Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Wednesday, February 22, 2017

KES PEMBUNUHAN KIM JONG NAM : POST MORTEM & KAEDAH FORENSIK

MiM tertarik dengan kronologi kes pembunuhan Kim Jong Nam yang merupakan abang kepada pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un.


Beliau dilaporkan dibunuh oleh 2 wanita dua yang menekap cecair racun pada mukanya ketika berada di balai berlepas KLIA2, Isnin minggu lalu.

Video : Rakaman CCTV detik-detik pembunuhan Jong Nam

Media juga melaporkan bahawa kedua-dua wanita yang menyerangnya masih lagi ditahan polis. Pihak polis juga sedang mengesan 4 lagi warga Korea Utara yang melarikan diri dari negara ini pada hari kejadian Jong-nam dibunuh.

Akibat kes ini, hubungan di antara Malaysia dan Korea Utara dilaporkan telah tegang.

Sebagai seorang doktor perubatan, MiM terkejut dengan tindakan Korea Utara yang menolak sebarang hasil bedah siasat ke atas mayat Jong-nam, yang dilakukan di Malaysia. Kenyataan ini dinyatakan sendiri oleh Kang Chol, Duta Korea Utara ke Malaysia.

Bagi MiM, kenyataan ini merupakan satu penghinaan kepada institusi perubatan negara Malaysia terutamanya pihak forensik negara ini. Kenyataan Duta Korea Utara itu seolah-olah menuduh pihak forensik Malaysia tidak mampu untuk menentukan punca kematian dan identiti sebenar si mati atau pun pihak forensik Malaysia mungkin akan menyembunyikan penemuan mereka serta tidak berlaku adil.

Segala anggapan di atas sudah tentu tidak ada asasnya. Realitinya, pihak forensik Malaysia tidak ada sebarang kepentingan di dalam kes ini jika dibandingkan dengan pihak Korea Utara. Malah tindakan pihak Korea Utara yang menolak hasil post mortem pihak forensik Malaysia telah menimbulkan tanda tanya iaitu apakah mereka mahu menyembunyikan sesuatu daripada rakyat dunia yang mengikuti kes tersebut?

Apakah Korea Utara tidak mahu kita tahu jenis racun yang digunakan untuk membunuh Kim Jong-nam?

Dalam hal ini, seluruh rakyat Malaysia patut bersama-sama menyatakan sokongan kepada kerajaan yang mempertahankan profesionalisme pihak forensik dan tidak tunduk kepada tekanan Korea Utara.

Di bawah adalah kenyataan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, ketua Pengarah Kesihatan Malaysia. Lihat video di bawah:

Seksyen 331 Kanun Prosedur Jenayah (Akta 593)

Yang perlu kita tahu bahawa kes ini adalah kes medicolegal yang mesti mengikut spesifikasi undang-undang yang sangat ketat. Untuk perhatian semua, selain daripada pengenalan diri seperti kad pengenalan atau pun passport, beberapa kaedah lain perlu dilakukan untuk memastikan identiti individu itu tepat. Di antaranya ialah data asid deoksiribonukleik (DNA), cap jari, rekod pergigian dan tanda-tanda luaran pada badan mayat.
The post-mortem examination was carried out at 12.45 PM on 15th February 2017 and completed at 6.45 PM on the same day, in accordance with Section 331 of Malaysia’s Criminal Procedure Code. The Investigating Police Officer was present throughout the post-mortem examination.
The team involved in the post-mortem examination of the deceased person comprised of qualified and experienced Consultant Forensic Pathologists, Forensic Radiologist and Forensic Odontologist - Dr Noor Hisham
Malangnya, sehingga ke hari ini, masih tidak ada lagi waris Jong-nam yang tampil untuk pengesahan DNA, mengenal pasti dan menuntut mayat itu.
Menurut Dr Noor Hisham, setakat ini, spesimen hanya diambil daripada tubuh si mati, yang meninggal dunia dalam keadaan misteri, dan tiada sebarang spesimen diambil daripada warisnya.
Beliau berkata bedah siasat mendapati tubuh si mati tidak mempunyai kesan cucuk yang ketara.
Beliau juga menolak khabar angin bahawa bedah siasat kali kedua telah dilakukan terhadap mayat si mati seperti yang dilaporkan media asing.
Dr Noor Hisham berkata mayat berkenaan menjalani bedah siasat penuh dengan menggunakan kaedah tomografi serta pemeriksaan luaran dan dalaman secara berkomputer, di samping pemeriksaan gigi forensik.
"Semuanya dilakukan secara profesional di premis sama dan mematuhi standard antarabangsa," katanya serta menjelaskan bahawa mayat berkenaan dikendalikan secara terhormat, dengan spesimen medikolegal diambil mengikut peruntukan undang-undang bagi memelihara rantaian penyimpannya.
Mengenai tindakan lanjut yang akan diambil sekiranya waris tidak menampilkan diri untuk mengenal pasti dan menuntut mayat si mati, Dr Noor Hisham berkata pasukan forensik akan meneliti rekod perubatan si mati.
"(Sebagai contoh) rekod pergigian, jika kami mempunyainya, kami boleh melakukan suai padan dan pemeriksaan luaran untuk mengetahui sama ada si mati pernah menjalani pembedahan, mempunyai parut atau tahi lalat," kata beliau dan menjelaskan bahawa bagaimanapun, akses kepada rekod itu belum terdapat ketika itu.
Ditanya sama ada terdapat tanda-tanda kehadiran racun pada tubuh si mati, Dr Noor Hisham berkata perkara itu bergantung pada hasil analisis Jabatan Kimia.
Jika merujuk http://jurnalkanun.dbp.my/wordpress/wp-content/uploads/2014/08/3-Inkues-Kematian-9-nov-2012-cs5.pdf , secara ringkasnya, berasaskan keterangan yang dikemukakan semasa prosiding inkues kematian, koroner dikehendaki menentukan perkara yang berikut:
1. Siapakah si mati?
2. Bagaimanakah si mati menemui ajal?
3. Bilakah si mati menemuiajal?
4. Apakah punca kematian si mati?
5. Adakah kematian si mati disebabkan oleh perbuatan atau kecuaian mana-mana pihak?
Di bawah pula adalah proses bedah siasat mayat :
i. Pemeriksaan Luaran.
Menjalankan pemeriksaan luaran untuk mendokumentasi kecederaan mayat. Pegawai Perubatan Kerajaan akan membuat pemeriksaan terperinci ke atas mayat antaranya pakaian si mati, keadaan mayat secara keseluruhan, perubahan-perubahan luaran yang berkaitan dengan kematian dan penyakit serta tanda-tanda kecedaraan.
Sekiranya sebab kematian dapat dikenalpasti atau tanpa ragu-ragu maka pembedahan mayat tidak lagi perlu dilaksanakan.
ii. Pemeriksaan Dalaman
Sekiranya pemeriksaan luaran masih tidak dapat mengenalpasti punca kematian, maka pemeriksaan dalaman perlu dijalankan. Ini termasuklah membuka tempurung kepala, rongga dada, abdomen, pelvis dan lain-lain anggota badan bila mana perlu.
iii. Pengambilan spesimen
Iaitu mengambil cecair badan untuk analisis toksikologi dan lain-lain ujian seperti pemeriksaan radiologi, kaji kuman, kaji tisu dan fotografi forensik.
Kita tunggu dan lihat kesudahan kes ini.


SHARE ARTICLE :


66 comments:

 1. 22 FEB : Polis mengenal pasti pembabitan seorang pegawai kanan di kedutaan Korea Utara sebagai antara suspek dalam kes pembunuhan abang presiden Korea Utara, Kim Jong Nam.

  Manakala seorang lagi dikatakan mempunyai kaitan dengan syarikat penerbangan negara itu.

  Ketua Polis Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata kedua-dua suspek masih berada di Malaysia dan telah diarahkan untuk memberi keterangan.

  Katanya, diplomat Korea Utara memegang jawatan sebagai setiausaha kedua di kedutaan berkenaan.

  Kim Jong Nam, abang kepada pemimpin Korea Utara Kim Jong Un, dibunuh di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) minggu lalu ketika bersiap sedia untuk menaiki penerbangan ke Macau.

  Khalid pada sidang media hari ini berkata polis “amat yakin” empat lagi suspek yang melarikan diri dari Malaysia pada 13 Februari lalu, hari serangan itu berlaku, telah tiba di ibu negara Korea Utara Pyongyang.

  Polis percaya suspek yang dikenal pasti dalam pembunuhan Kim Jong-nam telah dilatih untuk menjalankan pembunuhan itu, kata Khalid.

