Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, April 06, 2017

DAP HINA ENAKMEN ISLAM - ISU PEROGOL & KAHWIN BAWAH UMUR !

Isu kenyataan Dato' Shabudin Yahya (BN - Tasek Gelugor) yang disalah anggap oleh ramai pihak berpunca daripada laporan berita yang tidak tepat dan jauh menyimpang daripada sebenarnya.


Inilah masaalahnya apabila media hanya melapurkan sebahagian kecil daripada penjelasan yang sebenarnya.

Yang sedikit itu dijadikan berita tanpa ada permulaan dan penghujungnya.

Manakala contoh-contoh yang diberikan oleh YB Shabudin itu sebenarnya amat jarang berlaku seperti yang dijelaskan tetapi masih diekploitasi oleh pihak media untuk dijadikan bahan utama berita dan pelaris.

Media seperti The STAR milik MCA dan FMT pula menggunakan tajuk-tajuk yang sensasi sehinggakan ianya out of context dan mengelirukan pembaca.

Kemudian ada pula yang kongsi dan hanya baca tajuk sahaja tanpa mahu tahu berita yang sebenarnya. Ramailah yang tersalah anggap perkara yang sebenarnya.

Sikap pihak media yang tidak beretika ini telah menyebabkan ramai pihak tersalah anggap.

Manakala puak pembangkang mengambil kesempatan untuk memburuk-burukkan parti UMNO dengan pelbagai tuduhan liar yang sebenarnya menunjukkan kebodohan pemimpin pembangkang itu sendiri.

Ini yang berlaku sekarang. Mujurlah perkara ini tidak berlarutan kerana beberapa penjelasan daripada cybertroopers UMNO dan YB Shabudin sendiri. Lihat 2 video di bawah:
Isunya tentang cadangan ahli Parlimen cauvinis DAP yang mahu kerajaan masukkan klausa 'Perkahwinan bagi wanita berumur 16 tahun ke bawah adalah diharamkan' dalam rang Undang-undang (RUU) Kesalahan Seksual Kanak-kanak 2017.

Tetapi seperti yang dijelaskan, perkahwinan dan kes jenayah adalah 2 entiti yang berlainan.

Malah TIDAK PERLU kluas seperti yang dicadangkan oleh DAP itu kerana Malaysia sudah ada undang-undang sivil (perkahwinan & penceraian) 1976  dan Undang-undang Keluarga Islam 1984.

Yang pastinya, rogol merupakan satu kes jenayah yang mesti dihukum. Tetapi yang cuba diperjelaskan ialah 'statutary rape'. Di antara penjelasan YB Shabudin Yahya :
Walau bagaimanapun, kes jenayah rogol yang dilakukan itu masih tetap menjadi satu kesalahan jenayah dan terpulanglah kepada pihak polis dan mahkamah dalam menentukan hukuman terhadap kesalahan yang dilakukan oleh perogol tersebut.
Tetapi dalam realiti masyarakat, terdapat banyak kes rogol yang diklasifikasikan rogol oleh undang-undang sebagai ‘statutory rape’ tetapi atas dasar persetujuan bersama (with consent)
Dalam menyelesaikan masalah tersebut keluarga cuba menutup malu dan tidak membuat laporan polis dan akhirnya membuat keputusan untuk mengahwinkan mereka.
Walau bagaimanapun, perkahwinan itu tidak boleh dilakukan sewenang-wenangnya oleh pihak wali tetapi perlu dapat kebenaran mahkamah Syariah terlebih dahulu.
Shabudin Yahya adalah bekas Hakim Syariah dan beliau mempunyai banyak pengalaman tentang kes-kes perkahwinan tidak seperti puak pembangkang yang tidak tahu apa-apa pun dan puak yang mengkritik membuat tuli!

Yang menjadi persoalan besar sekarang ialah perkara yang tersirat dan tersurat dek isu ini. Jika kita selidiki, parti cauvinis DAP sebenarnya cuba untuk mencabar undang-undang Islam yang termaktub dalam Undang-undang Keluarga Islam 1984.

