Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Monday, March 12, 2018

Video : Azmin Seperti Panas Punggung !

Kelakar pula bila tengok gelagat Datuk Seri Azmin Ali seperti panas punggung apabila PM Datuk Seri Najib Razak buat perbandingan tentang krisis air yang menyusahkan dan mendatangkan marah rakyat Selangor.


Perdana Menteri sempat menyindir Azmin Ali yang sengaja mengaitkan 1MDB ketika bertanya mengenai hutang negara di Dewan Rakyat. Azmin juga telah ditegur speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia kerana sengaja tidak membenarkan Najib Razak menyambung jawapannya.

Lihat video:


Realitinya,
1. Parlimen telah pun diberitahu bahawa hutang 1MDB dan projek-projek yang berkaitan dengannya tidak diklasifikasikan sebagai hutang Kerajaan Persekutuan.
2. Kementerian Kewangan dalam satu kenyataan telah pun memberitahu, hutang 1MDB dan projek berkaitan dengannya TIDAK menyumbang kepada jumlah hutang Kerajaan Persekutuan.
3. Perkara ini sangat jelas kerana hutang itu mampu dibayar semula melalui aset yang dimiliki syarikat tersebut.
Tambahan pula, peratus hutang negara semakin menurun kepada 50.8% daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK), satu pencapaian yang menunjukkan kerajaan BN Persekutuan berada di landasan ekonomi yang benar dan bertambah kukuh.
Baca : Fakta ekonomi yang diputabelitkan.
Kita sebagai rakyat amat faham dengan putar belit dan propaganda pembangkang yang masih lagi mahu membangkitkan isu 1MDB walau pun sudah berulang kali diperjelaskan. Mereka terpaksa berbuat demikian kerana mereka amat berharap agar isu 1MDB ini dapat dijadikan bahan pilihanraya untuk menipu dan mengelirukan rakyat sekali lagi.

Lebih-lebih lagi, Manifesto Pakatan Harapan yang baru dilancarkan telah memakan diri mereka sendiri serta menjadi bahan lawak rakyat Malaysia. Segala yang mereka bentangkan itu menjurus kepada beberapa perkara:
1. Janji-janji telah dan sedang dilaksanakan oleh kerajaan BN Persekutuan.
2. Janji-janji yang ditiru daripada perancangan kerajaan BN Persekutuan.
2. Janji-janji yang pembangkang sendiri tidak lakukan.
3. Janji-janji palsu, u-turn dan bercanggah dengan janji-janji awal pembangkang.
Pokoknya, manifesto Pakatan Harapan adalah dokumen yang tidak original dan hanya sekadar janji-janji manis yang tidak semestinya akan dilaksanakan oleh pembangkang.

Bukan itu sahaja.

DAP dan Lim Guan Eng berdepan dengan kes mahkamah yang mensabitkan beliau dengan kes rasuah dan salah guna kuasa. 2 negeri di bawah Pakatan Harapan turut bergelumang dengan skandal-skandal billion ringgit wang rakyat.

Pembangkang juga sedang bercakaran sesama sendiri tentang isu pembahagian kerusi DUN dan parlimen yang mereka cuba sembunyikan daripada penyokong dan rakyat.

Ýang pelik juga, tiada seorang pun ahli parlimen pembangkang yang mempertahankan Azmin apabila dia diasak oleh ahli parlimen BN lain. Persoalannya:
1. Apakah ahli parlimen pembangkang tidur atau tiada dalam dewan?
2. Atau ada konflik protes terhadap Azmin?
Tetapi tahniah kepada parti DAP kerana parti itu tetap berperangai boss. Setakat ini, mereka tidak berkongsi sebarang kerusi DUN dan Parlimen dengan rakan-rakan di dalam Pakatan Harapan.

PPBM, PAN dan PKR yang terpaksa berebut kerusi sesama sendiri tanpa rasa simpati dan tiada semangat teamwork parti DAP. Memalukan!SHARE ARTICLE :


83 comments:

 1. kahkahkahkah ..... min jamban ooo min jamban

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lerrr.....dah jawab pun. Min ada kat jamban ka bila jawapan diberi dlm parlimen??!!

   Realitinya,

   1. Parlimen telah pun diberitahu bahawa hutang 1MDB dan projek-projek yang berkaitan dengannya tidak diklasifikasikan sebagai hutang Kerajaan Persekutuan.

   2. Kementerian Kewangan dalam satu kenyataan telah pun memberitahu, hutang 1MDB dan projek berkaitan dengannya TIDAK menyumbang kepada jumlah hutang Kerajaan Persekutuan.

   3. Perkara ini sangat jelas kerana hutang itu mampu dibayar semula melalui aset yang dimiliki syarikat tersebut.

   Delete
  2. Duduklah...duduklah..kata penjilat tegar najib razak. Hadir di parlimen tidak mampu berbahas, cuma mencelah bila najib disoal. Elaun puluh2 ribu. Azeez rahim, othman abdul, noraini ahmad...kesian, ni semua mengampu nak bertanding pru 14. Duduklah...duduklah...kahkahkah

   Delete
  3. Biasa la. Pembangkang kan haprak sarang perasuah besar, perosak negars, rasis nombor satu negara & calon PM yg masuk batang dia dlm lubang taik laki2.

   Hancur negara ni kalau depa pegang.

