Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Sunday, March 05, 2017

MELAMPAU! DAP SELAR KHUTBAH JUMAAT & JAKIM !

Sebelum ini, kita telah berdepan dengan sikap biadap kerajaan DAP negeri yang masuk campur hal ehwal agama Islam.


Memorandum telah dihantar kepada Yang DiPertuan Agung. Kita berharap agar baginda akan dapat menyelesaikan segala kegusaran dan kerisauan umat Islam terhadap kebiadapan kerajaan DAP itu.
Baca : http://novandri.blogspot.com/2017/02/kerajaan-dap-masuk-campur-hal-ehwal.html
Satu lagi perkara yang tidak diketahui atau tidak dibincangkan oleh rakyat ialah motif portal pro-pembangkang SorosKini MalaysiaKini menyiarkan berita berdasarkan kepada intipati khutbah Jumaat yang disediakan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).

Yang terbaru, SorosKini MalaysiaKini menyiarkan berita bertajuk Khutbah selar sikap negatif pejuang wanita 


Kita tidak pasti siapakah wartawan MalaysiaKini yang menulis berita tersebut, bukan Islam atau Islam?
1. Jika bukan Islam, wartawan tersebut sudah pasti tidak tahu hujung pangkal agama Islam dan tidak layak membuat andaian sendiri tentang khutbah tersebut.

2. Jika Islam, wartawan tersebut tidak beretika kerana hanya melaporkan sebahagian kecil daripada keseluruhan intipati khutbah tersebut.
SorosKini MalaysiaKini berbohong kononnya khutbah Jumaat itu telah 'menyelar' sikap sesetengah pihak yang 'memperjuangkan kesamarataan gender'. Perkataan 'menyelar' ini adalah andaian wartawan MalaysiaKini (bukan Islam?) yang tidak tepat dan berbau jahat.

SorosKini MalaysiaKini juga  menyembunyikan maksud 'tindakan keji'. Jika merujuk kepada laporan portal pembangkang itu, 'tindakan keji' merujuk kepada 'pandangan dan propaganda untuk memburuk-burukkan Islam atas agenda tertentu'.

Tetapi jika kita rujuk teks khutbah, 'tindakan keji' merujuk kepada penganiayaan yang kadangkala berlaku terhadap kaum wanita.

Lebih jahat lagi ialah portal pro-pembangkang itu tidak pun menyertakan sebarang link web Jakim dan keseluruhan intipati khutbah Jumaat tersebut.

Ini akan pasti menyebabkan pembaca membuat andaian sendiri yang tidak tepat dan tidak betul. Manakala rakyat bukan Islam juga akan tersalah tafsir tentang ajaran agama Islam keseluruhannya.

And true enough. Kebiadapan dan sikap tidak bertanggungjawab SorosKini MalaysiaKini (wartawan bukan islam?) ini telah menimbulkan pelbagai fitnah dan andaian yang tidak tepat tentang maksud khutbah Jumaat tersebut.

Malah, seorang Melayu yang merupakan ahli Majlis Bandaraya Pulau Pinang dan juga memegang beberapa jawatan di dalam parti DAP juga dilihat tersalah tafsir kerana merujuk laporan tidak bertanggungjawab SorosKini MalaysiaKini.

Beliau mengkiritik seolah-olah Jakim digunakan untuk menyebarkan ajaran jahat (evil gospels) menyebarkan kebencian dan ketaksuban keterlaluan.
But what needs to be addressed is how government-sanctioned platforms that could have been used to preach tolerance, love and respect are instead being used to spread evil gospels that preach hatred and overzealous bigotry.
Melayu DAP ini juga mendakwa bahawa Jumaat lepas, masjid Wilayah Persekutuan telah went overboard sekali lagi semasa khutbah Jumaat. Went overboard???
Last Friday, a Federal Territories mosque went overboard once again during the Friday sermon. 
The content of the sermon, reported by Malaysiakini, highlighted Jakim’s (Department of Islamic Development Malaysia) questionable methods that seemingly favour religious bigotry and the inability to prioritise pressing issues or even put forth universal values that are in line with Islamic beliefs - more
Dakwaan dangkal wanita DAP ini mengingatkan kita kepada keceluparan mamat Eric Paulsen yang memfitnah kononnya Jakim mempromosikan ekstremism setiap Jumaat.