Cauvinis DAP mahu 'perkahwinan bagi wanita berumur 16 tahu ke bawah diharamkan' tetapi bukan sahaja sudah ada undang-undang perkahwinan, ianya bercanggah dengan undang-undang Keluarga Islam 1984.
Seksyen 8 Umur minimum untuk perkahwinan

Tiada sesuatu perkahwinan boleh diakadnikahkan di bawah Akta ini jika lelaki itu berumur kurang daripada lapan belas tahun atau perempuan itu berumur kurang daripada enam belas tahun KECUALI jika Hakim Syarie telah memberi kebenarannya secara bertulis dalam hal keadaan tertentu.
Kita sedia maklum bahawa kes sedemikian sangat jarang berlaku dan syaratnya sangat ketat serta perlu mendapat consent Hakim Syarie.

Tetapi kita juga perlu faham bahawa ianya sudah termaktub sebagai satu enakmen Islam. Cadangan cauvinis DAP itu secara langsung telah mencabar seksyen 8 ini.

YB Shabudin Yahya telah menjelaskan bahawa mengikut enakmen Islam, mana-mana gadis yang hendak berkahwin bagi yang berumur 16 tahun dan ke bawah hendaklah mendapat kebenaran wali dan mahkamah.

Manakala bagi laki-laki bawah umur 18 tahun yang juga ingin melangsungkan perkahwinan perlu mendapat kebenaran mahkamah dan ianya tidak boleh dilakukan sewenang-wenangnya. Ini bermakna, enakmen Islam tidak beri kuasa sepenuhnya kepada wali bagi membenarkan berkahwin di bawah usia 16 tahun bagi perempuan dan 18 tahun bagi lelaki, tambah beliau lagi.


Apakah cauvinis DAP tidak tahu tentang Seksyen 8, undang-undang Keluarga Islam 1984 ini atau mereka sengaja buat-buat tidak tahu dan memang mahu mencabar Enakmen Islam ini?

Tambahan pula, beberapa dasar parti cauvinis DAP telah memperlekehkan Perlembagaan Malaysia tetapi tidak diketahui oleh ramai pihak termasuk pihak berkuasa!
Baca sini : http://novandri.blogspot.com/2017/04/ruu355-tiba-tiba-dap-buat-u-turn-jadi.html


SHARE ARTICLE :

23 comments:

 1. DAPig ni dah melampau !! Tapi kalau kita tak tengok betul2, kita mmg cuba ditipu DAPig ni !!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. #DESTROY the Penjajah Parasit/Penyamun KAFIR HARBI DAPerasuah-no 1 Dunia JUBOQ BABI & KULI2-terTONGGENG dia-si PKRHOMO ANJING KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT!

   Lihat PENDEDAHAN ni oleh bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali bin Abdul Rahman, ketika berceramah di Putrajaya pada 3 Julai 2012 - tentang MO Setan Zionis ‘Malaysian Malaysia’-si TERORIS PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN KAFIR HARBI HOMO DAPJUBOQ BABI; lihat di https://aidcnews.wordpress.com/2017/03/17/modus-operandi-malaysian-malaysia-didedahkan-bekas-aktivis-dap/ :

   Modus Operandi ‘Malaysian Malaysia’ Didedahkan Bekas Aktivis DAP

   AIDCNews

   , March 17, 2017

   ...Lim Kit Siang biasa kata dalam mesyuarat, Raja-raja yang ada di Malaysia ini adalah dari keturunan lanun, perompak dan penjudi. …Tuan-tuan masih ingat tak apa yang berlaku pada 11 April (2012) yang lalu, semasa pertabalan Yang Maha Mulia Duli Yang Dipertuan Agong. Tengok, bagaimanakah mereka menghina dan mencaci Raja.

   Kerana apa? Mereka yakin kalau dapat tawan Putrajaya, itulah pertabalan terakhir Agong di bumi Malaysia ni. Lepas ini tak ada dah. Kita akan lantik Presiden. Kita akan turunkan sembilan Raja. Kita akan lantik satu Presiden.

   Presiden pertama, memang kita akan bagi kat orang Melayu. Yang pertama sahaja. Lepas yang kedua, seterusnya akan diberi kepada orang Cina dan India. Macam Singapura lah....

