Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, February 02, 2017

KERAJAAN DAP KURANG AJAR PERLEKEHKAN ISLAM & AGONG !

Umat Islam negeri Pulau Pinang mesti bangkit mempertahankan keluhuran agama Islam daripada diperkotak-katikkan oleh kerajaan DAP Pulau Pinang.


Kita mempersoalkan kenyataan mufti negeri tentang kaedah fatwa agama Islam yang perlu melalui majlis mesyuarat kerajaan DAP yang majoritinya terdiri daripada bukan Islam!
“Apabila mesyuarat Ahli Jawatankuasa Fatwa Negeri memutuskan untuk mewartakan sesuatu fatwa, maka ia terlebih dahulu dikemukakan ke dalam mesyuarat exco oleh Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK).

“Ia kemudian dihantar ke pejabat Penasihat Undang-undang Negeri untuk diperbaiki susunan katanya dan selepas itu dihantar ke Istana Negara untuk mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong,” kata Wan Salim. 
Menurut beliau lagi, selepas ia memperoleh perkenan Yang di-Pertuan Agong, SUK akan menghantarnya ke Pejabat Penasihat Undang-undang Negeri untuk tujuan pewartaan.
Persoalannya,

1. Kenapa fatwa perlu melalui mesyuarat Exco kerajaan negeri yang majoritinya bukan Islam?

2. Peraturan apakah yang digunapakai oleh kerajaan DAP atau mereka memandai-mandai mahu masuk campur hal ehwal agama Islam?

Kita boleh buat perbandingan dengan Enakmen Pentadbiran Agama Islam Negeri Pulau Pinang tentang kuasa Jawatankuasa Fatwa untuk menyediakan fatwa dan tatacara pembuatan fatwa.

Dan jika merujuk enakmen di bawah, terdapat perbezaan yang nyata!

Yang sebenarnya ialah fatwa yang disediakan oleh Jawatankuasa Fatwa negeri HANYA PERLU dimaklumkan kepada kerajaan negeri SELEPAS DIPERKENAN oleh Yang Di-Pertuan Agung (YDA) dan BUKANNYA SEBELUM dihantar ke istana negara untuk perkenan YDA
48. (1) Sebelum Jawatankuasa Fatwa membuat fatwa, Mufti boleh menyebabkan supaya kajian atau penyelidikan dijalankan sebagaimana yang diarahkan olehnya dan kertas kerja disediakan.

(2) Apabila Jawatankuasa bercadang hendak membuat fatwa Mufti hendaklah memanggil suatu mesyuarat Jawatankuasa Fatwa bagi maksud membincangkan fatwa yang dicadangkan itu.

(3) Selepas fatwa disediakan oleh Jawatankuasa Fatwa, Mufti hendaklah, bagi pihak dan atas nama Jawatankuasa Fatwa, membuat syor kepada Yang di-Pertuan Agong untuk mendapatkan perkenannya bagi pewartaan fatwa itu.

(4) Apabila fatwa itu telah diperkenankan oleh Yang di-Pertuan Agong, Jawatankuasa Fatwa hendaklah memaklumkan Kerajaan Negeri tentang fatwa itu dan selepas itu hendaklah menyebabkan fatwa itu disiarkan dalam Warta.

(5) Sesuatu fatwa yang disiarkan dalam Warta hendaklah disertakan dengan pernyataan bahawa fatwa itu dibuat di bawah seksyen ini.

(6) Sesuatu fatwa hendaklah disiarkan dalam bahasa kebangsaan dalam tulisan rumi, tetspi teks fatwa itu dalam tulisan jawi boleh juga disiarkan.

(7) Apa-apa pernyataan yang dibuat oleh Jawatankuasa Fatwa tidak boleh diambil sebagai fatwa melainkan jika pernyataan itu disiarkan dalam Warta menurut subseksyen (4).

Fatwa yang disiarkan dalam Warta adalah mengikat:

49. (1) Apabila disiarkan dalam Warta, sesuatu fatwa hendaklah mengikat tiap-tiap orang Islam yang berada di Negeri Pulau Pinang sebagai ajaran agamanya dan hendaklah menjadi kewajipannya di sisi agama Islam untuk mematuhi dan berpegang dengan fatwa itu, melainkan jika dia dibenarkan oleh Hukum Syarak untuk tidak mengikut fatwa itu dalam perkara-perkara amalan.

