Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Tuesday, August 08, 2017

Hutang Kerajaan DAP : Fakta & Auta

Kita musykil dengan kesombongan dan keengganan Lim Guan Eng DAP untuk berterus terang. Dan kepada sesiapa yang malas untuk mencari kebenaran, mereka sudah pasti akan terpedaya dengan permainan politik cauvinis DAP.


Guan Eng DAP susah untuk mengakui bahawa polisi CAT dan kerajaan DAP bukan penyebab kurangnya hutang Kerajaan Negeri Pulau Pinang sebanyak 90% daripada RM 687.79 juta pada tahun 2010 kepada RM36.72 juta pada tahun 2011 (rujuk jadual 4.27)

Realiti sebenarnya dan acap kali diterangkan ialah pengurangan hutang tersebut direalisasikan melalui :
 1. Penstrukturan Semula Industri Air pada 2011 di mana hutang Kerajaan Pulau Pinang sebanyak RM655.24 juta ditukar kepada bayaran ansuran RM14.56 juta setahun untuk tempoh 45 tahun.
 2. Pembayarannya adalah melalui akaun Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP).
 3. Malah, baki pinjaman Kerajaan DAP negeri sejumlah RM 1.3 juta untuk projek pembentungan najis juga tidak perlu lagi dibayar.

Hutang kerajaan negeri telah berpindah kepada kerajaan BN persekutuan yang diuruskan oleh Pengurusan Aset Air Bhd (PAAB). Pengurangan hutang negeri tidak ada kena mengena dengan ‘kecekapaan’ atau C.A.T kerajaan DAP negeri.

Malah Kerajaan DAP Pulau Pinang juga telah diberi geran berjumlah RM1.2 bilion oleh Kerajaan BN Persekutuan untuk memperbesarkan empangan Mengkuang. Ironinya, Guan Eng DAP kerap memfitnah kononnya kerajaan BN Persekutuan telah menganaktirikan negeri Pulau Pinang.

Seperti yang dinyatakan oleh Datuk Seri Najib Razak, Perdana Menteri Malaysia, Penstrukturan Semula Industri Air adalah satu inisiatif daripada pihak Kerajaan Persekutuan, untuk membantu dan memodenkan Industri Bekalan Air di negara ini termasuk negeri di bawah puak Pembangkang.

Untuk rekod,
 1. Inisiatif kerajaan BN Persekutuan ini dimulakan pada tahun 2005.
 2. Kerajaan Persekutuan telah meminda Perlembagaan Persekutuan berkaitan bekalan dan perkhidmatan bekalan air dipindahkan dari Senarai Negeri ke Senarai Bersama.
 3. Perkhidmatan air, Akta Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara dan Akta Industri Perkhidmatan Air 2006 telah digubal dan semua entiti bekalan air negeri-negeri akan dikawal selia dan dilesenkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN).
Maksud mudah, sesiapa sahaja yang mentadbir negeri Pulau Pinang selepas perjanjian Penstrukturan Semula Air ini telah dipermudahkan oleh kerajaan BN Persekutuan dengan hutang negeri yang berkurangan dan bukan kerana CAT atau Lim Guan Eng DAP.

Dan seperti biasa, Lim Guan Eng akan menuding jari kepada negeri-negeri lain yang lebih tinggi hutangnya tetapi terlibat dalam Penstrukturan Bekalan Air.


Yang gagal diperjelaskan oleh beliau ialah PAAB belum lagi mengambilalih keseluruhan hutang projek bekalan air di beberapa negeri tersebut. Manakala, perjanjian penstrukturan itu hanya ditandatangani oleh kerajaan Kelantan pada September 2016.

Lim Guan Eng DAP juga beberapa kali menuduh kononnya DS Najib Razak mungkir janji untuk membina sistem LRT di Pulau Pinang. Padahal, pembinaan sistem LRT ini akan ditunaikan hanya jika BN memerintah negeri Pulau Pinang pada PRU13 yang lepas.


Tetapi sekarang, DAP adalah pemerintah negeri Pulau Pinang dan bukannya BN. Maka janji tersebut tidak dapat diteruskan. Perkara asas ini gagal dinyatakan oleh Setiausaha Agung DAP itu.

Kita perlu ingat kenyataan Tunku Abdul Aziz, mantan Naib Pengerusi DAP. Beliau berkata,
"Guan Eng adalah seorang manusia yang bukan sahaja bongkak dan sombong malah merupakan seorang yang suka mengambil pujian atas hasil usaha orang lain tanpa sedikit pun perasaan bersalah.
Adalah menjadi amalan Guan Eng DAP untuk mengambil semua pujian manakala kesilapan pula melibatkan orang lain. Itu bukan sesuatu yang bijaksana tetapi hanya mementingkan diri sendiri"
Guan Eng juga jenis yang tidak boleh menerima kritikan dan suka menyalahkan orang lain, kata Tunku Aziz.


SHARE ARTICLE :

60 comments:

 1. Replies
  1. AWAS:

   Anonymous August 8, 2017 at 7:41 PM - adalah si spesis PEROGOL/PEMBUNUH HOMO PENYAMAQ PENAKUT JUBOQ ANJING KURAP yang asyik menCURI identiti & SABOTAJ komen2 TOK LABU - utk. mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap UMNO, YAB PM & YAB DS Rosmah terCINTA kita serta PEMIMPIN2 UMNO lain dr. BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu (BUMIPUTERA) kita - utk. MENUTUP mulut berapi TOK LABU!!

   Tok Labu.

   (ANTI-DAP/kit siang/guan eng 100%)

   (HARI-HARI DOA PASANGAN Tonggeng ENG Homo/Betty JUBOQ BABI & kit SIAL KANGKANG BABI DAPjuboq BABI MAMPOS CEPAT!!!!!)

   Delete
  2. Sudah menjadi kebiasaan kepada pembangkang di negara ini mengamalkan pendekatan politik ‘Fitnah, Adu domba dan Tipu’ (FAT), sebagai senjata dalam usaha mereka untuk memburuk-burukkan UMNO dan kerajaan bagi mewujudkan persepsi negatif di di kalangan rakyat.