Baca : http://novandri.blogspot.com/2015/01/bukti-khutbah-jumaat-di-mana-eric.html

Yang amat memalukan ialah Melayu DAP ini merujuk kepada laporan 'separuh masak' MalaysiaKini untuk mengkritik intipati khutbah Jumaat dan Jakim.

Padahal, sebagai seorang yang berpelajaran, Melayu DAP ini sepatutnya lebih bijak menggunakan otaknya dan merujuk kepada keseluruhan kandungan khutbah tersebut. Beliau sepatutnya menanyakan diri sama ada berita yang disiarkan oleh SorosKini MalaysiaKini itu benar atau tidak, lengkap atau separuh masak sahaja yang hanya untuk mensensasikan berita.

Jika kita rujuk web Jakim, khutbah Jumaat itu bertajuk Islam Memerdekakan Wanita. Portal SorosKini MalaysiaKini tidak melaporkan bahawa:
Islam telah memberikan hak-hak yang sepatutnya ada dalam kehidupan kaum wanita.
Berbanding zaman jahiliyah, kita mendapati kaum wanita menerima satu layanan yang cukup buruk dan menjadi sejarah hitam kepada peradaban wanita. 
Sementara itu, Islam selaku agama rahmatan lil alamin datang menyelesaikan kemelut ini secara menyeluruh dan bersepadu.
Yang paling nyata ialah Islam terus mengangkat kedudukan wanita kepada satu tahap yang tertinggi tanpa meminggirkan hak asasi mereka sebagai manusia yang mulia darjatnya. 
Kini ramai wanita Islam kita terlibat dalam pelbagai sektor penting dalam rangka untuk memenuhi keperluan jasmani (hajat al-udhuwiyyah) dan naluri-naluri (al-ghara’iz) mereka seperti bekerja untuk mengukuhkan ekonomi rumahtangga, menyumbang tenaga dan kepakaran kepada masyarakat dan negara menurut kebenaran syarak.
Mereka bukan sahaja berjaya memperolehi kejayaan dunia, tetapi juga pahala dan balasan syurga di akhirat kelak sebagaimana firman Allah SWT dalam Surah At Talaq ayat 11 - seterusnya
Kepada Melayu DAP yang juga penolong Setiausaha Publisiti Wanita DAP Kebangsaan ini, saya sarankan agar perbetulkan persepsi anda tentang Jakim dan khutbah Jumaat itu mencakup pujian kepada Allah SWT, salawat kepada Rasulullah SAW, doa serta pelajaran dan peringatan bagi umat Islam.

Selidiki dahulu berita tersebut daripada sumbernya yang sah dan jangan percaya bulat-bulat portal SorosKini MalaysiaKini.

DAP janganlah pula cuci tangan mendakwa kenyataan Melayu DAP itu 'tidak mewakili pandangan parti DAP' jika isu panas diperkatakan.

Kepada portal pembangkang itu, kita sarankan agar portal itu tidak lagi mengeluarkan berita sesuka hati tentang khutbah Jumaat. Ianya tidak lengkap, amat mengelirukan dan mendatangkan pelbagai persepsi yang tidak benar tentang ajaran agama Islam.


SHARE ARTICLE :

38 comments:

 1. MACAM BIASA .... NANTI ITU DAPig KATA ITU BUKAN KENYATAAN RASMI DAP & CUCI TANGAN.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pembangkang mmg penipu & kaki fitnah & penghasut & segala kerja syaitan.

   Mana ada depa ni tolong rakyat. Menipu rakyat ada la. Tokong DApig kaki rasuah & salah guna kuasa.

   Anwar pulak jolok batang dia ke dlm lubang taik lelaki.

   Apek DAPig ni komunis.

   Delete
  2. Rasulullah SAW berpesan kepada kaum wanita agar jangan menjadi fitnah yang menular pada akhir zaman.

   Sabda baginda SAW. Mafhumnya: “Daripada Usamah bin Zaid r.a bahawa Nabi SAW telah bersabda: Aku tidak meninggalkan selepasku satu fitnah pun yang lebih membahayakan para lelaki selain fitnah wanita.” (HR Al-Bukhari dan Muslim)

   Delete
 2. Pelbagai pencabulan hak asasi manusia yang berlaku ekoran percubaan membendung skandal 1MDB telah dibangkitkan dalam Jabatan Negara Amerika Syarikat menerusi Laporan Negara AS Mengenai Amalan Hak Asasi Manusia 2016.

