Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Friday, June 30, 2017

Dipaksa Peluk Islam & Isu Kontrak Pengendali Kantin Politeknik : DAP & MalaysiaKini Tidak Bertanggungjawab

Sebelum ini, agen propaganda Pembangkang, SorosKini MalaysiaKini telah melaporkan kenyataan Gopi Krishnan Gopal, seorang pengendali sebuah gerai makanan di Politeknik Seberang Perai (PSP), Pulau Pinang yang mendakwa dia diminta memeluk Islam jika mahu meneruskan perniagaan.


Bekas jurutera berusia 45 tahun itu mendakwa ketua pentadbiran PSP, yang kini sudah bersuara mengarahkan beliau bersama isterinya, Khor Hong Geik, untuk menerima Islam, lapor MalaysiaKini.

Isu ini menjadi viral dan menimbulkan fitnah, buruk sangka dan pelbagai komentar yang berbau perkauman menjadi lebih terserlah apabila agen propaganda pembangkang, MalaysaiKini 'mengaku tersilap membuat laporan.'

Agen propaganda pembangkang itu mengaku “selepas mendapat penjelasan Gopin sebenarnya tidak dipaksa memeluk Islam sebaliknya sekadar diberitahu supaya memeluk Islam."

Yang tidak bertanggungjawabnya ialah pengarang SorosKini MalaysiaKini hanya sekadar 'mengaku kesilapan dan segala kesilapan dan kekeliruan amat dikesali' di hujung kecil di bawah laporan berita yang telah disunting bertajuk ‘Saya disaran peluk Islam, dakwa pengendali kantin politeknik’.

Lebih memburukkan keadaan apabila Ramasamy yang berjawatan Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang cuba berlagak hero tetapi telah menyerlahkan kebodohannya apabila hanya mendengar daripada satu pihak sahaja dan terus membuat tuduhan melulu terhadap pentadbiran Politeknik tersebut.

Ramasamy juga membuat pelbagai tuduhan kononnya ianya berbau perkauman ekstrem dan amat kurang ajar apabila mengambil kesempatan untuk menyerang kerajaan BN persekutuan. Ramasamy juga dengan jelasnya telah mendakwa kononnya Gobin adalah mangsa perkauman dan juga berkata kononnya` 'Puan Hanum meminta Gobin dan isteri memeluk agama Islam'.

Sikap bodoh dan tidak profesional Ramasamy yang cuba menangguk di air yang keruh ini telah dikritik hebat oleh pelbagai pihak.

Dato' Seri Reezal Merican telah mengambil inisiatif menghubungi pihak pentadbiran Politeknik Seberang Perai dan telah diberi maklum bahawa kontrak semasa mengendalikan gerai-gerai makanan di kantin PSP berakhir pada 30 Jun 2017 dan tender/sebutharga untuk tempoh 2017-2019 telah dipanggil pada bulan Mei yang lalu.

Yang sebenarnya,
1. Bukan kontrak Gopi Krishnan Gopal sahaja yang tamat tetapi kontrak 6 orang pengendali makanan yang lain juga berakhir pada tarikh tersebut. Tidak timbul isu kontrak Gopi ditamatkan oleh PSP kerana dia seorang bukan Islam.
2. Jawatankuasa Sebutharaga PSP yang membuat penilaian ke atas sebutharga telah menolak sebutharga oleh 4 penender (termasuk 3 penender Melayu) kerana tidak memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan dalam Borang Sebutharga.
3. Sebutharga Gopi Krishnan Gopal ditolak kerana syarikat beliau tidak mempunyai Kod Bidang 040103 Makanan Bermasak Islam yang dinyatakan sebagai syarat utama kelayakan untuk sebutharga pengendali makanan di PSP.
4. Kod Bidang Kementerian Kewangan ini bukan dikhususkan atau dikhaskan untuk orang Islam sahaja sebagaimana Pensijilan HALAL oleh JAKIM. Semua bangsa dan agama boleh memohon untuk mendapatkannya dan akan diberikan kepada semua pemohon yang memenuhi syarat-syaratnya. Ternyata tidak berlaku diskriminasi perkauman dalam kes ini.
Malah, 2 pengusaha kantin Melayu yang beroperasi hampir 10 tahun di PSP juga telah ditamatkan kontrak kerana tidak memenuhi syarat dan kriteria yang ditetapkan.

DS Reezal juga berkata, agak malang Dr Ramasamy  telah mengeluarkan percakapan yang boleh dianggap sebagai suatu bentuk hasutan, yang jika tidak dibendung boleh mengwujudkan salah faham dan ketegangan antara kaum dan agama di negara ini.

