Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Friday, October 06, 2017

Zalim & Busuknya Pekung Cauvinis DAP

Selain daripada isu ketidakmampuan puak DAP mentadbir negeri, banjir dan kes rasuah yang dihadapi oleh Lim Guan Eng, terdapat satu lagi isu kepentingan rakyat yang masih tidak selesai hingga ke hari ini.


Isunya ialah keperluan tempat tinggal yang semakin mencengkam rakyat Pulau Pinang. Yang aktif pembangunannya sekarang ialah bukan rumah mampu milik tetapi rumah mampu lihat sahaja!

Bukan kerana tiada perancangan untuk membantu rakyat tetapi kerenah kerajaan DAP itu sendiri. Lim Guan Eng dan kerajaan DAP lebih berminat menuding jari kepada pihak lain padahal diri sendiri gagal melaksanakan tanggungjawab.

Yang untung hanya Lim Guan Eng kerana bangle terlajak murahnya hanya bernilai RM275 kaki persegi jika dibandingkan dengan RM616 kaki persegi rumah mampu milik bernilai RM400,000.

Yang terbaru, kerajaan DAP sendiri telah membuka pekung busuk mereka apabila secara tidak langsung mengaku mereka tidak menyiapkan satu pun unit rumah mampu milik sehingga ke saat ini walau pun telah memerintah negeri Pulau Pinang selama 9 tahun.

Projek perumahan mampu milik yang pertama di bawah Kerajaan DAP Pulau Pinang HANYA akan siap menjelang Disember 2017 selepas 2 penggal mentadbir negeri. Itu pun jika Fasa satu projek Bandar Cassia di Batu Kawan benar-benar akan siap seperti yang didakwa oleh kerajaan DAP.

Sebelum ini kerajaan DAP telah berbohong kononnya telah membina unit-unit rumah mampu milik. Mereka juga berbohong kerajaan persekutuan tidak prihatin kepada permasalahan rumah di negeri Pulau Pinang. Padahal. layanan yang diterima daripada kerajaan DAP dalam meluluskan projek perumahan persekutuan seperti 'lebih teruk daripada layanan kepada anak tiri'.

Sebenarnya, kita semua maklum helah kerajaan DAP Pulau Pinang yang sengaja melengah-lengahkan atau menyusahkan kerajaan BN persekutuan menunaikan tanggungjawab membina rumah mampu milik untuk rakyat Pulau Pinang. Mereka mencipta pelbagai alasan supaya projek perumahan tidak boleh dimulakan.

Rakyat juga tahu bahawa kerajaan DAP adalah mesra pemaju hartanah sehingga mengabaikan kebajikan rakyat terutamanya masyarakat Melayu di negeri itu. Kerana dasar-dasar yang mesra dengan syarikat-syarikat pemaju perumahan maka banyak kawasan penempatan Melayu menjadi mangsa kepada kerakusan puak DAP ini.

Malah DAP juga dilabelkan sebagai Developer Action Party.

Kenapa kerajaan DAP begitu zalim?

Sebabnya mudah. Kerajaan DAP negeri tidak mahu kerajaan BN persekutuan dilihat sebagai kerajaan yang prihatin dan adil walau pun Pulau Pinang di bawah kerajaan DAP.

Lebih memalukan lagi ialah jika segala projek perumahan tajaan kerajaan BN Persekutuan dapat disiapkan, dimanakah 'tokong' DAP dan kerajaan DAP mahu sorok muka mereka kerana gagal menyiapkan perumahan kos rendah untuk rakyat Pulau Pinang?

Kerajaan Persekutuan tidak pernah memungkiri janjinya kepada rakyat Pulau Pinang. Bagi tempoh 2008 – 2018,
1. 34 projek telah siap dilaksanakan sebanyak 5,950 unit rumah mampu milik.
2. 19 projek dalam peringkat pelaksanaan sebanyak 4,017 unit.
3. 39 projek sedang dirancang sebanyak 46,602 unit.
56,569 unit rumah mampu milik telah dan akan dibina bagi tempoh 2008 - 2018, satu jumlah yang gagal dilakukan sendiri oleh kerajaan DAP walau pun sudah 2 penggal mentadbir negeri.

Kesungguhan kerajaan BN persekutuan yang prihatin kepada rakyat Pulau Pinang inilah yang menyebabkan kerajaan DAP negeri begitu liat dan menganaktirikan projek-projek tersebut. Persoalannya, apakah mereka akan menafikan pemerhatian kita ini?