  "Ekoran skandal kewangan kerajaan pada 2014, pemberi maklumat dan pengkritik berdepan penapisan, ugutan polis, siasatan dan tuduhan jenayah.

  "Akhbar dan stesen media penyiaran menapis terlebih dahulu liputan berita mengenai skandal tersebut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Perdana Menteri tidak didakwa malah tidak dinamakan dalam kes ini disebalik dakwaan Tun Dr Mahathir Mohamad pada September 2015 kononnya Najib bimbang untuk ke luar negara kerana mungkin ditangkap Biro Siasatan Persekutuan (FBI). Ini adalah tidak benar bukan sahaja kes ini adalah kes sivil malah Najib turut tidak disebut dalam saman ini.

   Delete
  2. Pembanggang dan fitnah berpisah tiada

   Delete
 3. Malaysiakini
  Terkini
  Sukan
  Seni & Hiburan
  Kolum
  Surat
  TV

  '...hang dah puas aku tak main bini hang', cerita Zam mengenai Tunku

  5 Mac 2017, malam 8:37 (Dikemaskini 5 Mac 2017, malam 9:26)
  zainuddinmaidin tunkuabdulrahman najibrazak


  Bekas ketua pengarang Utusan Malaysia, Tan Sri Zainuddin Maidin hari ini mengaitkan hak Datuk Seri Najib Razak untuk kekal sebagai perdana menteri dengan langkah Tunku Abdul Rahman meletakkan jawatan itu sekitar tahun 1970 walaupun masih berhak memegangnya.

  "Bagi saya, anggota Parlimen yang dipilih oleh rakyat menerusi pilihan raya dan atas persetujuan parti berhak untuk menjadi perdana menteri walaupun tidak popular di kalangan majoriti rakyat. Maka itu Datuk Seri Najib berhak dari segi demokrasi.

  "Tetapi ketidak stabilan negara, kehilangan keyakinan rakyat yang berpunca dari ketidak cekapan dan ketidak bijaksanaan dalam pengurusan politik, ekonomi dan keselamatan adalah mewajarkan seseorang perdana menteri yang berfikiran demokratik untuk meletakkan jawatan.

  Pilihan Editor

  Menggali semula skandal forex 25 tahun lalu
  "Atas kesedaran dan sentivitinya terhadap perasaan rakyat lah maka Tunku Abdul Rahman meletakkan jawatan dan menyerahkannya kepada Tun Abdul Razak pada 23 September 1970 sekalipun dari segi demokrasi beliau masih berhak untuk terus jadi perdana menteri," kata Zainuddin dalam blognya.

  Beliau yang terkenal dengan gelaran Zam dan pernah menjadi menteri penerangan turut menyelitkan kisah peribadi Tunku yang dianggap beliau sebagai perdana menteri Malaysia yang paling jujur.

  "Dari pengalaman saya, tidak ada seorang pun perdana menteri Malaysia sejujur Tunku.

  "Tunku pernah duduk bercerita sehingga lebih jam satu malam antaranya tentang siapakah di sebalik usaha untuk menjatukannya dan memfitnahnya mempunyai skandal dengan seorang seniwati Melayu tersohor.

  "Bila suami kepada seniwati ini datang meminta ampun setelah mengetahui hal sebenar, Tunku bertanya 'Hang dah puas aku tak main bini hang'," kata Zam menceritakan pertemuan beliau dan rakan-rakan Utusan selepas Tunku tidak lagi menjawat kerusi nombor satu negara.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ha ha...lepas ni semua di telanjangkan...teringat altantunya...

   Delete
  2. *DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

   HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya - sbb depa nak JUAL Negara Islam kita ni pd. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD-NA*O!!!

   OI si TERORIS2 HOMO KEPALA BUTOH JIJIK - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-maria GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Jadi, PI MAMPOS lu si ANAK2 HARAM ZIONIS KAFIR HARBI dr. MAK2 PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPAK2 HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Delete
  3. Yg. si PENJAJAH PARASIT/LANUN ZIONAZI KAFIR HARBI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI punya KURANG AJAQ nak MEROMPAK dan JUAL Negara ISLAM kami ni pd. puak KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael-MOSSAD/SOROS-NA*O/CIA mcm. NEGARA ISLAM kami ni bapa2 HOMO JIJIK depa punya; TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA aaahhh?!!