Beliau juga menasihati dan menyarankan kepada YB Dr Ramasamy agar tidak mengambil kesempatan untuk mengemis laba politik dengan cubaan untuk meniup sentimen kemarahan kaum India yang beragama Hindu terhadap Kementerian Pelajaran dan Kerajaan Persekutuan.
Sebagai seorang TKM II dan Exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang YB Dr Ramasamy seharusnya lebih bertanggungjawap dan boleh saja menghubungi pihak Politeknik Seberang Perai secara rasmi untuk mendapatkan penjelasan kedudukan sebenar berkaitan isu tersebut; bukannya dengan memanggil sidang media dan membuat perbagai tuduhan liar dan tidak berasas terhadap beberapa individu serta mengancam untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak PSP.

Sebagai seorang TKM dan Exco Kerajaan Negeri YB Dr Ramasamy yang juga bekas seorang pensyarah IPTA, telah bertindak dengan cara sangat tidak professional dalam isu ini. Beliau hanya mendengar cerita sebelah pihak dan terus membuat kesimpulan dan pre-judgement beliau sendiri.
Ramasamy juga tidak patut bermain dengan api perkauman yang boleh mengancam keselamatan dan mengganggu gugat keharmonian serta kestabilan hubungan antara kaum dan agama.

Kita menuntut pihak berkuasa supaya tidak membiarkan portal MalaysiaKini terlepas begitu sahaja setelah membuat laporan yang mencetus konflik sesama rakyat di Malaysia.

Kita juga menuntut agar Lim Guan Eng dan kerajaan DAP negeri menyiasat dan menghukum Ramasamy jika perlu, itu pun jika mereka peduli dengan isu rakyat.SHARE ARTICLE :

18 comments:

  1. KENYATAAN MEDIA

    JABATAN PENDIDIKAN POLITEKNIK ingin menjelaskan tentang isu pengusaha India yang tidak berjaya dalam pembidaan sebutharga untuk mendapatkan satu ruang gerai dalam Kontrak Menyewa dan Mengurus Kantin Politeknik Seberang Perai seperti yang ditularkan di media sosial baru-baru ini.

    Mesyuarat Jawatankuasa Penilaian Sebut Harga, PSP telah meneliti dan mendapati bahawa permohonan pengusaha makanan India iaitu Encik Gobi Krishnan a/l Gopal dari GA Multi Trading tidak berjaya kerana tidak memenuhi syarat dan kriteria yang terdapat dalam spesifikasi sebut harga. Syarat sebut harga tersebut termasuk kod bidang 040103 Membekal Makanan Bermasak (Islam) dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan.

    Dua pengusaha kantin Melayu yang telah beroperasi di PSP selama hampir 10 tahun juga tidak berjaya kerana tidak memenuhi syarat dan kriteria yang ditetapkan. Seorang lagi pengusaha menarik diri kerana tidak berdaftar dengan Kementerian Kewangan. Secara jelasnya, tiada unsur pilih kasih atau diskriminasi perkauman seperti yang didakwa.

    Pemilihan dilakukan secara telus dan bertanggungjawab oleh Jawatankuasa Penilaian Sebut Harga. Jawatankuasa tersebut tidak dimaklumkan nama syarikat dan siapa yang mengambil bahagian dan pemilihan hanya berdasarkan nombor kod penender sahaja. Pengarah Politeknik Seberang Perai bertanggungjawab sepenuhnya dalam semua perkara berkaitan warga Politeknik Seberang Perai seramai hampir 5000 orang pelajar dan staf termasuk 865 orang pelajar India. Setiap perkara akan diteliti dengan waspada terhadap anasir yang cuba memporakperandakan masyarakat melalui isu ini.

    Pihak Politeknik Seberang Perai sentiasa bersikap terbuka untuk berbincang dalam apa juga perkara tanpa melibatkan pihak ketiga yang mungkin tidak memahami dan mengetahui isu ini serta tidak mendapatkan maklumat sahih terlebih dahulu.

    Dikeluarkan oleh:
    UNIT KOMUNIKASI KORPORAT
    JABATAN PENDIDIKAN POLITEKNIK

    ReplyDelete
  2. Mana jing2 ajib?? Tido ka?? Mentang2 ajib pergi honeymoon di bali, korang malas nak komen. Dah dapat duit raya rm1000 kena rajin jing..jgn lupa menyalak jing..wofff wofff

    ReplyDelete
    Replies
    1. CELAKA lu si TERORIS spesis KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI-si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT, si spesis KANGKANG BABI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI oi!

