Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Wednesday, April 12, 2017

DAP GAGAL ! GUAN ENG & KIT SIANG LETAK JAWATAN?

Selain daripada menuding jari ke pihak lain untuk menutup keburukan dan betapa rosaknya parti DAP, satu perangai buruk parti cauvinis itu ialah menangguk di air yang keruh.

 

Guan Eng DAP dilihat cuba mengambil kesempatan ke atas isu kenyataan Dato Shabudin Yahya yang telah diputar belitkan oleh media. Kroni tegar Kit Siang DAP itu dilaporkan akan membentangkan usul di Sidang Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang pada Mei ini untuk 'mengecam' ucapan perbahasan Shabudin Yahaya

Jika benar seperti yang dilaporkan, ianya menunjukkan sikap ahli politik yang tidak matang dan kebudak-budakkan kerana gagal untuk memahami isu sebenarnya yang telah diperjelaskan berulang-kali.
Baca : http://novandri.blogspot.com/2017/04/malunya-pekung-lim-guan-eng-dap-rogol.html
"Sikap tidak matang Guan Eng DAP ini adalah satu tindakan ‘membalas dendam’ terhadap YB Ahli Parlimen Tasek Gelugor itu kerana Guan Eng DAP sakit hati berikutan pendedahan oleh Shabubin Yahya di Parlimen tahun lalu mengenai pembelian banglo terlajak murah oleh Guan Eng. Dan disebabkan pendedahan di Parlimen itu, Guan Eng menanggung malu besar kerana telah didakwa di mahkamah atas dua pertuduhan rasuah" jelas Datu Seri Zainal Abidin Osman, Pengerusi UMNO negeri Pulau Pinang.
UMNO Pulau Pinang sekali lagi mengulangi desakan terhadap YAB Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng untuk bercuti atau melepaskan jawatan Ketua Menteri yang disandang beliau sehinggalah perbicaraan kes rasuah beliau di Mahkamah selesai.
Kedegilan atau keengganan beliau melepaskan jawatan atau bercuti mencemar kewibawaan Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang bilamana dia dituduh melakukan rasuah.
Saksi-saksi kes terutamanya pegawai-pegawai kerajaan akan serba salah dan rasa tertekan sekiranya mereka dipanggil untuk memberi keterangan terhadap seorang Ketua Menteri yang masih atau sedang memegang jawatan.
Jadual perbicaraan kes yang panjang juga akan mengganggu pelaksanaan tugas harian Ketua Menteri dan berkemungkinan merencat perjalanan pentadbiran Kerajaan Negeri.
Sehubungan itu UMNO Pulau Pinang telah memutuskan dan meminta YB Ketua Pembangkang, untuk membawa satu Usul bagi mendesak peletakan jawatan Ketua Menteri di Sidang DUN Pulau Pinang yang dijadualkan bermula sidang pada 19hb Mei ini.
Persoalannya, beranikah Speaker Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang untuk membenarkan usul Guan Eng letak jawatan dibahaskan kerana jika tidak dibenarkan, ianya memberi persepsi bahawa speaker DUN takut dan sekadar mendengar perintah Guan Eng DAP?

Dalam masa yang sama, Guan Eng DAP bukan sahaja patut meletakkan jawatan Ketua Menteri tetapi beliau perlu meletak jawatan Setiausaha Agung DAP. Beliau yang begitu ghairah menyalahkan MCA dan Gerakan kononnya perlu bertanggungjawab kerana membenarkan pembentangan RUU 335 ini sebenarnya telah gagal untuk mendapat sokongan parti PKR dan juga parti PPRM dalam isu pindaan RUU 355 itu.

PKR mengambil keputusan untuk 'menghormati hak Ahli Parlimen Marang, Abdul Hadi Awang untuk membentangkan usul tersebut.' Semua ahli parlimen diwajibkan untuk menyokong pandangan Anwar Ibrahim itu.

Begitu juga dengan parti PPRM yang 'tidak menolak untuk menyokong Rang Undang-Undang (RUU) Persendirian untuk meminda Akta Bidangkuasa Jenayah (Mahkamah Syariah) 1965 atau Akta 355 jika pandangan Muhyiddin Yassin diambil kira'. 