  Khalid pada sidang media di Bukit Aman hari ini berkata suspek yang terlibat telah dilatih dan tahu apa yang mereka lakukan apabila mereka bertindak ke atas abang presiden Korea Utara Kim Jong-un.

  Beliau berkata kedua-dua wanita itu, yang memegang pasport Vietnam dan Indonesia, juga sedar cecair yang digunakan untuk menyuntik Kim Jong-nam adalah bertoksik dan beracun.

  Polis percaya empat suspek Korea Utara yang telah pulang, terlibat secara aktif dalam kes pembunuhan itu.

  Polis juga tidak akan menerima pelawaan pihak berkuasa Korea Utara untuk bekerjasama dalam menjalankan siasatan kes pembunuhan Kim Jong-nam.

  Menurut Khalid ketika ini polis meningkatkan kawalan keselamatan di rumah mayat HKL kerana terdapat insiden cubaan pecah masuk.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rangkaian (spy-ring) perisikan dan agen rahsia Korea Utara bertempiaran lari, ada yang bersembunyi selepas pihak berkuasa Malaysia berjaya membongkar jenayah mereka.

   Tentu mereka tidak menyangka tindakan Malaysia menggunakan pendekatan tegas dan tuntas membongkar rangkaian yang sudah dilatih bertahun-tahun lamanya.

   Selepas mendedahkan yang polis memburu tujuh suspek warga negara itu, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar pada Rabu memberitahu seorang pegawai kanan Kedutaan Korea Utara sebagai salah seorang suspek dalam pembunuhan Kim Jong Jam, manakala seorang lagi suspek dipercayai ada kaitan dengan syarikat penerbangan Korea Utara.

   Khalid berkata kedua-dua suspek masih berada di Malaysia dan sudah dipanggil untuk soal siasat.

   Kakitangan kedutaan Korea Utara itu dikenali sebagai Hyom Kwang Song, 44, berkhidmat sebagai setiausaha kedua. Beliau tiba di Malaysia pada 20 September 2016.

   Kakitangan syarikat penerbangan Korea Utara pula dikenali sebagai Kim Uk Il, 37, dan tiba di Malaysia sejak 29 Januari lalu.

   “Kita sudah panggil dua lagi rakyat Korea Utara untuk membantu siasatan. Mereka kakitangan kedutaan Korea Utara dan bekerja di syarikat penerbangan Korea Utara.

   “Kita harap pihak kedutaan membantu kita untuk menjalankan siasatan,” katanya.

   Khalid bagaimanapun tidak menamakan dua individu terbabit sebagai suspek keenam dan ketujuh dalam pembunuhan Jong Nam.
   Polis juga sedang mencari seorang lagi warga Korea Utara yang dipercayai terlibat aktif dalam pembunuhan itu dikenali sebagai Ri Ji U, 30, atau dikenali sebagai James.

   Khalid berkata kedua-dua rakyat Korea Utara itu masih berada di dalam negara dan polis akan mencari mereka jika tidak hadir bagi membantu siasatan.

   Beliau berkata pihaknya kini mengeluarkan arahan dan meminta bantuan Interpol dan berhubung dengan Korea Utara untuk menyerahkan semula warga mereka ke Malaysia.

   Sementara itu, berbeza dari penemuan awal, Khalid mendedahkan dua suspek wanita yang ditahan polis sebelum ini tahu rancangan membunuh abang pemimpin tinggi Korea Utara, Kim Jong-nam.

   Ini sekaligus menolak andaian awal mereka hanyalah 'kaldai' dan kejadian itu satu gurauan (prank).

   Menurut Khalid, warga Vietnam, Doan Thi Huong, 29 dan wanita Indonesia dikenali sebagai Siti Aishah, 25, yang ditahan tahu mengenai perancangan untuk membunuh Jong-nam malah, mereka sudah beberapa kali berlatih sebelum ini.

   Katanya, kedua-dua wanita terbabit membunuh mangsa dengan cara menyapu toksik di muka mangsa dengan tangan.

   "Sudah tentu mereka tahu (rancangan pembunuhan). Mereka juga tahu cecair yang disapu itu toksik.

   "Selepas selesai, kedua-dua mereka diarahkan oleh empat suspek yang sudah meninggalkan negara ini untuk membersihkan tangan di tandas," katanya pada sidang media di Bukit Aman sebentar tadi.

   Khalid berkata, reman kedua-dua wanita itu yang tamat hari ini akan disambung tujuh hari lagi bagi membolehkan polis menjalankan siasatan lanjut.

   Manakala, lelaki tempatan yang juga teman lelaki Siti Aishah, Muhammad Farid Jallaludin dibebaskan hari ini dengan jaminan polis.

   Jong-nam meninggal dunia pada 13 Februari lalu selepas diserang di aras pelepasan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2).

   Delete
  2. If a chemical agent really was to blame, finding it may be the hardest part of all. Tissue and fluid samples may need to be sent abroad for analysis at a facility with greater capabilities, such as in Japan or at the FBI’s crime lab, if Malaysian experts cannot pinpoint the cause of death.

   “The more unusual, the more potent, the more volatile a poison is, the less likely it is to be detected,” said Olif Drummer, a toxicologist at Australia’s Victorian Institute of Forensic Medicine who has spent 40 years in the field.

   Experts routinely tasked with finding answers in poisoning cases say the events at Kuala Lumpur’s budget airline terminal are bizarre, but not impossible. They wonder: What substance could have been used to kill the victim so quickly without sickening the women who apparently deployed it, along with anyone else nearby? Difficult, they say, but doable.

   “It’s not an agent that could be cooked up in a hotel room. It’s going to take a lot of knowledge regarding the chemical in order to facilitate an attack like this,” said Bruce Goldberger, a leading toxicologist who heads the forensic medicine division at the University of Florida. He said a nerve gas or ricin, a deadly substance found in castor beans, could be possible. A strong opioid compound could also have been used, though that would likely have incapacitated the victim immediately.

   “It would have to be cleverly designed in order to be applied in this fashion without hurting anyone else,” Goldberger said.

   Delete
  3. February 18, 2017 —Despite being North Korea's biggest ally, China has seen its alliance with the regime repeatedly tested in recent years – and the past week is no exception. With a ballistic missile test this past Sunday, and the apparent assassination of Kim Jong-nam, the exiled half-sibling of Supreme Leader Kim Jong-un, the relationship between the two nations is growing increasingly tense.

   On Monday, Kim Jong-nam died en route to the hospital from Kuala Lumpur International Airport after he claimed he was sprayed with a chemical. South Korean and US officials have pointed to North Korea as the culprit behind the apparent assassination, and three suspects – one Malaysian, one Indonesian, and one Vietnamese – have been taken into custody.

   After North Korea's latest long-range missile test on Feb. 12, China showed its displeasure by rejecting a shipment of its coal worth $1 million. On Saturday, Beijing announced its decision to ban all coal imports from North Korea until the end of 2017, according to BBC. Coal is Pyongyang's biggest export and a crucial source of revenue for the government.

   “China's relationship with North Korea in recent years has become increasingly estranged,” Bonnie Glaser, a senior adviser for Asia at the Center for Strategic & International Studies, tells The Christian Science Monitor. “Contacts continue, fairly stable ... but I think it's clear that China is not very pleased with North Korea's policies," particularly its nuclear weapons program. But on the other hand, "the North Koreans are also dissatisfied with some of China's behavior, often portraying China as cooperating with the United States and other countries against it. There's a lot of friction in the relationship.”

   For decades, China's political and economic support has helped sustain its neighbor's regime. Beijing has feared that if North Korea collapsed it could create a refugee crisis, and it wants to keep North Korea as a buffer between itself and South Korea, a close US ally. The relationship has never been friction-free, Ms. Glaser emphasizes, but it has met greater challenges since the young new leader, Kim Jong-un, took office in 2011.

   Delete
  4. Kementerian Perpaduan Korea Selatan pada Selasa menolak dakwaan Korea Utara bahawa Malaysia menjalin pakatan sulit dengan Seoul dalam siasatan terhadap kematian abang kepada pemimpin Korea Utara, Kim Jong-un, lapor agensi berita Korea Selatan Yonhap.

   Menurut agensi berita itu, Duta Besar Korea Utara di Malaysia Kang Chol menolak hasil siasatan Malaysia yang menunjukkan sekurang-kurangnya lima rakyat Korea Utara disyaki terlibat dengan kematian Jong-nam minggu lepas.