      Yg. lu nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION drp. TUAN lu, si rejim2 TERORIS KANIBAL/NECROPHILIA IS-ra*l-MOSSAD/NA*O tak pula lu MELALAK, si ANJING KURAP ya – lu ingat NEGARA ISLAM kami ni bapa homo BANGKAI PENJAJAH DAPJUBOQ BABI lu punya?! BABI BABI lu!

      lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG TEPI JLN./gobindKANGKANG BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/sivarasaJUBOQ BABI HANYIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

      Jadi, PI MAMPOS lu si spesis ANAK HARAM BANGKAI BABI spesis HOMO KULIT BABI JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI JLN.-main JUBOQ BABI/BAPAK HOMO terTONGGENG JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPjuboq BABI anak beranak KEPARAT lu!

      Delete
  3. Memang perangai pariah macam tu melalak tak tentu hal, sebab tu mereka d gelar pariah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamak penang @ pariah mengaku melayu. Bangsa pun mahu tipu. Jilake

      Delete
    2. Itu strategy bodoh DAP yg sengaja dibuat. Cuma yg bodoh sahaja yg percaya termasuk RBA/macai PH.

      Delete
  4. Kecoh2 pasal projek terowong bawah laut pulau pinang kononnya terlebih bayar, rupa2nya yang dapat projek orang umno jugak (zenith construction sdn bhd). Fitnah terlebih bayar tersebut dijawab secara terperinci oleh orang umno tersebut. Memalukan..terutamanya parti gerakan, rahman dahlan & doktor gila novandri hassan. Lain kali buat homework dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

      HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD

      Duboq
      A njing
      P anggang

      SELAMAnya - sbb depa nak JUAL/ROMPAK habis2an Negara Islam kita, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni ni pd. rejim2 CANNIBAL/NECROPHILIA (merogol mayat2) IS-rael/MOSSAD-NA*O serta KULI2 depa!!!

      Mana SPRM?!!!! Tgk. juga si PENJAJAH PARASIT/LANUN/PERASUAH DAPjuboq Babi ni - yg. MENGGUBAH WANG HARAM sampai 13 BILLION kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kia, melalui “CULTURAL GENOCIDE” ke atas BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita – kat si PENJAJAH2 Cina SingaPORK terutamanya! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

      HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
      2/18/2016 |

      Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

      Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

      Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

      Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

      Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

      Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

      Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

      Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

      (Tok Labu)

      Delete
    2. NAMPAK SANGAT MANGKOK JING RBA DAPig NI BONGOK TAK TAU PASAL COMPANY ZENITH NI !! BODOH BANGANG !!

      Delete
  5. ramai juga MAHACAI2 menyalak apabila kebenaran dibongkarkan ya? kesian2..tunggu MAHAWALI balik dari london ticdptlah 2juta?��������

    ReplyDelete
  6. Bila dah jadi wakil rakyat tu... Tlg la cerdik ckit... Set DLM kpl hotak tu.. stiap stament xblh d pertikaikn... Biar lmbt asal betul..

    ReplyDelete
  7. OI, zah*dKITOL/KD*GAGAL; kami dah MUAK dgn. drama2 LAWAK lu ni!

    Si PARIA ramasamyBANGKAI BABI RASIS DAPjuboq BABI amat RASIS ni terus diBIAQkan memPROVOKASI bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS Islam/Melayu kita, di NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita!

    Dan juga puak TERORIS Tamil Eelam amat GANAS dr. Sri Lanka tu; dahlah berSARANG kat India dan NEGARA ISLAM kita ni bawah PERLINDUNGAN si TERORIS DAPjuboq BABI; terutamanya berSARANG sekrg. kat KONDO2 MEWAH dgn. IC2 PALSU (lihat di - http://theflyingkick.blogspot.my/2017/03/19-saman-terhadap-kerajaan-malaysia.html, 19 SAMAN TERHADAP KERAJAAN MALAYSIA SEBAB ZAKIR NAIK, TAPI KUMPULAN YANG SAMA TIDAK PERNAH KATA APA-APA TERHADAP TAMIL EELAM DAN TIMBALAN KETUA MENTERI II PULAU PINANG!!! , Wednesday, March 1, 2017)!