   Delete
  4. Main jubur laki ke, main jubur rosmah ke, rakyat sudah tak peduli. Najib mesti berundur. Kalau rakyat biasa, sudah lama kena pijak, kena ludah kat muka.

   Delete
  5. Aku setuju dgn 6:27

   Apa salahnya PM yg main jubur laki. Ok what.

   Delete
  6. Begitu buruknya taraf najib di mata rakyat sekarang. Lebih hina dari babi dan anjing.

   Delete
  7. MAMAK MATDEY MAHATAIK LAGI HINA DARI BABI DAN AJING.

   Delete
  8. Dia duk fikir rakyat malaysia tu dia sorg kot.... bodoh... raja2 pun xsuka pada PH.... rakyat tu bkn hang sorg... bodoh... hang tgk majlis najib bsama rakyat sudah la... dpt nmpk jelas... menang tu bdasarkn majoriti vote...

   Delete
  9. Tak malukah PM negara kita digelar PENCURI oleh negara asing?

   Delete
  10. Nie sekor lg... duk gila sgt pada negara asing... cuba ikut negara arab + cina kata ape pada najib... duk ikut negara yahudi, kristian mmg dah lama nak bg malaysia lingkup... tggal malaysia ja duk blh bg bntuan pada negara2 Islam lain... malaysia ja masih selamat...

   Delete
  11. Firman Allah dalam Qs.49 Al-Hujuraat :11

   “Wahai orang-orang yang beriman,
   janganlah sekumpulan orang laki-laki merendahkan kumpulan yang lain, boleh jadi yang ditertawakan itu lebih baik dari mereka.
   Dan jangan pula sekumpulan perempuan merendahkan kumpulan lainnya, boleh jadi yang direndahkan itu lebih baik.
   Dan janganlah suka mencela dirimu sendiri dan jangan memanggil dengan gelaran yang mengandung ejekan (gelar-gelar yang buruk). Seburuk-buruk panggilan adalah (panggilan) yang buruk sesudah iman dan barangsiapa yang tidak bertobat, maka mereka itulah orang-orang yang zalim."

   Secara nash larangan tersebut ditujukan kepada lelaki dan dilanjutkan untuk kaum wanita.
   Pengumpat atau orang yang mencela adalah orang-orang tercela dan terlaknat sebagaimana yang disebutkan dalam firman Allah SWT berikut :
   "Kecelakaanlah bagi setiap pengumpat lagi pencela” (QS. Al-Humazah: 1)

   Al-hamz adalah celaan dengan perbuatan sedangkan al-lamz adalah celaan dengan lisan. Sebagaimana firman-Nya, "Yang banyak mencela yang kian kemari menghambur fitnah" (QS. Al-Qalam: 11), yakni meremehkan dan mencela orang lain secara melampaui batas kesana kemari seraya menghambur fitnah dan mengadu-domba dengan lisan. Karena itulah dalam surat ini, Allah Ta' ala berfirman, “Dan janganlah kamu mencela dirimu sendiri”. Semakna dengan firman Allah SWT, "Dan jangalah kalian membunuh diri kalian sendiri." (QS. An-Nisaa': 29)

   Seburuk buruk sifat dan nama panggilan adalah pemberian gelar dengan gelar yang buruk, sebagaimana yang dulu dilakukan pada masa jahiliyyah.

   "Dan barangsiapa yang tidak bertobat," yakni dari perbuatan memanggil dengan panggilan yang menyakiti orang yang mendengarnya, "Maka mereka itulah orang-orang yang zhalim," terhadap diri mereka, karena mereka melakukan perbuatan yang terlarang.

   Wallahua'lam

   Delete
 2. MANA PENJILAT2 ES KRIM MIN JAMBAN???

  TAKKAN TIDOQ LAGI ??

  ReplyDelete
 3. Dr. Mim The Truth??? should be The False and Fake news.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Is that all u can comment??

   Come on RBA DAPig.

   Delete
 4. Tgk vt ni 15 kali pun duk gelak situ laaa....kita bg 10 haa kt PM....hahahahahahah....

  ReplyDelete
 5. Syok sendiri ke novandri? Gelagat kau lebih kelakar dari tengok mulut busuk air liur berbuih terkeluar dari mulut najib. Kahkahkah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Steady la penjilat Min jamban.

   Delete
 6. Hooi bahloooll... soal air jgn main2... klu kena plk rumah plat @ pangsa... hang xkena xpa... angkut tgk cmne... bodoh...

  ReplyDelete
 7. LAIN DI TANYA LAIN DIJAWAB .. TANYA HUTANG 1MDB HEBOH AIR DISELANGOR .. PAHANG LAGI TERUK KRISIS AIR DR MIM TAK NAK KOMEN..HAHA

  ReplyDelete
  Replies
  1. KO NI LAGI BANGANG. KAN DAH DIJAWAB DI PARLIMEN SEBELUM NI.

   KO NI DLM JAMBAN SEKALI DGN MIN KA BILA JAWAPAN DIBERITAHU DLM PARLIMEN??!!

   Delete
  2. DEDAK X CUKUP..DEPA MAKAN RUMPUT.PATUT LA LG BODOH.BARUA SIYE PNY BEE END

   Delete
  3. Bukan bagi carrot ka??!!