   Beliau menuduh Malaysia "bersekongkol dan mengikut selera kuasa luar" dalam siasatannya, yang dipercayai merujuk kepada Korea Selatan, kata Yonhap.

   Agensi berita itu melaporkan Kementerian Perpaduan menolak sekeras-kerasnya dakwaan Kang itu dan menyifatkannya sebagai "tidak munasabah dan bersifat sofistik."

   "Komen duta itu mengenai Korea Selatan merupakan suatu dakwaan, yang bukan sahaja tidak masuk akal, malah tidak wajar dibalas," kata seorang pegawai kementerian itu.

   BACA: Pembunuhan Jong Nam: Tuduhan Duta Korea Utara bersandarkan pembohongan - Anifah

   BACA: Pembunuhan Kim Jong Nam: Korea Utara desak sertai siasatan bersama

   Jong-nam berada di Lapangan Terbang Antarabangsa KL 2 (klia2) pada 8 pagi 13 Feb untuk menunggu penerbangan ke Macau, yang dijadualkan sejam kemudian apabila seorang wanita secara tiba-tiba menekup mukanya dengan kain yang dipercayai mengandungi racun.

   Lelaki itu kemudian meminta bantuan di kaunter khidmat pelanggan klia2 dan dia dihantar ke Hospital Putrajaya, tetapi meninggal dunia ketika dalam perjalanan. Jong-nam tiba di Malaysia pada 6 Feb dengan pasport menggunakan nama Kim Chol.

   Setakat ini, polis Malaysia menangkap dua wanita - seorang daripada mereka menggunakan pasport Indonesia dengan nama Siti Aishah dan seorang lagi menggunakan pasport Vietnam dengan nama Doan Thi Huong - serta seorang lelaki Malaysia dan seorang lelaki Korea Utara.
   Polis berkata mereka sedang berusaha mengesan empat lagi rakyat Korea Utara yang meninggalkan Malaysia pada hari kematian Jong-nam.

   Delete
 2. ko tak layak tulis bab perubatan..sepatutnya gelaran dr pun ko tak layak pakai...dah tinggai sejarah...tak sapa percaya kat ko...apatah lagi nak dapat rawatan dari ko.....tambah sakit nanti...

  ReplyDelete
  Replies
  1. PI MAMPOS lu si puak TERORIS HOMO JIJIK si PENJILAT JUBOQ BABI PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK/LANUN CASH is KING si PENJAJAH PARASIT ZioNazi BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak beranak BANGSAT! TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-mariaGILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Delete
  2. Bodoh punya ayat.. dah blog dia... ikut dia la nak tulis ape... demokrasi la ckit...

   Delete
 3. Seorang daripada dua suspek yang diburu polis bagi membantu siasatan kes pembunuhan abang pemimpin Korea Utara, Kim Jong-nam pada Isnin lepas, dikenal pasti sebagai Setiausaha Kedua Kedutaan Korea Utara di Malaysia.

  Beliau dikenali sebagai Hyon Kwang-song, 44, kata Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.

  Katanya seorang lagi suspek yang diburu polis ialah pekerja syarikat penerbangan Korea Utara (Koryo Air), yang dikenali sebagai Kim Uk-il, 37, dan kedua-dua suspek itu dipercayai masih berada di negara ini.

  “Saya telah meminta kedua-dua mereka untuk tampil membantu siasatan kes berkenaan.

  “Sekiranya mereka enggan tampil membantu siasatan, polis akan mengeluarkan waran tangkap kepada mereka,” katanya pada sidang akhbar yang diadakan di ibu pejabat polis Bukit Aman di sini.

  ReplyDelete
 4. Guan Eng DAPig ni kaki penipu hipokrit sama dgn bapak dia Kit Siang DAPig !!!

  Dinasti Lim ni mmg patut dihancurkan. Lebih elok dihancurkan dari dalam parti tu sendiri.

  Tolak Dinasti Lim ni!!

  ReplyDelete
 5. Dua suspek wanita dalam kes pembunuhan Kim Jong Nam telah menjalani latihan untuk melakukan jenayah berkenaan.

  Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, dua wanita yang masing-masing berasal dari Vietnam dan Indonesia itu menerima arahan daripada empat lelaki Korea Utara yang kini sudah melarikan diri ke Pyonyang.

  Jelas Khalid, Doan Thi Huong, 29 dan Siti Aisyah, 25 tahu cecair berkenaan adalah beracun apabila kedua-duanya pergi mencuci tangan selepas menekup muka si mati.

  "Mereka pernah berlatih melakukan aksi yang sama di Pavilion, KLCC sebelum hari kejadian di KLIA2.

  "Kita tidak percaya kedua-duanya diperangkap atau sedang berlakon seperti yang didakwa, semua orang sudah lihat CCTV yang tersebar dan mustahil ia sekadar lakonan, " katanya.

  Kenyataan Khalid itu sekaligus menafikan dakwaan kononnya kedua-dua individu tersebut dipergunakan untuk sebuah program jenaka.

  Dalam perkembangan sama, Khalid berkata, pihaknya hari ini memohon untuk menyambung reman warga Siti Aishah, Doan Thi Huong dan lelaki Korea Utara, Ri Jong Chol.
  “Kita akan sambung reman 7 hari lagi. Kita akan pertimbangkan sama ada kita boleh temui sebarang bukti. Kalau tidak ada bukti, mesti dibebaskan.

  “Teman lelaki Siti Aisyah pula dibebaskan hari ini atas jaminan polis. Kami akan cari lagi 5 rakyat Korea Utara,” katanya.

  ReplyDelete
 6. K'jaan PERSEKUTUAN kita JANGAN terPERANGKAP dgn. PERMAINAN JIJIK si DALANG-DUA MUKA Korea Selatan-KULI rejim2 TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O serta KULI2 TEMPATAN depa dr. puak TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT RASIS/PORNO/HOMO- utk. MELAGAkan MALAYSIA & KOREA UTARA!! Tengok bukan main BERIYA si rejim22 DAPJUBOQ BABI/PKR HOMO KURAP ni MEMUJI K'jaan kita pula - psl. isu ni! JGN terMAKAN pujian si puak TERORIS ZIONIS ni semua!

  Apalagi si PENJAJAH/PARASIT/PEMBUNUH/PEROGOL/KANIBAL/NECROPHILIA Zionis SETANyahoo bukan main sekrg. sedg. MELAWAT SingaPORK - satu lagi SEKUTU kuat IS-rael/NATO CELAKA ni - nak MERAIKan kot KEMARAAN IS-rael/NA*O utk. terus akhirnya mungkin dpt. MENJAJAH seluruh Dunia ISLAM & juga KOREA UTARA!

  Masa YAB PM Bumiputera (Indigeneous) Islam/Melayu terCINTA kita asyik diSERANG media2 Barat/ZIONIS psl. FITNAH2 1MDB termasuk oleh si rejim2 Barat/ZIONIS KEPARAT spt. rejim2 Switzerland/US yg. asyik nak mengGERTAK YAB PM kita; & juga bila si BETINA loyar KULIT HITAM LESBI BINATANG dr. US tu yg. sampai nak MEREMPOH pejabat YAB PM - mana Kem. LUAQ & juga KDN?!!!!!! Dan apa terjadi dgn. Suruhanjaya bawah KDN yg. kononnya, nak SIASAT Dana ASING dr. SOROS kpd. puak BerSHIT tu - dah terus SENYAP!!! Jadi, JGN. hanya dgn. K'jaan Bukan Barat spt. KOREA UTARA aja - nak tunjuk BERANI?!! MELUAT betul aku DRAMA JIJIK ni!

  Maka, berKERJASAMAlah dgn. KOREA UTARA dlm. SIASATAN pembunuhan tersebut; kerana Korea Utara ada HAK; sbb diTUDUH pelbagai FITNAH sekrg; kerana Korea Utara spt. PAKISTAN - amat diBENCI si puak PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROGOL/PEMBUNUH Zionis IS-rael/NATO sbb. PAKISTAN/KOREA UTARA ada SENJATA NUKLEAR (sbb. tu Pakistan makin asyik diSERANG Teroris Kanibal IS yg. diTUBUHkan CIA/MOSSAD spt. diDEDAHkan oleh bekas Ejen CIA/NSA, Snowden); kerana IS-rael/Barat mahu pastikan hanya depa memiliki SENJATA NUKLEAR dlm SATU K‘jaan Dunia ZIONIS/SATU Dunia Baru ZIONIS (ZIONIST New World Order - ZNWO) depa!!

  Tok Landak.

