Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Saturday, April 30, 2016

PKR DIDAPATI BERSALAH TABUR FITNAH & DAP MENIPU LAGI !

Amat memalukan tetapi tidak mengejutkan apabila parti cahivinis DAP dan Pembangkang menipu dan berbohong semasa PRN Sarawak. 

Friday, April 29, 2016

ISTANA NEGARA DEDAHKAN YANG SEBENARNYA TENTANG GABENOR BANK NEGARA BARU & WSJ !!

Sebelum ini MiM telah menulis bahawa perlantikan Dato' Muhammad Ibrahim sebagai Gabenor Bank Negara yang baru telah menyakinkan kita lagi bahawa akhbar The Wall Street Journal (WSJ) adalah sumber berita yang tidak boleh dipercayai oleh rakyat Malaysia. 

Thursday, April 28, 2016

GABENOR BANK NEGARA BARU : WALL STREET JOURNAL TAK MENGAKU JILAT LUDAH SENDIRI ! #1MDB

Seperti yang kita semua sedia maklum, Datuk Muhammad Ibrahim telah dilantik sebagai Gabenor Bank Negara yang baru, berkuat kuasa 1 Mei. Yang di-Pertuan Agong telah memperkenankan pelantikan Muhammad Ibrahim untuk tempoh 5 tahun akan datang bagi menggantikan TS Dr Zeti Akhtar Abdul Aziz.

Wednesday, April 27, 2016

RANCANGAN SULIT DAP JATUHKAN AZMIN & PKR DIDEDAHKAN !!

Berita ini memang mengemparkan dan melihatkan keretakan yang semakin teruk di dalam Pakatan Harapan yang tiada harapan lagi ini. 

Tuesday, April 26, 2016

LANGGAR JANJI ! PAKATAN 'HARAPAN' PEMBANGKANG DIBUBARKAN ….. #PRNSarawak

Pakatan Harapan yang terdiri daripada DAP , PKR dan parti serpihan PAS patut dibubarkan. Dan 'perjanjian pakatan harapan 2016' lebih baik dibuang ke dalam tong sampah sahaja.

Monday, April 25, 2016

KELENTONG & PKR GO TO HELL !!

Lim Guan Eng DAP berbohong ?

SENARAI PENUH CALON BERTANDING DI PILIHANRAYA NEGERI SARAWAK #PRNSarawak

Hari ini adalah penamaan calon untuk pilihanraya negeri Sarawak. Barisan Nasional akan bertanding di semua kerusi DUN (82 kerusi). PBB bertanding di 40 kerusi, PRS di 11 kerusi, SPDP di 5 kerusi, SUPP di 13 kerusi dan calon Langsung di 13 kerusi DUN.

Sunday, April 24, 2016

PORTAL PRO-PEMBANGKANG KANTOI MENIPU & TABUR FITNAH !! #PRNSarawak

Portal pro-pembangkang SorosKini MalaysiaKini menabur fitnah sekali lagi. Kali ini di Sarawak pula.

Tindakan tidak bertanggungjawab portal pro-pembangkang ini terserlah apabila wartawan SorosKini MalaysiaKini telah memadam tajuk asal berita itu. Tajuk asal portal pro-pembangkang itu ialah ‘Undi BN untuk pastikan umat Islam jadi KM Sarawak'.

Friday, April 22, 2016

SELEPAS SETIAUSAHA DAP, GILIRAN NAIB PENGERUSI PKR KELUAR PARTI !!

Pilihan raya negeri Sarawak ke-11 kali ini telah mendedahkan kerakusan dan ketamakan parti DAP. Parti chauvinis itu telah merampas beberapa kerusi yang dimiliki oleh PKR dan PKR hanya mampu menelan air liur sahaja

Wednesday, April 20, 2016

GEMPAR ! 100,000 HADIR DI CERAMAH GUAN ENG DAP !! #PRNSarawak

Yang ini memang menggemparkan.

AMAT MEMBANGGAKAN #DSA2016 !

Persidangan dan Pameran Perkhidmatan Pertahanan Asia (DSA) 2016 sedang berlangsung mulai 18 hingga 21 April ini di PWTC. Difahamkan bahawa 60 negara, 1200 buah syarikat pertahanan turut serta dan kira-kira 34,000 pelawat perdagangan akan mengunjungi DSA tahun ini. 

Tuesday, April 19, 2016

PKR HURU-HARA BERGELORA KERANA TUN MAHATHIR

Kita semua sedia maklum dengan tindakan Tun Dr Mahathir yang bersekongkol dengan Lim Kit Siang dan DAP telah backfired. Deklarasi Mahathir - Kit Siang juga tidak dapat diterima, kononnya untuk Selamatkan Malaysia.

DAP MENGAKU RASIS & SETIAUSAHA DAP LETAK JAWATAN! #LGEundur

Kita semua sedia maklum bahawa Lim Guan Eng DAP berdepan dengan skandal banglo No Swimming Pool dan penjualan tanah milik rakyat di Taman Manggis.

Monday, April 18, 2016

SKANDAL LIM GUAN ENG : MEMO KERAJAAN DAP BOCOR & SATU LAGI LAPORAN SPRM !

Pada hari ini, satu laporan telah dibuat di Pejabat SPRM, Pulau Pinang oleh Pemuda UMNO Pulau Pinang mengenai isu campur tangan Kerajaan DAP negeri Pulau Pinang dalam urusan penjualan Tanah Taman Manggis.