Dan jika merujuk kepada kenyataan PKR dan PPBM ini, bukan sahaja Guan Eng, malah Lim Kit Siang DAP juga patut meletakkan jawatan kerana kegagalan mereka itu.
SHARE ARTICLE :

15 comments:

 1. DAPig MESTI DIHAPUSKAN !! DINASTI LIM MESTI DIJATUHKAN !!

  ReplyDelete
  Replies
  1. #DESTROY the Penjajah Parasit/Penyamun KAFIR HARBI DAPerasuah-no 1 Dunia JUBOQ BABI & KULI2-terTONGGENG dia-si PKRHOMO ANJING KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT!

   Lihat PENDEDAHAN ni oleh bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali bin Abdul Rahman, ketika berceramah di Putrajaya pada 3 Julai 2012 - tentang MO Setan Zionis ‘Malaysian Malaysia’-si TERORIS PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN KAFIR HARBI HOMO DAPJUBOQ BABI; lihat di https://aidcnews.wordpress.com/2017/03/17/modus-operandi-malaysian-malaysia-didedahkan-bekas-aktivis-dap/ :

   Modus Operandi ‘Malaysian Malaysia’ Didedahkan Bekas Aktivis DAP

   AIDCNews

   , March 17, 2017

   ...Lim Kit Siang biasa kata dalam mesyuarat, Raja-raja yang ada di Malaysia ini adalah dari keturunan lanun, perompak dan penjudi. …Tuan-tuan masih ingat tak apa yang berlaku pada 11 April (2012) yang lalu, semasa pertabalan Yang Maha Mulia Duli Yang Dipertuan Agong. Tengok, bagaimanakah mereka menghina dan mencaci Raja.

   Kerana apa? Mereka yakin kalau dapat tawan Putrajaya, itulah pertabalan terakhir Agong di bumi Malaysia ni. Lepas ini tak ada dah. Kita akan lantik Presiden. Kita akan turunkan sembilan Raja. Kita akan lantik satu Presiden.

   Presiden pertama, memang kita akan bagi kat orang Melayu. Yang pertama sahaja. Lepas yang kedua, seterusnya akan diberi kepada orang Cina dan India. Macam Singapura lah....

   Azan kita tidak akan benarkan.....

   Bahasa Inggeris, kita akan jadikan bahasa kebangsaan. Bahasa Malaysia Cuma sebagai bahasa perantaraan sahaja. Bahasa Inggeris bahasa utama, bahasa kedua kita akan galakkan adalah bahasa Mandarin.

   Bagi DAP, bahasa Malaysia is a not value language.

   Inilah agensi pertama kita akan bubarkan selepas dua minggu kami tawan Putrajaya. MARA….Kita akan tubuhkan agensi lain bukan MARA. Nama MARA akan dihapuskan…..

   Tuan-tuan tahu tak dalam satu mesyuarat, Lim Kit Siang dengan Lim Guan Eng kata apa, “Bangsa yang paling bodoh dan yang paling malas dalam dunia ini adalah bangsa Melayu…. Dia kata, nilai seorang Melayu ni, “Nilai seorang Melayu ni RM100 sahaja. No more than that value.” .......

   Kami ingin menjadikan Malaysia sebagai sebuah Republik, macam Singapura....DAP paling benci tiga benda; Islam, Melayu dan Raja….Dia akan tukar Rejimen Askar Malaysia selepas ini. perkataan Melayu tu dia akan buang.

   Begitulah juga dengan Panglima Angkatan Tentera dengan KPN. Dua-dua jawatan tertinggi khas untuk orang Cina saja. Dia tak akan bagi dekat orang Melayu. Eksklusif untuk orang Cina…..

   Majlis Agama Islam akan dibubarkan dan akan digantikan dengan Majlis Antara Agama. Semua agama duduk dalam satu jabatan macam IFC. Kita akan gabung dan duduk dalam satu jabatan.

   Begitu juga wang zakat, boleh digunakan oleh orang bukan Islam. ....

