Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Tuesday, July 07, 2015

YANG SEBENARNYA TENTANG FOTO JHO LOW, PUTERA TURKI ,PM @NAJIBRAZAK & #1MDB

Sarawak Report telah mengeluarkan beberapa foto DS Najib Razak bersama beberapa individu di sebuah bot layar. Kita tahu motif blog tersebut. Dalam masa yang sama, ianya menghadirkan bermacam-macam interpretasi dan persepsi. 
Tetapi selepas membaca artikel Jho Low, Prince Turki and Najib photos: Sarawak Report confirms PetroSaudi-1MDB is a G2G Joint Venture , blog Sarawak Report dan Pakatan Pembangkang terpaksa gigit jari sekali lagi kerana gagal dalam cubaan untuk memburuk-burukkan DS Najib Razak!

Anda baca terjemahan artikel padat dan sangat menarik ini:  
Tidak kira berapa kacak Jho Low dalam gambar ini, jangan lihat dia dulu. Tumpukan perhatian anda kepada lelaki macho yang tinggi di sebelah dia. PM Najib juga adalah seorang yang tinggi namun orang itu lebih tinggi daripada dia. Siapa dia? 
Sarawak Report mungkin berfikir bahawa dengan menyiarkan gambar-gambar Najib sekeluarga bersama-sama dengan Jho Low pada Ogos 2009 sebelum usahasama PetroSaudi-1MDB ditandatangani, ia akan merosakkan reputasi Najib.

Sebenarnya, ia adalah sebaliknya ..

Hari ini, Sarawak Report sebenarnya telah membuktikan PetroSaudi dimiliki oleh Putera Turki bin Abdullah Al Saud. 
Malah, Sarawak Report sendiri telah menulis: "Dari kiri ke kanan adalah Putera Turki, pemilik PetroSaudi; Jho Low ..."
 "Dari kiri ke kanan adalah Putera Turki, pemilik PetroSaudi; Jho Low,  Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, Rosmah Mansor; anak mereka, Nor Ashman; Pengarah PetroSaudi Tarek Obaid dan anak perempuan Rosmah; Nooryana Najwa."  
Putera Turki bin Abdullah Al Saud (lahir pada 21 Oktober 1971) adalah ahli Dewan Saud dan anak ketujuh kepada Allahyarham Raja Abdullah, pemerintah Arab Saudi sebelum itu. Beliau berkhidmat sebagai Timbalan Gabenor Wilayah Riyadh pada tahun 2013-2014 dan sebagai Gabenor Wilayah Riyadh dari 14 Mei 2014 hingga 29 Januari 2015.

PM Najib telah diperkenalkan kepada Putera Turki oleh Allahyarham Raja Abdullah yang menyaran beliau (Najib) agar bekerja dengan syarikat anaknya semasa Najib dalam rangka lawatan rasmi empat hari ke Raja Abdullah pada Julai 2009 - satu bulan sebelum gambar Najib dengan Putera Turki di atas kapal diambil. 
Pada pertemuan tersebut, Raja Abdullah Abdulaziz Al Saud telah meluahkan kemungkinan Arab Saudi yang mengambil bahagian secara aktif di Malaysia dalam sektor perbankan Islam, memperluaskan penyertaan dalam sektor pembuatan produk perkhidmatan Islam dan dan juga meningkatkan ekuiti di negara ini.
 Gambar file ketika pertemuan Najib dan Raja Abdullah pada Julai 2009 - satu bulan sebelum gambar Putera Turki dan Najib di atas sebuah kapal di ambil.
Bagi penglibatan Jho Low, semua orang tahu beliau telah membantu menubuhkan TIA dan dilantik oleh Yang Di Pertuan (YDP) Agong ketika itu iaitu Sultan Terengganu Tuanku Mizan.

Jho Low dikenali mempunyai hubungan baik dengan keluarga diraja negara-negara Timur Tengah - ketika Najib belum menjadi PM.  
 Laman web 1MDB sendiri tidak pernah menafikan perhubungan atau kaitan Jho Low dan Timur Tengah dan penglibatan awalnya sebagai sebahagian daripada saranan Sultan Mizan.
Fakta ini tidak pernah dinafikan dan ianya telah dinyatakan dengan secara jelas dalam WEBSITE 1MDB SENDIRI sini: http://www.1mdb.com.my/news-coverage/time-of-reckoning-for-1mdb
LSS juga menulis, di antaranya: 
Walau bagaimanapun, setakat yang saya tahu, Jho Low tidak pernah mempunyai apa-apa kedudukan secara formal setelah TIA ditukar kepada 1MDB atau pun samaada beliau dibayar gaji atau mengikat apa-apa kontrak pekerjaan formal atau kedudukan sebagai penasihat. 
PM Najib never said he does not know Jho Low. 
It would be quite ridiculous for him to even say he doesn't know Jho Low since Jho Low has been quite famous since 2007 and 2008 when he and his Middle East partners via Abu Dhabi-Kuwait-Malaysia Investment Corp (ADKMIC), bought out two listed companies in Malaysia - Loh & Loh Bhd and also PutraJaya Perdana and took a controlling shareholding in listed RM1.7b company UBG Group in 2008 - even before 1MDB came into existence.

Incidentally, ADKMIC was also the company that Sarawak Report claims that Jho Low had "secret" bank accounts in Singapore. Of course, Jho Low is the beneficiary owner since he's the guy who started this company in 2007 along with his Middle-East partners.
 
