Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Sunday, February 12, 2017

(Video) 4 Keluar DAP : Guan Eng & Kit Siang Malu Besar !

Lim Guan Eng dan kroninya, Lim Kit Siang malu besar hari ini apabila 4 pemimpin DAP negeri Melaka bertindak keluar parti.


Mereka ialah:
1.Sim Tong Him, ahli Parlimen Kota Melaka
2.Goh Leong San (ADUN Duyong)
3.Lim Jack Wong (ADUN Bachang)
4.Chin Choong Seong (ADUN Kesidang)
Mereka keluar parti kerana mereka telah hilang kepercayaan terhadap parti dan kecewa dengan barisan kepimpinan. Parti DAP juga telah menyimpang dari matlamat dan objektif parti, alasan-alasan yang kita semua sudah sedia maklum kecuali mereka yang masih terbuai dalam lakonan puak DAP.

Malah, rakyat juga tahu bahawa parti cauvinis DAP adalah parti yang tidak bebas dan tidak adil. Selain daripada kronisme yang melampau, parti itu juga berdepan dengan korupsi, salah guna kuasa mengamalkan kuku besi dan tidak demokratik.

Lim Guan Eng sendiri berdepan dengan kes rasuah dan salah guna kuasa kerana memiliki banglo terlajak murah no swimming pool, kes yang menjadi perbualan hangat rakyat Pulau Pinang yang menghadapi masaalah rumah mahal di negeri ini.


Tindakan 4 bekas ahli DAP itu juga bakal memanaskan kembali konflik dalaman parti cauvinis DAP di negeri Melaka. Konflik itu penuh dengan salahguna kuasa, tindas menindas dan kronisme melampau. Mereka sendiri terlibat dalam perebutan kuasa dalam parti DAP di Melaka.

Isu Phaik Kheng, bekas staf KM Pulau Pinang

Malah sebelum ini, DS Ali Rustam telah mendedahkan skandal Guan Eng di Melaka yang tidak diketahui oleh rakyat Pulau Pinang. Lihat video di bawah:


Cuma yang menjadi tanda tanya ialah apakah 4 orang ini akan giat membongkar pekung busuk parti DAP atau sekadar zip mulut tiada nilai dalam politik negara ini?

Dalam masa yang sama, isu 4 pemimpin DAP ini juga telah menempelak puak pembangkang terutamanya Azmin Ali dan Afiff kerana mereka adalah di antara yang mengembar-gemburkan kononnya menteri kanan kabinet BN akan meletakkan jawatan. Rupa-rupanya, yang bergelora ialah parti cauvinis DAP, rakan mereka sendiri.

What a joke!

Satu lagi ahli politik DAP yang menjadi perbualan tentang berapa lama beliau akan berada dalam DAP ialah Zaid Ibrahim.
Baca : http://novandri.blogspot.com/2017/02/sebab-sebenar-zaid-ibrahim-masuk-dap.html


SHARE ARTICLE :


25 comments:

 1. 08/2/16 – DAP pusat sedang menyusun move terbaharu untuk memastikan Setiausaha Agung parti, Lim Guan Eng kekal berkuasa sebagai kuasa paling mutlak dalam parti itu.

  Dua hari lepas, jawatankuasa tatatertib DAP pusat menggantung keahlian Ahli parlimen Kota Melaka, Sim Tong Him dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Duyong, Goh Leong San selama setahun.

  Sim melahirkan rasa kecewa dengan penggantungan itu yang disifatkan sebagai terlalu cepat kerana ia dilakukan hanya dua hari sebelum tahun Baru Cina.

  “Kadang-kadang, kami tidak menghadapi halangan dari luar, tetapi dari dalam.

  “Saya tidak akan merayu dan saya hanya akan membuat kenyataan rasmi apabila saya mendapat surat rasmi penggantungan saya,”katanya.

  Selanjutnya, sila baca “Rahsia Besar Di Sebalik Sim & Goh Digantung Keahlian DAP”

  Tindakan disiplin DAP pusat terhadap Sim dan Goh seperti mengulangi episod pembersihan kumpulan tidak sehaluan dengan Lim sepertimana yang berlaku kepada ADUN Skudai, Dr Boo Cheng Hau.