   Delete
 2. Cilaka lu novandri !

  ReplyDelete
  Replies
  1. CELAKA lu si spesis ANAK HARAM 230 BANGKAI BABI HOMO KULIT BABI JIJIK -spesis PENJAJAH PARASIT/PEMBUNUH/LANUN ZIONIS KAFIR HARBI DAPjuboq BABI!

   Delete
 3. Klu ada melayu pi sokong dap lg xtahu la.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mat sexbu pnyokong kuat dap...

   Delete
 4. Mana RBA DAPigs??

  Korang ni mmg dpt gaji buta aja & tak buat kerja pertahankan buntut tokong DAPig korang!

  Tapi kalau komen pun, jgn la korang pusing & tukaq topik pulak. Boring la!

  ReplyDelete
  Replies
  1. lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si PENJAJAH/PENYAMUN/PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL-si BANGKAI2 BABI JIJIK-si KULI2 UMNO SIAL KANIBAL/TONGGENG ROSMAH MANSOR GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG TEPI JLN./ZAHID BABI-KU NAN ANJING KURAP-KJ BANGKAI BABI/RAHMAN DAHLAN CELAKA/SALLEH KERUAK JUBOQ BABI/KENCING NAZRI AZIZ KANGKANG BABI BERLENDIR/JAMAL PAK TONGKOL JUBOQ BABI HANYIR/ARMAND AZHA SUNDAL KURAP!!

   Jadi, PI MAMPOS lu si spesis ANAK HARAM BANGKAI BABI spesis PENYAMUN KULIT BABI JIJIK JHO LOW KAFIR HARBI dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI LONGKANG HANYIR-main JUBOQ BABI/BAPAK PENYAMUN KULIT BABI terTONGGENG JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 UMNOjuboq BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Tok Labu.
   (ANTI NAJIB 100%)
   (HARI-HARI DOA PASANGAN NAJIB ROSMAH MAMPUS CEPAT)

   Delete
  2. AWAS:

   Anonymous August 8, 2017 at 7:41 PM - adalah si spesis PEROGOL/PEMBUNUH HOMO PENYAMAQ PENAKUT JUBOQ ANJING KURAP yang asyik menCURI identiti & SABOTAJ komen2 TOK LABU - utk. mengHINA/mengGERTAK dgn. amat JIJIK terhadap UMNO, YAB PM & YAB DS Rosmah terCINTA kita serta PEMIMPIN2 UMNO lain dr. BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu (BUMIPUTERA) kita - utk. MENUTUP mulut berapi TOK LABU!!

   Tok Labu.

   (ANTI-DAP/kit siang/guan eng 100%)

   (HARI-HARI DOA PASANGAN Tonggeng ENG Homo/Betty JUBOQ BABI & kit SIAL KANGKANG BABI DAPjuboq BABI MAMPOS CEPAT!!!!!)

   Delete
  3. Yg. lu si spesis PEROGOL/PEMBUNUH PENAKUT HOMO 741 JUBOQ BABI - nak menCURI identiti & SABOTAJ komen2 TOK LABU apahal?!!

   CELAKA lu si spesis ANAK HARAM si PEROGOL BANGKAI BABI spesis HOMO KULIT BABI JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI diLAHIRkan dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI JLN.-main JUBOQ BABI/BAPAK HOMO KULIT BABI terTONGGENG JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diROGOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPjuboq BABI anak beranak KEPARAT lu!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG TEPI JLN./gobindKANGKANG BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NngaNGA KOK ming KANGKANG BABI BERLENDIR/sivarasaJUBOQ BABI HANYIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Tok Labu.

   Delete
 5. Apakata tulis artikel pasal cerita ni pulak. Nak juga tahu bayaran ni untuk apa ni sampai tercirit-cirit nak bayar. Jumlah sampai RM5Billion. Setakat hutang DAP tu boleh pejam mata saja. Tahap kebodohan yang terunggul, hanya boleh didapati di kalangan puak UMNO. Cakap macam hebat, tapi masalah depan mata buat-buat tak nampak pulak.

  IPIC gives 1MDB extension till Aug 31 — if it pays half the debt sum by Aug 12
  http://www.theedgemarkets.com/article/ipic-gives-1mdb-extension-till-aug-31-%E2%80%94-if-it-pays-half-debt-sum-aug-12

  ReplyDelete
  Replies
  1. CELAKA lu si spesis TERORIS KAFIR HARBI 621 si PENYANGAK GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI-si spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT-DAPjuboq BABI JIJIK RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 HOMO ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA!

   TAK pula lu TERLOLONG pasal jenayah2 RASUAH, ROMPAKAN dan TERORISMA paling CELAKA oleh TUAN lu, si spesis TERORIS2 PENJAJAH KAFIR HARBI BerSHIT-DAPjuboq BABI aahhh?!! Iaitu:

   -$ 12. 5 BILLION yg. diSIMPAN di SingaPORK - hasil dr. MENGGADAI/MEROMPAK 33% tanah PP, tanah pusaka nenek moyang BUMIPUTERA kami serta melancarkan “SOCIO-CULTURAL GENOCIDE” (GENOSID Sosial-Budaya) ke atas BANGSA Orang Asal/Indigenous IsIam/Melayu PP kami - kpd. TOKEY2 DAPjuboq BABI/PAPig SingaPORK depa! Di http://mymassa.blogspot.com/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html , HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?,2/18/2016;

   - $1.2 BILLION Rasuah dari ISrael semasa PRU13 dan latihan TERORISMA yg. diKETUAI oleh tony puaKA DAPjuboq BABI oleh MOSSAD di SingaPORK (pusat MOSSAD/CIA/NATO di Asia TENGGARA); utk- mengGULINGkan NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang kami ni; terutamanya menakluk SABAH/SARAWAK; dan paling UTAMA adalah utk. menakluk SELAT MELAKA kami (dgn. menakluk KEM TENTERA kami di PORT DICKSON kerana SELAT MELAKA adalah laluan "chokepoint" GLOBAL amat PENTING yg. mengHUBUNGkan LAUTAN HINDI dan LAUTAN PASIFIK/LAUT CHINA SELATAN); Di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ , DAP Terima Latihan Dari Mossad?, January 4, 2016 By WakeUp Malaya; dan di

   -$ 1. 2 JUTA Rasuah dari NED (CIA)/SOROS utk. 'NGO' BerSHIT DAPjuboq BABI - utk. mengGULINGkan pemimpin Bangsa Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu (BUMIPUTERA) YAB PM terCINTA kami dan UMNO! Di - http://altthainews.blogspot.com/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html , US vs China: US-backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government , August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD).

