Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Monday, July 10, 2017

Kronologi Isu Panas CEC DAP - Tahun 2012 Hingga 2017

Di bawah adalah kronologi isu status ahli-ahli CEC DAP yang begitu lama dan masih belum lagi selesai hingga ke hari ini. Ianya melibatkan Lim Kit Siang dan kroni tegarnya iaitu Lim Guan Eng.


Seperti biasa, puak pembangkang menggunakan alasan kitar semula mereka dengan mendakwa kononnya ROS sengaja mahu sabotaj DAP dan ROS adalah tali barut kerajaan BN.

Mudah, jika benarlah ROS tali barut kerajaan BN, parti cauvinis DAP begitu mudah dan telah lama diharamkan. Isu CEC DAP ini pula bukannya begitu lama seperti sekarang. Dan parti UMNO tidak mungkin diharamkan sebelum ini jika ROS adalah tali barut UMNO.

Sila baca di bawah:

15 Disember 2012 - Kongres Nasional DAP untuk memilih 20 ahli Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) yang baharu. Kesemua calon Melayu ditolak oleh wakil-wakil yang hadir di majlis tersebut. Ianya menyerlahkan satu parti yang rasis dan tidak dapat menerima orang Melayu di dalam kepimpinan tertinggi mereka.


3 Januari 2013Hanya setelah 3 minggu barulah DAP mengaku berbohong tentang pemilihan CEC DAP. Kononnya berlaku kesilapan teknikal dan menyalahkan program komputer Microsoft Excel. Tindakan DAP itu dikutuk oleh rakyat kerana parti cauvinis itu hanya ‘memperbetulkan’ pemilihan CEC setelah didesak dan terbukti parti itu rasis kerana tiada seorang pun Melayu berjaya merebut 20 jawatan CEC.
Vincent Wu Him Ven yang pada awalnya menang telah dikalahkan manakala Zairil anak tiri Khir Johari dimenangkan sebagai ahli CEC ke 20.
17 April 2013 - ROS mengeluarkan notis kepada DAP. Ahli-ahli DAP membuat laporan kepada ROS tentang wujudnya penyelewengan dan manipulasi undi ketika pengundian. Di antara yang dilaporkan :
a. DAP gagal memberikan notis kepada 753 delegasi yang merupakan anggota sah dan layak mengundi pada pemilihan CEC pada 15 Disember 2012.
b. Wujud 547 perwakilan 'haram' yang kebanyakannya dari Pulau Pinang yang telah diarah mengundi 6 nama iaitu LKS, LGE, Karpal Singh, Chong Chieng Jin, Anthony Loke Siew Fook dan Vincent Wu Him Ven.
http://ww1.utusan.com.my/utusan/Rencana/20130806/re_05/Kenapa-masih-bermain-politik 
c. Senaraikan 2,576 ahli, cawangan dan alamat, senaraikan 1,740 ahli yang berhak hadir dan mengundi beserta cawangan masing-masing, senaraikan 985 cawangan yang telah diberi status Sijil A dan salinan notis kepada 2, 576 ahli selain nama cawangan dan alamat di mana ia dihantar.
d. 851 daripada 2,576 perwakilan tidak hadir dan mengundi semasa pemilihan semula CEC dan secara misteri muncul pula 120 cawangan tambahan yang hadir dan pengundi diwakili oleh 450 perwakilan. Ini bermakna 1,301 perwakilan asal tidak hadir untuk mengundi.
https://www.malaysia-today.net/dap-perlu-hentikan-sandiwara-tuan-tat
17 Jun 2013 – ROS meminta DAP mengemukakan keterangan dan bukti mengenai silap kira undi pada Disember 2012. Pendaftar ROS berkata ia adalah untuk mengenal pasti sama ada silap kira undi tersebut berlaku atas sebab 'computer glitch' atau satu penyelewengan.

30 Julai 2013 - ROS mengarahkan DAP mengadakan pemilihan semula CEC dan memaklumkan ia tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan oleh parti itu berhubung isu penyelewengan undi pada pemilihan CEC dan isu manipulasi undi membabitkan 547 perwakilan.