   OI si TERORIS2 GILA BABI si HOMO2 JIJIK PENYAMAQ ZIONIS PENJILAT2 JUBOQ BABI si puak TERORIS PENJAJAH ZioNAZI CASH-is-KING DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/DIKTATOR madey anak beranak BANGSAT-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL/NECROPHILIA ISrael/ZIONIS ni - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. dpt. RASUAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/ZIONIS aaahhh??!!

   Dan TAK juga si PENJAJAH PARASIT TERORIS DAPJUBOQ BABI ni nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

   Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-CIA/NA*O ni yg. boleh dapat RASUAH sbnyk. USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJUBOQ BABI yg. diKETUAI si tony puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng HOMO boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan industri MINYAK/GAS laut dalam yg. berBILLION(“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

   Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

   DAP Terima Latihan Dari Mossad?

   January 4, 2016 By WakeUp Malaya

   Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

   Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
   —–
   Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

   Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

   Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

   Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya....

   Jadi, PI MAMPOS lu si KEPALA BUTOH ANAK2 HARAM dr. MAK2 PELACUR2 SUNDAL TEPI JLN./BAPA2 HOMO JIJIK-si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

   Delete
 4. ALAHAI .... JING RBA DAPigs KOMEN & TUKAR TOPIK PULAK. NAMPAK SGT DEPA NI TUTUP APA YG MIM DEDAHKAN PASAL DAPig NI!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. benda bodoh..tak dak isu pun...

   Delete
 5. jakim ni dah tak dak sapa percaya...menteri jakim ni kalau nak main golf diluar negara..buatla kursus kahwin kat sana kunun...cehhhh...lagipun ..ada ka teks kutbah jakim sentuh tentang 1mdb...sebab ularmak yg dok di jakim tu....

  ReplyDelete
  Replies
  1. FITNAH LAGI!!!

   Delete
  2. *DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

   HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya - sbb depa nak JUAL Negara Islam kita ni pd. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD-NA*O!!!

   OI si TERORIS 1145 HOMO KEPALA BUTOH JIJIK - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-maria GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Jadi, PI MAMPOS lu si ANAK HARAM ZIONIS KAFIR HARBI dr. MAK2 PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPAK HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Delete
  3. Anon 11.45 ni cakap dengan kepala lutut ke? kah kah kah...Saya percaya JAKIM. Majoriti rakyat Malaysia percaya JAKIM. Yg tak percaya tu lantaklah...kamu seorang kot.

   Delete
  4. Jing dapig mmg lebih percaya khalifah Lim Gone Eng drpd ustad2 Jakim...
   Fatwa Khalifah LGE boleh makan babi semeja dgn dia Mat Sabu org pertama yg ikut...hehehe

   Delete
 6. Rilek la...

  Anuwar jolok batang dia ke dalam lubang taik lelaki ...... cacai pembangkang rilek je. Puja lagi.

  ReplyDelete
 7. Pas negeri telah mempersembahkan isu pewartaan fatwa di negeri ini kepada Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V selaku Ketua Agama Islam kerana mendapati empat fatwa yang diluluskan masih belum diwartakan.

  Ketua Pemudanya, Afnan Hamimi Taib Azamudden berkata, pihaknya percaya masalah itu berpunca daripada campur tangan Majlis Mesyuarat Kerajaan (MMK) negeri yang tidak mewartakan fatwa atas alasan tidak bersesuaian dengan situasi politik semasa.

  ReplyDelete
 8. nak heran ke... melayu dapig tu kesah ke hukum hakam... dapig akan tabur dedak dengan syarat mereka yg konon melayu tu semua sanggup kedepan utk menjadi benteng utk dapig... tu sebab guru pondok berhukum HARAM sokong dapig... mufti pun befatwa dapig ni kapir harbi... bagi mereka org melayu islam... yg tak dapat ape pun dari dapig ni... cuma fitnah dan penipuan... tak payah le nak sokong kapir harbi ni... dorang ni HARAM untuk kita beri sokongan... bagi pemakan dedak tu... tak payah le kita kesahkan pun... dah jenis sanggup makan babi semeja ngan lge... daging yg tumbuh dari benda haram tu.. api neraka aje yg layak untuk dibakar... korang pikir dorang ni ada kesah... ada iman ke jika segala ancaman yg alquran sampaikan dorang tak pedulik.. jenis tak de beza ngan kapir yg tak pernah dengor pun khutubah tu... jenis yg pegi tido bila time solat jumaat walaupun majikan beri kelepasan... tu sebab mudah tepengaruh fitnah pasal khutubah ni semua...tak pernah dengor pun... berapa sen le dapig tu beri sampai nak gadai agama... entah lah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. tak payah cakap bab agama..jibon songlap duit berbillion...ada jakim kisah...rambut rosmah kalahkan kafir..ada jakim kisah...cehhhh...buat malu pada kapiaq saja...