    Tapi si KD*GAGAL ni (yg. punya dok MENGAMUK-mcm. si GILA BABI, tak tentu arah dg. KOREA UTARA; yg. TAK pernah BUNUH/ROMPAK/ROGOL umat Islam/Bumiputera Dunia Ketiga pun), sekrg. dah HAPUSkan VISA pula utk. warga2 asing dr. INDIA (ingat tak kes PEMBUNUHAN amat KEJAM ke atas arwah Sosilawati & 3 yg. lain; ; juga terlibat PEMBUNUH2 warga2 ASING dr. INDIA; bahkan BILA lagi nak GANTUNG sampai MATI pembunuh2 KEJAM ni?!!!; kes penyeludupan DADAH oleh sindiket2 DADAH dr. INDIA yg. makin meningkat & juga kes si betina PATI dr. India tempoh hari dah 9 tahun kat M'sia kita ni & terlibat dlm. sindiket pelacuran KANAK2); & juga BUMIPUTERA Islam INDIA telah diBUNUH/diROGOL/diROMPAK dlm. GENOSID amat KEJAM di Gujarat/Uttar Pradesh, serta artis2 Bollywood Islam spt. SRK; Salman Khan & Amir Khan terus diTINDAS termsk terpaksa hanya berani berLAKON sbg. Bukan Islam & mesti bersikap anti-Pakistan - oleh PEMBUNUH2 ModiBABI/BJP-PENJILAT ZIONIS/IS-rael/NA*O!

    Tok Labu.

    Nota: Aku syaki akan meningkat PEMALSUAN ID2/PASPOT2 kita dr. warga ASING dr. INDIA serta TERORIS Tamil Eelam ni, menjelang PRU14!

    Yg. GANJILnya WAKTU dekat PRU14 ni, kita dpt. lihat si zah*dKITOL sedg. galak MENYEMBAH puaka2 KAFIR HARBI DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP utk. MENGUNDI dia; terutamanya kat kwsn dia tu! Begitu juga tiba2 MICacing LOSER tu begitu yakin dpt MENANG byk kerusi di PRU14 nanti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Begitu juga psl. isu zah*dKITOL/KD* GAGAL ni nak ambil TINDAKAN KERAS terhdp isu PATI terutamanya di kwsn2 bawah PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI/PKRhomo ANJING KURAP; sbb. yg. patut diHUKUM amat KERAS adalah MAJIKAN2 amat TAMAK, RAKUS & BONGKAK (disyaki PENYOKONG2 KUAT DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP); yg. terus diJILAT si zah*dKITOL ni! Sampai sekrg. mana HARTA2 majikan2 PENJENAYAH ni diSITA mahupun depa dihukum msk. PENJARA? Mana?! Mana OI?!! Lihat di - http://www.ismaweb.net/2017/05/jabatan-imigresen-buru-pelajar-berstatus-pati/ , Jabatan Imigresen buru pelajar berstatus PATI, May 14, 2017 !

      Dan tgklah, DASYATnya! Apa KEJADAHnya ni!

      Tiba2 dekat PRU14 ni, BERATUS pekerja ASING dr. KERALA, INDIA nak dibawa jadi PENOREH" GETAH kat NEGARA ISLAM kita ni; dgn. gaji TINGGI pula tu - sedgkan si zah*dKITOL-geng anwaq HOMO, telah memBATALkan sewenangnya pengambilan BERIBU pekerja asing yg. MAJORITInya umat ISLAM, dr. BANGLADESH; apabila diGERTAK si TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI dulu!

      Dahlah masih ramai PENOREH2 GETAH dr. BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita masih hidup dlm. KEMISKINAN! Begitu juga, ramai PATI2 saudara se BUMIPUTERA kita yg. beragama ISLAM termsk. dr. INDONESIA, terpaksa kerja GAJI punya RENDAH yg. amat TAK berPERIKEMANUSIAAN (cthnya hanya $700) kerana MAJIKAN2 TAMAK yg. sengaja TAK mau depa dpt. PERMIT KERJA supaya PATI2 boleh terus diBAYAQ mcm. KULI2; di samping TAK dak HAK lansung sbg pekerja2 SAH!

      Tok Labu.

      Delete
    2. Sbb. tu kita mesti hanya UNDI; pemimpin2 TULEN dr. PAS/UMNO!

      Maka, JANGAN undi siKITOL2 ni:

      zah*d - menJAHANAMkan KD* (berharap nak jadi P*); sbb. tu puaka2 homo berSHIT DAPjuboq BABI diBIAQkan mengGANAS dgn. DEMO2 HARAM memanjang; sedgkan YAB DS Jamal/GM diPIJAK2/diGERTAK; juga sindiket2 DADAH (termsk. antara anggota2 KD*GAGAL ni sendiri)/PATI/PELACURAN warga asing serta KEMALANGAN2 jlnraya amat GANAS terutamanya oleh lori2/bas2/kereta2 besar yg. sekrg. disyaki menggunakan MO Zionis dgn. mMEREKRUT pemandu2 wanita MUDA DAPjuboq BABI; kononnya MABUK/terTIDUR/PENAGIH DADAH (yg. amat menCURIGAkan, kerana MAJORITI mangsa disyaki dr. bangsa MELAYU/Islam yg. senang diKENALI dr. pemakaian /hiasan ISLAM)!;