(2) Sesuatu fatwa hendaklah diiktiraf oleh semua Mahkamah di dalam Negeri Pulau Pinang tentang semua perkara yang dinyatakan dalamnya.

Pindaan, ubahsuaian atau pembatalan fatwa, 
50. (1) Jawatankuasa Fatwa boleh meminda, mengubahsuaikan atau membatalkan mana-mana fatwa yang telah disiarkan dalam Warta di bawah Enakmen ini, atau di bawah Enakmen terdahulu.

(2) Sesuatu pindaan, ubahsuaian atau pembatalan sesuatu fatwa hendaklah disifatkan sebagai suatu fatwa dan peruntukan-peruntukan seksyen 48, kecuali subseksyen 48(7), hendaklah terpakai baginya.


Kerajaan DAP Pulau Pinang pula didakwa   'tidak campur tangan dalam hal berkaitaan fatwa'.

Tetapi kita TIDAK MUNGKIN akan lupa keceluparan mulut Lim Guan Eng DAP yang membenarkan penggunaan kalimah Allah oleh orang bukan Islam di Pulau Pinang walau pun larangan penggunaan Kalimah Allah dan 39 perkataan lain oleh orang bukan Islam telah diputuskan oleh Majlis Fatwa Negeri Pulau Pinang

MiM siarkan kembali kenyataan media di bawah:
Pada Jumaat, 12 Disember 2014, Ketua Menteri Pulau Pinang menyatakan larangan penggunaan Kalimah Allah dan 39 perkataan lain oleh orang bukan Islam yang diputuskan oleh Majlis Fatwa Negeri Pulau Pinang di bawah kuasa sub seksyen 48 (3) dan (4) Enakmen Pentadbiran Agama Islam Pulau Pinang 2004 pada Januari 2010 dan diwartakan pada April 2010 dengan perkenan Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong tidak boleh dikuatkuasakan ke atas orang bukan Islam kerana enakmen tersebut hanya terpakai ke atas orang Islam.

Tindakan Ketua Menteri Pulau Pinang mengatakan bahawa Enakmen tersebut tidak boleh dikuatkuasakan atau terpakai ke atas orang bukan Islam adalah satu tindakan provokatif terhadap sensitiviti umat Islam yang boleh mencetuskan ketegangan antara agama di negeri ini. Ia juga menunjukkan kekeliruan dan kejahilan Ketua Menteri sendiri berhubung penguatkuasaan Fatwa di bawah Enakmen Pentadbiran Agama Islam Negeri Pulau Pinang 2004.

Kenyataan Ketua Menteri ini bercanggahan dengan kenyataan mendiang Karpal Singh, bekas Pengerusi DAP. Pada Januari 2014, Roketkini media rasmi parti DAP melaporkan mendiang Karpal Singh telah meminta Ketua Menteri dan Kerajaan Pulau Pinang untuk mendapatkan semakan kehakiman dengan membawa kes ini ke Mahkamah kerana fatwa larangan ini juga terpakai ke atas orang bukan Islam di Negeri Pulau Pinang.

Keputusan Majlis Fatwa Negeri Pulau Pinang adalah selari dengan keputusan Majlis Fatwa Kebangsaan pada Mei 2008 dan juga keputusan Mahkamah Persekutuan dalam kes larangan penggunaan kalimah Allah oleh majalah The Herald. Fatwa yang diwartakan dibawah Seksyen 48 Enakmen tersebut menyatakan mana-mana orang bukan Islam yang menulis atau menerbitkan apa-apa bentuk, versi atau variasinya atau apa-apa terjemahannya dalam apa-apa bahasa atau apa-apa bahan publisiti atau apa-apa bahan sama ada bahan cetak atau elektronik atau selainnya atau melalui apa-apa media atau apa-apa kaedah lain yang boleh membawa kepada menghina kesucian agama Islam adalah salah dan dilarang serta menjadi satu kesalahan.

