Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, June 09, 2016

10,000 HADIR & VIDEO ORANG MENGAMUK DI CERAMAH PAN! #PRKKUALAKANGSAR #PRKSUNGAIBESAR

PRK kali ini menjadi lebih menarik. Dilaporkan:
Mat Sabu dari di persisiran Manong iaitu 35km di pekan kecil hujung kawasan Parlimen Kuala Kangsar yang terletak didalam DUN Manong untuk menyampaikan ceramah PAN dihadapan 10 orang yang hadir berkemungkinan mereka adalah tukang pasang khemah , bancuh air dan tukang susun kerusi bagi majlis tersebut.

Baca seterusnya : SINI

Dalam masa yang sama, ceramah PAN, parti serpihan PAS dilihat tidak menghormati umat Islam yang menunaikan sembahyang terawih apabila lelaki Melayu meminta ceramah PAN diberhentikan kerana menganggu umat Islam bersembahyang terawih. Ceramah tidak diberhentikan tetapi speaker diperlahankan.

Lihat juga video di bawah:


Dilaporkan bahawa seorang lelaki marahkan pihak PAN yang mengadakan ceramah dan tidak menghormati mereka yang sedang menunaikan sembahyang terawih di masjid berdekatan.


PAN memang patut dimarahi kerana bersikap demikian.

Sebenarnya, parti PAN, parti serpihan PAS tidak mempunyai kekuatan di PRK Kuala Kangsar dan Sungai Besar. Mereka hanya mengharapkan belas kesihan pengundi yang pro-DAP dan juga pro-PAS yang mungkin mengundi mereka.

Malah, parti ini tidak mempunyai sebarang visi dan misi untuk membantu rakyat tempatan tidak seperti calon-calon BN di kedua-dua tempat itu.

Sebagai contoh, Mastura Mohd Yazid telah membentangkan visi beliau yang sangat menarik untuk rakyat Kuala Kangsar.

Anda baca : KLIK SINI



32 comments:

  1. kesian juga tengok si hampas dedak. tak sampai pun 10 penutun
    pun ter hegei hegei

    https://www.youtube.com/watch?v=8DC4AOWXqwo

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia ambik gambar tu pukul berapa, time orang nak berbuka kot, lepas berbuka cuba tengok! tak cukup kerusi,mungkin dalam 6 ke 7000 ribu orang datang.

      Delete
  2. Hahahahahaha…. 10,000 campor nyamuk & lalat doc !!

    ReplyDelete
  3. 1. Kerajaan DAP Pulau Pinang telah menukar syarat perjanjian dalam tender selepas tanah itu dijual kepada KLIDC iaitu daripada 100% pembangunan hospital kepada pembinaan campuran pusat perubatan dan hotel / suite. Siapakah yang meluluskan pertukaran syarat ini jika bukan Lim Guan Eng? Salahguna kuasa?

    2. 6 tahun tanah Fasa 2 itu tidak diusik tanpa pembangunan yang sepatutnya seperti yang disyaratkan di dalam tender. Lim Guan Eng adalah Pengerusi Hal Ehwal dan Pembangunan Tanah Negeri, kenapa KLIDC tidak dikenakan sebarang tindakan kerana tiada perlaksanaan projek itu? Salahguna kuasa?

    3. Portal Malaysia Today mendakwa bahawa Lim Guan Eng secara peribadi telah menolak nasihat bertulis Setiausaha Kerajaan Negeri untuk membatalkan tender yang dianugerahkan kepada KLIDC. Benarkah laporan Malaysia Today kerana sehingga ke hari ini, Guan Eng masih belum membuat sebarang penafian? Salahguna kuasa?

    4. Tempoh pegangan pajakan bagi tanah Fasa 2 Taman Manggis telah ditambah oleh Kerajaan DAP kepada tempoh maksimum yang dibenarkan 99 tahun pada tahun 2015, 4 tahun selepas KLIDC menang tanah itu melalui proses tender yang amat meragukan dan hanya beberapa bulan sebelum Lim Guan Eng menandatangani jual beli banglo terlajak murah itu. Salahguna kuasa?

    5. Kerajaan DAP negeri menolak tambahan keuntungan RM11 juta kerana tidak menerima tawaran RM22 juta daripada pihak BN Pulau Pinang untuk membeli tanah itu. Sebaliknya, pihak BN telah dikenakan dengan pelbagai syarat yang tidak munasabah. RM11 juta itu boleh digunakan untuk kesejahteraan rakyat tetapi tidak dipertimbangkang oleh kerajaan DAP. Cuba bayangkan berapa kampung Melayu yang dapat diselamatkan daripada dirobohkan di Pulau Pinang dengan wang tersebut.

