Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, December 08, 2016

SEBAB DIBATALKAN - MAHATHIR & JEMPUTAN MAJLIS AGONG

Kita semua sedia maklum bahawa Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja telah membatalkan undangan kepada Dr Mahathir Mohamad dan isteri daripada menghadiri istiadat lafaz sumpah Yang Dipertuan Agong ke-15 pada 13 Disember ini.


Surat itu ditandatangani oleh Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad, Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja dan bertarikh 5 Disember lepas.

Surat daripada twitter Marina Mahathir

Jika merujuk kepada surat itu, pembatalan undangan itu bagi mengelak kesipuan (embarrassment) jika Mahathir dan isteri hadir kerana pihak istana tidak menyediakan kerusi untuk mereka. Dan pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja juga telah mengesahkan surat itu dihantar kepada Mahathir.

Berita ini telah menjadi perbualan hangat di dalam media sosial terutamanya di Blog, Facebook dan Whatsapp. Dan seperti dijangka, puak pembangkang begitu cepat menuding jari menyalahkan Kerajaan seperti yang kerap mereka lakukan sebelum ini.

Malah, portal pro-pembangkang SorosKini MalaysiaKini telah menjadi lubuk untuk pencacai pembangkang mengutuk Yang Di-Pertuan Agung dan Raja Melayu secara amnya. Lihat beberapa printscreen komentar di dalam portal SorosKini MalaysiaKini :
MiM berharap agar pihak PDRM dan SKMM dapat menyiasat individu-individu di atas.

Dan kita lihat sendiri betapa jahat dan hinanya pencacai-pencacai pembangkang ini. Begitu juga sesetengah pemimpin Pembangkang dan pemimpin NGO yang menyindir perutusan Penyimpan Mohor-Mohor Besar itu di dalam twitter dan instagram mereka. Siapa yang #HowLowCanUGo ? Mahathir ?

Lebih teruk lagi apabila ada yang menuduh bahawa Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja itu telah 'mendapat arahan' daripada PM Najib Razak. Begitu dangkal sekali tuduhan ini dan berbau fitnah. Padahal, Penyimpan Mohor-Mohor Besar dilantik (mengikut Seksyen 3) dan bekerja untuk Majlis Raja-Raja seperti yang termaktub Dalam Jadual 5 Perlembagaan Persekutuan.Maka logiknya, Majlis Raja-Raja sendiri yang membuat keputusan untuk membatalkan undangan kepada Mahathir Mohammad dan bukannya pihak lain. Manakala, Syed Danial Syed Ahmad hanya sekadar menyampaikan titah keputusan Majlis-Majlis Raja.

Dan tidak mungkin Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja menulis surat kepada Mahathir tanpa pengetahuan Majlis Raja-Raja seperti yang didakwa oleh Marina Mahathir.

Kerana itu juga MiM menyarankan agar kita semua tidak terburu-buru membuat sebarang tuduhan atau pun fitnah. Kita tunggu penjelasan daripada pihak yang bertanggungjawab.

Dalam masa yang sama, kita tentu masih ingat video Sultan Johor yang bertitah pada bulan November tahun ini tentang kerosakan yang dilakukan oleh seorang Perdana Menteri. Individu ini pula telah mengaku kesalahan tindakan beliau itu. 

Lihat video di bawah:

Sebelum ini juga, Yang Di-Pertuan Agong telah menolak rayuan Mahathir semasa beliau mengadap baginda pada September tahun ini.SHARE ARTICLE :
57 comments:

 1. Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Tan Sri Muhyiddin Yassin enggan mengulas keputusan menarik balik jemputan kepada Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali menghadiri majlis lafaz sumpah Yang di-Pertuan Agong yang baharu minggu depan.

  “Saya tidak mahu komen mengenai ini,” katanya ringkas kepada FMT ketika ditemui di sebuah program PPBM malam tadi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tan Sri Muhyiddin tak mahu mengulas mengenai perkara ini pun tak ada salahnya pun, kerana jemputan dan pembatalan terhadap jemputan itu bukannya dibuat oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin, sewajarnya yang perlu memberikan jawapan mengenai perkara ini adalah dibuat oleh pihak kerajaan Malaysia iaitu Bahagian Istiadat Istana Negara dan Bahagian Istiadat dan Persidangan Antarabangsa Jabatan Perdana Menteri yang terlibat dalam pengurusan majlis rasmi negara terutama majlis pertabalan Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong yang baharu ini.

   Sedarlah semua.

   Salam perjuangan A Ba Ta,

   Ikhlas daripada,

   Mohamad Faiz Hamzal Ismail
   Ahli Parti Pribumi BERSATU Malaysia
   Bahagian Jerlun
   Kedah Darul Aman

   Delete
  2. Mohd Faiz.

   Ok la tu. Sekurang2nya Dr Novandri dah menyarankan agar kita semua tidak terburu-buru membuat sebarang tuduhan atau pun fitnah. Kita tunggu penjelasan daripada pihak yang bertanggungjawab.

   Delete
  3. AnonymousDecember 8, 2016 at 2:37 PM, dalam artikel di atas, Dr. Novandri menyatakan adalah logik Majlis Raja-Raja sendiri membuat pembatalan tersebut sedangkan dalam tempoh surat jemputan dibuat hingga surat pembatalan dikemukakan kepada Tun Dr. Mahathir, bila Majlis Raja-Raja bersidang?

   Lagi satu alasan yang diberikan untuk membatalkan jemputan ke majlis pertabalan Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong itu adalah sangat memalukan, iaitu dibatalkan kerana tak ada kerusi disediakan, tetapi tidak dinyatakan pasal apa tak menyediakan kerusi tersebut, pasal apa tak sediakan, lepas tu siap minta maaf lagi pula, apa cerita ni?

   Sebab itulah saya nyatakan perbuatan orang yang mendalangi surat pembatalan jemputan majlis pertabalan itu adalah sebenarnya memalukan Majlis Raja-Raja dan Istana Negara kerana majlis ini melibatkan Majlis Raja-Raja dan Istana Negara.

   Malahan saya sendiri yakin bahawa ketua-ketua negara asing juga dijemput untuk ke majlis pertabalan tersebut, terutama Sultan Brunei yang merupakan sebahagian daripada Raja-Raja Melayu di Nusantara ini.

