Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Thursday, July 06, 2017

Selepas Banglo Murah, Guan Eng DAP Berdepan Dengan Kes Mahkamah Sekali Lagi

1. Kita sedia maklum bahawa Lim Guan Eng dan kerajaan DAP negeri sedang bergelut dengan skandal bilion ringgit wang rakyat. Di antaranya melibatkan Projek Terowong Bawah Laut Pulau Pinang kerana dikatakan menelan kos kajian dan pembinaan yang tidak masuk akal.


2. Lebih mencurigai ialah status kajian kebolehlaksanaan, reka bentuk terperinci dan laporan EIA bagi projek Terowong Pulau Pinang (7.2 km) serta 3 laluan utama (20.5 km) yang masih belum siap.
a. Jalan Berkembar Tanjong Bungah - Teluk Bahang
b. Jalan Pintas Lebuhraya Tun Dr. Lim Chong Eu - Ayer Itam
c. Jalan Pintas Lebuhraya Tun Dr. Lim Chong Eu - Persiaran Gurney
3. Ironinya, projek itu didakwa 'telah berjalan mengikut jadual' tetapi kini, kerja-kerja pembinaan dijangka bermula pada tahun 2022 pula, jauh menyimpang daripada jadual perlaksaan versi kerajaan cauvinis DAP negeri (rujuk jadual di atas)

4. Yang turut menjadi persoalan besar ialah bayaran kos perunding bagi projek itu yang menelan belanja RM305 juta, satu nilai yang teramat besar dan tidak masuk akal. Malah, sebelum ini, profesional Lembaga Jurutera telah membuat pengiraan di mana bayaran maksimum yang dibenarkan berdasarkan skala harga ialah RM41 juta bagi 3 projek utama jalan raya di Pulau Pinang.

5. Manakala, sejumlah RM177.5 juta yang dibayar kerajaan DAP adalah 4 kali ganda bayaran maksimum mengikut skala bayaran yang diwartakan. Dan nilai RM177.5 juta itu tidak termasuk sebarang bayaran untuk terowong itu kerana kajian untuknya belum selesai tetapi sudah dibayar!

6. Malah, entah berapa kali proses dalam projek tersebut yang telah ditunda hinggakan ianya masih dalam kertas dan mimpi kepimpinan DAP negeri Pulau Pinang. Kajian kebolehlaksanaan projek yang pada mulanya diminta tangguh oleh kerajaan DAP negeri, dinafikan pula oleh pihak yang sama.

7. Selain daripada itu:
7 Mei 2016 - Timbul persoalan bahawa RM305 juta hanya untuk kertas kerja asas sahaja. Manakala bayaran RM138, 971, 572.61 adalah sebahagian daripada sejumlah RM305 juta yang diperuntukkan untuk kajian kebolehlaksanaan, reka bentuk terperinci dan laporan EIA bagi projek Terowong Pulau Pinang serta 3 laluan utama. 
9 Mei 2016 - Exco kerajaan DAP negeri dilaporkan berkata kos RM305 juta itu turut merangkumi kos rekabentuk terperinci dan Kajian Alam Sekitar (EIA) dan bukan hanya kos kajian kebolehlaksanaan seperti yang didakwa. 
Penjelasan exco kerajaan DAP negeri ini ternyata salah dan dilihat tidak faham dengan kenyataan yang sebelumnya.
8. Lim Guan Eng juga semakin pening kepala apabila terdapat laporan berita yang merujuk kepada beberapa pihak kontraktor jalanraya yang mempertikaikan sikap 'murah hati' kerajaan DAP ini. Yuran perundingan untuk projek 3 jalan raya utama dan terowong oleh kerajaan DAP negeri adalah tidak munasabah.

9. Jika yuran perundingan RM120 juta adalah 32% daripada jumlah kos pembinaan RM377 juta bagi laluan berkembar (10.53km) Tanjung Bungah-Teluk Bahang, ia akan dianggap terlalu tinggi.