   Azan kita tidak akan benarkan.....

   Bahasa Inggeris, kita akan jadikan bahasa kebangsaan. Bahasa Malaysia Cuma sebagai bahasa perantaraan sahaja. Bahasa Inggeris bahasa utama, bahasa kedua kita akan galakkan adalah bahasa Mandarin.

   Bagi DAP, bahasa Malaysia is a not value language.

   Inilah agensi pertama kita akan bubarkan selepas dua minggu kami tawan Putrajaya. MARA….Kita akan tubuhkan agensi lain bukan MARA. Nama MARA akan dihapuskan…..

   Tuan-tuan tahu tak dalam satu mesyuarat, Lim Kit Siang dengan Lim Guan Eng kata apa, “Bangsa yang paling bodoh dan yang paling malas dalam dunia ini adalah bangsa Melayu…. Dia kata, nilai seorang Melayu ni, “Nilai seorang Melayu ni RM100 sahaja. No more than that value.” .......

   Kami ingin menjadikan Malaysia sebagai sebuah Republik, macam Singapura....DAP paling benci tiga benda; Islam, Melayu dan Raja….Dia akan tukar Rejimen Askar Malaysia selepas ini. perkataan Melayu tu dia akan buang.

   Begitulah juga dengan Panglima Angkatan Tentera dengan KPN. Dua-dua jawatan tertinggi khas untuk orang Cina saja. Dia tak akan bagi dekat orang Melayu. Eksklusif untuk orang Cina…..

   Majlis Agama Islam akan dibubarkan dan akan digantikan dengan Majlis Antara Agama. Semua agama duduk dalam satu jabatan macam IFC. Kita akan gabung dan duduk dalam satu jabatan.

   Begitu juga wang zakat, boleh digunakan oleh orang bukan Islam. ....

   Mahkamah Syariah. Mahkamah yang berteraskan agama tidak akan dipraktikkan lagi di bumi Malaysia. Kita akan guna satu Mahkamah Sivil saja, yang lain semua kita akan tolak. Kita tidak akan iktiraf. Dasar Ekonomi Baru (DEB). Lepas Lim Guan Eng ambil sumpah, inilah kenyataan pertama dia, “Akan hapuskan Dasar Ekonomi Baru.”….

   Tuan-tuan tahu tak, kalau DAP dapat perintah banyak warganegara Taiwan, Hong Kong, Singapura akan memohon jadi rakyat Malaysia selepas ini...... (baca sendiri artikel amat PENTING ini sepenuhnya)

   (Tok Landak)

   Nota: Kalau berita ni TAK benaq, kenapa Razali TAK diSAMAN oleh spesis TERORIS PENJAJAH Zionis DAPJUBOQ BABI-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni?!! Dan kita boleh agak kenapa zah*dKITOL-geng AnwaqHOMO/KD*GAGAL tu enggan MENYIASAT bawah Akta TERORISMA!

   Dan si spesis PENYAMAQ2 PENAKUT KULIT BABI DAPJUBOQ BABI ni juga sedg. menCURI identiti RAZALI/TOK LANDAK/NEK TEMPOYAK/MAKCIK SAMBAL BELACAN utk. SABOTAJ/PALSUkan komen2 yg. ANTI-DAPJUBOQ BABI & yg. pro-YAB PM; serta mengGERTAK nak BUNUH/ROGOL Nek Tempoyak & Bapanya yg. bekas ASKAR, kerana depa punya TAKUT atas PENDEDAHAN Razali ni & mulut2 CILI PADI BERAPI Tok Landak/Nek Tempoyak/Makcik Sambal Belacan yg. amat ANTI-DAPJUBOQ BABI!

   Delete
 2. MANA JING2 NAJIB TAK MASUK KEJE LAGI? MAKAN GAJI BUTA KA? CEPAT JING..NAJIB DAH BAGI TULANG TU. CEPAT JILAT!! JANGAN LUPA UCAP "MEKASIH" KAHKAHKAH

  ReplyDelete
  Replies
  1. ORANG ISLAM TAK BELA ANJING. BEGITU JUGA TAK BELA BABI. ORANG2 DAP JER BELA ANJING DAN BABI. MACAM DIA BELA ANON 12.49. DIBERI TULANG UNTUK ANJING DAN DEDAK UNTUK BABI. SUPAYA KUAT MENYALAK DAN MENYONDOL. ADA FAHAM?