   Apakah yang akan dijawab oleh kerajaan dan duli-duli para sultan dan raja di negara ini berhubung penarikan jemputan untuk Tun Dr. Mahathir ke majlis tersebut kerana mereka sendiri sudah ambil maklum mengenai perkara ini kerana isu ini sudah menjadi viral di media sosial.

   Kalau pun tidak ditanya oleh ketua-ketua negara asing itu, sudah tentulah raja-raja Melayu di negara ini berasa malu di sebabkan isu ini kerana isu ini sudah tersebar meluas bukan sahaja di Malaysia tetapi berkemungkinan di luar negara.

   Apakah Majlis Raja-Raja dan Istana Negara tidak berasa malu disebabkan isu ini? Kerana alasan yang diberikan adalah tidak disediakan kerusi, satu alasan yang sangat tak munasabah, sesiapa yang dengar pun akan tepuk dahi dan geleng kepala kerana betapa lemahnya alasan itu.

   Lain la kalau Tun Dr. Mahathir ditangkap kerana disyaki terlibat dengan kegiatan jenayah atau sedang dihadapkan ke mahkamah untuk diadili atas sesuatu tuduhan jenyah kepadanya atau beliau dipenjarakan atas sesuatu sabitan jenayah, maka tak apa la jemputan itu ditarik balik, kerana beliau ada kes jenayah dan tak sesuai untuk dijadikan jemputan majlis rasmi negara.

   Tetapi sekarang ni Tun Dr. Mahathir tak pernah ditahan atas dakwaan apa-apa jenayah pun, malahan Tun Dr. Mahathir tak tidak dihadapkan ke mahkamah untuk sebarang prosiding jenayah pun, bukan itu sahaja, Tun Dr. Mahathir tidak pernah dipenjarakan atas sebarang sabitan jenayah, sebab Tun Dr. Mahathir bukannya penjenayah, dia mantan Perdana Menteri yang telah menabur jasa selama 22 tahun kepada negara ini, tetapi itu layanan yang diberikan kepada Tun Dr. Mahathir.

   Sebenarnya sekarang ini, bukan Tun Dr. Mahathir yang malu kerana jemputan untuk beliau bagi majlis pertabalan itu ditarik balik, kerana bukannya Tun Dr. Mahathir yang terhegeh-hegeh minta dirinya dijemput, tetapi urusetia program itu yang membuat jemputan, kemudian ditarik balik pula.

   Sebenarnya pihak yang menanggung malu akibat isu ini adalah Majlis Raja-Raja, Istana Negara, dan Kerajaan Malaysia kerana majlis pertabalan itu adalah majlis rasmi negara dan sudah ada susunan jemputan rasmi untuk setiap majlis rasmi negara, mengapakah diperbuat sebegini rupa, apakah nak mensabotaj bakal Yang DiPertuan Agong? Apakah nak memalukan bakal Yang DiPertuan Agong?

   Pihak yang terlibat terutama yang mendalangi dalam skandal penarikan balik jemputan tersebut perlu menjawabnya, sebab pihak tersebut yang mencetuskan onar angkara hingga malu institusi Majlis Raja-Raja, hingga malu Istana Negara, hingga malu Kerajaan Malaysia, hingga malu negara Malaysia.

   Sedarlah semua.

   Salam perjuangan A Ba Ta,

   Ikhlas daripada,

   Mohamad Faiz Hamzal Ismail
   Ahli Parti Pribumi BERSATU Malaysia
   Bahagian Jerlun
   Kedah Darul Aman

   Delete
  4. Peguam N Sivananthan berkata kenyataan Dr Mahathir yang merujuk Istana Negara di bawah kawalan Najib dan kerajaan BN boleh disifatkan sebagai menghasut.

   Katanya, ia seolah-olah mahu mengatakan pihak Istana Negara di bawah kawalan kerajaan.

   “Kenyataan Dr Mahathir membuatkan institusi secara keseluruhan di bawah kawalan kerajaan yang sepatutnya bebas.

   “Ini boleh mengakibatkan masyarakat hilang kepercayaan terhadap institusi diraja,” katanya kepada FMT.

   Sivananthan berkata kenyataan Dr Mahathir itu tidak wajar dan tidak adil kepada institusi diraja.

   “Ia satu acara dianjurkan Istana Negara. Jadi mereka mempunyai hak memutuskan siapa yang sepatutnya menghadiri acara itu,” katanya.

   Delete
  5. APA YG KO MEREPEK NI FAIZ ??!!

   KO TU CACAI PARTI BUNGA RAYA SEBAB TU LA KO PUSING2 SPIN MEREPEK SALAH ORANG TU LA ORANG TU LA.

   SUDAH2 LA.. BAIK KO NASIHATKAN MADEY TU JANGAN SEKONGKOL DGN DAPigs YG ANTI ISLAM & TOTOK CAUVINIS.

   Delete
  6. Mahathir bersekongkol dengan parti anti-Islam DAP ...

   DAP mendakwa kononnya menyokong penuh Perlembagaan Malaysia. Padahal kita semua tahu bahawa terdapat beberapa dasar parti DAP yang mempertikai serta tidak menyanjung Perlembagaan negara.

   Fasal II (Matlamat-matlamat) Perlembagaan parti cauvinis DAP perenggan 4 iaitu :

   4. Mengiktiraf kebebasan beragama sebagai hak asasi yang merangkumi kebebasan pelbagai agama daripada diancam oleh undang-undang yang bersifat menindas dan akta-akta yang berunsur diskriminasi;

   Perenggan 4 Fasal II ini tidak menyatakan yang parti DAP mengiktiraf agama Islam sebagai agama Persekutuan.

   Perenggan 4 itu juga ternyata melanggar Perkara 11 (Kebebasan beragama) dalam Perlembagaan Malaysia yang jelas menyatakan :

   (1) Tiap-tiap orang berhak menganuti dan mengamalkan agamanya dan, tertakluk kepada Fasal (4), mengembangkannya.