      kha*y - terlalu LIBERAL, ELITIS & BONGKAK;

      sal**h -terlalu LIBERAL hingga boleh memBIAQkan ASTR* & I-FLI* HOMO Zionis menGANAS dgn. siaran2/filem2 BARAT yg amat LUCAH, mat GANAS & pro-HOMO; serta iklan2 LUCAH bebas di kedai2 serta MERATA tpt termsk. yg. HARAM;

      naz*i - terlalu BONGKAK, LIBERAL & disyaki puak HOMO (sbb. asyik PELUK & berPEGANGAN tangan dgn. si TONGGENG eng homo dgn. amt GHAIRAH); serta menJAHANAMkan IDENTITI/HAK/WARISAN/SEJARAH bangsa Melayu sbg. bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS di TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang berzaman kita ni, melalui KP GAGAL ( pi sj. MAT*C - IKLAN2 penuh dgn. B. INGGERIS serta risalah2 PELANCONGAN yg. MENAFIkan bangsa MELAYU sbg. bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS - di internet; jgn. cakaplah)!;

      serta MICacing/MCAcing - DALANG2 DUA MUKA-si PENJILAT -si PENJILAT TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPjuboq BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS IS(IS)rael/MOSSAD-NA*O!

      Tok Labu.

      Delete
    3. Nota penting dr. Tok Labu:

      Tgk. si media ZIONIS BANGKAI BABI MChron. ni, si PELINDUNG zah*dKITOL dah MENGAMOK lagi dgn. FITNAH2 kEJI dia terhadap YAB PM terCINTA kita - setiap kali zah*dKITOL diDEDAHkan DALANG dia!

      Begitu LICIK sekali MO Zionis PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI/PKRhomo ANJING KURAP ni - sekrg. cuba nak FITNAH kononnya YAB DS KuNan & YAB TS AM pula kononnya anti-YAB PM; utk. MENGALIH perhatian dr. Zah*dKITOL!

      Lihat di -

      Malaysia Chronicle

      CONCEITED NAJIB PLOTTED TO REMOVE 7 CHIEF MINISTERS, SIDELINE ZAHID, KU NAN & ANNUAR MUSA: BUT HE FAILED. NOW THEY ARE PLOTTING TO GET RID OF HIM

      Delete
  8. DAP/PH ni benda tak de isu pun diputar belit dan dijadikan isu. Mr Rama pulak ambil kesempatan untuk political mileage. Nampak sangat tak cerdiknya. Agaknya mereka fikir rakyat terlalu naif untuk terima benda seperti ini ke?

    ReplyDelete
  9. Kes pmbunuhan zaman madey... salah satunya isu memali... madey xmau kmbali ke tikar sejadah lg ka?... habiskn sisa2 hidup... duit byk dah, ank kaya raya,...

    ReplyDelete
  10. Spesis GANGSTER DAPjuboq BABI ni - TAK habis2 nak mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap YAB PM Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu terCINTA kita serta keluarga terCINTA beliau!

    Takkanlah YAB PM serta keluarga beliau nak guna jet/kapalterbang PERIBADI oi - tentu akan berSUKA RIA puak TERORIS PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI/PKRhomo ni, kalau puak TERORIS2 Tuan depa, si MOSSAD/CIA melalui IS (yg. diTUBUHkan CIA/MOSSAD) ni, meng"HIJACK" kapalterbang/jet peribadi YAB PM serta keluarga beliau, mcm. MH370 kita yg. disyaki di"HIJACK" ke PENGKALAN Nuklear2 Submarin HARAM CIA/MI6-NA*O/MOSSAD di Diego Garcia; utk. MENCULIK para SAINTIS China dulu!

    Patut diTERAJ*NG sampai MAMPOS juga si media GANGSTER ZIONIS DAPjuboq BABI/CIA-MOSSAD, MChron. ni; makin HARAM JADAH betul!

    Lihat di -

    Malaysia Chronicle

    NAJIB & ROSMAH AT IT AGAIN: DESPITE STOLEN 1MDB BILLIONS & DIAMONDS STASH, MR & MRS MO1 USED GOVT JET TO FLY THEMSELVES ON LAVISH HOLIDAY JUNKET TO BALI & AUSTRALIA

    Tok Labu.

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.