He is after all the lead manager.and they did buy three Bursa listed companies in 2007-2008, long before Najib became PM or even 1MDB came into existence - although this fact is easily available via Bursa Malaysia announcements and the various companies annual reports, Sarawak Report will never say this as they will try to give an impression that Jho Low was poor and have no Middle-East partners or relationships prior to 1MDB being set up in June 2008. 
Again, I am not sure what Sarawak Report wants to prove here with this ADKMIC bank account listings.
Anyway, let's see more pictures of a Prince and a Prime Minister on a boating trip - courtesy of Sarawak Report. Very "sinister". it seems.
 Putera Turki dengan PM Najib
Not sure what is Sarawak Report's purpose to release this. It's counter-productive to them. No bikini babes at all. Just two leaders in discussion.
 Lagi gambar Putera Turki dengan PM Najib
Selepas pertemuan Putera Turki dan Najib, Putera Turki telah menulis secara rasmi menggunakan mohor surat Diraja kepada PM Najib untuk meneruskan lagi dengan usahasama antara Arab Saudi dan Malaysia, yakni PetroSaudi dan 1MDB.
 Surat Putera Turki kepada Najib selepas pertemuan mereka
Surat Putera Turki yang berlampirkan surat Ketua Pegawai Eksekutif PetroSaudi yang ditujukan kepada PM Najib juga - yang secara spesifik mengatakan pertemuan antara Putera Turki, Raja Abdullah dan Najib.
PetroSaudi mendapat sokongan penuh daripada kerajaan Arab Saudi, seperti yang dapat dilihat dalam surat pada 2010 ini daripada kedutaan mereka yang menyatakan bahawa usahasama ini akan meningkatkan hubungan antara kedua-dua negara.
Bank PetroSaudi sendiri, Banque Saudi Fransi juga memberi keterangan dengan pemilikan PetroSaudi dan kekuatan kewangan mereka.

Banque Saudi Fransi (BSF) (Bahasa Arab: البنك السعودي الفرنسي) adalah Syarikat Bersama Saham Saudi yang ditubuhkan oleh Dikri Di Raja Arab Saudi No. M/23 bertarikh 4 Jun 1977.
 Bank milik kerajaan Saudi mengesahkan Putera Turki dan Tarek adalah pemilik PetroSaudi dan mengesahkan kekuatan kewangan mereka.
Tidak lama selepas pertemuan mereka di atas kapal dan foto tersebut, usahasama 1MDB-PetroSaudi kemudiannya dilaksanakan.

Hanya 5 bulan selepas pertemuan mereka di atas kapal tersebut, pada 20 Januari 2010, PM Najib membuat satu lagi lawatan rasmi selama empat hari ke Arab Saudi di mana beliau telah dianugerahkan dengan anugerah tertinggi Arab Saudi iaitu the King Abdulaziz Order of Merit (1st Class) by King Abdullah Abdulaziz Al-Saud.
"Saya menganggap ini satu manifestasi hubungan erat antara Arab Saudi dan Malaysia, dan ia melambangkan potensi yang besar bagi kami untuk bekerjasama dalam pelbagai bidang, bukan hanya dalam kepentingan bersama kedua-dua negara tetapi juga untuk kepentingan bagi masyarakat Islam yang lebih besar," kata Najib.
Tanpa mengira kehadiran Jho Low dalam pertemuan tersebut, PM Najib melakukan perkara yang betul sebagaimana yang diminta oleh Raja Abdullah untuk menjalankan perniagaan dengan syarikat anak beliau sebagai sebahagian daripada kerjasama Arab Saudi-Malaysia yang disokong oleh Kedutaan Diraja Arab dan 1MDB mendapat balik semua wang dan mereka membuat keuntungan yang baik - lebih dari kos dana. 

Ia akan menjadi agak tidak masuk akal bahawa pemilik PetroSaudi gabenor masa depan Riyadh, Putera Turki, anak yang ketujuh Raja Abdullah - penjaga dua masjid suci dan penguasa mutlak Arab Saudi - mahu pakat dengan Jho Low untuk menipu Malaysia USD1 bilion.

Lagipun, Arab Saudi adalah pengeluar minyak terbesar di dunia dan pengeksport dengan KDNK lebih daripada dua kali ganda saiz Malaysia.and FOREX rizab USD280 bilion.

Arab Saudi dan keluarga Diraja tidak hard-up tentang wang sama sekali.

Kadang-kadang saya kagum bagaimana Sarawak Report dan pembangkang boleh mendapatkan begitu banyak orang untuk mempercayai cerita-benar tidak masuk akal bahawa anak raja mutlak kaya Arab Saudi akan berpakat sulit dengan seorang lelaki Cina Malaysia asing untuk menipu Malaysia USD1 bilion.

Dan sangat benar - 1MDB dapat balik setiap ringgit yang mereka melabur dan memdapat sebanyak USD500 juta (RM1.8b) daripada usaha sama ini dalam tempoh tiga tahun yang singkat - satu fakta yang telah diaudit oleh DUA firma audit antarabangsa berasingan KPMG dan Deloitte untuk lebih daripada 4 tahun dan akan disahkan sekali lagi oleh Audit Negara kita dalam audit khas mereka - dengan dokumentasi lengkap dan bukti juga.

Saya telah menunggu Sarawak Report menerbitkan gambar Jho Low, Najib dan Putera Turki untuk jangka masa yang panjang sekarang.

Mereka masih mempunyai banyak e-mel sebagai sebahagian daripada 3,000,000 e-mel mereka yang membuktikan tidak bersalah perjanjian 1MDB dengan PetroSaudi.
 
Perhaps one of those emails will also confirm who actually owns the now famous Good Star Ltd - which they claim is owned by Jho Low and used to songlap the USD700million 1MDB loan repayment?

Yup. Good Star Limited is owned and has always been owned by PetroSaudi -not Jho Low
For almost 5 months now, Sarawak Report (and The Edge too) has taken all Malaysians for a ride saying Good Star belongs to Jho Low - but has given zero proof this is the case. No Share certificates, no company search. Nothing!
And Malaysians believed so, just because Sarawak Report said Good Star belonged to Jho Low - hence Good Star then belonged to Jho Low and used to steal 1MDB money. Simple as that.  
Saya sedang menunggu mereka juga menerbitkan email-email yang dikeluarkan oleh pejabat mengenai Raja Abdullah ke ini 1MDB-PetroSaudi JV.

Ayuh Sarawak Report, lakukan perkara yang betul dan keluarkan semua 3,000,000 e-mel yang anda sendiri katakan anda ada. 
 
Dalam pada itu, terima kasih kepada Sarawak Report kerana menyiarkan gambar-gambar ini hari ini dan membantu akhirnya mengesahkan dalam gambar (andaian tidak disunting oleh Xavier Justo) bahawa perkiraan 1MDB-PetroSaudi ini merupakan satu kerajaan dengan kerajaan perjanjian sebenar di antara seorang Putera Diraja dan seorang Perdana Menteri. 
Banyak terima kasih.