    6. Ironinya, Guan Eng dan kerajaan DAP negeri telah menerima wang pendahuluan RM220,000 daripada BN untuk membeli tanah Fasa 2 Taman Manggis padahal Dato' Ahmad Rahman Dahlan telah mendedahkan bahawa tanah itu telah dicagar oleh KLIDC kepada sebuah bank tempatan. RM220,000 itu pun tidak dipulangkan balik.

    7. Alasan projek perumahan SP Chelia untuk menggantikan Projek Perumahan Rakyat (PPR) Taman Manggis tidak boleh diterima kerana terdapat perbezaan yang nyata tentang harga rumah-rumahnya.

    8. Adalah tidak masuk akal apabila Phang Li Koon sanggup rugi berjuta ringgit apabila menjual banglo Jalan Pinhorn hanya kerana suka kepada Ketua Menteri tanpa ada udang di sebalik batu?

    9. Lebih tidak masuk akal apabila Lim Guan Eng yang berjawatan Ketua Menteri sanggup membeli banglo dibawah harga pasaran. What a shame……di manakah maruah dan integriti kroni tegar Kit Siang DAP ini?

    10. Persoalan juga timbul apabila media melaporkan bahawa urusan dokumentasi dan perundangan dalamjual beli banglo Guan Eng telah diuruskan oleh satu firma guaman Firma guaman itu mempunyai tiga panel peguam yang mana Betty Chew, isteri Lim Guan Eng merupakan salah seorang daripadanya.

    Betty Chew disarankan supaya tampil ke hadapan dan menafikan dakwaan ini.

    Jika benar, apakah amalan sebegitu rupa selaras dengan konsep integriti dan ketelusan yang sering dihebah-hebahkan oleh DAP?

    Dan jangan termakan dengan diversion parti chauvinis rasis DAP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu main copy paste aje ke? OK, aku pun tak suka DAP, tapi coba lah bincang tajuk pos atau beri pendapat berkenaan dua PRK itu.

      Pendapat aku: biasa nya aku nakkan UMNO/BN menang tapi aku sokong Tun kata kalahkan UMNO di dua PRK ini sebagai tekanan tambahan supaya Najib undur atau di ganti.

      Jadi, aku muskhil masa gambar gambar itu di ambil - kot di masa persiapan untuk acara ucapan ucapan kempen itu. Kalau gitu, tentu lah tak ramai di situ di masa itu.

      Delete
    2. Sudah terjadi pun "Hilang perasaan hormat terhadap .. budaya adat resam masyarakat setempat" bila si "liberal" Najib buang ISA dan buat keputusan buang Akta Hasutan yang membendung kegiatan DAP anti-Melayu, anti-Islam, tak hormatkan Perkara Perkara sensitif di Perlembagaan negara, cetuskan pergaduhan kaum 13 Mei 1969.

      Najib buang Kementerian Pembangunan Usahawan yang membantu membimbing usahawan2 Bumiputera yang takda budaya berniaga tapi Najib suruh bersaing dengan kaum Cina yang dah beribu tahun pengalaman berniaga.

      Macam mana nak sokong calon pilihan Najib dan UMNO di bawah Najib macam itu?

      Delete
    3. kalau ISA masih ada, dh kedalam la mantan pee em dan konco2 dia tu... tangkap tanpa bicara, hahahah...

      Delete
    4. Pee em yang ada sekarang jugak - bukan dia tak boleh terjerat dengan kuasa yang ada pada pihak berkuasa sekarang jugak, hihihi

      Delete
    5. China DAP babi laknat. Sesiapa yang bersama mereka adalah juga babi laknat.

      Delete
  4. DAPig sudah buat onar kat Sungai Besar!

    "Papan iklan yang menempelak BN dan PAS di Sekinchan telah dibuat dan dinaikkan oleh DAP , akui pengerusi parti itu bagi negeri Selangor, Tony Pua.

    "Ia dibuat oleh kami. (Kami meletakkannya) petang ini, " kata Pua"

    CELAKA PUNYA TONY PUAKA !!



    ReplyDelete
    Replies
    1. China DAP memang BABI

      Delete
  5. http://www.hmetro.com.my/node/139705

    yee takutnya. nak guna acuan telor gintan.
    mesti mama suka intan - permata



    https://www.youtube.com/watch?v=OvH-Ph_C_To


    https://www.youtube.com/watch?v=1t9wqWz6nTM

    https://www.youtube.com/watch?v=_KfBy2YK2_M

    ReplyDelete
  6. Bakal terjadi bila puak2 liberal
    diberi kuasa memerintah.Hilang
    perasaan hormat terhadap agama,budaya adat resam masyarakat setempat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jawapan berikut di maksudkan di sini tapi silap keluar di atas:

      Sudah terjadi pun "Hilang perasaan hormat terhadap .. budaya adat resam masyarakat setempat" bila si "liberal" Najib buang ISA dan buat keputusan buang Akta Hasutan yang membendung kegiatan DAP anti-Melayu, anti-Islam, tak hormatkan Perkara Perkara sensitif di Perlembagaan negara, cetuskan pergaduhan kaum 13 Mei 1969.