   Delete
  2. tu sebab tak sanggup nak dengar org cakap pasal agama... jakim tu org agama... bila dengar kabor dari org fasik dah kena siasat... ni ke pula org kapir... jakim nak ke terima cakap kapir.. yg telah terbukti membuat fitnah... siap begambor sakan.. siap ada yg buat pengakuan data yg diputar belit... dah ada audit... dah ada siasatan... dan jakim nak kena ikut kehendak ko ke ... baru jakim tu dipercayai... rambut rosmah... kenapa... tak pakai tudung.. umor macam rosmah tu ikut pakai macam yg dia pakai tu kira salah ke... lebih baik pakai tudung.. jika tak pakai tudung tu tak ikut hukum ke... oooohh.. tu sebab tak mau dengor bab agama... jenis jahil.. tak tau hukum hakam....kalu ko tu memang le memalukan islam... tak tau pe pun hukum hakam... dah bepandukan khalifah omar @ lee guan eng...jadi bila si cina tokong tu befatwa korang dok ikut ... jakim korang hina... ko tu bodoh... hidup ko tu sebagai contoh bila dikatakan org yg jual agama utk sedikit dedak... ini lah sehina manusia...org jahil yg tak sedor diri tu jahilll....

   Delete
  3. *DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

   HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya - sbb depa nak JUAL Negara Islam kita ni pd. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/MOSSAD-NA*O!!!

   OI si TERORIS 1254 HOMO KEPALA BUTOH JIJIK - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. rejim2 KANIBAL/NECROPHILIA Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/kok-maria GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Jadi, PI MAMPOS lu si ANAK HARAM ZIONIS KAFIR HARBI dr. MAK PELACUR SUNDAL TEPI JLN. /BAPA HOMO JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Delete
  4. Rambut bini madey?

   Delete
 9. CELAKA betul si rejim2 TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - rejim2 ni patut diMAMPOSkan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Pusat ZAKAT hasil dr. ZAKAT yg. diDERMAkan oleh umat ISLAM/MELAYU kita pun habis diSAMUN dan diJAJAH oleh si PENJAJAH PARASIT KAFIR HARBI ZIONIS DAPJUBOQ BABI ni! Memmang patut diMAMPOSkan rejim PENJAJAH PARASIT amat CELAKA DAPJUBOQ BABI ni!

  Lihat di - https://utaranews.wordpress.com/2016/12/22/pemimpin-dap-p-pinang-tukar-pemberian-zakat-menjadi-derma/:


  Pemimpin DAP P.Pinang Tukar Pemberian Zakat Menjadi Derma

  12/22/2016 by administor91 in politik

  Amil atau pengurus zakat adalah satu pekerjaan yang jelas disebut di dalam dalil naqli. Perkataan amil misalnya ada dinyatakan di dalam al-Quran, iaitu pada ayat ke-60 surah at-Taubah, Allah SWT menyatakan: Sesungguhnya sedekah (zakat) itu adalah untuk para fakir, miskin, amil (para pengurus zakat)…

  Begitu juga di dalam hadis yang banyak menjelaskan peranan amil. Bahkan di dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan oleh Imam Muslim: Layanilah para petugas zakat (amil) itu dengan baik!

  Amil juga dilantik bagi menjalankan pentadbiran, termasuk mengutip zakat dan mengagihkannya kembali di kalangan orang-orang miskin. Begitu lah besarnya tugas seorang amil yang perlu umat Islam ketahui.