Dan jika kerajaan DAP masih mahu berdolak-dalih, rakyat Pulau Pinang terutamanya mereka yang mengundi DAP akan terpaksa gigit jari. Mereka tidak mungkin akan dapat merasa rumah-rumah mampu milik yang dirancang itu selagi 'tokong' DAP dan DAP menjadi kerajaan negeri.

Hanya dengan menjatuhkan kerajaan DAP ini sahaja yang boleh memastikan projek-projek perumahan itu dapat disiapkan dan dinikmati oleh rakyat Pulau Pinang.

Gunakan PRU14 kelak untuk menolak 'tokong' DAP, parti cauvinis DAP dan sekutunya.


SHARE ARTICLE :

25 comments:

 1. Replies
  1. Isshhh.... Dari hutang 730juta semasa ambik dari BN, Kini cums tinggal 60juta jer... Tak patut laa tolak... DAP Dah bukti kan pandai jaga ekonomi.

   Mana negeri yg BN jaga... Hutang nye turun?

   Negeri DS Najib.... Juara hutang diantara negeri2 di Malaysia. Kita tolak BN.

   Delete
  2. bodoh nye ko ni borhan sharif.. bodoh sesangat...pasal hutang tu kan dah dijawab... ko tak reti bahasa ke...


   dan kalu berhutang pun bukan perkara yg penting...
   aku bagi analogy mudah lah...
   aku berhutang beli rumah... berhutang beli kereta.. hutang aku banyak... tak bagus ke..
   ko tak nak berhutang... sewa bilik... naik bas... hidup jugak...
   tapi kebaikan utk masa hadapan camne... aku akan ada asset dan ko tak de hutang...ko boleh pilih..
   kat penang tu.... dah dibuktikan... dikaborkan... habis kg org melayu diroboh... org melayu dihalau keluar pulau... ko ni nama borhan tu ada kutty ke... sampai tak kesah ape terjadi kat org melayu penang tu... bodoh lah ko ni... bodoh..

   Delete
  3. Si BABI-BABI kit SIAL JUBOQ berKUDIS/TONGGENG eng HOMO ANJING KURAP-si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN DAPjuboq BABI ni patut diTERAJ*NG masuk KANDANG BABI!!!!

   Yg. lu si spesis JUBOQ BABI 'borhan' HOMO KAFIR HARBI PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PEMBUNUH DAPjuboq BABI asyik MEROMPAK & nak JUAL seluruh negara ISLAM, pusaka nenek moyang berzaman BUMIPUTERA kami ni pd. rejim BINATANG TERORIS ISrael/MOSSAD -TAK pula lu TERLOLONG mcm. PUAKA aaaahhh?!!!

   CELAKA betul lu si spesis TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-CASH is KING BerSHIT-DAPjuboq BABI JIJIK RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 HOMO ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA!

   TAK pula lu TERLOLONG pasal jenayah2 RASUAH, ROMPAKAN dan TERORISMA paling CELAKA oleh TUAN lu, si spesis TERORIS2 PENJAJAH KAFIR HARBI BerSHIT-DAPjuboq BABI aahhh?!! Iaitu:

   -$ 12. 5 BILLION yg. diSIMPAN di SingaPORK - hasil dr. MENGGADAI/MEROMPAK 33% tanah PP, tanah pusaka nenek moyang BUMIPUTERA kami serta melancarkan “SOCIO-CULTURAL GENOCIDE” (GENOSID Sosial-Budaya) ke atas BANGSA Orang Asal/Indigenous IsIam/Melayu PP kami - kpd. TOKEY2 DAPjuboq BABI/PAPig SingaPORK depa! Di http://mymassa.blogspot.com/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html , HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA?, 2/18/2016;

   - $1.2 BILLION Rasuah dari ISrael semasa PRU13 dan latihan TERORISMA yg. diKETUAI oleh tony puaKA DAPjuboq BABI oleh MOSSAD di SingaPORK (pusat MOSSAD/CIA/NATO di Asia TENGGARA); utk- mengGULINGkan NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang kami ni; terutamanya menakluk SABAH/SARAWAK; dan paling UTAMA adalah utk. menakluk SELAT MELAKA kami (dgn. menakluk KEM TENTERA kami di PORT DICKSON kerana SELAT MELAKA adalah laluan "chokepoint" GLOBAL amat PENTING yg. mengHUBUNGkan LAUTAN HINDI dan LAUTAN PASIFIK/LAUT CHINA SELATAN)! Di - http://semuthitam80.blogspot.my/2016/03/12-billion-dana-israel-masuk-akaun.html , 1.2 BILLION DANA ISRAEL MASUK AKAUN PROKSI??? , Posted by Semut Hitam ; dan di - http://wakeupmalaya.com/2016/01/dap-terima-latihan-dari-mossad/ , DAP Terima Latihan Dari Mossad?, January 4, 2016 By WakeUp Malaya; dan di