10. Terdapat skala yuran kejuruteraan (engineering fees) sebanyak 3.2% daripada jumlah kos pembinaan yang dengan jelas menunjukkan bahawa jumlah itu meningkat kepada 10 kali ganda jumlah kos tersebut. Dan jika pun margin yang lebih tinggi diberikan untuk konsultasi, ia hanya akan mencapai maksimum 5%.

11. Pihak ini juga bersetuju bahawa  nilai yuran konsultasi itu perlu dibayar secara berperingkat sehingga projek itu selesai dan bukannya seperti yang dilakukan oleh kerajaan DAP negeri.

12. Keganjilan dan keraguan di dalam proses menggunakan wang rakyat yang bernilai ratusan juta ringgit ini yang menjadi asas untuk peguam Gerakan sedang mengkaji dan akan mengemukakan permohonan untuk memfailkan injunksi mahkamah bagi menghalang projek bernilai RM6.34 bilion itu. Permohonan ini dilaporkan bergantung kepada hasil siasatan terhadap dakwaan rasuah, salah laku, dan penyelewengan dana awam.

13. Untuk rekod, injunksi ini dinamakan injuksi prohibitori (prohibitory injuction) iaitu satu perintah yang dikeluarkan oleh Mahkamah bagi menghalang atau menghentikan mana mana pihak daripada melakukan sesuatu perkara yang melanggari hak orang lain.

14. Dan apabila terdapat cadangan untuk memfailkan injuksi mahkamah itu, Lim Guan Eng mendakwa 'tidak tahu bagaimana sebuah kerajaan negeri boleh disaman ketika projek itu diserahkan melalui tender terbuka'.

15. Kita tidak terkejut dengan dakwaan Setiausaha Agung DAP ini kerana sebelum ini pun beliau mendakwa tidak tahu harga pasaran banglo terlajak murah milik beliau apabila diasak dengan soalan sama ada beliau tahu bahawa banglo No Swimming Pool itu dibeli di bawah harga pasaran.

16. Kepada rakyat Pulau Pinang, setakat ini tiada satu pun daripada 3 jalan utama telah memulakan pembinaan. Terowong kebanggaan cauvinis DAP pula kini menjadi igauan ngeri kepimpinan tertinggi DAP.

17. Kerana itu kerajaan DAP negeri perlu dijatuhkan pada PRU14 kelak untuk membolehkan kerajaan negeri yang baharu membuat segala siasatan yang menyeluruh terhadap skandal-skandal bilion wang rakyat di Pulau Pinang.

18. Jika tidak pun, negeri Pulau Pinang amat memerlukan barisan ahli Dewan Undangan Negeri BN yang lebih ramai untuk menafikan 2/3 majoriti dalam Dewan Undangan negeri. Dengan cara ini, Pulau Pinang mempunyai check and balance yang kuat dan kerajaan DAP negeri tidak boleh berbuat sesuka hati mereka seperti hari ini.SHARE ARTICLE :

35 comments:

 1. HARAMKAN DAPig !!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sampah. Tulisan penuh tahi.

   Delete
 2. Bukti di sana sini SPRM tiada alasan melewat-lewatkan siasatan. Tolak DAP dlm PRU-14

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tolak umno dulu la .cakap macam bagus jer macam telus jer..siap carta konon..

   Delete
  2. Baik lu MAMPOS dr. TANAH-ALAM MELAYU/MALAY ARCHIPELAGO , pusaka nenek moyang berzaman BUMIPUTERA kami, si CELAKA HOMO 1012 JIJIK si PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN KAFIR HARBI DAPjuboq BABI OI!!!

   Delete
  3. Megat taik babi

   Delete
 3. Isu 1MDB pun masih dalam siasatan polis, tak siap-siap sampai sekarang. Jadi, apa yang nak diherankan sangat. DOJ dah keluarkan macam-macam bukti, tapi tak ada apa-apa tindakan dari SPRM pun. Jo Lo pun masih berjoli-joli lagi, tak kena tangkap pun.

