Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Friday, September 22, 2017

Kenyataan Bodoh Lim Kit Siang DAP : Arak & Murahnya Harga Nyawa

Sebelum ini penulis telah menulis tentang sikap hipokrit memualkan regim DAP yang mempertahankan pesta Arak di Kuala Lumpur.


Regim DAP memang patut dikutuk dan diajar supaya tidak perbodohkan rakyat dan tidak hipokrit. BACA SINI

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur telah menolak permohonan penganjuran pesta Arak itu dan menegaskan tindakan undang-undang akan diambil jika pihak penganjur berdegil mahu meneruskan aktiviti tersebut tanpa kebenaran.

Menteri Wilayah Persekutuan DS Tengku Adnan Tengku Mansor pula telah menjelaskan pembatalan pesta arak "Better Beer Festival 2017" BUKAN disebabkan faktor politik dan agama.

Tengku Adnan berkata DBKL membuat keputusan tidak memberi kelulusan kerana bercanggah dengan enakmen yang terkandung dalam undang-undang kecil DBKL.

Ia menyalahi undang-undang kerana mengambil dan menjual arak di kawasan terbuka dan daripada segi keselamatan, polis telah memberikan maklum balas bahawa ia berbahaya untuk mengadakan pesta itu di kawasan terbuka.

Sekarang kita sedia maklum bahawa pihak Polis Diraja Malaysia telah melarang penganjuran pesta arak itu kerana dikhuatiri menjadi sasaran serangan kumpulan militan.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun menjelaskan bahawa pihaknya mendapat maklumat bahawa kumpulan militan sedang merancang melakukan sabotaj terhadap penganjuran pesta arak itu kerana dianggap sebagai sesuatu yang bertentangan dengan perjuangan mereka.

“Selain itu, maklumat juga mendedahkan terdapat beberapa pihak yang merancang untuk menimbulkan kekacauan semasa pesta itu berlangsung.

“Oleh itu, bagi mengelakkan sebarang insiden di luar kawalan berlaku, PDRM melarang penganjuran festival tersebut demi menjaga keselamatan dan ketenteraman awam,” katanya dalam satu kenyataan.

Yang mengejutkan ialah respon bodoh dan kurang bijak Lim Kit Siang DAP yang mempertikai profesionalisme pihak polis Malaysia. Beliau seolah-olah sanggup mengadaikan nyawa rakyat hanya untuk mempertahankan politik sempit regim DAP cauvinis.


Media melaporkan Lim Kit Siang mendakwa, rakyat berhak mempersoalkan mengapa pesta arak itu diharamkan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur jika hanya disebabkan oleh ancaman berkenaan.

“Sekiranya polis Malaysia tidak dapat mengendalikan ancaman keselamatan atau pengganas ke atas Better Beer Festival yang akan diadakan di kawasan yang sangat terlindung dan mudah dilindungi, rakyat berhak bertanya bagaimana polis menghadapi ancaman pengganas utama atau berskala besar,” dakwanya dalam satu kenyataan.

Begitu bodoh sekali kenyataan Lim Kit Siang. Bukan sahaja tidak hormat kepada keputusan polis Malaysia, beliau menuntut pihak polis mendedahkan strategi siasatan dan kerahsiaan menghadapi ancaman pengganas.

Dalam isu ini, kita mengecam sikap puak DAP yang sanggup bermain-main dengan nyawa rakyat hanya kerana satu pesta arak yang tidak mendatangkan sebarang faedah kepada negara Malaysia.

Bagi DAP, nyawa rakyat terlalu murah jika dibandingkan dengan 'The Better Beer Festival 2017'.

Adalah amat menyedihkan jika masih ada yang mahu menyokong parti cauvinis DAP dan sekutunya dalam pakatan harapan.


SHARE ARTICLE :

58 comments:

  1. DAP memang penyokong Arak. So ?????

    Apa masaalah ko nobandri ??!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalhnyer melayu pn sokong dap hahaha

      Delete
    2. Ok apa melayu sokong DAP. DAP adalah parti yg perjuangkan nasib melayu.