   -$ 1. 2 JUTA Rasuah dari NED (CIA)/SOROS utk. 'NGO' BerSHIT DAPjuboq BABI - utk. mengGULINGkan pemimpin Bangsa Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu (BUMIPUTERA) YAB PM terCINTA kami dan UMNO! Di - http://altthainews.blogspot.com/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html , US vs China: US-backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government , August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD).

   Maka, mana SPRM/KD*GAGAL tu oi?!!!!!!!

   Jadi, lu si spesis PENJAJAH PARASIT/LANUN/PERASUAH/ PEMBUNUH/PEROGOL DAPjuboq BABI HOMO, manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG tepi LONGKANG HANYIR/gobindKANGKANG BABI-ramJUBOQ BABI-jagdippyANJING KURAP/raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga KOK ming KANGKANG BABI BERLENDIR/sivarasaJUBOQ BABI HANYIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Tok Labu.

   (ANTI-DAP/ANTI-PENDATANG2 Cina RASIS SAMSENG KAFIR HARBI HOMO kit siang-guan eng anak BERANAK BANGKAI BABI amat CELAKA 100%)

   Delete
  4. TAK habis2 YAB DS Jamal diTANGKAP dgn. diGARI; kali ni PENGAWAL2 dia pun kena TANGKAP dan diGARI; seolah depa semua tu penjenayah buas!

   TAK pernah pula aku TENGOK si KD*GAGAL/zahidKITOL geng Anwaq HOMO; juga TANGKAP dan GARI si puaka2 PENDATANG SAMSENG RASIS BERSIH/DAP BANGKAI BABI yg. mengadakan mana2 PERHIMPUNAN HARAM; termasuk dgn. amat GANAS dan RASIS; termasuk PIJAK/JAHANAMkan KERETA2 POLIS serta PIJAK foto2 PEMIMPIN2 bangsa Orang Asal/Indigenous BUMIPUTERA) Islam/Melayu kita dr. UMNO/PAS spt. YAB PM dan YAB DS. Tok Guru Hadi terCINTA kita! Dahlah tu, apa jadi SIASATAN kes si BERSIHbangkai BABI ni dpt. berJUTA dr. CIA/NED oi??!!!!!!! Terus SENYAP!!!! Begitu juga kes TERORIS DAPjuboq BABI dpt. berBILLION serta LATIHAN TERORISMA dr. ISrael/MOSSAD - juga terus SENYAP dan TAK diambil TINDAKAN melalui AKTA TERORISMA! Kalau berita ni TAK benaq; kenapa DAPjuboq BABI tu TAK saman Zulkifli?!!!

   Ini belum lagi kes PATI/sindiket PELACURAN waraga ASING-DADAH yg. berLAMBAK! BENCI betul aku si zahidKITOL!!!!!!!!!! JANGAN haraplah lu akan jadi PM mahupun PRESIDEN UMNO oi!!!!!!!

   (Tok Labu)

   PENCINTA UMNO-PAS; dan akan UNDI hanya PEMIMPIN2 bangsa BUMIPUTERA TULEN – yg. terus perJUANGKan hak/identiti/sejarah/warisan/tanah pusaka bangsa BUMIPUTERA kita!!! Siapa2 pemimpin KITOL2 LIBERAL/PENAKUT/DALANG DUA MUKA (terutamanya yg. galak berPELUKAN dgn. TONGGENG eng DAPjuboq BABI)- boleh MAMPOS!!!

   AWAS - SELAT MELAKA dan SABAH/SARAWAK serta LAUT CINA SELATAN kita memang mahu di TAWAN oleh si NA*O-CIA/ISrael-MOSSAD dan KULI2 PENJAJAH/PARASIT/LANUN/PEMBUNUH DAPjuboq BABI dia!