   Maka, mana SPRM/KD*GAGAL tu oi?!!!!!!!

   Jadi, lu si spesis DAPjuboq BABI, manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG tepi LONGKANG HANYIR/gobindKANGKANG BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/sivarasaJUBOQ BABI HANYIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Tok Labu.

   Delete
 6. 1MDB dapat lanjutan tempoh bayar IPIC
  http://www.sinarharian.com.my/nasional/1mdb-dapat-lanjutan-tempoh-bayar-ipic-1.715597

  ReplyDelete
  Replies
  1. Difahamkan kelewatan membayar hanya masalah teknikal je. Penjelasan Arul pada wakil2 PAS, mereka berpuashati bahawa 1MDB boleh berdaya maju dengan pelan realisasi.

   Delete
  2. Teknikal taik babi. Berdaya maju lanciau

   Delete
  3. Aku rasa geng2 pmbngkang kena main nga najib.... najib ikat geng pmbngkng dgn 1mdb... duk pusing2 tangtu ja lah... mcm kmbing kena tambat... 1mdb sedang membesar dgn sihat... dulu 1mdb ank kecil lg... skrg dah taja imam2 pi haji... utk org Islam bila 1mdb duk taja pi haji & xda ape2 musibah blaku... 1mdb tu berada pada lndasan yg betul... doj xleh pakai yahudi + usa...

   Delete
  4. Utk ceramag pru14 nnt blh la guna statement nie... klu 1mdb tu xbetul mesti bala dah kena pada jemaah haji tajaannya... nie tidak tiap2 tahun jumlah jemaah bertambah... nak percaya pada yahudi + usa atau Allah swt... pilih lah... arab saudi pun cukup baik dgn najib....

   Delete
  5. Ipic tu arab saudi punya... xpayah bayar pun xpa...

   Delete
  6. Kalau 1mdb tak bermasalah, kenapa kementerian kewangan kena ambilalih? Perhimpunan agung umno 2015 najib janji menjelang hujung tahun hutang 1mdb hanya tinggal 17 billion. Apa jadi? Hutang makin bertambah. Najib penipu.

   Delete
  7. Anon 8:22. najib ikat geng pmbngkng dgn 1mdb... Sampai terbelit diri sendiri dan UMNO sendiri. Terus diam dan suruh orang lain diam. Kalaulah puak DAP yang buat. masa tu timbullah segala fakta dan fatwa. Masa tu terus jadi cerdik. Masa ni buat-buat bodoh saja macam orang IQ budaj tadika saja.

   Delete
  8. OI si TERORIS2 KAFIR HARBI si spesis GILA BABI HOMO DAPjuboq BABI, lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG TEPI JLN./gobindKANGKANG BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/sivarasaJUBOQ BABI hanyir/KENCING NGAnga KOK ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat RASUAH BERATUS BILIION utk. INDUSTRI2 SENJATA Barat/ISrael - apabila puak KRISTIAN ZIONIS ni MEROMPAK/MENJAJAH Dunia Islam dgn. amat KEJAM! Dahlah memBUNUH umat ISLAM dlm. GENOSID sesuka hati bersama IS(IS)rael termasuk MENUBUHkan IS/ISIL/ISIS yg. diTUBUHkan oleh MOSSAD/CIA spt. diDEDAHkan oleh Snowden)! Dasar puak TERORIS JUBOQ BABI BARAT/ZIONIS!

   Dan lihat siapa si TERORIS ZIONIS JUBOQ BABI Soros-PERASUAH-PENGGUBAH WANG HARAM /PENIPU/PEROMPAK -no-1 dunia ni – yg. juga Leftenan KANAN empayar ZIONIS Rothschild-si PENUBUH rejim TERORIS KANIBAL ISrael serta pertalian Soros dgn. Bank-bank Switzerland yg. juga amat pro-RASUAH & terlibat dlm SINDIKET global SENJATA/DADAH - lepas tu K’jaan Switzerland/US-Barat nak MENYIASAT 1MDB kami; dasar si PENIPU/PENYANGAK nak MAMPOS) ! Di - http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/secretsoc_20century/secretsoc_20century10.htm, GEORGE SOROS AND THE ROTHSCHILD CONNECTION:

   …..Who was George Soros?

   ….The official story says that he was born in 1930 to Jewish parents and as a teenager had been chased from Budapest by the Nazis…..

   William Engdahl knows this to say about him:

   “Soros speculates on the world’s financial markets via his secret off-shore company Quantum Fund NV, a private Investment fund that handles a portfolio of four to seven billion US$ for several “clients”. The Quantum Fund is registered in the tax haven of the Netherlands Antilles in the Caribbean. In order to evade control of his financial activities by the U.S. administration not a single U.S. citizen sits on the board of Quantum. Its directors are a curious mixture of Swiss and Italian financiers.

   “Soros has been identified as a front man of the Anglo-French Rothschild banking group. Understandably neither he nor the Rothschilds want this important fact to be public, so the tight links to his friends in the London ‘City’, in the British foreign ministry, in the state of Israel and to his mighty friends in the American Establishment would stay concealed.”