  Nota: SIASAT habis2an tentang anggota POLIS yg. dituduh MEMUKUL anak lelaki suspek dr. KOREA UTARA tu – ini BUKAN perkara REMEH; kerana mungkin menCETUSkan KETEGANGAN berterusan yg. amat TAK berfaedah ini antara MALAYSIA & KOREA UTARA! Maukah rakyat Malaysia kita diKASARI mcm. tu oleh POLIS mana2 negara?!!!!!

  Dan JGN: lupa - ejen2 PENYAMAQ dr. KOREA SELATAN bersama TUAN dia, IS-rael/NATO pun disyaki ada kat KOREA UTARA; utk. mengGULINGkan K'jaan KOREA UTARA dan menghapuskan SENJATA NUKLEARnya!

  ReplyDelete
 7. Ada yang kata KJU sering dapat ancaman. Kalau betul kenapa tidak minta perlindungan.

  Ada yang kata KJU lari ke luar negara, kalau benar passport negara mana yang seatutnya dia gunakan.

  Kalau betullah ada kimia yang seberkesan itu, siapalah simalang yang mula-mula jadi guinea pig.

  ReplyDelete
 8. Berikutan 9/11, setelah beribu nyawa lebur, kemunculan 'pakar' forensic, 'pakar' jenayah, 'pakar' hubungan diplomasi dan 'pakar' itu dan ini taklah ketara sangat.

  Kes Kim Jun Oon adalah luar biasa, bukan saja ujud segala macam jenis 'pakar' kategori lokal malah keujudan juga dikesan di seluruh dunia dan paling heboh di seantero laman maya.

  Semua ini jadi begitu mungkin kerana ia adalah pertama kali semenjak media sosial jadi alan sebaran, pendedahan dan pengenalan diri popular yang boleh dicapai oleh lebih ramai pengguna.

  ReplyDelete
 9. K'jaan PERSEKUTUAN kita JANGAN terPERANGKAP dgn. PERMAINAN JIJIK si DALANG-DUA MUKA Korea Selatan-KULI rejim2 TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O serta KULI2 TEMPATAN depa dr. puak TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT RASIS/PORNO/HOMO- utk. MELAGAkan MALAYSIA & KOREA UTARA!! Tengok bukan main BERIYA si rejim22 DAPJUBOQ BABI/PKR HOMO KURAP ni MEMUJI K'jaan kita pula - psl. isu ni! JGN terMAKAN pujian si puak TERORIS ZIONIS ni semua!

  Apalagi si PENJAJAH/PARASIT/PEMBUNUH/PEROGOL/KANIBAL/NECROPHILIA Zionis SETANyahoo bukan main sekrg. sedg. MELAWAT SingaPORK - satu lagi SEKUTU kuat IS-rael/NATO CELAKA ni - nak MERAIKan kot KEMARAAN IS-rael/NA*O utk. terus akhirnya mungkin dpt. MENJAJAH seluruh Dunia ISLAM & juga KOREA UTARA!

  Masa YAB PM Bumiputera (Indigeneous) Islam/Melayu terCINTA kita asyik diSERANG media2 Barat/ZIONIS psl. FITNAH2 1MDB termasuk oleh si rejim2 Barat/ZIONIS KEPARAT spt. rejim2 Switzerland/US yg. asyik nak mengGERTAK YAB PM kita; & juga bila si BETINA loyar KULIT HITAM LESBI BINATANG dr. US tu yg. sampai nak MEREMPOH pejabat YAB PM - mana Kem. LUAQ & juga KDN?!!!!!! Dan apa terjadi dgn. Suruhanjaya bawah KDN yg. kononnya, nak SIASAT Dana ASING dr. SOROS kpd. puak BerSHIT tu - dah terus SENYAP!!! Jadi, JGN. hanya dgn. K'jaan Bukan Barat spt. KOREA UTARA aja - nak tunjuk BERANI?!! MELUAT betul aku DRAMA JIJIK ni!

  Maka, berKERJASAMAlah dgn. KOREA UTARA dlm. SIASATAN pembunuhan tersebut; kerana Korea Utara ada HAK; sbb diTUDUH pelbagai FITNAH sekrg; kerana Korea Utara spt. PAKISTAN - amat diBENCI si puak PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROGOL/PEMBUNUH Zionis IS-rael/NATO sbb. PAKISTAN/KOREA UTARA ada SENJATA NUKLEAR (sbb. tu Pakistan makin asyik diSERANG Teroris Kanibal IS yg. diTUBUHkan CIA/MOSSAD spt. diDEDAHkan oleh bekas Ejen CIA/NSA, Snowden); kerana IS-rael/Barat mahu pastikan hanya depa memiliki SENJATA NUKLEAR dlm SATU K‘jaan Dunia ZIONIS/SATU Dunia Baru ZIONIS (ZIONIST New World Order - ZNWO) depa!!

  Tok Landak.

  Nota: SIASAT habis2an tentang anggota POLIS yg. dituduh MEMUKUL anak lelaki suspek dr. KOREA UTARA tu – ini BUKAN perkara REMEH; kerana mungkin menCETUSkan KETEGANGAN berterusan yg. amat TAK berfaedah ini antara MALAYSIA & KOREA UTARA! Maukah rakyat Malaysia kita diKASARI mcm. tu oleh POLIS mana2 negara?!!!!!

  Dan JGN. lupa - ejen2 PENYAMAQ dr. KOREA SELATAN bersama TUAN dia, IS-rael/NATO pun disyaki ada kat KOREA UTARA; utk. mengGULINGkan K'jaan KOREA UTARA dan menghapuskan SENJATA NUKLEARnya!

  ReplyDelete
  Replies
  1. dek kerana Korea Selatan bercakap lebih banyak dari jurucakap tempatan, akan ujud persepsi Korea Selatan mendapat sesuatu dari Mesia.

   niat asal KS mungkin nak tunjuk bijak atau bermaklumat tapi tanpa sedar orang akan nampak KS lebih sudu dari kuah. muncung KS perlu dipasang silencer.

   Delete
 10. Macam mana Korea Utara nak percaya siasatan forensic Malaysia keatas pembunuhan Kim Jong Nam.
  Index rasuah Malaysia dibawah UMNO-Najib pun, lebih kurang sama dengan Negara mereka.
  Negara kita pula, sudah terkenal seluruh Dunia sebagai Kleptocracy atau 'Rule by Thieves'... diperintah oleh segerombolan pencuri.

  Kalau tidak ada 1MDB-Jho Low, sudah tentu dunia akan lebih pandang tinggi kepada Kerajaan Malaysia.

  Itulah akibatnya... apabila kita mempunyai seorang PM yang lemah, tiada integrity dan lebih suka memilih mereka yang setia daripada yang cerdik.

  Menganti TS Ambrin Buang dengan Madinah adalah satu contoh terbaru. Suami beliau adalah Ketua bahagian UMNO-Najib Kepong dan pernah berkata bahawa dia sanggup mati demi mempertahan Najib.

  Yang jelas.. pelantikan Madinah sebagai Ketua Audit Negara Baru akan memburukan lagi persepsi negatif negara-luar, terutamanya community business antarabangsa terhadap Malaysia dan ini akan menarik-turun lebih teruk lagi... nilai Ringgit.

  Harap Maklum.

  Nota: Kalau nak bela Najib... jangan maki-hamun tak tentu hala. bukan boleb buat orang lebih sayang pada UMNO atau Najib.

  ReplyDelete
  Replies
  1. msia serba boleh..math kantoi pun boleh jadi akauntan negara....janji jadi barua..jilat pongkoq rosmah...

   Delete
  2. lulus sains pilitik..jadi ketua audit negara...boleh suruh tayang result spm..budak tadika pun gelak...baik sikit dari spm azez rahim..nak termuntah tenguk..janji jilat pungkoq rosmah..

   Delete
  3. PI MAMPOS lu KEPALA2 BUTOH si puak TERORIS HOMO JIJIK si PENJILAT JUBOQ BABI PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK/LANUN CASH is KING si PENJAJAH PARASIT ZioNazi BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak beranak BANGSAT! TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-mariaGILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Delete
  4. Yg. lu si KEPALA BUTOH TERORIS RDajal si PENYAMAQ HOMO si PENJAJAH PARASIT/PENAKUT ZIONIS KAFIR HARBI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI - asyik COPY PASTE & SABOTAJ komen2 yg. ANTI-PENJAJAH PARASIT DAPJUBOQ BABI utk. mengHINA PEMIMPIN2 Bumiputera (Indigenous) Islam/Melayu terCINTA kami dr. UMN* serta KELUARGA mereka; dan MENCURI dgn. amat JIJIK nama/identiti TOK LANDAK dan NEK TEMPOYAK - termasuk dgn. mengGERTAK nak ROGOL/BUNUH MAK/BAPA/ISTERI/ADEK-KAKAK kami (Bapa Nek Tempoyak adalah bekas ASKAR)!