   Delete
  2. Biasala... cai pembangkang DAPig dah tak tau nak counter balik isu. Depa merepek la.

   Kesiannn ...

   Delete
  3. BERAPA KALI DAPig NI MAU KACAU & HINA ISLAM NI ??

   NAMPAK SGT DAPig PERTIKAIKAN UNDANG2 ISLAM TAPI ADA JUGAK MANGKOK2 YG JILAT GONE END CILAKA TU! PTUIII..

   Delete
 3. KENYATAAN Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Datuk Shabudin Yahaya mengenai perkahwinan antara mangsa rogol di bawah umur dengan perogolnya dalam sidang Parlimen kelmarin, telah menerima kecaman ramai netizen di media sosial.

  Ramai tidak setuju apabila Shabudin menjelaskan undang-undang tidak menghalang mangsa rogol daripada berkahwin dengan individu merogolnya, walaupun perbuatan merogol adalah satu jenayah.

  Seorang netizen yang memberikan kritikan dalam Facebook Sin Chew Daily menulis: "Beliau adalah ahli parlimen dan bekas hakim mahkamah syariah, tidak disangka-sangka boleh mengeluarkan kenyataan seperti itu.

  "Saya ingin tahu bagaimanakah reaksi seluruh dunia sekiranya media negara asing memetik kenyataan beliau ini."

  Seorang lagi netizen pula berpendapat, seorang perogol mesti dikenakan hukuman setimpal di bawah undang-undang dan bukan menutup kesalahannya dengan mengahwini mangsa yang dirogolnya.

  Malah, tidak kurang pula yang menyindir ahli parlimen tersebut agar kembali semula ke tadika kerana mempunyai fikiran kurang matang.

  "Fikirannya macam budak umur 5 tahun, rasanya lebih elok masuk ke tadika semula," kata seorang lagi netizen.

  Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan turut membidas kenyataan Shabudin itu dengan menyifatkannya sebagai cadangan 'jijik'.

  Ketika menyertai pembahasan meminda Rang Undang-undang Kesalahan-kesalahan Seksual Terhadap Kanak-kanak bagi mengharamkan perkahwinan bawah umur kelmarin, Shabudin dipetik sebagai berkata: "Mungkin dengan sebab perkahwinan itulah mereka dapat melalui satu kehidupan yang lain, yang lebih sihat, yang lebih baik dan seorang isteri yang dirogol tadi. Sekurang-kurangnya dia ada suami dia, ada orang yang boleh jadi suaminya pada ketika itu,” katanya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. keluar kenyataan begong..kemudian salahkan orang...buat malu islam..

   Delete
  2. Alahai ..... inilah yg berlaku bila netizen tak baca yg sepenuhnya & baca portal2 pembohong pro-pembangkang

   Delete
  3. CELAKA lu spesis KEPALA2 BUTOH KAFIR HARBI 830/900 HOMO2 ZIONIS JIJIK PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP - TAK habis2 nak mengHINA Islam/umatnya!

   TAK pula lu terLALAK mcm. apabila rejim2 CANNIBAL/NECROPHILIA Barat-NA*O/IS-rael memBUNUH/MEROMPAK/MEROGOL/memperDAGANGkan ORGAN2 umat ISLAM/KATHOLIK dlm. GENOSID sesuka hati yg. TAK habis2, ke atas DUNIA ISLAM/KATHOLIK termasuk MENUBUHkan IS/ISIL/ISIS (spt. diDEDAHkan oleh bekas PERISIK CIA/NSA, Snowden) aaahhhh???!

   Dan lihat juga perkahwinan anak2 kecil (CHILD MARRIAGES)yg. berLELUASA kat INDIA tu, si HARAM2 JADAH oi!