   Among the members of the board of the Quantum Fund is one Richard Katz. He is at the same time head of the Rothschilds Italia S.p.A. in Milan and is also on the board of the commercial bank N.M. Rothschild & Sons in London. Another member of the board is Nils O. Taube.

   He is a partner in the London investment group St. James’ Place Capital which counts Lord Rothschild among its main partners. A frequent partner of Soros in several of his speculations – especially in the driving up of the gold quotation – is Sir James Goldsmith, a relative of the Rothschild dynasty. On the board of Quantum we also find the heads of some highly “discreet” Swiss private banks (who help the syndicated of organized crime – weapons and drugs – to launder their money)…….

   Jadi, PI MAMPOS lu si spesis ANAK HARAM HOMO KULIT BABI JIJIK ZIONIS KAFIR HARBI dr. spesis MAK PELACUR SUNDAL terKANGKANG TEPI JLN.-main JUBOQ BABI /BAPAK HOMO terTONGGENG JIJIK si BABI2 HANYIR-penuh NANAH lu yg. diSONDOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI anak beranak KEPARAT lu!

   Delete
 7. Sarawak report akan jadi Sarawak reput tak lama lagi jika Clare tak ada bukti dakwaan rasuah 90 juta yg kononnya duit dari 1MDB. Mahkamah London dan Perancis kata tak de bukti yg Najib/kerajaan Malaysia rasuah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rasuah ape... xlogik.. najib bg rasuah kat diri sndiri?... sbb tu sprm tutup kes... geng2 pmbngkng dulu kata rasuah bila fikir benda rasuah utk najib xlogik... tukar plk perompk @ penyamun... xpernah kena.. xlama lg hantu sgala perompak akn diketahui (madey)...

   Delete
  2. Sarawak reput ahahaha. Memang laman fitnah. Bukti yg dia doktorkan dokumen ade la. Kalau dia submit konpem kantol. BIG TIME

   Delete
 8. Zunar dulu lukis gmbr madey hidung besar... lukis plk bkn main buruk + jijik lg... pastu lukis karton pak lah pastu karton najib skrg karton rosmah plk... xtakut kat tuhan sgguh... skali tuhan bg ank cucu dia sbiji mcm dia lukis baru tau....

  ReplyDelete
 9. Gali lobang tutup lobang. PM paling hanjing menyusahkan rakyat..NAJIB BANGKAI

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tu belum untuk tutup lubang lagi. Tu baru suruh IPIC tutup mulut saja, pasal syarikat IPIC palsu yang dibuat oleh Jho Low. Siapa yang sapu duit syarikat palsu tu, suruh arul kanda jelaskan.

   Delete
  2. Kau orang cakap tak pakai akai ke? Macam Sarawak reput. Arul pengurus 1MDB tak kata apa pun, kau orang yg berlebih2 pulak. Kalau pendedak tu pendedaklah cakap ikut penabur dedak, walaupun tak de bukti.

   Delete
  3. Dedak tu makanan ruji puak UMNO saja. Orang laun mana ada kilang dedak macam Najib yang dapat berbillion derma tok arab.

   Delete
  4. CELAKA lu si TERORIS2 spesis KAFIR HARBI ANJING2 KURAP HOMO-si PENJILAT JUBOQ BABI dr. spesis BAPA2 HOMO KULIT BABI-si PENCUCI KANDANG BABI/MAK2 PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT, si spesis KANGKANG BABI PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI oi!

   TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA kat RASUAH BERATUS BILLION utk. INDUSTRI2 SENJATA Barat/ISrael - apabila si puaka KRISTIAN ZIONIS MEROMPAK/MENJAJAH Dunia Islam dgn. amat KEJAM! Dahlah memBUNUH umat ISLAM dlm. GENOSID sesuka hati bersama IS(IS)rael termasuk MENUBUHkan IS/ISIL/ISIS yg. diTUBUHkan oleh MOSSAD/CIA spt. diDEDAHkan oleh Snowden)! Dasar puak TERORIS JUBOQ BABI BARAT/ZIONIS dan KULI2 dia!

   Si ANJING2 CASH-is-KING DAPjuboq BABI-KULI2 si rejim PENGGANAS KANIBAL/NECROPHILIA (merogol mayat2) IS-rael/ZIONIS-NA*O/CIA HARAM JADAH ni - TAK pula TERLOLONG mcm. PUAKA psl. dpt. RASUAH HARAM JADAH yg. berBILLION selepas dok lahap TAIK rejim TERORIS KAFIR HARBI KANIBAL/NECROPHILIA IS-rael/ZIONIS aaahhh??!!

   Dan TAK juga si PENJAJAH TERORIS DAPjuboq BABI nak SAMAN Razali kalau berita ni TAK benaq?! Dasar si PENAKUT HARAM JADAH! Di - http://www.pisau.net/terima-dana-1-2billion-dari-israel-dap-perlu-segera-kemuka-saman/ , Terima Dana 1.2Billion Dari Israel, DAP Perlu Segera Kemuka Saman, Published on 17/08/2016 in DAP by pisau!

   Itulah, bilalah juga si SPRM tu nak MENYIASAT si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPjuboq BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni yg. boleh dapat DERMA USD 300 JUTA (RM 1.2 BILLION) dari rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael tu - begitu juga PDRM untuk siasat bawah AKTA TERORISMA kerana 17 pakar strategi DAPJUBOQ ANJING yg. diKETUAI si TODI-puaKA, di LATIH oleh TERORIS MOSSAD dan si KM spt. TONGGENG eng BANGKAI BABI boleh pula asyik jumpa DUTA IS(IS)rael, serta IS(IS)rael nak tubuhkan MARKAS TENTERA PENGGANAS dia di Port Dickson – utk. MENAKLUK Selat Melaka; sbg. laluan UTAMA Submarin2 NUKLEAR HARAM JADAH IS(IS)rael/NA*O (yg. berPUSAT di Diego Garcia), serta sbg. laluan UTAMA perkapalan MINYAK/GAS (“oil/gas CHOKEPOINT”) yg. MENYAMBUNGkan Lautan PASIFIK-HINDI hingga ke Laut MERAH/MEDITERRANEAN (utk. ke ISrael/Barat)!! Kami RAKYAT tengah TUNGGU ni! SPRM/PDRM bah. TERORISMA – hang buatlah KERJA betul-betul oi!