   Lepas tu nak PAKSA kami berHEMAH pula; pi MAMPOS lu si KEPALA BUTOH spesis DAPJUBOQ BABI KAFIR HARBI!

   Tok Landak.

   Delete
  5. Memang sedari dulu lantikan pelik-pelik berlaku dalam negara kita. Paling pelik bila lulusan *&^% dilantik jadi Menteri Fulus dan ditugaskan untuk pertahankan Skandal Forex. Impaknya jelas sampai sekarang Skandal berkenaan tak dapat dikambus mati. Wakakaka

   Delete
  6. kalau betullah pagar-parkir kita ni hebat-hebat belaka taklah Soros semudah itu boleh bawa lari berbilion RM kita dalam tempoh amat singkat. maknanya ada pagar yang tidor semasa bertugas i.e. tak bagus ler tu.

   Delete
  7. "Macam mana Korea Utara nak percaya siasatan forensic Malaysia keatas pembunuhan Kim Jong Nam.
   Index rasuah Malaysia dibawah UMNO-Najib pun, lebih kurang sama dengan Negara mereka."

   Komen:

   Tidak percaya kepada siasatan forensic kerana tidak ada pakar yang bertauliah bolehlah diterima alasannya.

   Tidak percaya kepada siasatan forensic kerana indeks rasuah adalah seumpama Jamal menolak siasatan PBT terhadap perniagaan miliknya kerana Judi haram tidak pulak disiasat.

   Kalau beginilah caranya RBA berhujah didepan rakyat alamatnya pasca PRU14 hanya ada pasir menanti buat mereka.

   Delete
  8. "Macam mana Korea Utara nak percaya siasatan forensic Malaysia keatas pembunuhan Kim Jong Nam.
   Index rasuah Malaysia dibawah UMNO-Najib pun, lebih kurang sama dengan Negara mereka."

   tambahan.. mmg indeks rasuah meningkat sbb pemimpin pembangkang lah menaikkan indeks rasuah tu.. Ada ke pemimpin pakatan yg tak rasuah cer citer... cuma bezanya yg dah kena tangkap dan blm je lg..

   Delete
  9. Smbang blh la, mcm la pmbngkng betul semua pelntikkn...

   Delete
  10. Nasudin nasotion dulu Masa d parlimen kutuk bola sepak Malaysia.. Pastu janji klu pkr menang akan pastikn masuk would cup.. Tp Skrg dia penasihat kerajaan dap Penang.. Bola Penang duk tercorok liga apecita?.. Than penasihat 25%

   Delete
 11. K'jaan PERSEKUTUAN kita JANGAN terPERANGKAP dgn. PERMAINAN JIJIK si DALANG-DUA MUKA Korea Selatan-KULI rejim2 TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O serta KULI2 TEMPATAN depa dr. puak TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT RASIS/PORNO/HOMO- utk. MELAGAkan MALAYSIA & KOREA UTARA!! Tengok bukan main BERIYA si rejim2 DAPJUBOQ BABI/PKR HOMO KURAP ni MEMUJI K'jaan kita pula - psl. isu ni! JGN terMAKAN pujian si puak TERORIS ZIONIS ni semua!

  Apalagi si PENJAJAH/PARASIT/PEMBUNUH/PEROGOL/KANIBAL/NECROPHILIA Zionis SETANyahoo bukan main sekrg. sedg. MELAWAT SingaPORK - satu lagi SEKUTU kuat IS-rael/NATO CELAKA ni - nak MERAIKan kot KEMARAAN IS-rael/NA*O utk. terus akhirnya mungkin dpt. MENJAJAH seluruh Dunia ISLAM & juga KOREA UTARA!

  Masa YAB PM Bumiputera (Indigeneous) Islam/Melayu terCINTA kita asyik diSERANG media2 Barat/ZIONIS psl. FITNAH2 1MDB termasuk oleh si rejim2 Barat/ZIONIS KEPARAT spt. rejim2 Switzerland/US yg. asyik nak mengGERTAK YAB PM kita; & juga bila si BETINA loyar KULIT HITAM LESBI BINATANG dr. US tu yg. sampai nak MEREMPOH pejabat YAB PM - mana Kem. LUAQ & juga KDN?!!!!!! Dan apa terjadi dgn. Suruhanjaya bawah KDN yg. kononnya, nak SIASAT Dana ASING dr. SOROS kpd. puak BerSHIT tu - dah terus SENYAP!!! Jadi, JGN. hanya dgn. K'jaan Bukan Barat spt. KOREA UTARA aja - nak tunjuk BERANI?!! MELUAT betul aku DRAMA JIJIK ni!

  Maka, berKERJASAMAlah dgn. KOREA UTARA dlm. SIASATAN pembunuhan tersebut; kerana Korea Utara ada HAK; sbb diTUDUH pelbagai FITNAH sekrg; kerana Korea Utara spt. PAKISTAN - amat diBENCI si puak PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROGOL/PEMBUNUH Zionis IS-rael/NATO sbb. PAKISTAN/KOREA UTARA ada SENJATA NUKLEAR (sbb. tu Pakistan makin asyik diSERANG Teroris Kanibal IS yg. diTUBUHkan CIA/MOSSAD spt. diDEDAHkan oleh bekas Ejen CIA/NSA, Snowden); kerana IS-rael/Barat mahu pastikan hanya depa memiliki SENJATA NUKLEAR dlm SATU K‘jaan Dunia ZIONIS/SATU Dunia Baru ZIONIS (ZIONIST New World Order - ZNWO) depa!!

  Tok Landak.

  Nota: SIASAT habis2an tentang anggota POLIS yg. dituduh MEMUKUL anak lelaki suspek dr. KOREA UTARA tu – ini BUKAN perkara REMEH; kerana mungkin menCETUSkan KETEGANGAN berterusan yg. amat TAK berfaedah ini antara MALAYSIA & KOREA UTARA! Maukah rakyat Malaysia kita diKASARI mcm. tu oleh POLIS mana2 negara?!!!!!

  Dan JGN: lupa - ejen2 PENYAMAQ dr. KOREA SELATAN bersama TUAN dia, IS-rael/NATO pun disyaki ada kat KOREA UTARA; utk. mengGULINGkan K'jaan KOREA UTARA dan menghapuskan SENJATA NUKLEARnya!

  ReplyDelete
 12. Masih ada lagi nek tempoyak di sini. Pakai nama tok landak pulak dah.

  ReplyDelete
 13. pelik sungguh perangai penyokong pembangkang ni... org dok cerita pasal kes pembunuhan.. dorang dok melalut pasal 1mdb lah.. index rasuah lah... ni kes melibatkan kedaulatan negara... memberi impact kepada negara... korang tak habis nak politik kan semua... tak dapat ke korang nak beza kan issue yg serious seperti ini dengan issue politik yg lain... nanti yg menang jadi arang kalah jadi abu... dah jahanam baru korang puas agaknye..

  ReplyDelete
  Replies
  1. kalau ko sendiri penyonglap duit rakyat..rembat duit orang miskin...tak payah sembangla bab2 agama ka..bab jujurka..pakat2 nak termuntah dengar.....

   Delete
  2. Pmbmgkng nie bcakap mcm dia tu hebat... mgundi BN menang... semua xbetul dia ja betul... bila kalah alasan mcm2, undi hntu la, blackout la... xbersatu mcmne nak menang masing keras kepala.. pastu dlm ati ada agenda sndiri2....

   Delete
  3. Keamanan malaysia kena utamakn... klu xsuka hidup d malaysia xpa... first duk d malaysia belajar pndai2 pastu kluar cari mkn+kerja d negara yg kamu suka... pmbngkang xjnjikn keamanan huru hara ada la... tp bila malaysia huru hara... first kita smbelih cina2 dap pastu rampas harta2... bakar hidup2 cina... cina india aman bwh BN sahaja...

   Delete
  4. Klu ikutkn rapiji ramli... Najib berak pun salah... Semua masalah d Malaysia dia kaitkn nga najib... Ayam mati kena lngar pun najib salah... Geng2 makyah nie Susah nak tutup mulut... Ada saje dia pusing2 isu

   Delete
 14. Reaksi Korea Utara dan reaksi balas sibertruper di dua belah pihak bakal dinilai oleh pengundi:

  1. Apakah defensif

  2. Ofensif

  3. Sarkastik.

  4. Mumuaiyiz

  5. copy&paste

  6. berdasarkan fakta, ilmu dan undang-undang

  7. melalut kelaut

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yg pastinya pngundi Pening kepala... Geng2 pbpm, pkr, dap, pan... Xtahu sape bos, Dana yahudi pun masuk poket dap... Org Islam fikir2 la dulu nak mgundi...