      Delete
    3. Alamak bro..tgh bermimpi ke...bila ketikanya DAP perjuangkan nasib melayu..dlm CEC yg belum di sahkn pun xade melayu...melayu pun x nak bantu melayu lagi la DAP yg rata2 cina

      Delete
    4. WOW!!! Ano 7:09 & Ano 6:52 ...... jing RBA DAPigs menyalak awal hari ni. Bagus!!

      Delete
    5. Dap nk sojong arak, pu mampus la dia. Yg buat pezta tu dah kenapa? Nak kena bom ke? Harapnya semua ketua pembangkang kena bom masa sdg minum arak.

      Delete
    6. banyak anjing dapig kt sini..anjing bodoh

      Delete
    7. Bukan ke bagus china china DAPigs ni mampus semua nya.

      Delete
    8. #SelamatkanNegaraBersama
      BetterBeerFestival
      Hahaha...

      Delete
  2. kah kah kah...bapak rasuah 2.6 billion...anak buah akan ikut..jadi budaya...jadi darah daging..lingkup umat melayu dan islam..kerana jebon sekoq..tu isu utama..bingai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahu saya, Tun Dr Mahathir yg dilabel sebagai bapa perasuah, bapa kronisme, bapa songlap kayakan anak2nya. Yang dedahkan semua itu ialah Anwar Ibrahim, Kit Siang & Mat Sabu.

      Delete
    2. #SayaTakTau
      ....hehehe
      #MadeyMahaAuta

      Delete
    3. Kah kah kah datuk segala rasuah hilangkan rm31.5 billion mengaku tak tahu menahu. Agaknya dah duit raya, angpau kasi anak beranak, kroni

      Delete
  3. Mereka lupa bahawa
    Jika meletup di Pesta habis dunia lintang pukang

    Pergi lah ke PULAU PINANG BUAT DALAM CM PUNYA RUMAH
    MABUK LA SAMPAI PAGI

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat mabuk tu.. dorang memang dah selalu mabuk... kelakuan pun memang kelakuan org mabuk... dorang memang nak bikin kacau... tu tujuan utama... setiausaha dap semasa 13 may... kalu merusuh dia konon sebagai hero org cina... dia akan disokong cina ... jika negara ni aman... apa yg mampu situa cilaka tu buat.. ape sumbangan yg dia dah bagi... dia sentiasa betukar tempat betanding pru kerana dia tiada ape pun jasa yg mampu dia beri dikawasan yg diwakili.. oleh tu dia akan provoke agar ada huruhara... org tak pikir pasal jasa dia masa tu... sape le sokong cina tua cilaka ni... mampus le sekali...

      Delete
    2. Maki test... Pan setia Ka idak... sangup belakangkn tuhan demi dap Ka idak... test Sama melayu2 PKR, pbpm,

      Delete
    3. Idea bernas. Sewa 20 khemah buat kat jalan pinhorn. Rasuah sume dapig, dengan beer. Jadikan legasi the tokong

      Delete
  4. alaaa.....kalau penganjur degil & buat jugak pesta arak, depa ada lawyer2 DAPig yg akan ambik kes depa.

    CILAKA!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengapa kalu dorang ada lawyer.... kalu salah lawyer boleh jadikan ia betul ke... bebelas lawyer fight dalam kes anuar meliwat... lawyer yg konon penuh experience... kalah jugak... kalu langgar undang2 bawak le selori lawyer pun... nak takut ape...

      Delete
  5. Seriously. This is the stupidest comment from Kit Siang. He must know that safety is the first priority that he must oblige. Safety is second to none!

    Stupid old man!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Number one, we want to help you in terms of strengthening the US economy.”

      Delete
    2. ni bukan saja bodoh..tapi..bingai nak mampus..