   Lihat di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ :

   DAP Terima Latihan Dari Mossad?

   January 4, 2016 By WakeUp Malaya

   Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman menegaskan beberapa kali bahawa DAP mempunyai hubungan istimewa dengan Israel.

   Pada 2012, Razali telah mendedahkan hubungan DAP-Israel ketika berceramah di Putrajaya:
   —–
   Tapi apakah hubungan istimewa Israel dengan DAP? Kalau tak istimewa, tidak kami dilatih hampir 3 tahun oleh Israel. Dilatih oleh pihak Mossad. Saya terima latihan daripada Mossad.

   Untuk pengetahuan Tuan-tuan dan Puan-puan, tiap bulan Lim Guan Eng akan pergi ke Singapura. Saya biasa mengikuti banyak kali rombongan beliau ke Singapura. Dia akan pergi hari Sabtu petang dan akan balik hari Ahad petang.

   Di Singapura, kita akan jumpa dua orang saja. Satu bekas pemimpin atau bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew dan lagi satu wakil Duta Israel di sana. Dua ni yang akan kita jumpa.

   Sewaktu kita jumpa dengan Duta Israel atau wakil Israel, Tuan-tuan tahu tak, pihak Israel telah bersetuju memberi dana sebanyak 300 juta USD untuk PRU yang ke 13 ni. USD ya bukan RM ya. Duit tu sekarang berada di Singapura ya. .......

   Tok Labu.

   Delete
 10. Jho Low sapu lagi banyak dari hutang PP, diam saja. Kalau nak jadi bodoh pun agak-agaklah. Derma tok arab yang Najib sapu pun lebih banyak dari tu. Hutang 1MDB jangan nak bandinglah, memang puak UMNO akan sentiasa dibodohkan sebab perbuatan Najib sendiri. Jangan lepas 30 tahun baru sibuk, presiden UMNO buat tak betul. Masa tu baru sibuk nak buat RCI. Itulah tahap pemikiran UMNO. Layakkah UMNO untuk terus kekal jadi kerajaan persekutuan? Tak ada yang nampak mempunyai otak untuk pandang kehadapan. Puak ni sentiasa memandang ke belakang sebab di hadapan mereka sentiasa untuk melihat habuan yang mereka dapat untuk diri sendiri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak berbaloi nak bising pasal hutang negeri Pulau Pinang yang tak sampai RM1Billion pun, ciput sangat kalau nak dibandingkan dengan cincin permata Rosmah yang dihadiahkan Jho Low tu. Nampak bodoh sangat puak UMNO.

   Delete
  2. Fitnah saja ayat... xda yg blh pakai...

   Delete
  3. Bukan setakat kena PELEMP*NG, kena diTERAJ*NG masuk KANDANG BABI si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN Tonggeng eng serta seluruh keturunan Dajal DAPjuboq BABI ni!

   DAPig PARTI MOSSAD/IS-rael!

   HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PERASUAH/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya - sbb depa nak JUAL/ROMPAK habis2an NEGARA ISLAM kita, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni ni pd. TUAN rejim2 CANNIBAL/NECROPHILIA (merogol mayat2) IS-rael/MOSSAD-NA*O/CIA serta KULI2 depa!!!

   CELAKA lu si TERORIS2 KAFIR HARBI 921/1007 si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA2 HOMO KULIT BABI-si PENCUCI2 KANDANG BABI/MAK2 PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI, si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI oi!

   Yg. lu si PENJAJAH DAPjuboq BABI nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION dr. IS-rael-MOSSAD/NA*O, tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya?! Lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa PENJAJAH/PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI lu punya aaahhh?!!

   Mana SPRM?!!!! Tgk. juga si PENJAJAH PARASIT/LANUN/PERASUAH DAPjuboq Babi ni - yg. MENGGUBAH WANG HARAM sampai 13 BILLION kat SingaPORK tu; hasil dr. ROMPAKAN Tanah2 PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kia, melalui “CULTURAL GENOCIDE” ke atas BANGSA Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kita – kat si PENJAJAH2 Cina SingaPORK terutamanya! Di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html:

   HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?
   2/18/2016 |

   Agenda DAP ialah menjadikan Pulau Pinang sebagai Singapura kedua. Selepas lawatan Lee Kuan Yew ke Pulau Pinang sebagai permulaan tampuk kekuasaan DAP ia sudah menunjukkan hala tuju DAP di negara ini.

   Lihat sahaja cara DAP menutup kg Melayu di Singapura kini sudah berlaku di Pulau Pinang.

   Tahun 2011-2014 sepanjang pentadbirannya LGE lebih 1,100 ekar tanah telah pun dijual oleh kerajaan DAP Pulau Pinang kepada pihak luar samada dari dalam negeri mahupun dari luar negara. Jumlah hasil jualan ini dianggarkan mencecah RM 12.5 bilion.

   Segalanya bermula pada tahun 2011 dimana kerajaan negeri menjual sebidang tanah berkeluasan 102 ekar hak milik kerajaan negeri kepada Ivory Properties dengan nilai RM 1.07 bilion. Ini dikuti oleh pejualan 110 ekar lagi kepada Consortium Zenith dengan nilai RM 6.3 bilion pada tahun 2013. Pada tahun yang sama juga, kerajaan DAP Pulau Pinang telah menjual sebidang tanah seluas 40 ekar bernilai RM 600 juta kepada P. E Land.

   Pada 2014, kerajaan DAP Pulau Pinang dengan 4 transaksi jual beli dilakukan. Sebidang tanah seluas 245 ekar dengan anggaran nilai RM 2.4 bilion telah dijual kepada Aspen Vission. Ini diikuti dengan penjualan 30 ekar tanah yang dianggarkan bernilai RM 57 juta kepada Paramount Group.