  Pengaruh Dr Boo sebagai Pengerusi DAP Johor dilumpuhkan melalui tiga fasa.

  Fasal pertama, DAP pusat melakukan penyeludupan tokoh luar, terutamanya Liew Chin Tong bertanding di Johor pada PRU 2013.

  Dikuti fasal kedua, Liew menawarkan diri bertanding dalam pemilihan DAP negeri. Meskipun Dr Boo masih menang dalam dalam 15 Ahli Jawatankuasa DAP negeri, namun Liew dipilih sebagai Pengerusi DAP Johor yang baharu

  Dan fasal ketiga, Dr Boo ditamatkan karier politiknya di Johor apabila beliau dikeluarkan daripada senarai 15 AJK DAP negeri pada pemilihan seterusnya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. KASI BONGKAR LAGI PEKUNG TAIK DAPig NI !! JANGAN BAGI CAN DEPA NAFAS PUN !!!

   Delete
  2. Tindakan tiga Adun dan seorang ahli Parlimen DAP Melaka keluar daripada parti itu merupakan satu manifestasi masalah dalaman dan krisis kepercayaan yang sedang dihadapi parti pembangkang itu, kata Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

   “Saya dimaklumkan tiga Adun dan seorang ahli Parlimen dari Melaka itu telah keluar parti,” kata Timbalan Perdana Menteri.

   Beliau percaya ini kerana kepimpinan DAP yang bersekongkol dengan tokoh yang pernah menghentam parti itu satu ketika dahulu, kini mendapat tentangan dari dalaman.

   Oleh itu, menurutnya rakyat secara keseluruhannya perlu membuat analisis sendiri mengenai kebolehpercayaan mereka terhadap wakil-wakil rakyat daripada DAP susulan perkembangan terbaru itu.

   “Kita tahu bahawa persekongkolan ini menerusi “perkahwinan mutaah politik’, atau ‘perkahwinan sementara politik’… rakyat harus faham mengenainya,” katanya dalam sidang media selepas menghadiri Majlis Pemimpin bersama Rela di Dewan Masyarakat Lundu, kira-kira 80km dari bandaraya Kuching, di sini, hari ini.

   “Kita harap rakyat dapat menilai sendiri tentang apa yang sedang berlaku di kalangan mereka (DAP), dan bagaimana prestasi mereka sebagai wakil rakyat yang hanya pandai berkokok (tapi) tidak dapat berikan perkhidmatan yang berkesan,” katanya.

   Delete
 2. Selanjutnya, sila baca “Kenapa Dr Boo Gelar Dinasti Lim Sebagai ‘Soviet Madhouse’

  Goh dan Sim di Melaka baharu memasuki fasal kedua, iaitu Goh dikeluarkan sebagai Pengerusi DAP Melaka meskipun masih memenangi 15 AJK DAP negeri.

  Tindakan menggantung keahlian selama setahun terhadap Goh dan Sim akan memudahkan penyingkiran fasal selanjutnya untuk menyingkirkan mereka daripada arena politik Melaka.

  Goh, Sim dan Dr Boo adalah satu kumpulan yang perlu dibersihkan dalam kepimpinan DAP negeri kerana mereka dianggap tidak sehaluan dengan kepimpinan DAP pusat.

  The Star, 1 Januari melaporkan Dr Boo secara terbuka meminta bekas Timbalan Pengerusi DAP Johor Norman Fernandez menyertai semula parti itu.

  “Saya berharap pemimpin-pemimpin yang telah meninggalkan DAP akan kembali. DAP bukan milik Norman atau bapa saya!, “kata Dr Boo dalam majlis makan malam di Johor Baru.

  Mereka yang menghadiri majlis makan malam itu bersorak apabila Dr Boo membuat kenyataan seperti itu kerana slogan ‘bukan milik bapa kamu’ merupakan slogan popular dalam masyarakat Cina sebagai sindiran kepada Lim Guan Eng.

  Selanjutnya sila baca “‘Ini Bukan Tanah Bapa Kamu’ Maki Lim Guan Eng Kepada Penduduk Chew Jetty”

  Ahli Parlimen Kota Melaka Sim yang turut hadir pada majlis itu turut mengulangi slogan popular yang disebut oleh Dr Boo itu.