      Delete
    3. mana yg lebih bingai... mahdey kutty karala tu siap bayor bejuta utk dapat cium tangan... situa yg tak tau malu lagi lah... konon sebelum tu dialah yg pandai mentadbir... bila org keluarkan lapuran ekonomi malaysia bagai bubble yg akan burst.. dia sombong konon dia yg merintah bukan yg buat lapuran tersebut... dia tau segala... cilaka tua kutuk tu... dia ingat malaysia ni besor sangat... duit petronas tu banyak sangat... menyombong... org tua yg cuma tau cari musuh... kena serang mata wang.. dorang tak attack ringgit dulu... dorang attack bath.. attack rupiah... lepas tu habis seluruh asean tumbang... dah teruk baru sanggup bayor bejuta untuk mintak maaf ngan us.. tu lah cilaka situa kutuk kutty karala... dah macam tu punye perangai masih ada org nak angkat jadi pemimpin balik.. cilaka korang ni semua..

      Delete
    4. #SayaTakTau
      ....hehehe
      #MadeyMahaAuta

      Delete
  6. Dulu 'beer festival', pihak berkuasa pejam mata aje. Kira berjaya anjurkan. Jadi naik taraf jadi 'better beer festival'.

    Kalau yang ni pihak berkuasa biarkan, akan datang naik taraf jadi 'better than better beer festival'.

    Kalau jadi juga, mungkin naik taraf jadi 'best beer festival'. Kemudian 'best ever beer festival'. Dan tak akan berkesudahan kalau kita terus layan puak-puak kapir kaduk naik junjung.

    ReplyDelete
  7. Kafir nak minum arak, melayu islam pulak nak larang? Kalau kafir bantah umat islam sembelih lembu masa raya korban, apa pulak reaksi umat islam? Ku nan sebenarnya nak jadi jaguh. Dap dikaitkan sebagai pengajur, umat islam sokong pembangkang dikatakan sokong pesta arak. Sedangkan ku nan sendiri kaki minum arak. Hishamuddin pun kaki minum. Najib pun kaki minum. Tak payah berlagak baiklah umno..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu islam xlarang kafir minum arak,yg dilarang festival arak,paham ke tidak ni.ko ni islam ke bukan,sembelih lembu korban tu tuntutan agama,beritau aku agama mana bagi minum arak,Xde sape2 pun yg kaitkan DAP sebagai penganjur tapi DAP yg jd jaguh menentang bila penganjuran dibatalkan,bila hati dah sakit cakap ikut sedap rasa

      Delete
    2. Gambar najib cheers dengan bekas PM thailand dan Pm jepun, gambar dollah badawi cheers dengan pemimpin jepun, gambar KJ lepak dengan kawan2 di sebuah kelab malam, meja penuh arak, gambar hishamuddin dan isteri minum tiger beer apa cerita?? Kes arwah jj raba bontot pelayan lepas mabuk apa cerita??

      Delete
    3. Babidap858...
      #SayaTakTau
      ....hehehe
      #MadeyMahaAuta

      Delete
    4. Tak tau nak jawab? Bila nak tuding pihak lain, akhirnya diri sendiri yg dpt malu? Kahkahkah..mampus kau umno @ united malays NO otak. Pemimpin tertinggi parti dah jadi pemimpin terbangsat. Tau apa maksud bangsat? Ya..parti jadi bangsat bila ahlinya rela hati pikul biawak hidup beramai2.

      Delete
    5. Anon 1.10 kamu ni bodah apa? Cuba bagi tau Beer festival ini acara agama apa? Kamu sedar ke apa yang kanu cakap. Kamu nak kaitkan beer festival ni dgn sembelih lembu apa hal. Kamu ni dan semua gang gang yang sepenganut dgn kamu yang sepatutnya di sembelih beramai ramai.

      Delete
    6. Cuba jawab melayu mabuk mana raba bontot pelayan? Tu pasal helikopter pun boleh terhempas.

      Delete
    7. 1.10pm menteri2 lain yg tidak minum arak kamu tak sebut name2 mereka. Mana kamu tau mereka minum arak duduk semeja tonggak sekali??

      Delete
    8. Kau ingat tak ada islam melayu ke dekat festival arak yg tak yg nak minum arak? aku penah tengok melayu leberil ini minum sampai mabuk, kalau pergi je festival arak yg dibuat oleh syrikat arak itu sendiri..