Anda baca juga pembohongan Sarawak Report : KLIK SINI





90 comments:

  1. Kelakar la blog ni nak buat damage control tak jadi. Kalau bagus sgt petro saudi tu knp jv tu tamat selepas 6 bulan?
    Baik MiM pegi masuk FB Najib utk dapatkan gambaran sebenar perasaan rakyat pada dia. Bukan pembangkang je BENCI najib skang ni. Rakyat Jelata dah MELUAT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau salah, hakikatnya rakyat makin sedar dan semakin benci dengan pembangkang yg kaki kencing, kaki fitnah, pembohong, penipu ,penindas dan macam2 lagi perbuatan songsang yg x masuk dek akal.

      Delete
    2. Damage kontrol tu nuaq aljuburin sajaa yg pandai... saya tak kenal dato eskay... tup2 esok kuaq video dia dgn dato eskay...wakakakaka.... woo video besii...

      Delete
    3. sgt2 ramai skrg tentera2 upahan Dajjal Dapig...awas .kutty sikitol hancur Melaka.

      Delete
    4. Aku rasa,
      Pr dan rakyat...
      Mintak ko saman je sr dan wsj...
      Apa bana pulak citer panjang2 ni?

      Lepas tu ada la 2 3 macai heppy...
      Konon dah bejawap... dah menang katanye...
      Lepas tu? Senyapppp...

      Pada aku tak guna melalak sini...
      Takkan sminggu pikir nak saman ke tak?
      Persepsi rakyat kena betulkan...
      Tunjukkan korang betelo mcm nenek jahara..

      Delete
    5. Bro 11.45am mesti faham , pro ahjibgor punya komen komen tu sumee cari makan aje.

      Takper la ahjibgor tu pun dah telor hujung tandok jer tu

      Dah tiba masa chai ahjibgor cari masterji baru

      Delete
    6. Bro 3.15PM,

      Sokongan pro najib ni membawa rebah. Tapi tak heran pun..sebab dulu kes nuar jubo pun camni gak..bertahun kena manderem dgn nuar akhirnya terbukti jugak.

      Delete
    7. MiM dan kuncu kuncu semua akan kata yang benci Najib tu semuanya dari kalangan parti pembangkang dan bukannya ahli UMNO. Ahli UMNO semuanya sayang pada Najib - poooooooooooooodah

      Delete
    8. Pelik juga ...dulu kata x kenal j lho... tapi bergambar bersama..

      Delete
  2. WAKAKAKKAKAKA, tahap anjing kurap hang ni jadi DOG!

    ReplyDelete
  3. Bolehkah Najib dan kuncu-kuncu termasuk percacai dan blogger penjilat seperti Dr. MiM ni menjelaskan mengapakah JV antara Petrosaudi dibatalkan dan mengapakah wang pelaburan dalam Petrosaudi yang hampir RM 2 bilion itu tidak dipulangkan, tetapi ditukar jadi murahabahah, lepas tu jadi unit, dan entah jadah apa lagi itu, sila beri penjelasan mengenai perkara ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko budak kecik mana tau... duk tepi jln meniaga beger boleh laa...kahkahkah

      Delete
    2. Kalau kau budak besar sangat, sila berikan penjelasan, janganlah merapu yang bukan-bukan, itulah kalau dah bodoh tu jangan nak berlagak pandai, kalau tak pernah bersekolah tu, jangan nak berlagak macam orang ada ijazah.

      Delete

    3. Mac 2010 - JV di tamatkan tidak sampai 6 bulan selepas sain kontrek TANPA sebarang aktiviti perniagaan. 1MDB tidak dikembalikan wang pelaburan tapi ditukarkan menjadi pinjaman yang diberikan oleh 1MDB kepada Petrosaudi. Beberapa bulan kemudian, 1MDB beri lagi pinjaman USD500 juta kepada Petrosaudi

      Delete
    4. Apa salahnya batal ,kalau boleh untung JVn sehari pun tak jadi soal.Kan ke JV tu dapat untung?.

      Delete
    5. Bertaubatlah chai ahjibgor, berita terbaru AG, BNM, IGP, SPRM dah jumpa akaun yg dimaksudkan oleh sarawak report.

      Cuba chai ahjibbgor fikirkan balik segala kata kesat yg dihamburkan?

      Delete
  4. Bolehkah Najib dan kuncu-kuncu termasuk percacai dan blogger penjilat seperti Dr. MiM ni menjelaskan mengapakah JV antara Petrosaudi dengan 1MDB dibatalkan dan mengapakah wang pelaburan dalam Petrosaudi yang hampir RM 2 bilion itu tidak dipulangkan kepada 1MDB, tetapi ditukar jadi murahabahah, lepas tu jadi unit, dan entah jadah apa lagi itu, sila beri penjelasan mengenai perkara ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau dah tengok tunjuk akan akaun 1mbd tak boleh kan, kalau tak boleh baik jangan cakap, 700bil hilang macam kau cakap mana dia bukti nya. Macam ini blog cet det boleh hilang 700bilion tapi nak buktikan gagal. Zaman sekarang zaman bukti, bair aku bagi tahu kau kebanyakan ahli politik menipu termasuk tun m dan itu.. bagi selagi rakyat ada makan selagi itu aku sokong najib dan umno jika sampai tahap teruk baru tukar undi dari umno itu. Sepatut tun m nasihat anak telah sesat menyokong golongan LGBT itu. Lihat je pengbangkang pun sama menyokong golongan LGBT. Tahu kau pentabiran tun m bukan sepurna sangat sebab dia manusia, 22tahu memerintah ada 5kesalahan besar dia buat tapi kau tak sedar juga, yg aku kesihan najib terpaksa tangung kesalahan tun m itu. kerugiah mas, perwaja,tmb, najib terpaksa tanggun kerugian yg di lakukan kroni tun m itu. Itu tun m tak sedar lagi, ia tun m malaysia maju tapi aku orang lebih kebelakang di banding najib bagi peluang pada semua bumiputera dibanding tun m hanya kroni melayu kaya Dan kroni apek bertambah kaya ,tapi orang melayu betul2 berkebolehan di tekan,. Cuba tengok sekarang cukup dasar penswastar uda dan syarikat kerajaan je hanya bagi kelebihan pada apek je bila najib memerintah orang melayu bagi peluang sampai 50%,dulu di petronas je produk bumiputera tak masuk siapa buat bukahkah kroni tun m itu. Sebab bila najib memerintah je aku sendiri bagi nasihat pada najib jangan lakukan kesilapan sama seperti tun m. Gagal meningkat 30% ekonomi bumiputera itu setelah bagi peluang 22tahun bagi peluag. Tak salah aku najib baru baru beberapa tahun memerintah bayak perubahan dia buat. Memang tak di nafi tun m banyak lakukan perubahan tapi hanya bina bangunan besar tapi orang malayu tak akat itu juga. Hanya jadi perkerja bukan menjadi peniagan berjaya. Cuba tengok korean dan jepun ada ke banguana tinggi tak pun tapi mereka bina produk boleh banggakan, tun m sebagai penasihat proton itu gagal meninkat export keluar negara perangai sama macam anwar itu hanya menjadi penasihat je tapi gagal meningkat pelaburan kerajaan negeri selangor itu

