Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Saturday, June 24, 2017

Hari Raya : Mahathir Terbang Ke Mana?

Sempena Hari Raya Aidil Fitri ini, PM Datuk Seri Najib Razak akan mengadakan Majlis Rumah Terbuka pada 1 Syawal Hari Raya Aidil Fitri yang pertama.


Ianya akan diadakan di kediaman rasmi Perdana Menteri, Kompleks Seri Perdana, Putrajaya.

Anggota jemaah Menteri juga akan berada di rumah terbuka itu.


Yang menjadi perbualan panas pihak netizen ialah tatkala pemimpin-pemimpin politik berada di dalam negara untuk bersama-sama rakyat menyambut Hari Raya Aidil Fitri yang disambut setahun sekali ini, Tun Dr Mahathir Mohamad ke luar negeri pula.

Dilaporkan bahawa beliau dan isteri akan beraya di London, England.



Mungkin ada urusan lain tetapi pada awal Syawal? Bukankah ini masanya untuk pemimpin-pemimpin bersama-sama rakyat?

Kita tidak mahu buruk sangka tetapi harap-harap beliau ke London, England kerana tugasan yang amat penting yang tidak boleh ditunda selepas minggu pertama Syawal dan bukannya kerana bercuti di sana.

Kita pun sedia maklum bahawa seorang anggota akar umbi PPBM telah membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan berkaitan isu kekayaan keluarga Dr Mahatir.

Laporan itu dibuat oleh anggota jawatankuasa PPBM bahagian Shah Alam Wan Mohamad Ashraf Nasjaruddin di pejabat SPRM Selangor.
“Siasatan ini perlu bagi rakyat tahu sama ada Dr Mahathir ini seorang pemimpin bersih atau sebaliknya,” katanya. 
Realitinya, rakyat sedang menilai dan memerhati. Rakyat mahukan pemimpin-pemimpin yang bersama-sama mereka.

Rakyat boleh beraya bersama-sama PM Najib Razak pada 1 Syawal (10 pagi - 4 petang) di Kompleks Seri Perdana, Putrajaya.




SHARE ARTICLE :

35 comments:

  1. kahkahkahkah .... madey oooiii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkahkah ... najib oooiii pun raya luaq... ptui.

      Delete
    2. Najib pun cuti jugak ... kahkahkahkah ... lain kali jgn melatah cepat sangat

      Satu berbakti ke negara satu lagi MOSatu
      Satu p cuti masa pencen satu p cuti masa PM
      Satu bole p mana di dunia satu lagi PM tak bole p banyak negara

      Ptui - ludah kena muka sendiri
      1MDB - 1 Malaysia Dah Bugis

      Delete
    3. dah tak ada modal lain kah cik novandri ? kah kah kah
      sekurang kurang nya TDM tidak pakai jet kerajaan
      semasa menjadi PM selama 22 tahun
      majoriti rakyat senang hati.
      sekarang ini majoriti susah hati
      gunakan bijak otak sikit
      takut macam driver je
      itu pun kalau layak
      kah kah kah

      Delete
    4. Siapa kata majoriti rakyat susah hati...

      Delete
  2. NANTI KITA CHECK INSTAGRAM CUCU2 MADEY. DIA PI MEETING KA ATAU ENJOY DUIT RAKYAT?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkut ko xdpt apa2 pun klu check insta Tum tu.. tapi klu Pi tgk anak beranak menteri yang ko jilat tu komoem bersepah..

      Delete
    2. Tun M pi tak guna pon duit hang, yang hang nak lemas sape suruh.Hang bising2 dapat dedak lebih kot nak duit raya noo,Ajib berani ke pi London takut berdepan dgn reporter sana kot.Tun M relax je.

      Delete
    3. Berbillion duit BNM Forex dia sapu... ini time dia pi honeymooonnn... ko memang jilat pungkoq DSAI... eeikkkk

      Delete
    4. Sah Najib p jalan jugak ... mulut jangan kutuk org jer ... PM Malaysia raya luar - hahaha ... yg pencen tak pa

      Delete
  3. Mana cacai parti bunge madey ??? Dah mengaku kalah ka atau korang dah mampos kot ?? kahkahkahkah....

    ReplyDelete
  4. 1 kerusi ajerrr. Gebang nak jadi PM kemain lagi... tokong LGE DAP milik kerusi terbanyak senyum ketawa tarbahak bahak... kikikikiki... Sapa yg jadi PM sebeno nyer yeopppp...?

    kikikikiki... bodooo ... bodo...

    ReplyDelete
  5. Apa masaalah nya tdm berangkat ke luar negara waima kebulan sekali? Adakah dia perdana menteri Malaysia? Adakah dia menggunakan jet kerajaan? Adakah dia menggunakan peruntukan kerajaan untuk membiayai perjalanan beliau? Kalau semua jwpan diatas adalah ya, maka beliau bersalah lah. Gunakan lah argument yg lebih cerdik, saya pun orang umno juga, tapi jgnnlah gunakan benda bodoh ni bagi mengaibkan parti sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog Dr. Novandri ni dulu banyak input.. Tapi sekarang mcm asal boleh je..