   Mahkamah Syariah. Mahkamah yang berteraskan agama tidak akan dipraktikkan lagi di bumi Malaysia. Kita akan guna satu Mahkamah Sivil saja, yang lain semua kita akan tolak. Kita tidak akan iktiraf. Dasar Ekonomi Baru (DEB). Lepas Lim Guan Eng ambil sumpah, inilah kenyataan pertama dia, “Akan hapuskan Dasar Ekonomi Baru.”….

   Tuan-tuan tahu tak, kalau DAP dapat perintah banyak warganegara Taiwan, Hong Kong, Singapura akan memohon jadi rakyat Malaysia selepas ini...... (baca sendiri artikel amat PENTING ini sepenuhnya)

   (Tok Landak)

   Nota: Kalau berita ni TAK benaq, kenapa Razali TAK diSAMAN oleh spesis TERORIS PENJAJAH Zionis DAPJUBOQ BABI-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni?!! Dan kita boleh agak kenapa zah*dKITOL-geng AnwaqHOMO/KD*GAGAL tu enggan MENYIASAT bawah Akta TERORISMA!

   Dan si spesis PENYAMAQ2 PENAKUT KULIT BABI DAPJUBOQ BABI ni juga sedg. menCURI identiti RAZALI/TOK LANDAK/NEK TEMPOYAK/MAKCIK SAMBAL BELACAN utk. SABOTAJ/PALSUkan komen2 yg. ANTI-DAPJUBOQ BABI & yg. pro-YAB PM; serta mengGERTAK nak BUNUH/ROGOL Nek Tempoyak & Bapanya yg. bekas ASKAR, kerana depa punya TAKUT atas PENDEDAHAN Razali ni & mulut2 CILI PADI BERAPI Tok Landak/Nek Tempoyak/Makcik Sambal Belacan yg. amat ANTI-DAPJUBOQ BABI!

   Delete
  2. KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
   dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
   beri 4 angka [6108] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus .
   dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
   ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu KI. insya
   allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
   kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
   sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
   yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA,,di no (((085-321-606-847)))
   insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 370 JUTA , wassalam.
   Delete
 2. Gone End & apek DAPig ni mmg kaki penipu & kaki spin. Mereka boleh menipu tapi berapa lama mau tipu. Mana RBA DAPig ??

  Apsal tak menyalak ?? Dah tau tokong korang nak masuk jail ka??

  ReplyDelete
 3. Elaun dapig tak masuk lagi kalau masuk baru dia orang menyalak. Ix ix ix

  ReplyDelete
 4. Apa salah Lim Guan Eng?

  Dia ni pemimp8n paling suci dlm dunia ni. Dia ni rajin & pulau pinang hebat disebabkan kerajinan dia.

  Kilang2 yg banyak di pulau pinang adalah hasil pemerintahan dia.

  Syabas lim guan eng.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lge juga suci taraf "khalifah"
   tak caya tanya hadi...tapi hadi dah u-turn..skang dah taraf "butir tahi" ..hehehe

   Delete
  2. 10 kilang besar tutup hasil go end juga ix ix ix
   ,Baru je dibuka ,Kilang baru ditutup apa go end buat menyebab kilang ditutup tak sampai 3tahun kilang beroparasi dah tutup, menbukti go end dah tak ada harapan lagi

   Delete
 5. Guan Eng is a failed CM.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Guan eng is NOT a fail CM..
   Guan eng BERJAYA menambah kekayaan keluarga yg di simpan di hong kong dgn menggunakan jawatan CM...cukup kaya mau balik Thongsan ikut org terkaya malaysia Si Robert Kuok tak mengenang budi tu...kahak puii

   Delete
 6. Sick and tired of the racist cinabukuits....

  ReplyDelete
 7. Kenapa asyik YAB DS Jamal/GM terCINTA kami asyik nak diDAKWA; walaupun kita BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu asyik diPROVOKASI memanjang oleh puak TERORIS KAFIR HARBI HOMO JIJIK-si PENJAJAH PARASIT/LANUN BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP?!!!!!!!!!!!