   (4) Undang-undang Negeri dan berkenaan dengan Wilayah-Wilayah Persekutuan KualaLumpur, Labuan dan Putrajaya, undang-undang persekutuan boleh mengawal dan menyekat pengembangan apa-apa doktrin atau kepercayaan agama di kalangan orang yang menganuti agama Islam.

   Terdapat kawalan dan sekatan untuk mengembangkan agama lain di kalangan orang Islam seperti termaktub dalam Perlembagaan negara TETAPI perlembangaan parti DAP TIDAK mahukan undang-undang yang berbentuk sekatan dan diskrimasi!

   Parti DAP memang menolak Perlembagaan Malaysia.

   Delete
  7. Tengok muke mohd faiz pn dah macam org lembam,psl tu lar keluar setem merapu duk nak bela medey..hahahaaaa

   Delete
 2. Khas untuk NAJIB RAZAK :

  Gali-gali-gali-gali-gali lobang
  Gali-gali-gali-gali-gali lobang

  Lobang digali menggali lobang
  Untuk menutup lobang
  Tertutup sudah lobang yang lama
  Lobang baru terbuka

  Gali lobang tutup lobang
  Pinjam uang bayar hutang
  Gali lobang tutup lobang
  Pinjam uang bayar hutang

  Gali-gali-gali-gali-gali lobang
  Gali-gali-gali-gali-gali lobang
  Gali-gali-gali-gali-gali

  Walau makan sederhana
  (Makan nasi sambal lalap)
  Walau baju sederhana
  (Asal menutup aurat)
  Walau makan sederhana
  Walau baju sederhana
  Walau serba sederhana
  Asal sehat jiwa raga
  Dan juga hutang tak punya
  Itulah orang yang kaya (hi-hu)

  Walau gajinya pas-pasan
  (Enggak lebih engga kurang)
  Walau hidupnya pas-pasan
  (Asal cukup kebutuhan)
  Walaupun gajinya pas-pasan
  Walau hidupnya pas-pasan
  Walaupun serba pas-pasan
  Hidup ‘kan merasa terang
  Asal tak dikejar hutang
  Enak tidur enak makan (hi-hu)

  Gali lobang tutup lobang
  Menggali buat menutup
  Gali lobang tutup lobang
  Sana rata sini lobang
  Gali lobang tutup lobang
  Tetap saja ada lobang
  Gali lobang tutup lobang
  Lobangnya tak pernah hilang

  Gali lobang tutup lobang
  Pinjam uang bayar hutang
  Gali lobang tutup lobang
  Sana lunas sini hutang
  Gali lobang tutup lobang
  Tetap saja ada hutang
  Gali lobang tutup lobang
  Hutangnya tak pernah hilang

  Gali lobang tutup lobang
  Pinjam uang bayar hutang

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yg. si PENJAJAH PARASIT ZIONAZI KAFIR HARBI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI punya KURANG AJAQ nak JUAL Negara ISLAM kami ni pd. IS-rael-MOSSAD/SOROS-NA*O; TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA aaahhh?!!

   OI si TERORIS 1245 GILA BABI si HOMO JIJIK PENJILAT JUBOQ BABI KURAP si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD, lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-mariaGILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ BABIga SUNDAL KURAP!!

   Si ANJING2 CASH-is-KING DAPJUBOQ BABI-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL ISrael/ZIONIS HARAM JADAH ni - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. dpt. RASUAH HARAM JADAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KANIBAL IS-rael/ZIONIS aaahhh??!! Dan TAK juga si PENJAJAH TERORIS DAPJUBOQ BABI nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT HARAM JADAH! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

   Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni yg. boleh dapat RASUAH sbnyk. USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJUBOQ ANJING yg. diKETUAI si TODI-puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng BANGKAI BABI boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM JADAH IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan MINYAK/GAS (“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

   Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

   DAP Terima Latihan Dari Mossad?

   January 4, 2016 By WakeUp Malaya

   Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

   Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
   —–
   Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

   Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

   Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

   Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya.....

   Jadi, PI MAMPOS lu LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH/PARASIT ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

   Delete
  2. Sebenarnya Najib & kuncu2nya memang pengecut tak berani bersemuka dgn Tun Mahathir. Itulah penyebab hakiki puak mereka menghasut supaya mereka dapat mengelak atau melarikan diri dari bersemuka dgn Tun Mahathir. Jelas sekali Najib dan puak2nya hanya berani cakap besar di belakang atau ketiadaan Tun Mahathir. Contohnya, mereka semua lari lintang pukang tak sanggup berhdpan dgn Tun Mahathir di sesi 'Nothing To Hide' & sesi press conference di Dewan Rakyat baru2 ini berhubung salah guna kuasa Speaker Dewan, Pandikar Amin.

   Selain itu, Najib & puak2nya jealous & khuatir mereka tak dapat perhatian di majlis itu nanti kerana VVIP & Wartawan2 pasti lebih berminat & mengerumuni Tun Mahathir yang lebih menonjol & dihormati ketokohannya.

   Alasan tarik balik jemputan sebab tak ada kerusi adalah sama taraf dungunya dgn alasan AG Pandi Ali konon Najib tak bersalah kerana dia tak tahu menahu kenapa duit SRC terkelepet dalam akaun banknya...juga duit 1mdb berbilyon-bilyon tersesat ke akaun banknya konon duit derma dari Arab dogol tanpa resit. Semua alasan2 itu adalah layak bagai alas-alasan kaki atau alas sepatu menampakkan betapa rendahnya martabat mereka ikut telunjuk & diperbodohkan oleh sang penyamun.

   UMNO ibarat wadah perjuangan yg dah 'expired' & rusak berdasarkan prestasi & kredibiliti negara kinidi mata rakyat & persepsi buruk oleh negara2 luar di dunia.

   Apakah ini petanda sejarah buruk akan berulang? Dalam catitan sejarah, Kerajaan Melayu Kesultanan Melaka jatuh tumbang & dijajah oleh bangsa Feringgi apabila pemimpin berwibawa bernama Tun Mutahir dihukum bunuh oleh Sultan Mahmud dek hasutan, pengkhianatan & tamak haloba oleh pembesar2 istana, terutama Raja Mendaliar, Pateh Karma Wijaya & si Kitol.

   Melayu mudah lupa.....!!!!