   Delete
  5. Oooh yg mintak rm 1 billion dari china exim bank tu bukan hutang lah ye? Perakaunan kreatif macam forex bnm la ni kan. Apa ke namanya... "perbelanjaan tertunda".

   Delete
  6. Borhan Sharif.

   Hutang kerajaan negeri RM655.24 juta telah berpindah kepada kerajaan BN persekutuan yang diuruskan oleh Pengurusan Aset Air Bhd (PAAB). Pengurangan hutang negeri tidak ada kena mengena dengan ‘kecekapaan’ atau C.A.T kerajaan DAP negeri.

   Jangan jadi bodoh dlm blog ni. Lain kali baca dahulu.

   Delete
 2. proj rumah mampu milik pertama dapigs sth 9 thn perintah..sbb nya pru dah dekat..sah kepala hotak bangkai dapigs memang geliga..klu pru 10 thn lg..jgn harap nak dapat..

  ReplyDelete
 3. Salam dari Gunong
  Jangan Pedulikan kerajaan P pinang yg konon gagal menyediakan keperluan rakyat memiliki rumah mampu milik. Rakyat p.pinqng tidak termakan dengan dakyah sebegini, InsyaAllah masih PH pada Pru 14 nanti. Yg patut kamu khuatir adalah , apakah perkembangan terkini PROJEK PERUMAHAN GENERASI KEDUA FELDA seluruh negara. Mana yg sudah diduduki atau siap. Ingat lah...SURVIVAL dUMbNO bergantung pada tanah rancangan Felda. Terusik jiwa makcik Felda kencingan yg tak putus~putus oleh dUMbNO , bakal membawa PETAKA ....HEHEHEKIKIKIHAHAHAKAHKAHKAH.
  **Walau nampak Benci yg amat pada majlis yg menyediakan AIR KENCING SYAITON, Tapi kuat MENGENCING MACAM SETAN. Hehehekikikihahahakahkahkah

  ReplyDelete
  Replies
  1. merata-rata ko kencing berak di blog UMNO BN ye.. matgunong LAKNATULLAH. Aku rasa ko pun tahu hayat chap munge dan lemahnya pakatan haprak menyebabkan ko meroyan kecewa sampai ke sini..

   asyik mengejek2 nama umno macam budak tadika.. hahahahaa.. looser matgunong..

   lepas pru14 ni ko ikut ketua penyangak tua kutty lari ke ostrolia ke??

   Delete
  2. Mat gunong bangsat ni anjing yg diupah utk menyalak kat blog ni

   Delete
  3. rafizi kan dah dapat duit dari rafizi yg dapat duit dari derma org bodoh yg memuja penipu besiri... dia dah bayar gaji advance lagi... tu mat gunung tu sronok sesangat... nak menghasut le tu sebab rafizi kan dah kaborkan ... kerja dia dan babi sial tu semua menghasut... konon kutuk umno pasal rumah generasi ke2 felda... nasib baik le ada umno... ada felda... kalu harapkan rafizi... dia tu asik sabotage aje keja nye segala usaha felda ... menyebarkan fitnah agar felda tertekan dalam jalankan business... menghasut agar felda bankrupt.. rafizi tu lah yg dipuja oleh mat gunong yg becawat ni...

   Delete
 4. MAHADEY... MAKIN TUA SEMAKIN KUAT MENJILAT KAHAKNYA SEMULA!

  Mahathir tahu, ini adalah penggal-penggal terakhir untuk dia berada dalam politik negara. Usianya sudah terlalu lanjut dan keadaan juga sudah berada di luar kawalannya. Suaranya tidak lagi sekeras dan ditakuti seperti ketika dia berkuasa selama 22 tahun dari tahun 1981 sehingga 2003 dan beberapa tahun selepas itu. Bahkan, generasi muda pula semakin galak mengeluarkan dan membuat pelbagai pendedahan tentang kepincangan pentadbirannya, terutama sekali yang membabitkan pengagihan kekayaan negara kepada sekelompok kawan-kawan, kroni dan anak-anaknya.

  Kesilapan terbesar Mahathir adalah memandang rendah keupayaan Najib Abdul Razak yang disangkanya sebagai pemimpin yang akan tunduk kepada telunjuknya. Dia menyangkakan Najib Abdul Razak akan mengulangi kejayaannya menumbangkan Abdullah Badawi yang tidak mampu menahan badai serangannya menerusi putar belit fakta.