      Delete
    2. Bagi saya pun TM tak ada keisitimeaan apa-apa ,sekadarkan egonya saja yg tinggi.Bukan susah nak majukan Negara macam yg TM buat,pegi luar negara tengok apa orang buat ,balik negera dia pun nak buat.KWSP,Tabung Wang Pencen,Petronas jadi tukang keluar wang utk belanja projek tersebut..Bukan duit yg dia cari pun.Rakayt biasa terutamanya orang Melayu tetap macam tu juga,walau pun 22 tahun beliau berkuasa.Apa yg terjadi sekarang adalah akibat dari kegelojohan beliau selama 22 tahun,duit di bazirkan dgn banyak projek tak menjadi.Paling banyak makan wang rakyat ialah Proton,tapi ramai yg tak sedar.

      Delete
    3. 1.20pm &;2.09pm,

      Bertaubatlah.....

      berita terbaru AG, BNM, IGP, SPRM dah jumpa akaun yg dimaksudkan oleh sarawak report.

      Bertaubatlah & mohon maaf kepada seluroh rakyat malaysia!

      Delete
    4. takde kene mengena-- bengong..ke apa?

      Delete
    5. Berdasarkan laporan oleh BERNAMA, sebanyak 6 akaun telah dibekukan, malahan dokumen-dokumen melibatkan 17 buah akaun melibatkan dua buah bank terlah disita dan dirampas. Pihak pasukan petugas khas juga telah menyita dan merampas dokumen-dokumen mengenai ketidak patuhan peraturan kewangan yang dikuatkuasakan oleh BNM oleh sebuah bank yang tidak nyatakan.

      Malahan peguam negara juga meminta semua pihak yang terlibat dapat memberikan kerjasama dalam siastan yang dijalankan.

      Harapnya macai Najib dapat mengulas pasal itu ini.

      Delete
  5. Sungguh baik info. Direct to the point. Hopefully you can share this information at FB.

    ReplyDelete
  6. Kikiki...mim woo mim....

    Berita ni tikam pembangkang balik bro....

    Selama ni anwar dok jaja sana sini yg dia baik dgn kjaan arab saudi...

    kjjan arab saudi bagi derma fi sabillillah kat anwar utk kerja2 dakwah...kahkahkah....

    Padahal anwar guna duit pelobi yahudi dan neo con hasil US tour.... sumbat kat molot2 ustaz2 pas yg jadi kump anwaranis...

    Sapa2 yg boleh baik dgn kjaan saudi dan dpt dana darinya boleh dikirakan hebat.... tun dulu pon stakat baik sajaa... dana x dapat...

    Artikal ni mmg buatkan pencacai nuaq akan senaq teloq bro... kebenaran yg pahit utk ditelan...kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kjaan saudi bagi jam omega kat anwar. Ingat2. Padahal tetingal masa ngepam cipap amoi. Kiki..

      Delete
  7. Mim pos kat fb...kita counter balik msiakini dan swak report.

    ReplyDelete
  8. ko ingat arab tu baik2 blaka ke...cuba pergi tanah suci...baru tau perangai arab bodoo tu..dah kena tipu dgn arab pakai serban le gamaknya...kat msia org pakai serban pun boleh sokong komunis...apasal nak caya pakaian mereka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi yang paling kuat sokong komunis adalah cinapek2 dapigs....apasal kau tak komen pasal cinapek dapigs komunis?

      Delete
    2. Kau ingat mangkuk yg kau sokong tu baik ke?.

      Delete
  9. Kalau kita orang baik, ramai orang nak berkawan. Begitulah dengan Najib.

    ReplyDelete
  10. Terbaik MiM...terkencin dah puak pemutar belit tuw...dah round keberapa dah kantoi..

    ReplyDelete
  11. hahaha..LSS pnya komen ko pakai..hahaha..

    ReplyDelete
  12. agenda tentera Dajjal Dapig

    ReplyDelete
  13. Ada harapan jadi future ketua perhubungan UMNO atau ketua penerangan.

    ReplyDelete
  14. Ada harapan jadi future ketua perhubungan UMNO atau ketua penerangan.

    ReplyDelete
  15. Better luck next time utk cai2 terutamanya TOK CAI.

    ReplyDelete
  16. Kenapa bila syarikat hartanah dari China yang akan membina beribu ribu unit pangsapuri khas untuk rakyat China, Singapore, Taiwan, Hongkong di Johor, puak2 DAPigs tak menyoal dan ragu2?
    Bila JV antara Arab Saudi dengan Kerajaan Malaysia dan bila Syarikat milik Islam nak membeli Tanah di tengah2 Kuala Lumpur, puak2 DAPigs buat riuh satu dunia sampai sanggup memfitnah?

    Nampak tak permainan cilaka puak2 DAPigs dan ejen cilaka mereka di UK, Sarawak Report?

    Asalkan kepentingan Melayu dan Islam diperjuangkan, DAPigs akan menyalak tetapi hak2 cina DAPigs tidak boleh dipersoalkan langsung!

    Betul ke DAPigs ni untuk semua kaum? Kalau betul, buktikan! Bina rumah2 mampu milik di Pulau Pinang SEKARANG!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanya la mb johor...
      Kot dia tahu...
      Apsal tanya dap pulak?

      Amno yg jual,
      Dap pulak yg ko nak salahkan...

      Pr1ma bila nak masuk buat rumah kat penang?
      Ko paham dak ni pr1ma tu apa?

      Delete
    2. Iskandar johor jual kat cina spork 10% jaa bodo. Jual kat middle east dan arab 70%. 20% lg melayu msia. Ada paham ka bahalol.

      Delete
    3. Kena tanya Sultan.