5 Ogos 2013 – Pendaftar ROS mendedahkan bahawa dakwaan pemimpin DAP yang mereka telah memberi kerjasama penuh kepada ROS adalah tidak tepat kerana sepanjang siasatan mereka sering meminta penundaan tarikh atau memendekkan masa proses siasatan atas alasan sibuk dengan hal politik kepartian mereka.
Puak DAP ini juga sering kali menangguhkan penghantaran maklumat yang diperlukan ataupun tidak menyediakannya walaupun perkara itu telah dinyatakan kepada mereka lebih awal.
Pendaftar ROS juga mendedahkan bahawa ROS telah mengambil sikap yang terlalu 'humanistic' menguruskan pemimpin DAP walaupun beberapa kali difitnah khususnya sepanjang Pilihan Raya Umum yang lepas atas dasar politik.
Beliau menyifatkan keengganan DAP mematuhi keputusan ROS sebagai sangat mendukacitakan.
13 September 2013 - Pemilihan semula Jawatankuasa CEC DAP yang dijadual pada 29 September ini didakwa tidak mengikut perlembagaan parti dan perlu ditangguh sehingga semua isu berkaitan pemilihannya yang asal selesai - bekas ADUN Teratai, Jenice Lee Ying Haa
https://novandri.blogspot.com/2013/09/terkini-pemilihan-cec-dap-ditangguh.html
29 September 2013 – Pemilihan semula CEC DAP. Liew Chin Tong mendapat undi popular tertinggi sekali iaitu 1,438 undi tetapi beliau tidak dapat memegang jawatan terpenting sekali dalam DAP.
Yang amat memalukan ialah Lim Guan Eng masih memegang jawatan Setiausaha Agung DAP walau pun beliau hanya sekadar di tangga ke-5 sahaja. Makanya, jika Lim Guan Eng benar-benar walk his talk dan percaya 'bermati-matian' tentang konsep 'undi popular' PRU13, beliau sepatutnya berasa malu untuk mengambil jawatan Setiausaha Agung DAP.
Yang pastinya, tidak ada demokrasi dalam pemilihan CEC DAP tetapi mereka ini yang selalu buat bising kononnya mengamalkan demokrasi. Bohong besar.
4 Disember 2013 – Surat Pendaftar ROS kepada Pengerusi DAP Kedah yang mengatakan bahawa CEC DAP masih belum diiktiraf oleh ROS.

6 Disember 2013 – ROS hantar surat kepada DAP untuk mengemukakan laporan lengkap pemilihan semula CEC termasuk 985 cawangan yang telah diberi status A dan juga salinan asal 500 surat yang ditandatangani oleh perwakilan tidak hadir.

11 Disember 2013 – ROS melaporkan isu CEC akan terus berada dalam kedudukan tergantung sehingga DAP mengemukakan laporan berhubung Kongres Khas dan pemilihan semulanya. Pihak ROS tidak dapat membuat sebarang keputusan tentang kesahihan CEC yang dipilih semula ekoran DAP menghantar laporan tidak lengkap.

18 Februari 2014 - ROS dalam surat yang ditujukan kepada DAP meminta DAP senarai 985 cawangan yang diberikan dengan sijil A kerana dokumen itu belum diserahkan kepada ROS. ROS juga meminta parti untuk senarai penuh semua perwakilan dari 985 sijil A cawangan yang menghadiri pemilihan CEC awal pada 15 Disember 2012 dan pemilihan semula pada 29 Sept 2013.
DAP juga diminta untuk salinan asal 500 surat yang ditandatangani oleh perwakilan yang tidak dapat menghadiri mesyuarat pada 15 Disember.
23 September 2014 - DAP mengambil keputusan untuk tidak meneruskan permohonan semakan kehakiman bagi memaksa Pendaftar Pertubuhan (ROS) supaya mengiktiraf pemilihan semula CEC dalam Kongres Khas parti itu pada 29 September 2013.