  Siapakah pula yang layak dilantik oleh pemerintah bagi menjadi amil zakat? Seseorang yang layak dijadikan Amil zakat haruslah memenuhi kesemua syarat-syarat iaitu seperti,
  a. Beragama Islam;
  b. Mukallaf (berakal dan baligh);
  c. Amanah;
  d. Memiliki ilmu pengetahuan tentang hukum-hukum zakat dan hal lain yang terkait dengan tugas Amil zakat.

  Tetapi di P.Pinang, tugas Amil untuk mengagih-agihkan zakat sekarang ini boleh pula diambil alih oleh orang-orang kafir tanpa sebarang rasa malu atau segan. Mungkin mereka beranggapan bahawa pengagihan bantuan zakat itu boleh diberikan oleh sesiapa sahaja secara sesuka hati.

  Perbuatan Timbalan Ketua Menteri DAP P.Pinang, P.Ramasamy yang seolah-olah mengambil alih tugas pusat Zakat didalam hal pembahagian bantuan zakat kepada fakir miskin, sangatlah dikesali kerana sewajarnya ia diserahkan kepada pemimpin Islam lainnya.

  Apakah tiada pemimpin Islam dikalangan kelompok kerajaan DAP negeri hinggakan orang kafir bertindak mengambil alih tugas amil zakat? Sangat memalukan jika perkara sebegini diambil mudah oleh pihak-pihak Pakatan.

  Menurut Pengerusi Perhubungan UMNO negeri, Dato Zainal Abidin Osman, pemberian zakat haruslah diberikan oleh orang Islam kepada penerima yang beragama Islam, bukannya oleh orang kafir.

  Jadi apa yang dilakukan oleh P.Ramasamy dan juga kerajaan DAP P.Pinang itu sangat menyinggung perasaan umat Islam secara keseluruhan. Kerana zakat merupakan satu ibadah didalam Islam, dan bukannya perkara yang boleh dimain-mainkan.

  (Tok Landak)

  Nota: Esok, MAJLIS2 AGAMA ISLAM kita pula si PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN DAPJUBOQ BABI ni menJAJAH! Apa nak jadi nasib bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS Islam/Melayu di TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Si rejim2 TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - ni sebenaqnya nak SABOTAJ penghargaan K'jaan kita melalui JAKIM sekrg. kpd. Allahyarham MUHAMMAD ALI! Lihat PENGHARGAAN ini di - http://penembak-tepat.blogspot.my/2017/03/malaysia-iktiraf-sumbangan-muhammad-ali.html , Malaysia iktiraf sumbangan Muhammad Ali | Semasa | Berita Harian, 05 Mac 2017.

   Sebenaqnya Allahyarham MUHAMMAD ALI, pejuang ISLAM terkemuka yg. berjaya MENYATUkan umat ISLAM termasuk di AMERIKA dr. bangsa KULIT HITAM (spt. MALCOLM X) disyaki diBUNUH dgn. SUNTIKAN senjata BIOWEAPON dari RACUN KIMIA methyl phenyl tetrahydropyrinide (MPTP) - oleh puaka2 Zionis MOSSAD/CIA!

   Lihat di - http://yournewswire.com/muhammad-ali-was-silenced-and-murdered/:

   Muhammad Ali Was Silenced And Murdered

   Posted on June 7, 2016 by Baxter Dmitry in Conspiracies // 42 Comments
   Muhammad Ali was murdered

   Reports have surfaced suggesting Muhammad Ali was injected with a drug known to cause Parkinson’s disease in the late 70s as part of a plot by the US government to strip its most influential, charismatic and dangerous critic of his voice and physical strength.

   Injection of methyl phenyl tetrahydropyrinide (MPTP), an amphetamine, causes ‘rapid onset of Parkinsonism’ according to the drug’s toxicity report. In 1976 Barry Kidston, a chemistry graduate from Maryland, injected himself with MPTP and within three days began displaying symptoms of Parkinson’s disease.

   Muhammad Ali was examined by the Mayo Clinic in 1981 and the world was told he had mild dementia pugilistica – a condition common among boxers. And as the years went by, the world accepted the idea that his boxing career bought on his Parkinson’s disease.

   Because it made sense, right? Well actually, no. There are no other cases of dementia pugilistica developing into Parkinson’s disease. It just doesn’t happen. Plenty of boxers have taken much worse, more regular blows than Ali throughout their careers and none of them have developed Parkinson’s disease via dementia.