  “Saya ingin mengingatkan bahawa DAP bukan milik bapa kamu, dan anda boleh melakukan apa sahaja yang anda suka. Tidak ada perkara seperti itu.

  “DAP bukan milik bapa sesiapapun. DAP adalah milik kita semua,” katanya.

  Majlis makan malam di atas adalah salah satu daripada program yang diadakan yang dianggap melawan arus DAP pusat.

  Sebelum ini, DAP Johor mengeluarkan kenyataan menuduh program seumpama itu sebagai bukan mewakili parti.

  Menurut Sin Chew Daily, selain Dr Boo dan Sim, beberapa tokoh DAP lain turut menghadirinya, iaitu Teng Chang Kim (ADUN Sungai Pinang, Selangor) Ng Swee Lin (ADUN Sekichan, Selangor) dan Goh Leong San

  Tindakan DAP pusat terhadap Sim dan Goh juga turut mengesahkan Lim Guan Eng adalah dalang yang mengalahkan Kerk Kim Hock di Parlimen Kota Melaka pada PRU 2004.

  The Star pada 1 April 2004 melaporkan kenyataan Kerk yang menuduh penyokong Lim Guan Eng telah berkempen menentang beliau dalam PRU tersebut.

  Kekalahan Kerk di Parlimen Kota Melaka kepada calon MCA yang kurang menonjol Wong Nai Chee adalah suatu keajaiban selepas DAP menguasai parlimen itu sejak 35 tahun yang lalu.

  Kerk telah meletak jawatan sebagai Setiausaha Agung DAP pada 28 Mac 2004 sebagai justifikasi kekalahan dalam PRU itu, sambil berkata:

  “Ia adalah penyokong Guan Eng yang berkempen terhadap saya.”

  Beliau berkata mereka telah menolak untuk memasang poster semasa pilihan raya.

  Kerk berkata beberapa puak daripada parti telah menguar-uarkan kepada orang ramai bahawa beliau tidak berkhidmat kawasan itu.

  Ahli-ahli parti dan penyokong yang sejajar dengan pengerusi negeri Melaka Sim Tong Him ketika itu melahirkan rasa kecewa apabila Kerk tidak menamakan puak mana yang didakwa bertanggungjawab melakuakn perbuatan sabotaj itu.

  The Star melaporkan puak lain itu diketuai oleh Guan Eng dan isterinya, Betty Chew, yang memenangi kerusi DUN Kota Laksamana.

  Kerk meletak jawatan Setiausaha Agung DAP selepas lapan hari beliau telah di Parlimen Kota Melaka.

  Peletakan jawatan Kerk sebagai Setiausaha Agung DAP, telah membolehkan M.Kula Segaran dilantik sebagai pemangku pada 31 Mac 2004, sebelum jawatan itu secara rasmi diserahkan kepada Guan Eng bulan Mei 2004.

  Guan Eng yang kini sudah memegang jawatan Setiausaha Agung DAP selama 12 tahun, mungkin tidak akan melepaskan jawatan itu sampai ke akhir hayat.

  Senario ini telah mengesahkan bahawa perbuatan sabotaj Kerk di Parlimen Kota Melaka adalah untuk membuka laluan bagi mengosongkan jawatan Setiausaha Agung DAP supaya dapat diganti oleh Guan Eng.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bekas Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor, Dr Boo Cheng Hau melabel kepimpinan DAP sekarang-Dinasti Lim-sebagai ‘Soviet madhouse'(rumah gila Soviet).

   Dinasti Lim merujuk kepada kepimpinan DAP yang diterajui Lim Kit Siang dan anaknya, Lim Guan Eng serta konco-konco penyokong utama dinasti tersebut.

   Dr Boo had strongly lashed out against internal politics in Johor DAP following his resignation, even describing the current party leadership as a “Soviet madhouse".

   Boo accused them of being incapable of tolerating dissenting voices and said he regretted opening Johor to the central committee to contest during GE13.

   Delete
  2. ‘Soviet madhouse’merujuk kepada pemimpin blok komunis Rusia bersama konco-konconya membuat keputusan gila, rakus dan tidak berperikemanusiaan untuk memastikan kemenangan tercapai walau dengan apa cara sekalipun.

   Delete
  3. Dalam majlis anjuran Dr Boo itu, ia turut disertai Ahli Parlimen DAP Kota Melaka Sim Tong Him.