   Delete
 3. Kuasa yg telah diambil oleh Mahadir itu hendaklah dikembalikan kepada YDA. Kembalikan Perlembagaan kepada yg asal yg telah dipersetujui oleh pelbagai pihak semasa kemerdekaan. Ia juga merupakan check and balance kepada sistem pentadbiran negara.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuasa apa yang diambil dan ditarik balik? Cuba tunjuk bukti penuh dari teks ucapan atau mana2 sumber sahih. Jangan jadi macam burung kakak tua pandai ikut orang lain cakap saja. mana bukti?

   Delete
  2. En. Muzamir Radzi.

   Lahir tahun 2000 ke tak pernah pergi sekolah? Bukti? Teks ucapan? Kau pergi check hansard dewan negara tahun 1994. Public record tu.Kau baca la sendiri satu satu. Bila tak tahu, tolong bertanya dengan penuh beradab, baru orang selera nak menjawap. Nak jadi hero kena ada otak brader. Jangan jadi macam burung kakak tua pandai ikut orang lain cakap saja.

   Delete
 4. sapa yg banggang sgt hantar jemputan
  pada kamjatt haramjadah tu in the 1st place

  ReplyDelete
 5. Kalau taknak jemput kenapa beri undangan kemudian batal.
  Disitu pun rakyat dah nampak ada 2 kem.
  Yang untung tetap Tun M - simpati rakyat mencurah2.
  Cubaan bugis untuk alih kes rohingya tak berkesan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. KEPALA BUTOH lu si TERORIS105 PENJAJAH KAFIR HARBI HOMO JIJIK PENYAMAQ PEROGOL/PEMBUNUH DAPJUBOQ BABI, PI MAMPOS lu ANAK HARAM HOMO BABI HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

   Delete
  2. simpati bercurah2 hahaha sori not from me n my family. org kg aku pon dah meluat dgn pe'el org tua nih. semakin tua tak reti nak berendah hati. cukup makin terpesong. Allah tunjuk keterpesongan beliau. siannn...

   Delete
  3. Malas nk simpati sebenarnya. Dulu cakap lain, kini koner 360 darjah. Cakap sendiri masa jd pm dulupun dilanggar, apa yg nak dipercaya lagi? Apa yg dia kata masa jadi pm dulu lakonan ke atau kini buka pekong sendiri?

   Delete
  4. Madey masa nak letak jawatan menanggis terhesak2...

   Delete
 6. Blogger Dr. Novandri, tak payahlah nak putar lebih sangat, kerana mengikut protokol majlis rasmi kerajaan, antara tetamu kerhormat yang disenaraikan adalah termasuk mantan Perdana Menteri dan penerima anugerah Seri Maharaja Mangku Negara (SMN) dan Setia Mahkota Malaysia (SSM) yang mana dari segi kekananan tetamu kehormat majlis rasmi negara itu, kedudukan penerima anugerah SMN dan SSM itu adalah selepas kedudukan Timbalan Perdana Menteri yang sedang berkhidmat, bermakna kedudukan penerima anugerah SMN dan SSM adalah lebih kanan dari kedudukan menteri.

  Mengapakah majlis rasmi negara yang begitu penting seperti pertabalan Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong dicemarkan dengan perbuatan melanggar protokol majlis rasmi negara seperti ini?

  Perlu disedari bahawa tindakan menarik balik jemputan terhadap Tun Dr. Mahathir tidak mendatangkan apa-apa kerugian pun terhadap Tun Dr. Mahathir, kerana bukannya Tun Dr. Mahathir yang suruh Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja menjemput beliau, tetapi pihak Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja sendiri yang menjemput.

  Isu di sini adalah maruah dan imej Majlis Raja-Raja dan Istana Negara tercemar kerana sudah tentu rakyat melihat Majlis Raja-Raja dan Istana Negara memcampur adukkan politik kepartian dalam majlis rasmi negara walaupun hakikatnya perkara ini bukan dibuat oleh Majlis Raja-Raja atau Istana Negara, tetapi dari arahan pihak tertentu yang suka bermain politik kepartian melampau.

  Sedarlah bahawa walaupun Tunku Abdul Rahman berbeza fahaman politik dengan Tun Dr. Mahathir selepas penubuhan UMNO (Baru), tetapi pihak kerajaan tidak pernah menghalang atau menarik jemputan majlis rasmi negara kepada Tunku Abdul Rahman, kerana pada hari pertabalan Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong pada tahun 1989 iaitu Sultan Azlan Shah, Tunku Abdul Rahman dijemput dan hadir sebagaimana protokol majlis rasmi negara, tak ada tarik balik jemputan sebagaimana yang dibuat oleh pihak yang tak bertanggungjawab itu kepada Tun Dr. Mahathir.

  Sedarlah semua.

  Salam perjuangan A Ba Ta,

  Ikhlas darpada,

  Mohamad Faiz Hamzal Ismail
  Ahli Parti Pribumi BERSATU Malaysia
  Bahagian Jerlun
  Kedah Darul Aman

  ReplyDelete
  Replies
  1. KEPALA BUTOH lu si BumiHOMO BersatuJIJIK si PENJILAT JUBOQ BABI PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK PENJAJAH PARASIT ZioNazi DAPJUBOQ BABI!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Delete
  2. Astaghfirullah hal azim, Nek Tempoyak, saya mengenali Nek Tempoyak walaupun Nek Tempoyak tak letakkan pengenalan, sebab dari segi bahasa yang digunakan pun dah kenal identiti penulisnya iaitu Nek Tempoyak.

   Mengapa Nek Tempoyak tidak berhujah dengan fakta tetapi sibuk mencarut, maki hamun, sumpah seranah, bercakap kasar dan kesat sedemikian rupa?

   Kelakuan Nek Tempoyak ni tak mencerminkan peribadi seorang yang bertaraf nenek, tetapi mencerminkan seorang yang dididik dengan akhlak yang buruk hingga menyebabkan dirinya menjadi sebegitu teruk sebegini rupa.

   Semoga Allah Taala membuka hidaya kepada Nek Tempoyak untuk memperbetulkan diri semasa ruang masih ada untuk Nek Tempoyak bertaubat dan menginsafi atas keterlanjuran yang telah dilakukan selama ini.

   Sedarlah semua.