   If reports are correct and Ali was injected with MPTP at the Mayo Clinic, then the government may have pulled off the perfect crime – nobody raised an eyebrow or asked any questions. The world simply accepted that Ali’s transition from dangerous radical to cuddly icon was due to a disease caused by his boxing career...... (teruskan membaca)

   Tok Landak.

   Nota: sbb. itu para PEMIMPIN Orang Asal/Indigenous ISLAM/MELAYU kita terutamanya YAB PM tercinta kita mesti ada para DOKTOR (termasuk DOKTOR GIGI) sendiri - yg. boleh diPERCAYAI!

   Delete
 10. PEMBETULAN:

  Si rejim2 TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - ni sebenaqnya nak SABOTAJ penghargaan K'jaan kita melalui JAKIM sekrg. kpd. Allahyarham MUHAMMAD ALI! Lihat PENGHARGAAN ini di - http://penembak-tepat.blogspot.my/2017/03/malaysia-iktiraf-sumbangan-muhammad-ali.html , Malaysia iktiraf sumbangan Muhammad Ali | Semasa | Berita Harian, 05 Mac 2017.

  Sebenaqnya Allahyarham MUHAMMAD ALI, pejuang ISLAM terkemuka yg. berjaya MENYATUkan umat ISLAM termasuk di AMERIKA dr. bangsa KULIT HITAM (spt. MALCOLM X) disyaki diBUNUH dgn. SUNTIKAN senjata BIOWEAPON dari RACUN KIMIA methyl phenyl tetrahydropyrinide (MPTP) - oleh puaka2 Zionis MOSSAD/CIA!

  Lihat di - http://yournewswire.com/muhammad-ali-was-silenced-and-murdered/:

  Muhammad Ali Was Silenced And Murdered

  Posted on June 7, 2016 by Baxter Dmitry

  Muhammad Ali was murdered

  Reports have surfaced suggesting Muhammad Ali was injected with a drug known to cause Parkinson’s disease in the late 70s as part of a plot by the US government to strip its most influential, charismatic and dangerous critic of his voice and physical strength.

  Injection of methyl phenyl tetrahydropyrinide (MPTP), an amphetamine, causes ‘rapid onset of Parkinsonism’ according to the drug’s toxicity report. In 1976 Barry Kidston, a chemistry graduate from Maryland, injected himself with MPTP and within three days began displaying symptoms of Parkinson’s disease.

  Muhammad Ali was examined by the Mayo Clinic in 1981 and the world was told he had mild dementia pugilistica – a condition common among boxers. And as the years went by, the world accepted the idea that his boxing career bought on his Parkinson’s disease.

  Because it made sense, right? Well actually, no. There are no other cases of dementia pugilistica developing into Parkinson’s disease. It just doesn’t happen. Plenty of boxers have taken much worse, more regular blows than Ali throughout their careers and none of them have developed Parkinson’s disease via dementia.

  If reports are correct and Ali was injected with MPTP at the Mayo Clinic, then the government may have pulled off the perfect crime – nobody raised an eyebrow or asked any questions. The world simply accepted that Ali’s transition from dangerous radical to cuddly icon was due to a disease caused by his boxing career...... (teruskan membaca)

  Tok Landak.

  Nota: sbb. itu para PEMIMPIN Orang Asal/Indigenous ISLAM/MELAYU kita terutamanya YAB PM tercinta kita mesti ada para DOKTOR (termasuk DOKTOR GIGI) sendiri - yg. boleh diPERCAYAI!

  ReplyDelete
 11. pesan aku kepada pengkomen2 isi khutbah jumaat tu, hadirkan diri untuk solat jumaat. dengar isi khutbah dengan jiwa terbuka, bukan cari isi khutbah untuk tujuan dihentam balik. solat jumaat adalah ibadah, bukan difardhukan secara suka2.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam,
   Inikah musuh dlm selimut. Xpergi solat Jumaat atau pergi utk cari fitnah kpd Islam. semoga Allah pelihara kita dr golongn laknat ini!

   Inilah bahayanya golongn munafik yg ditunjukkan Allah SWT sjk zaman Rasulullah Solallahualaihiwasallam lg.

   Sejarah telah merakamkan mereka ini sanggup menghina Rasulullah dn menjatuhkan Islam bersama org kafir harbi. Helah mereka licik. Sgt jht golongn ini apatah lg dizmn ini bebas media.. Lg galaklah mreka mmbuat jht.