  ReplyDelete
  Replies
  1. OI si TERORIS si spesis GILA BABI HOMO DAPjuboq BABI, lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG TEPI JLN./gobindKANGKANG BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/sivarasaJUBOQ BABI hanyir/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat RASUAH BERATUS BILIION utk. INDUSTRI2 SENJATA Barat/ISrael - apabila depa MEROMPAK/MENJAJAH Dunia Islam dgn. amat KEJAM! Dahlah memBUNUH umat ISLAM dlm. GENOSID sesuka hati bersama IS(IS)rael termasuk MENUBUHkan IS/ISIL/ISIS yg. diTUBUHkan oleh MOSSAD/CIA spt. diDEDAHkan oleh Snowden)! Dasar puak TERORIS JUBOQ BABI BARAT/ZIONIS!

   Dan lihat siapa si TERORIS ZIONIS JUBOQ BABI Soros-PERASUAH-PENGGUBAH WANG HARAM /PENIPU/PEROMPAK -no-1 dunia ni – yg. juga Leftenan KANAN empayar ZIONIS Rothschild-si PENUBUH rejim TERORIS KANIBAL ISrael serta pertalian Soros dgn. Bank-bank Switzerland yg. juga amat pro-RASUAH & terlibat dlm SINDIKET global SENJATA/DADAH - lepas tu K’jaan Switzerland/US-Barat nak MENYIASAT 1MDB kami; dasar si PENIPU/PENYANGAK nak MAMPOS) ! Di - http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/secretsoc_20century/secretsoc_20century10.htm, GEORGE SOROS AND THE ROTHSCHILD CONNECTION:

   …..Who was George Soros?

   ….The official story says that he was born in 1930 to Jewish parents and as a teenager had been chased from Budapest by the Nazis…..

   William Engdahl knows this to say about him:

   “Soros speculates on the world’s financial markets via his secret off-shore company Quantum Fund NV, a private Investment fund that handles a portfolio of four to seven billion US$ for several “clients”. The Quantum Fund is registered in the tax haven of the Netherlands Antilles in the Caribbean. In order to evade control of his financial activities by the U.S. administration not a single U.S. citizen sits on the board of Quantum. Its directors are a curious mixture of Swiss and Italian financiers.

   “Soros has been identified as a front man of the Anglo-French Rothschild banking group. Understandably neither he nor the Rothschilds want this important fact to be public, so the tight links to his friends in the London ‘City’, in the British foreign ministry, in the state of Israel and to his mighty friends in the American Establishment would stay concealed.”

   Among the members of the board of the Quantum Fund is one Richard Katz. He is at the same time head of the Rothschilds Italia S.p.A. in Milan and is also on the board of the commercial bank N.M. Rothschild & Sons in London. Another member of the board is Nils O. Taube.

   He is a partner in the London investment group St. James’ Place Capital which counts Lord Rothschild among its main partners. A frequent partner of Soros in several of his speculations – especially in the driving up of the gold quotation – is Sir James Goldsmith, a relative of the Rothschild dynasty. On the board of Quantum we also find the heads of some highly “discreet” Swiss private banks (who help the syndicated of organized crime – weapons and drugs – to launder their money)…….

   (Tok Labu)

   Delete
  2. itulah yang peliknya ko ni. ko kata jho low masih bebas. eh, nak tanya sikit boleh? bila DoJ dah keluarkan pelbagai bukti, kenapa tidak ada sebarang usaha menahan atau menangkap kho low dilakukan? adakah jho low menyorok dalam kediaman pm najib atau menyorok di dalam gua yang sangat asing atau dilindungi oleh presiden trump? merapu dan kelabu sungguh ko ni. ko hanya bisingkan soal pelbagai bukti tapi kenapa tak tanya balik kenapa pesalah yang ko sebutkan itu tidak ditangkap?

   Delete
  3. Aii camna harta dia bole kena sita..siap bank kena tutup kt singapor..tkda dengar crita ker. .tula utusan tv3 tak kluar crita ni..atau puak umno cuba nk halal kan cara atau dok bwah tmpurung gelap jer..

   Delete
  4. Bukan setakat kena PELEMP*NG, kena diTERAJ*NG masuk KANDANG BABI si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN Tonggeng eng serta seluruh keturunan Dajal DAPjuboq BABI ni!

   DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

   HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya - sbb depa nak JUAL/ROMPAK habis2an Negara Islam kita, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni ni pd. rejim2 CANNIBAL/NECROPHILIA (merogol mayat2) IS-rael/MOSSAD-NA*O serta KULI2 depa!!!

   TABUNG HAJI & NEGARA ISLAM kami ni BUKAN milik lu si HOMO2 JIJIK si PENJAJAH/PARASIT CASH-is-KING DAPjuboq BABI-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL/NECROPHILIA (merogol mayat2) IS-rael/ZIONIS HARAM JADAH oi!

   CELAKA lu si TERORIS2 KAFIR si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI-si PENCUCI2 KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU RAYA-main JUBOQ2 BABI, si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI oi!

   Yg. lu nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION dr. IS-rael-MOSSAD/NA*O, tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya?! Lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI lu punya aaahhh?!!

   Mana SPRM?!!!! Tgk. juga si PENJAJAH PARASIT/LANUN/PERASUAH DAPjuboq Babi ni - yg. MENGGUBAH WANG HARAM sampai 13 BILLION kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kia, melalui “CULTURAL GENOCIDE” ke atas BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita – kat si PENJAJAH2 Cina SingaPORK terutamanya! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

   HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
   2/18/2016 |

   Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

   Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

   Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

   Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

   Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

   Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

   Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

   Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

   (Tok Labu)

   Delete
 4. tak dak bukti la oiii.sebab tu guan eng dok gelak ja...sprm tu barua jebon
  ..kalau ada bukti..dah lama guan eng masuk dalam...bodohhhhh...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bukan tak ada bukti tapi tengah kumpul bukti.

   Delete
  2. Kalau songlap duit 1MDB sampai berbillion-billion pun tak jadi kesalahan. Apalah sangat beli bungalow dari orang perseorangan dikatakan rasuah besar. Bak kata orang, Satu jari menuding kesalahan orang lain tanpa disedari empat jari menuding diri sendiri. Satu dunia dok heboh pasal 1MDB, baik bersihkan diri sendiri dulu sebelum mencanang kesalahan orang lain.

   Delete
  3. kahkahkah .... cacai pembangkang masih nak bodohkan diri dgn isu 1MDB. Mana ada wang yang disonglap drp 1MDB. Timbalan Pengerusi DAP pun dah mengaku tak ada songlap dlm 1MDB.

   Delete
  4. Betul tu, mana ada songlap. Semua tu duit komisen masing-masing. Terlampau bodoh sampai si babi tembam tu memperkudakan MO1 habis-habisan. Siap bagi hadiah berlian kat isteri MO1. Hebat sungguh tahap kebodohan puak UMNO ni.

   Delete
  5. Dah cerita komisen pulak.kejap kata songlap lepas ni ape pulak.siasatan dah di buat keputusan dah dikeluarkan....tak nak percaya jugak kata panel siasatan dah di sogok najib..dah tu nak buat macam mana lagi..

   Delete
  6. CELAKA lu si TERORIS2 spesis KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA2 HOMO KULIT BABI -si PENCUCI KANDANG BABI/MAK2 PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT, si spesis KANGKANG BABI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI oi!

   Si ANJING2 CASH-is-KING DAPjuboq BABI-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL/NECROPHILIA (merogol mayat2) IS-rael/ZIONIS HARAM JADAH ni - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. dpt. RASUAH HARAM JADAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KAFIR HARBI KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/ZIONIS aaahhh??!!

   Dan TAK juga si PENJAJAH TERORIS DAPjuboq BABI nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT HARAM JADAH! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

   Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPjuboq BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni yg. boleh dapat DERMA USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJUBOQ ANJING yg. diKETUAI si TODI-puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng BANGKAI BABI boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM JADAH IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan MINYAK/GAS (“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

   Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

   DAP Terima Latihan Dari Mossad?

   January 4, 2016 By WakeUp Malaya

   Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

   Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
   —–
   Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

   Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

   Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

   Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya. .......