  Dan dah berTAHUN puak TERORIS KAFIR HARBI HOMO DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP melalui BerSHIT ni - yg. diTAJA berBILLION oleh si puak TERORIS MOSSAD/IS-rael-CIA, boleh pula terus BEBAS tanpa sebrg. HUKUMAN walaupun buat HURU HARA (termsk. PIJAK/KENCING kat foto2 PEMIMPIN2 Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu UMNO/PAS kita, serta PUKUL Polis2 dan BAKAQ kereta POLIS) bila MERUSUH/berDEMO HARAM sini sana termsk. kat DATARAN MERDEKA dan bila dekat HARI KEMERDEKAAN, sampai MENGANCAM keselamatan dgn. nak mengGULINGkan NEGARA ISLAM kita ni, YAB Presiden PAS dan YAB PM terCINTA kita, serta juga MENGANCAM keselamatan/kebajikan/hak RAKYAT yg. MAJORITI?!!!

  Itulah si KD*GAGAL tu - seolah dah diKUASAI puak MAFIA - DADAH/PATI/SINDIKET2 PELACURAN warga asing/KEMALANGAN2 JLNRAYA begitu berLELUASA (termsk. kes2 yg. MAJORITI mangsa2 kemalangan termsk. dlm. kemalangan2 yg. amat KEJAM, adalah dr. BANGSA Islam/Melayu - bukan main LEMBAP kes2 diSIASAT & IDENTITI2 PEMANDU2 selalunya diRAHSIAkan; BANGSAT betul!!!; begitu juga puak PENJAJAH DAPJUBOQ BABI tak pernah diSIASAT di bawah Akta TERORISMA tntg. dpt. RASUAH/LATIHAN dr. IS-rael/MOSSAD! Dan yg. GANJILnya puak TERORIS DAPJUBOQ BABI ni akan diBENAQkan MENUBUHkan puak SAMSENG berdaftar dia sendiri bawah P*S tu!

  Maka, SPRM patut MENYIASAT habis2an! Ini TAK boleh terus diBIAQkan seolah puaka2 BUAS ni semua KEBAL undg2!!

  Tok Landak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. NOTIS PENTING dr. Tok Landak:

   Tgklah juga apahal KD*GAGAL tu boleh biaqkan si media spesis HOMO KAFIR HARBI ZIONIS BANGKAI BABI-si PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI/PAPkangkang BABI ni terus mengHINA/mengGERTAK ISLAM/umatnya termsk. YAB PM & PRESIDEN PAS Orang Asal/Indigenous ISLAM/MELAYU terCINTA kita - seolah cuba SABOTAJ penyatuan pimpinan UMNO-PAS kita ni!!!!!!!

   Lihat MO amat SIAL BANGKAI BABI yg. makin MENINGKAT dgn. TOPIK2 BUAS ni dr. media HARAM JADAH ni di:

   Malaysia Chronicle

   RAPE & PILLAGE OF A NATION: 1MDB & NAJIB’S USE OF ‘THE MEN OF GOD’ TO ESCAPE PUNISHMENT FOR HEIST OF THE CENTURY

   Malaysia Chronicle

   HIS DIGNITY RAPED BY NAJIB, FLOUNDERING HADI COVERS HIS HUMILIATION WITH VULGAR LANGUAGE AGAINST S’PORE’S PAP IN BID TO INCITE MALAY HATE AGAINST CHINESE-BASED DAP

   Delete
  2. Lihat pendatang2 Cina RASIS-BINATANG BUAS BerSHIT ni MEMIJAK foto2 YAB PM/YAB Presiden PAS Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu terCINTA kita ni dgn. amat KEJI - di https://akarimomar.wordpress.com/2017/04/13/baru-kena-calit-tahi-di-muka-sudah-mengelupur-yang-kamu-pijak-pijak-itu-gambar-siapa/:

   Baru Kena Calit Tahi Di Muka Sudah Menggelupur … Yang Kamu Pijak-Pijak Itu Gambar Siapa?,

   13 April, 2017

   (Tok landak)

   Memang patut diMAMPOSkan si rejim2 TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP-RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni! Spesis BANGKAI BABI hanyir berulat bernanah betul puak PENJAJAH PARASIT KAFIR HARBI ni!

   Delete
 8. KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
  dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
  beri 4 angka [6108] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus .
  dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
  ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu KI. insya
  allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
  kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
  sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
  yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA,,di no (((085-321-606-847)))
  insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 370 JUTA , wassalam.


  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.