   Salam perjuangan A Ba Ta,

   Ikhlas daripada,

   Mohamad Faiz Hamzal Ismail
   Ahli Parti Pribumi BERSATU Malaysia
   Bahagian Jerlun
   Kedah Darul Aman

   Delete
  3. Tak payah nak BERSYARAHlah mnempergunakan ISLAM oi - sedgkan lu boleh pula si KEPALA BUTOH BumiHOMO BersatuJIJIK MENJILAT JUBOQ BABI PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK PENJAJAH PARASIT ZioNazi DAPJUBOQ BABI!

   Dasar si PENYAMAQ JUBOQ BABI!

   Delete
  4. Saya menegur kamu Nek Tempoyak kerana ajaran Islam mengajarkan bahawa jika kamu melihat perkara yang salah,maka kena perbetulkan perkara itu.

   Saya cuba memperbetulkan perbuatan kamu yang buruk itu supaya berubah menjadi baik, tetapi kamu berterusan memaki saya pula, maka terpulanglah kepada kamu untuk meneruskan hidup ini mengikut cara sesat kamu itu, kerana perbuatan yang mungkar adalah perbuatan sesat, mencaci, mencarut, maki hamun adalah perbuatan yang mungkar.

   Saya telah jalankan amanah saya untuk mengingatkan supaya setiap kesalahan diperbaiki, jika tak mau ambil peduli, dan nak terus mengikut jejak langkah iblis dan syaitan yang suka melakukan perbuatan mungkar dan sesat, itu terpulanglah kepada diri anda, tapi ingatlah, apa yang anda buat itu adakan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak, nanti jangan kata saya tak pernah ingatkan kamu supaya berkelakuan baik pula, sebab saya dah cuba untuk membantu kamu jadi baik, tetapi kamu ingkar dan lebih suka mengikut jejak langkah iblis dan syaitan yang suka kepada perkara keji dan mungkar seperti mencarut, maki hamun, dan berkata-kata perkataan kotor dan kesat.

   Sedarlah semua.

   Salam perjuangan A Ba Ta,

   Ikhlas daripada,

   Mohamad Faiz Hamzal Ismail
   Ahli Parti Pribumi BERSATU Malaysia
   Bahagian Jerlun
   Kedah Darul Aman

   Delete
  5. AJARAN ISLAM TAK SAMA GAK DENGAN PERANGAI MAD DEY TU. CAKAP PUSING2 DULU LAIN SEKARANG LAIN. GUNA BERMACAM CARA UNTUK MENJATUHKAN NAJIB.

   DARI SOROS MEDIA ASING SAMPAI DAP HARAM JADAH TU PUN SANGGUP DIPELOK. HARAM JADAH DAP 13MEI APA MELAYU MACAM KO DAH LUPA? AKU TAK KAN LUPA YANG MENYEMBELIH SAUDARA2 AKU. BARU MENANG CIPUT KAT KL DAH NAIK KEPALA. BAWA PENYAPU BESAR KONON NAK HALAU MELAYU. DIA TAK TAU ASAL USUL MELAYU.

   YANG SEMBANG A BA TA RENTIKANLAH. KALAU UMOR SETAHUN JAGONG...PI TANYA ORANG2 TUA YANG MASIH TINGGAL. JANGAN IKUT ORANG GILA KUASA DAN BERKEPENTINGAN.

   Delete
  6. Mahathir bersekongkol dengan parti anti-Islam DAP ...

   DAP mendakwa kononnya menyokong penuh Perlembagaan Malaysia. Padahal kita semua tahu bahawa terdapat beberapa dasar parti DAP yang mempertikai serta tidak menyanjung Perlembagaan negara.

   Fasal II (Matlamat-matlamat) Perlembagaan parti cauvinis DAP perenggan 4 iaitu :

   4. Mengiktiraf kebebasan beragama sebagai hak asasi yang merangkumi kebebasan pelbagai agama daripada diancam oleh undang-undang yang bersifat menindas dan akta-akta yang berunsur diskriminasi;

   Perenggan 4 Fasal II ini tidak menyatakan yang parti DAP mengiktiraf agama Islam sebagai agama Persekutuan.

   Perenggan 4 itu juga ternyata melanggar Perkara 11 (Kebebasan beragama) dalam Perlembagaan Malaysia yang jelas menyatakan :

   (1) Tiap-tiap orang berhak menganuti dan mengamalkan agamanya dan, tertakluk kepada Fasal (4), mengembangkannya.

   (4) Undang-undang Negeri dan berkenaan dengan Wilayah-Wilayah Persekutuan KualaLumpur, Labuan dan Putrajaya, undang-undang persekutuan boleh mengawal dan menyekat pengembangan apa-apa doktrin atau kepercayaan agama di kalangan orang yang menganuti agama Islam.

   Terdapat kawalan dan sekatan untuk mengembangkan agama lain di kalangan orang Islam seperti termaktub dalam Perlembagaan negara TETAPI perlembangaan parti DAP TIDAK mahukan undang-undang yang berbentuk sekatan dan diskrimasi!

   Parti DAP memang menolak Perlembagaan Malaysia.

   Delete
  7. Saya sokong apa Hafiz kata pasal Nek Tempoyak.

   Delete
 7. DASYATnya! Kalau org. Islam/Melayu kita HINA Kesultanan Melayu mcm. ni - CEPAT aja TANGKAP (termasuk juga si POLIS2 asyik KURANG AJAQ pd. YAB DS Jamal Yunos/GM)!

  Tapi, kalau si PEDATANG Cina/India RASIS JUBOQ BABI; yg. TAK sedaq diri; TAK pernah KENANG BUDU lu MENUMPANG negara ISLAM, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kami ni; mengHINA dgn. amat JIJIK Kesultanan Melayu kita terus diBIAQkan; mcmlah si PENDATANG ni TUAn kepd. kami, bangsa BUMIPUTERA! Dasar si PENGECUT/DALANG DUA MUKA Zah*d/KD*-amat-SIAL!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 8. Lagi satu, institusi Majlis Raja-Raja dan Istana Negara adalah lambang Bangsa Melayu.