   Sim merupakan pemain utama politik DAP Melaka yang juga tidak sehaluan dengan Dinasti Lim.

   DAP Melaka kembali bergolak pada tahun lalu apabila kem Dinasti Lim merampas kuasa Pengerusi DAP Negeri yang sebelum ini dipimpin oleh Goh Leong San.

   Calon pro Dinasti Lim, Tey Kok Kiew telah merampas kuasa Pengerusi DAP Melaka yang disandang oleh Goh dengan sokongan padu daripada Sim.

   Kemenangan Tey menyebabkan orang-orang Goh iaitu Lim Jack Wong digugurkan daripada jawatan Timbalan Pengerusi, Chin Choong Seong digugurkan jawatan Bendahari dan Yeo Shen Li digugurkan jawatan Setiausaha.

   Krisis kepimpinan DAP Melaka sudah bermula pada 2013 apabila timbul perselisihan faham dalam memilih calon parti itu untuk kerusi Dewan Undangan Negeri Kota Laksamana yang dikosongkan Betty Chew, isteri Lim Guan Eng.

   Pimpinan DAP pusat cenderung memilih Lai Keun Ban, calon yang dilihat penyokong setia Lim, hingga menimbulkan rasa kurang senang antaranya anggota Parlimen Kota Melaka, Sim yang mengambil keputusan bertanding sebagai calon bebas di Kota Laksamana.

   Beliau dalam masa yang sama mempertahankan kerusi Parlimen Kota Melaka atas tiket DAP.

   Sim akhirnya tunduk atas desakan Lim untuk menarik diri sebagai calon Bebas, namun menarik perhatian Goh pada masa itu yang dikatakan menyokong Sim dan turut kurang senang dengan pencalonan Lai, yang akhirnya memenangi kerusi itu.

   Desas-desus itu terbukti benar apabila Goh kini mengisytihar perang terhadap Lai dan Khoo Poay Tiong dari Ayer Keroh yang juga penyokong setia Lim.

   Isu yang menjadi pencetus perbalahan itu ialah pujian Goh kepada Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron yang mendapat kritikan hebat Khoo dan lai, serta turut menimbulkan perasaan kurang senang Lim.

   Ekoran itu Goh meletak jawatan sebagai Ketua Pembangkang di DUN Melaka atas alasan “terlalu banyak campur tangan DAP pusat”.

   Kenapa Dr Boo Gelar Dinasti Lim Sebagai ‘Soviet Madhouse’

   Delete
 3. Pengerusi Felda yang baru dilantik Tan Sri Shahrir Abdul Samad mempersoalkan ke mana baki RM4.3 bilion hasil penyenaraian Felda Global Ventures (FGV) dibelanjakan.

  "Felda mendapat RM6 bilion hasil penyenaraian FGV iaitu harta bisnes Felda. Daripada jumlah itu, RM1.7 bilion kita belanjakan sebagai durian runtuh.

  "Kita sampaikan kepada peneroka dan keluarga mereka iaitu RM15,000 satu keluarga dan ada bakinya RM4.3 bilion lagi.

  "Jadi RM4.3 bilion ini mana pergi?," katanya, lapor Sinar harian.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yg. si PENJAJAH PARASIT ZIONAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI punya KURANG AJAQ nak JUAL Negara ISLAM kami ni pd. IS-rael-MOSSAD/SOROS-NA*O; TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA aaahhh?!!

   OI si TERORIS2 GILA BABI si HOMO2 JIJIK PENYAMAQ ZIONIS PENJILAT2 JUBOQ BABI si puak TERORIS PENJAJAH ZioNAZI CASH-is-KING DAPBABI/PKRHOMO KURAP-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL/NECROPHILIA ISrael/ZIONIS ni - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. dpt. RASUAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/ZIONIS aaahhh??!!

   Dan TAK juga si PENJAJAH PARASIT TERORIS DAPJUBOQ BABI ni nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

   Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAParasit RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-CIA/NA*O ni yg. boleh dapat RASUAH sbnyk. USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJuboq Babi yg. diKETUAI si TODI-puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan industri MINYAK/GAS laut dalam yg. berBILLION(“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

   Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

   DAP Terima Latihan Dari Mossad?