Seksyen 3 Enakmen Pentadbiran Agama Islam Negeri Pulau Pinang 2004 dengan jelas menyebut bahawa Yang di-Pertuan Agong sebagai Ketua Agama Islam di dalam Negeri Pulau Pinang sebagaimana yang ditetapkan dan dinyatakan dalam Perlembagaan Negeri Pulau Pinang. Kuasa eksekutif SPB Yang Dipertuan Agong hanya boleh diturunkan kepada TYT Yang DiPertua Negeri Pulau itu. Oleh yang demikian Ketua Menteri Pulau Pinang tidak mempunyai bidang kuasa dalam pentadbiran agama Islam di Negeri Pulau Pinang.

UMNO Pulau Pinang mendesak YB Dato' Salleh Man, Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang dan YB Dato' Abdul Malik Abul Kassim Exco Agama Kerajaan Negeri Pulau Pinang untuk menjelaskan pendirian mereka terhadap kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang supaya tidak timbul sebarang kekeliruan di kalangan orang Islam di Pulau Pinang.

UMNO Pulau Pinang menggesa Ketua Menteri Pulau Pinang untuk merujuk kepada SS Mufti Kerajaan Negeri Pulau Pinang, Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang dan Exco Agama Kerajaan Negeri Pulau Pinang terlebih dahulu sebelum membuat sebarang kenyataan berhubung dengan pentadbiran agama Islam di Pulau Pinang. Kenyataan beliau pada Jumaat lalu jelas menunjukkan beliau tidak faham mengenai bidang tugas dan tanggungjawab serta undang-undang dalam pentadbiran agama Islam di negara ini.

Terima kasih.

Dato' Zainal Abidin Osman,
Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang.
Semalam media melaporkan kerajaan DAP negeri telah menapis fatwa dalam Majlis Mesyuarat Kerajaan DAP. 

Bekas anggota Jawatankuasa Fatwa negeri juga mendedahkan bahawa exco kerajaan negeri “menangguhkan” beberapa fatwa dan langkah itu telah merendahkan martabat institusi Jawatankuasa Fatwa.

Persoalannya, sampai bilakah agama Islam mahu diperkotak-katikkan parti cauvinis DAP?SHARE ARTICLE :

18 comments:

 1. Lihat PENGANIAYAAN dan PENINDASAN berterusan ke atas bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita ni! Di - https://jawaber6.blogspot.my/2017/01/kerajaan-selangor-roboh-gerai-orang.html?showComment=1485940946206#c3613921030483895590 , KERAJAAN SELANGOR ROBOH GERAI ORANG MELAYU DI BUKIT AMPANG!, Sumber: Roslan Ambri, Posted by Jawa Bernam,January 31, 2017.

  Memang BINATANG betul rejim2 TERORIS si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD amat CELAKA ni! SETAN BETUL - patut diMAMPOSkan rejim2 ni SELAMAnya!

  Sebab itulah, mulai sekarg. SETIAP tanah negeri/kampung-kampung yg. telah lama diduduki RAKYAT terutamanya bangsa BUMIPUTERA; yg. merupakan PRIBUMI/INDIGENOUS Alam Melayu/Nusantara kita ini - mesti diberikan GERAN TANAH KEKAL dgn. SEGERA!

  Ini KRISIS amat KRITIKAL; kalau tidak bangsa BUMIPUTERA terutamanya bangsa BUMIPUTERA Melayu akan terus TERHALAU dr. TANAH MELAYU kita ini terutamanya di Selan*or dan PP, sbb. kita tak ada PERLINDUNGAN ke atas TANAH PUSAKA nenek moyang kita mcm. "NATIVE TITLE" di Sabah/Sarawak!

  Tok Landak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dan TAK habis2 YAB DS Jamal serta GM terCINTA kita asyik diTANGKAP, TANGKAP - disyaki diPERANGKAP! Maka, BENCI betul aku si DALANG-no 1 si PENYAMAQ tu; yg. disyaki mahu mengHAPUSkan mana2 PENDEKAR2 yg. MEMBELA YAB DS Najib terCINTA kita! Sbb. tu aku syaki YAB TS Annuar dan YAB DS Ismail Sabri sedg. diSASARkan, kemudian YAB DS Jamal ini pula!