27 September 2014 – Wee Choo Keong, bekas Ahli Parlimen Wangsa Maju telah mendedahkan:
a. Semasa pemilihan CEC pada 15 Disember 2012, pihak urus setia DAP mengisytihar jumlah cawangan yang hadir adalah 865 cawangan. Semasa pemilihan semula CEC pada 29 September 2013, pihak urus setia DAP, Ong Kian Meng pula isytihar jumlah cawangan yang hadir adalah 985 cawangan.
b. Ternyata 120 cawangan baharu yang belum didaftar secara sah telah hadir pada pemilihan semula CEC pada 29 September 2013. Maka oleh sebab itulah, Setiausaha Agung DAP yang belum sah, Lim Guan Eng telah menghantar Anthony Loke dan Vincent Wu pada 24 September 2014 untuk menggesa pihak ROS meluluskan pendaftaran 120 cawangan yang hadir pada pemilihan semula pada 29 September 2013.
http://ww1.utusan.com.my/utusan/Politik/20140928/po_03/ROS-perlu-arah-pemilihan-CEC-DAP-ikut-senarai-asal
3 Oktober 2014 – ROS membuat penafian pernah mengiktiraf pemilihan CEC DAP sebagai sah. ROS turut mempersoalkan dakwaan yang dibuat oleh DAP itu dan tertanya-tanya bagaimana parti tersebut boleh mengeluarkan kenyataan sedemikian kepada mahkamah.
ROS akan menyiasat perkara tersebut seterusnya menjawab isu 120 cawangan DAP tidak mendaftar dan mengundi pada pemilihan semua CEC parti itu.
http://ww1.utusan.com.my/utusan/Politik/20141004/po_02/Pendaftar-Pertubuhan-nafi-iktiraf-CEC-DAP
7 Oktober 2014 – RoketKini mendakwa ROS telah akhirnya tewas dan kononnya ‘mengiktiraf DAP adalah sah’.

19 Oktober 2014 – Anthony Loke mendakwa senarai perwakilan yang layak mengundi dalam pemilihan semula adalah senarai yang sama yang digunapakai dalam pemilihan Kongres Kebangsaan DAP pada 15 Disember 2012.

19 Mac 2015 - Dalam jawapan bertulis kepada Anthony Loke, Menteri Dalam Negeri berkata siasatan ROS terhadap DAP masih berjalan, hal ini kerana jabatan berkenaan masih menerima aduan baharu walaupun pemilihan semula telah diadakan.

9 Julai 2015 - Hakim Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa ROS mempunyai kuasa untuk menyelesaikan pertikaian parti di bawah Seksyen 16 Akta dengan pengecualian mahkamah.
"Pertikaian antara anggota parti dan partinya tidak berlaku dengan latar belakang mahkamah, tetapi dengan ROS dan pengundi parti."
Ia adalah penyalahgunaan proses bagi plaintif untuk mencari campur tangan mahkamah, tambah Hakim Mahkamah Tinggi.
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2015/07/09/high-court-strikes-out-dap-cec-elections-lawsuit/
6 Oktober 2015 - Pendaftar ROS menegaskan bahawa status CEC DAP masih belum mendapat pengiktirafan. Ini kerana proses itu masih di peringkat pertimbangan dan siasatan.
http://www.sinarharian.com.my/politik/cec-dap-belum-diiktiraf-1.437357
29 Oktober 2015 – ROS masih menjalankan siasatan menyeluruh terhadap DAP berikutan pemilihan semula parti itu yang diadakan pada 29 September 2013. Kenyataan ini dibuat oleh DS Ahmad Zahid Hamidi untuk menjawab soalan Loke Siew Fook yang meminta beliau menyatakan status siasatan ROS terhadap DAP.
http://www.malaysiakini.com/news/317606
19 Mei 2016 – DS Ahmad Zahid Hamidi dalam jawapan bertulis di Dewan Rakyat bahawa ROS tidak berpuas hati dengan dokumen yang disediakan oleh DAP. ROS masih menyiasat pemilihan semula kerana ia perlu menganalisis dokumen-dokumen yang dikemukakan oleh DAP. Ini kerana terdapat percanggahan dalam kandungan dan kebenaran dokumen itu.
http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/dap-still-under-ros-probe-parliament-told
19 Julai 2016 - DAP tangguh pemilihan CEC yang sepatutnya 29 September, tetapi perlembagaan parti membolehkan pemilihan dalaman itu ditangguhkan sehingga 18 bulan.

26 November 2016 – KDN dan ROS didesak mengumumkan hasil siasatannya terhadap DAP berhubung status terkini parti berkenaan susulan dakwaan berlakunya penyelewengan dan salah guna kuasa dalam pemilihan parti.

23 Mei 2017 - Satu memorandum bagi mendesak ROS memberi surat tunjuk sebab kepada DAP mengapa pendaftaran DAP tidak boleh dibatalkan dan seterusnya membatalkan pendaftaran DAP jika DAP gagal memberi representasi yang memuaskan. Memorandum ini disokong oleh ahli-ahli akademik yang sedang berkhidmat di universiti-universiti tempatan

7 Julai 2017 - Jabatan ROS akan mengeluarkan arahan meminta DAP mengadakan pemilihan semula CEC kerana pelantikan 20 anggota CEC daripada pemilihan semula pada 29 Sept 2013, adalah tidak sah dari segi undang-undang.
Pemilihan semula itu sepatutnya berdasarkan kepada senarai nama perwakilan yang berhak hadir dan mengundi pada pemilihan CEC DAP bertarikh 15 Dis 2012 yang melibatkan 2,576 perwakilan dari 865 cawangan.
Kita berharap agar pihak ROS lebih tegas dan menyegerakan siasatan dan memberi keputusannya dengan segera kerana isu ini terlampau lama.

