri juga putus. Maka selamatlah beliau daripada dipertanggungjawabkan. Kalau ada yang bersalah pun nanti adalah orang-orang lain. Kambing hitam yang pertama Xavier Justo sudah pun dipersembahkan. Maka lekalah semua orang dengan cerita Justo ini buat ketika ini sehingga muncul lagi cerita seterusnya untuk melekakan para pengikut drama ini. Asalkan yang penting DSN bukan jadi watak utama, dia akan terselamat juga nanti. Seperti dengan kes pelacur Mongolia yang amat malang itu.

      Tun dearest, that’s all for now. Just another thought from me to add to the other commentators’ more ever so brilliant thoughts. Goodnight Tun, take good care now wherever you are whatever you do. Selamat bersahur dan berpuasa esok. Love ya Tun and Tun Siti Hasmah.

      Delete
    3. Apa punya spekulasi...mabuk ketum kah?

      Delete
    4. Jaln penulisan citer mcam suatu waktu sblom pru13.. yg kata nak bawak masuk pelaku sebena video dari thailnd yg menyerupai bang non ... kihkihkih

      Delete
  8. Si BETINA omputih-KEPARAT S.Repot (patutnya diHARAMkan selamanya masuk M'sia kita ni) ini disyaki DALANG belakang kumpulan PENGGANAS-PENGGANAS ANTI-BUMIPUTERA Islam/Melayu, yg. KELENTONG psl. IMDB ni, terutamanya puak PENGGANAS PEMISAH Sabah/Sarawak, bersama puak PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM - iaitu si KULI-Barat/NATO-ISrael/Zionis yg. memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg- kaya minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara!

    Dan BETINA ni juga sebenaqnya adalah adik ipar kpd. bekas PM UK yg. amat pro-ISrael/Zionis, Gordon Brown yg. terlibat bersama Blair utk. melancarkan perang Iraq yg. telah menyebabkan BERJUTA Bumiputera Arab Islam Iraq diBUNUH/diROMPAK/diPERKOSA dgn. amat KEJAM dlm. GENOSID oleh tentera PENGGANAS US/UK – lihat di http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008:

    ……MOSSAD CONTROLS BRITAIN

    The evidence indicates that Israeli intelligence has near complete control of the leading political parties in Britain and the United States. While the Zionist political controllers in London and Washington are well known to the owners of the mass media, discussion of the subject of Zionist or Israeli control of the parties is censored in the media outlets they control. This censorship illustrates how Zionist control of the media serves to deceive the people and cause extreme harm to the nations.

    Specific examples of the current pro-Israel bias in the mass media would include the media's unquestioning support of the 9-11 cover-up, the costly and disastrous wars in Iraq and Afghanistan, and the trillion dollar "bail-out." The complete lack of transparency in U.S. elections and discussion of the secretive private companies that run our elections are also censored subjects.

    The utterly fraudulent Zionist construct called the "War on Terror" and the illegal wars in Iraq and Afghanistan have all been designed and forced onto the American and British nations by Zionists who control the political systems of London, New York, and Washington.

    In Britain, the two political leaders who have promoted and supported the Zionist agenda and wars of aggression are Tony Blair and Gordon Brown. Their Zionist paymasters and handlers are not hard to discern, although they are never discussed in the media in such terms……

    Nek Tempoyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh hebat nenek mentekedarah tempoyak buat komen kat sini...tepuk tepuk tepuk..
      Good granny..tapi aku rasa kau lagi rapat dgn zionis yang kau kutuk tu..
      apapun, slamat mengomen disini aku ucapkan. Ayat2 nenek tua mabuk kau mmg sesuai sgt dgn penyokong najib disini.
      Orang najib mesti suka kan kan kan?
      Walau babi dan anjing, kalau ahli umno/najib-semuanya halal dan benar.

      Delete
    2. Sedapnya mulut. ..ok ingat malaikat Ratib dan 'Atiq dah mati ke?