   Delete
 8. 1. Kepimpinan negara pada tahun 2009, dunia sedang berhadapan dengan krisis kewangan subprima yang telah mengakibatkan ekonomi Malaysia menguncup sebanyak negatif 1.5 peratus. Namun begitu, Alhamdulillah, kerajaan BN telah berjaya mengharungi krisis ekonomi dan kewangan global tersebut dengan baik dan teratur.

  2. Ini kerana, Kerajaan BN telah melaksanakan langkah kitaran balas atau counter cyclical menerusi Pakej-Pakej Rangsangan Ekonomi sebanyak RM67 bilion yang berjaya memulihkan ekonomi negara seterusnya mencatat pertumbuhan positif sebanyak 7.4 peratus pada tahun 2010. Sekiranya, Kerajaan tidak mengambil langkah ini, kemungkinan besar kegawatan ekonomi negara akan berterusan seperti mana yang telah berlaku di negara Eropah sebelum ini.

  3. Berikutan langkah ini, ekonomi negara terus mencatat pertumbuhan kukuh dengan purata 5.5 peratus setahun bagi tempoh 2010 hingga 2016. Manakala dengan perbelanjaan yang berhemah dan berdisiplin, defisit fiskal sebagai peratusan KDNK berjaya diturunkan daripada 5.3 peratus pada 2010 kepada 3.1 peratus pada 2016.

  4. Menyentuh tentang pencapaian ekonomi negara lagi, pada tahun 2017 lalu misalnya, kita telah mencatat pertumbuhan ekonomi 5.9 peratus, yakni antara yang tertinggi sejak krisis subprima tahun 2009, malah lebih tinggi daripada sasaran 5.2 hingga 5.7 peratus, dan ini merupakan antara yang tertinggi di dunia.

  5. Malahan lagi, berdasarkan laporan terkini oleh Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia atau MIDA pula, pada tahun 2017 juga, Malaysia terus menerima aliran masuk pelaburan dari dalam dan luar yang berjumlah RM197.1 bilion, berbanding hanya RM105.5 bilion pada tahun 2010.

  6. Bahkan terkini, rizab antarabangsa negara mencatat RM419.5 bilion (103.7 bilion dolar Amerika) pada 28 Februari 2018. Manakala, kadar tukaran matawang Ringgit Malaysia berbanding Dolar Amerika juga telah meningkat nilainya daripada 4.48 ringgit pada Disember 2016 kepada 3.92 ringgit pada 28 Februari 2018 untuk setiap 1 Dolar Amerika.

  ReplyDelete
  Replies
  1. mahhh...2.6b dh habihh mahhh.huhuhu

   Delete
 9. Kau dah curi duit rakyat, kau lambakkan kemewahan kepada anak bini dengan duit curi, bila disoal ditanya soal peratusan pembayaran balik hutang negara yg tinggi..kau jawab krisis air selangor lebih teruk. Hahahahaha...PM apakah kau ni najib? Janji nak hapus tol..rupa2nya kerajaan kutip rm388 billion hasil tol dan 6 projek tol baru sedang dilaksanakan. Bapa GST, Bapa korupsi. Mati cepat lagi baik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul tu. Anak2 Madey semua tinggal kat flat & pakai kancil je.

   Mana ada nama anak Madey dlm list terkaya di M'sia dgn harta bilion ringgit!

   Mana ada cucu2 Madey yg naik jet peribadi & bot nama sendiri!

   Mana ada! Ni semua fitnah aja!

   40 ekoq kuda Madey punya & makan karot. Mana ada!

   Betoi tak 5:23??

   Delete
  2. Marahkan bapak, anak jadi mangsa. Kahkahkah...lu gentle lu suruh najib buat lagi RCI. Tak pun saman mahathir. Apa hasil RCI FOREX? Mahathir masuk penjara ke belum? Kahkahkah

   Delete
  3. LEPAS PRU MAMAK MATDEY AKAN RAMAS TAIK DIA SENDIRI....LEPAS TU PI MAKAN...SEBAB DAH NYANYUK....KIHKIHKIH...MAHATAIKKKK...

   Delete
 10. Terbaiikkk azmin...terkedu pm najib dibuatnya dn seperti biasa pm najib akn suruh macaii penjilat no1 nya iaitu azeez raheem padukang..nk jawap sendiri takut ketaq2 lutut jibby..azmin stedy jerr tanya pasal hutang negara dn mdb tapii pm najib kona kelain plk..azmin sorang jerr boleh lwn 10 mp bn termasuk pm..wowww..😍😘😂

  ReplyDelete
  Replies
  1. PROTTTT....HEE...BUSUK NYA KENTUT...BAU TAIK....MAHATAIKKKK

   PRU 14...KASI TANAM HIDUP2 SI ASSMIN MB JAMBAN NIH!!!

   Delete
 11. Cara Azmin melontarkan soalan dan cara Najib cuba menjawab agak pelik. Azmin lebih terserlah kepemimpinan manakal Najib jadi sebagai joker. Buat lawak yang hanya dia saja mampu gelak.
  Elok Dr Mim jangan keluarkan artikel macam ni, memalukan presiden UMNO sendiri. Eloklah Najib kata blogger UMNO ni banggang.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yg cepat melenting tu pemimpin jenis mane plk?...