Malah, agensi ROS juga telah mula disindir oleh rakyat kerana dianggap takut untuk berdepan dengan parti DAP. Penulis yakin ROS akan dapat menyediakan segala bukti siasatan mereka tetapi jangan dilengahkan lagi.


SHARE ARTICLE :

32 comments:

 1. INI SEMUA KARUT. NOVANDRI REKA CERITA MASA BERAK. OTAK BERKARAT DISELAPUTI TAHI.

  Tok Labu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nota PENTING: Anon 4.56 pm ini adalah si spesis PENYAMAQ PENAKUT ANJING KURAP yg. asyik menCURI identiti TOK LABU - utk. mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap ISLAM/umatnya - utk. MENUTUP mulut berapi TOK LABU!!

   Tok Labu.

   Delete
  2. Apahal lu si spesis 456 JUBOQ ANJING JIJIK si PENAKUT PEROGOL HOMO/PORNO PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI nak menCURI identiti TOK LABU aku oi; utk. MENUTUP mulut Tok Labu aaahhh?!!!

   Apa yg. lu TAKUT sgt. dgn. MULUT BERAPI Tok Labu yg. amat anti-DAPjuboq BABI oi?!!!

   CELAKA lu si TERORIS spesis PEROGOL KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI -si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT yg. diSONDOL berGILIR2 oleh spesis KANGKANG BABI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI lu oi!

   Tok Labu.

   Delete
  3. #DESTROY the PENJAJAH PARASIT/LANUN KAFIR HARBI DAPerasuah-no 1 Dunia JUBOQ BABI & KULI2-terTONGGENG dia-si PKRHOMO ANJING KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT!

   Lihat PENDEDAHAN ni oleh bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali bin Abdul Rahman, ketika berceramah di Putrajaya pada 3 Julai 2012 - tentang MO Setan Zionis ‘Malaysian Malaysia’-si spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI Zionis DAPjuboq BABI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD; di https://aidcnews.wordpress.com/2017/03/17/modus-operandi-malaysian-malaysia-didedahkan-bekas-aktivis-dap/ :

   Modus Operandi ‘Malaysian Malaysia’ Didedahkan Bekas Aktivis DAP

   AIDCNews

   , March 17, 2017

   ...Lim Kit Siang biasa kata dalam mesyuarat, Raja-raja yang ada di Malaysia ini adalah dari keturunan lanun, perompak dan penjudi. …Tuan-tuan masih ingat tak apa yang berlaku pada 11 April (2012) yang lalu, semasa pertabalan Yang Maha Mulia Duli Yang Dipertuan Agong. Tengok, bagaimanakah mereka menghina dan mencaci Raja.

   Kerana apa? Mereka yakin kalau dapat tawan Putrajaya, itulah pertabalan terakhir Agong di bumi Malaysia ni. Lepas ini tak ada dah. Kita akan lantik Presiden. Kita akan turunkan sembilan Raja. Kita akan lantik satu Presiden.

   Presiden pertama, memang kita akan bagi kat orang Melayu. Yang pertama sahaja. Lepas yang kedua, seterusnya akan diberi kepada orang Cina dan India. Macam Singapura lah....

   Azan kita tidak akan benarkan.....

   Bahasa Inggeris, kita akan jadikan bahasa kebangsaan. Bahasa Malaysia Cuma sebagai bahasa perantaraan sahaja. Bahasa Inggeris bahasa utama, bahasa kedua kita akan galakkan adalah bahasa Mandarin.

   Bagi DAP, bahasa Malaysia is a not value language.

   Inilah agensi pertama kita akan bubarkan selepas dua minggu kami tawan Putrajaya. MARA….Kita akan tubuhkan agensi lain bukan MARA. Nama MARA akan dihapuskan…..

   Tuan-tuan tahu tak dalam satu mesyuarat, Lim Kit Siang dengan Lim Guan Eng kata apa, “Bangsa yang paling bodoh dan yang paling malas dalam dunia ini adalah bangsa Melayu…. Dia kata, nilai seorang Melayu ni, “Nilai seorang Melayu ni RM100 sahaja. No more than that value.” .......