   January 4, 2016 By WakeUp Malaya

   Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

   Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
   —–
   Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

   Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

   Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

   Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya.....

   Jadi, PI MAMPOS lu ANAK2 HARAM PELACUR2 SUNDAL BABI HANYIR-penuh NANAH yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

   Delete
  2. Tiada kehilangan RM4.3 bilion dari Felda dan FGV - Shahrir

   1. Pengerusi Felda, Tan Sri Shahrir Samad mengesahkan yang agensi tersebut tidak kehilangan RM4.3 bilion seperti yang dilaporkan oleh portal media tertentu semalam.

   2. Menurut Ahli Parlimen Johor Bahru tersebut dia mempunyai senarai bagaimana kesemua jumlah RM4.3 billion itu digunakan untuk pelaburan jangka panjang di dalam dan di luar negara.

   3. "Tiada wang yang hilang. Dari RM6 bilion yang diterima semasa penyenaraian Felda Global Ventures Holdings Bhd, kita membelanjakan RM1.7 bilion untuk peneroka Felda bagi membayar setiap keluarga sebanyak RM15,000."

   4. "Baki sebanyak RM4.3 bilion untuk pelbagai tujuan. Felda telah membuat bayaran "one-off" kepada kerajaan negeri Sabah (RM300 juta), Pahang RM250 juta, pinjaman perumahan untuk peneroka Felda RM400 juta, perbelanjaan mengurus RM883 juta dan pelaburan dalam hartanah di dalam dan di luar negara, membeli saham-saham dan beberapa perkara lagi."

   5. Shahrir membuat kenyataan tersebut apabila ditanya mengenai laporan oleh beberapa portal berita yang mendakwa kononnya RM6 bilion yang diterima oleh Felda selepas penyenaraian FGVH tidak dapat dikesan.

   6. Katanya RM1.438 bilion dilaburkan dalam hartanah di Bukit Katil, Melaka pada nilai RM304 juta, Hotel Grand Borneo di Sabah (RM86 juta), Apartmen Servis Grand Plaza di London (RM500 juta), bangunan Institut Penilaian Negara (INSPEN) (RM225 juta) dan saham Iris Corporation Berhad shares (RM110 juta).

   7. Menurutnya, Felda juga membeli Felda Technoplant Sdn Bhd yang bernilai RM38 juta manakala jumlah kerugian terkumpul Felda adalah sebanyak RM108 juta, melibatkan Projek Transnovasi.

   8. Menurut Shahrir, Felda juga telah membuat keputusan untuk menjual hotel yang dibeli oleh agensi tersebut di London pada harga RM548 juta pada tahun 2012. Jualan hotel ini akan dimuktamadkan tidak lama lagi.

   9. "Tugas saya adalah untuk memastikan wang yang dilaburkan oleh Felda adalah mengikut perancangan dan untuk memastikan pelaburan ini memberikan pulangan yang baik," katanya.

   Delete
 4. Kalau buletin utama tv3 disiarkan dalam bahasa tamil, agak2 penonton melayu nak tengok atau tidak? Kahkahkah..bodoh la lu blogger cacat, fokus kepada permasalahan bangsa, negara dan parti sendiri la bangang. Ini kau merepek cerita pasal dap, sapa nak peduli? Nama saja doktor tapi bangang. Itu pun nak kena ajar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Steady la jing RBA DAPigs. Macam ni menyalak nanti tokong DAPig bagi ko tulang babi utk ko sorang.

   Teruskan menyalak!

   Delete
  2. Nak dapatkan undi melayu tapi cerita hal bangsa cina..kahkahkah.

   Delete
  3. KEPALA BUTOH lu si HOMO2 345/426 JIJIK PENYAMAQ PEROGOL/PEMBUNUH/PEROMPAK/PERASUAH DAPJUBOQ BABI, PI MAMPOS lu ANAK HARAM PELACUR2 TEPI JLN. BABI HANYIR-penuh NANAH yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu! OKU malang pun lu nak HINA samapi mcm. tu si PENJAJAH KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI OI?!!!

   TAK pula lu TERLOLONG psl. Pusat ZAKAT hasil dr. ZAKAT yg. diDERMAkan oleh umat ISLAM/MELAYU kami yg. diSAMUN dan diJAJAH oleh si PENJAJAH PARASIT KAFIR HARBI ZIONIS DAPJUBOQ BABI! Patut diMAMPOSkan rejim PENJAJAH PARASIT amat CELAKA DAPJUBOQ BABI ni!