  Dalam budaya Melayu, sesudah dijemput, tak elok dibatalkan jemputan macam tu saja, lain la kalau ada sebab yang tak dapat dielakkan seperti majlis dibatalkan ke, atau majlis ditangguhkan ke, tak apa la, tetapi ini majlis tetap berlangsung, jemputan telah dibuat, tetapi kemudiannya ditarik balik, alasannya sebab tak sediakan kerusi.

  Munasabah ke alasan tak sediakan kerusi itu sedangkan selaku mantan Perdana Menteri dan penerima anugerah Seri Maharaja Mangku Negara yang bergelar Tun adalah senarai tetamu kehormat yang telah ditetapkan sebagai tetamu kerhormat yang kedudukkannya adalah kanan di dalam daftar senarai jemputan majlis rasmi negara berdasarkan protokol majlis rasmi negara?

  Rakyat tertanya-tanya, pasal apa tak sediakan kerusi? Kerusi dah habis ke?

  Istana Negara tak ada peruntukkan dan tak mampu untuk membeli kerusi ke?

  Pasal apa senarai jemputan lain yang dari segi kekananan dalam senarai jemputan majlis rasmi negara yang lebih rendah daripada mantan Perdana Menteri dan penerima anugerah kebesaran Seri Maharaja Mangku Negara dijemput tetapi mantan Perdana Menteri merangkap penerima anugerah Seri Maharaja Mangku Negara ditarik balik jemputannya dengan alasan tak ada kerusi disediakan?

  Pak Lah juga adalah mantan Perdana Menteri dan penerima darjah kebesaran Seri Maharaja Mangku Negara dan lebih lewat menerimanya jika dibandingkan dengan Tun Dr. Mahathir, apakah Pak Lah juga tidak dijemput kerana dia bukan lagi ahli dalam pentadbiran kerajaan?

  Jika Pak Lah dijemput atas kapasiti mantan Perdana Menteri dan penerima angugerah kebesaran Seri Maharaja Mangku Negara, mengapakah jemputan terhadap Tun Dr. Mahathir ditarik balik sedangkan kedua-duanya adalah mantan Perdana Menteri dan penerima anugerah kebesaran Seri Maharaja Mangku Negara dan dari segi senioriti, Tun Dr. Mahathir lebih kanan dari Pak Lah kerana Tun Dr. Mahathir terlebih dahulu menerima anugerah kebesaran Seri Maharaja Mangku Negara jika dibandingkan dengan Pak Lah.

  Perkara ini amat serius, orang yang jenis tak reti protokol dan tak tahu adat budaya memang la kata tak ada apa pun penarikan balik jemputan kepada Tun Dr. Mahathir, tetapi orang yang faham protokol dan adat serta budaya orang Melayu sudah tentu dapat melihat kesalahan serius yang telah berlaku itu, lebih-lebih lagi majlis itu melibatkan Majlis Raja-Raja dan Istana Negara yang menjadi lambang adat istiadat Melayu.

  Sedarlah semua.

  Salam perjuangan A Ba Ta,

  Ikhlas daripada,

  Mohamad Faiz Hamzal Ismail
  Ahli Parti Pribumi BERSATU Malaysia
  Bahagian Jerlun
  Kedah Darul Aman

  ReplyDelete
  Replies
  1. PI MAMPOS lu KEPALA BUTOH BumiHOMO BersatuJIJIK si PENJILAT JUBOQ BABI PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK PENJAJAH PARASIT ZioNazi DAPJUBOQ BABI! - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-mariaGILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Apahal si TERORIS2 GILA BABI si PENYAMAQ ZIONIS PORNO/HOMO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni asyik nak TUTUP mulut Nek Tempoyak aaahhhh?!

   Apa yg. si TERORIS2 ZIONIS PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO-SIAL ni TAKUT sgt. apa yg. Nek Tempoyak TULIS, sampai mcm. si TERORIS JUBOQ BABI KURAP ZIONIS HOMO/PORNO/RASIS, mengGERTAK, MENCARUT serta nak BUNUH & PERKOSA dia serta MAK-BAPAK Nek Tempoyak yg bekas ASKAR ?! Dan yg . lu nak MAKI dgn. LUCAH, mak nek Tempoyak apasal - mak lu yg. LAHIRkan si amat-KEPARAT- JUBOQ BABI KURAP-PORNO /HOMO/RASIS-PEROGOL-PEMBUNUH/GILA BABI mcm. lu apahal pula?!Lu manyak LAHAP itu TAIK JUBOQ BABI KURAP aaahhhh?!! Lepas tu si PEMBUNUH/PEROGOL ni semua pula nak suruh kita berhemah kononnya – PI MAMPOS puak TERORIS PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP ZIONIS OI!!

   Jadi, Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP atas MUKA HODOH-mcm-BABI SONDOL lu tu!!

   Delete
 9. Hebat permainan najib..tunggu je PRU nanti..pembatalan tu bukan sebab tak de kerusi tapi sebab najib takut nak bertentang mata dengan orang tua umur 91 tahun tu..macam program nothing to hide dulu le..cakap pahlawan bugis..ceh

  Ex UMNO Jerai
  Ahli Parti Peribumi BERSATU Malaysia

  ReplyDelete
  Replies
  1. PI MAMPOS lu KEPALA BUTOH BumiHOMO BersatuJIJIK si PENJILAT JUBOQ BABI PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK PENJAJAH PARASIT ZioNazi DAPJUBOQ BABI! - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

   Delete
 10. PADAN MUKA si PENGKHIANAT2 KITOL Islam/Melayu yg. sanggup JILAT JUBOQ2 berNANAH JIJIK si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI-BerSHIT KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni!

  Maka, PADAN MUKA lu si DIKTATOR ZioNAZI (Zionis NAZI) PARASIT/PENYANGAK/PENYAMAQ/PENIPU/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN-madey ANAK BERANAK berIJAZAH JAMBAN JUBOQ BABI oi! TAK dak maruah lansung; hanya sbb nak anak BOTAK SIAL-muka mcm. BABI SONDOL dan PEMALAS tu berANGAN nak jadi PM, JANGAN haraplah si BOTAK SIAL oi!