Friday, April 15, 2016

DERMA RM2.6 BILION , MENTERI LUAR ARAB SAUDI & FITNAH !

Seperti yang kita semua sedia maklum, tuduhan liar selama ini terhadap PM Najib Razak tentang sumbangan RM2.6 bilion hanya satu fitnah jahat dan berbentuk character assasination

Thursday, April 14, 2016

CUBAAN MELAGA-LAGAKAN PM NAJIB RAZAK & TPM ZAHID HAMIDI !

MiM merujuk kepada laporan berita portal pro-pembangkang, SorosKini MalaysiaKini tentang kenyataan Zaid Ibrahim mengenai DS Najib Razak dan DS Ahmad Zahid Hamidi.  

Wednesday, April 13, 2016

LIM GUAN ENG DAP DAPAT BOLA TANGGUNG UNTUK TUTUP SKANDAL …….

Sangat menghairankan! Satu pendedahan yang panas dan mengemparkan tetapi tidak dihighlightkan oleh portal-portal pro-pembangkang hanya kerana ia melibatkan Lim Guan Eng DAP.

Tuesday, April 12, 2016

'SETAN' & DIVERSION TERDESAK GUAN ENG DAP ! #LGEundur

Polemik skandal banglo terlajak murah milik Lim Guan Eng dan tanah Fasa 2 Taman Manggis sudah masuk minggu ketiga. Bermula dengan kenyataan YB Dato' Shahbudin Yahya di dalam parlimen hinggalah kepada yang terbaru iaitu cadangan untuk diadakan sessi debat di antara Dato' Ahmad Rahman Dahlan dengan Lim Guan Eng.

Monday, April 11, 2016

GUAN ENG ZIP MULUT PASAL SEKSYEN 165 , BETTY CHEW & LAYANAN ISTIMEWA!

Yes … .. drama Lim Guan Eng memang sangat pincang sekali.

Saturday, April 09, 2016

TIADA HARGA DIRI! LIM GUAN ENG JUAL BALIK BANGLO?

Sebelum ini MiM menulis satu artikel tentang pihak media bahasa Cina yang mula menyerang Lim Guan Eng dalam isu banglo No Swimming Pool dan terlajak murah beliau : BACA SINI
k

Friday, April 08, 2016

1MDB & PAC : BUKTI FITNAH TERHADAP PM NAJIB RAZAK

Kita sudah sedia maklum dengan laporan PAC tentang 1MDB.

Thursday, April 07, 2016

MEMALUKAN! LIM GUAN ENG KANTOI ….. SEKALI LAGI !!

Di dalam percubaan Lim Guan Eng DAP untuk menyelamatkan maruah beliau di dalam skandal tanah Fasa 2 Taman Manggis dan banglo No Swimming Pool, beliau kantoi sekali lagi apabila dilihat cuba mengelirukan rakyat.

Wednesday, April 06, 2016

NGO PRO - SEKS SONGSANG SOKONG RAFIZI RAMLI !!

Kita semua sudah sedia maklum bahawa Rafizi Ramli PKR telah direman 3 hari. Beliau sedang disiasat di bawah Seksyen 8 Akta Rahsia Rasmi (OSA) 1972. Perintah reman itu dikeluarkan oleh pihak Majistret selepas Rafizi dihadapkan ke mahkamah. 

LIM GUAN ENG DAP ……. TAK TAHU LAGI!!

Lim Guan Eng DAP tidak faham dan tidak tahu lagi!

Sebelum ini, Setiausaha Agung DAP ini tidak tahu harga pasaran banglo No Swimming Pool milik beliau. Kali ini, beliau tidak tahu tentang saham syarikat KLIDC, pemilik tanah Fasa 2 Taman Manggis telah dijual kepada pihak ketiga. 
KLIDC and The Land

Tuesday, April 05, 2016

PENDEDAHAN DOKUMEN PENTING! LIM GUAN ENG DAP KANTOI BIG TIME!

Lim Guan Eng in hot soup …… again! 

MALUNYA! LIM GUAN ENG DAP CIPTA SEJARAH !!

Dalam percubaan Lim Guan Eng dan DAP membuat diversion terhadap skandal banglo No Swimming Pool dan tanah Fasa 2 Taman Manggis, lakonan Lim Guan Eng DAP tidak menjadi. 

Monday, April 04, 2016

SATU LAGI DOKUMEN PENTING DIDEDAHKAN! - GUAN ENG DAP, BANGLO & TAMAN MANGGIS #NoSwimmingPool

Seperti kita sedia maklum, pihak polis telah mengambil keterangan Phang Li Khoon, pemilik asal banglo No Swmming Pool Below Market Price Lim Guan Eng DAP.

Saturday, April 02, 2016

MANA GUAN ENG DAP MAHU LARI LAGI?? #NoSwimmingPool #LGEundur

Yes ….. what a shame. Setiausaha Agung DAP itu menggunakan taktik low class iaitu cuba buat diversion dengan mencari salah PERDA dan YB Datuk Shahabudin Yahya, individu yang membuka pekung busuk Guan Eng di parlimen sebelum ini.

Friday, April 01, 2016

GUAN ENG DAP MASUK MAHARAJA LAWAK MEGA ?!

Rakyat sedia maklum bahawa Lim Guan Eng DAP berdepan dengan beberapa skandal yang mempertikaikan integriti beliau sendiri. 

ARTIKEL TOP MINGGU INI.