      Delete
    4. Kahkahkah 20 persen je melayu...
      Kahkahkah...
      80 persen lagi orang luar...
      Kahkahkah...kahkahkah...
      Melayu amno maju...
      Kahkahkah...

      Delete
  17. Satu persoalan kenapa artikel ni suruh abaikan Jho Low...Dulu najib ckp tak kenal Jho Low...ini bergambar bersama pulak?? Siap bersama Big Mama lg....Sudah-sudahlah menipu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila pulak Najib kata dia tak kenal JHo Low......bagilah masa dan dimana boleh dapat kenyataan tu.

      Delete
    2. Nampak sgt ko ni tak baca artikel ni. Kan dah diteringkan dlm artikel ni.

      Delete
  18. Mana-mana cai yg setakat berpolitik depan skrin komputer, cerita bergegar-gegar mengalahkan org penting dlm politik, sudah2lah. Sokong ke keji ke sama saja, tak ada kesan apa2 pun pada org politik.
    Setakat baca dan ambik tahu tu rasanya sudah cukup, tak perlu komen gempaq panjang2 pun ... supaya kita tidak kena kencing dek fitnah pembangkng.

    ReplyDelete
  19. anti Trojan HorseJuly 7, 2015 at 1:37 PM

    baguslah kerjasama dgn Arab Saudi, tetapi kenapa pakai bank Goldman Sachs yg dikenali sebagai the Jewish Investment Bank bukannya bank alRajhi misalnya?

    Satu lagi Petro Saudi adalah private company dan bukannya GLC.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik kau tanya juga Mahahtir mengapa pula dia geng dgn SR dan WSJ yg dia sendiri kata kaki bohong agen Yahudi tu.

      Delete
  20. GUA TIDAK MENGENALIL DAN TAK PERNAH JUMPA HANTATUYAH. BESOK MUNGKIN TERKELUAR PULA GAMBAR FITNAH MAKAN SAMA SAMA. ALAHAI! MELUAT LAH!!!!!

    ReplyDelete
  21. Setakat tunjuk bukti kertas dua tiga helai suruh orang percaya...ada video pun nafi senafi nafi sampai tak ingat mati..podaah..

    ReplyDelete
  22. melayu islam kalau dah bercampur ngan kafir....apa lagi bila dah makan setalam....air tangan pemakan babi ikut sama mengalir...... tak hairan hati jadi hitam......tiada perasaan bersangka baik. walau dalam bulan ramadhan. akibat bercampur gaul ngan kafir melayu islam.....bolih jadi pemfitnah, pembohong disebabkan mencari keuntungan politik. ajaran guru dan ustaz semua tolak ketepi. janji politik anutan masing2 hebat.
    wahai manusia islam.....jangan diikutkan perangai kafir. dunia ini syurga bagi mereka.
    musahabahkan diri dulu. insyaallah....
    wallahuaklam......

    ReplyDelete
  23. Terbaik Dr MiM.. Viralkan info ni dlm fb dan whatsapp utk counter balik pembangkang yg suka buat kekacauan kat malaysia ni..

    ReplyDelete
  24. Ya mmg bagus viral...
    Tunjuk kat orang kampung gambar najib tu...
    Anak dia betudung litup, wasatiyah...
    Ke tak baligh lagi?

    Apa lagi,
    Bukti kebenaran dah banyak...
    Kekonon la...
    So saman je la...
    Mau dapat puluh jota tu...
    Ikut nenek jahara tu... dah kaya dia..

    ReplyDelete
  25. Eh!! ini bukn businees ank beranak ke??

    ReplyDelete
  26. Cara blogger2 berbayar mempertahankan boss mereka, dah serupa penyokong2 Al Juburi yg menganggap beliau adalah anugerah tuhan. Sudah terang lagi bersuluh ke? Nak tanya gak balik 1MDB ni masih seperti angsa yg menghasilkan telur emas lagi ke?

    ReplyDelete
  27. Hapuskan ketua mafia dari kerala. Bebaskan negara dari rule by proxy.

    ReplyDelete
  28. 1Malaysia dah benci., meluat dan marah dengan Ahjibgor ni, tengok FB ahjibgor tu pun dah cukuplah.

    berita terbaru AG, BNM, IGP, SPRM dah jumpa akaun yg dimaksudkan oleh sarawak report.Bertaubatlah chai chai sumee.!

    Ni bulan posee bertingkat tingkat dosa korang wei.

    ReplyDelete
  29. Ya Allah Tuhan yg menguasai hari pembalasan..Ya Allah aku bermohon kepadaMu, andai Dr MiM ini menulis dgn keyakinannya dan pengetahuannya..berilah kepadanya petunjuk dan barakahMu yg maha luas. Tapi andai Dr MiM ini menulis utk mendapatkan imbuhan dunia dan dia sedar dlm hati kecilnya ttg kebathilan...maka Engkau Ya Allah Engkau azabkan lah ia dengan seburuk2 azab kerana beliau dgn kepandaiannya dari anugerahMu telah membenarkan yg bathil. Ya Allah..Kau jadikanlah anak2 zuriat keturunannya menjadi orang2 fasik dan membuat kekacauan sehingga hari kiamat....Amin amin ya rabbal 'alamin.

    ReplyDelete
  30. Ya Allah Tuhan yg menguasai hari pembalasan..Ya Allah aku bermohon kepadaMu, andai Dr MiM ini menulis dgn keyakinannya dan pengetahuannya..berilah kepadanya petunjuk dan barakahMu yg maha luas. Tapi andai Dr MiM ini menulis utk mendapatkan imbuhan dunia dan dia sedar dlm hati kecilnya ttg kebathilan...maka Engkau Ya Allah Engkau azabkan lah ia dengan seburuk2 azab kerana beliau dgn kepandaiannya dari anugerahMu telah membenarkan yg bathil. Ya Allah..Kau jadikanlah anak2 zuriat keturunannya menjadi orang2 fasik dan membuat kekacauan sehingga hari kiamat....Amin amin ya rabbal 'alamin.