   Kami ingin menjadikan Malaysia sebagai sebuah Republik, macam Singapura....DAP paling benci tiga benda; Islam, Melayu dan Raja….Dia akan tukar Rejimen Askar Malaysia selepas ini. perkataan Melayu tu dia akan buang.

   Begitulah juga dengan Panglima Angkatan Tentera dengan KPN. Dua-dua jawatan tertinggi khas untuk orang Cina saja. Dia tak akan bagi dekat orang Melayu. Eksklusif untuk orang Cina…..

   Majlis Agama Islam akan dibubarkan dan akan digantikan dengan Majlis Antara Agama. Semua agama duduk dalam satu jabatan macam IFC. Kita akan gabung dan duduk dalam satu jabatan.

   Begitu juga wang zakat, boleh digunakan oleh orang bukan Islam. ....

   Mahkamah Syariah. Mahkamah yang berteraskan agama tidak akan dipraktikkan lagi di bumi Malaysia. Kita akan guna satu Mahkamah Sivil saja, yang lain semua kita akan tolak. Kita tidak akan iktiraf. Dasar Ekonomi Baru (DEB). Lepas Lim Guan Eng ambil sumpah, inilah kenyataan pertama dia, “Akan hapuskan Dasar Ekonomi Baru.”….

   Tuan-tuan tahu tak, kalau DAP dapat perintah banyak warganegara Taiwan, Hong Kong, Singapura akan memohon jadi rakyat Malaysia selepas ini...... (baca sendiri artikel amat PENTING ini sepenuhnya)

   (Tok Labu)

   Nota: Kalau berita ni TAK benaq, kenapa Razali TAK diSAMAN oleh spesis TERORIS PENJAJAH Zionis DAPjuboq BABI-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni?!! Dan kita boleh agak kenapa zah*dKITOL-geng AnwaqHOMO/KD*GAGAL tu enggan MENYIASAT bawah Akta TERORISMA!

   Delete
 2. PEMIMPIN KORUP NAJIB RAZAK HARUS LETAK JAWATAN. GANTIKAN DENGAN ZAHID ATAU KJ AGAR UMNO KEMBALI DAPAT SOKONGAN RAKYAT. HIDUP ZAHID!

  Tok Labu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nota PENTING: Anon 5.01 pm ini adalah si spesis PENYAMAQ PENAKUT ANJING KURAP yg. asyik menCURI identiti TOK LABU - utk. mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap YAB PM terCINTA kita - utk. MENUTUP mulut berapi TOK LABU!!

   Tok Labu.

   Delete
  2. Apahal lu si spesis 501 JUBOQ ANJING JIJIK si PENAKUT PEROGOL HOMO/PORNO PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI nak menCURI identiti TOK LABU aku oi; utk. MENUTUP mulut Tok Labu aaahhh?!!!

   Apa yg. lu TAKUT sgt. dgn. MULUT BERAPI Tok Labu yg. amat anti-DAPjuboq BABI oi?!!!

   CELAKA lu si TERORIS spesis PEROGOL KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI -si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT yg. diSONDOL berGILIR2 oleh spesis KANGKANG BABI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI lu oi!

   Tok Labu.

   Delete
 3. SIAPA UNDI TENGKU ADNAN JADI S/U AGUNG UMNO? TAKDA PERTANDINGAN? AYOYOYO..INI TIPU PUNYA PARTI. CHITTT! POODAHHHH!!

  Tok Labu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nota PENTING: Anon 5.12 pm ini adalah si spesis PENYAMAQ PENAKUT ANJING KURAP yg. asyik menCURI identiti TOK LABU - utk. mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap UMNO - utk. MENUTUP mulut berapi TOK LABU!!

   Tok Labu.

   Delete
  2. Apahal lu si spesis 512 JUBOQ ANJING JIJIK si PENYAMAQ PENAKUT PEROGOL HOMO/PORNO KAFIR HARBI PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI nak menCURI identiti TOK LABU aku oi; utk. MENUTUP mulut Tok Labu aaahhh?!!!

   Apa yg. lu TAKUT sgt. dgn. MULUT BERAPI Tok Labu yg. amat anti-DAPjuboq BABI oi?!!!

   CELAKA lu si TERORIS spesis PEROGOL KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI -si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT yg. diSONDOL berGILIR2 oleh spesis KANGKANG BABI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI lu oi!