   Delete
  2. Kalau dah namanya cacai pembangkang, konfem bahlol, bodoh pakai kepala lutut.

   Delete
  3. Blogger bangang 6% kahkahkah. Nak tonjolkan kononnya kehebatan najib, terserlah pula perangai macam beruk MP keling pundek azeez rahim makan taik kaki pau

   Delete
  4. 6:36

   Bab2 taik ni yg semua faham si Anwar yg jolok batang dia dlm lubang taik laki2.

   Steady la.

   Delete
  5. Suruh anwar jolok lubang jubur bapak kau pulak...kahkahkah. aku pedulik apa. Mampus kau najib. Yang penting najib mampus. Kahkahkahkahkah

   Delete
  6. Aku setuju dgn 6:48

   Tak apa PM tu jolok lubang taik laki2. Negara akan bertambah dirahmati.

   Delete
  7. HE..HE...SETAHU AKU YG SUKA JOLOK LUBANG TAIK LELAKI DAN BETINO TU...BANG NON...NUAR AL JUBURI....

   ASSMIN MB JAMBAN LELAKI DAYUS....

   Delete
 12. KOTA BHARU: Syarikat pelaburan strategik, 1Malaysia Development Berhad (1MDB), akan ditutup sebaik saja semua hutang firma itu berjaya diselesaikan.

  Pengerusi 1MDB, Tan Sri Mohd Irwan Serigar Abdullah, berkata beliau yakin syarikat itu mampu membayar segala hutang melalui pelan rasionalisasi sedang dilaksanakan.

  Beliau yang juga Ketua Setiausaha Perbendaharaan, berkata hutang terbabit akan dibayar daripada hasil pendapatan projek mega kerajaan seperti pembinaan bandar Tun Razak Exchange (TRX), menara The Exchange 106 yang tertinggi di Malaysia, Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) serta Transit Aliran Massa Kedua (MRT 2).

  "Tidak lama lagi, penghuni yang memiliki tempat di bandar TRX akan membayar sewa dan kita juga akan menjual plot tanah, Bandar Malaysia yang akan dibangunkan nanti juga akan menjadi canggih dengan adanya semua pengangkutan awam seperti kereta api laju, ECRL serta MRT.

  "Melalui wang ini kita akan membayar hutang...hasil diperoleh bukan membabitkan sehari dua, sebaliknya akan memakan masa lebih 10 tahun untuk menjana pendapatan daripada pembangunan jangka panjang terbabit.

  "Sebaik saja habis hutang, tidak perlu lagi wujud 1MDB," katanya pada sidang media selepas menyampaikan Amanat Cabaran Ekonomi kepada pelajar Universiti Malaysia Kelantan (UMK), di sini, hari ini.

  Pada tahun lalu, mengikut Surat Ikatan Penyelesaian dengan Menteri Kewangan (Diperbadankan) Malaysia dan IPIC, 1MDB sudah membayar penuh kepada International Petroleum Investment Co (IPIC) bagi hutang yang tarikh akhirnya pada 31 Disember 2017.

  1MDB perlu membayar kira-kira AS$600 juta (RM2.43 bilion) kepada IPIC sebagai sebahagian perjanjian penyelesaian yang dipersetujui pada April tahun lalu.

  Terdahulu, ketika menyampaikan amanatnya, Mohd Irwan Siregar berkata, 1MDB adalah sama seperti syarikat lain yang ditubuhkan kerajaan untuk menjalankan perniagaan.

  "Sudah tentu ada syarikat yang untung dan rugi...apabila rugi kita akan tutup. Namun, semua hutang perlu dibayar dulu," katanya.

  ● Jika 1mdb tiada tunai sekarang, belum menjana sebarang keuntungan..bagaimana 1mdb selesaikan hutang IPIC? Guna duit siapa?

  ● Bekalan air di selangor sudah pun pulih, tetapi kenapa pula 1mdb sebuah syarikat yang diwarwarkan oleh penjilat najib asetnya melebihi hutang harus ditutup setelah hutang habis dibayar 10 tahun akan datang? Kenapa pula irwan siregar ksu perbendaharaan merangkap pengerusi 1mdb mengaku syarikat yang rugi spt 1mdb harus ditutup?

  Kenyataan macai bercanggah banyak dengan KSU irwan siregar..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aku setuju dgn 5:48

   Kita mau PM yg sumbat batang dia dlm lubang taik laki2.

   Kalau PH menang & mamat yg sumbat batang dia dlm lubang taik laki2 jadi PM, negara ini akan lebih diberkati.

   Delete
  2. Sumbat batang dalam lubang taik ke, dalam lubang jubur mak kau ke, sumbat batang dalam mulut bapak kau ke...rakyat sudah tidak peduli. Kalau berhadapan dengan rakyat berseorangan...lunyai dikerjakan. Macam nasib muammar ghadaffi dan saddam hussein.

   Delete

  3. cer tgk amarah tak terkawal macai2 ph samas seperti amarah asimin jamban.. mereka sama2 gelabah skrg..

   maki caci je sbg nak melawan movement UMNO BN.

   rata2 bloge macai dedak PH dan madey hanya mampu maki mencarut je.. Lain dr tu dh habis modal.

   Syabas DSN..u so great.. meroyan berminggu asimin jamban lepas ni..

   org mcm dia takkan tenang tido lepas dimalukan kaw2... isu air dh nak hempap kepalanya.. Najib plak kasi dia benggang.. konon nak benganggkan Najib..