      Kalau betul pun memteri bn minum arak pun mereka tak pun ajak orang ramai dan sampai buat festival mereka tahu jaga maruah mereka itu walau mereka tahu dosa, dosa mereka tanggung sendiri..

      Dap ini siap ajak buat festival mana2 melayu pasti akan pergi minum untuk dapat arak percuma.

      Jahat aku ini aku tahu perangai peminum arak.

      Kenapa tak buat festival di rumah kid siang itu atau penang dan selangor itu kalau betul ajak orang minum, kenapa buat festival kawasan awam dan menyusahkan orang ramai...

      Siapa tak otak macai pembakang juga no otak menyusahkan rakyat.

      Apek dap kalau kepentingan diri cepat je, kalau kepentingan rakyat lambat je buat kerja

      Delete
    9. Samada bingai sengal atau cuba nak kelirukan orang ramai yg bodoh bebal. Minum arak disamakan penganjuran festival arak.

      Delete
  8. Itu lah yg kita herankan bila masih ada melayu Islam yg nak bersama DAP tu...heran ssgt... Sbnrnya bersama pun x boleh, apa lagi nak menyokong nya...heran...heran. Hairan ssgt dgn org melayu kat Malaysia ni.Ekonomi dah la kat diorg...ni nak bagi kuasa politik pulak ! Kedai2 melayu, tepi jln pakai payung buruk...kedai diorg 3 tingkat...Fuhh...x fhm...heran. Sedarlah wahai Mim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai bapak kau KR1M pun tutup ke? Apa punya bangang daa...

      Delete
    2. #JomSelamatkanNegara
      BersamaBetterBeerFestival
      Hahaha....

      Delete
  9. Mim...maksud saya...Bukan Dr
    Mim...Tapi Mim yg Tuah kata Tak kan hilang di dunia...sbb Dr.Mim 1 pmikirn dgn anonymous..k...

    ReplyDelete
  10. menurut anuar ibrahim le... esso malaysia dibeli oleh mohkzani dan tukar kepada petron..menggunakan duit dari san migual corporation...sebuah syarikat arak yg terkemuka yg mana mohkzani ni mempunyai saham didalamnya..
    kemudian syarikat petron pulak diberi contract untuk bekal bahan api ke MAS... bisnes kroni mahdey kutty karala situa kutuk..
    entah le... tu mungkin sebab mas tak untung... duit dari kilang arak yg tak berkat.. ni mahdey kutty karala... kilang arak tau.... dorang yg ko umpat tu.. ko tau ke ape yg dorang minum... aku pernah join diner ngan delegate dari jepun... dorang minum sake... aku minum soft drink.. kampai... untuk pesorangan kalu boleh jgn minum... haram... lagi teruk kalu jadi tokey arak... buat pesta arak.. tu yg jahat.. bagi galakan minum arak tu yg jadi jahat sesangat.. bodoh yg sokong pesta arak tu mampus nanti tau le...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kau merepek ni babi? Kampai pun haram.

      Delete
  11. Say tak tahu. Ekekr

    ReplyDelete
  12. Ketua penyamun bila mau mampuss???? Majoriti rakyat dah menyampah tengok muka pukimak anak haram menyusahkan rakyat. Sial, sial, sial kau NAJIB RAZAK

    ReplyDelete
    Replies
    1. 8.56. Kami sayang najib.Ada maslah? Suka kami la nak sayang sape? Tak kan nk sayang kit sial kot. Eiii...GELI.
      Ko pehal maki orang tak tentu fasal. Nampak sgt ko ni KAPIR harbi zombi.memang la ko tak suka najib sbb dia bela nasib kami. Memang bangsa ko kerja nak menjahanamkan Tanah MELAYU. Shuhh..pi balik tongsan.

      Delete
    2. #JomSelamatkanNegara
      BersamaBetterBeerFestival
      Hahaha....

      Delete
    3. #JomSelamatkanNegara
      BersamaBetterBeerFestival+ChinaDoll
      Hahaha....