  Lebih besar kesilapan yang dilakukan oleh Mahathir dan para penasihatnya ialah, beranggapan sebahagian besar rakyat terutama generasi muda tidak tahu apa yang dilakukan oleh Mahathir sepanjang tempoh kekuasaannya, selain beranggapan orang ramai akan menelan semua kata-katanya kerana dia adalah TUN DR. MAHATHIR.

  Tulisan terbaru Dr. Mahathir di blognya, menjelaskan tentang sikapnya yang sebenar. Selama puluhan tahun, Dr. Mahathir menyerang DAP. Bahkan beberapa minggu sebelum 'menyertai' DAP, dia masih menyerang DAP.

  Namun kegagalannya menggulingkan Najib, akhirnya membuatkan Dr. Mahathir memilih untuk bersama-sama DAP kerana menyangka DAP akan memberikan semua kerjasama yang diperlukan dalam usaha menggulingkan Najib, lebih-lebih lagi, DAP memang telah terbukti menyebelahi taikun-taikun besar yang memegang dan menguasai ekonomi negara ini.

  -----------------------

  ReplyDelete
 5. Jangan lalai dengan rentak JAHAT pembangkang!

  Tanggungjawab UMNO hanya untuk Agama, Bangsa dan Tanahair

  Wahai ahli UMNO sekalian, jangan sesekali kalian hanyut dengan permainan politik pembangkang yang menghidangkan isu-isu kitar semula, persepsi dan fitnah.

  Wahai ahli UMNO sekalian, bangkit dan majulah ke hadapan, memberi penerangan sebenar tentang SIAPA UMNO!

  Kerana semakin hari, masyarakat seolah-olah lupa siapa UMNO dek kerana kita terlalu asyik mengikut rentak pembangkang - main isu kitar semula, 24/7 menjawab fitnah yang dilemparkan.  Sudah banyak kita menjawab, namun mereka tetap tidak mahu menerima jawapan yang diberikan kerana jawapan itu tidak kena pada citarasa mereka. Kalau kita memegang buah oren, dan katakan ia adalah buah oren, mereka pembangkang tidak sesekali akan percaya kerana mereka sudah dididik bahawa buah oren itu adalah epal.

  Usah buang masa melayan permainan politik puak pembangkang atau sinonim dengan gelaran Pakatan Pro DAP ini.

  Sekarang, ahli-ahli UMNO perlu menjelaskan kepada masyarakat, siapa UMNO.

  "Kalau dulu kita dijajah dan penjajahan yang datang dulu adalah beragama Islam, maka UMNO tak perlu wujud di bumi Malaysia." Tegas Ketua Penerangan UMNO Tan Sri Annuar Musa dalam program Dialog Perjuangan 4 All di Parlimen Kuala Kedah semalam.

  "Kita ini hidup ada tanggungjawab. Bukan sekadar makan minum hidup bersendirian, tetapi kita ada tanggungjawab fardhu ain, fardhu kifayah dan dalam membentuk pemerintahan, tanggungjawab dalam menentukan apa yang akan jadi pada kita sebagai satu kaum dan bangsa.

  "Kalau UMNO lebih terkenal daripada lidah DAP sebagai rasis, daripada lidah PAS sebagai kafir, daripada lidah PKR pula UMNO itu rasuah, maka seluruh orang akan benci pada UMNO dan kita orang UMNO tidak dapat beri penjelasan siapa kita, apa beza antara parti UMNO dengan orang UMNO.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Insya Allah mari kita sama-sama kuatkan saf barisan perjuangan UMNO. Mungkin semasa mamak penyangak memerintah UMNO begitu ramai yang tertipu dan lupa rupa asal UMNO itu.. UMNO dijadikan tunganggan Mamak Penyangak itu tanpa belas kasihan..

   akhirnya keburukan Mamak Penyangak itu melekat di UMNO, begitu susah untuk membuang kotoran terpalit yang terpaksa dipikul oleh pimpinan sekarang..

   Alhamdulillah..Mamak Penyangak telah berada di sebelah musuh yang palinh celaka, iaitu DAP. Jangan ragu-ragu lagi dengan perjuangan asal ini.. UMNO selamanya. Amin

   #HancurPakatan

   Delete
 6. "Parti UMNO itu dulu bersih, cantik dan elok tapi orang UMNO bukan nabi bukan malaikat, kalau ada salah ada caranya, pemimpin datang dan pergi, UMNO itu yang harus didahulukan."