   Lihat di - https://utaranews.wordpress.com/2016/12/22/pemimpin-dap-p-pinang-tukar-pemberian-zakat-menjadi-derma/:


   Pemimpin DAP P.Pinang Tukar Pemberian Zakat Menjadi Derma

   12/22/2016 by administor91 in politik

   Amil atau pengurus zakat adalah satu pekerjaan yang jelas disebut di dalam dalil naqli. Perkataan amil misalnya ada dinyatakan di dalam al-Quran, iaitu pada ayat ke-60 surah at-Taubah, Allah SWT menyatakan: Sesungguhnya sedekah (zakat) itu adalah untuk para fakir, miskin, amil (para pengurus zakat)…

   Begitu juga di dalam hadis yang banyak menjelaskan peranan amil. Bahkan di dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan oleh Imam Muslim: Layanilah para petugas zakat (amil) itu dengan baik!

   Amil juga dilantik bagi menjalankan pentadbiran, termasuk mengutip zakat dan mengagihkannya kembali di kalangan orang-orang miskin. Begitu lah besarnya tugas seorang amil yang perlu umat Islam ketahui.

   Siapakah pula yang layak dilantik oleh pemerintah bagi menjadi amil zakat? Seseorang yang layak dijadikan Amil zakat haruslah memenuhi kesemua syarat-syarat iaitu seperti,
   a. Beragama Islam;
   b. Mukallaf (berakal dan baligh);
   c. Amanah;
   d. Memiliki ilmu pengetahuan tentang hukum-hukum zakat dan hal lain yang terkait dengan tugas Amil zakat.

   Tetapi di P.Pinang, tugas Amil untuk mengagih-agihkan zakat sekarang ini boleh pula diambil alih oleh orang-orang kafir tanpa sebarang rasa malu atau segan. Mungkin mereka beranggapan bahawa pengagihan bantuan zakat itu boleh diberikan oleh sesiapa sahaja secara sesuka hati.

   Perbuatan Timbalan Ketua Menteri DAP P.Pinang, P.Ramasamy yang seolah-olah mengambil alih tugas pusat Zakat didalam hal pembahagian bantuan zakat kepada fakir miskin, sangatlah dikesali kerana sewajarnya ia diserahkan kepada pemimpin Islam lainnya.

   Apakah tiada pemimpin Islam dikalangan kelompok kerajaan DAP negeri hinggakan orang kafir bertindak mengambil alih tugas amil zakat? Sangat memalukan jika perkara sebegini diambil mudah oleh pihak-pihak Pakatan.

   Menurut Pengerusi Perhubungan UMNO negeri, Dato Zainal Abidin Osman, pemberian zakat haruslah diberikan oleh orang Islam kepada penerima yang beragama Islam, bukannya oleh orang kafir.

   Jadi apa yang dilakukan oleh P.Ramasamy dan juga kerajaan DAP P.Pinang itu sangat menyinggung perasaan umat Islam secara keseluruhan. Kerana zakat merupakan satu ibadah didalam Islam, dan bukannya perkara yang boleh dimain-mainkan.

   (Nek Tempoyak)

   Nota: Esok, MAJLIS2 AGAMA ISLAM kita pula si PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN DAPJUBOQ BABI ni menJAJAH! Apa nak jadi nasib bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu di TANAH PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni?!

   Delete
 5. Memang si PENAKUT/PENIPU si MB PKRHOMO JUBOQ BABI HARAM JADAH ni!