   (Tok Labu)

   Delete
  7. Mo1 yg kuda kan umno..dia tahu puak dia bengap gaban..buat bodo jer

   Delete
  8. CELAKA lu si TERORIS2 KAFIR si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI-si PENCUCI2 KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI, si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI oi!

   #DESTROY the Penjajah Parasit/Penyamun KAFIR HARBI DAPerasuah-no 1 Dunia JUBOQ BABI & KULI2-terTONGGENG dia-si PKRHOMO ANJING KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT!

   Lihat PENDEDAHAN ni oleh bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali bin Abdul Rahman, ketika berceramah di Putrajaya pada 3 Julai 2012 - tentang MO Setan Zionis ‘Malaysian Malaysia’-si TERORIS PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN KAFIR HARBI HOMO DAPJUBOQ BABI; lihat di https://aidcnews.wordpress.com/2017/03/17/modus-operandi-malaysian-malaysia-didedahkan-bekas-aktivis-dap/ :

   Modus Operandi ‘Malaysian Malaysia’ Didedahkan Bekas Aktivis DAP

   AIDCNews

   , March 17, 2017

   ...Lim Kit Siang biasa kata dalam mesyuarat, Raja-raja yang ada di Malaysia ini adalah dari keturunan lanun, perompak dan penjudi. …Tuan-tuan masih ingat tak apa yang berlaku pada 11 April (2012) yang lalu, semasa pertabalan Yang Maha Mulia Duli Yang Dipertuan Agong. Tengok, bagaimanakah mereka menghina dan mencaci Raja.

   Kerana apa? Mereka yakin kalau dapat tawan Putrajaya, itulah pertabalan terakhir Agong di bumi Malaysia ni. Lepas ini tak ada dah. Kita akan lantik Presiden. Kita akan turunkan sembilan Raja. Kita akan lantik satu Presiden.

   Presiden pertama, memang kita akan bagi kat orang Melayu. Yang pertama sahaja. Lepas yang kedua, seterusnya akan diberi kepada orang Cina dan India. Macam Singapura lah....

   Azan kita tidak akan benarkan.....

   Bahasa Inggeris, kita akan jadikan bahasa kebangsaan. Bahasa Malaysia Cuma sebagai bahasa perantaraan sahaja. Bahasa Inggeris bahasa utama, bahasa kedua kita akan galakkan adalah bahasa Mandarin.

   Bagi DAP, bahasa Malaysia is a not value language.

   Inilah agensi pertama kita akan bubarkan selepas dua minggu kami tawan Putrajaya. MARA….Kita akan tubuhkan agensi lain bukan MARA. Nama MARA akan dihapuskan…..

   Tuan-tuan tahu tak dalam satu mesyuarat, Lim Kit Siang dengan Lim Guan Eng kata apa, “Bangsa yang paling bodoh dan yang paling malas dalam dunia ini adalah bangsa Melayu…. Dia kata, nilai seorang Melayu ni, “Nilai seorang Melayu ni RM100 sahaja. No more than that value.” .......

   Kami ingin menjadikan Malaysia sebagai sebuah Republik, macam Singapura....DAP paling benci tiga benda; Islam, Melayu dan Raja….Dia akan tukar Rejimen Askar Malaysia selepas ini. perkataan Melayu tu dia akan buang.

   Begitulah juga dengan Panglima Angkatan Tentera dengan KPN. Dua-dua jawatan tertinggi khas untuk orang Cina saja. Dia tak akan bagi dekat orang Melayu. Eksklusif untuk orang Cina…..

   Majlis Agama Islam akan dibubarkan dan akan digantikan dengan Majlis Antara Agama. Semua agama duduk dalam satu jabatan macam IFC. Kita akan gabung dan duduk dalam satu jabatan.

   Begitu juga wang zakat, boleh digunakan oleh orang bukan Islam. ....

   Mahkamah Syariah. Mahkamah yang berteraskan agama tidak akan dipraktikkan lagi di bumi Malaysia. Kita akan guna satu Mahkamah Sivil saja, yang lain semua kita akan tolak. Kita tidak akan iktiraf. Dasar Ekonomi Baru (DEB). Lepas Lim Guan Eng ambil sumpah, inilah kenyataan pertama dia, “Akan hapuskan Dasar Ekonomi Baru.”….