   HIDUP PM NAJIB RAZAK!

   Delete
  4. kah kah kah macai ph termakan dengan isu nak tutup imdb.. cer baca betul2 maksud ' akan tutup' tu...

   maknanya selepas imdb berjaya melaksanakan misi dan visinya..maknanya imdb telah selesai menjalankan tgjwbnya menghasilkan janji2 sebelum ini

   macai sudah terkeliru.. habislah modal nk pusing atas truck lebar.. kekeke

   Delete
  5. Misi membayar hutang menggunakan duit rakyat. Rakyat terseksa, najib terlepas. Terima kasih umno

   Delete
 13. Terok Asimin jamban kantoi kali ni..

  tergagap dia nak membalas.. terdiam.. dia rasa boleh kenakan DSN.. hehehe

  tengok cara dia menggelabah dan naik angin pasal isu air menampakan emosi dia tak stabil. Mengesahkan memang masalah air di Selangok sangat berat dan gagal diurus oleh pakatan penyamun

  Asimin jamban cuba untuk divert masalah asasi rakyat dengan mengatakan masalah air tak penting.. ini lah rupa sebenar rejim pakatan..

  mereka tak peduli pun masalah rakyat. Air adalah nadi kehidupan. Semua benda hidup perlu pada air..

  Syabas DS Najib begitu rileks dan bersahaja mempermainkan asimin jamban..

  asimin jamban mesti sgt bengang dgn PM.. kah..kah...kah


  jgn hairan mulai petang ini berjuta maki hamun pada rosmah akan tersembur oleh macai2 dedak yang sedang bertguas di depan laptop/ pc/ tablet phone

  kakakakaaak  #UndiUMNOBN
  #HancurPakatanHancur

  ReplyDelete
 14. Assalamualaikum saudara saudari muslimin, semoga semua baik sihat adanya, lakaran lakaran di coretan ini terbukti majoriti melayu masih belum Islam, begitu juga kepada mereka yang maki hamun, menghina sesama umat lain, perbezaan politik, fahaman dan lain lain lumrah, namun amat sedih sekali begitu tahap manusia bergelar melayu islam di ruang...semoga semua mendapat HidayahNYA... salam

  ReplyDelete
 15. UBAH INI KALILAH >> SELANGOK -> SELANGOR BN!

  org muda benci madet cerdik.. org tua bodo sokong madet..

  heheheehe

  ReplyDelete
 16. Apabila Najib Razak menyatakan masalah air yang berlaku di Selangor adalah lebih teruk berbanding hutang 1MDB, ia nyata sekali satu berita palsu yang terang lagi sahih.

  Bagaimanakah seorang Perdana Menteri boleh berkata demikian sedangkan masalah air hanya berlaku untuk beberapa hari, itu pun kerana proses mekanikal, manakala krisis hutang 1MDB masih berlarutan sehingga kini?

  Lebih daripada itu, selain seluruh negara menanggung sengsara, penyiasatan antarabangsa melibatkan sekurang-kurangnya 8 negara juga telah dilakukan akibat hutang 1MDB yang memang disengajakan itu.

  Adakah masalah air di Selangor menyebabkan ada kertas siasatan dibuka?

  Jadi, di mana asasnya perbandingan yang dibuat oleh Najib itu?

  Dengan itu, membandingkan masalah air di Selangor dengan krisis hutang 1MDB, bukan saja bertujuan mengalihkan perhatian, tetapi juga suatu tindakan menyebarkan berita palsu secara terang-terangan kepada rakyat.

  Memburukkan lagi imej kerajaan ialah kerana perbuatan menyebar berita palsu itu dilakukan oleh seorang Perdana Menteri dan di ketika gembar-gembur undang-undang mengekang berita palsu mahu diperkenalkan.

  Bagaimanakah undang-undang itu boleh menjadi efektif jika Perdana Menteri sendiri menunjukkan teladan suka menyebarkan berita palsu?

  Yang lebih parah ialah perbuatan Perdana Menteri menyebar berita palsu itu dilakukan di dalam Parlimen, suatu tempat mulia yang seharusnya perkara-perkara benar, sahih dan fakta saja diungkapkan di dalamnya.

  Kita mungkin tidak hairan jika penyebaran berita-berita palsu dilakukan dalam ucapan politik, melalui media arus perdana, televisyen atau portal berbayar yang dikaitkan dengan Najib, tetapi melakukannya di dalam Parlimen adalah suatu perbuatan yang jelas tidak bermoral.

  Tidakkah Najib secara sengaja telah mencemar nama baik Parlimen?

  Ataukah semua ini menunjukkan tanda-tanda bahawa undang-undang berita  palsu tersebut hanya disasarkan kepada parti lawan saja, manakala pihak pemerintah akan lebih bebas menyebarkan kepalsuan menjelang PRU 14 akan datang? (ShahbudinHusin 12/03/2018)
  Shahbudin Husin at 20:31

  ReplyDelete
  Replies
  1. Steady la Ted.

   Aku tau ko tu menyokong kuat calon PM yg jolok batang dia dlm lubang taik laki2.

   Negara akan lebih dirahmati kalau dibanding dgn Najib.