   Sebidang lagi tanah berkeluasan 470 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.02 bilion dijual kepada Eco World dan diakhiri dengan penjualan 103 ekar yang dianggarkan bernilai RM 1.09 bilion kepada Temasik Holding.

   Apa yang sebenarnya DAP lakukan?Pengumpulan dana besar-besaran? Mengapa dalam masa lima tahun Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah menjual 33% tanah Kerajaan Negeri kepada pemaju-pemaju proksi DAP?

   Kemanakah wang RM 12.5 bilion ini pergi dan dibelanjakan?

   (Tok Labu)

   Delete
  4. Pung pang pung pang....akhirnya kata tak de bukti. Itu kata orang yg memfitnah...atuk tua, dan Rafizi kata gurau2 dimahkamah. Untuk menguatkan lagi, mahkamah UK dan Perancis pun kata tak de bukti. Maknanya Najib memang baik dan tak bersalah. Yg bersalah dan jatuh kemaluan yg amat sangat ialah orang yg memfitnah dan macai2.

   Delete
 11. anony 9:21 pm... ko ni bodoh... alquran sendiri penuh ngan sejarah silam dari masa asal kejadian manusia ni diceritakan ..bagaimana iblis disuruh sujud pada adam... dia tak mahu sebab sombong... bagaimana firaun yg menyombong sehingga mengaku sebagai tuhan... bagi mereka yg diberi hidayah... mereka dapat pelajaran...
  manusia yg tidak mahu melihat pada sejarah dia akan melakukan kesalahan yg sama... merasa sombong dengan sokong yg didapati sehingga merasa diri sempurna... mulalah menekan org lain... ketua hakim dipecat.. mufti selangor dipecat..kuasa raja disekat... para menteri yg lain semua tak bekutik... timbalan habis dicantas... sunnah nabi pun dihina... hukum tuhan dipelecehkan... duit yg dikikis tu tak payah cakap le... sampai kering telaga petronas... syarikat anak beranak beratus buah... untung sapu sendiri... rugi gomen bailout... babi pun malu kalu disamakan dengan maha firaun ni... wahai anjing yg menyalak sial anony 9:21 yg cilaka...
  jenis tak mahu beljor dari sejarah... ni le akibatnye... dah tau betapa sialnye maha firaun kutty karala ni dengan sejarah dia memerintah malaysia... masih nak sokong jadi pemimpin.. anony 9:21pm ko mampus lebih bagus sebab dengan mampus nye ko... malaysia akan lebih aman... aman dari kebodohan ko tu...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sombong tu yahudi, yahudi tu dap, sokong la yahudi tu...

   Delete
  2. Dah melantak berbillion dengan si babi tembam tu, tak yah cerita bab islam pula. Setakat memalukan parti UMNO sudahlah. Jangan palitkan bangsa dan ugama. Yang buat tu pun bukan semua puak UMNO pun tapi sekor biawak saja, cuma kebetulan biawak tu dok kat atas. Yang masalahnya, puak UMNO terpaksa mendokong biawak tu juga.

   Delete
  3. HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya!

   CELAKA lu si TERORIS KAFIR HARBI PENYAMAQ PENAKUT 1137 si PENYANGAK GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI-si spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT-DAPjuboq BABI JIJIK RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 HOMO ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA!

   Yg. lu si spessi DAPjuboq BABI nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION pd. ISrael-MOSSAD/NA*O-CIA, tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya – lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa homo BANGKAI PENJAJAH PENYANGAK DAPjuboq BABI lu punya?! BABI BABI lu si PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEMBUNUH DAPjuboq BABI amat CELAKA!

   Tok Labu.

   Delete
 12. CAT hanya topeng. CM sendiri pun terlibat rasuah, menipu pemilihan parti, double accounting dalam kos trowong. Beli anugerah. Sekarang pulak menipu fasal hutang.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nie belum kuasai negara malaysia...

   Delete
 13. Siapa yg boleh bagi maklumat berkenaan sapina dari mahkamah Perancis yg dihantar kpd najib sekarang tersangkut kat mana? Dah beruban najib tunggu masih tak sampai. Sapa boleh beritahu kerajaan Perancis guna kompeni apa utk hantar sapina tu, aku nak check.

  ReplyDelete
 14. Masa mgundi smakin pendek... kita tgk madey berjaya ka idak kuasai dap + pkr... nuar brehim xbjaya smpai pkr dgn dap btembung... masing2 parti keras kepala + ahli keluarga... jidin pagoh ja xda identiti dah la ceramah xsedap... xda sapa nak lntik jidin pagoh jadi PM...

  ReplyDelete
 15. https://cilisos.my/wait-1mdb-paid-back-billions-in-debt-to-the-same-company-twice-whered-it-go/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puak UMNO mana tahu baca, otak depa lembab sikit. Lepas 30 tahun baru depa terbangun dari tidur suruh buat RCI. Buat masa sekarang, presiden depa kentut pun masih wangi.

   Delete
  2. HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya!

   CELAKA lu si TERORIS2 KAFIR HARBI si PENYANGAK GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA2 HOMO KULIT BABI si PENCUCI KANDANG BABI/MAK2 PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI-si PELAHAP TAIK spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT-DAPjuboq BABI JIJIK RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 HOMO ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA!

   Yg. lu si spesis DAPjuboq BABI nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION pd. ISrael-MOSSAD/NA*O-CIA, tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya – lu ingat NEGARA ISLAM ni bapa homo BANGKAI PENJAJAH PENYANGAK DAPjuboq BABI lu punya?! BABI BABI lu si PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEMBUNUH DAPjuboq BABI amat CELAKA!

   Tok Labu.

   Delete
 16. APA KEJADAHnya masih ada puak bangang dlm PAS mcm. ni?!! SPRM mesti SIASAT perangai GANJIL si PENYANGAK KITOL mcm. ni! PI MAMPOS lu!!!