   Sampaikan Resort beliau sewenangnya diROBOHkan si PENJAJAH PARASIT DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP - yg. memang MENGIDAMkan KUALA SELANGOR; yg. begitu INDAH dgn. KAMPUNG2 Melayu kita dan berSEJARAH dr. segi WARISAN dan HAK Bumiputera Islam/Melayu, serta amat STRATEGIK bukan hanya utk. industri PELANCONGAN yg. berBILLION tapi juga kerana BERHADAPAN dgn. SELAT MELAKA, yg. amat diIDAMkan oleh TUAN2 si PENJAJAH PARASIT/PERASUAH/PEROMPAK DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP ni, iaitu NA*O/IS-rael!

   Sedgkan MAJIKAN2 yg. mengGAJI si PATI2 terus BEBAS dan TAK DAK pun HARTA depa diSITA spt. yg. diJANJIkan KP Imigresyen tu! Bahkan PATI2 sekrg. diberikan pula KAD2 PERMIT KERJA sementara seolah MELINDUNGI si MAJIKAN2 PENJENAYAH ni! Dan PATI2 ni akan terus KARAM di LAUTAN seolah NYAWA2 depa TAK berhaga lansung, kerana depa seolah diGALAKkan terus MENYELUDUP masuk melaui cara yg. MERBAHAYA, dan terpaksa BEKERJA mcm. HAMBA ABDI kat Malaysia kita ni - begitu KEJAM penganiayaan ini!

   Bahkan masih ramai PEKERJA ASING; apalagi PATI2 ni disyaki TAK dpt. pun GAJI MINIMA - sbb. ramai depa ni mahu terus diLAYAN mcm. KULI oleh MAJIKAN2 TAMAK HARAM JADAH! Bahkan aku terjumpa beberapa PATI yg. MENDAKWA; MAJIKAN depa mahu TOLAK $300 dr. GAJI depa yg. hanya $800-900 kalau depa mahu MEMOHON permit kerja SAH; sbb. MAJIKAN2 itu mahu PATI2 ni terus dpt. diLAYAN mcm. HAMBA ABDI kalau depa TAK dpt. PERMIT KERJA SAH! Dan MAJIKAN2 ni terus seolah diBELA oleh KD* HARAM JADAH tu!

   Dahlah, sindiket PELACURAN warga asing/RUMAH URUT disyaki bukan main berLELUASA kat Sngor/PP ni (TOLONG lapurkan di BERITA, si PENJENAYAH2 PELACUR2 warga asing ni diBERKAS, bukan di'SELAMAT'kan OI)!

   Maka, KD* ni - memang disyaki dah jadi pusat GANGSTER/MAFIA-no 1; yg. diKUASAI si EJEN2/KULI2 KITOL2 HARAM JADAH dr. puak si TERORIS2 JUBOQ2 BABI KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-Cash is KING BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK JAMBAN RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/SOROS-IS(IS)rael-MOSSAD!!

   Sbb. tu, patutnya, ATM yg. mesti MENGETUAI stratetegi Esscom kat Sabah/Sarawak tu!

   Tok Landak.

   Delete
  2. DAKWAAN CAMPUR TANGAN POLITIK TERHADAP PROSES PEMFATWAAN ADALAH BENAR, BUKANNYA FITNAH.

   1. Sebagai seorang bekas Ahli Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang (sehingga Disember 2015), saya menegaskan bahawa dakwaan wujudnya campur tangan politik terhadap proses pemfatwaan adalah benar dan bukan fitnah yang direka.

   2. Hal campur tangan politik ini sebenarnya pernah dibincangkan di dalam salah satu Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang pada tahun 2015. Salah seorang ahli mesyuarat yang hadir ketika itu ialah Sohibul Fadhilah Us Hj Soid Mohd Amin (difahamkan sekarang beliau merupakan salah seorang AJK Parti Amanah Negara negeri P.Pinang). Selain beliau, ahli mesyuarat yang lain turut hadir mengikuti perbincangan tersebut.