   Tok Labu.

   Delete
 4. SEDAPNYA JUBOR ROSMAH

  Tok Labu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nota PENTING: Anon 5.50 pm ini adalah si spesis PEROGOL PENYAMAQ PENAKUT ANJING KURAP PORNO yg. asyik menCURI identiti TOK LABU - utk. mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap YAB PM & YAB DS Rosmah terCINTA kita - utk. MENUTUP mulut berapi TOK LABU!!

   Tok Labu.

   Delete
  2. Apahal lu si spesis 550 JUBOQ ANJING JIJIK si PENYAMAQ PENAKUT PEROGOL HOMO/PORNO KAFIR HARBI PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI nak menCURI identiti TOK LABU aku oi; utk. MENUTUP mulut Tok Labu aaahhh?!!!

   Apa yg. lu TAKUT sgt. dgn. MULUT BERAPI Tok Labu yg. amat anti-DAPjuboq BABI oi?!!!

   CELAKA lu si TERORIS spesis PEROGOL KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI -si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT yg. diSONDOL berGILIR2 oleh spesis KANGKANG BABI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI lu oi!

   Tok Labu.

   Delete
 5. Si spesis PEROGOL2 PENYAMAQ PENAKUT JUBOQ ANJING KURAP PORNO/HOMO DAPjuboq BABI - sedg. asyik menCURI identiti TOK LABU; utk. mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap ISLAM/umatnya terutamanya YAB PM/YAB DS Rosmah dan UMNO terCINTA kita - utk. MENUTUP mulut berapi TOK LABU!!

  Si media GANGSTER HOMO ZIONIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PERASUAH KAFIR HARBI DAPjuboq BABI-KULI CIA-MOSSAD, MChron ni, TAK habis2 mengHINA/mengGERTAK Islam/umatnya, termasuk pemimpin BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu YAB PM terCINTA kita serta KELUARGA terCINTA beliau pula! Mana POLIS oi?!!!!

  Patut diTERAJ*NG sampai MAMPOS juga si media GANGSTER ZIONIS DAPjuboq BABI/CIA-MOSSAD, MChron. ni; makin HARAM JADAH betul!

  Lihat di - Malaysia Chronicle

  YES, ROSMAH IS ENTITLED TO USE GOVT JET AS PM’S WIFE: BUT SURELY NOT HER SHOPPING ‘KAKIs’, KARAOKE CRONIES OR ‘CRIMINAL’ SON RIZA AZIZ

  (Tok Labu)

  Nota: YAB PM serta keluarga terCINTA beliau hanya mesti guna jet/kapalterbang TENTERA yg. diKAWAL amat KETAT - kalau tidak, tentu akan berSUKA RIA puak TERORIS PENJAJAH/PARASIT/LANUN KAFIR HARBI DAPjuboq BABI/PKRhomo, kalau puak TERORIS2 Tuan depa, si MOSSAD/CIA melalui IS/ISIS/ISIL (yg. diTUBUHkan CIA/MOSSAD) ni, meng"HIJACK" kapalterbang/jet peribadi YAB PM serta keluarga beliau, mcm. MH370 kita yg. disyaki di"HIJACK" ke PENGKALAN Nuklear2 Submarin HARAM CIA/MI6-NA*O/MOSSAD di DIEGO GARCIA; utk. MENCULIK para SAINTIS China dulu!

  ReplyDelete
 6. Aku pun heran mcmana si spesis TERORIS PENJAJAH Zionis DAPjuboq BABI-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni begitu KEBAL undg2 dlm. pelbagai kes JENAYAH?!

  Ini juga termasuk kes2 JENAYAH DAPjuboq BABI ni dlm. isu pemilihan CEC ni; MELINDUNGI puak TERORIS Tamil Eelam; mendapat RASUAH 1.2 BILLION dr. rejim TERORIS IS-rael, dan diLATIH MOSSAD; serta puak BerSHIT DAPjuboq BABI boleh berDEMO HARAM sini sana dgn. amat GANAS berTAHUN lamanya serta mendapat RASUAH dr. CIA (NED)?!! Ini semua sungguh menCURIGAkan, zah*dKITOL/KD*GAGAL oi!

  ROS - tolong JANGAN buat U-TURN pula! HARAMkan sj. parti DAPjuboq BABI ni!

  Tok Labu.