  Sementara itu, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dasuki yang juga menjadi panelis dalam dialog berkenaan turut menyatakan beberapa fakta yang menarik perhatian hadirin termasuk pengguna media sosial yang mengikutinya secara siaran langsung di laman rasmi Facebook Tan Sri Annuar Musa.

  "Sepanjang 60 tahun, perkembangan Islam di negara ini telah berkembang dengan pesat kerana parti UMNO yang menerajui negara ini.

  "Pada tahun 2050, negara kita akan ada lebih 100,000 orang hafal Al Quran, sama ada menteri besar, engineer, peguam dan sebagainya yang boleh hafal Quran.

  "Semenjak pemerintahan Datuk Seri Najib, terdapat tiga kali guru-guru Kafa dan imam-imam Masjid dinaikkan gaji.

  "Terdapat seramai 6,400 orang telah dilahirkan Huffaz pada masa kini yang dilahirkan dari Mahaad Tahfiz di bawah kerajaan Malaysia.

  "Pernahkah orang Islam membantah kuil besar di Batu Caves, gereja di
  Bukit Jalil kerana orang-orang Islam di sini diberi hikmah atas kebijaksanaan daripada parti UMNO (kuasa politik).

  "Puak-puak DAP seringkali mempertikaikan, memperlekehkan, menilaikan prejudis dan sering bermain sentimen agama demi kedaulatan Islam."

  Alhamdulillah... Bersandarkan kepada fakta-fakta ini maka orang ramai khususnya generasi muda dapat mengetahui siapa sebenarnya UMNO. Sebuah parti yang memperjuangkan Agama Islam, Bangsa dan Tanahair tanpa mengenepikan kaum-kaum lain.

  Jauh sekali dengan ideologi parti pembangkang. BN dan Pakatan tak sama. BN diketuai UMNO tanpa mengenepikan kaum-kaum lain. Pakatan diketuai DAP, hak kaum-kaum lain belum tentu terjamin kerana parti DAP dikuasai Dinasti Lim.

  Sejak 51tahun DAP dikuasai Lim Kit Siang hinggakan ahli sendiri menuntut agar parti DAP lebih demokrasi dan telus terutamanya dalam pemilihan pucuk pimpinan. Belum lagi sentuh bab isu rasuah membabitkan anaknya dalam kes banglo dibawah harga pasaran, kes kilang haram di Pulau Pinang, banglo Disneyland di Ampang serta kekayaan luar biasa membabitkan pemimpin muda PKR di Selangor.

  #BarisanProRakyat VS #PakatanProDAP

  ReplyDelete
 7. Herankan penyamun pun simpan..lepastu nak crita bangsa la islam la...eekelakarlah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Si TERORIS2 KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEMBUNUH DAPjuboq BABI dok MELAHAP Rasuah berBILLION dr. ISrael/MOSSAD-CIA - TAK pula lu terLOLONG mcm. PUAKA ya?!!

   HAPUSkan rejim TERORIS ZIONIS KAFIR HARBI PENJAJAH PARASIT/LANUN/PEROMPAK/PERASUAH/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL-si puak RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD-NA*O/CIA

   Duboq
   A njing
   P anggang

   SELAMAnya!

   lu si spesis HOMO KAFIR2 HARBI TAIK ANJING KURAP manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si BANGKAI2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng HOMO JUBOQ BABI/what-the-kok-maria-hannah-betty GILA BABI BETINA2 SUNDAL-PELACUR2 terKANGKANG TEPI JLN./gobindKANGKANG BABI-jagdippyANJING KURAP-raveentharanBANGKAI BABI/rayerHANYIR CELAKA/tony puaKA JUBOQ BABI/KENCING NngaNGA KOK ming KANGKANG BABI BERLENDIR/sivarasaJUBOQ BABI HANYIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

   Tok Labu.

   (ANTI-DAP/ANTI-PENDATANG2 Cina RASIS SAMSENG KAFIR HARBI HOMO kit siang-guan eng anak BERANAK BANGKAI BABI amat CELAKA 100%)

   Delete
 8. Siapa yanv bagi duit kt reza buat filem tak senonoh kt amerika syarikat..?????..peninglaa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. DAP parti BANGANG, GAGAL, CELAKA, KULIT BABI, JUBOQ BABI, BANGKAI BABI, KANGKANG BABI!