   Di - http://www.adelaidenow.com.au/lifestyle/parenting/chilling-footage-shows-child-brides-as-young-as-five-bursting-into-tears-after-being-forced-to-marry-older-men/news-story/34f383878da1f09858d24b6d88f0c4c2

   Chilling footage shows child brides as young as five bursting into tears after being forced to marry older men
   The Sun, The Sun

   April 21, 2016

   THIS upsetting video shows weeping children — some as young as five — being forced to marry older grooms in a mass ceremony in India.

   The distressing clip shows a 10-year-old girl crying uncontrollably as she holds the hand of her teenage partner.

   The girl is dressed in a pink veil and can be heard pleading for help as she is forced to walk around a fire seven times in the Hindu ritual......(teruskan membaca)

   Jadi, PI MAMPOS lu si spesis ANAK HARAM HOMO KULIT BABI JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. spesis MAK2 PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI JLN.-main JUBOQ BABI /BAPAK2 HOMO terTONGGENG JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diROGOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Delete
 4. Wartawan yg tulis secara semberono begitu patut diambil tindakan kerana ia jelas terlebih menyusahkan dan melanggar etika kewartawanan. Wartawan patut menerangkan kepada masyarakat apa yg sebenarnya. Cara penulisan berita beliau itu seolah2 sengaja untuk memberi ruang kepada DAP menyerag UMNO/BN.

  DAP pulak kenapalah bodoh sangat. Bukan ke kamu tu ada bersama di dewan sewaktu perbincangan, sepatutnya dah faham apa sebenarnya. Tapi sengaja menggunakan berita pincang yg ditulis oleh wartawan goblok untuk menyerang. Kesimpulannya DAP = wartawan berkenaan = goblok.

  ReplyDelete
 5. Ruu355 yg tiada kaitan dgn org kafir pun ditentang dap,,tak heran la perkara yg dibangkitkan yb shabudin yahya itu di spin dap utk menunjukkan membuktikan kpd dunia luar islam itu ugama yg tak betul. Sah,,dap kafir harbi. Jika zaman tiada polis dan undang2 kemungkinan besar angkat senjata tembak umno dan pas..

  ReplyDelete
 6. Peguam Negara Switzerland Michael Lauber yakin siasatan pengubahan wang haram melibatkan 1MDB akan membuahkan hasil walaupun pihak berkuasa Malaysia enggan bekerjasama.

  “Ia bukan tiada harapan, sebaliknya bertentangan sama sekali,” Lauber dipetik sebagai berkata dalam sidang media, lapor Reuters.

  Katanya, siasatannya mencatat kemajuan berdasarkan laporan-laporan pengubahan wang haram, dokumen-dokumen bank diteliti dan kerjasama dengan Singapura dan negara-negara lain.

  Lauber juga berkata sangat wajar bagi Malaysia untuk bekerjasama dalam siasatan itu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kah kah kah...fitnah kunun...lepas ni jebon masuk dlm....

   Delete
  2. KAHKAHKAH .... BILA CACAI DAPig & ProTUN tak tau nak komen dah!!

   Delete
  3. Lu si CELAKA2 nak PUJA Switzerland yg. mana BANK2 dia amat pro-RASUAH & terlibat dlm SINDIKET2 global SENJATA/DADAH termsk. terlibat dg. si puaka TERORIS/PERASUAH ZIONIS no-2, Soros; & yg. no-1, si Empayar Rothschild, yg. MENUBUHkan rejim CANNIBAL-NECROPHILIA IS-rael JUBOQ BABI??!

   OI si TERORIS KEPALA2 BUTOH 1256/58 si GILA2 BABI HOMO PENYAMAQ si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA psl. si TUAN lu, si TERORIS DAPJUBOQ BABI dpt. RASUAH HARAM JADAH yang berBILLION dr. rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael/ZIONIS aaahhh??!!


   TAK juga lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat RASUAH BERATUS BILIION utk. INDUSTRI2 SENJATA Barat/ISrael - apabila depa MEROMPAK/MENJAJAH Dunia Islam dgn. amat KEJAM! Dahlah memBUNUH umat ISLAM dlm. GENOSID sesuka hati bersama IS(IS)rael termasuk MENUBUHkan IS/IS! Dasar puak TERORIS JUBOQ BABI BARAT/ZIONIS!