   Delete
 17. Kalau tengok video tu nampaknya azmin yang berjaya memalukan presiden UMNO bukan sebaliknya. Azmin lebih profesional berbanding dengan Najib. Tak tahulah dari sudut mana dilihat Najib boleh nampak hebat. Memalukan Najib saja, seorang perdana menteri tapi mempunyai pemikiran yang sangat dangkal.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Punya bodoh pasal ekonomi, patutlah 1MDB boleh lingkup. Felda boleh rugi besar beli PT Eagle dgn harga 2x lebih dari harga pasaran menyebabkan felda rugi RM1.3Billion. Duit derma Najib boleh hilang begitu saja sebanyak RM2Billion.

   Delete
  2. Cepat la PRU14 !!!

   Aku nak cepat2 Anwar jadi PM. Dia jolok batang dia dlm lubang taik laki2 tu perkara biasa.

   Konfem negara akan bertambah dirahmati & diberkati.

   Delete
  3. KAH...KAH...KAH...

   NUAR AL JUBURI TERKENAL SENTARIO DISEBABKAN LUBANG TAIK....MANAKALA...

   SI MAMAK MATDEY TERKENAL DENGAN MAHATAIKNYA....

   ELOK SANGAT LE TEW!!!

   Delete
  4. khairulryezall osmanMarch 13, 2018 at 8:22 AM

   Najib terkenal pasal 1mdb skandal terbesar didunia babitkn wang berbilion!

   Delete
  5. Bukti xdak... pi masuk kubur dgn lge la bodoh...

   Delete
  6. UBAH INI KALILAH >> SelanGOK -> SELANGOR BN!

   org muda benci madet CERDIK..! org tua BODO sokong madet..!

   heheheehe

   Delete
 18. Tak malukah PM negara kita digelar PENCURI oleh negara asing?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bodoh tahap babi... dgr la drpd negara2 yahudi + kristian tu... Islam bgtau lama dah... madey duk bayar kat doj + media asing pon org tau dah... Islam ajar mesti ada bukti ngok... klu tuduh tanpa bukti kena laknak la bodoh... setan bin iblis sgguh... pru14 tggal berapa hari dah ngok... madey nak brtnding d mana pon xtahu lg... nak bgtau najib btnding d pekan, zaid d bagan dato... umno semua tahu dah.... klu piji sotong + nuar brehim tahu dah parlimen penjara sg.buluh

   Delete
  2. puak madett kuda tua mana suka Islam. jgn suruh le diorang ikut Islam. Tgk Marina sudah le.. agama apa pun taktau.. tapi anti hukum Islam..

   Delete
 19. Najib ajak ahli UMNO jadi muka tebal. Seluruh dunia kenal Najib sebagai korupsi paling hebat dan terbodoh di abad ini. Kenapa Najib boleh buat korupsi bodoh ini, sebabnya hanya satu, ahli UMNO terdiri dari golongan bodoh dan baghal. Hatta, dapat presiden macam tu pun mereka boleh lagi rasa bangga dan bermati-matian mempertahankannya. Walaupun didalam nak mempertahankannya, mereka hanya mampu untuk memaki hamun.

  ReplyDelete
  Replies

  1. woii puak kuda tua argentina.. amenda ko duk merepek ni.. negara seluruh dunia mana yang membodohkan diri cakap macam ko tu?

   Amerika jemput Najib lepas puak ko canang FBI nak tangkap Najib.. Najib bukan sahaja tak kena sentuh malah di escort macam SOLTAN..

   kah...kah...kah..


   WOIII geng MB STUPID.. DUDUK LAAA..WOII DUDUK LAAAA!!!


   kah....kah...kahhh..kahhhh!!

   Delete
 20. Dato Azeez Balun : "ORANG LAIN TEGUR TAK BOLEH..ORANG LAIN TEGUR TAK BOLEH.. INI LAH NEGERI SELANGOR!"...

  JAGA AIR DULU..ORANG NAK MANDI PUN TAK BOLEH!

  RAKYAT KALI INI AKAN HUKUM KERAJAAN NEGERI SELANGOR!  YB PARLIMEN PENDANG : "YANG MARAH SANGAT PASAL AIR NI SEBAB APA.. BILA SEBUT PASAL AIR MB SELANGOR NI MARAH SANGAT APE HAL..??"

  WOIII ...DUDUK LAAA.. NI.. STUPID MB..DUDUK LAAA...."


  minit 2.13 lepas tu JIMIN JAMBAN TERBISU MACAM KENA SUMPAH...

  KAH...KAHHH...KAHHHH...KAHHH!!

  ReplyDelete
 21. TOKONG TAK INGAT, MAHATHIR TAK TAHU – DAH SEMUA PAKAT HILANG INGATAN MACAM MANA HAL RAKYAT?

  link gambar gone eng tokong bergambar mesra dalam rumah ganaraja, dato seri yg ditangkap kes 19 juta bayaran kawtim rasuah..

  https://1.bp.blogspot.com/-HHaR5jLzAPQ/WqY5mxMe82I/AAAAAAADouk/AsIpFndK2gUCcETNr6KgrlZMQ0G6EfrMQCLcBGAs/s1600/ghanarajahLGE2-768x621.jpg

  RAMAI orang percaya, tak mungkin berlaku secara kebetulan Tokong dan seorang Datuk Seri yang ditahan SPRM kerana cuba kawtim siasatan agensi itu ke atas sebuah syarikat mesra DAP di Pulau Pinang berkaitan pembinaan terowong bawah laut, bergambar bersama/berdua di apa yang didakwa sebagai rumah Datuk Seri berkenaan.