   Baik MAMPOS cepat si PENJAJAH2 PARASIT/LANUN/PERASUAH/PEMBUNUH RASIS JUBOQ BABI SAMPAH MASYARAKAT, OTAK2 KERBAU kit siangCANNIBAL/guan engHOMO tertonggeng JUBOQ HANYIR dan para KETURUNAN BANGKAI BABI depa!

   Tok Labu.

   (ANTI-DAP/ANTI-PENDATANG2 Cina RASIS SAMSENG KAFIR HARBI kit siang-guan eng anak BERANAK TAIK BABI amat CELAKA 100%)

   Delete
  2. SIAPA yg bagi duit Petronas kt Mohzani bail out company dia?
   Siapa yg kasi duit Tabung Haji utk selamatkan kroni Tajuddin Ramli?
   Siapa?? Peninglaaa.. SAYA TAK TAHU..TAHU TAK TAHUUU...

   kkekekekee

   Delete
 9. Crita pasal bangsa plak brspa yg Melayu yg bole beli rumah kolompo..kenapa rumah flat dh jadi ratus ribu brapa ramai melayu mampu beli...apa kerajsan buat takkan tengok jer..yg umno plak takkan takda teloor takkan menikus..carils mekanisma yg bole bantu rakyat meliki rumah dgn hatga betpatutan..klau tak brenti crita pasall perjuangam..kira bagi gua lu orang kuat main wayang..

  ReplyDelete
  Replies
  1. kau melayu...
   aku pun melayu...
   untuk beri setiap org ape yg ko cakapkan tu... cuma dalam mimpi aje le.. tak kan ada kerajaan yg mampu menyediakan semua kehendak rakyat nye... carilah mekanisma ape pun.. tak kan terjumpanye...cuma secara jujur lah... apa yg disediakan dan dalam perancangan yg dibuat... umno lah yg paling banyak membantu... bahkan dibawah pimpinan najib yg selalu difitnah ini lah kerajaan berjaya memberi sebaik mungkin dan yg termampu dibanding dengan sejarah mahdey kutty karala yg dah nyanyok tu.... ko cuma melayu tak sampai level kroni... melainkan ko kaum kerabat.. kroni si mahdey kutty karala tu.. ko tak akan dapat ape pun... aku akui tentang tekanan pasaran dan sebagainya... tapi ape yg telah dibuat dan sedang dirancang oleh najib sangat berbeza dari penipuan mahdey kutty karala tu... najib yg sentiasa difitnah masih mamou berusaha memajukan malaysia ni... sentiasa ada laporan yg disokong oleh badan dunia... berbanding situa kutuk tu penuh ngan penipuan... tak cukup lagi ke bukti yg telah dikumpulkan ... laporan yg dulu berjaya disembunyikan situa kutuk ni... sekarang belambak kat alam cyber ni... tak pernah dibaca ke lagi.. hinalah mahdey tu .. bahkan ... siapa yg meludah muka mahdey kutty karala tu dia telah membuat kebaikan terhadap bangsa melayu dan malaysia ni... hinalah situa kutuk tu... bahkan sesiapa yg masih ada perasaan hormat kepada situa kutuk tu... seperti dia hormatkan setan...

   Delete
 10. Macai mamakton dapig dah gelabah. Ahli menyusut mendadak, presiden takde fungsi, boboi entah idop ke mampos pon ntah dalam parti tu.
  yg tinggal sekor dua macai dedak yang bertenggek di blog2 pro-umno dan budin penyamun.

  So keluarlah posting2 merepek. Penipuan dan kejahatan Madey sgt ketara, tapi macai ini ingat semua 'melayu mudah lupa' itu adalah mereka.. sedangkan melayu yang tajam ingatan masih berjuta.

  So usaha untuk fitnah najib dha sampai ke hujung. DoJ pun dah tak boleh jalankan apa2 lagi pendakwaan, mo1 tu siapa pun takde sapa berani sahkan..

  lagi satu macai, isu perumah ni zaman madey penyangaka de dia amik kesah ke? Hartanah melambung naik 22 tahun zaman dia jadi Ketua Penyangak, anak2 dan kroni dia yg sangat kaya raya..tolong bgtau sat nama projek perumahan rakyat yang murah madey dh kasi?? ckp zaman mamak penyangk tu jd pi emm ekonomi lebih bagus.. so mana rumah murah di tgh KL untuk rakyat??


  ReplyDelete
 11. Melayu pembangkang adalah babi ternakan DAP.

  ReplyDelete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.