      Najib buang Kementerian Pembangunan Usahawan yang membantu membimbing usahawan2 Bumiputera yang takda budaya berniaga tapi Najib suruh bersaing dengan kaum Cina yang dah beribu tahun pengalaman berniaga.

      Macam mana nak sokong calon pilihan Najib dan UMNO di bawah Najib macam itu?

      Delete
    2. Tambahan pula: Najib ketepikan Dasar Ekonomi Baru (DEB) yang melalui nya Tun Mahathir telah dapat kan kaum melayu 23% kekayaan korporat dan timbul seorang billionaire Melayu - Syed Mokhtar Bukhari.

      Najib tak berani kira berapa % tinggal kekayaan korporat Melayu sekarang dan di zaman nya tiada Melayu yang jadi billionaire - ha nya ekaun bank dia di laporkan terima RM4.2 billion, ekaun bini dia RM1 bilion, ekaun anak tiri dia RM1 bilion.

      Liberal kah dia arah ke situ? Macam mana nak sokong calon Najib dan UMNO yang di pimpin Najib?

      Delete
    3. Tambahan lagi:

      Najib berikan biasiswa kapada anak anak Cina, kaum yang terkaya di negara ini dah berpuluh puluh tahun. Kaum yang ada beratus jutawan Cina beri derma untuk biasiswa dll kpd anak anak Cina. Sehingga UTAR tak mahu terima RM30 juta derma dari seorang jurutera jutawan Cina sebelom PRU13.

      Mana adil nya macam itu? Peruntukan/ Budget untuk biasiswa dll setiap tahun bukan nya tak terhad. Bila sebahagian dah di beri kpd kaum yang terkaya, dah kurang lah jumlah yang patut di beri kpd kaum lain yang takda harapan lain nak dapat bantuan pelajaran tinggi melainkan biasiswa.

      Pada hal institusi biasiswa timbul dari Kedudukan Istimewa Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak, yang tersergam di Perkara 153 Perlembagaan. Itu ada lah balasan atau quid pro quo bagi Melayu menyetujui hak kerakyatan untuk kaum pendatang di masa Merdeka. Kalau hak kerakyatan tu "permanent" Kedudukan Istimewa Melayu itu - termasuk biasiswa - mesti lah permanent juga.

      Kalau kasi undi kapada UMNO di dua PRK itu, UMNO menang, Najib berterusan sebagai emimpin, teruk lah nasib Melayu.

      Delete
    4. Lupa dasar ekonomi bumiputera jatuh jadi 16% kau tahu ke siapa buat kalau bukan kerena anak murid tun m sendiri anwar lupa ,tun m sendiri bagi tendar jalan dua lorong bagi pada apek, jam 730: hari berbuka, 7:35 lepas buka puasa hanya orang Islam sebuk berbuka ,kau apek kan menghasut orang Islam supaya benci najib, Cuba tengok sikap orang 7:35am Dan 7:50am orang berbuka apek sebuk menghasut orang ITU rba, taktik pecah Dan perintah taktik dap rba belajar dark British Freemason itu, jangan bodoh akan orang

      Delete
  7. Hampah 10 org pon nak guna speaker besar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko tunggu kempen UNNO pulak. Dengarnya bukan setakat speaker besar, skrin besar pun ada.

      Delete
    2. Guna le apa pun anon 8:23..janji lps terawih...setan kena rantai...wakil setan pun menjalankan peranan

      Delete
  8. Proton terpaksa diambil alih mof dgn equity 79% Drb-hicom 21%.Kopak
    lagi duit rakyat.Perodua okje menigkat mutu setiap tahun dgn model2
    menarik pembeli.Kat mana silapnya?Mungkin gomen silap melantik
    punahsihat...yg mungkin terlebih bodoh kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proton di bawah Tun Madey ok, nak maju mengembang mintak kemudahan, tak di beri dek Bugis Lanun.

      Dah belanja besar Research & Development, tak dapat tariff protection, kena tanding di open market dengan car manufacturers yang dah berpuluh tahun lebih experience, yang boleh dapat economy of scale sebab market besar, antara dunia.