      Delete
    3. Bukan main bersungguh si ted lahanat ni membela nek tempoyak palat

      Delete
    4. OI si anon-anon KEPARAT RASIS1.37&2.50pm, apahal lu punya ekoq-ekoq asyik nak TUTUP mulut Nek Tempoyak dan Td manoff aaahhh, lu punyak otak aaahh, itu mcm-si ANJING KURAP-manyak-NANAH si puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM-EJEN ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1!!

      Delete
    5. Dia amik upah 3:03... biarkan la duit hasil fitnah busuk hati tu jadi darah daging dia dan keluarga dia...

      Delete
  9. Saman jer bg setiap fitnah yg dibuat ...

    ReplyDelete
  10. Kepada Halim melayu singapura.Saya pun anak melayu singapura juga.Pada pendapat saya ada yang tak kena pada pemerintahan dibawah DS NAJIB.Semoga melayu tidak hilang kuasa dibawah bumi bertuah iaitu MALAYSIA.HIDUP TUN MAHATHIR

    ReplyDelete
    Replies
    1. LA. .orang Singapura pon lawan orang Singapura pula. .sememangnya Melayu suka berbalah2...

      Delete
  11. Lojiknya ..... takkan ada org nak menggugut benda yang takde .... XAJ plak dah dibagi pampasan 15 juta .... terlalu byk untuk org yg diberhentikan kerja sbb tak performed .... dia minta lagi 10 juta sbb rasa benda yg dia bw tu boleh digunakan utk peras ugut. Ini bukan mcm ugut budak kecik klau tak masuk rumah nanti hantu datang cekik ..... Ini kes ugut yang dah ada asasnya ..... dah pasti ada benda yg tak betul jadi . Bukan calang2 org nak berani ugut syarikat begitu besar klau takde sbb. yg munasabah .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye x ye jugak... bangang nye petro saudi buat laporan kat london Switzerland thailand ek... ko pakai lojik akal ko dan sumber2 intenet sahih ko je dah bole setel... orng mcamni yg lim kit siang nak... bole ganti rapussy ni.,,

      Delete
  12. ted manoff,
    Itu bukan berbalah .... itu menyuarakan pendapat .... takkan skrg ni semua org dah takbleh suarakan pendapat .... pertanyaan ..... nak keneee ikuttt jerrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada dia,
      Kalau tak setuju dgn dia, kira berbalah la tu...

      42billion ni kes baru...
      Yg kes lembu 250 jota apa citer?
      Dah bayar blom?
      Pencuri rm2 pun dah lama kedalam...
      Yg 250jota ni?

      Delete
  13. Kenapa Blongang Ah jib gor spin dia macam Gasing? Justo ditangkap kerana memeras ugut bekas majikan. Ugut sebab apa? Nampak sangat la PETRO SAUDI TAKUT JUSTO DEDAH SALAH LAKU PETRO SAUDI. Apa kejadahnya Justo peras ugut bekas majikan tapi dibayar 15 juta???? Untuk tutup mulutnya kah??? Polis thailand belum pun siasat si Justo ni Blongang dah pandai2 kata Justo ubah maklumat la maklumat palsu apa kejadahnya???? Menteri lagi cerdik semuanya berdasarkan andaian Logik! Budak darjah 1 pun boleh nampak la Justo ni untuk kalih isu ja pun! Dan Ah Jib gor pun teramat lah bodoh kerana percaya maklumat palsu Justo duit daripada Tunai jadi Unit???? Macam tu ke blogang oi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq la...
      Macai tadah je skang...
      Janji ada story selain 1mdb...

      Delete
  14. So sr ni salah la kan?
    So saman je la...

    Apa bangkai ckp bebelit...
    The edge tu, dah bekurun dedah 1mdb...
    Saman.... jgn tak saman....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kalau dah bohong kaki fitnah saman ja lah apa yang susah sangat??? Kalau dengan Rafizi lembu dan tony pua chu kang tu boleh pulak saman. Jadi berdasarkan andaian LOGIK aku kerajaan tak mahu saman Sarawak report dan The Edge kerana kerajaan takut sebab dalam mahkamah nati kena dedah semua bukti2 sebab tu Kerajaan kecut tak da teloq sama mana pahlawan bugis...