  Baiklah lu si madey dan KETURUNAN lu yg. juga PUAKA PENYAMAQ juga MAMPOS semuanya OI!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 11. JANGAN KITA NAFIKAN YG TUN M DAH MENYIMPANG PRINSIP DIA BILA SEKONGKOL DGN DAPig.

  KITA PUSING MCM MANA PUN, TUN M DAH SILAP BESAR. RAMAI YG SOKONG TUN M PUN DAH TARIK DIRI BILA DIA GENG DGN DAPig.

  ORANG DLM DAPig PUN DAH TAK PUAS HATI.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bila ditanya pasal 1MDB, terus diam. Sampai sekarang masih ramai yang tak faham pasal 1MDB. Bayangkan bekas menteri kewangan Malaysia pun tak faham pasal 1MDB, Ahmad Husni sendiri kena tanya pada kerajaan dalam parlimen. Prinsip apa yang UMNO pegang bila presiden menyimpang, semua diam. Bila orang lain pandai pula mengata. Walhal siapa yang diamanahkan untuk mentadbir negara? Kenapa sibuk pasal Tun M, dia bukan ahli UMNO pun. Dia dah bersara dari PM dah lebih sedekad. Jadi kenapa takut sangat? Cuma kalau UMNO yang nak dibanggakan, ianya adalah UMNO baru yang diasaskan oleh Tun M sendiri. Jadi, sedarlah diri sikit.

   Delete
  2. DULU CAKAP LAIN. SEKARANG CAKAP LAIN. BAIK SUROH MAD DEY MUHASABAH DIRI. APA DIA DAH LAKUKAN SELAMA 22TAHUN DIA MEMERINTAH. BUKAN BERSEKONGKOL DENGAN SETAN DAP UNTUK MENJATUHKAN NAJIB DAN PEMERINTAHAN MELAYU. HATI MAU BERSIH. DUDUK SUJUD DISEJADAH. CEK MANA YANG SALAH DULU. MATI PUN TENANG.

   Delete
 12. Tahniah faiz...sama2 kita doa novandri bin hassan ni bertaubat..jangan marah sangat kat dia...dia berstatus OKU sekarang...sebab tu cakap mencarut mcm nek tempoyak..siaan kat dia..

  ReplyDelete
  Replies
  1. KEPALA BUTOH lu si 431 HOMO JIJIK PENYAMAQ PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK/PERASUAH DAPJUBOQ BABI, PI MAMPOS lu ANAK HARAM dr. PUKI Mak HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu! SHIT ke atas MAK/BAPA/KELUARGA HARAM JUBOQ BABI lu si BANGKAI2 BABI JUBOQ2 BABI HARAM JADAH!

   PUNYAlah KEJInya puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZIONIS DAPJUBOQ BABI ni; suka benar nak GERTAK/HINA bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu yg. menerima nasib MALANG termasuk OKU; PI MAMPOS lu si JUBOQ2 BABI OI! Disyaki si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI ni yg. MERANCANG Kemalangan ke atas Dr. kita ni; sbb. tu galak betul depa berSUKA RIA!

   Delete
  2. Oittt...tak dak sapa la rancang kemalangan pada novandri hassan...tak dak guna pun...tu BALA dari Allah ...ulang sejali lagi...BALA dari Allah..

   Delete
 13. hahahahahaha ...... jing RBA DAPigs tak menyalak hari ni sebab dah ada cacai parti bunga raya yg ganti tempat depa.

  hahahahahahaha..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betapa bodoh nya penyokong2 Najib saperti di atas nih. Komen takda isi pun. Ha nya menyanyah. Sekali sekala perlu di tonjolkan kebodohan mereka.

   Di kempen Pru13 Najib ada mengata bahawa penyokong2 nya yang tak mencari dan mengeluarkan fakta2 dan hujah2 bagi membantu menaikkan imej dia yg merudum ada lah "bangang, hamjadah".

   Delete
 14. Takda penerangan pun. Penjemout ada hak menarik balik jemputan. Tapi nampak amat ganjil.

  Najib ke Rosmah ke yang arahkan, melalui setaf mereka, penarikan balik jemputan itu bergantung kpd persepsi rakyat. Nyata bahawa sebahagian besar rakyat berpersepsi bahawa Penyimpan Mohar Di Raja di arah dek mereka.

  ReplyDelete
 15. Penyimpan Mohar Raja2 memang lah menjadi Setia Usaha kpd Majlis Raja Raja. Tapi dia Pegawai Kerajaan. Di bayar gaji dari peruntukan Kerajaan.

  Mesti ambil arahan dari Perdana Menteri. Selaras dengan peraturn bahawa YDP Agong bertindak di atas nasihat Perdana Menteri.

  ReplyDelete
 16. A BA TA TAIK KUCING. BILA DAH BERSEKONGKOL DENGAN DAP...KAT CELAH MANA PERJUANG BA(BANGSA) TU.... DAH TERDESAK? GEORGE SOROS. DULU DIHINA SEKARANG DISANJUNG. MEDIA ASING. DAH JADI KITAB RUJUKAN? SETAN DAP. JADI IDOLA LA PULAK....HARAM BAGI AKU DAN ANAK CUCU MENYOKONG PARTI SETAN NI. 22TAHUN BRAINWASH KEPALA HOTAK AKU DAP HARAMJADAH PARTI SETAN RACIST...TUP TUP AKIBAT NAK JATUHKAN NAJIB DAN PARTI MELAYU BOLIH BERPELOKAN NGAN SETAN BESAR DAP?
  PI TANYA ORANG2 TUA...APA SETAN TU DAH BUAT PADA BANGSA KO DULU. AKU TAK AKAN LUPA. BIAR ORANG TUA TU MUDAH LUPA. AKU TAK MAKAN DEDAK. APA LAGI SEKUPANG PUN TAK DAPAT. JANGAN KERANA KERANA MENGHARAP DEDAK MAD DEY...KORANG IKUT BONTOT DIA. PHUIII....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kamu cakap mengarut. Takda fakta pun. Takda link kpd punca malumat yg boleh di percayai. Takda sebut punca malumat pun.

   Tulis gunakan huruf besar. Menujukkan kamu marah, macam orang kurang ajar.

   Kebanyakan kamu cakap ha nya pendapat kamu saja. Siapa pun boleh kasi pendapat kosong.