    ReplyDelete
  31. Ya Allah Tuhan yg menguasai hari pembalasan..Ya Allah aku bermohon kepadaMu, andai Dr MiM ini menulis dgn keyakinannya dan pengetahuannya..berilah kepadanya petunjuk dan barakahMu yg maha luas. Tapi andai Dr MiM ini menulis utk mendapatkan imbuhan dunia dan dia sedar dlm hati kecilnya ttg kebathilan...maka Engkau Ya Allah Engkau azabkan lah ia dengan seburuk2 azab kerana beliau dgn kepandaiannya dari anugerahMu telah membenarkan yg bathil. Ya Allah..Kau jadikanlah anak2 zuriat keturunannya menjadi orang2 fasik dan membuat kekacauan sehingga hari kiamat....Amin amin ya rabbal 'alamin.

    ReplyDelete
  32. Ya Allah Tuhan yg menguasai hari pembalasan..Ya Allah aku bermohon kepadaMu, andai Dr MiM ini menulis dgn keyakinannya dan pengetahuannya..berilah kepadanya petunjuk dan barakahMu yg maha luas. Tapi andai Dr MiM ini menulis utk mendapatkan imbuhan dunia dan dia sedar dlm hati kecilnya ttg kebathilan...maka Engkau Ya Allah Engkau azabkan lah ia dengan seburuk2 azab kerana beliau dgn kepandaiannya dari anugerahMu telah membenarkan yg bathil. Ya Allah..Kau jadikanlah anak2 zuriat keturunannya menjadi orang2 fasik dan membuat kekacauan sehingga hari kiamat....Amin amin ya rabbal 'alamin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ke doa camnih?

      Aku doa mim ni buat kerja kerana Allah...
      Bukan kerana duit...
      Selagi mana dia tahu dia benar..
      Maka teruskan...
      Tapi kalau dah tau salah...
      Tapi sorokkan...
      Besar dosa kau mim...
      Sebab ada sebilangan kecik amik pendapat kau...

      Apa pun...
      Doalah yg elok...

      Utk zuriat dia,
      Kita doakan menjadi lebih baik dr dia...
      Dan lebih baik dr yg selalu menkinzirkan orang...
      Amin...

      Delete
    2. Ni doa ikut Nabi mana? Hang ingat tuhan tu Kuli Batak hamba sahaya hang kot..sedap ikut mulut je..siap doa anak dia jadi fasik bagai..kot orang doa anak ko jadi fasik musibat ko suka ke? Orang tua ko tak ajo Chara doa yg betul ke? Moh ikut aku..sebab aku ikut Nabi saw...walau pon kita benchi seseorang Muslim , Nabi anjur doakan orang tu dapat hidayat...ini Chara lembut dan berakhlak. ...Chara ko tu Maaf lah ye tak berakhlak Lansong. .kita sendiri tak tau nak duduk dalam shorga atau nuraka..memang kita minta yang terbaik..apa pon engko masih belum terlambat dalam Chara memperbaiki doa..ayoh. .sila tukar sekarang. .kita manusia biasa banyak silap

      Delete
    3. Ted manoff walaupun anda beragama hindu, bukan kah setiap agama mengajar supaya menghormati insan yg lain? Adakah tuhan kali kamu nengajar kamu mengeluarkan kata2 kesat? Apabila kamu tak berpuashati dengan agana hindu, kamu menukar agama sedang membiak envagalista pula!

      Adakah agama umpama vertukat tukar pakaian kepada kamu?

      Delete
  33. Mim ni,
    Dan blog2 amno yang lain...
    Dah seminggu dah...
    Itu bohong, ini bohong,
    Sr bohong, sr menipu,
    Wsj yahudi, wsj tipu...

    Tapi,
    Tindakan yilek pocik..
    Sampaikan macai2 sendiri pun putus asa...
    Bila nak saman nye? Dengarnye pendekar!

    Perbaiki persepsi rakyat...
    Mulakan tindakan..
    Bukan dengan blog2 camnih...
    Isu merapu,

    Kosong kosong kosonggggg...

    ReplyDelete
  34. 6 akaun telah dibekukan....

    "Awak kat mana? Awak-awak kat mana? Awak kat masjid mana hari ni?"

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6 akuan telah dibekukan.. jadi maksudnye ape ye... dah dapat keputusan nye ke.. najib didapati bersalah ke... atau 6 akuan tu bekukan utk penyiasatan aje.. dan belum keluar keputusan secara resmi.... tu sebab tak yah le excited sgt... tunggu.... akan tiba masanye kelak... bukan cam nuar penjubur jantan tu.. dengor saiful buat report terus lari ke kedutaan turki konon ada org nak bunuh dia... kita tunggu... aku declare aku tak kan lagi masuk blog dan defend umno jika najib didapati bersalah atas tuduhan ini... dan aku akan letak semua jawatan aku dlm umno... tapi selagi belum sah keputusan ini ko tak yah le nak belagak... ada keyakinan dalam diri aku yg bepuluh tahun bersama umno.. dengan segala usaha yg pernah aku buat jika ada lah dianggap sebagai hasanah disisi allah.. bahawa segala ni cuma fitnah jahat... kita tunggu.. atas nama pejuangan alif baa taa yg aku yakin aku lakukan kerana nye jika sabit kesalahan ni keatas najib.. aku berhenti dari terus menyokong dia... kita tunggu... awak kat mana konon...

      Delete
  35. berita terbaru AG, BNM, IGP, SPRM dah jumpa akaun yg dimaksudkan oleh sarawak report.

    Bertaubatlah chai chai sumee.! 

    Sepatutnya lah chai ahjibgor perlu memikirkan bagaimanakah cara cara memohon maaf kepada

    1 .Tun M
    2.Rakyat malaysia

    Ingat chai sumeee fitnah yg korang tabur terutama di bulan posaa ni.!

    ReplyDelete
  36. Jlow tu duk sama bercuti dgn Najib yer? Dia tu sedara Najib ker? Tembam giler JLow ni yer...hee :)

    ReplyDelete
  37. dog,

    ni yang sebenarnya dong ......

    http://graphics.wsj.com/documents/doc-cloud-embedder/?sidebar=1#2158723-1mdb-documents

    ReplyDelete
  38. YA ALLAH.....ANDAINYA SEMUA INI ADALAH DUSTA DAN FITNAH BELAKA. ENGKAU YANG MAHA PENGAMPUN YA ALLAH. AMPUNKANLAH MEREKA. BERILAH PETUNJUK DAN HIDAYAT KEPADA MEREKA.
    YA ALLAH.....ENGKAU PERMUDAHKAN DAN TUNJUKANLAH KEBENARAN DIATAS KEKALUTAN INI. ENGKAU LINDUNGILAH NEGARA INI DARI ANASIR2 PEROSAK BAIK DALAM ATAU LUAR NEGARA.
    SESUNGGUHNYA ENGKAU MAHA
    PENGAMPUN DAN MAHA BERKUASA.
    AMINNNN.
    YA RABBALALAMIN.....