   Delete
  2. Betul. Jangan undi UMNO/BN. Bergelumang dengan skandal 1MDB yang tak habis habis. Tk akan selesai walau selepas PRU14 dan Najib tumbang pun.

   1MDB bikin negara terhutang RM53 bilion, tambah IPIC tuntut RM28 bilion, dah di putuskan di arbitration di London.

   Dahtu kenakan rakyat GST. Jumlah bayar setahun lebih dari dapat dari BRIM.

   Tambah lagi dengan harga barangan naik tak berhenti henti. Penguatkuasa di Kementerian gomen Najib takda di beritakan ambik tindakan pun.

   Jadi, semua orang, terutama yang di kampong dan yang berpendapatan rendah jangan undi Najib dan Umno/BN lah di Pru14.

   Delete
  3. kita undi UFO. segala parti kat meysia ni mengabihkan boreh jo. mu kata aku aku kata mu. sama jer. mu dapat mu sapu. aku dapat aku sapu. sembang lebih.

   Delete
  4. Yg. si PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN/PEMBUNUH ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI punya KURANG AJAQ nak JUAL Negara ISLAM kami ni pd. si rejim2 PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK Kanibal/Necrophilia IS-rael-MOSSAD/SOROS-NA*O; TAK pula lu si MACAI nak TERLOLONG mcm. PUAKA aaahhh?!!

   OI si TERORIS2 GILA BABI si HOMO JIJIK PENYAMAQ ZIONIS PENJILAT TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. DAPJUBOQ BABI-BerSHIT dpt. RASUAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael-MOSSAD/ZIONIS-SOROS tu aaahhh??!!

   TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan hampir kesemua rejim2 US, yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael (lihat di - http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008) adalah si PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Somalia dsbnya, oleh si PARASIT/PENJAJAH/LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL/PERASUAH US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu – di bawah UNDG2/DEMOKRASI/HAK ASASI Barat/ZIONIS PENIPU tu!

   Lihat di -
   http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

   US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

   August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

   While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

   Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

   Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

   And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

   "Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

   Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..
   Jadi, PI MAMPOS lu si KEPALA BUTOH ANAK HARAM dr. MAK SUNDAL PELACUR TEPI JLN./BAPA HOMO JIJIK lu-si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

   Delete
 15. Selain pembunuhan ke atas KJU, isu-isu mega seperti forex, PKFZ, perwaja, BMF dan Penyangakan Soros juga bakal menentukan siapa yang akan mendapat undi dan siapa yang akan hilang deposit. Wakakaka

  ReplyDelete
  Replies
  1. mana boleh lawan songlap 2.6 billion...rekod dunia..hingga matawang merudum..duit tak laku..

   Delete
  2. Betoi tu duit tak laku... kat bukit tagar berlonggok longgok duit Pakatun di buang kat situ. Longgokan berkenaan adalah setinggi bangunan KLCC dan boleh nampak dari lebuhraya PLUS, hu hu.

   Delete
  3. OI si TERORIS 351 GILA BABI si HOMO PENJILAT si rejim2 TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat RASUAH BERATUS BILIION utk. INDUSTRI2 SENJATA & ahli2 POLITIK Barat/ISrael - apabila depa MEROMPAK/MENJAJAH Dunia Islam dgn. amat KEJAM!

   Dahlah memBUNUH umat ISLAM dlm. GENOSID sesuka hati bersama IS(IS)rael termasuk MENUBUHkan IS/ISIS! Dasar puak TERORIS JUBOQ BABI BARAT/ZIONIS!

   Dan lihat siapa si TERORIS ZIONIS JUBOQ BABI Soros-PERASUAH-PENGGUBAH WANG HARAM /PENIPU/PEROMPAK -no-1 dunia ni – yg. juga Leftenan KANAN empayar ZIONIS Rothschild-si PENUBUH rejim TERORIS KANIBAL ISrael serta pertalian Soros dgn. Bank-bank Switzerland yg. juga amat pro-RASUAH & terlibat dlm SINDIKET global SENJATA/DADAH - lepas tu K’jaan Switzerland/US-Barat nak MENYIASAT 1MDB kami; dasar si PENIPU/PENYANGAK nak MAMPOS) ! Di - http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/secretsoc_20century/secretsoc_20century10.htm, GEORGE SOROS AND THE ROTHSCHILD CONNECTION:

   …..Who was George Soros?

   ….The official story says that he was born in 1930 to Jewish parents and as a teenager had been chased from Budapest by the Nazis…..

   William Engdahl knows this to say about him:

   “Soros speculates on the world’s financial markets via his secret off-shore company Quantum Fund NV, a private Investment fund that handles a portfolio of four to seven billion US$ for several “clients”. The Quantum Fund is registered in the tax haven of the Netherlands Antilles in the Caribbean. In order to evade control of his financial activities by the U.S. administration not a single U.S. citizen sits on the board of Quantum. Its directors are a curious mixture of Swiss and Italian financiers.

   “Soros has been identified as a front man of the Anglo-French Rothschild banking group. Understandably neither he nor the Rothschilds want this important fact to be public, so the tight links to his friends in the London ‘City’, in the British foreign ministry, in the state of Israel and to his mighty friends in the American Establishment would stay concealed.”
   Among the members of the board of the Quantum Fund is one Richard Katz. He is at the same time head of the Rothschilds Italia S.p.A. in Milan and is also on the board of the commercial bank N.M. Rothschild & Sons in London. Another member of the board is Nils O. Taube.

   He is a partner in the London investment group St. James’ Place Capital which counts Lord Rothschild among its main partners. A frequent partner of Soros in several of his speculations – especially in the driving up of the gold quotation – is Sir James Goldsmith, a relative of the Rothschild dynasty. On the board of Quantum we also find the heads of some highly “discreet” Swiss private banks (who help the syndicated of organized crime – weapons and drugs – to launder their money)…….

   (Tok Landak)

   Delete
 16. SAY NO TO DAPIGS....PARTI RASUAH ANTI ISLAM KIT SIAL ANAK BERANAK!

  ReplyDelete
  Replies
  1. songlap duit rakyat berbillion..ikut ajaran islam mana oittt...

   Delete
  2. songlap duit rakyat berbillion..ikut ajaran islam mana oittt...

   Delete
  3. Seorang hakim Mahkamah Persekutuan Amerika Syarikat memberi kelulusan kepada Jabatan Keadilan (DOJ) dan pemaju hartanah New York, Steven Witkoff untuk menjual Hotel Park Lane Hotel, yang sebahagiannya dimiliki oleh Jho Low.

   Menurut Wall Street Journal, hakim Dale Fischer membuat keputusan itu dan mengketepikan bantahan Low atas alasan Witkoff akan "memperkayakan dirinya dengan mengorbankan kepentingan Low”.

   Delete
  4. ikut puak jibon..ini semua fitnah

   Delete
  5. Dah bukti xda fitnah... undang2 Islam klu xda bukti xblh pakai... xfhm2... raja arab saudi nak mai tanya la dia... suruh madey tanya... indonesia xpasal2 dpt 111 bilion drpd raja arab saudi...

   Delete
  6. Yg. si PENJAJAH PARASIT/LANUN ZIONAZI KAFIR HARBI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI punya KURANG AJAQ nak MEROMPAK dan JUAL Negara ISLAM kami ni pd. puak KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael-MOSSAD/SOROS-NA*O/CIA mcm. NEGARA ISLAM kami ni bapa2 HOMO JIJIK depa punya; TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA aaahhh?!!

   OI si TERORIS2 GILA BABI si HOMO2 JIJIK PENYAMAQ ZIONIS PENJILAT2 JUBOQ BABI si puak TERORIS PENJAJAH ZioNAZI CASH-is-KING DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/DIKTATOR madey anak beranak BANGSAT-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL/NECROPHILIA ISrael/ZIONIS ni - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. dpt. RASUAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/ZIONIS aaahhh??!!

   Dan TAK juga si PENJAJAH PARASIT TERORIS DAPJUBOQ BABI ni nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

   Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-CIA/NA*O ni yg. boleh dapat RASUAH sbnyk. USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJUBOQ BABI yg. diKETUAI si tony puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng HOMO boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan industri MINYAK/GAS laut dalam yg. berBILLION(“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

   Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

   DAP Terima Latihan Dari Mossad?