      New player Proton market tak dapat luas, negara berpenduduk ha nya 30 juta, 4 juta pekerja asing tarak purchasing power, di zaman Najib, Jabatan Jabatan gomen pun di benarkan beli kereta lain bukan Proton.

      Yang bodoh ia lah Najib. Tentu dia akan lantik yang bodoh jugak, jenis yang angkat tangan kpd 1MDB terhutang RM53 juta dan berbilion masuk ekaun dia dan famili.

      Delete
    2. Perodua tu kat mana eek?takde
      hutang pun semakin maju ....
      takkan penasihat perodua pun
      Madey juga.

      Delete
    3. Madey hampeh. Harap nak jual kereta proton kat rakyat malaysia saja ke. Setelah rakyat berkorban puluhan tahun, proton tak maju2 pun, tak boleh eksport pun ke luar negara. Kalau ada eksport pun sikit sangat.

      Delete
  9. Selagi blog pmbangkang xbsatu, xmnyatakn siapa perdana menteri... jgn sokong mereka... sekaya mana pun negara itu klu xaman... xjadi ape... skrg kita hidup aman d malaysia.. melayu pergi solat xda cina, india yg halang bgitu yg cina india blh buat urusan masing2... najib dah yg terbaik... xlupa pada rakyat mcm2 dia bagi... gst tu semua negara buat tp malaysia antara yg terendah, 1mdb tu projek jngka pnjang bbentuk peniagaan... mesti ada masalah peringkat pmulaan... dr.m mcm2 projek dia buat ada yg bjaya ada yg gagal... bjaya pun slepas juta2 duit rakyat lingkup... najib satu itu ja projek dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. "skrg kita hidup aman d malaysia.." Itu persepsi saja, bukan realiti. Tengok saja maki hamun antara puak puak DAP, puak puak PKR, PAS pun dah berpecah, UMNO dah ada Projib dan Protun.

      Hari hari ada maki hamun dalam blog, social media, di kedai kopi, dll lagi. Mana nak panggil aman, macam itu?

      Sebab nya? Dasar dasar Kerajaan Najib. Tak sesuai untuk negara berbilang kaum. Tak ikuti Perlembagaan sepenuh nya. Terutama nya Perkara Perkara sensitif dalam Perlembagaan.

      DAP anti-Melayu, anti-Islam, ungkit Kedudukan Istimewa Melayu dan Bumiputera Sabah dn Sarawak menyebabkan pergaduhan kaum di tahun 1969 pun Najib tak bendung. Pulak nya ISA alat membendung kegiatan mereka itu di buang nya. Dahtu, buat keputusan buang Akta Hasutan yang melindung Perkara Perkara sensitif Perlembagaan berkaitan hak dan kepentingan Melayu. Mana boleh. Nasib lah UMNO bantah dia dan tak jadi nak buang Akta Hasutan.

      Kita patut bantah Najib, jangan undi calon UMNO di 2 PRK ini.

      Delete
  10. ini bukan masalah politik tp penghormatan kepada orang yang hendak menunaikan ibadah lebih2 lg di bulan puasa ni tetapi amat malang sekali ada jg melayu yang menyokong pihak yang menganggu ketenteraman ibadat ortang lain.kasihan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puak PAN ni bukan dia reti org tengah sembahyang ke apa.

      Mmglah setan gondol dah kena rantai, tapi wakil mereka yg pakai baju oren take over.

      Delete
  11. menegur biar berhemah...yang menegur tu pergi terawih tak.....

    ReplyDelete
  12. Malaun anjing komunis mana yang kata Madey perkayakan bumiputra dengan dasar-dasarnya.

    Hangpa ingat rakyat semua bodoh macam hangpa kaki jilat Madey. Jika ada Melayu yang kaya, Melayu jenis apa jika tak ke semuanay anak beranak dan kroni2 dia. Vincent Tan, Ananda Krishna, Kok Wing, Robert Kwok itu semua Bumiputra kah.

    Komunis RBA ingat semua Melayu boleh diperbodoh. Abang Mat "The Sado Man" saja yang terhegeh-hegeh jilat pongkoq Ah Beng.

    ReplyDelete
  13. DEB madey kayakan Melayu????? kahhh...kah...kah aku ingt tahun 2016 ni xde org palu cerita dongeng bongok ni.. ade lagi rupanya.. geng ABudedak

    Vincent tan pun hirup DEB lagi banyak dr TS Mokthar?? kah...kah.. Mockeris botak dan abg2 nya mentakedarah DEB kaya 7 ktrunan... 23 % Melayooo mana?? CINApek + MAMAK PELUKANG adalaaaaaa!!

    ReplyDelete
  14. Madey...sendiri lubang kasi tutup laa...pi la start blajar jd siak dn bilal lg baik

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.