  ReplyDelete
 7. WOW ..... PANAS BUNTOT JING2 RBA DAPigs. CEPAT MENYALAK HARI NI.

  SEPERTI BIASA, RBA DAPigs TUKAR TOPIC & KOMEN BENDA LAIN. HAHAHAHA..

  DAH TAK BOLEH NAK COVER TOKONG DAPig DEPA. HAHAHAHA..

  ReplyDelete
 8. Yg komen d malaysiakini sudah mula d kuasai penyokong umno + najib... penyokong pmbngkang hanya keluar kata2 nista shj... ini menunjukkn pmbngkang akan kalah teruk pru14....

  ReplyDelete
  Replies
  1. mimpi atau ko tak tau baca...puak2 bajau higusan adalah sekoq dua dok komen dlmalaysiakini....nampak bodoh mcm leh keruak...

   Delete
  2. Baik lu MAMPOS dr. TANAH-ALAM MELAYU/MALAY ARCHIPELAGO , pusaka nenek moyang berzaman BUMIPUTERA kami, si spesis CELAKA HOMO 620 JIJIK si PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN/LANUN KAFIR HARBI DAPjuboq BABI OI!!!

   Delete
 9. Kenapa puak si spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT- DAPjuboq BABI JIJIK/PKRhomo KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA - sewenangnya diBIAQkan melanggar UNDANG2 PERLEMBAGAAN 3(1); dgn. memPROMOSIkan filem HOMO HARAM JADAH oi?!!! Mana Lembaga PENAPISAN FILEM/JAIPP/FINAS/zah*dKITOL-KD*GAGAL?!!! Apa yg. TAKUT sgt. dgn. puak PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI ni oi?!!!!!!!!!!!!!!!! SETAN betul!

  Lihat di - https://aidcnews.wordpress.com/2017/07/10/pulau-pinang-raikan-tayangan-filem-gay/

  Pulau Pinang Raikan Tayangan Filem Gay

  July 10, 2017

  (Tok Labu)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sbb. tu juga si spesis sitiBETINA-HODOH-SUNDAL-PELACUR tepi LONGKANG HANYIR-penjilat BANGKAI DAPjuboq BABI ni makin naik MUKA; nak mengHALALkan dan mengNORMALkan budaya PORNO/HOMO Barat/ZIONIS di NEGARA ISLAM kita ni (utk. terus menJAHANAMkan aqidah & moral jenerasi MUDA dr. BANGSA orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita); termsk. si BETINA sitiJALANG PONTIANAK ni asyik mengHINA/mengGERTAK Islam/umatnya terutamanya para ULAMA (TULEN) tercinta kita!

   Lihat di - http://penadaritanahmelayu.blogspot.com/2017/07/bimbang-kedudukan-golongan-lgbt-di.html:

   Bimbang Kedudukan Golongan LGBT di Malaysia, Siti Kasim Minta Kerajaan Banteras Ulama

   (Tok Labu)

   Delete
 10. Negara korup, pelabur lari. matawang merudum. Itupun Najib masih ada hati nak membandingkan dia dengan pemimpin negara terdahulu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. CELAKA lu si spesis TERORIS KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU RAYA-main JUBOQ2 BABI, si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN/PERASUAH DAPjuboq BABI oi!

   Yg. lu nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION dari IS-rael-MOSSAD/NA*O tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya – lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa homo BANGKAI PENJAJAH DAPjuboq BABI lu punya?! BABI BABI lu!

   Tok Labu.

   Delete
 11. Cermin diri dulu. Bila pulak UMNO nak buat pemilihan? Pilihlah presiden baru yang tak sebodoh dan tak sekorup seperti yang ada sekarang ni. Lama mana UMNO sanggup nak mendokong biawak hidup ni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dah MELANGGAR undg2; lepas tu nak SALAHkan UMNO! PI MAMPOS lu si spesis HOMO JIJIK TERORIS PENJAJAH Zionis DAPJUBOQ BABI-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD oi!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG TEPI JLN./gobindKANGKANG BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/sivarasaJUBOQ BABI HANYIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Jadi, PI MAMPOS lu si spesis ANAK HARAM BANGKAI BABI spesis HOMO KULIT BABI JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI JLN.-main JUBOQ BABI/BAPAK HOMO terTONGGENG JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPjuboq BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Delete
 12. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini meminta penerima program menunaikan haji tajaan Yayasan 1MDB supaya mendoakan agar negara dan kepimpinan negara dapat dikekalkan untuk kesinambungan program kebajikan yang dilaksanakan.