   3. Ketika PAS bersama dalam Pakatan Rakyat P.Pinang, isu ini juga pernah dibincangkan di dalam Mesyuarat Badan Perhubungan PAS Negeri P.Pinang ketika Tuan Hj Mohd Sabu menjadi Pesuruhjaya PAS P.Pinang. Mesyuarat itu dipengerusikan sendiri oleh Tuan Hj Mohd Sabu yang juga merupakan Timbalan Presiden PAS ketika itu. Mesyuarat bersetuju supaya Tuan Hj Mohd Sabu sendiri mewakili PAS bagi menyuarakan bantahan melalui saluran dalaman Pakatan Rakyat.

   4. Perlu diingatkan semua pihak, dalam apa jua keadaan, kepentingan Islam hendaklah mengatasi kepentingan politik. Berasaskan prinsip inilah PAS P.Pinang mengambil tindakan membangkitkan isu campur tangan politik terhadap proses pemfatwaan, untuk meletakkan institusi mulia seperti Jawatankuasa Fatwa Negeri pada tempat yang sepatutnya dan bebas daripada sebarang campur tangan politik mana-mana pihak.

   5. Oleh itu, perlu difahami bahawa isu ini dibangkitkan bukan bertujuan untuk memusuhi pihak berkuasa agama, atau pihak pentadbir Kerajaan Negeri, bahkan jauh sama sekali untuk bertentangan dengan pihak Mufti Negeri P.Pinang atau para alim ulama di dalam Jawatankuasa Fatwa Negeri P.Pinang sekarang.

   6. Namun, jika pihak Exco Agama Kerajaan Negeri P.Pinang tetap berkeras mendakwa bahawa dakwaan ini adalah satu fitnah, beliau sepatutnya berani mengambil tindakan undang-undang terhadap PAS P.Pinang.

   Sekian, terima kasih.

   AFNAN HAMIMI DATO' TAIB AZAMUDDEN
   Ketua Pemuda PAS Negeri P.Pinang

   2 Februari 2017

   Delete
  3. Jadi anak nan, mcmmana P*S mahu pula berBINCANG dgn. si parti HOMO BERSATU-si PENJILAT puak TERORIS PENJAJAH ZioNAZI CASH-is-KING DAPBABI/PKRHOMO KURAP-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL/NECROPHILIA ISrael/ZIONIS tu?! Lihat di - http://peraktoday.com.my/2017/02/pas-ppbm-setuju-tubuh-jawatankuasa-teknikal-bersama/ ,PAS-PPBM Setuju Tubuh Jawatankuasa Teknikal Bersama; sedgkan di - https://aidcnews.wordpress.com/2017/02/01/haram-kerjasama-dengan-dap-kata-dr-zuhdi/ , Haram Kerjasama Dengan DAP Keputusan Majlis Syura PAS, Kata Dr Zuhdi
   February 1, 2017 AIDCNews!!!!!

   Maka, KERJASAMA P*S-parti HOMO BERSATU ini amat TAK logik!

   Sbb. itu aku syaki para ULAMA TULEN dlm. P*S, dari dahulu samapi sekr., sdg. diSASARkan utk. diHAPUSkan melalui MO ZIONIS, termasuk melalui pelbagai PENYAKIT spt. KANSER/SAKIT JANTUNG dsbnya, yg. juga telah dibuktikan sebagai MO utama PENJAJAH PARASIT Barat-Zionis diketuai CIA-MI6-Mossad (CIA/perisikan Barat/parti2 politik UTAMA Barat diKUASAI MOSSAD/ZIONIS - lihat di http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008) untuk menghapuskan pemimpin2/pejuang2 ISLAM atau BUMIPUTERA, yang NATIONALIS di “Dunia Ketiga“ termasuk Dunia Islam (dan sekarang terutamanya pemimpin Islam yang nasionalis) - sila lihat di - http://www.globalresearch.ca/the-cia-has-attempted-to-assassinate-50-foreign-leaders-including-chavez/5326864, The CIA has Attempted to Assassinate 50 Foreign Leaders Including Chavez, Global Research, March 15, 2013; dan di - http://imeu.net/news/article0024562.shtml, Israel's History of Assassinating Palestinian Leaders, The IMEU, Nov 6, 2013!