      Delete
    2. Aku dengar nak saman2 1mdb ni dah lama...
      Nak saman fizi, tony pua n harakah...
      Pastu sr ni...

      Rupanye sembang blog je...
      Kalau report pun, report nak tangkap pemberi maklumat...
      Kepala bana betul...

      Delete
    3. Alu teringat 1 blongang kata 1mdb akan saman sarawak report tapi sampai sekarang pun tak! Mcm mana nak saman? Sebab memang betul pun 1mdb ni rosak dan busuk! Dan blongang masih nak tegakkan benang yang basah! Yang merana kita semua la rakyat Malaysia.

      Delete
    4. Seronok baca komen kat sini...
      Ala2 zaman 70an punye komen...
      Komen spesis, kerajaan buat jalan....
      So kena sokong kerajaan...

      Mungkin diorang tak jumpa video klip utube tunku rahman 1988 kot...
      Yg pasal amno tu... sedap...

      Delete
  15. Dr novandri, bukak klinik bantu masyarakat lagi baik dari hidup mencacai utk najib/rosmah...orang skrg bukan bole di bodo bodo dgn artikel bangang mcm ni la..org benak mcm ted manoff/nek tempoyak jer.yg suka artikel mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OI si anon RASIS 2.55pm, apahal lu asyik nak TUTUP mulut Nek Tempoyak, Ted Manoff dan Dr. Nov aaahhh, PI MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-S-si-PORNORASIS-ejen ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1!

      Delete
    2. Nek tempoyak hanya tau melalak dengan perkara yang sama setiap hari, dia ni dah mental problem, tapi kalau di ke hospital sakit jiwa, kena kurung asing jauh dari pesakit mental yang lain, nanti pesakit mental yang lain akan bertambah stress dengan ulangan ayat "PI MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-S-si-PORNORASIS-ejen ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1!".

      Atuk cincaluk.

      Delete
    3. OI si KEPARAT GILABABABI 'cincaluk', apahal lu asyik nak TUTUP mulut Nek Tempoyak, lu punyak otak aaahh, itu mcm-si ANJING KURAP-manyak-NANAH si puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM-EJEN ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1!!

      PI MAMPOS lu kat JAMBAN/KANDANG PENGGANAS KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-ejen Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1!!

      Delete
  16. Kalau tak ada kena mengena dengan Malaysia, maka e-mel yang kononnya dipalsukan itu tak tak melibatkan 1MDB jugalah, yang pecacai Najib galak sangat melalak ni pasal apa, maka isu berkenaan 1MDB ini perlu dijelaskan oleh Najib dan kuncu-kuncunya, kerana tak terlibat pun dengan e-mel oleh Justo tu.

    ReplyDelete
  17. orang melayu ni memang bodohlah....semua memang suka gaduh dan buat andaian sendiri..... apa yg org siasat semua x betul....melayu bodoh dan jahil.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1mdb dlm the edge tu andaian jugak ke?
      Kopaham dak ni?
      Pegi la saman!!!

      Delete
    2. lantuiiiiii........

      Delete
    3. OI si anon BANGKAI-KEPARAT RASIS 4.28pm, lu punyak otak aaahh, itu mcm-si ANJING KURAP-manyak-NANAH si puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM-EJEN ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1!!

      PI MAMPOS lu kat JAMBAN/KANDANG PENGGANAS KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-ejen Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1!!

      Delete
  18. keep it up doc..let them meroyan gila

    ReplyDelete
  19. Lawan itu munafiq dan kafir2 yg menyibuk dlm blog ni..alat yahudi..minta semua admin yg sayangkan negara dan pemimpin kita remove sebarang komen negatif dajal2 tu..diorg diupah!! Otak laknat!

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.