  Itu bukan majlis am tapi nampak macam majlis peribadi – kalau dah tahap datang ke rumah apa bagai, tak kenal macam mana?

  Kalau tokong awal-awal mengaku mengenali Datuk Seri berkenaan dan dalam masa yang sama menafikan apa-apa penglibatan dalam cubaan merasuah SPRM tu, takpelah kan, ini dia claim tak kenal pulak, konon sebagai public figure memang kena jumpa ramai orang. Betul lah tu tapi jumpa sampai ke rumah ke isunya, itu yang orang nak tahu?

  Begitupun sebaiknya biarlah pihak yang berkenaan buat siasatan, kita jangan masuk campur lagi.

  Perkara ini dibangkitkan pada asalnya bukan apa, kerana semua kita masih ingat, Perdana Menteri berapa banyak kali terkait dalam hal yang sedemikian bila gambar beliau bersama individu tertentu dijadikan isu oleh pembangkang, walhal bukan gambar berdua pun atau dirumah, sebaliknya ramai-ramai tapi macai peduli apa ye tak?

  Dia nak cover pasal projek terowong yang tak jalan-jalan tu pun tergamak guna gambar Perdana Menteri semasa majlis sign MOU, tak apa pulak?

  Yang penting pada kita rakyat sekarang ialah, nampak strategi yang digunakan tokong ini sama dengan Mahathir – tak ingat, tak tahu. Apa benda parti yang macam ini nih kalau semua pakat-pakat hilang ingatan bila kantoi dengan skandal?

  Letih rakyat kalau pemimpin Pakatan pakat-pakat hilang ingatan macam ini bila kantoi skandal.

  Putus bekalan air di Selangor macam itu juga. Boleh pulak Azmin tuduh SPLASH – syarikat yang mengurukan air di negeri tersebut dan wilayah persekutuan, takde kaitan dengan kerajaan negeri, sebaliknya kerajaan pusat. Tapi semalam mintak maaf pulak, apa kes? Hilang ingata lagi?

  ReplyDelete
 22. UBAH INI KALILAH >> SelanGOK -> SELANGOR BN!

  org muda CERDIK benci madett C..! org tua BODO sokong madett..!

  heheheehe

  ReplyDelete
 23. Replies
  1. MAMAK MATDEY ....MAHATAIK LAGI BARUA DAP.....KALAU MUNGE TAIK AYAM DIHARAMJADDAHKAN....MAMAK TUA RENTA NIH SANGGUP GUNA LAMBANG ROKET NAK JADI CALON...BARUA BETUL ORANG TUA RENTA NIH!!!

   Delete
 24. Untuk menghadapi PRU14, janganlah kita MELAYAN/MENDENGAR/MENGIKUT bisikan hasutan fitnah jahat puak pakatan mamak perompak dan kafir harbi ini.

  Terus mara ke hadapan demi masa depan negara yang jelas selamat dan berwibawa daripada mendengar cerita-cerita PALSU, MEMBODOHKAN, PUTAR BELIT dan MUNAFIK dari mereka.

  Undilah parti yang telah banyak berjasa kepada bangsa dan negera.

  Busuk2 parti inilah yang telah membolehkan kita sampai. Siapa pun pemimpin itu parti terbaik inilah kenderaannya-UMNO BN

  Jangan cuba-cuba untuk try-error dengan parti2 plastik jelmaan terbaru dengan 'harapan' super 'haprak'. Cuba berpijak dibumi yang nyata dan hapuskan FANTASI mereka dalam jiwa kita.

  Mereka ibarat syaitan-syaitan yang galak mahu mengajak rakyat ke arah kehancuran. Kuasa bagi mereka ibarat lubuk untuk terus kaya dan menindas rakyat

  Jika betul bekas PM mamak itu sayangkan rakyat, tidak dibinanya lebuhraya bertol kerana di zaman dia kunun ekonomi sangat hebat, so kerajaan boleh sediakan apa sahaja secara percuma bukan??

  Kenapa semua diswastakan pula? Kenapa terlalu dahsyat rompakan dan ketirisan berlaku dan dibiarkan. Ekonomi negara begitu RAPUh sehingga sentimen tidak yakin dan takut sehingga ringgit ditambat. Ringgit ditambat kerana PM mamak itu takut dan tahu asas eknomi malaysia sangat rapuh tidak berdaya untuk mengharungi kejatuhan teruk ekonomi. Lalu Soros disalahkan sedangkan Soros adalah RAKAN KARIBNYA bermain JUDI FOREX

  Sekarang dia menyibuk untuk jadi 'MALAIKAT' yang menghisab dan mahu menghukum PM Najib. Apakah makhluk sebegini yang usia susah di tepi liang lahad tapi masih buruk sikap untuk kita percayai seterusnya beri mandat?