   Tuan-tuan tahu tak, kalau DAP dapat perintah banyak warganegara Taiwan, Hong Kong, Singapura akan memohon jadi rakyat Malaysia selepas ini...... (baca sendiri artikel amat PENTING ini sepenuhnya)

   (Tok Labu)

   Nota: Kalau berita ni TAK benaq, kenapa Razali TAK diSAMAN oleh spesis TERORIS PENJAJAH Zionis DAPjuboq BABI-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni?!! Dan kita boleh agak kenapa zah*dKITOL-geng AnwaqHOMO/KD*GAGAL tu enggan MENYIASAT bawah Akta TERORISMA!

   Delete
 5. WOWWW ..... CEPAT & RAJIN JING RBA DAPigs MENYALAK MALAM NI. BAGUS!TERUSKAN!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jgzn jadi anjing kurap dok setuju dgn penyamun lagi terok..muka tebal suruh debat lari..warlord camnani pun ada pengikut

   Delete
  2. CELAKA lu si TERORIS KAFIR HARBI 1026 si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI, si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI oi!

   Yg. lu nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION pd. IS-rael-MOSSAD/NA*O tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya – lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa homo BANGKAI PENJAJAH DAPJUBOQ BABI lu punya?! BABI BABI lu!

   Tok Labu.

   Delete
 6. Bila berdebat, gunakan lah fakta utk mematahkan hujah lawan. Klau setakat ckp anjing, Babi sebagainya dah jadi mcm bdk2.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi si PENYAMAQ KAPIR HARBI HOMO PENAKUT, yg. lu si puaka2 BABI, ANJING asyik mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap Islam/umatnya termasuk YAB PM ORANG ASAL/INDIGENOUS Islam/Melayu terCINTA kami serta keluarga terCINTA beliau & UMNO kami - TAK pa pula ya?!

   CELAKA lu si TERORIS KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU RAYA-main JUBOQ2 BABI, si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI oi!

   Yg. lu nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION pd. IS-rael-MOSSAD/NA*O tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya – lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa homo BANGKAI PENJAJAH DAPJUBOQ BABI lu punya?! BABI BABI lu!

   Tok Labu.

   Delete
  2. kemalangan hari tu...otak dah gelong....tu yg dok melalak dlll...siaaan..

   Delete
  3. CELAKA lu si TERORIS KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU RAYA-main JUBOQ2 BABI, si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPJUBOQ BABI oi!

   Tok Labu.

   Delete
 7. Patut diTERAJ*NG sampai MAMPOS si media GANGSTER ZIONIS DAPjuboq BABI/CIA-MOSSAD, MChron. ni; makin HARAM JADAH betul! Sekarang puaka2 TERORIS ni nak menjatuhkan ATM terCINTA kita pula, untuk MENAKLUK Neagara Islam kita ni; serta nak mengHALANG YAB TS Hishamuddin menjadi PM di masa akan datang!

  Sbb. tu kita mesti HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH KANIBAL/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD/NA*O

  Duboq
  A njing
  P anggang!

  Lihat di -


  Malaysia Chronicle

  RM7MIL TO BACK COUP D’ETAT? ‘I HAVE NOTHING TO HIDE’ – DEFIANT HISHAM REFUSES TO DENY HIS STAFF RECEIVED 1MDB MONEY FROM NAJIB EVEN AS OPPOSITION LODGES MACC REPORT

  Tok Labu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dan BEBASkan YAB DS Jamal/GM terCINTA kami , zah*dKITOL-geng Anwaq HOMO oi!!!!!!!

   Kenapa asyik YAB DS Jamal/GM terCINTA kami asyik nak diDAKWA; walaupun kami BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu asyik diPROVOKASI memanjang oleh si rejim2 TERORIS KAFIR HARBI PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPjuboq BABI/PKRhomoANJING KURAP- RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD?!!!!!!!!!!!