   Besar kemungkinan juga, BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN tercinta Tanah Melayu, pusaka nenek moyang berzaman kita ini, Allahyarham2 PM Tun Abdul Razak Hussein dan TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, diRACUNI oleh CIA-MI6-Mossad (keduanya meninggal di tahun 1973 dan 1976 di usia muda 50an, dari kanser termasuk Leukimia, yang juga sejenis kanser dalam darah atau tulang, dengan seorang doktor British yang SAMA) dgn. bantuan EJEN2/KULI2 tempatan depa!!

   Tok Landak.

   Delete
  4. MANA JING RBA DAPigs ????

   TAKKAN GAJI BUTA KOT ??!! MENYALAK LA OOIIII !!!

   AKU KOMPLEN KAT TOKONG DAPig KANG !!

   Delete
  5. Tunku Abd Rahman dah pesan sbl bagi kerakyatan pada kaum "pendatang" ni.."berhati2 lah kaum pribumi..jika kamu cuai nescaya kami akan ditenggelamkan kaum pendatang ini"...

   Delete
 2. Kenapa YAB TS Annuar yg. begitu BERJASA pd. MARA, PENGERUSInya sendiri diHINA sampai mcm. ni oleh MARA tu - waktu beliau sedg. BERTUGAS di NZ?! Kenapa TAK buat mesyuarat PENGGANTUNGAN ni waktu beliau berada di dlm. negara?! Dahlah tu si jurucakap disyaki penSABOTAJ2 tu bukan main ANGKUH lagi; disebut "dia, dia" kat TV; TAK hormat lansung PENGERUSI MARA sendiri, TS Annuar ni; panggillah "beliau" atau TS, OI!

  Dan lihat betapa ANGKUHnya si disyaki penSABOTAJ semua ini walaupun pd. YAB PM dan Menteri Luar Bandar dan Wilayah, YAB Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, Kem. yg. berTANGGUNGJAWAB ke atas MARA! Lihat di - https://www.bnbbc.my/ismail-tak-tahu-annuar-digantung-daripada-mara/ , Ismail tak tahu Annuar digantung daripada MARA !

  Aku syak MA*A mcm. BERNA*A tu pun makin mahu diSABOTAJ oleh si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT- DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD! BINATANG betul!

  Tok Landak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aku tidak bersetuju tindakan diambil terhadap TS Annuar Musa. Niatnya untuk membantu TRW, bukan untuk kepentingan diri. Aku tak dapat bayangkan satu2nya pasukan dari negeri kelantan tidak menyertai liga bolasepak di Malaysia.

   Jangan Ismail Sabri baling batu sembunyi tangan sudah!

   Aku beri peluang Najib selesaikan masalah kewangan TRW. Kalau boleh UMNO beri donation saja. Ataupun buat kutipan RM1000 dari semua ADUN dan MP Barisan Nasional. Tunjukkan kepada Ismail Sabri dan TMJ semangat Federalisma BN.

   Delete
 3. seronoknyer kira wirid FITNAH PH, Dap dsb...wirid lagi....wirid lagi...

  ReplyDelete
 4. UMNO Haram Jadah dari Dulu, Kini dan Selamanya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ini anak pelacur mana ni...

   Delete
 5. kurr..kurr..kurr...dedak cap kerbau pendek

  ReplyDelete
 6. "Kita guna Melayu utk SKREW Melayu"- kata org kuat dapigs kapir laknat yg kurang ajar dan biadap.

  Anjing2 kapir lgbt dan yg separa murtad dlm pkr dan pan pun angguk2..YES BOSS!

  ReplyDelete
 7. Abdul Malik Kassim Baba Si Sora Itik Nila... yg menjadi EXCO Negeri Pulau Pinang (Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Perdagangan Domestik dan Hal Ehwal Pengguna)

  Dia akan MEMPERSEMBAHKAN syor kepada EXCO-EXCO bukan Islam mengenai Hukum-hakam Islam sebelum YDP Agong. So anda fikir sendiri. Pulau Jerejak akan jadi Pulau Perjudian dengan diberi nama MAZO ISLAND... Dewa Judi sedang dirikan dalam pulau tu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. DASYATnya!

   Sbb. itu, HAPUSkan rejim2 amat SETAN dr. si puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madeyBANGSAT anak BERANAK JAMBAN! Ini puak BINTANG semua!