      Delete
    4. 9.48 sapa persoalkan kau sayang sapa. Pergi mampus kau lah. Najib sial

      Delete
    5. Ko tak tanya ada ku kesah. Sbb ko suka doakan org mati. Ko yg mati dulu sbb tak de oeg suke lo 2.59.

      Delete
    6. Bapa korupsi bila mau mampos. Suharto dah lama jalan. Leekuan yew pon dah. Majoriti rakyat menyampah tengok muka madey kutty tak sadar diri, pura2 lupa, buat2 tak tau, ngaku dirinya innocent sambil anak cucu cicit jalan2 cuti2 satu dunia dok ngabiskan hasil korupsi tua kutuk tu

      Delete
  13. Ko dah kira ke berapa majoriti yg ko maksudkan? Ko ade buat survey ke? At least lapiji ada buat survey berdasarkan brape org tah le Majoriti la sangat. Setakat dua tiga kawanan sekandamg gn reban ko tu bukan la survey yg sahih. Faham ke idok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah anony 9.56am ... sape yg dorang dok gi tanye ni... dorang konon sokong mahdey kutty karala... tunduh najib rasuah.. penyamun bagai.... sekarang ni ... bila mahdey nak tunjuk konon dia tu bagus masa dia merintah... habis rahsia dia org keluarkan... jika zaman dia merintah mungkin kena isa dah org ni... bayangkan le... twin tower petronas tu... syarikat kroni buat untung 600 juta jual beli tapak tanah aje.. la ni pasal tabung haji... rupanye mahdey ni duit tabung haji pun diseleweng...
      the fund’s chairman,late Ahmad Razali Mohamed, who was Dr. Mahathir’s brother-in-law..proceed with the investment, according to the internal Tabung Haji documents invested 67 million ringgit in October 1996, the project immediately ran into trouble. It has since been abandoned.
      kalu tanye mahdey kutty karala ni dia akan jawab tak tahu... jemaah menteri bodoh.. dan bagai...
      ni org yg dok tuduh najib tu penyamun... telaga petronas kering dia pump utk kongsi sesama anak beranak kroni..
      duit tabung haji pun dia seleweng sesama ipar duai... anak diberi contract supply bahan api ke mas.. dari duit syarikat arak... jahat lah mahdey kutty karala ni jahat sungguh... korang masih nak sokong ke situa kutuk cilaka sial ni... korang ni dah gila ke ape...

      Delete
    2. Survey kepala bapak kau. Dulu bukan main rajin umno buat survey sekarang kenapa takut? Bodoh betina sundal

      Delete
    3. #JomSelamatkanNegara
      BersamaBetterBeerFestival
      Hahaha...

      #JomSelamatkanNegara
      BersamaGayFestival
      Hahaha...

      Sokong PH...hahaha

      Delete
    4. Alah takat survey tipon yg bila responden jawab tak suka ph terus matikan tipon takyah la nak uar2kan bagai. Tengok prk kuala kangsar, sg besar. Lapiji sila buat langkah pandan pulak. Buleh test tengok survey beruk invok dia ada betul ka. Auta ka. Ada beran?

      Delete
  14. Yg nie pon payah reti.... dap nak tgk melayu Islam sangup sembah dap drpd sembah tuhan... dap duk cari geng SBB takut masuk neraka... Mcm konsep syaitan yg akn pastikn manusia seramai mungkin bsama dgn dia DLM neraka... jnji syaitan dgn tuhan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. #JomSelamatkanNegara
      BersamaBetterBeerFestival
      Hahaha...

      #JomSelamatkanNegara
      BersamaGayFestival
      Hahaha...

      Syabas PH penganjuran yg maha hebat abat ini...haha

      Delete
  15. Kesian anjing kapir lgbt dapigs kecewa tak dapat berpesta GAY bersama geng2 LGBT.

    Takpe la Jing, ko tunggu pesta tahunan menari bogel tepi pantai Pulau Pinang tajaan Tuan Besar ko, gong eng a/l kit sial daPIGS.

    ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.