   Dan dah berTAHUN puak TERORIS BANGKAI2 BABI KAFIR HARBI HOMO DAPjuboq BABI/PKRhomo ANJING KURAP melalui BerSHIT binatang amat BUAS ni - yg. diTAJA berBILLION oleh si puak TERORIS MOSSAD/IS-rael-CIA, boleh pula terus BEBAS tanpa sebrg. HUKUMAN walaupun buat HURU HARA - termsk. PIJAK/KENCING kat foto2 PEMIMPIN2 Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu UMNO/PAS kita – lihat pendatang2 Cina RASIS memijak foto2 YAB PM/Presiden PAS kita dgn. amat KEJI (lihat di https://akarimomar.wordpress.com/2017/04/13/baru-kena-calit-tahi-di-muka-sudah-mengelupur-yang-kamu-pijak-pijak-itu-gambar-siapa/ , Baru Kena Calit Tahi Di Muka Sudah Menggelupur … Yang Kamu Pijak-Pijak Itu Gambar Siapa?, 13 April, 2017); serta PUKUL Polis2 dan BAKAQ kereta POLIS, bila MERUSUH/berDEMO HARAM sini sana termsk. kat DATARAN MERDEKA dan bila dekat HARI KEMERDEKAAN, sampai MENGANCAM keselamatan dgn. nak mengGULINGkan NEGARA ISLAM kita ni, YAB Presiden PAS dan YAB PM terCINTA kita, serta juga MENGANCAM keselamatan/kebajikan/hak RAKYAT yg. MAJORITI?!!!

   Itulah si KD*GAGAL tu - seolah dah diKUASAI puak MAFIA - DADAH/PATI/SINDIKET2 PELACURAN warga asing/KEMALANGAN2 JLNRAYA begitu berLELUASA (termsk. kes2 yg. MAJORITI mangsa2 kemalangan termsk. dlm. kemalangan2 yg. amat KEJAM, adalah dr. BANGSA Islam/Melayu - bukan main LEMBAP kes2 diSIASAT & IDENTITI2 PEMANDU2 selalunya diRAHSIAkan; BANGSAT betul!!!); begitu juga puak PENJAJAH DAPjuboq BABI tak pernah diSIASAT di bawah Akta TERORISMA tntg. dpt. RASUAH/LATIHAN dr. IS-rael/MOSSAD! Dan yg. GANJILnya puak TERORIS DAPjuboq BABI ni akan diBENAQkan MENUBUHkan puak SAMSENG berdaftar dia sendiri bawah P*S tu kat PP!

   Maka, SPRM patut MENYIASAT habis2an! Ini TAK boleh terus diBIAQkan seolah puaka2 BUAS ni semua KEBAL undg2!!

   Lihat di - http://www.themalaysiantimes.com.my/jamal-supporters-file-representation-review-rioting-charge/ :

   Jamal, supporters file representation to review rioting charge

   July 6, 2017

   (Tok Labu)

   Delete
 8. Mak lampir akn dpt kekayaan luar biasa... sbb azmin akn amek kwsan dia... duit berbilion2 sbgai gnti... bnda dah tersebar luas dlm pmimpin ttgi PKR...

  ReplyDelete
 9. Lihat budaya PORNO/LUCAH/HOMO amat menJIJIKkan & yg. MENGANCAM KESELAMATAN/KEBAJIKAN/HAK wanita & kanak2 serta umat Islam terutamanya, makin MENINGKAT kat NEGARA ISLAM kita ni - sbb. tu, kita mesti TUMBANGkan juga mana2 puaka2 LIBERAL-si PENJILAT rejim2 TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ANJING KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - rejim2 ni patut diMAMPOSkan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rejim2 ni juga yg. MENGUASAI ASTR* & I-FLI*/M. TAT*ER PORNO/HOMO tu!