   Kamu selalu mengarut. Memaki hamun dan mencarut. Sedar lah. Kamu tak berguna di mana mana pun. Ha nya mencacai dan menyanyah. Mendatangkan perasaan benci kpd kamu. Dan kpd Najib, sebab kamu penyokong nya.

   Delete
  2. Siaannn..tak mau dap perintah malaysia...last sekali bapak komunis bolot semua di malaysia...itu lah kerja najib..taubatlah novandri bin hassan....

   Delete
 17. DR.Novindra ..tiada disebutkan pun sebab di batalkan? seperti tajuk posting ...cuma yang dah sebab yang telah pun dik\etahui umum..Pihak Istana tiada respon ... dan nak tunggu persembahan maharaja Lawak Mega Said Keruak &company

  ReplyDelete
 18. Wah..hebat..blog Dr mim..ni...nampak tak...golongan munafik dan kafir ni.. Mana aje ada blog pro Bn dan Umno kat situlah diaorang menyondol maklumlah..lagi tinggi rangking kat situ lah diaorang MENYEMAK...biarlah para munafik dan kafir ni nak cakap.. Nak hina..janji kita tahu apa yang kita buat demi Islam.. Bangsa Melayu..dan...Raja raja....Allah tetap bersama orang ikhlas dan setia pada pemerintah... Biarlah...kenyataan mereka di atas untuk menyedapkan hati mereka sendiri kerana mereka tahu...mereka akan kalah teruk pada PRU 14..INSYAALLAH... Kerana apa..sbb PAS..dah..tak sokong pihak mereka lagi...biarlah...inilah akibatnya mendapat kuasa kerana fitnah fitnah fitnah...sekarang fitnah tu kembali kepada mereka balik....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajaran islam mana yg ko pakai ni...boleh curi wang rakyat berbillion ni...

   Delete
  2. Ada bukti...tolong buktikan..bila tu wang rakyat kena curi...berapa banyak...dan bagaimana ianya dicuri..dlam Islam pun nak tuduh sesiapa pun kena beri bukti jgn pakai lidah jer...oh..maaflah pihak kau orang ada bukti tp kena tunggu kwrajaan Singapore hbis siasat dulu nanti awal tahun depan baru selesai siasat oh...lupa....harap orang cari bukti nampak sangat kau orang tak ada bukti kukuh takat dgn cerita wsj ngn sarawak report...percaya cerita puak kafir...memang layak mcm kamu orang yang munafik dan kafir...patutlah...recyle jer tak ada bukti....kesiannya

   Delete
  3. dekat budak tadika...bolehla ko jual cerita...

   Delete
  4. 3:37 PM,

   Bukti?

   “Bodoh sangat le kamu tak tahu apa itu bukti, tak mahu google makna nya, keras kepala asyik jeritkan takda bukti apekebenda.

   Ini dia makna bukti:

   Kamus DBP, Bukti: keterangan yang nyata, dalil, saksi, tanda

   bukti = evidence

   Oxford English Dictionary, Evidence:

   1. clearness, obviousness
   2. indication, sign, testimony, facts making for a conclusion
   3. information tending to establish fact, statements, proofs admissible as testimony in court
   4. serve to indicate, attest

   Dari apa yang dah keluar di berita di dalam dan di luar negara sejak meletup nya skandal Najib, dari Hansard atau rekod testimony kapada PAC di Parlimen, dan dari 136 pages of 1MDB DoJ report and lawsuits, kepala hotak kamu kempis kalau tak habis habis soalkan bukti. Bodoh, bangang, tongong, bahalul, baghal.

   Aku akan keluarkan komen ini setiap kali kamu keluarkan soal bukti.”

   Delete
  5. Bukti mana
   Bukti mana
   Bukti mana
   Recycle cerita
   Cerita dari wsj dan sarawak report
   Bila wsj dan sr tak ada cerita atau berita
   Puak kamu.recycle cerita yang dah berulat basi
   Ok..kalau ada bukti dari Singapore
   Baru melalak kan
   Tak pe kita tunggu awal tahun depan

   Delete
 19. Memang sah telur sudah hilang. Jumpa dalam 1 majlis pun takut. Cakap pendekar..pendekar taik kucing namanya. Dgn myanmar pun boleh kena buli.

  ReplyDelete
 20. mahatir tu siapa .tak penting pun nak jemput ke tak.orang jemput datang tak jemput tak payah datang.itu pun nak kecoh.bodoh punya mahathir

  ReplyDelete
 21. Terkini
  Live
  Utama
  Berita
  Politik
  Pilihan Raya
  Desktop Site
  Logout


  Pembatalan undangan Dr. M bukan arahan Pejabat PM
  17 Disember 2016 12:54 AM
  AHMAD ZAHID HAMIDI
  PUTRAJAYA 16 Dis. – Pemba­talan undangan kepada Tun Dr. Mahathir Mohamad ke istiadat melafaz sumpah dan menandata­ngani surat sum­pah jawatan Yang di-Pertuan Agong Ke-15 di Istana Negara bukan atas arahan Pejabat Perdana Menteri, kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi.

  Menurutnya, beliau telah membuat semakan terhadap pembatalan undangan kepada bekas Perdana Penteri itu dan mendapati urusan tersebut adalah di bawah kuasa Istana Negara.

  “Bahagian istiadat hanya menerima arahan, kalaupun tidak titah bagi pembatalan itu. Jangan salahkan bahagian istiadat Jabatan Perdana Menteri atau Pejabat Perdana Menteri sendiri.

  “Kalau tidak ber­puas hati sila menghadap (Yang di-Pertuan Agong) untuk mendapatkan penjelasan, jangan salahkan orang lain,” kata­nya kepada pemberita selepas me­­rasmikan Sam­butan Hari Imigre­sen, di sini hari ini.

  Pada 7 Disember lepas, surat dari Pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-raja kepada Dr. Mahathir yang memba­talkan undangan ke istiadat tersebut tersebar di media sosial sehingga menimbulkan pelbagai spekulasi. – BERNAMA

  - See more at: http://m.utusan.com.my/berita/politik/pembatalan-undangan-dr-m-bukan-arahan-pejabat-pm-1.420791#sthash.zkVWtygf.dpuf

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.