   Dan lihat siapa si TERORIS ZIONIS JUBOQ BABI Soros-PERASUAH-PENGGUBAH WANG HARAM /PENIPU/PEROMPAK -no-1 dunia ni – yg. juga Leftenan KANAN empayar ZIONIS Rothschild-si PENUBUH rejim TERORIS KANIBAL ISrael serta pertalian Soros dgn. Bank-bank Switzerland yg. juga amat pro-RASUAH & terlibat dlm SINDIKET global SENJATA/DADAH - lepas tu K’jaan Switzerland/US-Barat nak MENYIASAT 1MDB kami; dasar si PENIPU/PENYANGAK nak MAMPOS) ! Di - http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/secretsoc_20century/secretsoc_20century10.htm, GEORGE SOROS AND THE ROTHSCHILD CONNECTION:

   …..Who was George Soros?

   ….The official story says that he was born in 1930 to Jewish parents and as a teenager had been chased from Budapest by the Nazis…..

   William Engdahl knows this to say about him:

   “Soros speculates on the world’s financial markets via his secret off-shore company Quantum Fund NV, a private Investment fund that handles a portfolio of four to seven billion US$ for several “clients”. The Quantum Fund is registered in the tax haven of the Netherlands Antilles in the Caribbean. In order to evade control of his financial activities by the U.S. administration not a single U.S. citizen sits on the board of Quantum. Its directors are a curious mixture of Swiss and Italian financiers.

   “Soros has been identified as a front man of the Anglo-French Rothschild banking group. Understandably neither he nor the Rothschilds want this important fact to be public, so the tight links to his friends in the London ‘City’, in the British foreign ministry, in the state of Israel and to his mighty friends in the American Establishment would stay concealed.”
   Among the members of the board of the Quantum Fund is one Richard Katz. He is at the same time head of the Rothschilds Italia S.p.A. in Milan and is also on the board of the commercial bank N.M. Rothschild & Sons in London. Another member of the board is Nils O. Taube.

   He is a partner in the London investment group St. James’ Place Capital which counts Lord Rothschild among its main partners. A frequent partner of Soros in several of his speculations – especially in the driving up of the gold quotation – is Sir James Goldsmith, a relative of the Rothschild dynasty. On the board of Quantum we also find the heads of some highly “discreet” Swiss private banks (who help the syndicated of organized crime – weapons and drugs – to launder their money)…….

   Jadi, si HOMO2 JIJIK, PI MAMPOS lu LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH/PARASIT ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

   Delete
  4. Lauber ni nak habis term. Cuba korang check betul betul. Jangan jadi macam Loretta Lynch. Apa pun tak boleh.

   Delete
 7. Ada baiknya Dap bimbang generasi muda mereka berakhlak seperti alvin tan dan bekas kekasihnya.

  Hidup tanpa sempadan.
  ReplyDelete
 8. Alaa .... rilek la. Apa yg pening2 pasal akta la Dap la.

  Anuar yg jolok batang dia dalam lubang taik lelaki pun mereka puja & sokong.

  So rilek la..

  ReplyDelete
 9. Dah tiba masanya TUMBANGkan si puak2 KITOL/LIBERAL PENGKHINAT Islam/Melayu ni serta MCacing/GerakanBIADAP-siPENJILAT2 rejim2 TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!!! Depa yg. plg. LICIK nilah yg. menSABOTAJkan UMN* dr. DALAM; yg. buat RAKYAT terutamanya bangsa Orang Asal/Indigenous ISLAM/Melayu dok MARAH; dan mungkin akan MENGUNDI parti PAS!