      Delete
    2. keluar masuk negara macam menukar baju...maknanya betapa kaya rayanya dia. Soalnya dari mana datangnya kekayaan itu? Yg pastinya negara telah kehilangn wang rakyat berbilion2 dlm pelbagai skendel seperti BMF, FOREKS, Proton, Perwaja dan banyak lagi.

      Delete
    3. Sebagai bekas pm tunjukan contoh baik kunjung suadara mara dan jiran tertangga di malaysia ini, adakah kita sama macam barat dan cina 'bila raya je keluar negara bercuti ,nabi tak ajar bila raya larikan diri dari suadara mara atau jiran tertangga untuk ke euro itu

      Delete
    4. en, rahman...pada pandangan saya awak bukan orang umno

      Delete
  6. ummat menderita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepala otak ko

      Delete
    2. Ummat menderita jika PH memerintah...Wang rakyat habis masuk poket sendiri/kroni/proksi...rakyat gigit jari.

      Delete
  7. Apa masaalahnya pergi keluar negara? ..dia naik jet guna duit pembayar cukai ke?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau orang islam atau kapir, orang islam akan kunjung suadara mara dan jiran tertangga bila hari raya.

      Ini contoh pengikut fanatik tun mahathir ajarkan pada pengikut dia bercuti hari raya di luar negara dan tak perdulik pada suadara mara dan jiran tertangga

      Delete
    2. Dari yg aku baca, 22 tahun songlap wang rakyat bagi pada famili dan kroni dan proksi dalam macam2 skendel termasuk FOREKS dan BMF. Difahamkan antara 100-200 bilion wang rakyat hilang. Kau saja yg pura2 tak tahu.

      Delete
    3. AnonymousJune 25, 2017 at 10:13 PM

      mmg dia pakai duit cukai rakyat.... elaun pencen bekas PM... lepas tabur fitnah di merat dunia... ingat sama kepala dah beruban penuh.. ingat mati sama...

      Delete
    4. Skrg Kan ke Zaman najib jadi pm, asyik ckp tdm songlap duit tapi smpai skrg tak pun dakwa mahathir Di mahkamah. Mahathir pun masih dok balun najib tapi PM mcm pondan masih duduk diam

      Delete
  8. Mungkin nak pi ambik permata yang disonglap oleh penyanggak 1MDB yang dipuja oleh UMNO tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1MDB kata tak hilang duit. Jadi penyangak yg kamu kata tu adalah yg rasuah DoJ US5 juta tu kot untuk buat cerita rekaan. Wa ka ka ...pink diamond tu cerita palsu mcm cincin 24 juta si Piji tu jugaklah.

      Delete
    2. Biasa la..yahudi dan nasara tak kan berdiam diri sekiranya ummat islam tek bersama dalam agenda dia... guna cina, india atau sesiapa saja malah bangsa itu sendiri untuk memusnahkan agama Islam... Setiap khalifah di dunia akan disediakan ujian untuk menguji keimanan kepada Allah SWT.

      Delete
  9. Nak pergi London jengok2 kalo anak betina nak bantuan awal siap pokok Xmas.
    Sambil menjamu selera dgn Clare Sarawak Report.
    Anak2 kerabat Kerala dan kroni2 dah kelam kabut nak cari kewarganegaraan asīng....yg tinggal cuma anjing2 menyalak demi tulang...

    ReplyDelete
  10. Sial punya Blogger dan anjing2 UMNO!!!

    Hari baik bulan baik buat dosa menghina dan mengumpat Negarawan terulung.

    BANGSAT BETOL KORANG!!!

    ReplyDelete
  11. Fuck Blogger and all the UMNO DOGS!!!

    ReplyDelete
  12. Mempunyai misi terpenting untuk memberi maklumat dan arahan kepada Clare Sarawak Post untuk membuat laporan dan tuduhan palsu keatas PM Najib dan Kerajaan BN. Dan untuk jumpa mantan PM England, Brown untuk uruskan dokumen transaksi palsu untuk fitnah 1MDB.

    ReplyDelete
  13. Doktor cacat dan gagal novandri hassan kaki hisap konek najib. Jilat lendir ju bur rosmah mansor..wakakaka

    ReplyDelete
  14. Model kelahiran Australia, Miranda Kerr menyerahkan barangan kemas bernilai AS$8.1 juta kepada Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat seminggu selepas dokumen saman itu mendedahkan ahli perniagaan Malaysia, Jho Low membelinya dengan dana yang diselewengkan dari 1MDB.

    Akhbar The Wall Street Journal memetik jurucakap model itu bahawa Kerr memulangkan hadiah itu Jumaat lalu kepada ejen kerajaan dari peti deposit keselamatannya di Los Angeles.

    "Sejak permulaan siasatan, Miranda Kerr bekerjasama sepenuhnya dan berjanji akan menyerahkan hadiah barangan kemas itu kepada kerajaan," katanya.

    ReplyDelete
  15. UMNO sudah jadi parti penyangak pun masih nak berbangga lagi.

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.