   Ini perang saraf doktrin menghina JAKIM yg jd wadah utk hina Islam. Cerita fitnah ditampal pd JAKIM spy menghalalkan usaha menghina dn mengikis JAKIM yg merupakan Syiar dn Institusi Agama dlm negara ni.

   Sgt menyedihkan umat Islam kelihatan lembik dn xbrupaya melawan dkyah jht ini krn takut dilabel ekstrimist agama atau pro krjn Najib. Tp meteka yg anti Islam tdk pulk dilabel extrimis anti Agama??
   Biar mmbusuk bak najis tk mngpa jnji jgn klihatan bersama krjn.. Inilh doktrin SYAITAN dr golongn munafik laknatullah.

   Peliharalah Agama sblm Allah dtgkn musibahNya. Sgt sedih knpa khutbah Jumaat sudah boleh dikcau org2 ini tnpa diambil tindakan HASUTAN

   Delete
  2. ish..ingat dia saja yg pi masjid...kalau diri bergelomang dgn rasuah..anak bini tak ketahwanhala dlm beragama...pesta sexs..pesta arak...tak payahla cakap bab agama...jadi bahan ketawa saja...

   Delete
  3. Itulah yg berlaku dlm pakatan ye anon 11.36. Puak pluralisma/libralis lah katakan ...bergelumang dengan dosa dan agama dijadikan bahan ketawa. Ketawalah ... kelak akan menangis jika pintu taubat telah tertutup. Nauzubilah...hindarilah puak pakatan ni...bimbang tular...

   Delete
 12. dulu jakim..th..dan lain agensi agama..diterajui golongan pro..nampak berilmu..ada ciri.ciri keagamaan...bila jebon lantik puak perasuah ...puak jahil terajui agensi seperti jamil golf..azez maasters palsu....hancur semuanya..semua barua jebon untuk songlap duit rakyat..cehhh...nak sembang bab agama kunuuuuuun...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dulu golangan pro'gol liberal ini lah bodoh hukum hudud cakap ia tak adil. Kalau tak tahu asas agama baik jangan cakap ia. Sekarang golangan pro'gol liberal ini lah merosak kan islam cuba menyekat undang2 ruu533

   Delete
  2. Perasuah zaman dahulu lagi dahsyat. Sabotaj negara sendiri sampai bangkrap. Contoh: tenguk skendel Bank Bumiputera dan foreks BNM, PROTON, Perwaja dan banyak lagi. 1 dunia tahu. Tak de siasatan pulak tu...tutup..tutup sampai CIA keluarkan rekod lama. Keji tak keji kamu fikirlah sendiri.

   Delete
 13. Puak2 celaka haramjadag laknatullah melayu islam penyokong dapigd laknarullah taakan pernah rasa versalah bila tuan2 mrkemperlekehkan islam.
  Termasujlah bloger pemakan taik babi pembangkang laknatlah

  ReplyDelete
 14. Pendek kata semua hal yg ada kaitan dengan DAP adalah sampah, fitnah, palsu, penipu, cakap tak serupa bikin, u turn, hipokrit, kaki kelentung dan macam2 lagi perkara yg tak baik. Itulah pakatan pembangkang yg tak boleh diharapkan untuk membela rakyat.

  ReplyDelete
 15. Dapigs are dirty,ugly and greedy animals...Malay muslims! please stay away from them!

  ReplyDelete
 16. Dapigs...Pemakan babi tegar perangainya sebijik macam binatang yang kotor, hodoh dan tamak itu.....Dapigs punyai hati dan fikiran yg kotor, buruk sangka terhadap bangsa melayu islam....disamping itu Dapigs memberi contoh yg buruk dan hodoh kepada bangsanya.maka lahirlah anak cina yg kurang ajar dan tak berakhlak sama macam binatang oink,oink itu...Dapigs juga mengamalkan sikap tamak dan semua benda nak sapu...biawak makan!.ular makan!.labi2 makan...katak makan! tiada pantangnya..'bujur lalu melintang patah" jer.....Taklah heranlah lahirnya generasinya biadap,tiada akhlak dan tiada tatasusila...Tiadanya pegangan agama dan pedoman hidup...maka hidup tak ubah macam binatang...

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.