  NYAHkan sj. si PENYAMAQ PENJILAT DAPjuboq BABI ni; baik puak SETAN mcm. ni masuk sj. PANhomo tu!!! NEGARA ISLAM kita ni dlm. keadaan amat BAHAYA dari si rejim2 TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPjuboq BABI/PKRhomo ANJING KURAP/madey anak BERANAK BANGSAT-si puaka2 RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA - tapi si PENYAMAQ bangang ni nak HINA 1MDB begitu KEJI sekali?!!

  Lihat media Ism*HOMO JUBOQ BABI-si PENJILAT-PENJAJAH PARASIT/LANUN madey kutty kerala!

  Di - http://www.ismaweb.net/2017/08/1mdb-bala-terhadap-negara-kata-pas/ :

  1MDB bala terhadap negara, kata PAS
  August 9, 2017 Berita Utama, Utama 0

  BANGI, 16 Zulkaedah 1438H, Rabu – Rakyat akan tetap menanggung hutang syarikat pelaburan negara yang dilingkari pelbagai skandal kewangan, 1Malaysia Development Berhad (1MDB), walaupun kerajaan baharu dibentuk selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) nanti.

  Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, walaupun mereka yang terbabit menyeleweng dana 1MDB ditangkap dan dipenjarakan, hutang itu masih perlu dibayar kerana ia dijamin oleh kerajaan yang berkuasa sekarang ini.

  Ibarat nasi sudah menjadi bubur, beliau dalam satu kenyataan berkata:

  “Itulah realiti yang menyayatkan dan itu kesan sebenarnya skandal 1MDB terhadap rakyat dan negara. Tidak dapat dinafikan lagi bahawa 1MDB adalah satu bala terhadap negara......

  Tok Labu.

  Nota: Aku TAK akan UNDI puaka PAS atau sesiapa sj. si KITOL2 Islam/Melayu mahupun dr. UMNO, yg. bangang dan PENGKHIANAT/PENIPU mcm. ni - yg. sanggup GADAI akan NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni pada si rejim TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPjuboq BABI-si puaka2 RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuan Ibrahim kata? Kalau lidah Timmy Say memang cam tu. He is DAP planted in PAS di sebalik nama Tuan Ibrahim sebagaimana artikal di Malaysia Today. Justeru hati2 jangan tertipu dengan kenyataan dari individu bernama Tuan Ibrahim kerana ia mungkin saja dari sumber DAP.

   Delete
  2. Ya..betul. Makan taik Tuan Najib banyak2.

   Delete
  3. Yg anon 956 ni dah kenapa? Mabok todi?

   Delete
  4. CELAKA lu si TERORIS KAFIR HARBI 956 si PENYANGAK GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA HOMO KULIT BABI si PENCUCI KANDANG BABI/MAK PELACUR BITCH/WHORE/HANTU PELESIT-main JUBOQ2 BABI-si PELAHAP TAIK spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT-DAPjuboq BABI JIJIK RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 HOMO ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA!

   Tok Labu.

   Delete
 17. IPIC grants 1MDB new deadline - August 09, 2017 08:45 am MYT
  http://www.theedgemarkets.com/article/ipic-grants-1mdb-new-deadline

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hutang Kerajaan 1MDB - Fakta atau Auta.
   Kalau auta tak kan bila nak membayar sampai terkucil dan tercirit.

   Delete
  2. CELAKA lu si TERORIS2 KAFIR HARBI si GILA KANGKANG BABI HOMO RASIS dr. spesis BAPA2 HOMO KULIT BABI KEPALA BUTOH-si PENCUCI2 KANDANG BABI/MAK2 PELACUR BITCH/WHORE/HANTU RAYA-main JUBOQ2 BABI, si spesis KEPALA BUTOH PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI oi!

   Yg. lu nak JUAL Negara Islam kami dgn. melahap RASUAH berBILLION dr. IS-rael-MOSSAD/NA*O-CIA, tak pula lu MELALAK mcm. ANJING KURAP ya?! BABI BABI lu!

   lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 TEPI JLN./gobindHOMO BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/sivarasaKANGKANG BABI/KENCING NGAnga KOK ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Tok Labu.

   Delete
 18. Pertanyaan buat Be End (BN)..macam mana nak menang pilihanraya & rampas semula selangor dan pulau pinang jika hanya berharap pada kemenangan wakil umno?? Mca, mic, gerakan makin lama makin bungkus. Tutup kedai. Belum lagi diambilkira tsunami melayu. Nak harap pada pas? Umpama amerika mintak bantuan korea utara. Minyak dan air tak boleh bersatu. Jadi najib, kepala anda mungkin botak lagi sebelah tak boleh tidur malam fikir persoalan ini. Selamat jalan najib..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wang walaupun perlu tapi bukan segala2nya. Kalau rakyat Selangor dan Pulau Pinang merasa keperitan yg melampau di bawah pemerintahan DAP dan PKR, undi sahaja UMNO/BN dlm PRU14. Inshallah akan lebih selesa dan makmur. Pilihlah pemimpin kerana agamanya Islam dan yg mesra rakyat.

   Delete
  2. Yg duk menang pilihan raya kecil BN ja...

   Delete
  3. CELAKA lu si spesis ANAK HARAM 1057 BANGKAI BABI HOMO KULIT BABI JIJIK -spesis PENJAJAH PARASIT/PEMBUNUH/LANUN ZIONIS KAFIR HARBI DAPjuboq BABI!

   #DESTROY the Penjajah Parasit/Penyamun KAFIR HARBI DAPerasuah BANGKAI-no 1 Dunia & KULI2-terTONGGENG dia-si PKRHOMO ANJING KURAP/madey KERALA anak BERANAK BANGSAT!