   January 4, 2016 By WakeUp Malaya

   Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

   Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
   —–
   Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

   Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

   Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

   Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya....

   Jadi, PI MAMPOS lu si KEPALA BUTOH ANAK2 HARAM dr. MAK2 PELACUR2 SUNDAL TEPI JLN./BAPA2 HOMO JIJIK-si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

   Delete
  7. Percaya sgguh noh dkat doj (usa).. mgalahkn kpercayaan pada Allah swt..

   Delete
  8. Najib dah bersumpah atas nama Allah swt pun... masih xpercaya lg...

   Delete
  9. ingat sumpah sekoq lembu..lebih tinggi nilai kepercayaannya dari sumpah sekoq jibon...

   Delete
 17. K'jaan PERSEKUTUAN kita JANGAN terPERANGKAP dgn. PERMAINAN JIJIK si DALANG-DUA MUKA Korea Selatan-KULI rejim2 TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O serta KULI2 TEMPATAN depa dr. puak TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT RASIS/PORNO/HOMO- utk. MELAGAkan MALAYSIA & KOREA UTARA!! Tengok bukan main BERIYA si rejim2 DAPJUBOQ BABI/PKR HOMO KURAP ni MEMUJI K'jaan kita pula - psl. isu ni! JGN terMAKAN pujian si puak TERORIS ZIONIS ni semua!

  Apalagi si PENJAJAH/PARASIT/PEMBUNUH/PEROGOL/KANIBAL/NECROPHILIA Zionis SETANyahoo bukan main sekrg. sedg. MELAWAT SingaPORK - satu lagi SEKUTU kuat IS-rael/NATO CELAKA ni - nak MERAIKan kot KEMARAAN IS-rael/NA*O utk. terus akhirnya mungkin dpt. MENJAJAH seluruh Dunia ISLAM & juga KOREA UTARA!

  Masa YAB PM Bumiputera (Indigeneous) Islam/Melayu terCINTA kita asyik diSERANG media2 Barat/ZIONIS psl. FITNAH2 1MDB termasuk oleh si rejim2 Barat/ZIONIS KEPARAT spt. rejim2 Switzerland/US yg. asyik nak mengGERTAK YAB PM kita; & juga bila si BETINA loyar KULIT HITAM LESBI BINATANG dr. US tu yg. sampai nak MEREMPOH pejabat YAB PM - mana Kem. LUAQ & juga KDN?!!!!!! Dan apa terjadi dgn. Suruhanjaya bawah KDN yg. kononnya, nak SIASAT Dana ASING dr. SOROS kpd. puak BerSHIT tu - dah terus SENYAP!!! Jadi, JGN. hanya dgn. K'jaan Bukan Barat spt. KOREA UTARA aja - nak tunjuk BERANI?!! MELUAT betul aku DRAMA JIJIK ni!

  Maka, berKERJASAMAlah dgn. KOREA UTARA dlm. SIASATAN pembunuhan tersebut; kerana Korea Utara ada HAK; sbb diTUDUH pelbagai FITNAH sekrg; kerana Korea Utara spt. PAKISTAN - amat diBENCI si puak PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROGOL/PEMBUNUH Zionis IS-rael/NATO sbb. PAKISTAN/KOREA UTARA ada SENJATA NUKLEAR (sbb. tu Pakistan makin asyik diSERANG Teroris Kanibal IS yg. diTUBUHkan CIA/MOSSAD spt. diDEDAHkan oleh bekas Ejen CIA/NSA, Snowden); kerana IS-rael/Barat mahu pastikan hanya depa memiliki SENJATA NUKLEAR dlm SATU K‘jaan Dunia ZIONIS/SATU Dunia Baru ZIONIS (ZIONIST New World Order - ZNWO) depa!!

  Tok Landak.

  Nota: SIASAT habis2an tentang anggota POLIS yg. dituduh MEMUKUL anak lelaki suspek dr. KOREA UTARA tu – ini BUKAN perkara REMEH; kerana mungkin menCETUSkan KETEGANGAN berterusan yg. amat TAK berfaedah ini antara MALAYSIA & KOREA UTARA! Maukah rakyat Malaysia kita diKASARI mcm. tu oleh POLIS mana2 negara?!!!!!

  Dan JGN. lupa - ejen2 PENYAMAQ dr. KOREA SELATAN bersama TUAN dia, IS-rael/NATO pun disyaki ada kat KOREA UTARA atau di mana sj; utk. mengGULINGkan K'jaan KOREA UTARA dan menghapuskan SENJATA NUKLEARnya!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Macmana KD*GAGAL yg. seolah macam pusat MAFIA tu boleh MENGUASAI Pemad*m pula??!!! Makin banyak KUASA dia!!!!GERAMnya aku!!

   Dahlah SINDIKET PATI; PELACURAN warga asing (termasuk si betina PATI India tempoh hari dah 9 th. kat M'sia kita ni & terlibat dlm. sindiket pelacuran KANAK2), DADAH, JUDI, KEMALANGAN JLNRAYA terus berLELUASA!!!!

   Lihat sj. bila anak2 MUDA bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu MISKIN kita diLANGGAQ kereta dgn. KEJAM sbb. berBASIKAL di waktu malam kerana TAK dak tpt. PERMAINAN yg. LUAS utk. depa (depa main waktu mlm. sbb ingat jln. SUNYI)- si VIP2 BANGSAT ni boleh SALAHkan MANGSA2 & IBUBAPA depa pula!

   Mana BUKTI amat jelas yg. si BETINA SIAL tu dah diUJI air KENCING dia waktu kemalangan tu (PEMANDU2 yg. menyebabkan KEMALANGAN JLNRAYA mesti diUJI air kencing depa utk. ALKOHOL/DADAH walau depa sendiri CEDERA) serta BUKTI dr. sy. KOMUNIKASI utk. siasat HP si BETINA ni utk. PASTIkan waktu TERAKHIR dia buat PANGGILAN & dari mana???!! Tapi kes amat KEJAM ni dah seolah diSENYAPkan terus! IBUBAPA mangsa2 mesti lawan HABIS2an utk. dptkan KEADILAN utk. anak2 KECIL kita ni - BUKAN diTAKUT2kan!

   Lihat di - http://darulehsantoday.blogspot.my/2017/02/ulasan-zul-nordin-mengenai-tragedi.html:

   Ulasan Zul Nordin Mengenai Tragedi Lapan Budak Dilanggar Kereta...

   (Tok Landak)

   Delete
  2. Dan sekrg. dah HAPUSkan VISA pula utk. warga2 asing dr. INDIA (ingat tak kes PEMBUNUHAN amat KEJAM ke atas arwah Sosilawati & 3 yg. lain; juga terlibat warga2 ASING dr. INDIA - & BUMIPUTERA Islam kat India telah diBUNUH/diROGOL/diROMPAK dlm. GENOSID amat KEJAM di Gujarat/Uttar Pradesh & artis2 Bollywood Islam spt. SRK; Salman Khan & Amir Khan terus diTINDAS - oleh PEMBUNUH ModiBABI/BJP-PENJILAT ZIONIS/IS-rael/NATO (tapi si TERORIS ModiBABI ni terus diJILAT oleh Barat seolah dia ni begitu 'mulia')!!

   Tok Landak.

   Delete
 18. Isu orang korea yang kena bunuh tu sebenarnya..mudah jer kalau kita faham..dia tu dikategorikan sebagai..orang yang yang berpaling tadah..maksudnya apa..so..korea utara..mungkin dah lama rancang nak lenyapkan dia.. Tapi tak berani kerana mangsa selalu berada di Macau dan Jepun.. So bila kore utara tahu mangsa bercuti di Malaysia..ni lah peluangnya..lagi pun.mangsa guna nama orang lain dlm.pasport so phak berkuasa Malaysia tak beri tumpuan..tapi korea utara..tak ni peluang keemasan..so pakatan terancang dijalankan..so bila pihak polis Malaysia dapat bukti semua ingat korea utara nak bekerjasama k..memang tak lah..sbb tu memang rancangan mereka..so nak lepaskan diri korea utara..tuduhlah Malaysia gitu gini..nak cover kan..lg pun..kalau betullah mereka ikhlas..mereka akan tunggu siadatan hbis.. Ni baru dlm siasatan dah melenting..nampak sgt dah mengelabah..tak pelah kepada rakyat Malaysia kita berdoalah ke hadrat Illahi agar Allah tunjukkan kebenaran..tgok perangai presiden korea utara pun dah faham...