  Beliau berkata, usaha 1MDB, dengan sebahagian daripada keuntungannya digunakan untuk membangunkan masyarakat itu tidak boleh dibiarkan musnah disebabkan andaian individu yang disifatkannya sebagai “tidak boleh pakai sama sekali”.

  Walaupun tidak menyebut sebarang nama, adalah jelas bahawa Najib merujuk kepada Tun Dr Mahathir Mohamad mengkritik dirinya dan skandal 1MDB.

  Pilihan Editor

  Duterte nak kunyah militan hidup-hidup

  ReplyDelete
  Replies
  1. dapat title hj imdb...penat saja la...duit HARAM..potong q lagi....

   Delete
  2. Itu sbbnya IMDB; yg. banyak MEMBANTU bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS (BUMIPUTERA) termasuk bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS Islam/Melayu kami di NEGARA ISLAM terCINTA kami ni - amat diBENCI oleh si spesis HOMO JIJIK TERORIS PENJAJAH Zionis DAPjuboqBABI-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA ni! Rejim PENJAJAH DAPjuboq BABI ni memang patut diMAMPOSkan!

   Di - https://www.bnbbc.my/tohmahan-tidak-halang-1mdb-taja-1100-bakal-jemaah-haji/ :

   Tohmahan tidak halang 1MDB taja 1,100 bakal jemaah haji

   11 JULAI: Di sebalik pelbagai tohmahan terhadap 1MDB, Program Khas Haji Perdana Menteri yang ditaja Yayasan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) tetap berjaya menghantar 5,711 jemaah dengan tajaan lebih RM57 juta sejak lima tahun lalu.

   Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkata, bila kutukan dilemparkan terhadap 1MDB, rakyat mesti faham, bukan semua tidak baik berhubung 1MDB kerana sebahagian daripada keuntungan digunakan untuk program kebajikan.

   “Untuk tajaan haji saja kita sumbang RM57 juta, malah Yayasan 1MDB turut memberi bantuan perumahan dan pendidikan kepada rakyat selain bantuan kepada mereka yang ditimpa malapetaka, beratus-ratus juta kita bantu, tapi ini orang tidak sebut.......(teruskan membaca)

   (Tok Labu)

   Delete
  3. duit HARAM...ko tau erti haram...punca haram..buat penat saja buat haji...

   Delete
  4. Ibadah HAJI kita pun nak diHINA punya KEJI oleh si spesis JUBOQ2 ANJING HOMO PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PERASUAH DAPjuboq BABI ni! Yg. lu si DAPjuboq BABI dpt. DUIT HARAM RASUAH dr. IS-rael samapi berBILLION tak pula lu MELOLONG mcm. PUAKA2 oi!

   Jadi, PI MAMPOS lu si spesis ANAK2 HARAM BANGKAI BABI spesis HOMO KULIT BABI JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. spesis MAK2 PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI JLN.-main JUBOQ BABI/BAPAK2 HOMO terTONGGENG JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPjuboq BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Tok Labu.

   Delete
 13. Tgk. juga si spesis sitiBETINA-HODOH-SUNDAL-PELACUR tepi LONGKANG HANYIR-penjilat BANGKAI DAPjuboq BABI ni makin naik MUKA; nak mengHALALkan dan mengNORMALkan budaya PORNO/HOMO Barat/ZIONIS di NEGARA ISLAM kita ni (utk. terus menJAHANAMkan aqidah & moral jenerasi MUDA dr. BANGSA orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita); termsk. si BETINA sitiJALANG PONTIANAK ni asyik mengHINA/mengGERTAK Islam/umatnya terutamanya para ULAMA (TULEN) tercinta kita di NEGARA ISLAM kita ni!

  Lihat di - http://penadaritanahmelayu.blogspot.com/2017/07/bimbang-kedudukan-golongan-lgbt-di.html:

  Bimbang Kedudukan Golongan LGBT di Malaysia, Siti Kasim Minta Kerajaan Banteras Ulama

  (Tok Labu)

  ReplyDelete
 14. Kalau ahli ahli DAP sendiri di tipu,di seleweng, di manupulasi dan di wayang operakan apa tah lagi orang orang luar sebagai pengundi pengundi berdaftar.Lagi di kelentongkan sedapat mungkin untuk motif menang.Contoh terbaik penyelewengan dalaman mempamerkan kejahatan berpolitik parti DAP.

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.