   Aku setuju dgn. cadgn. YAB SR Ku Nan utk. jadikan PP sbg. WP - terutamnya utk. BINA sebanyak mungkin PERUMAHAN RAKYAT PPR dan PRIMA; terutamanya utk. bangsa BUMIPUTERA islam/Melayu yg. makin TERHALAU dr. PULAU PINANG, tanah pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita - yg. semakin menjadi tanah jajahan SingaPORK2! TERUSkan YAB Menteri amat BERANI kita ni!

   Tengoklah Pulau Jerejak ni mungkin nak dijadikan pulau KASINO - HARAM JADAH betul si puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/PEROMPAK DAPJUBOQ BABI ni!

   Dan apahal si zah*d; PENYAMAQ/DALANG-no 1 tu , nak sewenangnya bercadg nak beri KEWARGANEGARAAN pd. PENDATANG Cina di S'wak? Berapa JUMLAHnya dan apa usual asal PENDTG. ni sampaikan TAK dak kewarganegaraan(sekrg. dia ni bukan main melawat Qatar, di mana sistem beraja ni disyaki sudah diresapi EJEN2 MOSSAD melalui perkahwinan dgn. KERABAT RAJA; yg. sebenaqnya menubuhkan AJazeeraMOSSAD tu yg. asyik MENYOKONG puak BerSHIT/DAPBANGKAI BABI dan ANTI-YAB PM kita serta juga ANTI-Pres. Syria;aku punya komen habis ditapis tapi EJEN2 MOSSAD/IS-rael asyik BEBAS mengGERTAK nak mengHAPUSkan ISLAM/umatnya di AJ ni)?!

   Apa juga jadi kpd. kes 10,000 PELANCONG dr. China yg. dilapurkan HILANG tu??!!

   Tok Landak.

   Nota: MEKASIH pd. YAB PM terCINTA kita yg. telah SELAMATkan HAK/KEBAJIKAN/KESELAMATAN/SEJARAH bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu di KUALA SELANGOR dgn. penunbuhan HUB NELAYAN SG. SEMBILANG di KOMPLEKS LKIM - termasuk para NELAYAN kita menjadi USAHAWAN sendiri tanpa ORG. TENGAH! Harapnya juga, diTUBUHkan juga KOPERASI NELAYAN di situ dan seluruh negara spt. diMINTA para NELAYAN kita ni!

   Malangnya SELANGOR terutamanya TANAH2 KPG2 MELAYU kita di tepi LAUT SELAT MELAKA di KUALA SELANGOR (dan SELURUH Malaysia termasuk LANGKAWI), yg. makin diIDAMkan si PENJAJAH DAPJUBOQ BABI PARASIT - mahu juga diHALAU bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu mcm. kat P. Pinang dgn. menggunakan MO agama (cthnya disyaki melalui cadangan penubuhan kubur Cina gergasi di tengah2 kpg. Melayu di Kuala Selangor), apalagi KUALA SELANGOR amat PENTING juga utk. industri PELANCONGAN sungai paya (mangrove) dan laut SELAT MELAKA yg. berBILLION; yg. mana SELAT MELAKA (serta LAUT CHINA SELATAN) yg. amat STRATEGIK, sebenaqnya mahu diKUASAI tuan PENJAJAH DAPJUBOQ BABI ni, IS-rael/MOSSAD-CIA/NA*O!

   Delete
 8. Penasihat najib ada sahaja akal nak dapat sesuatu tanpa berusaha. Nak kaya cepat + menyamun. Ku nan anak haram tua bangka seluar terlondeh tak mampus2 lagi ada hati nak kuasai penang tanpa bertanding. Kementerian wilayah tak perlu ada. Kalah byk parlimen di wilayah pun masih boleh jadi menteri. Lu muka kulit babi ke? Takde malu? Cilaka punya orang

  ReplyDelete
 9. "Kenapa fatwa perlu melalui mesyuarat Exco kerajaan negeri yang majoritinya bukan Islam?"

  "Kenapa 1Mbedabah perlu melalui ..............kabinet?". "Biar aku je lulus.."

  He he

  ReplyDelete
 10. DAP BABI, CINA BABI, CINA KAUM LAKNAT, CHOW CIBAI PEREMPUAN CINA. WANITA CINA RATA-RATANYA PELACUR HARAM JADAH.

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.