  ReplyDelete
 19. adalah pelik bagaimana NK bermurah hati hidupkan passport Pak KIM. namun disebalik kepelikan itu rupa-rupanya ada udang di sebalik batu iaitu dapat menuntut jasad si mati. kalau pakai passport asing tiadalah berpeluang.

  ReplyDelete
 20. Polis menjangkakan waris kepada abang pemimpin Korea Utara, Kim Jong-nam akan tiba ke Kuala Lumpur dalam masa terdekat bagi membantu mengenal pasti mayatnya, kata Timbalan Ketua Polis Tan Sri Noor Rashid Ibrahim.

  Menurut New Straits Times, Noor Rashid berkata waris berkenaan itu mungkin seseorang yang tinggal "tidak jauh" dari Malaysia.

  “Setakat ini belum (ada), tapi saya rasa dalam sehari dua ada waris akan datang.

  ReplyDelete
 21. Si PUliberal BANGANG tu - nak jadi PEMIMPIN UMN* bijak pandai masa akan dtg?! Boleh pi MAMPOS!

  Yg. pi MERUSUH kat KEDUTAAN Korea Utara tu apasal (aku tengok bukan main lagi pemuda2 M*C di belakang si PU BANGANG tu) - nak memBURUKkan lagi keadaan; sementara si rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Zionis IS-rael/NA*O terus berSORAK bersama KULI2 depa dr. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madeyBANGSAT anak BERANAK JAMBAN- si puak RASIS/PORNO/HOMO!

  Mana suara mamat kari mahupun si PUliberal BANGANG ni bila anak2 MUDA bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu MISKIN kita diLANGGAQ kereta dgn. KEJAM sbb. berBASIKAL di waktu malam kerana TAK dak tpt. PERMAINAN yg. LUAS utk. depa (depa main waktu mlm. sbb ingat jln. SUNYI?! Tapi si VIP2 BANGSAT boleh SALAHkan MANGSA2 & IBUBAPA depa pula!

  Mana BUKTI amat jelas yg. si BETINA SIAL tu dah diUJI air KENCING dia waktu kemalangan tu (PEMANDU2 yg. menyebabkan KEMALANGAN JLNRAYA mesti diUJI air kencing depa utk. ALKOHOL/DADAH walau depa sendiri CEDERA) serta BUKTI dr. sy. KOMUNIKASI utk. siasat HP si BETINA ni utk. PASTIkan waktu TERAKHIR dia buat PANGGILAN & dari mana???!! Tapi kes amat KEJAM ni dah seolah diSENYAPkan terus! IBUBAPA mangsa2 mesti lawan HABIS2an utk. dptkan KEADILAN utk. anak2 KECIL kita ni - BUKAN diTAKUT2kan!
  Lihat di - http://darulehsantoday.blogspot.my/2017/02/ulasan-zul-nordin-mengenai-tragedi.html; Ulasan Zul Nordin Mengenai Tragedi Lapan Budak Dilanggar Kereta...

  Dan sekrg. cm mana KD*GAGAL ni yg. seolah macam pusat MAFIA tu boleh MENGUASAI Pemad*m pula??!!! Makin banyak KUASA dia!!!!GERAMnya aku!!

  Dahlah SINDIKET PATI; PELACURAN warga asing (termasuk kes si betina PATI India tempoh hari dah 9 tahun kat M'sia kita ni & terlibat dlm. sindiket pelacuran KANAK2), DADAH, JUDI, KEMALANGAN JLNRAYA terus berLELUASA!!!! Dan sekrg. dah HAPUSkan VISA pula utk. warga2 asing dr. INDIA (ingat tak kes PEMBUNUHAN amat KEJAM ke atas arwah Sosilawati & 3 yg. lain; juga terlibat warga2 ASING dr. INDIA - & BUMIPUTERA Islam kat India telah diBUNUH/diROGOL/diROMPAK dlm. GENOSID amat KEJAM di Gujarat/Uttar Pradesh & artis2 Bollywood Islam spt. SRK; Salman Khan & Amir Khan terus diTINDAS termsk terpaksa hanya berLAKON sbg. Bukan Islam - oleh PEMBUNUH ModiBABI/BJP-PENJILAT ZIONIS/IS-rael/NATO!

  Tapi si TERORIS ModiBABI ni terus diJILAT oleh Barat seolah dia ni begitu 'mulia' - maklumlah dia dah punya GADAIkan tanah2 PETANI miskin INDIA, kat TUAN2 syarikat2 ASING depa, terutamanya dr. IS-rael - tapi ini juga adalah sebenaqnya yg. juga PUNCA depa melakukan GENOSID ke atas bangsa Bumiputera Islam yg. kaya/miskin di Gujarat/Uttar Pradesh tu - lihat di http://www.ibtimes.co.uk/modi-us-america-elevates-defence-relations-india-par-nato-israel-1561066 , Modi in US: America elevates defence relations with India on par with Nato and Israel, By Priyanka Mogul, May 20, 2016; di - https://wideawakegentile.wordpress.com/2014/04/06/are-chabad-centers-used-as-mossad-safe-houses/ , ARE CHABAD CENTERS USED AS MOSSAD SAFE HOUSES ?By Indian Gentile ,Wide Awake Gentile,Posted on April 6, 2014; & di
  https://www.questia.com/magazine/1P3-378540101/genocide-in-gujarat, Genocide in Gujarat, By Nussbaum, Martha C., Questia.com, ON FEBRUARY27, 2002!

  Tok Landak.

  ReplyDelete
 22. Komen maki hamun carut mencarut salin menyalin si nek tempoyak sekarang pakai nama tok landak membosankan pembaca blog ini.

  Lebih ramai pembaca dan lebih selalu membaca jika dia takda, atau menulis secara sopan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. NOTIS PENTING dari TOK LANDAK: Si Tok Land*k Jr, tedHOMO, Jiran Nek Tempoy*k & GENG TERORIS HOMO JIJIK depa-si PENYAMAQ2/PENAKUT2 KEPALA BUTOH-si EJEN2 ZIONIS KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI sdg. mcm. GILA BABI, MENGAMUK, MENCARUT & COPY-PASTE/SABOTAJ/PALSUkan komen2 yg. ANTI-DAPJUBOQ BABI; dan mengHINA/mengGERTAK para PEMIMPIN2 Bumiputera (Indigenous) Islam/Melayu terCINTA kita dr. UMN* serta KELUARGA mereka; serta menCURI nama/identiti & mengGERTAK nak BUNUH /ROGOL kita, bapa (bapa Nek Tempoyak adalah bekas ASKAR)/mak/adik/kakak - utk. memFITNAH & MENUTUP mulut CILI PADI BERAPI Tok Landak & Nek Tempoyak!!!

   Delete
 23. NK mengaku kenal si mati ie rakyat NK. Kalau betul kenapa kedutaan NK masih tidak dapat mengesan saudara mara si mati bagi tujuan pengecaman? Mengaku si mati milik mereka tetapi tindak tanduk seolah-olah si mati tiada kena mengena dengan mereka. Ini menunjukkan ada yang tidak telus dan tidak lurus.

  ReplyDelete
 24. Tuan rumah bertanggungjawab atas apa yang menimpa tetamu. Dalam peristiwa 9/11 di AS yang menyaksikan bangunan berkembar di serang sekumpulan amatur dan ribuan hilang nyawa, amatur tadi di kejar sampai 'lubang cacing'.

  Kalau lubang cacing tadi berada di Kandahar, ia mudah untuk dicari tapi kalau lubang cacing tadi berada di sebelah utara semenanjung Korea yang mana lubang cacing tertutup untuk dunia luar maka ia satu cabaran besar untuk mengesannya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kalau tak silap PakaTun ada memiliki seorang ahli nujum yang mampu mengesan objek seumpama satelit mengesan objek atas muka bumi. mungkin ahli nujum berkenaan boleh dipinjamkan untuk mengesan 'lubang-lubang cacing' secara telepati. wakakaka

   Delete
 25. Itulah..dlm kes ni..Malaysia dijadikan kambing hitam..tapi ada jugak yng ngok ngok beri komen salah Najib..kesian lah mereka mereka tu..semua nak dpolitikkan hingga nyawa hilang pun..korea utara ni mmg berlagak dan sombong nak mampus..dlm hal ni..Malaysia mmg tak mampu nak buat apa2 sbb semuanya telah dirancang rapi..paling tidak yng boleh Malaysia buat halsu jer duta korea utara dan panggil duta kita disana balik..tak rugilah kita tak ada hubungn dgn mereka mcm kita tak layan Isreal..kan...

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.