  PADAN MUKA lu si rejim2 TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT si puaka2 RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - rejim2 ni patut diMAMPOSkan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Tok Landak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Si MB PARASIT/PENJAJAH/PERASUAH PKRHOMO JUBOQ BABI ni SEBENAQnya nak MENGALIH perhatian dr. PENINDASAN/PENGANIAYAAN berterusan terhadap bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu di KAPAR/KLANG/KUALA SELANGOR - di mana JLNRAYA2 dibiaqkan berLUBANG sini sana yg. MEMBAHAYAkan keselamatan para penunggang MOTOSIKAL MISKIN/SEDERHANA kita terutamanya; serta KAMPUNG2 MELAYU diBIAQkan BANJIR akibat LONGKANG2/PARIT2 tak TERURUS; dan rumah PPR yg. MAJORITI bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu MISKIN/SEDERHANA kita diBIAQkan MERANA akibat PENYELANGGARAAN yg. sengaja diABAIkan termasuk memBIAQkan MAJIKAN2 TAMAK meletak sampai 10-15 org. PEKERJA ASING cthnya dlm SATU flat (sampai depa buang NAJIS kat TANGGA sbb. hanya SATU tandas) serta KABEL2 ELEKTRIK terPUTUS/terDEDAH dan SAMPAH-SARAP diBUANG MERATA tpt. serta bhg BAWAH Flat2 BANJIR sbb. LANTAI PECAH /yg. boleh mengakibatkan DENGGI!

   Juga disyaki SABOTAJ2 berTERUSAN terhadap Industri USAHAWAN bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita termasuk disyaki mengGAJI GANGSTER2 DAPJUBOQ BABI HARAM JADAH utk. MABUK setiap malam di sebuah RESORT PEMANCING IKAN tangkap UDANG GALAH di KLANG, meMUSNAHkan RESORT YAB DS Jamal di KUALA SELANGOR; serta mengabaikan PENELANGGARAAN termasuk menjaga KEBERSIHAN dan PROMOSI cthnya di jeti sampan TRADISIONAL kpg. Kuantan (utk. melihat FIREFLIES), Pantai Jeram, Bukit Melawati yg. amat berSEJARAH diPROMOSIKan hanya sbg. tpt. bagi makan MONYET (di mana trem naik bukit ni TAK mau berHENTI kat tpt2 berSEJARAH bangsa BUMIPUTERA Islam/melayu di Bukit Melawati ni cthnya di TPT. MELIHAT ANAK BULAN; TELAGA TUJUH, PERIGI BERACUN & sbgnya!

   Begitu juga mahu diBINA KUBUR CINA di tengah2 LIMA kpg2 BUMIPUTERA Islam/Melayu di PUNCAK ALAM, KS; yg. amat TAK logik!

   Tok Landak.

   Nota: Malangnya SELANGOR terutamanya TANAH2 KPG2 ISLAM/MELAYU kita yg. berHADAPAN dgn. LAUT SELAT MELAKA di KUALA SELANGOR/KLANG/KAPAR (dan SELURUH Malaysia termasuk LANGKAWI - yg. berHADAPAN dgn. SELAT MELAKA & LAUT CHINA SELATAN) ), yg. makin diIDAMkan si PENJAJAH DAPJUBOQ BABI PARASIT - mahu juga diHALAU bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu mcm. kat P. Pinang dgn. menggunakan MO agama (cthnya disyaki melalui cadangan penubuhan kubur Cina gergasi di tengah2 kpg. Melayu di Kuala Selangor), apalagi KUALA SELANGOR amat PENTING juga utk. industri PELANCONGAN sungai paya (mangrove) dan laut SELAT MELAKA yg. berBILLION; yg. mana SELAT MELAKA (serta LAUT CHINA SELATAN) yg. amat STRATEGIK, sebenaqnya mahu diKUASAI tuan PENJAJAH DAPJUBOQ BABI ni, IS-rael/MOSSAD-CIA/NA*O yg. mana SUBMARIN2 berSENJATA NUKLEAR berPENGKALAN secara RAHSIA di BAWAH LAUT di DIEGO GARCIA (di mana MH370 kita disyaki diRAMPAS utk. MENCULIK2 SAINTIS2 CHINA yg. terKEMUKA)!

   Delete
  2. Apalah punya teori tangkap muat macam ni pun ada ??

   Delete
 6. Aku juga berHARAP agar para PEMIMPIN2 Bumiputera Islam/Melayu serta para KELUARGA mereka kita berHATI2 bila menaiki HELIKOPTER utk. berKEMPEN di Sarawak sekrg! Pastikan naik HELIKOPTER2 ATM bukan SWASTA sbb. disyaki NYAWA2 pemimpin2 bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita dan KELUARGA mereka dlm. BAHAYA!

  Tok Landak.