  Dan lihat apa jadi kat POSTER Shell haritu; imej gadis Islam/Melayu berTUDUNG pun nak diCABUL dgn. JIJIKnya; termsk oleh si lelaki PENAGIH2 DADAH/PORNO Islam/Melayu lelaki yg. dah TAK dak MORAL lansung; inilah akibatnya bila budaya PORNO/HOMO/penagihan DADAH telah diNORMALkan oleh puak DAPjuboq BABI/PKRhomo ANJING KURAP - yg. sengaja nak MENJAHANAMkan moral jenerasi MUDA Islam/Melayu kita! Mana juga POLIS & Kem. WANITA oi atas semua KES2 PENCABULAN ni?!!!!!!! Ini BUKAN bahan LAWAK!!!

  Lihat di - http://www.my-fokus.com/2017/06/gadis-singapura-dakwa-dihidangkan.html:

  Gadis Singapura Dakwa Dihidangk Gadis Singapura Dakwa Dihidangkan "Kemaluan Lelaki" Goreng Oleh Peniaga Pulau Pinang

  My Fokus Admin 6/29/2017

  (Tok Labu)

  Nota: Jab. Agama Islam JANGAN hanya TANGKAP rakyat MISKIN/BIASA dr. umat ISLAM dlm. kes berZINA/minum ALKOHOL/berPAKAIAN LUCAH dsbnya! Dlm. ISLAM - TAK ada perbezaan dlm. HUKUMAN utk. yg. KAYA & MISKIN, OI!

  Maka, TANGKAP juga puak ELIT Islam/Melayu LIBERAL yg. pikiaq depa boleh buat apa depa suka - lihat sj. Malaysia TAT*ER; sungguh MEMUAKkan kehidupan ELIT si LIBERAL Islam/Melayu, termsk. yg. dah TUA BANGKA (penuh MEKAP TEBAL-mcm. PONTIANAK/asyik berPESTA harijadi-ala BARAT/ZIONIS)! Jenerasi muda dr. PUAKA2 mcm. ni nak jadi PEMIMPIN2 Negara Islam kita ni?!! Apalagi, bila si EJEN2 DAPjuboq BABI/ZIONIS sedg. "INFILTRATE" msk. ke jenerasi Islam/Melayu ELIT; termsk. melalui PERKAHWINAN!

  ReplyDelete
 10. Baru kertas kerja. Projek belum jalan langsung. Jumlah sudah rm305 juta untuk 3 batang jalan lebih kurang 20 km sahaja - 4 kali ganda kos yg biasa mengikut standard JKR. Mungkin yg 3 kali ganda lagi tu masuk poket somebody. Macam ada salah guna kuasa dan wang awam yg sangat jelas di Pulau Pinang.

  ReplyDelete
 11. SEDAPNYA HISAP TETEK ROSMAH. BATANG NAJIB DAH TAK NAIK.

  Tok Labu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. CELAKA lu si TERORIS 621 spesis KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI -si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT, si spesis KANGKANG BABI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI oi! Lu ni mesti diLAHIRkan sbg. anak BABI HANYIR berULAT!

   Si spesis TERORIS PENJAJAH Zionis DAPJUBOQ BABI-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - punya PENAKUT, jadi sedg. menCURI identiti TOK LABU/RAZALI/TOK LANDAK/NEK TEMPOYAK/MAKCIK SAMBAL BELACAN utk. SABOTAJ/PALSUkan komen2 yg. ANTI-DAPjuboq BABI & yg. pro-YAB PM/UMNO; serta mengGERTAK nak BUNUH/ROGOL Tok Landak/Nek Tempoyak serta mak/adik/kakak kita, serta Bapa Nek Tempoyak yg. bekas ASKAR - kerana depa punya TAKUT atas PENDEDAHAN Razali & mulut2 CILI PADI BERAPI Tok Labu/Tok Landak/Nek Tempoyak/Makcik Sambal Belacan yg. amat ANTI-DAPJjuboq BABI!

   Tok Labu.

   Delete
  2. OI Dr.; baik lu jangan TAPIS aku punya komen sbb. si Anon 6.21pm telah CURI identiti aku; untuk mengHINA YAB PM dan DS Rosmah kami dgn. amat JIJIK! Lu nak berSUBAHAT aaahhhh?!!!!!

   Lu ni GENG si Zah*d-GENG anwaq homo aaahh??!!!

   Tok Labu.

   Delete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.