   Lihat PENDEDAHAN ni oleh bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu-Islam DAP, Mohamad Razali bin Abdul Rahman, ketika berceramah di Putrajaya pada 3 Julai 2012 - tentang MO Setan Zionis ‘Malaysian Malaysia’-si spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI Zionis DAPbangkai PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA; di https://aidcnews.wordpress.com/2017/03/17/modus-operandi-malaysian-malaysia-didedahkan-bekas-aktivis-dap/ :

   Modus Operandi ‘Malaysian Malaysia’ Didedahkan Bekas Aktivis DAP

   AIDCNews

   , March 17, 2017

   ...Lim Kit Siang biasa kata dalam mesyuarat, Raja-raja yang ada di Malaysia ini adalah dari keturunan lanun, perompak dan penjudi. …Tuan-tuan masih ingat tak apa yang berlaku pada 11 April (2012) yang lalu, semasa pertabalan Yang Maha Mulia Duli Yang Dipertuan Agong. Tengok, bagaimanakah mereka menghina dan mencaci Raja.

   Kerana apa? Mereka yakin kalau dapat tawan Putrajaya, itulah pertabalan terakhir Agong di bumi Malaysia ni. Lepas ini tak ada dah. Kita akan lantik Presiden. Kita akan turunkan sembilan Raja. Kita akan lantik satu Presiden.

   Presiden pertama, memang kita akan bagi kat orang Melayu. Yang pertama sahaja. Lepas yang kedua, seterusnya akan diberi kepada orang Cina dan India. Macam Singapura lah....

   Azan kita tidak akan benarkan.....

   Bahasa Inggeris, kita akan jadikan bahasa kebangsaan. Bahasa Malaysia Cuma sebagai bahasa perantaraan sahaja. Bahasa Inggeris bahasa utama, bahasa kedua kita akan galakkan adalah bahasa Mandarin.

   Bagi DAP, bahasa Malaysia is a not value language.

   Inilah agensi pertama kita akan bubarkan selepas dua minggu kami tawan Putrajaya. MARA….Kita akan tubuhkan agensi lain bukan MARA. Nama MARA akan dihapuskan…..

   Tuan-tuan tahu tak dalam satu mesyuarat, Lim Kit Siang dengan Lim Guan Eng kata apa, “Bangsa yang paling bodoh dan yang paling malas dalam dunia ini adalah bangsa Melayu…. Dia kata, nilai seorang Melayu ni, “Nilai seorang Melayu ni RM100 sahaja. No more than that value.” .......

   Kami ingin menjadikan Malaysia sebagai sebuah Republik, macam Singapura....DAP paling benci tiga benda; Islam, Melayu dan Raja….Dia akan tukar Rejimen Askar Malaysia selepas ini. perkataan Melayu tu dia akan buang.

   Begitulah juga dengan Panglima Angkatan Tentera dengan KPN. Dua-dua jawatan tertinggi khas untuk orang Cina saja. Dia tak akan bagi dekat orang Melayu. Eksklusif untuk orang Cina…..

   Majlis Agama Islam akan dibubarkan dan akan digantikan dengan Majlis Antara Agama. Semua agama duduk dalam satu jabatan macam IFC. Kita akan gabung dan duduk dalam satu jabatan.

   Begitu juga wang zakat, boleh digunakan oleh orang bukan Islam. ....

   Mahkamah Syariah. Mahkamah yang berteraskan agama tidak akan dipraktikkan lagi di bumi Malaysia. Kita akan guna satu Mahkamah Sivil saja, yang lain semua kita akan tolak. Kita tidak akan iktiraf. Dasar Ekonomi Baru (DEB). Lepas Lim Guan Eng ambil sumpah, inilah kenyataan pertama dia, “Akan hapuskan Dasar Ekonomi Baru.”….

   Tuan-tuan tahu tak, kalau DAP dapat perintah banyak warganegara Taiwan, Hong Kong, Singapura akan memohon jadi rakyat Malaysia selepas ini...... (baca sendiri artikel amat PENTING ini sepenuhnya)

   (Tok Labu)

   Nota: Kalau berita ni TAK benaq, kenapa Razali TAK diSAMAN oleh spesis TERORIS PENJAJAH Zionis DAPbangkai-si KAFIR HARBI PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puaka RASIS/PORNO/HOMO-si KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NAT*O/CIA ni?!! Dan kita boleh agak kenapa zah*dKITOL-geng AnwaqHOMO/KD*GAGAL tu enggan MENYIASAT bawah Akta TERORISMA!

   Delete
 19. AWAS dr. Tok Labu)!

  Tengok spesis TERORIS PENJAJAH PARASIT/LANUN mediaZIONIS HOMO DAPjuboq BABI ni - nak mengGERTAK pula ATM dan YAB PM bangsa ORANG ASAL/INDIGENOUS (BUMIPUTERA) terCINTA kita kat rejim TERORIS US juboq BABI tu! Supaya ATM kita TAK beli SENJATA dr. CHINA - APA KEJADAHnya puak PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEMBUNUH DAPjuboq BABI ni; nak sewenagnya MENGARAH pula ATM kita dan MENGANCAM Keselamatan negara ISLAM kita ni dan rakyat kita kat rejim US mcm. NEGARA ISLAM kita ni BAPA si spesis PENJAJAH PARASIT KAFIR HARBI DAPjuboq BABI ni punya?!! PI MAMPOS spesis PENJAJAH ni!

  Jadi, aku harap ATM jangan sekali TUNDUK pd. gertakan TERORISMA si spesis DAPjuboq BABI ni! Patut diPENJARAkan atau diTERAJ*NG masuk KANDANG BABI sj. puak TERORIS PENGKHIANAT DAPjuboq BABI paling CELAKA ni!

  Lihat di -

  Malaysia Chronicle

  A WARNING TO TRUMP – NAJIB CANNOT BE TRUSTED: IN NEWS LEAKED DURING TILLERSON VISIT, NAJIB REGIME MULLING CHINA’S OFFER OF ROCKET LAUNCHERS, RADAR SYSTEM FOR JOHOR – REPORT

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.