  Kem2 yg. GAGAL:

  KD* - seolah dah diKUASAI puak MAFIA - DADAH/PATI/SINDIKET2 PELACURAN warga asing/KEMALANGAN2 JLNRAYA begitu berLELUASA (termsk. kes2 yg. MAJORITI disyaki MANGSA2 KEMALANGAN termsk. yg. amat KEJAM, adalah bangsa Islam/Melayu - bukan main LEMBAP kes2 diSIASAT & IDENTITI2 PEMANDU2 selalunya diRAHSIAkan; BANGSAT betul!!!); bahkan puak TERORIS BerSHIT tak pernah diHUKUM walau berDEMO dgn. amat GANAS & tanpa PERMIT tapi bukan main BUAS diLAYAN GM/bangsa Islam/Melayu kita yg. berani berDEMO kat mana2; begitu juga puak PENJAJAH DAPJUBOQ BABI tak pernah diSIASAT di bawah Akta TERORISMA tentg. dpt. RASUAH/LATIHAN dr. MOSSAD!

  KemMed*i (bersama KD*GAGAL tu) - di mana puaka2 GILA PORNO/HOMO membiaqkan si stesyen2 ASING terutamanya dr. BARAT, kat AST*O/Ifl*x HOMO/PORNO JUBOQ2 BABI - terus BEBAS utk. MENORMALkan budaya PORNOGRAFI/LUCAH melalui program2 (terutamanya prog2 REALITI yg. penuh puaka2 ZIONIS SAMPAH2)/filem2 - yg. kesemuanya makin diKUASAI puaka2 BETINA/JANTAN2 HOMO/PORNO Zionis termsk. meNORMALkan adengan mengHISAP DADAH terutamanya ROKOK2 yg. ada GANJA; yg.telah menyebabkan jenerasi MUDA makin KETAGIH budaya PORNOGRAFI/DADAH dan juga salah satu sbb. kenapa jenayah SEKSUAL terhdp. KANAK2 juga MENINGKAT!

  Tok Landak.

  Nota: Ini hasil pemerhatian dan percakapan aku dgn. penyokong2 PA*!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ko tak payah meroyan..tak dak sapa baca apa yg ko tulih...bingai kot...

   Delete
  2. Dan tgk. si PENJAJAH PARASIT/LANUN Paria SingaPORK-DALANG DUA MUKA ni ; yg. mengHINA dgn. amat RASIS terhdp. BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita kat TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang berzaman BUMIPUTERA kita ni! HARAMkan si PARIA RASIS HOMO ni dr. msk. MALAYSIA! Dan aku juga dah MUAK dgn. Kem. LUAQ tu - LEMBAP betul; JAWABlah dgn. TEGAS! Kalau negara TURKI/CHINA/RUSSIA kena HINA mcm. ni - depa pasti TAK akan DIAM mcm. PENGECUT memanjang!

   Lihat di - http://mahamissa.blogspot.my/2017/04/bersih-sangat-ka-warga-singapura-ni.html :

   BERSIH Sangat Ka Warga Singapura Ni ??

   6 April 2017

   MMI tak pastilah bab-bab mulut celupaq ni hanya terarah kepada kumpulan tertentu sahaja , apa yang MMI faham mulut celupaq ni melibatkan semua jenis orang tak kira bangsa mana sekalipun.Tapi sejak dua menjak ni puak-puak belah pulau di hujung selatan Malaysia ni nampak semacam punya ranggi dok mai balun orang Melayu Malaysia !

   Menteri Undang-Undang Singapura ni dah buat satu statement kata orang Melayu Malaysia ni cenderung kepada kumpulan pengganas .. Ish rasanya biadap sangat kot !

   Menurut laporan media haluan kiri Singapura, States Times Review, Shanmugam didakwa membuat kenyataan itu ketika bercakap di sebuah seminar dihadiri pemimpin akar umbi parti PAP di republik itu.

   “Melayu Singapura hari ini pada kedudukan pendidikan, skil dan kekayaan adalah lebih baik dari Melayu di Malaysia atau di Indonesia. Sama juga seperti kaum India, dan Cina di Singapura.

   “Menteri K Shanmugam turut memberitahu, masyarakat Islam Singapura mereka tidak sepatutnya menjadi seperti orang Islam di Malaysia kerana di Malaysia mereka taksub dengan kumpulan pengganas,” lapor States Times Review.....(teruskan membaca)

   (Tok Landak)

   Delete
  3. Go LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP atas MUKA HODOH-mcm-BABI SONDOL lu spesis HOMO JIJIK 1025 OI!!

   Delete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.