  #Umat ISLAM/MELAYU termasuk pemimpin2, pegawai2 polis/tentera, para intellektual, para ulama dan jutawan2 kita serta SELURUH bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu, sekrg. disyaki diSASARkan dgn. amat AGRESIF, oleh EJEN2/KULI2-MOSSAD/ISrael-ZIONIS HARAM JADAH; utk. diBUNUH atau diKURANGkan dlm. GENOSID, dgn. pelbagai MO DAJAL - spt. KEMALANGAN2 JLNRAYA (umat Islam senang dikenali dr. pakaian/hiasan ISLAM/Melayu)/UDARA, RACUN KIMIA, PENAGIHAN DADAH/KETUM dan KEMANDULAN/ditimpa pelbagai PENYAKIT BUAS melalui VIRUS2 MISTERI serta VAKSIN2 PALSU yg. menggunakan sel/organ/darah dr. ANJING/BABI/MONYET dsbnya serta FETUS bayi atau BAYI yg. diGUGURkan, di BUNUH atau diBIAKkan dlm makmal (sbb. itu puak KANIBAL ZIONIS sentiasa GILAkan PENGGUGURAN anak/PERANG).

  Cthnya disyaki Vaksin anti-Denggi yg. GANJILnya, kononnya hanya BERKESAN ke atas jenerasi MUDA antara 9-18 thn. oleh syarikat2 farmasi GERGASI spt. Sanof*/Merc* yg. diKUASAI oleh empayar SETAN ROTHSCHILD, yg. MENUBUHkan rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael (tapi kempen anti-Vaksin yg. asyik diREMEHkan oleh KemBANGANG, sebenaqnya BUKAN anti-SEMUA vaksin, hanya anti-Vaksin2 PALSU ZIONIS KANIBAL ni – lihat juga skandal Vaksin PALSU yg. MERBAHAYA di Indonesia dan China, di - http://www.bicara.news/indonesia-suntik-semula-kanak-kanak-mangsa-vaksin-palsu/ , Indonesia Suntik Semula Kanak-Kanak Mangsa Vaksin Palsu, Oleh Ketua Pengarang / dalam Dari Lensa / pada Wednesday, 29 Jun 2016)!!#

  ReplyDelete
 7. Rasanya jika ramai pemimpin2 politik Melayu dari gulungan "desperado" saperti Zaid Ibrahim menganggotai parti politik DAP maka akan lebih ramai lah pemimpin2 DAP dari kaum Cina yang akan keluar dari parti itu sebab kepada mereka ( walaupun tidak dinyatakan secara terbuka) DAP adalah kepunyaan kaum Cina dan hanya boleh dianggotai oleh orang Cina. Melayu dalam DAP hanya sebagai puppet atau window dressing. Teruk benar lah kalau orang macam Zaid pun tak faham.

  ReplyDelete
 8. Bahang cengkaman kuku besi Guan Eng turut terasa di Penang. Guan Eng sedang merancang untuk tetap berkuasa walaupun selepas dia meringkuk dipenjara kelak. Dia tidak akan memberi peluang kepada Team Chow Kon Yeow (CKY) untuk memperolehi kang taw dari kontraktor2 dan pemaju2 di Pulau Pinang. Kerana sekiranya Team CKY memperolehi kang taw tersebut maka Team CKY akan jadi lebih berkuasa dari Team Guan Eng/ Kit Siang.

  ReplyDelete
 9. Bye bye dapigs....bye bye Jing ternakan dapigs.

  Jangan lupa ambik ubat sambil menghirup Oldtown Whitecoffee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suruh novandri lambai bye2..tengok dia ada tangan ke tak wakakaka

   Delete
  2. Kepala bapak kau ajar menghina keadaan fizikal orang ka

   Delete
 10. kalau trend exodus ini berterusan akhirnya tiga parti ternama akan lebih dikenali dengan 1. parti Tun dan anak 2. parti cauvinis bapa dan anak dan 3. parti kipas ibu dan anak.

  ReplyDelete
 11. Guan Eng DAPig ni kaki penipu hipokrit sama dgn bapak dia Kit Siang DAPig !!!

  Dinasti Lim ni mmg patut dihancurkan. Lebih elok dihancurkan dari dalam parti tu sendiri.

  Tolak Dinasti Lim ni!!

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.