    ReplyDelete
  39. Yg gatal pi buat 1mdb buat apa,BODOH!!.bnyk cara lain la nak buat duit tanpa menyusahkan rakyat.Skrg sapa yg susah dan mlm x tido.Lain kali nak buat apa2 bincang lah,jgn ingat awk Pm,awk la menteri kwgn,wk blh buat mcm2.

    ReplyDelete
  40. http://www.malaysiakini.com/news/304354

    ReplyDelete
  41. WSJ kemuka 'bukti' aliran wang ke akaun Najib
    http://www.malaysiakini.com/news/304361

    Dokumen Najib balun duit 1MDB
    http://graphics.wsj.com/documents/doc-cloud-embedder/?sidebar=1#2158723-1mdb-documents

    Hangpa baca dan sedaq sikit macam mana Najib pekena hangpa!!!!

    ReplyDelete
  42. MACAI2 JIBBY ELOK KUAR UMNO!! BUAT MALU UMNO JE!! PERTAHANKAN PENGKHIANAT!! TAPI AK TAHU MUKA2 SONGLAP DLM UMNO YG SOKONG NAJIB NI AKAN BUAT XTAHU!! SEDANGKAN PELBAGAI FITNAH TELAH DILEMPARKAN PADA TUN!! SEMOGA TENTERA BANGSAT PENGKHIANAT SEDAR KEBODOHAN DAN SOKONGAN SPERTI BABI BUTA!!

    #pecatJibby
    #demonstrasipertahankanjibby
    #genganakdidikpeliwat

    ReplyDelete
  43. MACAI2 JIBBY ELOK KUAR UMNO!! BUAT MALU UMNO JE!! PERTAHANKAN PENGKHIANAT!! TAPI AK TAHU MUKA2 SONGLAP DLM UMNO YG SOKONG NAJIB NI AKAN BUAT XTAHU!! SEDANGKAN PELBAGAI FITNAH TELAH DILEMPARKAN PADA TUN!! SEMOGA TENTERA BANGSAT PENGKHIANAT SEDAR KEBODOHAN DAN SOKONGAN SPERTI BABI BUTA!!

    #pecatJibby
    #demonstrasipertahankanjibby
    #genganakdidikpeliwat

    ReplyDelete
  44. Kehkehkeh....

    Stakat WSJ... msiakini ...swak report keluar la apa berita pon...

    Rakyat msia x akan percaya fitnah yahudi....

    X logik najib guna acc nama sendiri... budak jual berger pon tau guna nama org lain kalu nak rembat...wekekeke

    X ceredik berita yahudi nak fitnah.... kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak berger tu kalau kene fitnah...
      Dia saman je tau!
      Bukan pusing2 itu tipu, ini tipu...

      Paham budak berger?

      Delete
  45. dalam kapal ni kot yg datin jumpa apa kebendanya barang mewah. mungkin untuk datin tapi datin terpulang balik kepada kerabat arab. ni semua cerita dalaman dan dah keluar jadi cerita benar. nak buat cerita biar berfakta dan bukan sastera. nanti nama baik dan semua perkara baik jadi hancur kerana percaya dan tidak berfikir dengan waras. mungkinkah doktor pun begitu juga. macammana nak periksa pesakit yer?

    ReplyDelete
  46. Sudah tiba masanya chai chai upahan ahjibgor mencari masterji baru pula.

    Oh sebelum terlupa,

    Yang terbaru, dah dapat payment ke hasil kerja tabur fitnah bertingkat tingkat korang tu? Akaun kan ke dah di sejuk beku?

    Najib pernah berkata "dosa tabur fitnah" kan kan kan.

    ReplyDelete
  47. Kesian macai,
    Langsung tak bebunyi malam ni...
    Letih tarawih la tuh...

    Apa pun...
    Tunggu je la ... tak guna dah damage control tu..
    Orang citer A ko citer B.

    Skang bukti dah besepah...
    Harap mim balas la pulak...
    Aku seronok je baca...
    Lagi seronok baca komen macai...

    ReplyDelete
  48. macai yang ala2 kutuk tun m mamak kutty sebenarnya agen dapig,,yang jadi batu api..rata2 orang melayu dan umno hormat tun m dan hendakkan kebenaran.

    ReplyDelete
  49. Marilah sama kita sembahyang hajat dalam bulan puasa ni..semua rakyat Malaysia sembahyang hajat..Allah tunjukkan lah kepada Kami hamba mu yg hina ini.dengan kebenaran.bukalah kebenaran mereka yg benar..Jadikanlah umat Islam di Malaysia kebangkitan Islam yg sebenar..tunjukkanlah kekuasaan mu dengan peristiwa ini sebagai peringatan kepada kami..ini.. ya Allah.. bahawa tipu daya syaitan adalah nyata..Amin...

    ReplyDelete
  50. OI si, si PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS BANGSAT ANTI-Islam/Melayu (punya PENAKUT jadi PENYAMAQ pula tu) memang puak KEPARAT GILABABI ANTI-Islam/Melayu! lu punyak otak PENGGANAS aaahh, itu mcm-si ANJING KURAP-manyak-NANAH si puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1!!

    Yg. lu nak paksa YAB PM ISLAM/Melayu kami letak jawatan sewenangnya apasal - lu ingat kami ni KULI-KULI lu, oi si KEPARAT!!

    PI MAMPOS lu punya ekoq-ekoq BANGKAI BABI kat JAMBAN/KANDANG PENGGANAS KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNORASIS-ejen Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1!!

    ReplyDelete
  51. WSJ tu memang sebenaqnya media ZIONIS/Barat-amat-KEPARAT! Pernah si KEPARAT ni serang pemimpin ISrael/Barat depa sendiri yg. mendpt. dana termasuk utk. kempen pilihanraya depa, dari sy.-sy. SENJATA yg. mendpt. KEUNTUNGAN berBILLION utk. tak habis-habis MENYERANG/MEROMPAK Dunia Islam sewenangnya?!