  Fikirlah secara sihat dan ikhlas, tutup telinga dari mendengar bisikan syaitan bertopeng ini dengan cerita-cerita basi dan berulang. Lihat secara realiti harian kehidupan kita. Syukur pada Allah Yang Esa pemimpin yang baik jelas mengalirkan kebaikan dan nikmat melimpah kepada rakyat

  Cuma rakyat pulak WAJIB bersyukur dan MEMANFAATKAN rezeki yang diperolehi.. barulah DIBERKATI TUHAN.. dijauhi daripada keburukan dan musibah. Inshaa Allah.

  Wallahualam.

  ReplyDelete
 25. Inshaa Allah saya terus sokong UMNO BN bukan sebab beras atau BR1M tetapi sebab dasar UMNO BN sejak merdeka. Kecuali zaman PM mamak kerala saya memang tak undi UMNO BN.

  Pengorbanan Almarhum Tunku, bukan sedikit tapi dek kerana mamak merosakkan UMNO dengan fitnah dan politik wang (RASUAH). PM mamak telah hancurkan perpaduan Melayu amat dhsyat semasa era pemecatan Anwar- Reforbasi telah melahirkan Melayu2 sesat lagi urban dan liberalisme yang merosakkan generasi hingga kini.

  Tetapi kini..setelah PUAS si bekas PM mamak ini melihat Melayu berpecah sehingga LUNYAI.. dia terus ambil balik kesempatan 'keemasan' ini untuk terus menggandakan perpecahan MELAYU di alaf baru...APAKAH KITA MASIH TIDUR ATAU TERSU BODOH dengan PERMAINAN si MUNAFIK keturunan KERALA SOUTH INDIA ini??

  Paling parah apabila bekas PM mamak pusing u turn berkawan dengan manusia yang disahkan JIJIK PENGKHIANAT dan PERASUAH- Anwar.

  Politik MAHABODOH apakah ini masih kita percaya dengan agenda si Mamak Kuda 40 Ekor di Argentina ini??

  Apakah kesalahan Najib tak makan nasi? Ada nas kah dalam Al-Quran wajib makan NASI baru boleh sokong atau taat pemimpin itu?

  Selagi dia menjaga hak2 rakyat kpd Allah dan Rasul dan juga hak2 kemanusiaan untuk hidup.. HARAM lah kita menentangnya

  Wallahualam.

  ~Syabab

  ReplyDelete
  Replies
  1. boss makan kwee-na..lembu BN makan rumput.patut la dia kata bangang.

   Delete
 26. woii geng bapok tua...

  si tua liberal KADIAQ JASEEEEN uban putih tu lari ke Argentina ke?

  bisu senyap mcm da kena kasi telor..lepas Ainina SAMPAH Munge sergah die.. sampai skrg tak berjawab.. lari mencicitt ke mane??


  kah..kah...kah...

  hang kata hang terraa... puiiiiihhhh BABI BOLEH TERBANGG WOOOOOO

  ReplyDelete
  Replies
  1. KADIAQ JASEEENNN DAN MAMAK MATDEY MAHATAIK....BARUA DAP...LAHANAT...

   Delete
 27. tgk sndiri la muke belacan JIMIN JAMBAN semalam..

  muke budak bodoh yg kenal buli kt belakang tandas.. kena lepok.. muke mcm SIAL ko tau takk... kah..kahh..kahh

  ReplyDelete
  Replies
  1. ASSMIN MB JAMBAN MUKA JAMBAN....PRU KALI NI KASI TANAM HIDUP2 MAMAT NIH!!!!

   Delete
 28. ulang siaran..terkenang peristiwa bodoh melanda JIMIN JAMBAN semalam... kah..kah..kahh..

  Dato Azeez Balun : "ORANG LAIN TEGUR TAK BOLEH..ORANG LAIN TEGUR TAK BOLEH.. INI LAH NEGERI SELANGOR!"...

  JAGA AIR DULU..ORANG NAK MANDI PUN TAK BOLEH!

  RAKYAT KALI INI AKAN HUKUM KERAJAAN NEGERI SELANGOR!


  YB PARLIMEN PENDANG : "YANG MARAH SANGAT PASAL AIR NI SEBAB APA.. BILA SEBUT PASAL AIR MB SELANGOR NI MARAH SANGAT APE HAL..??"

  WOIII ...DUDUK LAAA.. NI.. STUPID MB..DUDUK LAAA...."

  minit 2.13 lepas tu JIMIN JAMBAN TERBISU MACAM KENA SUMPAH...

  KAH...KAHHH...KAHHHH...KAHHH!!

  ReplyDelete

 29. dgr kate Jimin Jamban masih panas punggung dan meroyan tak tentu pasal hingga ke hari ini.. sehingga meracau pasal isu Pekan Banjir??
  khehehee.. hebat penangan DSN.. teruk Jimin Jamban terkesan dengan kes semalam..

  ReplyDelete
  Replies
  1. hebat penangan DSN.dia makan Quina..yg dok dlm ni makan rumput.patut la bodoh.

   Delete
  2. Isu quino la plk... isu rafijah aziz duk joli duit smbangan madey d kasino usa xmau ulas ka?....

   Delete
 30. sapa yg ada masalah air..meh sini.buka mulut tau.tp kena mamam la dl.bodoh pny lembu Bee-N

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bhs setan ape hang tulis.. bodoh tahap babi lge..

   Delete
  2. nk tau bahasa apa..mai rasa peliaq.jgn gigit k.hahaha

   Delete

ARTIKEL TOP MINGGU INI.