    Aku syak ramai pemimipin Islam/Melayu yg. jadi PENGKHIANAT telah di"BLACKMAIL" - samada ke atas dirinya atau keluarganya oleh PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1!! Kerana perangai GANJIL Ayahanda Tun (yg. sebelum ni beriya amat anti-Barat yg. pro Zionis) sampai boleh jumpa si BETINA-omputih KEPART S.Repot tu - amat tak logik!

    Si BETINA omputih-KEPARAT S.Repot (patutnya diHARAMkan selamanya masuk M'sia kita ni) ini disyaki DALANG belakang kumpulan PENGGANAS-PENGGANAS ANTI-BUMIPUTERA Islam/Melayu, yg. KELENTONG psl. IMDB ni, terutamanya puak PENGGANAS PEMISAH Sabah/Sarawak, bersama puak PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM - iaitu si KULI-Barat/NATO-ISrael/Zionis yg. memang nak MEMISAHkan Sabah/Sarawak yg- kaya minyak/gas, dari Malaysia dan diGABUNGkan dgn. SingaPORK-pusat-CIA-MI6/Mossad/NATO di Asia Tenggara!

    Dan BETINA ni juga sebenaqnya adalah adik ipar kpd. bekas PM UK yg. amat pro-ISrael/Zionis, Gordon Brown yg. terlibat bersama Blair utk. melancarkan perang Iraq yg. telah menyebabkan BERJUTA Bumiputera Arab Islam Iraq diBUNUH/diROMPAK/diPERKOSA dgn. amat KEJAM dlm. GENOSID oleh tentera PENGGANAS US/UK – lihat di http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008:

    ……MOSSAD CONTROLS BRITAIN

    The evidence indicates that Israeli intelligence has near complete control of the leading political parties in Britain and the United States. While the Zionist political controllers in London and Washington are well known to the owners of the mass media, discussion of the subject of Zionist or Israeli control of the parties is censored in the media outlets they control. This censorship illustrates how Zionist control of the media serves to deceive the people and cause extreme harm to the nations.

    Specific examples of the current pro-Israel bias in the mass media would include the media's unquestioning support of the 9-11 cover-up, the costly and disastrous wars in Iraq and Afghanistan, and the trillion dollar "bail-out." The complete lack of transparency in U.S. elections and discussion of the secretive private companies that run our elections are also censored subjects.

    The utterly fraudulent Zionist construct called the "War on Terror" and the illegal wars in Iraq and Afghanistan have all been designed and forced onto the American and British nations by Zionists who control the political systems of London, New York, and Washington.

    In Britain, the two political leaders who have promoted and supported the Zionist agenda and wars of aggression are Tony Blair and Gordon Brown. Their Zionist paymasters and handlers are not hard to discern, although they are never discussed in the media in such terms……

    Nek Tempoyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa bagus kau nenek tua mabuk tempoyak @ belacan!

      Anjing macam kau memang sesuai menyalak kat blog Mim ni.
      Nak menyalak dikandang sendiri, tak de tempat kan??

      Tak payahlarkau salak bab orang lain, sedang kau menyondol babi dalam isu 1Mdb.
      Kau renung betul2 senarai Ahli Lembaga Penasihat dalam 1Mdb. Salah seorangnya adalah anak bangsa yang kau benci (kunon)
      Bangsa YAHUDI wahai anjing tua mabuk belacan!
      Nama dia Benard Arnault
      Jawatan dia Ceo di LVMH.

      Kau nak menyalak bangsa zionis yahudi bangsat bagai, tapi dalam organisasi yang kau cakap betul takde tipu tu, ada sekor bangsa YAHUDI ni.
      Tapi sejak dua tiga hari lepas aku tengok muka yahudi ni dah dikeluarkan.
      Mengapa?? OOO sebab nenek tua nak mampos ni suruh keluarkan ek??

      Kau benci Tun M, kau sembang pasal anak dia yang takde kaitan langsung.
      Anak Tun hanya joint gerakkan pembangkang, bukan memusnahkan 1Mdb pun.
      Habis yang kau menyalak sakan konon hebat, kau dah Nampak siapa jantan sekor bangsa yahudi kat 1mdb tu??

      Salak lebih hebat lagi,
      timbulkan ayat babi, yahudi zionis kau tu..
      biar orang semua boleh menatapi salakan kau yang amat hebat
      hebatnya otak kau jing..
      hingga takde taraf langsung dengan otak manusia.
      Otak kau tarap jamban nenek jing.
      kahkahkahkah
      Volo!

      Delete
  52. Betul ke DAP tu parti untuk semua kaum?

    Bila nak lantik Melayu jadi Sec-Gen DAP? Erm....Melayu, bukan cinapek macam anak angkat khir joha lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pertanyaan yang nak alihkan isu 1Mdb
      Tapi takper, skurangnya kau bertanya (atau buat-buat Tanya)

      Dap kalau kau percaya apa yang dia kata, memang otak bendul!
      dah tau parti tu mmang nak musnah melayu dan musuh islam.
      So apa lagi nak Tanya pasal Dap dan melayu? Buang masa!
      Eloknya kau bangkit dan gerakkan kepala otak melayu yg masih kabur tu.
      Supaya jangan jadi terlalu cai ngok.
      Pakatlah gerak ahjib dari alunan mimpi
      Dap nak cekik rakyat melayu dan islam
      cukup2lah mendabik dada macam gorilla menang rebut betina tapi hakikatnya telur takde!
      Bohong sana, menipu sini.
      Bila rakyat dan cuak, Dap ambik kesempatan.
      Kalau rakyat dibawah sini boleh fikir macamtu, takkan bapak segala menteri yang konon berotak pahlawan bugis takleh fikir!
      Bela pulak anjing2 yang menyalak hebat.
      sampai keluar salakkan babi mampus rba bagai
      ituker hebatnya anjing2 belaan ahjib umno?

      Dap senyum tengok perangai melayu cai umno bodoh. kau perasan ke tak?

      Delete
    2. aku berperasaan dan terhidu bahawa dap tu adalah taik..kau tak perasaan dan tak terhidu ke? kalau kau tak perasaan tu maknanya kau pun taik juga..kih3

      Delete
  53. Bismillah...

    Semoga Allah Subhanahu wa ta'ala membuka pintu kebenaran mengenai 1MDB. Insya-Allah.

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.